فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 24 (زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • میرسعید موسوی، سید محمدحسین جعفری* صفحات 2-13
    مقدمه و هدف پژوهش

     در برنامه ریزی شهری، بهینه سازی کاربری زمین بمنظور ساماندهی و خلق فضای مناسب با عملکردهای مختلف جهت دسترسی بهینه شهروندان که به خوبی مورد استفاده قرار گیرند هدف مشترک اغلب طرحهای توسعه است. هدف این مقاله نیز، بررسی وضعیت کاربری اراضی شهر زنجان و نقش طرح تفصیلی در برنامه ریزی و ساماندهی کاربری اراضی است.

    روش پژوهش

     روش پژوهش در این مقاله توصیفی-تحلیلی است. گردآوری اطلاعات با روش کتابخانه ای و میدانی انجام شد. برای تحلیل اطلاعات از رگرسیون پروبیت و ماتریس سازگاری، مطلوبیت، ظرفیت و وابستگی استفاده شد.

    یافته ها

    براساس رویکرد کارکرد گرایی، میزان انطباق کاربری های شهر زنجان در طرح تفصیلی با سرانه استاندارد، پایین تر از حد نرمال است. و عملکرد طرح مذکور با توجه به مدت طولانی اجرای طرح، ضعیف بوده است.

    نتیجه گیری

    طبق نتایج آزمون رگرسیونی پروبیت، سرانه کاربری براساس مقدار 05/0< P برابر 073/0 است و کاربریها بعد از تهیه و اجرای طرح تفصیلی شهر زنجان به حد استاندارد نرسیده است. همچنین، طبق تحلیل ماتریس سازگاری، کاربری حریم با 99/1، حمل و نقل 60/2 و مذهبی 92/2 بیشترین سازگاری را با سایر کاربری های شهری دارد. در ماتریس مطلوبیت، کاربری اداری، مذهبی و باغات با رتبه کاملا سازگار تا نسبتا سازگار متناسب با نیازهای شهر پیش بینی شده است. برای بهبود وضعیت کاربری اراضی شهر زنجان، توزیع متناسب کاربریها، تعیین شعاع عملکردی برای کاربریهای خدماتی و واگذاری طرح به مشاوران متخصص و متعهد ضروری است.

    کلیدواژگان: کاربری اراضی، طرح توسعه شهری، طرح تفصیلی، برنامه ریزی، شهرزنجان
  • رضا رامیار*، اسماعیل ضرغامی صفحات 16-33
    مقدمه و هدف پژوهش

     با افزایش سیطره انسان بر طبیعت جایگاه طبیعت به موضوع استعمار و بهره کشی تغییر یافته که باعث تخریب های جبران ناپذیری بر طبیعت شده است. در مواجه با تهدیداتی که ریشه در اقدامات انسانی دارد، تلاش های بسیاری برای تضمین آینده حیات بشر صورت گرفته است. برای یافتن پاسخ به این تباهی ها از هر موضوع، زاویه و مسیله که شروع کنیم، دو راهبرد اساسی مشارکت و آموزش همواره مطرح می شوند. از اینرو این دو در روش های چاره جویانه ای مانند زیرساخت سبز جایگاه ویژه و چندبعدی ای دارند. تا بحال به جایگاه آموزش در رویکرد زیرساخت سبز به طور مجرد توجه نشده است.

    روش پژوهش

    در این مقاله با روش توصیفی تحلیلی و با تکیه بر مطالعات اسنادی و کتابخانه ای و نیز تحلیل کیفی محتوا  به بررسی و تحلیل جایگاه آموزش در تیوری زیر ساخت سبز به عنوان رویکردی نوین در برنامه ریزی و طراحی منظر پرداخته شده است تا از این طریق بتوان با تشخیص جایگاه اهمیت آن، از این عامل مهم در برنامه ریزی فضای باز استفاده کرد و از منافع آن بهره مند شد.

    یافته های پژوهش

     در رویکرد زیرساخت سبز، ادراک عرفی و یادگیری انسان به عنوان یک پدیده منفرد مورد نقد قرار می گیرد و یادگیری به صورت نهاده شده در اقدامات، فعالیت ها و برهم کنش های اجتماعی تعریف می شود. بنابراین، یادگیری امری معرفی می شود که در میان مردم و در میان گروه ها و در انجام اقدامات جمعی اتفاق می افتد. نتایج حاصل این تحقیق نشان می دهد که آموزش می تواند متضمنی بر اجرای قوانین برای پایداری باشد، و بنابراین برای حصول یکپارچه و نیز افزایش تاب آوری اجتماعی محیط ضروری دانسته می شود.

