فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 34 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید برقی*، بهمن شفیعی، احمد حجاریان صفحات 1-12
    مقدمه و هدف پژوهش

     وظایف کنونی مدیریت شهری تنها محدود به مواردی از قبیل برنامه ریزی، خدمات رسانی، مدیریت فرهنگ محلی، انجام پروژه های عمرانی و... نمی شود. بلکه جهت دهی فعالیت های شهری و ترسیم چشم انداز شهر در راستای دستیابی به کیفیت زندگی متناسب شهری و توسعه پایدار می باشد که لزوم بررسی همه جانبه آن ضروری می باشد. هدف از این پژوهش ارزیابی کیفیت زندگی در شهر با تاکید بر عملکرد مدیریت شهری است.

    روش پژوهش

     از نوع تحلیلی- پیمایشی مبتنی بر پرسشنامه است جامعه آماری مورد مطالعه شامل جمعیت شهر اسلام آباد غرب بر اساس سرشماری سال 1390 به تعداد 94699 نفر می باشند که به منظور تعیین تعداد نمونه ها با بهره گیری از فرمول کوکران تعداد 382 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شده اند. به منظور تجزیه و تحلیل داده های حاصل از عملیات میدانی از دو روش آمار توصیفی و استنباطی (روش تحلیل مسیر با نرم افزار Amos) استفاده شده است. پرسشنامه طراحی شده دارای 30 سوال در دو بخش عملکرد مدیریت (منابع انسانی و منابع مالی و زیرساختی) و کیفیت زندگی شهری (ابعاد اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و محیطی) می باشد.

    یافته ها

     بیانگر آن است که منابع مالی بیشترین تاثیر را بر عملکرد مدیریت شهری دارد. هم چنین ضریب تاثیر عملکرد مدیریت شهری بر بعد اقتصادی 0.36، بر بعد اجتماعی 0.29، بر بعد کالبدی 0.44 و بر بعد محیطی 0.51 می باشد. عملکرد مدیریت شهری بر خود کیفیت زندگی (ابعاد اقتصادی، اجتماعی، کالبدی و محیطی) 0.25 تاثیر دارد. و با توجه به این که مقدار سطح معناداری کل فرضیات (P) از 05/0 کمتر و مقدار بحرانی (CR) بیشتر از محدوده قابل قبول یعنی 96/1 می باشد

    نتیجه گیری

    می توان ادعا نمود که تمامی فرضیات پژوهش تایید می شود و در نهایت مهم ترین مولفه های تاثیرگذار مدیریت شهری در افزایش کیفیت زندگی در شهر ابعاد محیطی، کالبدی و اقتصادی می باشد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، عملکرد مدیریت شهری، شهرستان اسلام آباد غرب، معادلات ساختاری
  • عباس منوریان، مجتبی امیری، سیمین مهری کلی* صفحات 13-26
    مقدمه و هدف پژوهش

     مخاطرات طبیعی به دلیل شدت و زمان کوتاه اثر گذاری بر اجتماعات و محلات شهری تبدیل به یکی از دغدغه های اصلی برنامه ریزان و مدیران شهری در سال های اخیر شده است به همین دلیل تقویت اجتماعی ساکن در یک محیط نقشی تاثیر گذار در کاهش خطرات دارد.لازم است عواملی که میتواند به شهروندان کمک کند تا در زمان بحران و وقوع بحران بازتوانی سریع را تجربه کنند را شناسایی نمود تا با توجه به آن مولفه ها برنامه های مدون و تلاشهای مستمر و مجدانه ای قبل از وقوع حادثه صورت پذیرد

    روش پژوهش

    این پژوهش از روش تحقیق تحلیل تم بهره گرفته شده و با انجام مصاحبه های نیمه ساختار یافته و نمونه گیری تصادفی غیر احتمالی (گلوله برفی) این پژوهش انجام گرفته است

    یافته ها

    مولفه های شناسایی شده در این پژوهش عبارتند از :امنیت اجتماعی، افزایش و ارتقاء آگاهی و دانش از طریق آموزش، تعلق و همبستگی اجتماعی، مشارکت اجتماعی، سرمایه اجتماعی، باورها و اعتقادات دینی، حمایت اجتماعی می باشد که هر کدام از این مولفه ها می تواند بر افزایش تاب آوری اجتماعی تاثیر گذاشته و میزان آن را افزایش دهد.

