فهرست مطالب

نشریه رهیافت پیشگیری
سال دوم شماره 1 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/01/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صفحات 7-10

    پیشرفت روزافزون بشر در مسیر علم و فناوری همچنان که ساحت‌های جدیدی از امکانات و قابلیت‌های نوین در بهره‌مندی از حیات را فراروی وی می‌گشاید، به‌  موازات آن گستره‌های جدیدی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های بالقوه و یا بالفعل را نیز برای او به بار می‌آورد. در چند دهه اخیر، توسعه علوم رایانه‌ای و نفوذ امکانات دیجیتالی در اجزای مختلف زندگی انسان، موجب تسهیلات عمده‌ای در زندگی بشر شده است، ارتباطات صوتی و تصویری و چندرسانه‌ای، انجام فعالیت‌های اقتصادی و تجاری و مبادلات علمی و حتی برنامه‌های مبتنی بر تفریح و سرگرمی و گذران اوقات فراغت به تدریج در فضای مجازی استقرار یافته و ضمن گسترش دادن به ابعاد کاربردی فضای مجازی، زندگی روزمره بشر را به حضور و بهره‌برداری از فضای مجازی منوط و وابسته کرده‌اند. گسترش روزافزون ضریب نفوذ اینترنت به عنوان بستر اصلی گسترش حضور و بهره‌برداری افراد از فضای مجازی موجب شده است که برنامه‌ریزان و دست‌اندرکاران مدیریت اجتماعی از کاروان پرشتاب گرایش به فضای مجازی عقب بمانند و نتوانند در استفاده مطلوب از فضای مجازی قاعده‌گذاری کنند. بخش عمده‌ای از این واماندگی در برابر رشد و توسعه حضور انسان‌ها در فضای مجازی به ویژگی‌های اختصاصی فضای مجازی در برابر فضای حقیقی و فیزیکی بازمی‌گردد. گستردگی زمینه‌های بهره‌وری از فضای مجازی و ویژگی‌های آن موجب شده است که به تدریج بشر زیست در دو فضا را تجربه کند و همچنان‌ که در طی قرون و اعصار با چالش‌های زیست بوم فیزیکی و حقیقی مواجه بوده و با آنها دست و پنجه نرم کرده است، با چالش‌های جدید، پیچیده و ناشناخته زندگی در فضای مجازی مواجه شود و تلاش کند تا راهکارهای مقابله با این چالش‌ها را بیابد. انتقال بخش مهمی از زندگی انسان‌ها و نیز اشخاص حقوقی اعم از دولتی و غیر دولتی به فضای مجازی، این فضا را با چالش جدی به نام وقوع جرم در فضای مجازی مواجه کرده است.

  • باقر شاملو*، مهدی کاظمی جویباری صفحات 13-36
    زمینه و هدف

    دغدغه جرم شناسان و سایر پژوهشگران علوم اجتماعی برای کاهش جرایم موجب شده است تا آنان پژوهش های تجربی متعددی برای شناسایی مشکلات و موانع اثربخشی ناکافی برنامه های پیشگیرانه یا اثربخشی پایین آنها انجام دهند. با توجه به ضرورت بکارگیری چنین رویکردی برای شناسایی و حل مشکلات موجود در این زمینه در نظام عدالت کیفری ایران، مسئله اصلی پژوهش حاضر، بررسی موانع اثربخشی راهبردهای پیشگیری از جرایم علیه امنیت اخلاقی در فضای مجازی و ارایه راهکارهایی برای رفع آنها است.

    روش

    برای پاسخگویی به پرسش پژوهش، ضمن بررسی اسناد و قوانین موجود در این زمینه، از روش مصاحبه عمیق با 20 نفر از کارشناسان و مجریان برنامه های پیشگیری از جرایم علیه امنیت اخلاقی در فضای مجازی استفاده شد.

