فهرست مطالب

مطالعات سبک شناختی قرآن کریم - پیاپی 6 (بهار و تابستان 1399)

نشریه مطالعات سبک شناختی قرآن کریم
پیاپی 6 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • خدیجه احمدی بیغش* صفحات 9-22
    اعمال انسان، موجب سعادت و شقاوت او در دنیا و آخرت شده، و چون انسان زندگی ابدی در پیش دارد، چگونگی عمل او در دنیا، و فراهم آوردن توشه برای آخرتش، حایز اهمیت است. قرآن برای نظام مندکردن ذهن مخاطب و ایجاد تحول در اندیشه مخاطب از شبکه معنایی بهره گرفته است. در پژوهش حاضر به شیوه تحلیلی و توصیفی و با رویکرد معنا شناختی تفاوت حسنات و اعمال صالح در قرآن پرداخته شده است. بررسی حوزه معنایی حسنات در قرآن نشان می دهد مفاهیم حسنات و اعمال صالح از پر بسامدترین واژگان قرآنی است که بین آنها رابطه عموم خصوص مطلق بر قرار است، زیرا دامنه حسنات عام بوده و اعمال صالح و ثواب را شامل می شود. در حالی که برخی از حسنات عمل صالح محسوب می شوند.بررسی حوزه معنایی حسنات در قرآن نشان می دهد مفاهیم حسنات و اعمال صالح از پر بسامدترین واژگان قرآنی است که بین آنها رابطه عموم خصوص مطلق بر قرار است، زیرا دامنه حسنات عام بوده و اعمال صالح و ثواب را شامل می شود. در حالی که برخی از حسنات عمل صالح محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: اعمال صالح، حسنات، تفاوت، معنا شناختی
  • عباس اقبالی*، سعیده حسن شاهی صفحات 23-37
    سبک شناسی دانش یا روشی است که دستمایه بسیاری از تحلیل گران نصوص ادبی و پژوهشگرانی است که به بررسی جنبه زبانی قرآن پرداخته اند؛ چه در میان متون ادبی، قران کریم دارای سبکی مشخص و شایان توجه متن پژوهان است. در این جستار با روش توصیفی تحلیلی به سبک شناسی سوره قلم پرداخته و معلوم گشته است که این سوره در سطح فکری، نفی اتهام از پیامبر (ص)، تحسین اخلاق نیکوی آن حضرت و نقد ناهنجاری های اخلاقی معاندان را می رساند. با مثال زدن به سرگذشت قومی دیگر، تداوم سنت الهی در حق کافران و تکذیب کنندگان و معاندان پیامبر گوشزد می شود.. در سه سطح آوایی، نحوی و واژگانی، سبک به کاربسته با شیوه زبان قرآن در بیان سنت های الهی و توجه دادن به عاقبت کارها و کیفر گناهان و هدایت انسان ها هماهنگ است. در سطح نحوی کاربرد فعل مضارع تداوم دشمنی با پیامبر اکرم(ص) را می رساند. در سطح ادبی تناسب بلاغی درون برخی از آیات و بین آیات این سوره نشانگر رابطه سببی یا علی مفاهیم آیات است. همچنین تکرار خطاب های پرسشی برای تاکید و سوق دادن مخاطبان به تدبر در عاقبت امور می باشد.
