فهرست مطالب

مطالعات زن و خانواده - سال نهم شماره 1 (بهار 1400)

نشریه مطالعات زن و خانواده
سال نهم شماره 1 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جمال بیگی*، رقیه خدادادی صفحات 1-28

    یکی از مهم ترین زمینه های رشد و توسعه بزه و بزه دیدگی از هم گسستگی خانواده و طلاق است. وقتی بنیان خانواده دچار تزلزل شود، بنیان های اخلاقی و اجتماعی کل نظام اجتماعی متزلزل شده و جامعه به سوی مشکلات گوناگون سوق داده می شود. این پژوهش نیز باهدف ارزیابی تاثیر طلاق بر بزه دیدگی زنان در سطح شهر تبریز انجام شد. پژوهش کاربردی از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را زنان مطلقه مراجعه کننده به مرکز مشاوره در شهر تبریز تشکیل می دهد که حجم نمونه توسط فرمول کوکران حدود 170 نفر به طور کاملا تصادفی انتخاب شد و با پرسشنامه محقق ساخته، نسبت به جمع آوری اطلاعات اقدام گردید. برای به دست آوردن نتایج تحقیق از نرم افزار SPSS و از آزمون پارامتریک T تک نمونه ای با توجه به توزیع نرمال داده ها و تک متغیره بودن آزمون جهت تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. نتایج آزمون T حاکی از معنی دار بودن تمامی آزمون هاست و نتایج آزمون نشان داد اثرهای فردی، اقتصادی و اجتماعی طلاق بر بزه دیدگی زنان در سطح شهر تبریز با توجه به مثبت بودن T و سطح معنی داری کم تر از 0.05 نیز دارای تاثیر مثبتی است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که پدیده طلاق و پیامدهای جرم شناختی فردی، اجتماعی و اقتصادی آن بر بزه دیدگی زنان تاثیرکاملا مستقیمی دارد. یعنی با افزایش طلاق، نرخ بزه دیدگی زنان افزایش می یابد و با کاهش طلاق، این میزان کاهش پیدا کرد.

    کلیدواژگان: طلاق، اثرهای طلاق، زنان مطلقه، بزه دیدگی زنان، شهر تبریز
  • سجاد بشرپور*، مهران فریور، متینه عبادی صفحات 29-50

    هدف پژوهش حاضر مدل یابی علی طلاق عاطفی بر اساس صفات تاریک شخصیت با نقش میانجی عزت نفس جنسی در بین زنان شهر اردبیل بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه ی زنان شهر اردبیل تشکیل داد که در پاییز 1398 در این شهر سکونت داشتند. تعداد 150 نفر از این افراد به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و در این پژوهش شرکت کردند. روش پژوهش حاضر، توصیفی از نوع همبستگی بود. برای جمع آوری داده ها از مقیاس طلاق عاطفی گاتمن، پرسشنامه سنجش صفات تاریک شخصیت جانسون و وبستر و پرسشنامه عزت نفس جنسی زینا و اسچوارز استفاده شد. داده های جمع آوری شده، با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) تجزیه و تحلیل شد. نتایج به دست آمده نشان دادند که صفات تاریک شخصیت ماکیاولگرایی، سایکوپاتی و خودشیفتگی اثر مثبت و معنی داری و عزت نفس جنسی اثر منفی و معنی دار بر طلاق عاطفی دارند. همچنین صفات تاریک شخصیت علاوه بر اثر مستقیم، به طور غیر مستقیم و از طریق میانجی گری عزت نفس جنسی نیز بر طلاق عاطفی اثر گذار می باشد؛ که با توجه به مقدار آماره VAF مشاهده گردید که 5/36 درصد از تاثیر ماکیاول گرایی بر طلاق عاطفی، 7/31 درصد از تاثیر خودشیفتگی بر طلاق عاطفی و 5/34 درصد از تاثیر سایکوپاتی بر طلاق عاطفی از طریق عزت نفس جنسی می تواند تبیین گردد. نتایج مطالعه حاضر اهمیت مداخلات هدفمند معطوف به تغییر یا تعدیل صفات تاریک شخصیت و تقویت عزت نفس جنسی برای پیشگیری یا کاهش طلاق عاطفی را خاطر نشان می کند.