    یافته ها و نتایج

    یافته های پژوهش بیانگر چندنکته اساسی است:نخست آنکه همکاری ضعیف،انجام وظایف مشابه ومناسبات قدرت میان نهادهاموجب شده است تا پیشگیری چندنهادی از جرایم علیه امنیت اخلاقی در فضای سایبر براساس اهداف مورد نظر عینیت نیابد. در این میان، مشارکت ضعیف میان بخش خصوصی و دولتی به همراه سهم ناچیز مردم و انجمن های مردم نهاد، از دیگر موانع اثربخشی مداخله های پیشگیرانه دراین حوزه به شمار می روند. افزون بر این، بسیاری از طرح ها و برنامه های پیشگیری بدون ارزیابی اجرا می شوند و پس از اجرا نیز میزان اثربخشی آنها سنجیده نمی شود. همچنین استفاده بیش از اندازه از فیلترینگ و معرفی آن به عنوان یکی از راهکارهای درست برای پیشگیری از جرایم سایبری، نه تنها ممکن است موفقیت آمیز نباشد، بلکه پیامدهای ناخواسته ای نیز به بارخواهد آورد که اثربخشی این اقدامات را دچار تردید می کند.

    کلیدواژگان: جرائم علیه امنیت اخلاقی سایبری، برنامه های پیشگیرانه، پلیس سایبری، رویکرد چند نهادی، مشارکت
  • زهرا ایزدی*، نسترن ارزانیان صفحات 37-56
    زمینه و هدف

    جمهوری اسلامی ایران با ساحتی به نام رمزارزها مواجه شده است که از سویی از ویژگی های مثبتی نظیر دور زدن تحریم های ظالمانه و جایگزینی به عنوان ارز بین المللی در مبادلات جهانی برخوردار است و از دیگر سو در پس استفاده از آن، بستر ارتکاب جرم هایی همچون، کلاهبرداری و پولشویی فراهم شده است. درخور توجه است که پدیده رمزارزها از بستری مشهور به زنجیره های بلوکی متولد شده که برای تولید و انتشار وامدار آن هستند. تاکنون قانون گذاری در این راستا صورت نپذیرفته و آخرین اقدام مقنن تنها سند الزامات و ضوابط حوزه رمزارزهای بانک مرکزی در بهمن ماه 1397 است که کافی نیست زیرا بانک مرکزی، رمزارز جهانی نظیر بیت کوین و آلت کوین را از موضوع سند یادشده خارج کرده است. همچنین در فضای سایبر و فناوری رمزارز، نظارت، رصد حاکمیتی و صیانت از حقوق شهروندان مستلزم وجود قوانین و سازوکارهایی بروز و کارآمد است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و گردآوری اطلاعات آن به صورت کتابخانه ای است که بر اساس نظرات حقوقی و فنی بوده و تمام این موارد از میان کتب، مقالات علمی و مراجعه به پایگاه های اینترنتی قابل دسترس انجام شده است.

    یافته ها و نتایج

    مصادیق متعددی از جرایم کلاهبرداری و پولشویی در بستر استفاده از رمزارزها قابلیت ارتکاب دارند. به طور نمونه سایت های جعلی با استفاده از تبلیغات گسترده در فضای مجازی سعی در کسب اعتماد مردم می کنند تا آن ها با پرداخت مبالغی، برای آنها حساب کاربری و کیف پول دیجیتالی ایجاد کنند. بنابراین شیوه های پیشگیری وضعی و اجتماعی، برای مقابله با جرایم کلاهبرداری و پولشویی در مبادلات رمزارزها قابل طرح است؛ پیشنهاداتی نیز ازجمله آگاه سازی کاربران از گذر برگزاری کلاس های آشنایی با رمزارزها و همچنین فیلترینگ سایت های مشکوک به ارتکاب فعل مجرمانه مطرح شد.

    کلیدواژگان: رمزارز، جرم پولشویی، جرم کلاهبرداری، پیشگیری از جرم، صرافی های رمزارز
  • محمدتقی غنم پرور جلالی، سید ولی الله موسوی، کرجوندانی، ستاره عاطفی، سجاد رضایی* صفحات 57-76
    زمینه و هدف

    مدیریت خشم و افزایش سازگاری در مددجویان ساکن در ندامتگاه، اهمیت بالایی در جامعه پذیری افراد محبوس دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر روان درمانی یکپارچه توحیدی بر میزان سازگاری و پرخاشگری در مردان ساکن در ندامتگاه است.