    کلیدواژگان: سوره قلم، سبک شناسی، فواصل، تکرار
  • جواد سلمان زاده* صفحات 38-55
    در گرایش های نوپدید تفسیری چون «تفسیر ساختاری» و «تدبر در قرآن» سوره به مثابه کل پیوسته تلقی می شود که الفاظ، عبارات و آیات آن پیرامون موضوعی کانونی گرد هم آمده است و از همین موضوع کانونی سخن می گویند. در این نگاه جامع و منسجم به سوره، موضوع کانونی جایگاه ویژه ای دارد و نقشی راهبردی در فهم سوره بازی می کند. این پژوهش با پذیرش اهمیت و جایگاه راهبردی موضوع کانونی در فهم سور، به دنبال ارایه روشی جهت شناسایی و پیدا کردن آن در سور آغازشده با سوگند است. روش ارایه شده در دو مرحله «شناسایی مقسم علیه (جواب قسم)» و «جایگاه سنجی مقسم علیه (جواب قسم) در محتوای سوره» طراحی شده است. این روش با مطالعه موردی آیات برخی از سور آغازشده با سوگند به دست آمده است و فهم یک دست، جامع و منسجم سوره را برای مفسر فراهم می سازد. این روش جهت راستی آزمایی در سوره طور به ارزیابی گذاشته شده و درستی و دقت آن در این آزمون اثبات شده است. در قسمت پایانی مقاله، به برخی از آسیب های ناشی از بی توجهی به موضوع کانونی اشاره شده است.
    کلیدواژگان: موضوع یابی سور، موضوع کانونی، قسم، غرض سوره، نظریه تدبر، تفسیر ساختاری
  • حسن علی شربتدار* صفحات 56-72
    هدف از بررسی سبک های زیبا شناختی جزء سی توجه به قالب و ساختار آیات این جزء در انتقال پیام و محتوایش به مخاطب است. ساختارهای زیبا شناختی مورد بررسی در این پژوهش شامل سبک های ادبی ، سوره های مکی ، نظم آهنگ، فاصله، تاکیدو سوگند می شود که هر کدام در قسمت های مختلف آیات جزء سی به کار رفته و ارتباط درونی متن با بیرون آن را با تناسب و ویژگی های منحصر به فرد خود پردازش نموده است. بیشتر آیات جزء سی کوتاه و با فواصل نزدیک به هم هستند ولی در خود بسیاری از معانی هدایتی درقالب سبک های زیبا شناختی دارند. این کوتاهی آیات وسوره هابه همراه سبک های زیبا ونظم آهنگ جذاب آن ها، معانی پربار در الفاظ کم و ساختارهای هنری جدید، تاثیر بسیار عمیقی بر روی مخاطبان می گذارد . پردازش این سبک های مختلف درآیات جزء سی انسجام کامل وهمسان سازی معنا ولفظ آیات را به زیبایی به تصویرکشیده است. دراین پژوهش با روش ارایه شواهد آیات قرآنی وتحلیل آن ها به بررسی ساختارهایی از این سبک های زیبا شناختی خواهیم پرداخت.
    کلیدواژگان: سبک شناسی، زیبا شناختی، تصویر هنری، جزءسی
  • جمال طالبی قره قشلاقی* صفحات 73-85
    معتزله به عنوان یکی از مذاهب کلامی در جهان اسلام، نقش تاثیرگذاری در پیشرفت علوم مختلف قرآنی داشته است. اعجاز قرآن یکی از مباحث پیچیده و دشوار در حوزه علوم قرانی است که از ابتدای نزول قران مورد اهتمام علمای مسلمان به ویژه معتزله قرار گرفت، و از رهگذر آن دیدگاه های ارزشمندی توسط بزرگان این مذهب همچون نظام، جاحظ، و عبدالقاهر جرجانی ارایه شد. در مقاله حاضر با رویکرد توصیفی تحلیلی به نقد و بررسی دیدگاه های معتزله در زمینه اعجاز قرآن پرداخته شد. و به طور ویژه سه دیدگاه صرفه، اخبار از غیب و اعجاز بلاغی قرآن مورد بررسی قرار گرفت. مهم ترین نتیجه پژوهش این است که معتزله در حوزه صرفه با اعتقاد به اینکه خداوند انگیزه آوردن کتابی همچون قرآن را از اعراب گرفت، راه را به خطا رفتند، اما در زمینه اخبار از غیب و اعجاز بلاغی دیدگاه های مقبولی در محافل علمی ارایه نمودند، و در نهایت به نظریه نظم قرآن رسیدند.
