فهرست مطالب

نشریه مدیریت زنجیره ارزش
پیاپی 5 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عبدالله نعامی، سیده شیما افتخاری سینجانی، علی اکبر شهری مجارشین* صفحات 1-12

    با توجه به اینکه مشتریان یک شرکت یا سازمان به عنوان مهمترین عامل سودآوری و رونق بخشی، از اهمیت ویژه و مهمی برخوردار هستند، لذا در تحقیق توصیفی - پیمایشی حاضر تاثیر مسئولیت های اجتماعی بر رضایت مندی و وفاداری مشتریان بانک پاسارگاد شعب غرب تهران مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. به این منظور یک مدل تحقیق تدوین شده است که بر مبنای آن نه فرضیه تدوین گردید. ابزار مورد استفاده برای گردآوری اطلاعات جهت بررسی فرضیه ها پرسشنامه می‎باشد و همچنین نمونه ی تصادفی آماری این تحقیق تعداد 384 نفر از مشتریان بانک پاسارگاد را انتخاب کرده است. داده ها از طریق نرم افزارهای SPSS و LISREL با روش تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. باتوجه به نتایج بدست آمده مشخص شد که متغیر مسئولیت های اجتماعی، کیفیت خدمات و هویت مشترک سازمان - مشتری بر متغیرهای رضایت مندی مشتریان تاثیر دارد. همچنین متغیر هویت مشترک سازمان و مشتری بر وفاداری مشتریان تاثیری ندارد.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، کیفیت خدمات، رضایت مندی مشتریان، وفاداری مشتریان، هویت مشترک سازمان- مشتری
  • غلامرضا خرمی*، احد محمودزاده صفحات 13-32

    سازمان ها به طور فزاینده ای به استفاده از فناوری اطلاعات به منظور بهبود فرایند زنجیره تامین، اجرا برنامه ریزی منابع سازمانی و مدیریت منابع انسانی تکیه می کنند. با این حال، شواهد گذشته نشان می دهد که سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات به خودی خود تضمین کننده عملکرد سازمانی است. هدف تحقیق حاضر بررسی این مطلب است که آیا سیستم های ERP و مدیریت زنجیره ارزش و مدیریت منابع انسانی باعث افزایش کارایی عملکرد سازمان ها می شود. داده های لازم جهت بررسی فرضیه های پژوهش از طریق پرسشنامه به دست آمده است. همچنین پژوهش از روش مدل معادلات ساختاری برای ارزیابی مدل علی و بررسی قابلیت اطمینان و اعتبار مدل اندازه گیری استفاده کرده است. مدل ارایه شده و اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه ها از طریق برنامه SMART PLS تجزیه و تحلیل شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد سیستم های ERP بر عملکرد شرکت ها تاثیر گذاشته و باعث افزایش کارایی شده است. همچنین نتایج تحقیق نشان می دهد SCM بر عملکرد شرکت ها تاثیر می گذارد. علاوه بر این نتایج تحقیق نشان می دهد HRM بر عملکرد شرکت ها تاثیر می گذارد.

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، برنامه ریزی منابع سازمانی، مدیریت استراتژیک منابع انسانی، عملکرد شرکت
  • مصطفی ضیائی حاجی پیرلو* صفحات 33-50

