فهرست مطالب

پژوهش در علوم زیستی و فعالیت بدنی - پیاپی 5 (پاییز و زمستان 1395)

نشریه پژوهش در علوم زیستی و فعالیت بدنی
پیاپی 5 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • کامران جوهری، محمدحسین علیزاده*، امیرحسین براتی صفحات 1-9
    زمینه و هدف

    عضلات ثبات دهنده مرکزی نقش مهمی در اجرای بهینه مهارت های ورزشی و پیشگیری از آسیب های اندام تحتانی دارند. با توجه به این که اطلاعاتی در زمینه تاثیر برنامه +11 داور بر قدرت عضلات ثبات مرکزی داوران در دسترس نیست، بنابراین هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثر برنامه جامع گرم کردن فیفا +11 داور بر قدرت ایزومتریک عضلات ثبات مرکزی داوران و کمک داوران مرد فوتبال ایران بود.

    روش شناسی

    بدین منظور، 52 داور و کمک داور فوتبال (میانگین سن: داور 70/3±59/27 سال و کمک داور  85/3±54/27 سال) بطور داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 17 هفته برنامه +11 داور را انجام دادند در حالی که گروه کنترل در طول نیم فصل روش گرم کردن معمول خود را اجرا نمودند. جهت برآورد قدرت ایزومتریک عضلات ثبات مرکزی داوران در پیش و پس آزمون از دستگاه قدرت سنج دستی دیجیتال استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تحلیل واریانس صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که امتیاز قدرت ایزومتریک عضلات ثبات دهنده مرکزی در هر سه گروه عضلات بازکننده (010/0=P، 92/7 =F : داور - 048/0=P، 39/4 =F : کمک داور)، خم کننده و چرخش دهنده (042/0=P، 64/4 =F : داور - 007/0=P، 69/8 =F : کمک داور) و ثبات دهنده جانبی تنه (001/0=P، 61/6 =F : داور - 008/0=P، 52/8 =F : کمک داور) و همچنین شاخص کلی قدرت ایزومتریک عضلات ثبات مرکزی داوران گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل در پس آزمون تفاوت معنی داری (001/0=P، 34/31 =F : داور - 001/0=P، 50/43 =F : کمک داور) داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق برنامه جامع گرم کردن فیفا +11 داور در مقایسه با برنامه عادی گرم کردن می تواند قدرت عضلات ثبات مرکزی داوران و کمک داوران فوتبال را به طور معناداری بهبود بخشد. بنابراین به داوران و کمک داوران فوتبال پیشنهاد می گردد که جهت حفظ ثبات بهینه ناحیه مرکزی بدن در حین داوری و متعاقب آن کاهش احتمال آسیب دیدگی به جای برنامه های عادی گرم کردن از این برنامه تمرینی استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: آسیب، برنامه +11 داور، عضلات ثبات مرکزی، فوتبال
  • آمنه پوررحیم قورقچی*، مهدی پهلوانی صفحات 11-19
    زمینه و هدف

    استعدادیابی زمان لازم برای رسیدن به اجراهای ورزشی بهتر توسط ورزشکاران زبده را کاهش می دهد. هدف تعیین و اولویت بندی ویژگی های آنتروپومتریکی، بیومکانیکی و عملکردی پسران نوجوان نخبه جهت استعدادیابی و پیش بینی عملکرد شنای 100 متر کرال پشت بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق از نوع نیمه تجربی است که بر اساس موضوع و هدف، کاربردی و براساس روش و استراتژی، توصیفی می باشد. آزمودنی ها  30 شناگر بودند که رتبه های برتر را در استان های خود به دست آورده، به مسابقات کشوری راه یافته بودند و پرسشنامه اطلاعات فردی و رضایت نامه را تکمیل کردند. پارامترهای آنتروپومتریکی، بیومکانیکی و عملکردی آنها براساس فرم ریدکو، اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از میانگین±انحراف معیار توصیف شد و برای رتبه بندی آنها از آزمون فریدمن استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 تحلیل شد.  

    یافته ها

    طول دست (00/13سانتیمتر)، طول ساعد (50/23سانتیمتر) و طول پا (20/18سانتیمتر) مهمترین شاخص های آنتروپومتریکی؛ هایپراکستنشن آرنج (93/3درجه)، پلانتار فلکشن مچ پا (97/6 درجه) و هایپراکستنشن تنه (87/40درجه) مهمترین شاخص های بیومکانیکی و سرعت عمل و عکس العمل (74/20سانتیمتر)، انعطاف پذیری (99/26سانتیمتر)، پرش ارتفاع (30/29سانتیمتر) مهمترین شاخص های عملکردی در استعدادیابی شناگران نخبه پسر در رده سنی12-11سال کشور در ماده 100 متر کرال پشت بود.  