    کلیدواژگان: قرآن، اعجاز، معتزله
  • محمد فراهانی*، مهدی داودی نسب صفحات 86-102
    هر زبانی را اسلوبی است که در آن با گزینش و چینش کلمات به روح و جان شنونده یا مخاطب تاثیر می‏گذارد. بر همین اساس سخنوران و ادیبان و اهل فن در این وادی برای سنجش ارزش سخن، معیارهایی ارایه نموده‏اند و در این میان قرآن کریم را بهترین و برترین الگوی این مهم برشمرده اند و تمام اسلوب‏های بکار رفته در آن را نمونه والای فصاحت و بلاغت دانسته اند. موسیقی آیات سوره تکویر دارای نظم شگفت انگیز و ارتباط بسیار دقیق با معانی و مقاصد آیات دارد؛ همنشینی واژه‏ها، نظام آوایی و معنایی، همچنین انتخاب واژه‏های به کار رفته در جملات و عبارت‏های سوره تکویر به گونه‏ای هدفمند است که هر واژه با ساختار صلی در جایگاه خود در جمله قرار گرفته است که کلمات آن دارای فصاحت و عاری از عیوب بلاغی می باشد و چیدمان کلمات و عبارات و نظم و موسیقی آنها، با معنا و مفهوم آیات، به طوری متناسب و هماهنگ است که باخواندن آن می‏توان تصویر برخی از حوادث را در آستانه قیامت و بعد از آن دریافت کرد. لذا پژوهش حاضر به بررسی آواشناسی و ساختارهای صرفی و نحوی و بلاغی سوره تکویر می‏پردازد که اهتمام نوشتار حاضر تحلیل و ارزیابی آوایی و ساختارهای صرفی و نحوی و بلاغی سوره تکویر به صورت توصیفی و کتابخانه‏ای است.
    کلیدواژگان: قرآن، سبک شناسی، بلاغت، آواشناسی، ساختارهای صرفی و نحوی
  • حسین مهتدی*، زهرا رنجبر صفحات 103-120
    سبک شناسی علمی است که با بررسی توصیف ها و تحلیل ها به جنبه های ادبی موجود در یک متن می رسد و معانی و مفاهیم یک متن ادبی را به طور واضح و روشن به خواننده انتقال می دهد. قرآن کریم، که یک معجزه الهی است، به عنوان یک متن ادبی به خصوص در سال های اخیر مورد توجه سبک شناسان قرار گرفته است. این مقاله به دنبال آن است که با روش توصیفی - تحلیلی و با استفاده از دانش سبک شناسی، سوره نجم را در سه سطح آوایی و ترکیبی و بلاغی مورد بررسی قرار دهد تا از این طریق به جنبه های ادبی و معنایی سوره پی ببرد. در سوره نجم در سطح آوایی با به کار گیری سجع سبب آهنگین بودن سوره و جذب مخاطب به این سوره می شود. در سطح ترکیبی با به کار بردن جملاتی مانند تقدیم و تاخیر ها خط بطلانی بر روی باور‎ ها و عقاید مشرکان می کشد. در سطح بلاغی نیز با به کار گیری اسلوب حصر مالکیت خداوند و اینکه همه چیز به اجازه خداوند است، اشاره می کند.