    روش شناسی:

     روش مطالعه شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش شامل 80 مرد زندانی 20 تا ساله است که به دلیل درگیری در شهرستان لاهیجان زندانی شده بودند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (هرکدام 40 نفر) تقسیم شده و گروه آزمایش تحت روان درمانی یکپارچه توحیدی قرار گرفت، درحالی که گروه کنترل چنین مداخله ای را دریافت نکرد. ابزارهای جمع آوری اطلاعات پژوهش شامل پرسشنامه پرخاشگری (زاهدی فر، 1379) و سازگاری (بل، 1961) بود.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس یک راهه نشان داد روان درمانی یکپارچه توحیدی بر نمرات متغیرهای وابسته موثر است؛ به عبارت دیگر پس از اجرای مداخله در زندانیان، نمرات پس آزمون سازگاری افزایش (0001/0, P< 282/39F1,77=) و نمرات پرخاشگری، کاهش (0001/0P<، 608/194F1,77=) یافت.

    نتایج

    نتایج پژوهش حاضر نشانگر اهمیت تاثیر رویکرد یکپارچه توحیدی بر میزان سازگاری و پرخاشگری در میان زندانیان است. بنابراین با توجه به یافته های پژوهش می توان با اجرای این طرح در زندان ها و در سطح گسترده تری شاهد کاهش شاخص های منفی نظیر (درگیری، خودزنی، پرخاشگری) و افزایش شاخص های مثبت همچون (آرامش، همکاری، سازگاری) باشیم.

    کلیدواژگان: روان درمانی یکپارچه توحیدی، سازگاری، پرخاشگری، زندانیان
  • عاطفه عباسی*، عطیه رنگچی صفحات 77-96
    زمینه و هدف

    باوجود جرم انگاری جرایم جنسی علیه کودکان و نوجوانان در قالب جرایم حدی و تعزیری و پیش بینی پرداخت دیه به خسارت دیده جرایم یادشده در قالب دیه ازاله بکارت و غیر آن، همچنان نرخ ارتکاب جرایم جنسی علیه کودکان قابل ملاحظه است و نشانگر ناکامی حقوق کیفری در برخورد با این جرایم است. کودکان و نوجوانان قربانی جرایم جنسی، ممکن است بزهکار جرایم یادشده نیز باشند و در صورت اثبات بزهکاری، به دلیل دارابودن شرایط اهلیت کیفری، دارای مسئولیت کیفری مقرر در مواد 88 تا 91 قانون مجازات اسلامی سال 1392 هستند.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و گردآوری اطلاعات آن به صورت کتابخانه ای انجام شد. به این منظور کتاب ها، مقاله ها و پژوهش های مرتبط مطالعه و ادبیات متناسب با موضوع پژوهش استخراج شد.

    یافته ها و نتایج

    برای کاهش نرخ بزه دیدگی و گاهی بزهکاری ایشان، ضروری است از روش هایی غیر از مجازات، یعنی راهکارهای پیشگیرانه غیرکیفری استفاده شود. پیشنهاد می شود از پیشگیری وضعی و اجتماعی در سه سطح اولیه، ثانویه و ثالث برای کاهش نرخ بزه دیدگی کودکان بهره برداری شود. با به کارگیری تدابیر پیشگیرانه مزبور از یک سو ضریب ایمنی بزه دیده افزایش یافته و وی نقش موثر و فعالی در کاهش آماج تحقق جرم ایفا می کند و از سوی دیگر این اقدامات موجب افزایش هزینه ارتکاب جرم می شود. همچنین با شناسایی عوامل خطر و علل ارتکاب جرم، نسبت به حذف یا خنثی کردن عوامل موثر در تکوین جرم نیز اقدام خواهد شد. از این رهگذر می توان با برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب، به اصلاح و حذف علل جرم زا از طریق بهبود وضعیت بهداشتی، زندگی خانوادگی، آموزش و پرورش، بهبود اوضاع مربوط به سکونت گاه، اوقات فراغت و مانند آنها، دست یافت.

    کلیدواژگان: کودک، نوجوان، جرایم جنسی، پیشگیری وضعی، پیشگیری اجتماعی
  • عباس خسروانی* صفحات 97-118
    زمینه و هدف

    رویکرد عدالت ترمیمی در سال های اخیر به عنوان روش موثر در سومین مرحله از پیشگیری جرم، در نیروی انتظامی مطرح شده است. این رویکرد به منظور قضازدایی و بسط عدالت غیر کیفری و در پیوند با مفاهیم انسانی و فرهنگ و ارزش های جامعه مدنی، عدالت کیفری خلاق و پویایی را معرفی می کند. اهداف عمده عدالت ترمیمی عبارت اند از: اصالت روابط شخصی، جبران، بازسازگاری با هنجارهای اجتماعی و مشارکت. عناصر عدالت ترمیمی در این مقاله مشتمل است بر داوطلبانه بودن، اظهار حقیقت، رودررویی، توافق، حمایت و غیر علنی بودن است.