    نتیجه گیری

    یک شهر تاب آور و مقاوم در برابر سوانح شهری است که ساکنان آن بر اساس ظرفیتها و منابع، همگام با مدیران شهری و شهرداری ها در تصمیم گیری ها و طرح های شهری مشارکت کنند.شهری است که مخاطرات آن شناسایی شده باشد و برنامه ریزی و اقدامات مناسب برای حفاظت و حمایت از جان و مال مردم، میراث فرهنگی و سرمایه های اجتماعی صورت گرفته باشد. شهری است که در مراحل پیش، حین و پس از وقوع بحران قادر به سازماندهی امور باشد بتواند منابع مورد نیاز را تخصیص دهد و در تمام سطوح آگاهی شهروندان را افزایش دهد تا بدین ترتیب مخاطرات شهری کاهش یابد.با تقویت ارتباطات بین مردم و نهادها، ارتقای مشارکت مردمی در برنامه ها و تصمیم گیری های مربوط به برنامه ریزی شهری و مدیریت بحران و مدیریت شهری، آموزش، ایجاد و حفظ امنیت اجتماعی، سرمایه اجتماعی درک شده از سوی مردم در ارتقا و افزایش میزان تاب آوری اجتماعی محلات مورد پژوهش نقش موثری دارد

    کلیدواژگان: تاب آوری، تاب آوری اجتماعی، بافت فرسوده، آسیب پذیری
  • مسعود تقوایی، علی جوزی خمسلویی* صفحات 27-44
    مقدمه و هدف پژوهش

    هدف از انجام این مقاله، بررسی میزان تاب آوری (مقاومت و انعطاف پذیری) در بحران های احتمالی و هم چنین بهره مندی مدارس ناحیه دو آموزشی کلانشهر اصفهان از شاخص های مدیریتی تاثیرگذار در برنامه ریزی و مدیریت بحران و عملیات تخلیه اضطراری جمعیت است.

    روش پژوهش

    روش تحقیق در پژوهش حاضر، کاربردی، پیمایشی- تحلیلی است. بعد از مطالعه کامل جامعه آماری و جمع آوری اطلاعات به صورت میدانی در طی پنج ماه؛ طبقه بندی، محاسبه و ترسیم نمودار در نرم افزار SPSS و فرمول های ریاضی انجام گرفت و در نهایت تحلیل ها مکتوب شد. نقشه ها نیز با استفاده از GIS ترسیم شده اند.

    یافته ها

    مدارس مورد مطالعه در بخش شاخص های بنیادین دارای وضعیت مناسبی نیستند و آسیب پذیری آنها در سوانح و بحرانهای احتمالی بالاست. در میان ده شاخص های بنیادین، فقط وضعیت توزیع جمعیت و سیستم گرمایشی مناسب است و هشت شاخص دیگر نامناسب می باشد. از میان 142 مدرسه ناحیه دو، تنها 33 مدرسه دارای استاندارد مدیریتی بوده و 109 مدرسه هیچگونه استانداردی ندارند. وضعیت برخورداری همان 33 مدرسه نیز مناسب نیست و در ده شاخص مدیریتی، میزان بهره مندی در هفت شاخص متوسط به پایین، نامناسب و بسیار نامناسب است.  

