فهرست مطالب

مطالعات حفاظت و امنیت انتظامی - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 60، پاییز 1400)

نشریه مطالعات حفاظت و امنیت انتظامی
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 60، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/29
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمدولی خوشنام*، کوروش داداش تبار احمدی، سید محمدرضا محمدی صفحات 1-20
    زمینه و هدف

    با توجه به تبادل سریع اطلاعات و تعداد زیاد کاربران شبکه های اجتماعی ، این شبکه ها برای جمع آوری آخرین اطلاعات یا اخبار مردم در سراسر جهان متمرکز شده اند، از این رو شبکه های اجتماعی به کانون بسیاری از شایعات تبدیل شده اند. این شبکه ها می توانند اطلاعات را بسیار سریعتر از هر زمان دیگری منتشر کنند، اطلاعات غلط یا تایید نشده دقیقا مانند اطلاعات درست در فضای مجازی منتشر می شوند و بر افکار عمومی و تصمیمات آن ها تاثیر بگذارند. اخبار جعلی و شایعات به ترتیب محبوب ترین اشکال اطلاعات دروغ و تایید نشده می باشند. برای جلوگیری از تاثیرات چشمگیر آنها باید در اسرع وقت کشف شوند. لذا در این پژوهش مدلی جهت تشخیص هرچه سریع تری شایعه در شبکه های اجتماعی ارایه شده است. مدل ارایه شده بر روی داده های شبکه توییتر آزمایش شده است.

    روش شناسی

    این پژوهش از نظر نوع کاربردی و به صورت تجربی-تحلیلی انجام گرفته است، در این پژوهش با کشف و تجزیه و تحلیل اهمیت دو دسته از ویژگی های شایعه: ویژگی های ساختاری و محتوا محور ، به تشخیص شایعه در شبکه اجتماعی توییتر فارسی پرداخته شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    در این پزوهش با استفاده از مدل پیشنهادی مبتنی بر شبکه عصبی بازگشتی که از دسته تکنیک های یادگیری عمیق محسوب می گردند شایعات فارسی به درستی تشخیص داده شده است. دقت حاصله در تشخیص شایعات با استفاده از ترکیب ویژگی های محتوایی و ساختاری 91 درصد می باشد.

    کلیدواژگان: تشخیص شایعه، شبکه های اجتماعی، یادگیری عمیق
  • رحمان سنگانه*، رضا اعتمادی صفحات 21-43
    زمینه و هدف

    وظایف خطیر و حساس سازمان های امنیتی ایجاب می کند تا از کارکنان توانمند و با کارایی مطلوب بهره برد. توانمندی، افزایش بهره وری و انگیزه این کارکنان، در گرو جبران شایسته خدمات آنان است. با توجه به محدودیت های منابع، جبران این خدمات نیازمند شناسایی راه کارهای جبران خدمات و اولویت سنجی آن است. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت سنجی راه کارهای جبران خدمات کارکنان است.

    روش شناسی تحقیق

    پژوهش حاضر از نوع تحقیقات کیفی بوده که از منظر هدف کاربردی است و با روش تکنیک دلفی کلاسیک انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان یکی از نهادهای امنیتی استان قم است. شیوه نمونه گیری به شکل هدفمند و حجم نمونه در این تحقیق 15 نفر است که در چهار مرحله به صورت مصاحبه و پرسشنامه انجام شده است. داده های پژوهش با استفاده از میانگین توصیف و آزمون های همبستگی در مورد متغیرهای زمینه ای تحلیل شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    تعداد 39 راه کار جبران خدمات کارکنان با استفاده از مصاحبه با کارشناسان و مطالعات نظری در 10 اولویت حاصل شد. در مرحله سوم دلفی تعداد 28 راه کار در 5 اولویت شناسایی شد و در مرحله چهارم دلفی، 21 راه کار در 3 اولویت ارزیابی شد. راه کارها در دو دسته مالی و غیرمالی تقسیم بندی شد. راه کارهای مالی دارای میانگین بیشتری نسبت به راه کارهای غیرمالی دارند و در میان راه کارهای مالی، جبران خدمات غیرمستقیم و مستقیم نقدی، اولویت بیشتری دارند. کاهش سن بازنشستگی مهم ترین راه کار غیرمستقیم و افزایش کمی و کیفی میزان اضافه کار و وام های کم بهره، مهم ترین راه کار مستقیم مالی است. در بین اولویت های غیرمالی، عوامل شغلی میانگین بیشتری نسبت به عوامل سازمانی دارد و مهم ترین راه کار این دسته، ارتقای جایگاه شغلی و ضریب رسته خدمتی است.