    کلیدواژگان: طلاق عاطفی، صفات تاریک شخصیت، عزت نفس جنسی، زنان
  • وفا مصطفی، هادی میرزاپور، هاجر فلاح زاده، امید حمیدی* صفحات 59-84

    یکی از مشکلاتی که خانواده ها با آن درگیر هستند تجربه خشونت در ابعاد مختلف آن بخصوص آزار عاطفی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای خودمتمایزسازی در ارتباط بین مولفه های هم وابستگی و مولفه های آزار عاطفی انجام شد. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانشجویان زن متاهل دانشگاه شهید بهشتی تهران در سال 98-97 می باشد که به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 250 نفر از آنها انتخاب شده و به ابزارهای مقیاس آزار عاطفی، مقیاس هم وابستگی هالیوک و پرسشنامه تمایزیافتگی خودپاسخ دادند. پس از اجرای پرسشنامه ها، اطلاعات جمع آوری شده به وسیله شاخص های آمار توصیفی و همچنین روش های همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین تمام مولفه های هم وابستگی، خودمتمایزسازی و مولفه-های آزار عاطفی ارتباط معناداری وجود دارد (05/0p <) و همچنین خودمتمایزسازی در ارتباط بین تمام مولفه های هم وابستگی با تمام مولفه های آزار عاطفی به استثنای مولفه واکنش گری نقش واسطه ای ایفا می کند. خودمتمایزسازی به عنوان یک متغیر واسطه ای می تواند ارتباط بین هم وابستگی و آزار عاطفی را تعدیل کند. بنابراین، تاکید بر آموزش خودمتمایزسازی به جهت کاهش اثرات هم وابستگی و آزار عاطفی می تواند مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هم وابستگی، خودمتمایزسازی، آزار عاطفی، دانشجویان زن متاهل
  • سید صمد بهشتی*، یاسر رستگار، خیری حمیدپور صفحات 78-100

    مزاحمت های خیابانی در عصر کنونی یکی از معضلات موجود در جامعه است به نحوی که این مساله یکی از اشکال ممنوع تبعیض جنسی علیه زنان است که عرصه عمومی را به محیطی ناامن و نامطلوب برای فعالیت اجتماعی آنان تبدیل می کند. این پژوهش با روش کیفی و استراتژی نظریه داده بنیاد به دنبال شناسایی دلایل و زمینه های تجربه زنان از مزاحمت خیابانی است. میدان مطالعه، شهر یاسوج بوده است. مشارکت کنندگان در پژوهش حاضر 18 نفر از دختران دانشجوی دانشگاه یاسوج بوده اند که به صورت هدفمند، با شیوه گلوله برفی و با معیار اشباع نظری انتخاب شده و به صورت نیمه ساختاریافته با آنها مصاحبه شده است. داده های حاصل از مصاحبه ها با استفاده از کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و گزینشی تحلیل شده اند. یافته ها حاکی از آن است که شرایط زمینه ای، ویژگی های جامعه مردسالار است که فرد با زندگی در جامعه با آن درگیر است. عدم رعایت ضوابط پوشش و آرایش و تابوشکنی، شرایط علی را به وجود می آورد که باعث بازخواست تابوشکنی زنان می شود. مقوله ی هسته ی پژوهش نیز «از تجربه احساسی تروماتیک تا حساسیت زدایی» است؛ بدین ترتیب تجربه دختران از مزاحمت خیابانی بر روی یک پیوستار قابل توضیح است، به عبارتی برای برخی تجربه ای تروماتیک با ترس های ویرانگر و برای برخی دیگر امری عادی، پیش پاافتاده و بی اهمیت است. نتیجه اینکه وجود مزاحمت های خیابانی به عنوان مصداقی از تبعیض جنسیتی و ناکارآمدی قوانین در جامعه علاوه بر پیامدهای منفی روانی برای فرد موجب به حاشیه رفتن زنان و بازتولید مردانگی هژمونیک می شود.