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر جهت استعدادیابی و پیش بینی عملکرد پسران نوجوان نخبه 12-11ساله در شنای100 متر کرال پشت، می تواند مورد توجه مسیولین، دست اندرکاران و مربیان قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بیومکانیکی و عملکردی، شاخص های آنتروپومتریکی، شنا، نخبه
  • لیدا بابایی، ولی الله دبیدی روشن* صفحات 21-28
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر دو شیوه برگشت به حالت اولیه داخل و خارج آب به صورت فعال بر شاخص های استرس قلبی زنان جوان شناگر انجام شده است.

    روش شناسی

    16 زن جوان شناگر، به طور تصادفی به دو گروه ریکاوری فعال داخل و خارج آب تقسیم شدند. برنامه شنا و برگشت به حالت اولیه شامل شش وهله شنای سرعتی 50 متر با فاصله استراحتی 120 ثانیه ای به صورت فعال در داخل و خارج آب اجرا کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 22 و آزمون های تی مستقل و زوجی مورد پردازش قرار گرفت.

    یافته ها

    برگشت به حالت اولیه داخل آب، منجر به افزایش غیرمعنادار حاصلضرب دوگانه و فشار خون سیستولیک شد (به ترتیب، 556/0p= و 064/0p=) و افزایش معنادار حداکثر نبض اکسیژن (033/0p=) و همچنین کاهشی غیرمعنادار و معنادار در حداکثر ضربان قلب و فشار خون دیاستولیک مشاهده شد (به ترتیب، 188/0p= و 026/0p=). برگشت به حالت اولیه خارج آب منجر به کاهش غیرمعنادار و معنادار حاصلضرب دوگانه و حداکثر ضربان قلب شد (به ترتیب، 980/0p= و 012/0p=). همچنین افزایشی معنادارو غیرمعنادار در میزان حداکثر نبض اکسیژن و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک مشاهده شد (به ترتیب 154/0p=، 408/0p= و 109/0p=).   تفاوت معناداری بین اثرات این دو شیوه برگشت به حالت اولیه بر هیچ کدام از شاخص ها وجود نداشت (05/0p≥).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، اجرای دو شیوه برگشت به حالت اولیه داخل و خارج آب بصورت فعال پس از تمرینات تناوبی شنا با شدت بالا، تاحدودی موجب تعدیل شاخص های استرس قلبی می شود. اما تفاوتی میان اثر این دو شیوه برگشت به حالت اولیه بر شاخص های استرس قلبی وجود ندارد.

    کلیدواژگان: برگشت به حالت اولیه بصورت فعال، تمرین تناوبی شدید، شناگران زن جوان
  • فاطمه نادریان*، رضا مهدوی نژاد، وحید ذوالاکتاف صفحات 29-35
    زمینه و هدف

    خستگی یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر تعادل در ورزشکاران است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر خستگی عملکردی فوتسال بر تعادل ایستا و پویای ورزشکاران فوتسالیست زن بود.

    روش شناسی 

    در تحقیق نیمه تجربی حاضر،22 نفر ازدانشجویان دختر فوتسالیست با میانگین و انحراف معیار سن 8/1 ± 20 سال، وزن 40/2 ±54 کیلوگرم، قد  73/5±161 سانتی متر  به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. خستگی عملکردی فوتسال توسط پروتکل تعدیل شده شبه فوتبال بانگسبو ایجاد شد. تعادل ایستا و پویا توسط دستگاه اسکن کف پا و خستگی توسط مقیاس بورگ قبل و بلافاصله پس از اجرای پروتکل خستگی اندازه گیری شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون Tهمبسته و در سطح معناداری (05/0 =P) انجام شد.

    یافته ها

    میزان خستگی (54/1 ES=و 000/0=P) میزان نوسان مرکز فشار تعادل ایستا در محور قدامی- خلفی (59/0= ES و 007/0=P) و محور داخلی-خارجی (68/0=ES و 014/0=P) و میزان نوسان مرکز فشار تعادل پویا در محور قدامی- خلفی (042/0= ESو000/0=P) و محور داخلی- خارجی (016/0=ES  و 047/0=P) به طور معناداری متفاوت از پیش آزمون بود.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که خستگی عملکردی موجب افزایش نوسان مرکز فشار و به تبع آن کاهش تعادل می شود. این به معنای آن است که احتمالا در  اواخر بازی فوتسال شانس آسیب دیدگی بیشتر است.