    نتیجه گیری

    در این مقاله نشان داده می شود که آموزش مفهومی راه گشا و البته پیچیده در برنامه ریزی است که بخشی از مشارکت فعال مردم و نیز دیگر ذی نفعان و حتی برنامه ریزان را تشکیل می دهد. آموزش اینگونه آگاهی بخش و تعدیل کننده و تنظیم کننده هندسه قدرت می باشد که می توان آنرا به عنوان ایمن ترین راه حل برای بهبود کیفیت فضاهای سبز شهری دانست.

    کلیدواژگان: زیرساخت سبز، منظر، آموزش، محیط، اکوسیستم
  • سید حامد معینی طباطبایی*، حمیدرضا آدابی صفحات 34-45
    مقدمه و هدف پژوهش

     سازمان های امروزی با توجه به مسایلی چون تغییرات سریع و غیرقابل پیش بینی، سفارشات خاص، انتظار دریافت سطح بالایی از خدمت و... جهت بقاء و حفظ موقعیت خود، شکلهای متفاوتی به خود می گیرند. یکی از جدیدترین شکلهای سازمانی، فرم سازمان های پاسخگوی سریع می باشد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر پیاده سازی مدل سازمان پاسخگوی سریع (FRO) بر کیفیت ارایه خدمات در شهرداری منطقه 14 تهران می باشد.

    روش پژوهش

    روش تحقیق توصیفی- پیمایشی است که اطلاعات آن به روش پیمایشی و از طریق پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری گردیده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه شهروندانی است که به شهرداری منطقه 14 مراجعه و از خدمات آن استفاده نموده اند. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 384 نفر از شهروندان به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش از دو پرسشنامه سازمان پاسخگوی سریع و کیفیت ارایه خدمات با طیف لیکرت استفاده شد. روایی پرسشنامه ها به تایید خبرگان رسید و پایایی آنها با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. برای آزمون فرضیه ها از آزمون کمولموگروف- اسمیرنوف، همبستگی پیرسون، رگرسیون تک متغیره، معادلات ساختاری لیزرل، تحلیل واریانس و آزمون فریدمن استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس تحلیل داده ها، قابلیت اطمینان در خدمات دارای بیشترین تاثیر و عامل قیمت از کمترین تاثیر برخوردارمی باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که پیاده سازی مدل FRO و ابعاد آن (زمان، نوآوری، قابلیت اطمینان، انعطاف پذیری، قیمت) بر کیفیت ارایه خدمات در شهرداری منطقه 14 تهران از تاثیر معنا داری برخوردار است.

    کلیدواژگان: سازمان پاسخگوی سریع (FRO)، کیفیت ارائه خدمات، شهرداری منطقه 14
  • فرامرز قربانی، مهدی یعقوبی*، یعقوب مرادی، سمیه قربانی صفحات 48-62

    یکی از مشکلات اساسی حادث شده در شهرهای کشور، عدم مکان گزینی صحیح و مناسب مراکز ورزشی و عدم مکان یابی بهینه بوده است، که آثاری همچون بی عدالتی اجتماعی در شهر، دسترسی های نامناسب و تاثیرپذیری نامناسب کاربری ها از یکدیگر را در پی داشته است. رعایت نکردن اصول شهرسازی یا ناتوانی در بکارگیری اصول، عدم بهره مندی مشاوران از ابزارهای قوی تحلیل مناسبت محیطی و مسایل اجتماعی، اقتصادی و حقوقی از اهم عوامل موثر در این زمینه بوده است. هدف و موضوع این مقاله مکان یابی بهینه مراکز ورزشی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی می باشد. که به صورت موردی بر روی سطح شهر میاندوآب انجام شده است. نوع تحقیق کاربردی و روش بررسی آن توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق تمام مراکز ورزشی شهر میاندوآب می باشد که با تشخیص ضرورت مکان یابی صحیح و اصولی مراکز ورزشی در محیط GIS و با استفاده از روش تصمیم گیری A.H.P و منطق فازی اقدام به تعیین مکان های بهینه مراکز ورزشی شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که فضاهای ورزشی شهر با اصول صحیح شهرسازی، مکانیابی نشده اند و به لحاظ برخورداری از همجواری های سازگار و ناسازگار شهروندان را با محدودیت های جدی روبه رو ساخته است.