    کلیدواژگان: اولویت سنجی، پاداش، جبران خدمات، خدمات مالی، خدمات غیرمالی
  • سید مهدی احمدی بالادهی*، علی دستور صفحات 45-63
    زمینه و هدف

    صیانت از کارکنان و ایجاد محیطی امن، پاک و سالم با هدف ارتقای بینش و بصیرت آن ها و مهار آسیب پذیری از جمله وظایف ذاتی نهادهای نظارتی ناجا محسوب می گردد.

    روش شناسی

     این پژوهش با هدف بررسی نقش تدابیرصیانتی در پیشگیری از وقوع جرم تدوین شده است. این پژوهش از نظر هدف و روش «توصیفی» از نوع «کاربردی» و از نظر شیوه اجرا «پیمایشی- همبستگی» می باشد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارکنان پایور فا.ا. هرمزگان است. حجم نمونه به صورت تصادفی ساده از طریق فرمول کوکران به تعداد 195 نفر تعیین گردیده است. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه محقق ساخته تدابیرصیانتی و پیشگیری از جرایم کارکنان جمع آوری گردیدکه میزان ضریب پایایی آلفای کرونباخ به ترتیب 0.864 و 0.896 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از ضریب همبستگی، رگرسیون و آزمون فریدمن با نرم افزار SPSS استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد تدابیرصیانتی و مولفه های آن در پیشگیری از جرایم کارکنان تاثیرگذار است و عامل آگاه سازی و تهیه و نشر پیام های صیانتی به ترتیب بیشترین و کمترین تاثیرگذاری را دارند.

    نتایج

    همچنین براساس آزمون فریدمن، کلاس های آگاه سازی با ضریب 14/2 در اولویت اول قرار دارد، در نتیجه بیش ترین اثر را بر صیانت و پیشگیری دارد و در ادامه الگوسازی و نمادپروری با ضریب 96/1 در اولویت دوم و تهیه و نشر پیام های صیانتی با ضریب 90/1 در رتبه سوم و پایانی قرار دارد در نتیجه کم ترین اثر را بر صیانت و پیشگیری در ناجا دارد.

    کلیدواژگان: تدابیر صیانتی، صیانت و پیشگیری، جرائم، کارکنان، هرمزگان
  • بهمن مرادی *، لطفعلی بختیاری، محمد بارانی صفحات 65-88
    زمینه و هدف

    نیروی انسانی در ناجا بزرگ ترین سرمایه و عامل اصلی در تداوم و ارتقای امنیت عمومی است. از نظر علم مدیریت کارکنان با مراجعان به همان گونه ای رفتار می کنند که معتقدند مدیران با آنها رفتار کرده و این نگرش و رفتار را در تعامل با مراجعان بروز خواهند دارد که نتیجه آن می تواند تسری نارضایتی در شهروندان باشد. از این رو شناخت کاهش نارضایتی شغلی کارکنان به واسطه آثار انکار ناپذیری که بر عملکرد و کارایی پلیس داشته، از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ بنابراین این پژوهش با هدف شناخت عوامل موثر بر کاهش نارضایتی شغلی کارکنان در کلانتری های تهران بزرگ انجام می شود.

    روش شناسی تحقیق

    تحقیق حاضر از لحاظ داده، کمی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه تحقیق را کارکنان شاغل در کلانتری های تحت پوشش سرکلانتری های پنجم، چهارم و یازدهم پلیس پیشگیری ف .ا.تهران بزرگ تشکیل می دهد که با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه به تعداد 294 نفر محاسبه و در پایایی پرسش نامه 35 سوالی، با آلفای کرونباخ 86 درصد تعیین و از طریق آزمون های آماری ارتباط همبستگی پیرسون، کندل تاسی و آزمون رتبه ای فریدمن سوال های مطرح شده در تحقیق مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    داده های جمع آوری شده نشان داد که بیشترین نارضایتی کارکنان از مولفه های مربوط به عوامل سازمانی و عوامل ماهیت کار بوده و کمترین نارضایتی نیز از مولفه های محیطی و فردی است. همچنین مشخص شد بین عوامل نارضایتی و درجه، تحصیلات و سنوات خدمتی کارکنان ارتباط معناداری وجود داشته و بیشترین نارضایتی کارکنان کلانتری ها به ترتیب اولویت مربوط به انتقال فشار ناشی از شغل سازمانی به محیط خانواده، وجود استرس شغلی در کلانتری ها و عدم تناسب بین ساعات کاری در کلانتری ها و توان کارکنان است.