    کلیدواژگان: مزاحمت خیابانی، زنان، نظریه زمینه ای، یاسوج
  • مهتاب مافی*، حسین فکر آزاد، امیرمسعود امیر مظاهری صفحات 101-121

    یکی از مهمترین مسایلی که در حوزه جرایم خانوادگی اتفاق می افتد، همسرکشی است که در آن مرد یا زن، همسر خود را به قتل می رساند. همسرکشی علاوه بر تاثیرات خانوادگی، پیامدهای منفی بر جامعه به جا می گذارد. این پژوهش با هدف تحلیل روایت زنان زندانی از «علل و زمینه های معاونت در قتل عمد همسر و رابطه نامشروع» سعی بر یافتن علل موثر بر همسرکشی دارد. تحقیق حاضر با اتخاذ رویکردی کیفی و با استفاده از تکنیک مشاهده و مصاحبه عمیق به روایت 13 نفر از زنانی که به جرم معاونت در قتل عمد همسر و رابطه نامشروع در ندامتگاه شهر ری زندانی بوده اند پرداخته است. یافته های تحقیق نشان می دهد همسر کشی زندانیان در بستری فرهنگی، اجتماعی رخ داده است، به این معنا که مجموعه عواملی در زندگی آن ها در کنارهم قرار گرفته که منجر به بروز این اتفاق گردیده است که مهمترین آن ها عبارت است از نارضایتی جنسی زن، خشونت خانگی، دغدغه های ذهنی زن نسبت به طلاق، نوع و شیوه ازدواج و اعتیاد مرد.

    کلیدواژگان: زنان زندانی، همسر کشی، خشونت خانگی، رابطه نامشروع
  • ذبیح الله کاوه فارسانی*، عارفه مهدیه صفحات 122-154
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر افزایش کیفیت زناشویی در بستر باورهای سنتی جامعه بود.

    روش

    روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع نظریه زمینه ای بود که به دلیل اهمیت موضوع" کیفیت زناشویی" تلاش شد از طریق مصاحبه با زوجین چهارمحال و بختیاری ضمن شناخت باورهای فرهنگی مطرح شده از سوی زوجین در خصوص مسایل و موضوعات خانواده و زناشویی (ساختار)، به فهم استراتژی هایی بپردازد (فرآیند)، که این زوجین جهت افزایش کیفیت زناشویی خود در ساختار موجود، اتخاذ می کنند. در این پژوهش  20 زوج (40 مرد و زن) با روش نمونه گیری هدفمند، انتخاب و مورد مصاحبه نیمه ساختار یافته قرار گرفتند. داده ها از طریق روش نظریه زمینه ای مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. شرکت کنندگان در این پژوهش ضمن اذعان به برخی زمینه های معیوب فرهنگی همچون حاکمیت فرهنگ شرم، حاکمیت کلیشه های نقشی، نگاه منفی به خانواده های اصلی، نبود فرهنگ تفکر جمعی و اهمیت قضاوت " دیگران" در زندگی زناشویی؛ به اتخاذ استراتژی های موثر برای افزایش کیفیت زناشویی می پردازند. استراتژی هایی همچون استراتژی پذیرش و تغییر، تعهد و تعادل، اعتدال رفتاری با خانواده های اصلی، واقع گرایی و مهم انگاری همسر. با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت کیفیت زناشویی مسئله ای است که اولا باید با توجه به بستر هر جامعه مورد بررسی و قضاوت قرار گیرد و در ثانی ضروری است کیفیت زناشویی به عنوان یک متغیر خرد، در سطح کنشگران اصلی خانواده یعنی"زن و شوهر" مورد بررسی قرار گیرد

    کلیدواژگان: کیفیت زناشویی، زوجین، نظریه زمینه ای
  • غلامرضا تاج بخش* صفحات 155-181

    ابعاد و پیامدهای پزشکی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی کووید 19 بسیار گسترده بوده است و نه تنها گریبانگیر افراد مبتلا به آن نیست . بلکه آثاری بسی عمیق و وسیع بر بدنه اجتماع و کل جامعه گذاشته و احساس ناامنی آحاد جامعه بویژه زنان را موجب گشته است.پژوهش حاضر درصدد است که تجربه احساس ناامنی زنان در پاندمی کرونا را بررسی نماید و به تفاسیر و دلالت های معنایی آن ها دست یابد. روش مطالعه این پژوهش کیفی بوده و با رویکرد تیوری زمینه ای به بررسی موضوع می پردازد. داده ها از طریق مصاحبه عمیق گردآوری شده است. پس از پیاده سازی مصاحبه ها، تحلیل داده ها بر اساس مراحل سه گانه کدگذاری باز، محوریی و گزینشی و به روش تحلیل خرد و سطر به سطر صورت گرفت. به کمک روش نمونه گیری نظری و هدفمند با 26 نفر از زنان شهر نی ریز استان فارس ، مصاحبه شد. در این پژوهش راهبرد نمونه گیری با حداکثر تنوع به کار گرفته شد و از زنان با طیف های مختلف سنی و جنسی و پایگاه های متفاوت اقتصادی و اجتماعی نمونه گیری تا رسیدن به حد اشباع نظری ادامه یافت. مقولات محوری یافت شده در پژوهش عبارتند از : جامعه پذیری جنسیتی ، هراس اجتماعی، فقدان سیاستگزاری نهادی ، کنترل شدن ، درماندگی ، ازهم گسیختگی روانی، انزوای اجتماعی ، ترس نهادینه شده و بی اعتمادی. نتایج این پژوهش نشان می دهد زنان در پاندومی کرونا احساس ناامنی را در حوزه های مختلف (جانی ، مالی ، روانی و اجتماعی) تجربه نموده اند.