    در محیط پرتلاطم کسب و کار، شاید به جرات بتوان گفت که نقش و اهمیت دستیابی به ملزومات پارادایم چابکی برای بنگاه های تولیدی در راستای دستیابی به تعالی در تمامی سطوح فردی، سازمانی و در سطح زنجیره تامین از باقی مفاهیم نوظهور در این زمینه، پررنگ تر و حیاتی تر جلوه می نماید. در مطالعه حاضر به شناسایی و دسته بندی توانمندسازهای چابکی برای تامین کنندگان صنعت قطعه سازی خودرو پرداخته شده است. جامعه مورد مطالعه شامل شرکت های کوچک و متوسط تولیدکننده قطعات خودرو به عنوان تامین کنندگان در صنعت قطعه سازی شمال غرب کشور انتخاب شده است. نمونه گیری آماری از میان روسای این شرکت ها، همچنین متخصصین دارای مسئولیت اجرایی در زمینه تحقیق، محققین و اساتید دانشگاهی فعال در خصوص مطالعات زنجیره تامین و چابکی به عنوان گروه خبره تحقیق انجام شده است. تعداد نمونه آماری با استفاده از رابطه کوکران برای جوامع آماری با حجم نامعلوم، به تعداد 265 نفر مشخص شدند. داده ها از طریق پرسشنامه محقق ساخته شامل 36 گویه بر مبنای شناسایی عوامل تاثیرگذار در دستیابی به چابکی گردآوری شده است. روایی پرسشنامه با استفاده از روش محتوایی و پایایی آن با آزمون مجدد و بهره گیری از معیار ضریب همبستگی اسپیرمن (با مقدار814/0r=) بررسی و تایید شده است. یافته های حاصل از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی، تمامی36 شاخص را به عنوان توانمندسازهای چابکی تامین کنندگان در صنعت قطعه سازی خودرو ایران شناسایی نمود. خروجی آزمون تحلیل عاملی، شاخص ها را در قالب هشت مولفه اصلی دسته بندی نمود که تحت عناوین:"قابلیت های مدیریتی، منابع انسانی منعطف، ارتقای عملکرد زمانی، روش های فناوری اطلاعات، کاهش عوامل بی ثبات کننده، ارتقای کیفیت محصول، اثربخشی هزینه ها و مشتری نگری پویا" با لحاظ نمودن شاخص ها نام گذاری شده است.

    کلیدواژگان: تامین کننده چابک، توانمندسازهای چابکی، صنعت قطعه سازی خودرو، تحلیل عاملی اکتشافی
  • محمد محمودی میمند، فاطمه شعبان نژاد* صفحات 51-67

    این مقاله با هدف بررسی تاثیر مدیریت ارتباط با مشتری و برنامه ریزی منابع سازمان بر ارزش عملکرد سازمان با در نظر گرفتن نقش میانجی سیستم و فرآیند یکپارچه (مطالعه موردی: شرکت محورسازان ایران خودرو) با مدلی مفهومی است که به این موضوع اشاره دارد. این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و از نظر نوع توصیفی و پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق را مدیران و کارشناسان بخش های مختلف محورسازان ایران خودرو (همه با این دو سیستم آشنا و درگیر هستند)، تشکیل می دهند. از 120 پرسش نامه توزیع شده بین جامعه آماری، تعداد 91 پرسش نامه بازگشت داده شد. بدین ترتیب نرخ بازگشت پرسش نامه ها 8/75 درصد است. ابزار اندازه گیری مورداستفاده در تحقیق پرسش نامه است که پایایی آن براساس آزمون آلفای کرونباخ 926/0  (6/92 درصد) و روایی آن توسط چند تن از اساتید و خبرگان باتجربه تایید شده است.  برای تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده از نرم افزارPLS  استفاده گردید. نتایج نشان داد که مدیریت ارتباط با مشتری و برنامه ریزی منابع سازمان با تفکر پیش بینی تاثیر مثبت و ایجاد ارزش، متاسفانه باعث ارزش عملکرد در این سازمان نمی شوند. همچنین، سیستم یکپارچه بر مدیریت ارتباط با مشتری و برنامه ریزی منابع سازمان این سازمان تاثیر مثبتی دارد ولی باعث ارزش عملکرد نمی شود. فرآیند یکپارچه بر مدیریت ارتباط با مشتری تاثیر مثبتی دارد ولی بر برنامه ریزی منابع سازمان تاثیر مثبتی ندارد و در نهایت باعث ارزش عملکرد در این سازمان نمی شود. درنهایت با توجه به یافته های به دست آمده پیشنهاد هایی به مسیولان و مدیران شرکت محورسازان ایران خودرو ارایه گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری، برنامه ریزی منابع سازمان، ارزش عملکرد سازمان، سیستم و فرآیند یکپارچه
  • سیامک فرخی*، علی یاوری، جعفر بیک زاد صفحات 68-77
    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تبلیغات دهان به دهان بر ترجیحات مشتری، در صنعت آرد تولیدی شرکت های آردسازی استان آذربایجان شرقی می باشد. جامعه آماری این تحقیق، عبارت است از همه خریدارانی که به فروشگاه های عرضه آرد در سطح استان در طول آذر ماه سال 1395 مراجعه نموده اند. بدلیل نامحدود بودن تعداد اعضا جامعه آماری، حجم نمونه آماری، 196 نفر انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه می باشد. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده، از روش مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) و کمک گرفتن از نر افزار SPss و Lisrel استفاده شد. نتایج تحقیق حاکی از تاثیر مثبت و معنی داری تبلیغات دهان به دهان بر ترجیح مشتریان، تداعی ذهنی و آگاهی از برند، تاثیر مثبت و معنی داری آگاهی از برند بر ترجیح مشتریان می باشد. همچنین تاثیر واسطه ای آگاهی از برند بین تبلیغات دهان به دهان و ترجیح مشتریان در انتخاب و خرید برند آرد در استان آذربایجان شرقی مورد تایید واقع گردید.
    کلیدواژگان: آگاهی از برند، تبلیغات دهان به دهان، تداعی ذهنی برند، ترجیح مشتری
  • هما کاوسی کلجاهی*، حسین بوداقی خواجه نوبر صفحات 78-99