    کلیدواژگان: تعادل ایستا، تعادل پویا، خستگی، فوتسال، مقیاس بورگ
  • بهزاد خدایی*، وحید ساری صراف، رامین امیرساسان صفحات 37-43
    مقدمه

    نیرومندسازی پس از فعال کردن به عنوان روشی برای افزایش فعالیت عصبی عضلانی  بلافاصله پس از تمرین با شدت بالاست، که موجب افزایش نیروی انقباضی عضله پس از یک انقباض ارادی بیشینه یا زیر بیشینه می باشد. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر حاد نیرومندسازی پس از فعال کردن با زمان های استراحت متفاوت بر عملکرد جسمانی، مهارتی و کوفتگی عضلانی مردان تکواندوکار بود.

    روش شناسی

    27 تکواندوکار مرد 28-18 ساله بر اساس درصد چربی، عملکرد جسمانی و مهارتی به طور تصادفی در سه گروه همگن: گروه شاهد، گروه %70 و 90% یک تکرار بیشینه ، جایگزین شدند. آزمودنی های هر سه گروه گرم کردن عمومی و تخصصی را به مدت 20 -15 دقیقه انجام داده، سپس گروه های تجربی حرکت نیم اسکات را با درصدهای تعیین شده و با سه تکرار انجام دادند، سپس در یک مرحله بعد از دو دقیقه استراحت و در مرحله بعد که 48 ساعت بعد انجام گرفت، بعد از چهار دقیقه استراحت آزمون ها را تکرار کردند. پرش عمودی و عملکرد مهارتی (آپ دولیوچاگی با پای برتر و آپ دولیوچاگی با پای چپ و راست) و همچنین کوفتگی عضلانی 24 ساعت بعد از اجرای آزمون ها اندازه گیری شد.

    یافته ها

    در پرش عمودی و عملکرد مهارتی بین سه گروه در هر دو مرحله تفاوت معنی داری وجود داشت و هر دو روش نیرومندسازی پس از فعال کردن موجب بهبود عملکرد شد (05/0p <). کوفتگی عضلانی در بین سه گروه در دو مرحله تفاوت معنی داری نشان نداد (05/0<P). 

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق حاضر و اثرات حرکت اسکات جفت پا در افزایش عملکرد تکواندوکاران، به ورزشکاران بخصوص تکواندوکاران پیشنهاد می شود که برای بهبود توان و مهارت های اختصاصی از این نوع روش تمرینی در تمرینات خود استفاده کنند.

    کلیدواژگان: کوفتگی عضلانی، مردان تکواندوکار، نیرومندسازی پس از فعال کردن
  • ابوطالب محتشمی، هومن مینونژاد، بهنام شریفی اردانی* صفحات 45-50
    زمینه وهدف

    یکی از راه های افزایش شدت تمرینی در تمرینات مقاومتی استفاده از بی ثباتی و سطوح ناپایدار است. Push-up یک تمرین رایج در برنامه های ورزشی در جهت افزایش قدرت و استقامت عضلات کمربند شانه می باشد. هدف از تحقیق حاضر بررسی میزان فعالیت الکترومایوگرافی عضلات درگیر در انواع حرکات push-up روی سطح ثابت، TRX و سوییس بال می باشد.

    روش شناسی

    این تحقیق به صورت علی مقایسه ای روی 10 نفر از مردان ورزشکار (میانگین وزن 46/4 ± 14/75 کیلوگرم  و میانگین قد 24/5 ± 79/174سانتی متر) در دامنه سنی 28- 24 که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، انجام شد. افراد به صورت تصادفی هر 6 حرکت  push-upروی سطوح ثابت، TRX و سوییس بال در دو حالت دست و پا روی سطوح را سه بار تکرار کردند و فعالیت الکترومایوگرافی عضلات سینه ای بزرگ، سه سر بازویی، دلتویید قدامی و سراتوس قدامی ثبت شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده و مقایسه بین گروهی 6 حرکت مختلف push-up در هر یک از عضلات منتخب از آزمون اندازه گیری مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    فعالیت الکترومایوگرافی عضله سینه ای بزرگ و دلتویید قدامی در حرکات push-up روی TRX و سوییس بال به طور معناداری بیش از انجام حرکت روی سطح ثابت بود (05/0≥p)، فعالیت الکترومایوگرافی عضله سه سر بازویی و دندانه ای قدامی به ترتیب در حرکاتی که دست و پا روی سطح نایایدار بود به طور معناداری بیشتر از سایر حرکات بود (05/0≥P).