    کلیدواژگان: استرس، کارکنان کلانتری، نارضایتی شغلی
  • محمدحسن حبیبیان صفحات 89-122
    زمینه و اهداف

    در پی پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، دشمن در پی طراحی و اعمال تهدیدات مختلف و متنوعی که در توان و ظرفیتش بوده در زمینه های مختلف اقدام نموده است ازجمله این تهدیدات مهم و اساسی، تهدیدات اطلاعاتی است که می توان در دو حوزه توانایی های اطلاعاتی و اقدام های اطلاعاتی دسته بندی نمود. با عنایت به فرمایش فرماندهی معظم کل قوا (مدظله العالی) مبنی بر رکن بودن نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تامین امنیت ملی و ایفای نقش اساسی نیروهای مسلح در حوزه های دفاعی، نظامی و امنیتی، قاعدتا این رکن اساسی همواره مدنظر سرویس های اطلاعاتی- امنیتی دشمن قرار داشته و خواهد داشت. بنابراین مسئله و دغدغه محقق این است که آمریکا چه توانایی های مهم اطلاعاتی داشته و این توانایی ها را از طریق چه اقداماتی علیه نیروهای مسلح اعمال می کند . بر این اساس، این تحقیق باهدف تدوین تهدیدات اطلاعاتی آمریکا علیه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

    روش تحقیق 

    این تحقیق از روش موردی- زمینه ای انجام شده و پس از گردآوری اطلاعات به روش اسنادی و مصاحبه با خبرگان حوزه اطلاعات و حفاظت اطلاعات، یافته های تحقیق به روش تحلیل محتوا با تکنیک استنباطی و روش دلفی در نشست خبرگی دسته بندی شده و در قالب مولفه و گویه های توانایی های اطلاعاتی و اقدامات اطلاعاتی آمریکا تدوین گردیده است .

    یافته ها و نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این تحقیق، مهم ترین توانایی های اطلاعاتی آمریکا عبارتند از: توانایی جاسوسی و جمع آوری اطلاعات، توانایی تحلیل و پردازش اطلاعات، توانایی جنگ اطلاعاتی، توانایی تهاجم اطلاعاتی و توانایی عملیات روانی گسترده. و مهم ترین اقدامات اطلاعاتی دشمن در حوزه نیروهای مسلح ج.ا.ا عبارتند از: جاسوسی، جنگ فضایی، خرابکاری امنیتی، جمع آوری فنی- سایبری، فریب و مشغول سازی، عملیات روانی، عملیات ویژه، اقدام و عملیات پنهان و اقدام های ضد اطلاعاتی.

    کلیدواژگان: اقدامات اطلاعاتی آمریکا، توانایی های اطلاعاتی آمریکا، تهدیدات اطلاعاتی، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی
  • احمد احمدخانی صفحات 123-155
    زمینه و هدف

    زنجیره بلوکی در سال های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است و یکی از موضوعات در صدر توجه است. پژوهشگران درمورد میزان مقیاس پذیری، امنیت و پایداری آن همچنان در حال تحقیق و بررسی هستند، در حال حاضر، شیوه زندگی بسیاری از افراد را در برخی از مناطق به دلیل بروز این فن آوری نوظهور تغییر داده است. با توجه به اینکه ویژگی های فن آوری زنجیره بلوکی سرویس های قابل اعتماد و مناسب تر را تضمین می کنند، مهم است که مسایل امنیتی و حفظ حریم خصوصی و چالش های این فناوری نوآورانه را در نظر بگیریم. طیف برنامه های کاربردی بلاک چین شامل خدمات مالی، مراقبت های بهداشتی، خودرو، مدیریت ریسک، اینترنت اشیا، خدمات عمومی و اجتماعی می شود. مطالعات متعددی به استفاده از ساختار داده زنجیره بلوکی در برنامه های مختلف پرداخته است. با این حال، یک بررسی جامع در زمینه فنی و کاربردی بلاک چین انجام نشده است.

    روش شناسی

    روش انجام پژوهش به صورت تحلیل محتوا و نحوه انجام آن به صورت کتاب خانه ای و میدانی می باشد و نتایج حاصل از آن بررسی نقش فناوری بلاک چین در امنیت زیرساخت سازمان های اطلاعاتی می باشد. همچنین راهبرد این پژوهش به صورت تحلیل محتوا می باشد که منابع مورد استفاده شامل مقالات، تحقیقات علمی، پژوهشی و جستجوهای اینترنتی در زمینه ی فناوری بلاک چین در گونه های مختلف می باشد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    در این مقاله سعی می کنیم یک بررسی جامع در مورد فن آوری زنجیره بلوکی انجام دهیم. همچنین ساختار آن، الگوریتم های مختلف اجماع، چالش ها و فرصت های آینده، امنیت و حریم خصوصی داده ها در بلاک چین مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نتیجه گیری می شود از دیدگاه امنیت ارتباطات نتیجه گیری می شود که به کارگیری فناوری بلاک چین در سازمان های اطلاعاتی امری حیاتی است.