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهد که میزان تاب آوری مدارس ناحیه دو آموزشی اصفهان با توجه به شاخص های بنیادین پایین می باشد. از سوی دیگر، میزان بهره مندی مدارس از شاخص های مدیریتی نیز ضعیف بوده و این ضعف آنها را در بحرانهای احتمالی به شدت آسیب پذیر کرده است. وضعیت مدارس مورد مطالعه در حوادث احتمالی با در نظر گرفتن یکپارچه شاخص ها (مجموع شاخص های بنیادین و مدیریتی) نامناسب، آسیب پذیر و بحرانی است.

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، تخلیه اضطراری، مدارس، تاب آوری، اصفهان
  • سید پویا میر مسعودی*، رضا منصوری ارمکی صفحات 45-60
    مقدمه و هدف پژوهش

    برای اداره موفق کلان شهر نمی توان از مدیریت های جداگانه و هدایتگرهای بخشی بهره گرفت. اگر هر یک از عناصر مجموعه مدیریت شهر بنا به حوزه اختیارات خود برای شهر تصمیم بگیرند و از منظر خرد و بخشی نگری به شهر بنگرند، ناهماهنگی تصمیمات در بعد کلان مشکلات عدیده ای را پیش خواهد آورد که می تواند بخشی از مسایل کنونی را حاصل این تفرق و عدم یکپارچگی مدیریت شهر دانست.  تحقیق حاضر به منظور  بررسی راهکارهای تحقق مدیریت یکپارچه شهری در شهرداری تهران انجام گرفته است.

    روش پژوهش

    این پژوهش براساس هدف کاربردی و بر اساس روش توصیفی- پیمایشی بوده است. جامعه آماری شامل افراد کارکنان شهرداری می باشد و داده ها با استفاده از توزیع و جمع آوری 932  پرسشنامه در نمونه ای که به روش طبقه ای از جامعه انتخاب گردید گردآوری و با استفاده از نرم افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند

    یافته ها

    در نمونه 195 نفری مورد مطالعه،  دانش و اطلاعات و آموزش و پرورش و مشارکت مردمی و شهروندان و مدیریت عمومی محیطی در تحقق مدیریت یکپارچه شهری در شهرداری شهرری اثر گذار است. نگرش به راهکارهای تحقق مدیریت یکپارچه شهری در بین پاسخگویان مرد و زن، مجرد و متاهل، بین سطوح مختلف تحصیلات و بین سنین مختلف  یکسان است وضعیت و جنسیت تاهل تاثیری بر آن ندارد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که شهر تهران تا رسیدن به شاخص های مدیریت یکپارچه شهری فاصله زیادی را باید طی کند و پیمودن آن نیازمند هماهنگی بین تمام سازمانهای دخیل در مدیریت یکپارچه شهری است.

    کلیدواژگان: مدیریت یکپارچه شهری، آموزش، شهرداری تهران
  • ناصر برک پور، مهیا مطهری* صفحات 61-75
    مقدمه و هدف پژوهش

    عملکرد شهردار تحت شرایط مختلف، بسیار متفاوت است. یکی از این عوامل که می تواند نقش به سزایی در عملکرد شهردار داشته باشد،  نحوه انتخاب او است. به طور کلی، دو روش عمده در کشورهای مختلف جهان برای انتخاب شهردار به کار می رود. مدل کنونی مدیریت شهری در ایران انتخاب غیرمستقیم شهردار توسط شورا است. این مدل اداره ی شهرها در ایران را با مشکلاتی مواجه ساخته است. در این تحقیق سعی شده با شناخت جامع کشورها اعم از نظام حکومتی، نظام حزبی در سطح کلان و جایگاه قانونی شهرداران در سطح خرد به مقایسه عملکرد شهرداران در این کشورها پرداخته شود.

    روش پژوهش

    این تحقیق جزء تحقیقات کاربردی قرار می گیرد و ماهیت آن توصیفی است که به بررسی تطبیقی کشورها می پردازد. روش گردآوری اطلاعات اسنادی و پیمایشی (مصاحبه) بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه از روش تفسیری استفاده شده است.