    کلیدواژگان: قرآن کریم، سبک شناسی، سطح آوایی، سطح ترکیبی، سطح بلاغی
  • وحید میرزایی*، علیرضا شیخی، حجت رنجی صفحات 121-141
    تمامی متون چه شعر باشد و چه نثر قابلیت نقد و تحلیل را دارد، قرآن نیز به عنوان یک متن آسمانی و فاخر از جنبه های مختلف و به ویژه سبک شناسی قابل بررسی و تحلیل می باشد. از این رو در این مقاله به روش توصیفی - تحلیلی سعی شده است ساختار آوایی، واژگانی و نحوی سوره "البلد" با مبنا قرار دادن اصول سبک شناسانه تحلیل گردد. این سوره در سطح آوایی از یک نوع هماهنگی و توازن موسیقایی برخودار است که کاملا با معنا و مفهوم سوره مبارکه در تناسب است. این تناسب حتی در نوع گزینش واژگان و ساختار خاص آنها و همچنین در استفاده از ساختارهای نحوی ویژه بیانگر یک جهان بینی خاص است که همه این سطوح در فضای چند معنایی تجلی می یابد، به گونه ای که آغاز سوره نیز بر این امر صحه می گذارد. ابهام موجود در واژگانی چون «والد، ولد و نجدین» سبب دیدگاهای متفاوتی در این سوره گشته که در پیوند با ساختار کلی سوره تا حدودی قابل تحلیل و تاویل هستند از سویی ساختار واژگانی بر وزن «مفعله» همسو با قطعیت معنا بر تاکید و مبالغه دلالت می کنند. چنین گزینشهایی از همان ابتدا و با سبک ویژه، مخاطب را به تفکر و اندیشه وا می دارد که در واقع ژرف ساخت و سبک این سوره به صورت غیر مستقیم و پنهانی با کاربرد ساختار آغازین و متفاوت (لا اقسم) و ابهام واژگانی بر این امر تاکید وافر دارد و بیانگر اعجاز قرآن است.
    کلیدواژگان: سبک شناسی، سوره البلد، لا اقسم، نجدین
  • سید محمد نقیب*، اکرم سادات سیدی صفحات 142-162

    قرآن کریم به ارزش های والای اخلاقی و نقش سازنده و تاثیر گذار آن ها در پرورش و تعالی روح انسان اهمیت داده و تاکید فراوان نموده است. این کتاب الهی که برای هدایت آحاد بشر در طول زمان نازل شده است،برای رساندن انسان به سر منزل مقصود که همان اتمام و اکمال اخلاق و مکارم آن و نهادینه کردن آن در جامعه است، از سبک های زبانی گوناگون بهره برده است؛ درپژوهش پیش رو برای نیل به فهم صحیح و کامل از گزاره های اخلاقی قرآن، بامطالعه ی کتابخانه ای و روش توصیفی- تحلیلی به بررسی و تحلیل سبک زبان قرآن در گزاره های اخلاقی پرداخته ایم و به این نتیجه دست یافته ایم که خداوند متعال، با توجه به تفاوت انسان ها در خلقیات و روحیات، برای هدایت حد اکثری و نهادینه کردن مکارم اخلاق در وجود انسان در گزاره های اخلاقی از سبک های متنوع زبانی مانند زبان تصویرگر، زبان تمثیل، زبان تشبیه، زبان تعلیم، زبان تربیت، زبان موعظه، زبان داستان وقصه گو و... در گزاره های اخلاقی بهره برده است .

    کلیدواژگان: زبان، زبان قرآن، سبک زبان چندوجهی، گزاره های اخلاقی
  • هادی ولی پور قره قیه*، احمد جولایی صفحات 161-187
    قصه به عنوان پایدارترین و شناخته شده ترین روش برای انتقال داشته های بشری، از قدیم الایام همواره رموزی در خود داشته که بشر را برای ساعات متمادی با خود همراه کرده و به داشته هایش افزوده که البته نشان از اهمیت جایگاه قصه در بین انسان هاست. قرآن کریم به واسطه ی اعجازش، سخنان بسیاری جهت ارایه به انسان ها دارد و به واسطه ی اینکه از سوی خداوند متعال برای آدمیان فروفرستاده شده، پند و اندرزهایش را جز بصورت مستقیم گویی، در قالب قصص نیز طرح کرده که بنی بشر چنین تلقی از آن نداشته باشد که این کتاب صرفا به جهت امر و نهی به دستش رسیده است. البته قرآن یک فرستاده ی آسمانیست و امکان مقایسه با ادبیات صرف که آفریننده اش انسان زمینی است وجود ندارد. جهت ایجاد ارتباط بین قصص قرآن و ادبیات داستانی در این مقاله چند قصه ی مهم قرآنی را انتخاب کرده و نگاهی روشن به ترمینولوژی داستان نویسی کرده ایم. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که قرآن از منظر حجم نگارش داستان ها، دارای انواع قصص رایج در جهان داستان نویسی و دارای شخصیت پردازی حساب شده است و برای هر قصه، شروع و نتیجه ای خاص در نظر گرفته است که نشان از به روز بودن همیشگی این معجزه الهی برای انسان هاست و این مسئله نمود عینی بومی نگاه کردن و جهانی اندیشیدن است. این مقاله به روش کتابخانه ای و بصورت توصیفی- تحلیلی نگارش یافته است.