    هدف این مطالعه، ارزیابی تاثیر سرمایه اجتماعی بر عملکرد صادرات با تاکید بر نقش میانجی همکاری و تعهد سازمانی در شرکت اسنوا بود. به این منظور 88 نفر از مدیران بخش تولید، فروش و صادرات شرکت اسنوا به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند و با استفاده از پرسشنامه، داده های مورد نیاز جمع آوری شد. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از روایی اعتبار و آلفای کرونباخ تعیین شد که نتایج نشان داد، ابزار گردآوری اطلاعات از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار می باشد. به منظور ارزیابی فرضیات مطالعه از T-VALUE استفاده شد که برای این امر، نرم افزار آماری PLS به کار گرفته شد. نتایج نشان داد که بین سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی، همکاری سازمانی و عملکرد صادرات رابطه  مثبت و معناداری وجود دارد و با توجه به این که بین تعهد سازمانی و همکاری سازمانی با عملکرد صادرات نیز رابطه معناداری وجود دارد، دو متغیر تعهد سازمانی و همکاری سازمانی به عنوان متغیرهای میانجی بر رابطه بین سرمایه اجتماعی و عملکرد صادرات تاثیرگذار می باشند.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، عملکرد صادرات، همکاری سازمانی و تعهد سازمانی
  • ناصر فقهی فرهمند* صفحات 99-123
    یکی از دغدغه های فکری مدیران سازمان های موفق، رشد نیروی انسانی آن ها است. سازمان برای بسترسازی تفکر توسعه محوری افراد خود باید توجه داشته باشد که چقدر در رشد نیروی انسانی خود گام برداشته است که اهمیت این مطلب باید برای مدیران سازمان جا بیافتد. زیرا این مسئله هنوز دغدغه فکری آن ها نشده و بسیاری از سازمان ها، افراد نامناسب را بدون آمادگی و مهارت های لازم را در کارها گمارده اند. از طرفی ممکن است افراد توانمند باشند اما چند شغله بودن مدیران و پرداختن به مشاغل فرعی، جزیی و روزمره باعث شده تا آن ها نتوانند به امر توسعه و آموزش نیروی انسانی خود بپردازند چون بر اساس انقلاب تکنولوژیکی اطلاعاتی، زبان رفتاری مدیریت در جهان تغییر یافته است. مثلا امروز دیگر کار به معنای انجام فعالیت در سازمان ها نیست بلکه به معنای انجام فعالیت ها برای بهتر کردن کار است. آن دیگر به معنای شرح وظایف نیست بلکه به معنای فرصتی دیگر است زیرا مهم ترین تغییراتی که در مفاهیم مدیریتی رخ داده، تغییر در رابطه مدیر و زیر مجموعه او است. امروزه تفکر سنتی رییس و مریوس دیگر منسوخ شده و بحث همکاری مطرح است که در چنین فضایی متعادل اگر به توسعه منابع انسانی و هم افزایی اندیشه شود، یادگیری معنا می یابد.
    کلیدواژگان: دانش، دانش هوشمند، تکنولوژی اطلاعات، تسهیم دانش، مدیریت دانش، مدیریت استراتژیک دانش
|
  • Abdillah Naami, Seyedeh Shima Eftekhari Sinjani, Aliakbar Shahri Mejarshin * Pages 1-12