    یافته ها

    قدرت شبکه سازی شهردار یکی از عوامل بهبود کارایی مدیریت شهری است. با توجه به اینکه طبق مطالعات انجام گرفته انتخاب مستقیم شهردار موجب می شود که شهرداران تعامل بهتری با سطوح حکومتی داشته باشند، بنابراین انتخاب مستقیم شهردار می تواند نقش موثری در بهبود شبکه سازی و کارایی شهرداران شود.در ایران سازوکارهای نظارت و تعادل بخشی بین شورا و شهردار به طور شفاف مشخص نشده است، بنابراین با توجه به اینکه انتخاب مستقیم شهردار بر قدرت شهردار می افزاید، افزایش و شفافیف قوانین جهت نظارت بر شهردار توسط شورا امری مهم و حساس می باشد.با توجه به سیستم بخشی و موازی کاری ها در نظام مدیریت شهری ایران، انتخاب مستقیم شهردار می تواند بر قدرت و مشروعیت شهرداران بیافزاید و به عنوان یک هماهنگ کننده و نظارت کننده بر امور کل شهر عمل کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق می توان بیان کرد،روش انتخاب مستقیم شهردار می تواند موجب بهبود عملکرد مدیریت شهری در ایران شود اگرچه همراه با آن تغییرات دیگری در خصوص حدود وظایف و اختیارات حکومت محلی، نحوه عزل و انتصاب شهردار و کابینه وی، شفافیت قوانین در خصوص نظارت و کنترل شورا بر شهردار، حذف درآمد های ناپایدار از بودجه شهرداری و حذف ساختار مجزای اداره امور شهر موجب فزونی ارتقاء عملکرد سیستم مدیریت شهری و شهردار خواهد شد.

    کلیدواژگان: روش انتخاب شهردار، شهردار با انتخاب مستقیم مردم، نظام اداره ی شهر، ایران، اروپا
  • فاطمه السادات افصح حسینی، حسین ذبیحی*، لعلا جهانشاهلو صفحات 78-91

    هدف مفهوم رقابت پذیری تا حدودی مشخص و قابلیت برتری یافتن بر سایر رقبا می باشد. با توجه به پدیده های معاصر جهانی شدن و اطلاعات و ارتباطات، اهمیت توجه به بحث رقابت پذیری شهری آشکار می شود. رقابت پذیری مولفه ها مختلفی دارد. هدف پژوهش حاضرتوجه بر مولفه های مکانی رقابت پذیری شهری جهت ارایه به مدیران شهری می باشد. پس از تعیین فرضیه ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری، با رویکرد حداقل مربعات جزیی به وسیله نرم افزار Smart PLS برازش مدل برای تحقق فرضیه ها انجام می شود. برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از 110 نفر به عنوان جامعه آماری، ابتدا آمار توصیفی و سپس آمار استنباطی مطرح می گردد. کل فرضیه های پژوهش تایید گردیدند. همچنین، نظریه پژوهش عبارت است از: رقابت پذیری شهری را می توان با مشارکت مردم و فناوری اطلاعات و ارتباطات ارتقا داد.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری شهری، رقابت پذیری مکانی، مدیریت شهری، مشارکت مردم، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • محمد باغبانی* صفحات 93-102
    مقدمه و هدف پژوهش

    رضایت شهروندان از خدمات شورا و شهرداری، نشان دهنده توسعه همه جانبه امور شهری و کارآمدی و اثربخشی مدیران شهری است. بی گمان برای استخراج میزان میزان رضایت شهروندان بهتر است جنبه های مختلف عملکرد شورا و شهرداری مورد مطالعه و سنجش قرار گیرد. هدف از این تحقیق تعیین میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد شورا و شهرداری شهر سقز با توجه به جنبه های مختلف عملکرد در پایان دوره چهارم شورای اسلامی شهر است.