    روش

    این پژوهش به روش پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه، در 9 محله فرودست شهر اراک و با روش نمونه گیری سه مرحله ای سهمیه ای، خوشه ای و تصادفی ساده و در نمونه آماری 379 خانواری و با تاکید بر نظریه عدالت ترمیمی و با هدف سنجش تاثیر کارکردهای ترمیمی پلیس بر پیشگیری سومین از سرقت صورت گرفته است.

    یافته ها و نتایج

    نتایج حاصل از تحلیل داده های به دست آمده نشان داد که کلیه فرضیه های پژوهش تایید و بر اساس ضرایب همبستگی کندال، بین کلیه متغیر های مستقل با پیشگیری از سرقت رابطه معناداری وجود دارد و بیشترین تاثیر را متغیر اظهار حقیقت داشته است. بر اساس نتایج پژوهش، تاکید بر نقش پلیس به عنوان نقش تسهیل کننده، ترویج عدالت ترمیمی در برنامه های نیروی انتظامی، استفاده از ظرفیت های برون سازمانی و آموزش تخصصی کارکنان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: عدالت ترمیمی، پیشگیری، محله های فرودست، سرقت، پلیس
  • رضا کریمی*، احمد فدوی صفحات 119-126
    زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی کمی اطلاعات تولید شده و مشخص کردن گرایش های موضوعی آن ها برای روشن ساختن این مهم است که مطابق الگوی ایرانی- اسلامی، پیشگیری از جرم در کدام زمینه ها اطلاعات بیشتری تولید شده و به کدام شاخه ها و زیرشاخه ها توجه کمتری شده است و نیاز به بررسی بیشتری دارند.

    روش

    پژوهش حاضر، به لحاظ رویکرد، کمی و به لحاظ هدف، کاربردی است. به منظور تعیین گرایش موضوعی مقالات، از روش تحلیل محتوا استفاده شد. جامعه پژوهش 7910 مقاله نمایه شده در پایگاه های تخصصی در حوزه پیشگیری از جرم است. جامعه نمونه با جامعه پژوهش برابر است و نمونه گیری صورت نگرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، سیاهه وارسی محقق ساخته براساس الگوی ایرانی- اسلامی پیشگیری از جرم است. پس از تعیین موضوعات مقالات، میزان همپوشانی موضوعات مقالات با الگوی ایرانی- اسلامی پیشگیری از جرم، سنجیده شد و موضوعاتی که در طول زمان بیشترین و کمترین درصد را به خود اختصاص دادند، مشخص شدند.

    یافته ها و نتایج

    در حوزه پیشگیری از جرم 557 نشریه، عهده دار انتشار مقالات این حوزه هستند و حدود هفتاد درصد پژوهش های این حوزه، در پنجاه نشریه هسته منتشر می شوند. صاحب امتیاز 18 نشریه، دانشگاه ها و 28 نشریه مراکز و موسسه ها هستند. براساس یافته های پنجاه نشریه دارای بیشترین فراوانی مقاله، بیست نشریه توسط دانشگاه ها و مراکز دولتی و 15 نشریه توسط دانشگاه ها و مراکز نظامی و قضایی منتشر می شوند. این یافته ها نقش پررنگ دانشگاه ها و مراکز نظامی و قضایی در مرحله پیشگیری از جرم در حین و پس از جرم را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: وضعیت شناسی، علم سنجی، تحلیل محتوا، پیشگیری از جرم، دستاوردهای پژوهشی
|
  • Pages 7-10

