فهرست مطالب

نشریه آسیب های اجتماعی کودک و نوجوان
پیاپی 15 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اکبر رضازاده*، علی پورهاشمی، پیام کاویاری صفحات 1-16

    در علم مدیریت، رفتار شهروند سازمانی، پدیده ای نوظهور است که در آن از کارکنان انتظار می رود بیش از الزامات نقش خود و فراتر از وظایف رسمی در خدمت اهداف سازمان باشند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سرمایه روانشناختی با رفتار شهروند سازمانی در مدیران و فرماندهان استان چهارمحال و بختیاری انجام شده است. این پژوهش بر حسب هدف کاربردی، برحسب شیوه جمع آوری پیمایشی و به لحاظ روش و طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را مدیران و فرماندهان فرماندهی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری تشکیل میدهد که تعداد 120 نفر به صورت تصادفی ساده از بین آنها انتخاب گردید. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد سرمایه روانشناختی لوتاز (2007) و پرسشنامه استاندارد رفتار شهروندی سازمانی ویز (2006) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده هاازآزمونضریب همبستگی پیرسون، آزمون رگرسیون چندگانه، آزمون t و آزمون f استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین سرمایه روانشناختی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه مثبت وجود دارد و بین سرمایه روانشناختی و رفتار کمک کنندگی، رفتار مدنی و رفتار جوانمردی رابطه مثبت وجود دارد و همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از بین مولفه های سرمایه روانشناختی به ترتیب سازه خودکارآمدی، خوشبینی وتاب آوری دارای بیشترین قدرت پیشبینی رفتارشهروندسازمانی هستند. با توجه به یافته های پژوهش، تقویت سرمایه روانشناختی می تواند در ارتقا و بالا بردن رفتار شهروند سازمانی پلیس که یکی از دغدغه های مدیریت در سال های اخیر است، موثر باشد.

    کلیدواژگان: سرمایه روانشناختی، رفتار شهروندی سازمانی، رفتار جوانمردانه، رفتار کمک کنندگی، رفتار مدنی
  • ولی الله رضایی، علی رستگار، محسن مومنه صفحات 17-38

    این پژوهش با هدف انتخاب پروتکل مناسب برای استفاده در پلیس راهور انجام شده است. روش تحقیق از نظر جهت گیری، کاربردی و از نظر نوع جز پژوهشهای کیفی و فنی مهندسی است که به طور خاص از روش های تصمیم گیری چند معیاره استفاده کرده است. جامعه آماری مورد استفاده تعداد 8 نفر از خبرگان و متخصصان در زمینه شبکه بین خودرویی است. نحوه انتخاب این 8 نفر به صورت هدفمند قضاوتی بر اساس پژوهش های مهم و گستردهای که پیرامون موضوع VANETانجام گرفته بود و بر اساس تخصص علمی آنها انتخاب شدند. با توجه به اینکه کل افراد متخصص در دسترس، شناسایی شده و در تهیه پژوهش مشارکت داشتند؛ بنابراین تحقیق تمام شمار است. در بخش پایانی کار و برای تحلیل سلسله مراتبی و ابزار گردآوری داده ها،ازپرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. این پرسشنامه بر اساس اطلاعات شبکه های بین خودرویی به صورت پرسشنامه خاص متناسب با روش AHPطراحی شده است. نتایج تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی در میان هشت پروتکل بر مبنای سه معیارسرعت، کارایی و انتخاب مسیر از منظر مجموع نظریات خبرگان نشان میدهد که به ترتیب، پروتکل مسیریابی مبتنی بر کیفیت خدمات، چندمسیره، مبتنی بر مکان، مبتنی بر کلاستر، تک مسیره، همه پخشی، مبتنی بر تحمل پذیری تاخیر و چند پخشی بیشترین تا کمترین ارجحیت را برای انتخاب به عنوان پروتکل مسیریابی در شبکه-های ونت داشته اند. نتایج تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی در میان هشت پروتکل بر مبنای سه معیارسرعت، کارایی و انتخاب مسیر از منظر مجموع نظریات خبرگان در نمودارها نشان می دهد که پروتکل مسیریابی مبتنی بر کیفیت خدمات، بیشترین ارجحیت برای انتخاب به عنوان پروتکل مسیریابی در شبکه های موردی خودرویی را داشته است.

