فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 25 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • آرمین فیروزپور، مسعود دارایی، علی اصغر سعدآبادی* صفحات 2-9
    مقدمه و هدف پژوهش

     نوسانات فراوان فراگرد مدیریت بحران در ایران و تلاش برای دستیابی به یک نظام مدیریت بحران اثربخش و اجرای موفق آن، همواره یکی از چالش های موجود در این زمینه بوده است. ارایه رویکرد نوین توسعه با عنوان "رویکرد قابلیت"، توسط آمارتیا سن، تنها دانشمند آسیایی برنده جایزه نوبل اقتصاد، از یک سو و مقبولیت "رویکرد اجتماع محور "، در میان صاحبنظران به مثابه یکی از جدید-ترین نظریه های مدیریت بحران، که  با بهره گیری از رویکردهای مشارکتی و تمرکز بر ریشه یابی علل آسیب پذیری، دستیابی به توسعه پایدار را به منزله هدف نهایی خود مورد تاکید قرار داده است، از سوی دیگر،  سبب شد تا در این مقاله تلاش شود ضمن ارایه مدلی مفهومی، به تبیین ارتباط متقابل این دو رویکرد پرداخته شود.

    روش پژوهش

    این پژوهش در پرتو رویکردی هرمنوتیکی شکل گرفته است که در آن پژوهشگران به دنبال ارایه تفسیری پدیدارشناسانه به منظور ایجاد ادراکی درست از دو رویکرد قابلیت و اجتماع محوری هستند. بدین منظور و برای پیوند میان گزاره های انتزاع شده در فرآیند پژوهش و تحت تاثیر معرفت شناسی تعقلی، از روش تحلیلی _ منطقی استفاده و مدل نهایی پژوهش با به کارگیری روش تحقیق داده بنیاد، استخراج شده است.

    یافته ها

    وجود رابطه ای هم افزا و تعاملی میان این دو رویکرد برای نیل به الگوی متعالی مدیریت بحران.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاکی از وجود رابطه ای هم افزا و تعاملی میان این دو رویکرد است؛ در حقیقت می توان گفت رویکرد اجتماع محور، ابزار و پدیده ای موثر برای بسط رویکرد قابلیت در فراگرد توسعه اقتصادی است. متقابلا، عمق تیوریک و فلسفی رویکرد قابلیت می تواند به طراحی و مدیریت بهینه رویکرد اجتماع محور مدیریت بحران منتج شود.

    کلیدواژگان: اجتماع محوری، مدیریت بحران، روش تحلیل منطقی، روش تحقیق داده بنیاد، رویکرد قابلیت
  • محمدجواد اسفندیاری*، حمیدرضا آدابی صفحات 12-24
    مقدمه و هدف پژوهش

    توانمندسازی روانشناختی از مهم ترین مباحث توسعه منابع انسانی و متاثر از عوامل عدیده ای است که از آن میان می توان به مدیریت دانش اشاره نمود. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مدیریت دانش و توانمندسازی روانشناختی منابع انسانی در شهرداری تهران می باشد.

    روش پژوهش

    نوع تحقیق کاربردی بوده و از بعد روش توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کارکنان ستادی این سازمان به تعداد 5480 نفر بوده است، که تعداد 359 نفر به طور تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شده اند.

    یافته ها

    از میان مولفه های مدیریت دانش، مولفه های ایجاد دانش، ثبت دانش و انتشار دانش با شدت تاثیر نتیجه گیری: 95/0 بیشترین تاثیر را بر متغیر توانمندسازی روانشناختی دارا می باشند.بررسی نتایج نشان داد که مدیریت دانش و مولفه های آن بر توانمندسازی روانشناختی منابع انسانی اثرگذار است.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، توانمندسازی روانشناختی، منابع انسانی
  • سعید ملکی*، رسول سروستان صفحات 26-38