    The increasing progress of science and technology as it opens up new areas of new possibilities and opportunities for the enjoyment of life, it also brings with it new spheres of potential or actual concern and concern. In the last few decades, the development of computer science and the penetration of digital capabilities into various components of human life have led to major facilitation of human life, audio and video and multimedia communications, economic and commercial activities and scientific exchanges, and even entertainment and entertainment programs. And leisure time has gradually been deployed in cyberspace and, while expanding the functional dimensions of cyberspace, human beings' daily lives have become dependent on the presence and exploitation of cyberspace. The increasing spread of Internet penetration as a key platform for expanding the presence and exploitation of cyberspace has led social media planners and practitioners to lag behind the fast-moving convoy and fail to regulate the optimal use of cyberspace. Much of this stumbling block against the growth and development of human presence in cyberspace is attributed to the specific features of cyberspace over real and physical space. The vast expanses of cybersecurity and its features have made it possible for humans to gradually experience life in two spaces and continue to face and cope with the challenges of the physical and real ecosystem over the centuries and centuries, Faced with the new, complex and unknown challenges of living in cyberspace and trying to find solutions to these challenges. The transfer of an important part of human life as well as legal entities, both governmental and non-governmental, to cyberspace has posed a serious challenge to cyber crime.

    Keywords: Editorial, Cyberspace, Cybercrime
  • Mehdi Kazemi Jooybari Pages 13-36
    Background and Aim

    Criminologists and other social science researchers' concerns about crime reduction have led them to conduct numerous empirical studies to identify problems and barriers to inadequate or ineffective prevention programs. Given the necessity of applying such an approach to identifying and resolving problems in the field of criminal justice in Iran, the main issue of the present study is to investigate the barriers to the effectiveness of cyber-crime prevention strategies and provide solutions to them.

    Method

    In order to answer the research question, in addition to reviewing the existing documents and rules, in-depth interviews were conducted with 4 experts and executives of ethical crime prevention programs in cyberspace.

    Findings and Results

    The findings of the study suggest several key points: First, poor co-operation, similar tasks, and power relations between institutions are needed to prevent multi-institutional prevention of crimes against ethical security in cyberspace based on the intended objectives. In the meantime, weak partnerships between the public and private sectors, along with a modest share of people and public associations, are other barriers to the effectiveness of preventive interventions in this area. In addition, many prevention plans and programs are implemented without evaluation and their effectiveness is not measured after implementation. Overuse of filtering and its introduction as one of the right strategies to prevent cybercrime may not only be unsuccessful but it will also have unintended consequences that will undermine the effectiveness of these measures.

    Keywords: Crimes against cyber moral security, preventive programs, cyber police, multi-institutional approach, participation
  • Zahra Izadi *, Nastaran Arzanian Pages 37-56
    Background and Purpose

    The Islamic Republic of Iran has come across an area called the cryptocurrency,which has both positive features such as circumventing cruel sanctions and replacing it as an international currency in international trade and,on the other hand,the context of its use,Crimes such as fraud and money laundering have been provided. Legislation in this regard has certainly not been implemented so far,and the latest legislative action is the e-commerce law passed in 2002,which does not seem sufficient,since in cyberspace and especially emerging technologies such as cryptocurrency,governance monitoring and protection of citizens' rights require laws and regulations.The mechanisms are up-to-date and efficient.Therefore,the purpose of the present article is to firstly examine the status of money laundering and fraudulent acts in the context of the use of cryptocurrency and then to elaborate preventive measures to prevent such crimes.

    Methodology

    The purpose of the present study is to gather information from a practical point of view as a library.

    Findings and Results

    It became clear that two state of the social preventive and Situational Prevention methods could be designed to counter fraud and money laundering that may be used in the use of cryptocurrency,and suggestions were made in this regard,including awareness raisin Users are offered access to cryptocurrency classes and filtering suspected money laundering and fraudulent sites,recognizing some of the digital Currency Exchange and using identity documents to transmit cryptocurrency,In the event of a crime occurring from documents and records of pre-arranged transactions,access to the perpetrators shall be on the agenda of the competent authorities

    Keywords: Cryptocurrency, Money Laundering, Fraud, Crime Prevention, Digital Currency Exchanges
  • MohammadTaghi Ghanamparvar Jalali, Seyyed Valiollah Mousavi, Setareh Atefi Karajvandani, Sajjad Rezaei * Pages 57-76
    Background and Aim

    Managing anger and increasing adaptation among inmates in prison is paramount importance in socializing prisoners. The purpose of this study was to investigate the effect of Monotheistical Integrated psychotherapy on the level of compatibility and aggression of male residents in prison.

    Methodology

    The study method was a quasi-experimental design with pretest-posttest associated with control group). The statistical population of the study consisted of 80 prisoners aged 20-40 years old who were imprisoned in Lahijan City due to violence. The subjects were randomly divided into experimental and control groups (40 each). The experimental group underwent Monotheistical Integrated psychotherapy, while the control group did not receive such intervention. The tools used to collect the research information were Aggression Questionnaire (ZahediFar,1999) and Bell Adjustment Inventory (Bell,1961).