    کلیدواژگان: شبکه موردی خودرویی، پلیس راهور، VANET
  • رقیه عبداللهی، محمدرضا ایروانی، زهرا امینی راستابی صفحات 39-56

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر پرخاشگری کلامی در دانش آموزان دختر دوره دبیرستان شهرکرد انجام شده است. روش پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و روش نمونه گیری خوشهای چند مرحلهای است. در مرحله اول از بین نواحی دوگانه آموزش و پرورش شهرکرد، ناحیه یک به طور تصادفی انتخاب شد؛ سپس از میان دبیرستانهای این ناحیه نیز دو دبیرستان به شیوه تصادفی انتخاب شدند. با انتخاب دوکلاس از هر دبیرستان و اجرای پرسشنامه، تعداد60 نفر دانش آموز دختر که بیشترین نمره را در مقیاس پرخاشگری داشتند، انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (30 نفر) و گروه کنترل (30 نفر) جایگزین شدند. آموزش به صورت گروهی در هشت جلسه 90 دقیقهای و هفته ای یک بار، بر روی گروه آزمایش انجام شد و همه آزمودنی ها قبل از آغاز آموزش و پس از آن، پرسشنامه پرخاشگری باس و پری (1992) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شده است. نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به شیوه گروهی باعث کاهش پرخاشگری کلامی نشده و تاثیری نداشته است (05/0>p).

    کلیدواژگان: پذیرش و تعهد درمانی، پرخاشگری کلامی، دانش آموزان دختر دبیرستانی
  • اسکندر فتحی، غلامرضا نیکراهان صفحات 57-74

    سلامت و رضایت والدین نقش بسیاری مهمی در پرورش فرزندان شاد و موفق دارد. شادی والدین می تواند باعث شادی خانواده و فرزندان شود. تحقیق حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش شادی سلیگمن بر شادی، رضایت از زندگی و سلامت عمومی والدین کودکان پایه اول ابتدایی و افسردگی کودکان آنها انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان ابتدایی شهر شهرکرد است. در این پژوهش مدرسه فاطمیه به صورت تصادفی انتخاب و سپس پرسشنامه افسردگی در میان آنها توزیع شد. از میان دانش آموزانی که افسردگی آنها یک انحراف معیار بالاتر از میانگین بود، 40 نفر انتخاب و سپس والدین آنها فراخوانده شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و گروه کنترل که تعداد هر گروه 20 نفر بود، قرار گرفتند؛ سپس گروه آزمایش تحت آموزش شادکامی به روش سلیگمن قرار گرفتند. تعداد جلسات آموزشی این افراد در 6 جلسه 90 دقیقهای تنظیم شد و پس از پایان دوره آموزشی، هر دو گروه آزمایش و کنترل مجددا پرسشنامه-های پژوهش را انجام دادند. در نهایت اطلاعات جمع آوری شده به وسیله نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون کوواریانس چند متغیری تجزیه و تحلیل شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد که آموزش شادکامی سلیگمن بر افزایش نمرات کسب شده در شادی (01/0= p)، رضایت از زندگی (01/0>p)، سلامت عمومی (01/0> p) و افسردگی کودکان (01/0= p) تاثیر دارد. با آموزش شادکامی به والدین کودکان افسرده میتوان شادی، رضایت از زندگی و سلامت عمومی آنها را بالا برد و همچنین از میزان افسردگی کودکان کاست.

    کلیدواژگان: آموزش شادکامی سلیگمن، شادی، رضایت از زندگی، سلامت عمومی، افسردگی
  • سعید فرامرزی بابادی صفحات 75-86

    محاکم ملی، نقش کلیدی در حقوق بین المللی کیفری ایفا میکنند. در واقع رسیدگیهای ملی، پشتوانه اصلی عدالت کیفری بین المللی است. به همین دلیل است که دیوان کیفری بین المللی صلاحیت خود را نسبت به محاکم ملی، تکمیلی میداند. تجاوز نیز به عنوان یک جنایت بین المللی، بخشی از حقوق بین الملل عرفی است که محاکم داخلی با هدف ممانعت از مصونیت جنایتکاران تجاوز در ارتکاب آن تحت صلاحیتهای کیفری قادر به رسیدگی آن خواهند بود. در این مقاله سعی شده صلاحیت این محاکم نسبت به جنایت بین المللی تجاوز بررسی شود. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و بر پایه منابع کتابخانه ای، اینترنت و تحلیل مقالات است. یافته های این تحقیق نشان میدهد که محاکم داخلی با تکیه بر صلاحیت جهانی در صورت فراهم بودن شرایط اعمال آن، قادر به تعقیب کیفری مرتکبان جنایت تجاوز هستند؛ اما برای جلوگیری از خطر آنارشیسم قضایی در نظام بین المللی، پیش شرط هایی لازم است. از جمله این پیش شرط-ها، میتوان به تشخیص اولیه شورای امنیت در احراز عمل تجاوزکارانه جهت ارجاع به محاکم ملی و همچنین تقدم رسیدگی کشورهایی که جرم در آنها اتفاق افتاده یا مجرم و متجاوز تبعه آن باشد، نسبت به سایرکشورها اشاره کرد.