    با توجه به افزایش جمعیت شهرنشین در چند دهه گذشته، چنانچه بخواهیم در توسعه شهرها، پاسخگوی احتیاجات امروزی و سهم نسل های آینده از شهر و محیط زیست شهری باشیم، باید اداره شهرها را بر پایه مشارکت آگاهانه شهروندان برنامه ریزی کنیم. یکی از این زمینه ها، مشارکت های شهروندی در نظام مدیریت شهری می باشد. هدف از این پژوهش تحلیلی بر نقش مشارکت شهروندان در بهبود خدمات شهری و محیط زیست شهری، شهر باغملک می باشد. پژوهش حاضر ازنظر ماهیت، توسعه ای - کاربردی و از لحاظ روش مطالعه، توصیفی - تحلیلی، پیمایشی است.و در گردآوری داده ها از شیوه ی کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. در بررسی میدانی 325 نفر از شهروندان شهر باغملک در در سال 1394 در نواحی آن با استفاده از پرسش نامه مشارکت شهروندان، خدمات شهری، به روش نمونه گیری متناسب با حجم نمونه (با استفاده از مدل کوکران) انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته اند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار Spss و Excel صورت می گیرد. جهت آزمون فرضیه ها و یافتن پژوهش از آزمون های کندال (تابی و تای سی)، دسامر، اسپرمن، کای اسکویر، ضریب اتا استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد.که بین مشارکت شهروندان و آگاهی آن ها در اداره امور شهر، بین مشارکت شهروندان و جنس و تحصیلات شهروندان، بین مشارکت شهروندان و خدمات شهری رابطه معنادار می باشد و فقط بین سن و مشارکت شهروندان در اذاره امور شهری عدم رابطه معنا داری اثبات شده است.

    کلیدواژگان: مشارکت، رضایتمندی. خدمات و محیط زیست شهری، شهر، باغملک
  • ژیلا سجادی*، پرویز آقایی صفحات 40-49
    مقدمه و هدف پژوهش

     مولفه شهروند هوشمند در سایه نظریه رشد هوشمند شهری به فراموشی سپرده شده است بگونه ای که در قالب این نظریه، اغلب برنامه ریزان و طراحان شهری تنها به بررسی شاخص های اقتصاد و خدمات هوشمند در شهر می پردازند و سبک زندگی و فرهنگ شهروندان را به کمتر مورد توجه قرار می دهند. در همین راستا در این پژوهش محله ولنجک به عنوان یکی از محلات چندکارکردی و برنامه ریزی شده شهر تهران در منطقه یک، به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده است تا شاخص های شهروند هوشمند و مولفه های تاثیرگذار بر آن مورد ارزیابی قرار گیرد.

    روش پژوهش

     روش پژوهش بصورت توصیفی-تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی-توسعه ای می باشد. حجم نمونه با توجه به شیوه نمونه گیری غیرتصادفی-دردسترس به تعداد 60 نفر انتخاب شده اند. داده ها و اطلاعات به دو صورت کتابخانه ای و میدانی گردآوری شده است. داده های گردآوری شده وارد نرم افزار spss شده و در تحلیل آن از آزمون های T مستقل، همبستگی اسپرمن و رگرسیون استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که محله ولنجک دارای سطح متوسطی از شهروندان هوشمند است. نتایج آزمون T نشان می دهد که شاخص اجتماع محوری با میانگین 2.58 دارای کمترین میانگین و شاخص طبیعت دوستی با میانگین 2.40 دارای بیشترین میانگین است. همچنین بر اساس نتایج آزمون اسپرمن و رگرسیون بین متغیرهای فردی و رفتار هوشمند شهروندان همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    ضرورت دارد تا با تکیه بر ظرفیت های اجتماعی، پیشنهاداتی همانند توانمندسازی شهروندان برای حضور در نهادهای مردم محور ارایه گردد که عاملی موثر در تقویت هوشمندی شهروندان است.

    کلیدواژگان: شهروند هوشمند، رشد هوشمند، ولنجک
  • جواد براتی، علی رهنما، مریم رسول زاده* صفحات 52-64
    مقدمه و هدف پژوهش

     مشهد به عنوان شهری با مزیت های متعدد در تولید محصولات کشاورزی و فضای سبز و همچنین سابقه دیرینه در تولید این محصولات، به عنوان منطقه با پتانسیل ایجاد خوشه صنعتی فضای سبز توسط شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان رضوی شناخته شده است. به دلیل سهم بالای کسب و کارهای کوچک و متوسط در تولید نهال و فضای سبز شهری، به همراه وجود صنایع واسطه و تکمیل زنجیره ارزش این محصولات، این مطالعه به بررسی امکان شکل گیری خوشه صنعتی مرتبط با فضای سبز می پردازد.