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر حاکی از این است که استفاده از سطوح ناپایدار در تمرینات باعث افزایش شدت تمرینی خواهد شد. بیشترین چالش برای عضلات سینه ای بزرگ و دلتویید قدامی را در حرکت push-up با حالت دست ها روی سوییس بال و برای عضله سه سر بازویی در وضعیت دست ها روی سطوح ناپایدار و برای عضله دندانه ای قدامی در وضعیت پاها روی سطوح ناپایدار پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: پوش آپ، تی آر ایکس، سوییس بال، عضلات کمربند شانه، فعالیت الکترومایوگرافی
  • شمس الدین رحیمی زاده، حسین نظری*، اسماعیل رحیمی زاده، حسین صادقی منصورخانی صفحات 51-58
    زمینه و هدف

     فاکتور نروتروفیک مشتق از مغز و شاخص های نیمرخ لیپیدی دارای دامنه وسیعی از فعالیت های زیستی هستند که تحت تاثیر بی تمرینی قرار می گیرند. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی اثر هشت هفته فعالیت ورزشی ترکیبی بر نیمرخ لیپیدی و فاکتور نروتروفیک مشتق از مغز مردان غیر فعال بود.  

    روش شناسی

    در این مطالعه نیمه تجربی 24 مرد غیر فعال به طور تصادفی به دو گروه (تمرین و کنترل)، تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین، تمرینات گوناگون ورزشی را به مدت هشت هفته انجام دادند. خونگیری از افراد پیش و  پس از دوره پژوهش به منظور اندازه گیری تری گلیسرید ، LDL ، HDL و BDNF به عمل آمد. از آزمون T مستقل برای بررسی تفاوت بین گروه ها و T همبسته برای بررسی تغییرات درون گروهی و ضریب همبستگی پیرسون برای وجود ارتباط بین متغیرها استفاده شد و سطح معنی داری(05/0p <)منظور گردید.

    یافته ها

    سطوح سرمی تری گلیسرید پس از 8 هفته تمرین در مقایسه با گروه کنترل، کاهش معناداری یافت (044/0= P). همچنین در مقادیر سرمی LDL نیز پس از این دوره کاهش معناداری مشاهده شد (045/0= P). از سوی دیگر HDL پس از 8 هفته تمرین در مقایسه با گروه کنترل، افزایش معناداری پیدا کرد (005/0= P). BDNF نیز در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری یافت (001/0= P).

    نتیجه گیری

    احتمالا فعالیت ورزشی ترکیبی می تواند از طریق کاهش عوامل خطرزا و افزایش BDNF، منجر به بهبود نیمرخ لیپیدی و بهبود شناختی، در افراد غیر فعال گردد.

    کلیدواژگان: تری گلیسرید، فاکتور نروتروفیک مشتق از مغز، فعالیت ورزشی ترکیبی، لیپوپروتئین پر چگال، لیپوپروتئین کم چگال
  • بهنام شکری*، الهام عظیم زاده، مصطفی زارعی صفحات 59-65
    زمینه و هدف

    از دست دادن تعادل و زمین خوردن، ششمین علت مرگ و میر در جمعیت سالمندان است که معمولا با برخی از بیماری ها و ناتوانی ها همراه است. بنابراین تمریناتی که به بهبود پایداری و تعادل این قشر از جامعه کمک کند، از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر ده هفته تمرین عملکردی ترکیبی بر تعادل ایستا و پویای مردان سالمند سالم بود.

    روش شناسی

    بدین منظور 40 مرد سالمند سالم 80-65 سال با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در این تحقیق شرکت کردند. از آزمون های برخاستن و رفتن زمان دار و شارپند رومبرگ به ترتیب برای اندازه گیری تعادل پویا و تعادل ایستا در پیش و پس آزمون استفاده شد. گروه تجربی به مدت 10 هفته هر هفته 3 جلسه به انجام تمرینات عملکردی پرداختند.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که بین میانگین تعدیل شده آزمون شارپند رومبرگ با چشمان باز در گروه تمرینات عملکردی و کنترل  سالمندان تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0=p، 06/19=(38 ،1)F). همچنین بین میانگین تعدیل شده آزمون شارپند رومبرگ با چشمان بسته (001/0=p، 22/169=(38 ،1)F) و آزمون برخاستن و راه رفتن گروه تمرینات عملکردی و کنترل آزمودنی ها تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0=p، 36/115=(38 ،1)F).