    کلیدواژگان: مراکز ورزشی، مکان یابی بهینه، سیستم اطلاعات جغرافیایی، A.H.Pشهر میاندوآب
  • هومن رنجبر، حمید شفیع زاده* صفحات 64-77
    مقدمه و هدف پژوهش

    منابع انسانی به عنوان دارایی های هوشمند و مهم ترین سرمایه هر سازمان می باشند که عملکرد کارکنان و سازمان از لحاظ کارایی و اثربخشی تا حد قابل ملاحظه ای به کاربرد مناسب صحیح و موثر آن بستگی دارد؛ به همین منظور در سازمان های امروزی توجه به منابع انسانی بیش تر از ابعاد مختلف دیگر مد نظر قرار گرفته و در حفظ و نگهداری منابع انسانی تلاش می کنند. شناسایی عوامل ایجاد رضایت و دلایل نارضایتی کارکنان و نیز ارزیابی رضایت شغلی آنان به عنوان اقدامی کلیدی در جهت اهداف سازمان، نقشی بسزا و چشمگیر دارد. از این رو این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بقاء و ماندگاری کارکنان شهرداری منطقه 13 تهران اجرا شده است.

    روش پژوهش

     این پژوهش به روش توصیفی - پیمایشی با اهداف کاربردی در بین 307 نفر از کارکنان شهرداری منطقه 13 تهران اجرا شده است برای این منظور 175 نفر به عنوان نمونه آماری به روش ساده تصادفی انتخاب شده و با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته ای با بیست گویه داده های مورد نیاز در مورد عوامل موثر بر بقا و ماندگاری کارکنان جمع آوری گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از SPSS و با آزمون های آماری تحلیل عاملی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته های پژوهش

     نتایج آزمون تحلیل عاملی، چهار دسته عامل مهم برای بقا و ماندگاری کارکنان منطقه 13 شهرداری تهران شناسایی نمود که امنیت شغلی، عدم تبعیض، حقوق و مزایای مناسب، احترام و حرمت به کارکنان، خدمات بیمه، انواع پاداش های مالی، ارتقاء شغلی، سرپرست و سبک مدیریت، مسکن سازمانی، انواع وام، تفویض اختیار و همکاران خوب 29/32 درصد از واریانس کل گویه ها را به خود اختصاص داده اند و مهم ترین عوامل موثر بر متغیر پژوهش تشکیل می دهند.

    نتیجه گیری

     عوامل شغلی و سازمانی مانند، امنیت شغلی، ارتقای شغلی، عدالت سازمانی و بیمه و تامین اجتماعی و همچنین مباحث مالی و اقتصادی مانند حقوق و مزایا، پاداش های مالی و تسهیلات وام جزو عوامل مهم در زمینه بوده و از نظر کارکنان نسبت به سایر عوامل در اولویت بیشتری قرار دارند.

    کلیدواژگان: بقاء کارکنان، ماندگاری کارکنان، ترک خدمت، شهرداری تهران، منطقه 13 شهرداری تهران
  • کرامت الله زیاری، احمد پوراحمد، رزگار حمزه پور* صفحات 80-98
    مقدمه و هدف پژوهش

     در پی رشد شتابان جمعیت و ظهور تحولات جدید شهرنشینی در جهان، شاهد گسترش الگوهای توسعه ی شهری همانند گسترش افقی و پراکنده رویی هستیم که سبب شکل گیری حومه ها، تخریب اراضی کشاورزی و به فراموشی سپرده شدن بافت ها میانی و تهی شدن آن ها از درون شده است. این امر لزوم به کارگیری ظرفیت ها و پتانسیل های درونی و میانی شهر را ضروری می نماید. از این رو هدف این پژوهش، شناسایی و بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های توسعه میان افزا در محلات شهر سردشت می باشد.

    روش پژوهش

     نوع تحقیق کاربردی و روش بررسی آن توصیفی - تحلیلی است. در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و نرم افزار choice  expert به اولویت بندی و وزن دهی معیارها پرداخته شد و از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) برای تولید و پردازش لایه ها استفاده شد.