    روش پژوهش

     از دو روش اصلی برای دستیابی به هدف پژوهش، استفاده شده است. نخست، تهیه ماتریس ارزیابی همکاری و تعیین نحوه ارتباط میان نهادهای ذی ربط؛ دوم، تهیه موقعیت استراتژیک فعالیت های حوزه فضای سبز شهر مشهد. همچنین، دو اقدام میانی را نیز مدنظر قرار گرفته است که عبارتند از: شناسایی سطح فناوری تولید و تهیه زنجیره ارزش فضای سبز این محصولات.

    یافته ها

     نتایج نشان داده است که نهادهای گسترده و متعدد فعال در حوزه فضای سبز در سطح شهر مشهد وجود دارد و ارتباط نسبتا مناسبی بین این نهادها برقرار است. همچنین، زنجیره ارزش این محصولات، بجز آن دسته از محصولاتی که به فناوری نوین نیاز دارد، کامل می باشد.

    نتیجه گیری

     نتایج حاصل از بررسی وضعیت موجود، ماتریس ارزیابی همکاری، به همراه معرفی زنجیره ارزش و تعیین موقعیت استراتژیک نشان داده است که شهر مشهد قابلیت شکل گیری خوشه صنعتی مرتبط با فضای سبز را دارد.

    کلیدواژگان: خوشه صنعتی، ماتریس ارزیابی همکاری، زنجیره ارزش، شهر مشهد
  • ابوالفضل دانایی*، سید رضا محسنی صفحات 66-77
    مقدمه و هدف پژوهش

    افت تاریخی منطقه 12 که بخشهای عمده آن در بین محله های عودلاجان، امامزاده یحیی (ع)، هرندی و پامنار قرار دارد، دارای تنوعی از آسیب ها و معضلات فرهنگی و اجتماعی می باشد. در این منطقه زوال تاریخی یک محله از بافت شهری مرکزی تهران را شاهد هستیم. از این رو نیازمند طرحی جامع برای تحول فراگیر و پایدار در عرصه های گوناگون کالبدی، فعالیتی و رفتاری در جهت ارتقای کیفیت زندگی این محله ها هستیم. از این رو، تحول کیفی حوزه های اجتماعی و فرهنگی به ضرورتی اجتناب-ناپذیر تبدیل شده است. تحقیق حاضر نیز در همین راستا و با هدف ارایه الگوی استراتژیک برای پیاده سازی طرح توسعه ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی در محله امامزاده یحیی در منطقه 12 شهرداری تهران انجام شده است.

    روش پژوهش

     در این مقاله سعی شده است در ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانه ای به بررسی مفهوم کلی ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی پرداخته و سپس با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه و مطالعات میدانی، بطور اخص وضعیت فرهنگی اجتماعی محله امامزاده یحیی را مورد مداقه قرار دهیم.

    نتیجه گیری

    با توجه به مطالعات انجام شده و بر اساس تحلیل SWOT نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها را شناسایی کرده و مدلی استراتژیک جهت پیاده سازی طرح ارتقای سطح فرهنگی اجتماعی محله امامزاده یحیی در منطقه 12 شهرداری تهران ارایه خواهد شد. لازم به ذکر است که راه کارهای پیاده سازی این مهم نیز در این الگوی استراتژیک گنجانده شده است. نتایج این تحلیل به ارایه 32 راهکار عملی در دو سطح اجتماعی و فرهنگی بمنظور ارتقاء سطح کیفی شهروندان منتهی شده است.