    Considering the fact that the customers of a company or organization is the most important factor of profitability and prosperity are of special and importance, therefore, in this descriptive survey, the present survey investigates the effect of social responsibility on satisfaction and loyalty of Pasargad bank customers in West Tehran Branch. For this purpose, a research model has been developed, which is based on nine hypotheses. The data gathering tool was a questionnaire. Also, a random statistical sample of this study was conducted by 384 Pasargad bank customers. Data were analyzed using SPSS and LIZREL software. According to the results, the variables of social responsibility, service quality, and customer-client identity are affected by the customer satisfaction. Also, the identity of the organization and the client do not affect customer loyalty.

    Keywords: Social Responsibility, Service Quality, Customer Satisfaction, Customer Loyalty, Organization-Customer Shared identity
  • Reza Khorami *, Ahad Mahmoudzadeh Pages 13-32

    Organizations increasingly rely on information technology (IT) to improve the supply chain process, implementing enterprise resource planning and human resource management.Yet, past evidence suggests that the investment in IT does not guarantee organizational performance improvement. The aim of this study was to investigate whether ERP systems, SCM, HRM increases the efficiency of organizational performance. The data for research hypotheses were obtained through a questionnaire. The structural equation modeling technique was used to evaluate the causal model and to examine the reliability and validity of the measurement model. The offered model and obtained data from the questionnaires are analyzed through the Smart PLS program. The results showed the positive impact of ERP systems on firm performance and increased efficiency. Also, the results showed SCM and HRM impact on firm performance.

    Keywords: Supply Chain Management, Enterprise Resource Planning, Strategic Human Resources Management, firm performance
  • Mostafa Ziyaei Hajipirlu * Pages 33-50

    In nowadays' turbulent business environment, perhaps it could be said that the role and importance of achieving the agility paradigm requirements in order to achieve excellence in all levels: individual, organizational and supply chain to manufacturing enterprises is more vital than other new emerged contributions. In the present study the agility enablers for automotive industry suppliers identified and classified. All of the small and medium enterprises producing auto- parts as suppliers in this industry in North West of the country consisted as the study population. The statistical sampling selected among the heads of this companies, also specialists, researchers and university professors which have executive or strong research history on the agility of the supply chain was conducted as a group of experts. The sample number using the Cochran relation for statistical community with an undisclosed amount of population, 265 people were identified. Data by using the questionnaire consists of 36 items has been collected. Its validity and reliability investigated by content validity and test-retest reliability using Spearman's correlation coefficient (r =0.814) has been reviewed and approved respectively. The results of exploratory factor analysis identified all of 36 indicators as the enablers of agility for suppliers in the auto-part industry. The results of exploratory factor analysis, classified indicators in the form of eight components, as follows: "management capabilities, flexible human resources, improving time performance, information technology methods, reduction of destabilizing factors, improving product quality, cost effectiveness and dynamic approach to the customers", with regard to the factor names constructing each of the component.

    Keywords: Agile Supplier, Agility Enablers, Industry, Auto-Part Industry, Exploratory Factor Analysis (EFA)
  • Mohammad Mahmoudi Meymand, Fatemeh Shabannezhad * Pages 51-67

    The aim of this study was to evaluate the impact of customer relationship management (CRM) and enterprise enterprise resource planning (ERP) on the performance of the organization with mediator role of integrated system and process (Case Study: MehvarSazan Iran Khodro Company). This study is applied and descriptive type. The population of the research including managers and experts of various sectors which was 120 peopole. Questionnaires distributed among the population and 91 questionnaires were returned. PLS software used to analyze the data collected. In this study, the effect of CRM, ERP organizations system and integrated process, were studied. The results showed that CRM and ERP have not any impact on pridiction thinking and would not make any performance valuein. Also, integrated system has a positive effect on CRM and ERP but it is not make the performance values. Process Integrated has apositive effect on CRM, but it is not a positive effect on ERP and it has no positive impact on the performance value. Finally, according to findings suggestions made to the officials and managers of MehvarSazan Iran Khodro.