    کلیدواژگان: احساس ناامنی، پاندومی کرونا، نظریه زمینه ای، زنان
  • محمد گنجی، حسن پیری*، مرتضی واحدیان صفحات 189-212

    در سال های اخیر شاهد افزایش میزان دختران ازدواج نکرده در جامعه ای با بستر سنتی، مثل جامعه ایلام بوده ایم. پژوهش حاضر گونه-شناسی دختران ازدواج نکرده را در شهر ایلام مورد بررسی قرار داده است. سوال اصلی پژوهش این است که دلایل ازدواج نکردن دختران در جامعه ای با بافت سنتی مثل ایلام چیست. در این تحقیق از روش کیفی و تکنیک سنخ شناسی استفاده شده است. در واقع قدرت تبیین سنخ شناسی بسته به این است که تا چه حد می تواند همسانی و مشابهت اعضای هر مقوله را به حداکثر برساند و نیز حداکثر اختلاف را میان مقوله ها و سنخ ها برقرار سازد. در مطالعه کنونی از نمونه گیری گلوله برفی و هدفمند استفاده شده است. حجم نمونه این پژوهش بر مبنای اصل اشباع داده ها در روش کیفی 16 نفر تعیین شده است. تمام مراحل اجرایی انجام فرآیند تحلیل داده با استفاده از تکنیک کدگذاری صورت گرفته است. در این پژوهش با اتکا به اصل حساسیت نظری، از مفاهیم اندیشمندانی همچون گیدنز، اینگلهارت، بوردیو و گافمن استفاده شده است. نتایج نشان می دهد 8 سنخ را در تفسیر وضعیت دختران ازدواج نکرده ایلام می توان استخراج نمود که عبارتند از : «دختران مجرد سردرگم»، «دختران مجرد سرخورده»، «تعویق ازدواج تا تحقق اهداف»، «دختران مجرد مبادله نگر»، «دختران مجرد استقلال طلب»، «انگ خورده گان»، «دختران گرفتار در پنجره نگرشی بسته» و «دختران مجرد کمال گرا». به طور کلی می توان از نقش قاطع تغییرات فرهنگی و بستر اقتصادی جامعه مورد مطالعه در محقق شدن شرایط لازم برای پدیده افزایش سن ازدواج دختران جامعه ایلامی صحبت کرد.

    کلیدواژگان: دختران ازدواج نکرده، سنخ شناسی، ایلام، تغییرات فرهنگی، شرایط اقتصادی
|
  • Jamal Beigi *, Roghayeh Khodadadi Pages 1-28

    One of the most important areas for the growth & development of crime & victimization is the separation of family & divorce. When the foundation of the family is shaken, the moral & social foundations of the whole social system are shaken and the society is led to various problems. This study was conducted to evaluate the effect of divorce on women's victimization in Tabriz. Applied research is of descriptive-survey type. The statistical population of the study consists of all divorced women in Tabriz. The sample size was used by Cochran's formula for unlimited communities. Due to the discretion of the professor, the number of divorced women for sample size was approximately 170 randomly selected by the researcher, information was collected. To obtain the research results, SPSS software and one-sample parametric T-test were used to analyze the data according to the normal distribution of data and the univariate of the test. Results of the T test indicate that all tests were significant and the test results showed that the individual, economic & social effects of divorce on women's victimization in Tabriz have an effect due to the positive T & the significance level of less than 0.05. It is positive. Results of this study show that the occurrence of divorce & its individual, social & economic criminological consequences has a very direct effect on women’s victimization,with the increase of divorce, the rate of crime increases & with the decrease of divorce, this rate decreases.