    کلیدواژگان: محله امامزاده یحیی، محله ایرانی- اسلامی، ارتقای سطح فرهنگی-اجتماعی، تحلیل SWOT
  • علیرضا سلیمانی، احمد آفتاب*، احمد شیخ احمدی صفحات 80-90
    مقدمه و هدف پژوهش

     بافت های فرسوده شهری پدیده و مساله ای است که اغلب شهر های کشور با آن مواجه اند. یکی از راه کارهای مطمین و عملی پیشروی برنامه ریزان شهری برای ساماندهی فضایی مطلوب بافت های فرسوده شهری، شناخت قابلیت ها و پتانسیل های موجود در این بافت ها به منظور استفادهی بهینه از آن ها و نیز شناخت نارسایی های موجود به منظور پرهیز از آنها و برنامه ریزی جهت کاهش انواع نامطلوبیت هایی است که از سوی این طیف از خصوصیات بافت های فرسوده بر فضاهای شهری وارد می شود. در این راستا، هدف اصلی این مقاله محاسبه و بررسی توسعه یافتگی محلات بافت فرسوده شهر ارومیه با تاکید بر شاخص های کالبدی، اقتصادی و اجتماعی است.

    روش پژوهش

     روش تحقیق توصیفی تحلیلی بکارگرفته شده در این پژوهش از نوع کاربردی می باشد. جامعه آماری پژوهش، محلات بافت فرسوده (ده محله بافت مرکزی) شهر ارومیه بوده و 368 نفر به عنوان حجم نمونه و با استفاده از مدل کوکران انتخاب شده اند شاخص های اجتماعی، اقتصادی و کالبدی از طریق مشاهدات میدانی و پرسشنامه گردآوری شده و جهت پردازش اطلاعات از نرم افزار SPSS، GIS و مدل تاپسیس استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد در شاخص کالبدی، محله راهنمایی با شاخص اولویت 9/0 رتبه اول و محله 7 اولر با شاخص اولویت 33/0 رتبه آخر، در شاخص اقتصادی محله 7 اولر با شاخص اولویت 6/0 رتبه اول و محله مفتح با شاخص اولویت 2/0 رتبه آخر و در شاخص اجتماعی محله 7 اولر با شاخص اجتماعی 8/0 رتبه اول و محله مفتح با شاخص اجتماعی 1/0 رتبه آخر معرفی شدند. نتایج بدست آمده از شاخص های تلفیقی بیانگر آن است که محله دوشابچی خانه با شاخص اولویت 81/0 رتبه اول و محله مفتح با شاخص اولویت 11/0 رتبه آخر را کسب کرده اند.

    نتیجه گیری

    برابر تحلیل صورت گرفته با استفاده از نرم افزار SPSS محلات بافت فرسوده ارومیه در سه سطح برخوردار، نیمه برخوردار و فروبرخوردار (محروم) رتبه بندی شدند. نتایج نشان می دهد که محله مفتح در پایین ترین سطح برخورداری جای گرفته و اولین اولویت توسعه را به خود اختصاص داده است. دومین سطح شامل محلات مهدی القدم و دادگستری است و سطح دوم توسعه محلات را در بر می گیرد، سطح یک، محلات دوشابچی خانه، 7 اولر، شورشورا، راهنمایی، دره چایی، کومورچوخانه و ارم را در بر می گیرد که آخرین اولویت توسعه را در بر دارد.

    کلیدواژگان: بافت فرسوده، سطح بندی محلات، تکنیک تاپسیس، شهر ارومیه
|
  • Armin Firoozpour, Masoud Daraei, AliAsghar Sadabadi * Pages 2-9
    Introduction and results

    Frequent fluctuations of disaster management process in Iran and efforts in order to achieve an influential disaster management system and its successful conduct is still one of the existing challenges in this field. The presentation of the modern approach of development  entitled “the Capability Approach” by Amarty a Sen, the one and only Asian scientist who won the Noble prize for economics, on one hand and the acceptance of “the Community- Based  approach” on the other hand, is considered as one of the newest theories of disaster management among the experts, which by exploiting the collaborative approaches and concentrating on stemming of vulnerability has placed emphasis on the achievement of stable development as its final goal. On the other hand, it caused efforts to be made in this article so while presenting a conceptual model, explain the mutual relation between these two approaches.

    Method

    This project was shaped in the shadow of the hermeneutic approach, in which the researchers were seeking to present a phenomenological explanation in order to create a correct understanding of the two approaches of capability and community- based. For this purpose and to make a bond among abstract propositions in the process of this project and under the influence of rational epistemology, the analytical- logical method was applied and the final model of the project was rooted and extracted via applying research method.