    یافته ها

     در این پژوهش با 8 معیار و شاخص تاثیرگذار شامل تراکم جمعیتی، اراضی بایر و متروکه، اراضی قهوه ای، کیفیت ساختمان، طبقات ساختمان، عمر ساختمان، کاربری نظامی و گورستان، سطوح میان افزا شناسایی و مورد استفاده قرار گرفت. در پایان با جمع معیارها و زیر معیارها (لایه های) وزن دار به وسیله عملیات ریاضی مبادرت به تولید نقشه نهایی توسعه محلات سردشت و اولویت بندی آن ها شد.

    نتیجه گیری

    نقشه نهایی بیانگر آن است که محلات 3 و 8 با قرار گرفتن در اولویت های 1 و 2 دارای بیشترین پتانسیل توسعه میان افزا و محلات 5 و 9 در اولویت های آخری دارای کمترین ظرفیت جهت توسعه از درون (میان افزا) می باشند.

    کلیدواژگان: توسعه میان افزا، سطوح میان افزا، شهر سردشت، پتانسیل های توسعه، تحلیل سلسله مراتبی (AHP)
  • فرزانه سادات حسینی جنبذی*، نوبخت سبحانی صفحات 100-110

    برنامه ریزی کاربری اراضی به عنوان قلب فرآیند برنامه ریزی شهری در توسعه پایدار نقش اساسی دارد، به گونه ای که در شهرسازی امروز جهان، برنامه ریزی کاربری زمین از محورهای اساسی شهرسازی و یکی از اهرم های توسعه پایدار شهری به شمار می رود. هدف این پژوهش ارزیابی کمی کاربری اراضی شهر سبزوار با رویکرد توسعه پایدار می باشد. بدین منظور سه معیار ارزیابی کمی کاربری اراضی، عدالت اجتماعی و اختلاط کاربری اراضی انتخاب گردید. روش تحقیق بر اساس هدف توصیفی-تحلیلی و از نوع کاربردی می باشد. جهت تجزیه وتحلیل یافته ها از تکنیک های آماری نزدیک ترین مجاورت یا همسایگی (RN) و مدل باربارا براون استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که شهر سبزوار در مقایسه با سرانه پیشنهادی طرح جامع سال1388 و سرانه های رایج در کشور فاصله زیادی دارند. همچنین بر اساس مدل RN مشخص شد که الگوی توزیع کاربری ها در سطح شهر بر اساس الگوی کاملا خوشه ای توزیع شده اند، یعنی تجمع و تمرکز برخی از کاربری ها در یک مکان بیشتر از مکان های دیگر است و فقط کاربری فرهنگی بر اساس الگوی تصادفی و کاربری نظامی و انتظامی دارای الگوی یکسان و منظم می باشد.از سوی دیگر بر اساس مدل باربارا براون مشخص شد که ناحیه 7 از نظر اختلاط کاربری اراضی در وضعیت مطلوبی و ناحیه 11 از پایین ترین سطح اختلاط کاربری اراضی برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: کاربری اراضی، توسعه پایدار، عدالت اجتماعی، اختلاط کاربری اراضی، بررسی کمی، سبزوار
|
  • MirSaeed Moosavi, Seyed MohammadHossein Jafari * Pages 2-13
    Introduction and Aim

    In urban planning, Land use optimization for organizing and creating the right environment with different functions for optimal access of citizens to be well used. The objective of most development projects and urban. The is target, Examines the Land use state  of City Zanjan and Detailed plan role in the planning and organization of land use.

    Method

    The is Research method This Paper descriptive-analytical. The Library and field data collection method was performed. The Probit regression and compatibility matrix, utility, capacity and dependence for data analysis was used.

    Findings

    According to the functionalism approach, the detailed plan of Zanjan, amount of land use compliance with standard capita, lower than normal. And the performance of plan was weak.

    Conclusions

    The probit regression test results, use per capita in the city on the basis 0.05 P> is 0.073 times normal, the user after a detailed plan is not in the standard range. Also, the matrix compatibility, user privacy with 1.99, Transport 2.60 and religious 2.92 are most compatible with other urban land. In Matrixes utility, office User, religious and gardens is with rank of the fully compatible to relatively compatible and fit the needs the city is projected. for improve the situation land use of Zanjan, Proportional distribution of land use, determine the radius of performance for land use and assignment services expert advisors and commitment is essential to the plan.