    کلیدواژگان: صلاحیت محاکم داخلی، جنایات بین المللی، تجاوز، صلاحیت جهانی
  • احمد قربانی شاه نجفی، حجت الله مرادی پردنجانی صفحات 86-100

    از آنجا که تغییرات محیطی بر بسیاری از وجوه سازمان اثر می گذارد، سازمان ها باید با استفاده از راهکارهای مناسب، خود را با تغییرات محیطی وفق دهند. یکی از بهترین روش ها برای مقابله با تغییرات محیطی، هدایت سازمان به سمت چابک بودن است. یکی از راه های چابک بودن سازمان، شکل دهی حافظه سازمانی است. حافظه سازمانی در حوزه انتظام، با هدف تاثیرگذاری بر اجرای ماموریتها در عرصه نظم و امنیت است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان نیروی انتظامی شهرکرد تشکیل می دهد که از این تعداد 92 نفر بر اساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است که پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ برای پرسشنامه حافظه سازمانی74/0 و برای چابکی سازمانی66/0 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t و همبستگی استفاده شد. یافته ها نشان میدهد که بین حافظه سازمانی و چابکی سازمانی رابطه معنیداری وجود دارد و با بهره گیری ازحافظه سازمانی می توان به پاسخگویی سازمانی، شایستگی سازمانی، انعطاف پذیری سازمانی و سرعت سازمانی کارکنان نیروی انتظامی شهرکرد دست یافت.

    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، حافظه سازمانی، نیروی انتظامی، شهرکرد
|
  • Akbar Rezazadeh*, Ali Poorhashemi Pages 1-16

    In management science, organizational citizenship behavior is an emerging phenomenon in which employees are expected to exceed the requirements of their role and beyond formal duties serving the goals of the organization. The purpose of this study was to investigate the relationship between psychological capital and organizational citizenship behavior in managers and commanders of Chaharmahal & Bakhtiari province. This research is an applied one in purpose, surveyed one in gathering data and descriptive and correlation one in terms of the method and design. The statistical population of the study consists of commanders and managers of Chaharmahal & Bakhtiari province of which 120 people were selected randomly.in order to collect data, Lottaz Capital standard Questionnaire (2007) and Wiz's Corporate Citizenship Behavior Questionnaire (2006) were used. Pearson correlation coefficient, multiple regression, t-test and F-test were used to analyze the data. The findings of the study showed that there is a positive relationship between psychological capital and organizational citizenship behavior and there is a positive relationship between psychological capital and helping behavior, civil behavior and chivalrous behavior. Also, the results of regression analysis showed that among the components of psychological capital, the self-efficacy structure, Optimism and resiliency have the most predictive power of organizational citizenship behavior respectively. According to research findings, strengthening the psychological capital can be effective in promoting and enhancing the organizational citizenship behavior of the police, which has been one of the main concerns of management in recent years.

    Keywords: Psychological Capital, Organizational Citizenship Behavior, Chivalrous Behavior, Helping Behavior, Civic Behavior
  • Ali Rastegar, Mohsen Momeneh Pages 17-38

    This study was conducted with the aim of selecting the appropriate protocol for use in the traffic police. The research method is an applied one in terms of orientation, and is a qualitative and technical engineering one in terms of type, which has used multi-criteria decision-making methods in particular. The statistical population consisted of 8 experts and specialist in the field of inter-car network. The method of selecting these eight people was purposefully judged on the basis of important and extensive research that was conducted around the subject of VANET and on the basis of their scientific expertise. Due to this fact that all the available experts were identified, and contributed to this research, so there is a whole series of research. In the final part of the study and for hierarchical analyzing and gathering data tools, a researcher-made questionnaire was used. This questionnaire was designed based on the information of inter-car networks as a specific questionnaire compatible with the AHP method. The results of hierarchical analysis of the eight protocols based on three criteria of speed, efficiency and route selection from the perspective of the total view of experts suggest that routing protocol based on service quality, multimodality, location based, cluster based, single route, whole-access, delay tolerance-based and multi-access has the most and least preferred choice for routing protocols in VANET's networks, respectively. The results of hierarchical analysis of the eight protocols based on three criteria of speed, efficiency, and route selection from the perspective of the experts' opinions in the diagrams showed that the quality-based routing protocol is the most preferred choice as a routing protocol in the car networks.