    Findings

    state the existence of a synergetic and interactive relation between these two approaches

    Conclusion

    The results of the research state the existence of a synergetic and interactive relation between these two approaches. In reality, it can be stated that the community- based approach, is an effective tool and phenomenon for the expansion of the capability approach in the process of economic development. Mutually, the theoretic and philosophical depth of the capability approach can bring forth the optimum management and design of the community- based approach of disaster management.

    Keywords: Community- Based, Disaster Management, Analytical- Logical Method, Rooted Research Method, Capabilit
  • MohammadJavad Esfandiari *, Hamidreza Adabi Pages 12-24
    Introduction and purpose of the research

     Psychological empowerment is one of the most important issues in the development of human resources and it's influenced by numerous factors of which can be point in knowledge management. The present research investigates the Relation between of knowledge management and the psychological empowerment of human resources in municipality of Tehran.

    Research type

     Research type is applied and on the other hand descriptive- Correlation.

    Results

    Between KM's Components, Creation Knowledge, capture knowledge and Dissemination Knowledgehave the most impressible effect  (0.95) on psychological empowerment.

    Conclusion

    The results of research showed that knowledge management has significant effect on psychological empowerment.

    Keywords: Knowledge Management, Psychological empowerment, Human Resource
  • Saeed Maleki *, Rasol Sarvestan Pages 26-38

    Due to the increase of urban population in the past few decades, if we want to develop cities meet the needs of today and of future generations of the city and the urban environment, we must plan for managing the cities based on informed participation of citizens. One of these areas, citizen participation in urban management system. The aim of this research analysis on the role of citizen participation in municipal services and improving the urban environment, the city is Baghmalek. The present study in terms of nature, development - application and the method of study, cross - sectional survey data collection method. And in the field of library and used. In a field survey of 325 residents of the city Baghmalek in 2016 in the areas of citizen participation with the use of questionnaires, utilities, samples, sampling proportional to size (using the Cochran) were selected and studied. To analyze the data using software Spss and Excel takes place. To test the hypothesis and find research tests Kendall (reflection and Tai Si), December, Spearman, chi-square, Eta coefficient is used. The results show Dhd.kh between citizens and their awareness in city affairs, citizen participation, sex and education between citizens, between citizens and municipal services is a significant relationship between age and only Azarh citizen participation in municipal affairs of significant relationship has been established.

    Keywords: participation, satisfaction. Services, the urban environment, the city, Baghmalek
  • Jila Sajadi *, Parviz Aghaei Pages 40-49
    Introduction and purpose of the research

    Smart citizen have been forgotten in the face of smart growth theory. So that in the framework of this theory, Most planners and urban designers only examines economic indicators and the smart services in the city are and the lifestyle and culture of the citizens to give less attention. In this regard, in this study, as a multifunctional neighborhoods and neighborhood Velenjak Tehran, planned in the first area, has been selected as a case study the smart citizen indicators and factors affecting evaluated.

    Method

    The research adopted descriptive-analytical methodology with the aim of being practical and developmental. Data were collected in two ways: library research and field studies. The garnered data were entered into SPSS software. For the analysis, Independent T test, Spearman correlation and regression were used.

    Findings

    Research findings indicate that Velenjak neighborhood has an average level of intelligent citizens. T-test results show that Community-based index with an average of 2.58 has the lowest average and nature with an average index had the highest average is 2.40. According to Spearman test results and regression also indicate that there is a significant correlation and intelligent behavior of citizens

    Conclusion

    It is necessary to rely on the capacities of communities, Suggestions as to empower citizens be provided for the people-centered institutions an effective means of strengthening the intelligence of the citizens.

    Keywords: smart citizen, smart growth, Velenjak
  • Javad Barati, Ali Rahnama, Maryam Rasoulzadeh * Pages 52-64
    Introduction and Objective

    Mashhad as a city with numerous advantages in agricultural production and green spaces and also has a long history in the production, as an area with potential industrial cluster of green space known by the Industrial Estates in Khorasan Razavi province. This study investigated the possibility of formation of industrial clusters associated with green space, because of the high proportion of small and medium-sized businesses in the production of saplings and urban green spaces, as well as the existence of these products through the value chain.