    Keywords: land use, urban development project, Detailed plan, planning, Zanjan city
  • Reza Ramyar *, Eamail Zarghami Pages 16-33
    Introduction and Aim

    This could see human activities push the Earth system outside the stable environmental state, with catastrophic consequences. Green infrastructure is a conservation planning that its conservation tools are land acquisition, easement, floodplain management, smart growth management tools, conservation land development, partnerships with landowners and  land trusts. Green Infrastructure is now known as a new term in environment and conservation planning. The term Green Infrastructure has appeared to have gained acceptance more recently. In this paper it is tried to explain the role of learning and education in Green Infrastructure strategy.

    Research method

    In this paper with the help of analytical method and relying on documents and researches the status of education in the theory of green infrastructure as a modern approach in planning and landscape design has been reviewed and analyzed.

    Findings

    First of all it is tried to describe Green infrastructure as a strategy in landscape planning then after that education and learning define as a basement in this idea and strategy. Education then is described as a method for increase in participation and also the necessity of educating people is also explained. This subject is also emphasized in making cities more resilient. “Learning by Doing” is emphasized as a way in mitigating failures in landscape planning that is used in Green Infrastructure planning.

    Conclusion

     In this paper, we show that education is a facilitator and complex concept in planning that is part of the active participation of citizens and other stakeholders and even the planners. Education in this way is a moderator and regulator of power geometry and aware people about this that can be regarded as the safest solution to improve the quality of urban green spaces.

    Keywords: Green Infrastructure, ecology, landscape planning, Education
  • Sayed Hamed Moeini Tabatabaei *, Hamidreza Adabi Pages 34-45
    Introduction and Aim

    Today organizations take different forms issues such as the rapid and unpredictable changes, special orders, waiting for a very high level of service and face, to survive and maintain their positions. One of the newest forms of organization, rapid response was to form organizations. The aim of this study was to Examine The impact of the implementation of the model Fast Response Organization (FRO) On the Quality of civil services in the municipality of Tehran, district 14.

    Research Method

    Methods descriptive survey of correlation. The population of the study was، All citizens who constitute the municipality of Tehran, district 14. Using a sample of 384 randomly chosen citizens strata. The study of two fast response questionnaire with Likert scale was used and the quality of services. Validity was confirmed by the elites and experts and their reliability using Cronbach's alpha was confirmed. To test the hypothesis Kmvlmvgrvf- Smirnov test, Pearson correlation , regression , structural equation modeling (lisrel), analysis of variance and Friedman Test was used.

    Findings

    Based on data analysis, reliability in service with the highest efficiency and the lowest operating Price impact of the extension.

    Conclusion

    The results showed that the implementation of the FRO and it's component (time, innovation, reliability, flexibility, price) have significant effect on the quality of services in the municipality of Tehran, district 14.

    Keywords: Fast Response Organization, Quality of Services, The Municipality of District 14
  • Faramarz Ghorbani, Mehdi Gaghobi *, Yaghoub Moradi, Somaeh Ghorbani Pages 48-62

    One of the main problems occur in cities, lack of proper sports centers and the location was not optimal location, That works like social injustice in the city, access to inappropriate and improper user of each other's influence has been followed. Failure to comply with the principles of urbanism or the inability to implement the principles, consultants non-utilization of powerful tools for the analysis of environmental and social issues, economic and legal factors in this field is important. The purpose of this paper is to locate optimal fitness centers using a geographic information system. A case has been done on the surface Miyandoaab. Methods applied research and descriptive - analytical. The study is Miyandoaab all sports centers ,Who recognize the necessity of locating the correct and principled decision-making centers in GIS and using fuzzy logic to determine the optimum A.H.P and sports centers have been. The findings suggest that sports spaces in urban correct principles, not location And regarding the proximity of incompatible citizens is faced with serious limitations.