    Keywords: Car Networks, Traffic Police, VANET
  • Roghayeh Abdoallahi, MohammadReza Eeravani, Zahra Ameni Rastabi Pages 39-56

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of medical acceptance and commitment on verbal aggression in high school girl students in Shahr-e-kord. The present research method is a quasi-experimental one with pretest-posttest design with control group and multistage cluster sampling method. In the first stage, between Shahr-e-kord's dual education areas, District 1 were selected randomly; then two high schools were selected randomly between high schools in this area. By selecting two classes from each high school and implementing a questionnaire, 60 female students who had the highest scores on aggression scale were selected and randomly assigned to either the experimental (30) or the control group (30). Group training was done in eight 90-minute sessions, once a week, on the experimental group, and all subjects completed the Bass and Peri (1992) aggression questionnaire before and after the training. To analyze the data, covariance analysis was used. The results showed that acceptance-based treatment and group-based commitment did not reduce verbal aggression and did not have any effect (p <0.05).

    Keywords: Medical Acceptance, Commitment, Verbal Aggression, High School Girl Students
  • Eskandar Fathi, GholamReza Neek rahan Pages 57-74

    Parental health and their satisfaction play a very important role in the raising of happy and successful children. Parents' happiness can lead the family and children to a joy. The purpose of present study was to investigate the effectiveness of Seligman’s happiness training on happiness, life satisfaction and general health of parents of first grade elementary school children and depression in their children. The statistical population of this research consists of all elementary students of Shahr-e-kord city. In this research, Fatemiyeh School was randomly selected and then depression questionnaires were distributed among them. Among the students whose depression was a standard deviation higher than the mean, 40 people were selected and then their parents were called and randomly assigned to two experimental and control groups, each group includes 20 people, then the experimental group was trained under the Seligman Happiness training. The training sessions of these subjects were arranged in 6 sessions of 90 minutes. After the end of the training period, both the experimental and control groups performed the questionnaires again. Finally, the collected data were analyzed by SPSS software using multivariate covariance test. The results of data analysis showed that Seligman’s happiness training have an effect on increasing the happiness scores (p = 0.01), life satisfaction (p <0.01), general health (p <0.01) and Children depression (p = 0.01). training happiness to parents with depressed children, can increase their happiness, life satisfaction and their general health and also reduce the rate of depression in children.

    Keywords: Seligman Happiness Training, Joy, life satisfaction, General Health, depression
  • Saeed Framarzi Babadi Pages 75-86

    National courts play a key role in international criminal law. Indeed, national scrutiny is the main backbone of international criminal justice. That is why the International Criminal Court completes its jurisdiction over the national courts. Rape as an international crime is also part of customary international law, which domestic courts will be able to prosecute with the purpose of preventing the criminals from invading the perpetrators of the crime. This article attempts to examine the jurisdiction of these tribunals for international crimes of rape. The research method is descriptive-analytical based on library resources, internet and article analysis. The findings of this research showed that domestic trials, relying on the global jurisdiction, are able to prosecute perpetrators of crimes of rape, if the conditions of applying it are met, but to prevent the risk of judicial anarchy in the international system, some preconditions is necessary. Among these prerequisites, the initial recognition of the Security Council in proving the committing acts of aggression for referring to national courts, as well as the priority of the countries where the crime was committed or the perpetrator or offender be a citizen of that country, can be cited compared to other countries.

    Keywords: Domestic Courts Jurisdiction, International Crimes, Rape (Violation), Global jurisdiction
  • AhmadGhorbani Shahnajafi, Hojjatollah Moradi Pordanjani Pages 86-100

    Due to the environmental changes on many aspects of the organization, organizations must adapt themselves to environmental changes using appropriate strategies. One of the best ways to deal with environmental changes is to lead the organization towards agility. One of the ways of organization's agility is the formation of organizational memory. Organizational memory in the military (police) field is aimed at influencing the implementation of missions in the field of order and security. The purpose of this research is applied one and in terms of collecting data, is descriptive and correlational one. The statistical population of the study consists of all employees of Shahr-e-kord police forces, of which 92 were selected according to Cochran formula. The data gathering tool was a questionnaire. The reliability of this study was calculated for organizational memory questionnaire (0.74) and for organizational agility (0.66) using Cronbach's alpha method. For data analysis, t-test and correlation were used. Findings of this study showed that there is a meaningful relationship between organizational memory and organizational agility and organizational consistency, organizational competence, organizational flexibility and organizational speed of Shahr-e-Kord police forces can be achieved by using Organizational memory.

    Keywords: Organizational Agility, Organizational Memory, Police Forces, Shahr-e-kord