    کلیدواژگان: قرآن، داستان، قصه، ترمینولوژی داستان، تطبیق
|
  • Khadijeh Ahmadi Begash * Pages 9-22
    Man's deeds have caused him happiness and misery in this world and the hereafter, and since man has eternal life ahead of him, how he acts in this world and providing baggage for his hereafter, is important. The Qur'an has used the semantic network to systematize the audience's mind and change the audience's thoughts. In the present study, the discourse of the Qur'an on the difference between good deeds and righteous deeds has been analyzed descriptively and analytically. Examining the semantic domain of good deeds in the Qur'an shows that the concepts of good deeds and righteous deeds are among the most frequent words in the Qur'an, among which there is an absolute general public relation because of the scope of good deeds is general and includes righteous deeds and rewards. While some virtues are considered righteous deeds.
    Keywords: Quranic discourse, good deeds, righteous deeds
  • Abbas Eghbali *, Saeed Hassan Shahi Pages 23-37
    Stylistics is the knowledge or method used by many literary text analysts and scholars who have studied the linguistic aspect of the Qur'an; Among literary texts, the Holy Qur'an has a clear and noteworthy style of textualists. In this research, the stylistics of Surah Qalam has been studied with a descriptive-analytical method and it has been found that this Surah, at the intellectual level, denies the accusation of the Prophet (PBUH), praises his good morals, and criticizes the moral anomalies of the opponents. By citing the example of another ethnic group, the continuity of the divine tradition is warned against the infidels, deniers, and opponents of the Prophet. In the end, the deeds and punishment of sins and the guidance of human beings are in harmony. At the syntactic level, the use of the verb means the continuation of enmity with the Holy Prophet (PBUH). At the literary level, the rhetorical proportion within some of the verses and between the verses of this surah indicates the causal relationship between the meanings of the verses. It is also the repetition of question addresses to emphasize and lead the audience to think about the end of things.
    Keywords: Surat al-Qalam, stylistic, Al-Fasalam, repetition
  • Javad Salmanzadeh * Pages 38-55
    in emerging interpretive trends such as "structural interpretation" and "contemplation in the Qur'an", the surah is considered as a continuous whole, whose words, phrases, and verses are gathered around a central theme and speak of this central theme. In this comprehensive and coherent view of the surah, the central issue has a special place and plays a strategic role in understanding the surah. By accepting the importance and strategic position of the focal point in understanding Sur, this research seeks to provide a method and methods for identifying and finding it in Sur started with an oath. The presented method is designed in two stages: "Identifying the divider (answer to the part)" and "Positioning the divider (answer to the part) in the content of the surah". This method has been obtained by a case study of some verses of the surah beginning with the oath and provides a uniform, comprehensive and coherent understanding of the surah for the commentator. This method has been evaluated for verification in Surah Toor and its correctness and accuracy have been proved in this test. At the end of the article, some of the harms of neglecting the focal point are mentioned.