    روش پژوهش

     نوع روش تحقیق ترکیبی (پیمایشی و توصیفی - تحلیلی) می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه با 55 سوال در قالب سه بعد الف: شورا؛ خدمات شهری و امور عمومی، ب: بخش عمرانی و شهرسازی، ج: امور فرهنگی و اجتماعی بود. جامعه آماری این پژوهش همه شهروندان بالای 15 سال بود و حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران 381 نفر تعیین شد. برای تعیین روایی پرسشنامه از نظرات 30 نفراز خبرگان عمران و شهرسازی استفاده شد، همچنین باتوجه به اینکه ضریب آلفای کرونباخ 972/0 بدست آمد، پایایی ابزار تحقیق نیز مور تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    میزان رضایتمندی شهروندان از عملکرد شورا و شهرداری در زمینه خدمات شهری بیشتر از دو بعد دیگر است و شهروندان در زمینه امور فرهنگی کمترین رضایت را دارند.

    نتیجه گیری

    خروجی های تحقیق نشان دهنده این است که در کل رضایت شهروندان در شهر سقز از عملکرد شورا و شهرداری دور چهارم در سطح متوسط به پایین است. ضمنا در 12 مورد از جنبه های عملکردی رضایت شهروندان بالاتر از میانگین و در 38 مورد رضایت کمتر از میانگین است.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، شهروندان، عملکرد شهرداری، شورای شهر سقز
|
  • Hamid Bargh *, Bahman Shafiei, Ahmad Hajarian Pages 1-12
    Introduction

    the current urban management is not only limited to items such as planning, services, management, culture, local, construction projects, and not. The orientation activities, and urban perspective of the city in order to achieve the quality of life of fits and urban sustainable development is necessary, all the way up it is essential The aim of this study was to assess the quality of life in the city, with an emphasis on the performance of urban management.

    research method

    Research method type-analytical - survey-based questionnaire is the statistical population of the study includes the population of the city of Islamabad West, according to the census in 1390 the number 94699 people are in order to determine the number of samples benefiting from the Cochran formula, the number of 382 people for random sampling class have been selected . In order to analyze the data resulting from the operation field from the two methods, descriptive statistics and inferential statistics (methods, path analysis with the software Amos) have been used.

    Findings

    The results indicate that financial resources have the greatest impact on the performance of urban management. Also, the coefficient of performance impact of urban management on the economic dimension 0.36, on the social dimension of 0.29, on the day of the formation, 0.44, and on the day, environmental, 0.51. The performance of urban management on their quality of life (dimensions, economic, social, physical and environmental) 0.25 impact. And due to the amount of significant level of total assumptions (p) from the 05/0 less, and the amount of criticaln (cr), more of the acceptable range, i.e. 96/1.

    Conclusion

    it can be claimed that all of the assumptions, research, confirming it and finally the most important component of affect urban management in increasing the quality of life in the city, the dimensions of the environment, physical and economic

    Keywords: quality of life the performance of urban management in. the city of Islamabad West, structural equation modeling
  • Abbas Monavvarian, Mojtaba Amiry, SIMIN MEHRIKOLI * Pages 13-26
    Introduction and Objective

    Natural hazards, due to their intense and short-period impact on urban communities and districts, have become a main concern for urban planners and managers in recent years. Therefore, social empowerment of the residents will play an effective role in reducing [natural hazards'] dangers

    Method

    The method used in this survey is theme analysis and it has been done by taking semi-structured interviews using non-probability sampling (snowball).

    Findings

    The factors identified in this survey, each of them can have an effect on social sustainability and increase its level, are as follows:  social security, raising [people’s] awareness and knowledge through education, social belonging, social contribution, social capital, religious beliefs, social support.