    نتیجه گیری

    از آن جایی که تمرینات عملکردی مشابه شرایط زندگی واقعی و روزمره افراد است، لذا به نظر می رسد طبق اصل ویژگی تمرین، این نوع تمرینات بتوانند موجب بهبود تعادل ایستا و پویای مردان سالمند شوند.

    کلیدواژگان: تمرینات عملکردی، تعادل ایستا، تعادل پویا، سالمندان
  • امید محمددوست*، میترا مددی جابری، سهیلا مقدم افتخاری صفحات 67-72
    زمینه و هدف

    امروزه به علت تبلیغات وسیعی که تولیدکنندگان نوشیدنی های انرژی زا در راستای افزایش عملکرد ورزشکاران انجام داده اند، مصرف ایننوع نوشیدنیها در بین ورزشکاران در سطوح مختلف گسترش یافته است. هدف این پژوهش تاثیر نوشابه انرژی زای هایپ بر مقادیر گلوکز خون، شاخص خستگی، ضربان قلب و آنزیم های کبدی (AST، ALP) طی یک مسابقه بسکتبال بود.

    روش شناسی

    11 نفر بسکتبالیست پسر (  با میانگین سن 40/2± 44/ 22 سال، میانگین قد 05/4± 22/180 سانتی متر، وزن17/4 ± 22/70 کیلوگرم) انتخاب و طی دو جلسه جداگانه (یک جلسه مصرف نوشیدنی انرژی زا و جلسه دیگر دارونما) در زمان10 دقیقه قبل از مسابقه (6 میلیلیتر به ازای هرکیلوگرم وزن بدن) و در ادامه، به ترتیب در زمان های 10، 20، 30 و 40 دقیقه پس از آغاز مسابقه (2میلیلیتر به ازای هرکیلوگرم وزن بدن) نوشابه انرژی زا مصرف کردند. از آزمودنی ها 5 سی سی خون قبل از مصرف نوشابه انرژی زا و بلافاصله پس از اتمام مسابقه جهت ارزیابی مقادیر گلوکز خون، شاخص خستگی، ضربان قلب و آنزیم های کبدی (AST، ALP) جمع آوری شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها ابتدا از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، برای تعیین نرمال بودن داده ها استفاده و متغیرهای اندازه گیری شده در مراحل پیش و پس آزمون با استفاده از آزمون t مستقل مقایسه شد. در همه آزمون ها، با استفاده از نرم افزار Spss نسخه 16، سطح معناداری(05/0 >p)در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     یافته های این مطالعه نشان دهنده کاهش معنادار شاخص خستگی، سطوح AST، ALP در گروه دریافت کننده نوشابه انرژی زا قبل و بعد از مسابقه بود. ولی اطلاعات بدست آمده از ضربان قلب و میزان گلوکز خون در آزمودنی ها علی رغم تغییرات نسبی در حد معناداری نبوده است. *سطح معنی داری(05/0 >p)

    بحث و نتیجه گیری

      نتایج این پژوهش نشان داد که ترکیبات ارگوژنیکی موجود در نوشابه انرژی زا با به تاخیر انداختن تجمع ALP و AST موجود در خون، باعث افزایش زمان رسیدن به خستگی و بهبود عملکرد ورزشکاران می گردد؛ درحالیکه بر گلوکز خون و ضربان قلب آزمودنی ها تاثیر معناداری نداشت. پیشنهاد می شود از نوشابه های انرژی زا قبل از آغاز مسابقه و یا در مراحل پایانی فعالیت استفاده شود تا باعث بهبود عملکرد ورزشکاران گردد.

    کلیدواژگان: آنزیم های کبدی، شاخص خستگی، ضربان قلب، نوشابه انرژی زای هایپ
|
  • Kamran Johari, Mohammad Hossein Alizadeh *, Amir Hosein Barati Pages 1-9
    Background

    The core stability muscles play a crucial role both in terms of the optimal performance of athletic skills and in terms of prevention of lower-limp injuries.  Considering the shortage of information about the effects of FIFA's 11+ referees' program on the strength of the core stability muscles, the authors of the present study have made an effort to investigate  the effects of FIFA's 11+ warm-up program for referees on the isometric strength of the core stability muscles of  male Iranian football referees and assistant referees.