    Method

    This study has used two main methods. First, prepare the evaluation matrix to determine how cooperation and communication between relevant institutions; second, providing strategic position in Mashhad activities in the area of green space. Also, we consider two intermediate steps that include identifying the level of production technology and supplying these products value chain of green spaces.

    Findings

    The results show that there is not only widespread and numerous agencies active in the area of green space in the city of Mashhad, but a good relationship is established between these institutions.

    Conclusion

    The obtained results from the status quo, cooperation matrix and the identification of strategic positioning showed that there is the capability of shaping the industrial cluster associated with green space in Mashhad.

    Keywords: Kew Words: industrial cluster, evaluation matrix, Value Chain, Mashhad
  • Abolfazl Danaei *, Seyedreza Mohseni Pages 66-77
    Introduction and Research objective

    historical structure of 12th territory which main parts are located among Odelajan, ImamzadehYahya, Harandi and Pamenarareas has a variety of injuries as well as cultural and social difficulties. In this territory, historical declining of an area in central urban structure of Tehran is being observed. So, a comprehensive plan is needed to permanently and inclusively change different bodily, functional and behavioral fields to promote the quality of life in these areas. Therefore, qualitative transformation in cultural and social fields has changed to an unavoidable necessity. The present study has also been conducted in this direction and it aims to present a strategic paradigm in order to implement development plan of social and cultural promotion in ImamzadehYahya in 12th territory of Tehran.

    Method

    by applying library studies, it is tried to investigate general concept of promoting social and cultural level and then by using questionnaire, interview and field studies, and the social cultural status of ImamzadehYahya is specifically studied.

    Results and Findings

    referring to the conducted studies and according to SWOT Analysis, strengths, weaknesses, opportunities and threats are clarified and a strategic model will be presented in order to implement the plan of social cultural promotion of ImamzadehYahya in 12th territory of Tehran. It must be mentioned that executive solutions of this important issue have also been included in the strategic paradigm. The finding of this analysis has led to presentation of 32 executive solutions in both cultural and social levels in order to promote the qualitative level of citizens.

    Keywords: ImamzadehYahya, Islamic-Iranian Area, promotion of social- cultural level, SWOT Analysis
  • Alireza Soleimani, Ahmad Aftab *, Ahmad Sheykhahmadi Pages 80-90
    Introduction and Objective

    Urban erode textures is the phenomena at  most cities have faced. One of the practical and certain ways of urban planners for optimal spatial organization in urban erode textures is certain the capabilities and potentials in these erode textures, in order to make optimal use of them as well as recognizing the shortcomings of the existing for to avoid them and to planning for the reduction of undesirable, that causing by this erode textures enters the urban spaces. In this regard, main purpose of this article is to calculate and evaluate of the development erode texture districts in urmia with emphasizing on physical, economic and social indicators.

    Method

    Used Analytical-descriptive research method in this study was applied, the study statistical population  was the erode texture districts (ten districts of the central texture) of Urmia city, and 368 person were selected as the sample size and the use of Cochran model. Physical, economic and social indicators were collected through field observations and questionnaires, And SPSS and GIS soft wares were used for data processing.

    Findings

    The findings show that In physical parameters, Rahnemayi district with 0.9 priority index in first place and 7Ololar district with 0.33 priority index in last place; in economic indicator, 7Ololar district with 0.6 priority index in first place and Motateh district with 0.2 priority index in last place; in social indicators, 7Ololar district with 0.8 priority index in first place and Motateh district with 0.1 priority index in last place. The results of consolidated indices show that Doshabchikhaneh with 0.81 priority index and motateh district with 0.11 priority index were placed in the first and last rank respectively.

    Conclusion

    The analysis was done using the SPSS software, erode texture districts of Urmia city Were ranked  at three levels: high, mid-poor and deprive. Results show that Motateh district Was placed at the lowest level  and The first priority is allocated for development. The second level includes the Mehi alghadam and Dadgostari districts and includes the second level of development at districts. The first level, includes Doshbchikhneh, 7Ololar, Shorshora, Rahnemayi, Komurchokhneh and Eram districts That involves the last priority of development.

    Keywords: erode texture, Ranking of districts, TOPSIS Technique, the city of Urmia