    Conclusion

    A city resilient and resilient to urban disasters that its inhabitants, based on their capacities and resources, participate in city decisions and plans in coherence with city executives and municipalities. It is a city whose risks have been identified, and the planning and appropriate measures for Protection and protection of people's lives and property, cultural heritage and social capital. It is a city that is able to organize its affairs in the foreground, during and after the crisis, to allocate the necessary resources and at all levels of citizen's awareness to reduce urban hazards.By strengthening communication between people and institutions, promoting popular participation in urban planning and urban planning and crisis management and urban management plans, training, creating and maintaining social security, social capital perceived by the public in promoting and increasing the amount of fluctuation The social value of the studied neighborhoods plays an important role.

    Keywords: resilience, Social Resiliency, Worn-out Texture, vulnerability
  • Masoud Taghvaei, Ali Jovzi Khameslouei * Pages 27-44
    Introduction and aim of research

     the aims of this paper are the assessment of Isfahan educational secondary district schools in resistance process (resilient and flexible) on probable disaster and having main managerial indicator in planning and management of disaster and Population Emergency Evacuation.    

    Research method

    research method in the paper is Field work and analysis. Classification, computing and charting in SPSS and by mathematical formula after the survey of statistical society and collecting data from field on five months. Finally, the analysis of data has been written and maps were prepared by Arc GIS.         

    Results

    Reviewed schools are not in suitable situation due to the fundamental indicators and therefore are very vulnerable in disaster event. In ten fundamental indicators, only population distribution and heating systems are appropriate and the eight indicators are not appropriate. Among the 121 schools, just 33 schools have management standards and 109 schools have nothing standards. Even management standards of 33 schools have not enough rates. In ten management indicators, the benefit rates of seven indicators are medium, inappropriate and critical.

    Conclusions

    Results of research show that resilience of school in Isfahan educational secondary districts due to fundamental indicators is low. On the other hand, benefit rates of management indicators is also weak and this weakness has severely damaged them in potential disasters. Eventually, the situation of schools in statistical society isinappropriate, vulnerable and critical due to integrated indicator (two fundamental and management indicators).

    Keywords: Crisis management, Emergency Evacuation, Schools, resistance process, Isfahan
  • Seyed Pouya Mirmasoudi *, Reza Mansouri Armaki Pages 45-60
    Introduction & Objective

    For the successful management of the metropolitan area, you cannot use separate management and part-based guides. If any of the elements of city management, according to their area of authority for the city, will look at the city from a small perspective. The inconsistency of decisions in the large dimension will cause many problems that could be part of the current issues as a result of this disparity and the lack of integration of city management. This research has been carried out to investigate the solutions for implementing integrated urban management in Tehran municipality.

    Methodology

    This research was based on the applied objective and based on descriptive-survey method. The statistical population consisted of the employees of the municipality staff and the data were collected by 932 questionnaires in a stratified sampling from the community and analyzed using SPSS software.

    Results

    Knowledge and information, education and popular participation and citizens and public environmental management were effective in the implementation of integrated urban management in the municipality of Ray Town. Attitudes toward the implementation of integrated urban management solutions among male and female respondents, single and married, different levels of education and between different ages are the same and the situation as well as marital sex do not affect it.

    Conclusion

    The results of this study showed that Tehran has to go a long way in reaching the integrated urban management indicators, and it requires coordination between all organizations involved in integrated urban management.

    Keywords: Urban Integrated Management, Education, Tehran Municipality
  • Naser Barakpur, Mahya Motahari * Pages 61-75
    Introduction and purpose of research

    The performance and duties of the mayor may vary widely based on the different conditions. The procedure of electing mayor is a crucial factor in the performance of mayor. In general, there are two main procedures for electing a mayor: direct election of mayor and indirect election. In Iran mayor is appointed indirectly by the city council. This model has caused different problems in city management in Iran.A comprehensive analysis of the procedure of electing mayor in Iran, comparing it to this procedure in other countries could be useful to make a decision about what could be the most appropriate procedure in Iran. In this research, the performance of the mayor in different countries has been compared, by doing a comprehensive study of countries, including their governmental system, partisan system (in macro level), and the statutory position of mayor (in micro level).