    Methodology

    To this end, 52 football referees and assistant referees (average age: 27.59±3.70 years for referees and 27.54±3.85 years for assistant referees) who volunteered for the study, were randomly assigned to the either of the experimental or control groups. The experimental group participated in the referees' 11+ program for 17 weeks while the control group used conventional trainings for warming-up during the half season. A digital handheld dynamometer was used both in pretest and posttest stages in order to measure the isometric strength of the core stability muscles. Data analysis was performed through the statistical test of variance analysis.

    Results

    Results indicated that the posttest isometric strength scores of the core stability muscles of referees assigned to the experimental and control group differed statistically significant in terms of the extensor (referee: F=7.92, P=0.010 - assistant referee: F=4.39, P=0.048); flexor and rotator (referee: F=4.64, P=0.042 - assistant referee: F=8.69, P=0.007) and; the stabilizer muscles of the lateral trunk (referee: F=6.61, P=0.001 - assistant referee: F=8.52, P=0.008). In addition the former and latter groups had significant differences in terms of the overall isometric strength of the core stability muscles (F=31.34, P=0.001 - assistant referee: F=43.50, P=0.001).

    Conclusion

    According to the findings of the present study, in comparison to the conventional warm-up training, the FIFA's 11+ referees' comprehensive warm-up program can significantly improve the strength of the core stability muscles of referees and assistant referees. Therefore referees and assistant referees are recommended to use the mentioned training program instead of conventional trainings in order to maintain optimal core stability during arbitration in addition to subsequent reduce of probability of injuries.

    Keywords: 11+ for referee Program, Core Stability Muscles, Injury, Football
  • Ameneh Pourrahim Ghouroghchi *, Mehdi Pahlevani Pages 11-19
    Background

    Talent identification reduces stint to achieve better sports performances by elite athletes. The purpose of this study was the determination and prioritizationof anthropometric, biomechanical and functional characteristics of the elite boys for talent identification and predicting the performance in 100m Backstroke swimming.

    Methods

    The research method is semi-experimental, which is applied based on the object and aim, and it is descriptive according to the method and strategy. The subjects were 30 elite young swimmers, which had won top rank in their provinces and came to the national championships, then they had completed the individual questionnaire and satisfaction questionnaire.The anthropometric, biomechanical and functional parameters were measured by Rydkov questionnaires. Data were analyzed using mean±SD and friedman tests and using SPSS software version 22.

    Results

    The most important anthropometric parameters were hand length (13.00 cm), forearm length (23.50 cm) and foot length (18.20 cm); the most important biomechanical parameters were elbow hyperextension (3.93 degree), ankle plantar flexion (6.97 degree) and trunk hyperextension (40.87 degree); and the most important functional parameters were action and reaction velocity (20.74 cm), flexibility (26.99 cm) and high jump (29.30 cm) in 100m Backstroke swimming of the elite 11-12 year-old boys.

    Conclusion

    The results of this study for talent identification and predicting the performance of the elite 11-12 year-old boys in 100m Backstroke swimming, can be considered by authorities, practitioners and coaches.

    Keywords: Anthropometric, biomechanical, functional parameters, Swimming, Elite
  • Lida Babaei, Valiolah Dabidi Roshan * Pages 21-28
    Background and Aims

    Present study was aimed to investigate the effect of two active recovery methods in and out water on cardiac stress indices in young female swimmers.

    Methodology

    Sixteen young female swimmers were randomly divided into two active recovery groups of the inside and outside water. The swimming protocol and recoveries includes six bouts of 50 m sprint swimming with 120 s rest interval. The data was processed by using SPSS version 22 and Independent and dependent t-test.

    Results

    Recovery inside the water led to insignificant increase in Double Product and systolic blood pressure (P=0.556and P=0.064 respectively) and significant increase in oxygen pulse (P=0.033). Also, insignificant and significant decrease in maximal heart rate and diastolic blood pressure were observed (P=0.188 and P=0.026 respectively). Outside water recovery led to insignificant and significant decrease in Double Product and maximal heart rate (P=0.980 and P=0.012 respectively). Also, insignificant increase in Oxygen Pulse and systolic and diastolic blood pressure (P=0.154, P=0.408 and P=0.109 respectively).were observed There was no significant difference between the effects of these two recovery methods on any of the indices (P≥0.05).