    Keywords: Focal point, The purpose of the chapter, Sur started with an oath
  • _ Hassan Ali Sharbatdar * Pages 56-72
    The purpose of examining the aesthetic styles of component 30 is to pay attention to the format and structure of the verses of this component in conveying the message and its content to the audience. The aesthetic structures studied in this research include literary styles, Meccan suras, melody order, distance, emphasis, and oath, each of which is used in different parts of the thirty-part verses, and the internal relationship of the text with the outside is appropriate and It has its own unique features. Most of the verses in the thirtieth verse are short and close to each other, but they have many guiding meanings in the form of aesthetic styles. This shortness of verses and suras, along with their beautiful styles and attractive melody, rich meanings in few words, and new artistic structures, have a very profound effect on the audience. The processing of these different styles in the thirty-part verses has beautifully illustrated the complete coherence and assimilation of the meaning and word of the verses. In this research, we will examine the structures of these aesthetic styles by presenting the evidence of Quranic verses and analyzing them.
    Keywords: Stylistics - Aesthetics - Artistic Image, Component 30
  • Jamal Talebi Qara Gheshlaghi * Pages 73-85
    The Mu'tazilites, as one of the theological religions in the Islamic world, have played an influential role in the development of various Qur'anic sciences. The miracle of the Qur'an is one of the most complex and difficult topics in the field of Qur'anic sciences, which has been considered by Muslim scholars, especially the Mu'tazilites, since the revelation of the Qur'an, and through which valuable views have been presented. In the present article, with a descriptive-analytical approach, the views of the Mu'tazilites on the miracle of the Qur'an were criticized. In particular, three views of economics, news of the unseen and the rhetorical miracle of the Qur'an were examined and the views of Mu'tazilite scholars in the field of the above three theories were examined. The most important result of the research is that the Mu'tazilites went astray in the field of economy, but presented acceptable views in scientific circles in the field of news of the unseen and rhetorical miracles.
    Keywords: Quran, Miracles, Mu', tazilites
  • Mohammad Farahani *, Mehdi Davoodi Nasab Pages 86-102
    Every language is a style in which it affects the soul of the listener or audience by choosing and arranging words. Accordingly, orators, writers and scholars in this field have provided criteria for measuring the value of lectures, and in the meantime, the Holy Quran has been considered the best and supreme model of this important and all the methods used in it are a great example of eloquence and rhetoric. The music of the verses of Surah Takwir has a wonderful theory and communicates very precisely with the meanings and purposes of the verses. The accompaniment of words, the phonetic and semantic system, as well as the choice of words that have been purposefully targeted in the sentences and phrases of Surah Takwir in such a way that each word is placed in its place, its words have eloquence. And are free from rhetorical flaws; The arrangement of words and phrases and their order and music, with the meaning and concept of the verses, is proportionate and harmonious in such a way that by reading it you can make a picture of the events on the eve of the Day of Judgment and after. Therefore, the present study examines the phonology and simple, syntactic and rhetorical structures of Surah Takwir. The aim of writing now is to analyze and study the phonetic and syntactic and rhetorical structures of Surah Takwir in a descriptive and library way
    Keywords: Quran, stylistics, Rhetoric, phonology, morphological, syntactic structures, Surah Takwir
  • HOSSEIN MOHTADI *, Zahra Ranjbar Pages 103-120
    Holy Quran, stylistics, phonetic level, compound level, rhetorical level Stylistics is a science that, by examining descriptions and analyzes, reaches the literary aspects of a text and conveys the meanings and concepts of a literary text clearly to the reader. The Holy Quran, which is a divine miracle, has come to the attention of stylists as a literary text, especially in recent years. This article seeks to study Surah An-Najm in three levels of phonetics, composition, and rhetoric using a descriptive-analytical method and using the knowledge of stylistics in order to understand the literary and semantic aspects of the Surah. In Surah An-Najm, at the phonetic level, by using rhyme, it causes the surah to be melodic and attracts the audience to this surah. At the compound level, he draws a line at the pagans' beliefs and beliefs by using phrases such as offerings and delays. At the rhetorical level, he uses the method of limiting God's ownership and that everything is by God's permission.