    Keywords: divorce, Divorce Effects, divorced women, Women Victimization, Tabriz
  • Sajjad Basharpoor *, Mehran Farivar, Matineh Ebadi Pages 29-50

    The purpose of the present study was to investigate the causal modeling of affective divorce based on the dark personality traits with the mediating role of sexual self-esteem among women in Ardabil. The statistical population of this study was all women in Ardabil who lived in this city in the autumn of 2019. One hundred and fifty women were selected randomly via clustering sampling method and participated in the study. The research method of present study was a descriptive- correlation. Gottman's Emotional Divorce Scale, Johnson & Webster's Dark Personality Assessment Questionnaire and Zeanah and Schwarz's Sexual Self-Esteem Questionnaire were used to collect data. The collected data were analyzed using structural equation modeling (SEM). The results showed that the dark personality traits of machiavellianism, psychopathy and narcissism have a positive and significant effect and sexual self-esteem has a negative and significant effect on emotional divorce. In addition to the direct effect, dark personality traits also indirectly affect emotional divorce through the mediation of sexual self-esteem. According to the VAF statistics, it was observed that 36.5% of the effect of Machiavellianism on emotional divorce, 31.7% of the effect of narcissism on emotional divorce and 34.5% of the effect of psychopathy on emotional divorce can be explained through sexual self-esteem. The results of the present study highlight the importance of purposeful interventions aimed at changing or modifying dark personality traits and strengthening sexual self-esteem to prevent or reduce emotional divorce.

    Keywords: affective divorce, Dark Personality Traits, Sexual Self-Esteem, Women
  • Vafa Mostafa, Hadi Mirzapour, Hajar Falahzade, Omid Hamidi * Pages 59-84

    One of the problems that families are involved with is the experience of violence, especially Emotional Abuse. The purpose of this study was to investigate the mediating role of Self-Differentiation between the components of Co-Dependency and Emotional Abuse components. This is a Descriptive Correlational study. The Statistical Population of the present study was all married female students of the Shahid Beheshti University of Tehran in 2018. That 250 of them were selected by available sampling method and they completed the Emotional Abuse Scale, Holyoake Co-Dependency Scale and Self-Differentiation Questionnaire. the data were analyzed by Pearson Correlation and Path Analysis. The results showed that there is a significant relationship between all components of Co-Dependency, Self-Differentiation and all components of Emotional Abuse (p < 0.05), as well as Self-Differentiation in the relationship between all components of Co-Dependency with all components of Emotional Abuse, except the Emotional Reactivity component, play a mediating role. Self-Differentiation as a mediator can modify the relationship between Co-Dependency with Emotional Abuse. Therefore, the emphasis on Self-Differentiation training can be considered in order to reduces the effects of Co-Dependency and Emotional Abuse.

    Keywords: Co-Dependency, Self-differentiation, Emotional Abuse, Married female students
  • Seyed Samad Beheshty *, Yaser Rastegar, Kheyri Hamidpoor Pages 78-100

    Street harassment, which is one of the most common current problems in society and also a banned forms of sexual discrimination against women, makes the public community insecure and undesirable environment for women social activity. This study with the help of qualitative method and grounded theory seeks to identify the reasons and bases of women's street harassment experience. The Yasouj city was considered to conduct this study, in this way, 18 girls of Yasouj university students were selected using Snowball sampling and theoretical saturation method and interviewed in a semi - structured scheme in this study. The data were analyzed using three coding schemes e.g. open axial, and selective. The validity of analysis was determined using two methods i.e. researchers and review of non-participating experts in the research. The findings indicate that the social background condition is patriarchy-dominant that one involve in. Lack of dressing regulations, cosmetic administrations and breaking taboo cause condition to Interrogate taboo-breaking women. The core category of this research is “from traumatic experience to desensitization”. Thus, the experience of girls from street harassment can be explained on a continuum manner i.e., some of them had traumatic experience with destructive fears and for others it has been commonplace and trivial. The general conclusion is that the existence of street harassment which could be seen as a sign of gender discrimination and laws inefficiency in society, apart from having negative psychological consequences for the individual, could led to marginalize women and the reproducing of hegemonic patriarchy.