    Conclusion

    According to our results, two active recovery methods, inside and outside water after high-intensity interval swimming training, somewhat moderates the cardiac stress indices. But there is no difference between the effects of these two recovery methods on cardiac stress indices.

    Keywords: Active recovery, High intensity training, young female swimmers
  • Fatemeh Naderian *, Reza Mahdavi Nejad, Vahid Zolaktaf Pages 29-35
    Background and aim

    Fatigue is one of the most important factors affecting the balance in athletes. The purpose of this study was to determine the effect of functional fatigue on static and dynamic balance on female futsal players.

    Materials and method

    In this semi experimental study, 22 female futsal students with the mean and standard deviation of age 20 ± 1.8 (y), weight 54 ± 2.40 (kg), and height 161.5 ± 5.73 (cm) were selected as the study samples using convenient sampling technique. Functional futsal fatigue was maked with Bangsbo modified semi futsal fatigue protocol. Static and dynamic balance were measured with foot scan set and fatigue with Borg scale before and immediately after of doing protocol. Data was analyzed with dependent T test and significance level of (P=0/05).

    Results

    Fatigue rate (P=0/000 & ES=1/54),static balance fluctuation rate of pressure center in axes of anterior- posterior (P=0/007 & ES=0/59) and lateral- medial (P=0/014 & ES=0/68) and dynamic balance fluctuation rate of pressure center in axes of anterior- posterior (P=0/000 & ES=0/042) and lateral- medial (P=0/047 & ES= 0/016) were significantly different from pretest.

    Conclusion

    The results of present research showed functional fatigue increases the fluctuation of pressure center and consequently reduce the balance. This means that at the end of the futsal game, the chance is more likely to be injured.

    Keywords: Borg scale, Dynamic balance, Futsal, Fatigue Static balance
  • Behzad Khodaei *, Vahid Sari Sarraf, Ramin Amirsasan Pages 37-43
    Background

    PAP is a method used to increase nerve-muscular activity after a rigorous exercise that leads to boost the contraction force of muscle after a non- automatic manimum contraction. The study aimed to investigate the intense effect of PAPs with different nest period on the performance and muscle soreness of male taekwondo athletes.

    Methodology

    27 athlete athletes 18 to 28 years old range- were selected in the basis of fat percentage, physical and skill performances and classified in there homogenous group; control group, IRM=70%, 90%. the athlete of every group warmed up for 15-20 minutes. Then experimental groups did half-squats there times. In first stage the athlete did squats with two minute rest intervals, height jumping, performance (Ap-Doloya-Chagi), and muscle soreness were measured after 24 hours.

    Results

    There were significant difference between groups in height jumping and skill performance. Both PAPs increased athlete’s performance (p < .05). There was not any significant difference in athletes’ muscle soreness.

    Conclusion

    According to finidings of this study, coupling squat jump is recommended to taekwondo athlete due to its effectivenss in increasing their performance. That helps them to improve their power and skill through this method.

    Keywords: Doms, PAP, Taekwondo male athletes
  • Abootaleb Mohtashami, Hooman Minoonejad, Behnam Sharifi Ardani * Pages 45-50
    Background

    Surface instability is a common addition to traditional rehabilitation and strength exercises with the aim of increasing muscle activity. The aim of the current study is to determine if performing push up exercise variations on an unstable surface (Swiss ball and TRX) influences EMG amplitude of the shoulder gridle muscles when compared with a stable surface.  

    Methodology

    A convenience sample of 10 subjects performed 3 repetitions for each exercise. Surface electromyograms were recorded from the triceps, pectoralis major, anterior deltoid and serratus anterior while performing push up exercises with the feet or hands placed on bench, TRX and swiss ball.  

    Results

    TRX and Swiss ball push-ups resulted in greater activation in the pectoralis major and anterior deltoid than those performed on the bench (p≤0.05). The triceps and serratus anterior muscles showed increases in muscle activity when respectively the hands and feet were on the unstable surface (p≤0.05).  

    Conclusion

    The results of this study indicate that using unstable surfaces will increase the intensity of exercise. The greatest challenge for pectoralis major and anterior deltoid muscles is suggested push up exercises when the hands placed swiss ball And also for triceps and serratus anterior muscles, respectively, from unstable surfaces in the hands and feet.

    Keywords: EMG, Push ups, Shoulder muscles, Swiss ball, TRX
  • Rahimizadeh Shamsodin, Hosein Nazari *, Esmail Rahimizadeh, Hosein Sadeghi Mansorkhani Pages 51-58
    Background

    The brain derived neurotrophic factor (BDNF) and Lipid profile factors have a wide range of biological are influenced by inactive. Therefore, aim of this study was investigating the changed Lipid profile and BDNF following 8 week of combined athletic activity in inactive men.