    Findings and conclusion

    The results of one-way covariance analysis (ANCOVA) showed that Monotheistical Integrated psychotherapy is effective on the scores of dependent variables. In other words, after the intervention in prisoners, post-test scores increased for compatibility (F1,77 = 39.282, P<0.0001), and the Aggression scores decreased (F1,77= 194.608, P<0.0001). The results of this study indicate the importance of the Monotheistical Integrated psychotherapy on the level of compatibility and aggression among prisoners. Therefore, according to these findings we can observe the decrease of negative indicators such as conflict, self-mutilation, aggression and increase of positive indicators such as (relaxation, cooperation, compatibility) with the implementation of this project in prisons and at the wider level.

    Keywords: Monotheistical Integrated psychotherapy, compatibility, aggression, Prisoners
  • Atefeh Abbasi *, Atyeh Rangchi Pages 77-96

    As a special features of children and adolescents، Prevention of victimization in Sexual offence and Investigation of the methods about prevention of children Sexual victimization, is necessary. Despite the criminalization a variety of Sexual offences as a Hadd (legal punishment) and Tazir and predictions payment of the diyeh(compensation) to victim؛ also the balance commit a Sexual offences are considerable .So it is important to use the non-criminal prevention strategies as a social and Situational prevention of crimes in three levels of primary secondary and Third . On one side، high safety factor and effective role of victim due to reduction of crimes and increase penalties. On the others during the conception of crimes؛ identification the factor of risk and causes of commit a crime due to eliminate or deactivate the effective factors .Planning and suitable policy causes improvement and elimination of factors that create crimes through correction of medicine، family life، education، home and leisure time.

    Keywords: Child, Adolescent, Sexual Offenses, Situation Prevention, Social prevention
  • Abbas Khosravani * Pages 97-118

    In recent years, the restorative justice approach has been suggested as an effective method in the third phase of crime prevention in the police force. This approach introduces creative and dynamic criminal justice in order to legalize and expand non-criminal justice and in relation to human concepts and cultures and values ​​of civil society. The main objectives of restorative justice are: the principle of personal relationships, compensation, re-socialization, and social norms. The element of restorative justice in this article is voluntary, truth-telling, confrontation, agreement, support, non-disclosure. This research was conducted through survey and questionnaire technique in nine suburbs of Arak city using three-stage sampling method. A simple quota, cluster and random sample of 379 households with emphasis on the theory of justice The purpose of the present study was to evaluate the impact of police restorative functions on tertiary prevention of theft. Results of data analysis showed that all the research hypotheses were confirmed and based on Kendall correlation coefficients between all independent variables with theft prevention. There is a significant relationship and the most influential variable is truth telling. Based on the results of the research, emphasis is placed on the role of the police as facilitator, promotion of restorative justice in NSA programs, utilization of in-house capacities and specialized training of personnel.

    Keywords: Restorative justice, Prevention, suburbs, Theft, Police
  • Reza Karimi *, Ahmad Fadavi Pages 119-126
    Background and Aim

    The purpose of the present study is to quantify the information produced and to identify their subjective tendencies in order to clarify that according to the Iranian-Islamic model, which areas of crime prevention have more information and which branches and subcategories have received less attention and need more attention. Have more reviews.

    Method

    The present study is quantitative in approach and in terms of purpose. Content analysis was used to determine the thematic orientation of the articles. The research population is 7910 articles indexed in specialized databases in the field of crime prevention. Data gathering tool is a researcher-made checklist based on Iranian-Islamic crime prevention model. After identifying the topics of the articles, the degree of overlap of the articles with the Iranian-Islamic Model of Crime Prevention was measured and the topics that were the most and the least percent over time were identified.

    Findings and Results

    In the field of crime prevention 557 journals are responsible for publishing articles in this field and about seventy percent of their researches are published in fifty core journals. He owns 18 journals, universities, and 28 centers and institutes. According to the findings of fifty journals with the highest number of articles, twenty journals are published by universities and government centers and 15 journals by universities and military and judicial centers. These findings highlight the strong role of universities and military and judicial centers in the prevention of crime during and after the crime.

    Keywords: Situation, Scientometrics, content analysis, Crime Prevention, Research Achievements