    Keywords: Holy Quran, stylistics, Phonetic Level, compound level, rhetorical level
  • Vahid Mirzaei *, Alireza Shaikhi, Hojjat Ranji Pages 121-141
    Each text has a style and can be examined. The Qur'an, as a divine and glorious text, can be studied and analyzed from various aspects, especially stylistics. Therefore, in this article, a descriptive-analytical method has been tried to analyze the phonetic, lexical, and syntactic structure of Surah Al-Balad based on stylistic principles. At the phonetic level, this surah has a kind of musical harmony and balance that is completely in line with the meaning and concept of the surah. This proportion, even in the choice of words and their specific structure, as well as in the use of special syntactic structures, expresses the worldview of its creator, that all these levels flow in a space of multiple meanings, as the beginning of the surah confirms. The ambiguity in words such as "father, son, and najdin" has caused different views in this surah, which can be partially analyzed and interpreted in connection with the general structure of the surah. On the other hand, lexical structure indicates the weight of "Mafalaton" in line with the certainty of meaning, emphasis, and exaggeration. Such choices, from the very beginning and with a special style, makes the audience think and think which in fact deepens and emphasizes the style of this surah indirectly and secretly by using the initial and different structure (La Oqsmo/ I do swear) and lexical ambiguity and expresses the miracle of the Qur'an.
    Keywords: stylistics, Surah Al-Balad, I do swear, Al-Najdain
  • Seyedmohammad Naghib *, Seyedi Akramsadat Pages 142-162

    The Holy Quran has given special importance and emphasis to high moral values ​​and their constructive and effective role in the development and exaltation of the human soul. This divine book, which has been revealed to guide human beings over time, has used various linguistic styles to bring man to the destination, which is the completion of morality and its nobleness and its institutionalization in society; In the present study, in order to achieve a correct and complete understanding of the moral propositions of the Qur'an, by studying the library and the descriptive-analytical method, the style of the Qur'anic language in moral propositions has been studied and analyzed and it has been concluded that God Almighty, according to The difference between human beings in temperaments and spirits, to guide the maximum and institutionalize the virtues of morality in human beings from various language styles such as illustrator language, allegorical language, simile language, language of education, language of education, language of sermon, language of storyteller and ... used in moral propositions.

    Keywords: language, language of Quran, multifaceted language style, moral statements
  • Hadi Valipour Qaraqeh *, Ahmad Julaei Pages 161-187
    The story, as the most stable and well-known method for transferring human resources, has a secret in the past that has accompanied human beings for many hours and added to their knowledge, which of course shows the importance of the place of the story among human beings. Because the Qur'an is a miracle, it has many words to present to human beings, and because it was sent to human beings by God Almighty, it has given its advice in the form of stories, in addition to being direct, so that human beings do not think that this book is just It has reached him for commanding and forbidding. Of course, the Qur'an is a heavenly messenger and it is not possible to compare it with human literature. But in order to gain relative knowledge, an attempt has been made to make a comparison between the stories of the Qur'an and the terminology of fiction. Therefore, this article tries to examine the Holy Quran and some of its stories from this perspective. The stories of the Holy Quran can be processed from many perspectives, one of the most important of which is their adaptation to the new methods of storytelling in the world. In one division, fiction stories are divided into long stories, short stories, and short stories in terms of writing volume, which this article attempts to adapt to a sizeable approach.  The findings of this study show that the stories in the Holy Quran in terms of writing volume, personality, choice of starting methods for the story, and conclusion are compatible with the methods of fiction writing in the world. Perhaps in the future, the influence of the Qur'anic storytelling style on the common storytelling methods in the world can also be examined. In this article, we have selected some important Quranic stories and looked at the terminology of storytelling. The results of this study show that the Qur'an, in terms of the volume of story writing, has a variety of common stories in the world of storytelling, and characterization is seen correctly in them and for each story, a specific beginning and end is considered. It is a sign of the constant up-to-dateness of this divine miracle for human beings, and this is an objective manifestation of looking indigenous and thinking universally. This article has been written in a library method and in a descriptive-analytical manner.
    Keywords: Quran, story - Story terminology, Comparison