    Methodology

    Twenty-four inactive male randomly divided into two groups: training (n=12) and control group (n=12). The subjects of the training group performed various sports exercises for eight weeks. Blood samplins were taken before and after the study to measure triglyceride, and LDL and HDL and BDNF level. Idependent T-teste was used to examine the difference between groups and paired-samples T test for inter-group variation and Pearson correlation coefficient for relationship between variables. The significance level of (p < 0.05) was considerd.

    Results

    Serum levels of Triglyceride had a significant decrease comparing with the control group after 8 weeks of exercise (P < 0.044). There was also a meaningful decrease in LDL serum values after this period (P < 0.045). On the other hand, after 8 weeks of exercise, HDL had a meaningful increase compared to the control group (P < 0.005). Also BDNF after 8 weeks of exercise, showed meaningful increase compared to the control group (P < 0.001).

    Conclusion

    Probably combined training activity can lead to improvement of lipid profile and increasing BDNF in inactive people by decreasing threatening factors and improves cognitive.

    Keywords: BDNF, Combined training, HDL, LDL, Triglyceride
  • Behnam Shokri *, Elham Azimzadeh, Mostafa Zarei Pages 59-65
    Background

    Loss of balance and falling down is the sixth leading cause of death in elderly people. Accordingly, exercises that promote postural control are so important for this population. The purpose of present study was investigation of functional balance training on the static and dynamic balance in healthy elderly men.

    Methodology

    For this purpose 40 men aged 65-80 years were selected conveniently. All of participants carried out TUG and Sharp and Romberg tests as pre and post tests in order to measure dynamic and static balance orderly. The experimental group participated in an intervention of functional exercises for ten weeks, 3 sessions each week.

    Results

    The results showed that there is a significant difference between the average modified Sharpend Rumbberg test with open eyes in the functional exercise and control group (f (1.38) =19.06 .p=0.001) Also there was a significant significant difference between the moderated mean of Sharpend rumbberg test with closed eyes (f (1.38=169-22 .p=0.001) and lifting and walking test functional exercise and control group (f(1.38)=115-36. p=0.001)                

    Conclusion

    According to principle of specificity of exercise, since the functional exercises are similar to real circumstances of daily life, so these kinds of training can help the postural control of healthy elderly men.

    Keywords: Dynamic balance, Elderly, Functional training, Static balance
  • Omid Mohammadoost *, Mitra Madadi Jaberi, Soheila Moghadm Eftekhari Pages 67-72
    Background

    Today, due to the massive propaganda that energy drink manufacturers have made in order to increase athletes' performance, this type of beverage has expanded among athletes at various levels. The purpose of this study was to evaluate the effect of energy drinks on blood glucose, fatigue index, heart rate and liver enzymes (AST, ALP) during a basketball match.

    Methodology

    11 male basketball players (average age 22.44 ± 2.40 years, mean height 180.22 ± 4.05 cm, weight 70.22 ± 4.17 kg) were selected during two sessions (one session of energy drinking And another session of the placebo) at the time of 10 minutes before the competition (6 ml / kg body weight), and then at 10, 20, 30 and 40 minutes after the start of the competition (2 ml / kg body weight), Consumed energy drinks. 5 cc of blood were collected before consuming energy drinks and immediately after the completion of the competition to assess blood glucose levels, the index Fatigue, heart rate, and liver enzymes (AST, ALP) were collected and analyzed statistically. For data analysis, a Kolmogorov-Smirnov test was used to determine the normality of the data and the measured varibles were compared in the pre and post stages by independent t-test A significant level of (p <0.05) was considered.

    Results

    The findings of this study showed a significant decrease in fatigue index, AST and ALP levels in the energy drink recipient group before and after the competition. However, the information obtained from heart rate and blood glucose levels in subjects was not significant in spite of relative changes. * Significant level of p

    Conclusion

    The results of this study showed that ergogenic compounds in energy drinks, by delaying the accumulation of ALP and AST in the blood, increased the time to reach fatigue and improve athlete's performance, but there was no significant effect on blood glucose and heart rate in subjects. It is recommended to use energy drinks prior to the start of the competition or in the final stages of the activity to improve the performance of athletes.

    Keywords: Energy-saving hippies, Fatigue index, Heart rate, Liver enzymes