    Keywords: Customer Relationship Management (CRM), Enterprise Resource Planning (ERP), Organization Performance, Integrated System, Process
  • Siyamak Farrokhi *, Ali Yavari, Jafar Beikzad Pages 68-77
    The aim of current research investigation is to investigate the effect of Word of mouth advertising on customer preferences in the industry flour milling companies in East Azerbaijan province respectively. The population of this research is to supply, all buyers to store flour in the province during December 1395, have been referred. Unlimited because of the number of the population, sample of 196 individuals was selected. Collect data, questionnaires. To analyze the data collected, SEM was used for collected data analysis using SPss & Lisrel software's. Findings of the study indicated positive and significant effect of word of mouth on customer’s preferences, Brand associations and brand awareness, positive and significant effect of brand awareness on customer’s preferences. Moreover, in this study the intermediary role of the brand awareness confirmed in the relationship between word of mouth and the customers’ preference in choosing and buying flour brand in East Azerbaijan.
    Keywords: Brand Awareness, Advertising by Word of Mouth, Brand Associations, Customer Preferences
  • HOMA KAVOOSI Kalejahi *, Hossain Bodaghi Khaje Nobar Pages 78-99

    The purpose of this study was to assess the impact of social capital on export performance, with an emphasis on the mediating role of organizational and organizational commitment at Oslo. For this purpose, 88 managers of the production, sales and export department of Osnova were considered as statistical sample and data were collected using a questionnaire. Validity and reliability of the questionnaire were determined using validity and reliability of Cronbach's alpha. The results showed that the information gathering tool has acceptable reliability and validity. To evaluate the assumptions of the study, T-VALUE was used. For this, the PLS statistical software was used. The results showed that there is a positive and significant relationship between social capital and organizational commitment, organizational cooperation and export performance. Considering that there is a significant relationship between organizational commitment and organizational cooperation with export performance, two variables of organizational commitment and organizational collaboration as intermediary variables, the relationship between social capital and export performance is influential.

    Keywords: Social Capital, export performance, Organizational Cooperation, Organizational Commitment
  • Nasser Fegh-Hi Farahmand * Pages 99-123
    Strategic Knowledge is a tern used by some to refer to what might be termed know-when and know-why. Although Management of Strategic Knowledge seems reasonable to conceive of these as aspects of doing, it is difficult to envision them as being separate from that doing. In other words, we can separate out strategic knowledge only in the describing, not the doing. Consequently, strategic knowledge and Information Technology is probably best thought of as a subset of declarative knowledge instead of its own category. Most administrative and procurement officials have been less exposed to the benefits, and hence, are less open to the use of the Value Method on their programs. Many of these managers have not heard of the process. Others are unaware of its potential benefits and are unfamiliar with the costs of a value study. Traditionally, the project or process benefiting from the value study pays the cost of conducting it. For administrative or procurement processes, a proposed study may complete directly with salaries for funds. Therefore, Intelligent Knowledge administrative and procurement mangers do not perceive that immediate benefits are obtainable through a value study by Knowledge Sharing. An additional consideration affecting acceptance is that an administrative or procurement related activity may have an associated legislated by Knowledge Sharing. The Intelligent Knowledge intent of these agendas may have good motives behind them. However, in such situations the responsible individuals or organizations may prefer that the agenda be less open to scrutiny. These definitions allow reviewers of a study to quickly understand its scope and limits. To ensure the opportunity to achieve the highest value, Management of Strategic Knowledge staff attempt to keep management or administration directed mission charges flexible enough to allow innovation. Further, Intelligent Knowledge studies, by definition, remain totally independent.
    Keywords: Knowledge, Intelligent Knowledge, Information technology, Knowledge sharing, KnowledgeManagement, Management of Strategic Knowledge