    Keywords: Sports centers, optimumpositioning, GIS, A.H.P, Miyandoaab
  • Human Rajnbar, Hamid Shafizadeh * Pages 64-77
    Introduction and Objective

    Human resources as assets are intelligent and the most important asset of any organization that the performance of the staff and the organization in terms of efficiency and effectiveness to a considerable extent depends on the proper use of appropriate and effective; For this purpose, according to human resources in today's organizations other than the various aspects taken into consideration and the preservation of human resources try. Identify reasons for employee dissatisfaction and to evaluate the causes of satisfaction and job satisfaction as key measures for the purpose of the role is an important and significant. Therefore, this study aimed to identify and prioritize the factors affecting the survival and sustainability of District 13 of Tehran's municipal employees.

    Methods

    This descriptive study - a survey of 307 employees with practical purposes in District 13 of Tehran Municipality implemented. In this study, 175 randomly selected as the sample in a simple way and using researcher-made questionnaire twenty items required data were collected about the factors affecting the survival and continuity of staff. the data was analyzed using SPSS and statistical analysis.

    Findings

    The results of factor analysis, four important factor for survival and durability of District 13 of Tehran Municipality staff should be identified That job security, non-discrimination, the rights and benefits of proper respect and respect for employees, insurance, types of financial rewards, job promotion, supervisor and management style, corporate housing, types of loans, delegation of authority and good cooperation 32.29% of the variance total items into account and the most important factors are the research variables. Performance evaluation, healthcare and safety in the workplace, physical conditions of the workplace and collective work as a second set of variable factors affecting research that 13% of the total variance in the dependent variable explained study. Non-financial incentives and in-service training third set of variable factors influencing the study explained 12 percent of variance Research and consumer cooperatives and utilities fourth in a series of variable factors explained 10% of variance in the research study.

    Conclusion

    Job and organizational factors such as job security, job promotion, organizational justice and social insurance and security as well as economic and financial issues such as salary and benefits, financial rewards and loan facilities was a major in the field and the staff are more important than other factors.

    Keywords: survival employees, staff retention, Turnover, Tehran Municipality, District 13 of Tehran Municipality
  • Keramatollah Zayyari, Ahmad Pourahmad, Rezgar Hamzehpour * Pages 80-98

    Following the rapid population growth and emergence new urbanization changes in the world, we have been witnessed the extension of urban development patterns such as horizontal expansion which has caused to form suburbs, to destroy agricultural lands and to forget intermediate textures and their depletion from inside. These matters makes it necessary using capacities and potentials of the inside of the town. Therefore the purpose of this paper is identify and examine capacities and potentials of infilling development in the neighborhoods of Sardasht. The kind of research is practical and its review method is descriptive-analytical. Analytic Hierarchy Process (AHP) and expert choice software were used to prioritize and validating standards and Geographic Information System (GIS) was used for layers production and processing. During this process 8 standards and effective indexes including population density, deserted and abandoned lands, brown lands, building quality, building floors, building age, military and cemetery applications were identified and applied. Finally by summing together of mass standards and sub standards, using mathematical operations attempted to create the final development map and their prioritizing. The final map indicates that the 3 and 8 neighborhoods which are placed in 1 and 2 priorities have the most infill development potential and 5 and 9 neighborhoods in the end of the priorities have the lowest capacity to develop from the inside(infill development).

    Keywords: Infill development, infill levels, Sardasht City, development potentials, Analytic Hierarchy Process (AHP)
  • Farzaneh Sadat Hosseini Jonbazi *, Nobakht Sobhani Pages 100-110

    Land-use planning as a process of urban planning at the heart of sustainable development is crucial, So that in the world today, of basic urban and land use planning issues Sustainable urban development is one of the levers. The aim of this study was to evaluate sustainable development approach is a little bit of land use in Sabzevar. For this purpose, three criteria Quantitative evaluation of lands, Social justice and mixing land uses were selected. The aim of the research is based on descriptive-analytic and functional. To analyze the findings Statistical techniques nearest vicinity or neighborhood (RN) and Barbara Brown model are used. The results show that compared with the per capita Sabzevar proposed master plan 2009 Per capita are far common in the country. Also RN model showed that the distribution pattern of land uses in the city on the pattern perfectly distributed cluster, The accumulation and concentration of land in a location other than the location and  Only the military and security culture based on the random pattern is the same pattern and regular. On the other hand, based on Barbara Brown became clear that District 7 for mixing land uses in good condition and  District 11 is the lowest level mixing of land uses.

    Keywords: land use, Sustainable development, Social Justice, Mixed land use, quantitative analysis, Sabzevar