    Research Methodology

    This research is a fundamental one, which includes a descriptive method by using qualitative comparative method in analyzing the countries. Interpretive method was used to analyze the interview data.

    Findings

    The power of networking of the mayor is one of the factors that improve the efficiency of urban management. According to studies, direct election of the mayor makes the mayors have better interaction with government levels, therefore, the direct election of the mayor can play an important role in improving the networking and efficiency of mayors. In Iran, the mechanisms for monitoring and balancing between the council and the mayor are not clearly defined, therefore, because directly elected mayor gives mayors more power, the clarity of the laws to supervise the mayor by the council is important and sensitive.

    Conclusion

    According to the findings of this study it could be said that direct election of the mayor can increase the efficiency, responsibility, coordinating and power of the mayor. Moreover, if along with that other changes would happen, such as competence and duty of the local government, procedure of discharging and appointing of mayor and his/her cabinet, clarity of rules about checking and controlling of mayor by the council, elimination of unstable incomes from the budget of municipality, and elimination of distinct structure of managing city, could proliferate the performance of the urban management system and mayor.

    Keywords: Mayor Election Procedure, Directly Elected Mayor, Urban Administration System, Iran, Europe
  • Fatemehalsadat Afsahhosseini, Hossein Zabihi *, Laala Jahanshahloo Pages 78-91

    The goal of the concept of competitiveness is somewhat specific and is overcome to other competitors. Due to the contemporary phenomena of globalization and information and communication, the importance of paying attention to the issue of urban competitiveness is evident. Competitiveness has different components. The purpose of the present research is to focus on the spatial components of urban competitiveness in order to provide it to urban managers. After determining the hypotheses using the structural equation model, with the partial least squares approach, the fitting of the model is performed by Smart PLS software to realization the hypotheses. To analyze the collected data from 110 people as a statistical population, descriptive statistics and then inferential statistics are presented first. The whole research hypothesis is confirmed. Also, research theory is: Urban competitiveness can be enhanced with people's participation and information and communication technology.

    Keywords: Urban Competitiveness, Spatial Competitiveness, Urban Management, People's Participation, Information, Communication Technology
  • Mohammad Baghbani * Pages 93-102
    Introduction and Purpose

    The citizens’ satisfaction with the services provided by Islamic City Councils and municipalities indicate the comprehensive development of urban affairs as well managers’ effectiveness and efficiency. Undoubtedly, in order to extract the citizens’ satisfaction, different aspects of the performance conducted by the Islamic City Council and Municipality need to be investigated and measured. The present study aims at investigating the citizens’ satisfaction with the performance of the Islamic Council and Municipality of Saghez in terms of different performance aspects at the end of the fourth period of the Islamic Council.

    Method

    The method applied in the present study is a mixed one (survey and descriptive-analytical). The data collection tool was a questionnaire including 55 questions covering three aspects: a. the Islamic Council, urban services and public affairs; b. civil engineering and urban development sectors; c. cultural and social affairs. The statistical population of the present study includes all citizens older than 15 years old. Through applying Cochran’s sample size formula, the sample size of the statistical population was measured to be 381 individuals. The viewpoints of 30 experts on civil engineering and urban development were used for determining the validity of the questionnaire. Moreover, given the Cronbach’s alpha of 0.972, the reliability of the research tool was confirmed as well.

    Findings

    In comparison to the other two aspects, the citizens’ satisfaction with the performance of the Islamic Council and Municipality was appropriate in terms of the urban services. However, the citizens had the least satisfaction with the cultural services and affairs.

    Conclusion

    The findings of the present study indicated that the citizens’ overall satisfaction with the performance of the Islamic Council (fourth period) and Municipality was at a lower average level. Furthermore, the citizens’ satisfaction was above average for 12 aspects of the performance aspects and their satisfaction was at a lower average level in terms of 38 aspects of the performance.

    Keywords: Satisfaction, citizens, performance of the Municipality, Saghez Islamic City Council