    Keywords: street harassment, Women, Grounded Theory, Yasouj
  • Mahtab Mafi *, Hossin Fekrazad, AmirMasoud Amir Mazaheri Pages 101-121

    One of the most important problems in the field of domestic crime is spousal murder in which a man or woman kills his wife or her husband. In addition to family effects, spousal murder has negative consequences for society.The aim of this study is to analyze th narrative of women prisoners about the causes and contexts of the deputy in the intentional murder of her husband and the illegitimate relationship, and to try to find the effective reasons for the murder of her husband. The present study has taken a qualitative approach and using the technique of observation and in-depth interviews, has narrated the story of 13 women who were convicted of assisting in the intentional murder of their husbands and having an illicit relationship in the Rey City Penitentiary. Research findings show that the murder of prisoners took place in a socio cultural context, in the sense that a set of factors in their lives were put together that led to this occurrence that the most important of which are female Sexual dissatisfaction, domestic violence, female mental concerns about divorce, type and manner of marriage and male addiction.

    Keywords: women prisoners, Intentional homicide, Domestic Violence, Illegal relationship
  • Zabihollah Kavehfarsani *, Arefeh Mahdie Pages 122-154

    The current study aimed to determine increase the marital quality in traditional beliefs. The study used qualitative design with purposive sampling and semi-structured interviews. Twenty couples (20 men and 20 women) were interviewed in Chaharmahal and Bakhtiari province to identify their cultural beliefs regarding marriage and family structure and address their strategies for enhancement of their marital quality. The data were analyzed using grounded theory. The participants acknowledged that some aspects of their cultural backgrounds such as dominance of shame, gender-role stereotypes, negative views towards the mainstream families, lack of collective thinking, and valuing “others’ judgments” in marital life, go against high quality marriages. The participants adopted effective strategies such as compliance and change, commitment and equilibrium, behavioral equilibrium with mainstream families, realism, and valuing the spouse to increase their marital quality. According to the findings, firstly marital quality should be investigated and addressed according to its context. Secondly, marital quality should be scrutinized as a micro variable with considering the main actors of family, namely “wife and husband”

    Keywords: marital quality, couple, Grounded Theory
  • Gholamreza Tajbakhsh * Pages 155-181

    The medical, social, cultural, and economic implications of Covid 19 have been far-reaching, and not limited to those affected. Rather, it has had profound and far-reaching effects on the body of society and society as a whole and has caused a sense of insecurity in society, especially women. Achieve. The study method of this research is qualitative and examines the subject with a grounded theory approach. Data were collected through interviews. After conducting the interviews, data analysis was performed based on the three stages of open, axial and selective coding and micro-line analysis. Using the theoretical and purposeful sampling method, 26 women in Neyriz city of Fars province were interviewed. In this study, sampling strategy with maximum diversity was used and sampling of women with different age and sex spectrum and different economic and social bases continued until the theoretical saturation reached. The key categories found in the study are: gender socialization, social phobia, lack of institutional support, double control, helplessness, mental breakdown, social isolation, institutionalized fear and distrust. The results of this study show that women in Corona pandemic have experienced feelings of insecurity in various areas (life, financial, psychological and social).

    Keywords: Feeling of insecurity, Corona pandemic, Grounded Theory, Women
  • Mohamad Ganji, Hassan Piri *, Morteza Vahedian Pages 189-212

    In recent years, there has been an increase in the number of unmarried girls in a community with traditional backgrounds, such as the Ilam community. The main question of the research is that the reasons for not marrying girls in a society with a traditional context such as Ilam. In this research, qualitative method and typology technique have been used. In fact, the power of typological explanation depends on how much it can maximize the consistency and similarity of the members of each category as well as the maximum difference between categories and types. In the current study, snowball sampling was used. The sample size of this research is based on the theoretical principle of saturation in the qualitative method of 16 people. All stages of the process of data analysis are performed using the coding technique. In this research, the concepts of thinkers such as Giddens, Inglehart, Bourdieu and Goffman have been used.. The results show that among the unmarried girls of the Ilam community, eight types can be drawn: “Confused single girls”, “Deadlocked girls”, “Exchangeable single girls”, “Postponement of marriage until the goals are achieved”, “Single Girls of Independence”, “Stigmata”, “Girls caught in a closed window of attitude” And “Perfect Unmarried Girls”. In general, the decisive role of cultural change and the economic context of the society studied can be seen in meeting the requirements for the phenomenon of increasing the age of marriage of girls in the Elamite community.

    Keywords: unmarried girls, typology, Ilam, cultural change, economic conditions