    کلیدواژگان: امنیت، اینترنت اشیا، بلاک چین، زنجیره بلوکی
|
  • mohammadvali khoshnam *, kourosh dadashtabar ahmadi, mohammadreza mohammadi Pages 1-20
    Background and Aim

    Due to the rapid exchange of information and the large number of social network users, these networks are focused on gathering the latest information or news from people around the world, so social networks have become the focus of many rumors. These networks can spread information much faster than ever before, misinformed or unverified information spreads just like true information in cyberspace, influencing public opinion and their decisions. Fake news and gossip are the most popular forms of false and unverified information, respectively. They should be detected as soon as possible to avoid significant effects. Therefore, in this study, a model has been presented to detect rumors in social networks as quickly as possible. The proposed model is tested on Twitter network data.

    Methodology

    This research has been done in terms of applied type and empirically-analytically. In this research, by discovering and analyzing the importance of two categories of rumor features: structural and content-oriented features, it has identified rumors in the Persian Twitter social network. Has been.

    Findings and Conclusion

    In this study, Persian rumors have been correctly identified using a proposed model based on recursive neural network, which is one of the deep learning techniques. The accuracy of rumor detection using a combination of content and structural features is 91%.

    Keywords: Rumor detection, ocial networking, deep learning
  • Rahman Sanganeh*, reza etemadi Pages 21-43
    Background and purpose

    Serious and sensitive tasks of security organizations require to use capable and efficient employees. The capability, productivity and motivation of these employees depend on the proper compensation of their service. Due to resource constraints, compensation for these services requires identifying solutions for compensating services and prioritizing it. Accordingly, the purpose of this study is to identify and prioritize employee compensation strategies.

    Methodology

    The present study is an applied qualitative research and has been done by the classical Delphi method. The statistical population of the study includes the staff of one of the security institutions of Qom province. Purposeful sampling method and sample size in this study is 15 people, which was done in four stages: interview and questionnaire. Research data were analyzed using descriptive means and correlation tests on contextual variables.

    Findings and conclusion

    39 strategies for compensating employees’ services were obtained through interviews with experts and theory studies in ten priorities. In the third phase of Delphi, 28 jobs were identified in five priorities, and in the fourth phase of Delphi, twenty-one solutions were evaluated in three priorities. The solutions were divided into two categories: financial and non-financial. Financial solutions have a higher average than non-financial solutions and among financial solutions, compensation for indirect and direct cash services have a higher priority. Reducing the retirement age is the most important indirect solution and increasing the quantity and quality of overtime and low-interest loans is the most important direct financial solution. Among the non-financial priorities, job factors have a higher average than organizational factors, and the most important strategy in this category is to promote the job position and service category coefficient.

    Keywords: Prioritization, Reward, Service Compensation, financial services, non-financial services
  • seyed mehdi ahmadi baladehi *, ali Dastour Pages 45-63
    Background and Aim

    Awareness class is one of the most important and effective and crucial categories in the protection and prevention of employees' crimes, which inspection and protection of information of the police force as one of its work priorities, uses.

    Methodology

    This study aims to investigate the role of safeguards in crime prevention. The statistical population of this study includes all employees of Payor FA. It is Hormozgan. The sample size was determined randomly through Cochran's formula to 195 people. The research data were collected through a researcher-made questionnaire on protection measures and crime prevention of employees. The reliability coefficient of Cronbach's alpha was 0.864 and 0.896, respectively. Correlation coefficient, regression and Friedman test with SPSS software were used to analyze the data.

    Findings

    Findings showed that safety measures and its components are effective in preventing employees' crimes and the factor of informing and preparing and publishing safety messages are the most effective and the least effective, respectively.

    Results

    Also, according to Friedman test, awareness classes with a coefficient of 2.14 are in the first priority, therefore it has the greatest effect on protection and prevention, and then modeling and symbolism with a coefficient of 1.96 in the second priority and preparation and publication. Safety messages with a coefficient of 1.90 are in the third and final rank, therefore, they have the least effect on protection and prevention in NAJA.

    Keywords: Safeguards, Protection, prevention, Crimes, employees, Hormozgan
  • Bahman Moradi *, Lotfali Bakhtiari, Mohammad Barani Pages 65-88
    Background and purpose

    Manpower in NAJA is the biggest asset and the main factor in maintaining and promoting public security. In terms of management science, employees treat clients in the same way that they believe managers will treat them and will express this attitude and behavior in interaction with clients, which can result in the spread of dissatisfaction among citizens. Therefore, recognizing the reduction of employee job dissatisfaction due to the undeniable effects on police performance and efficiency is of particular importance, Therefore, this study aims to identify the factors affecting the reduction of job dissatisfaction of employees in police stations in Greater Tehran.

    Methodology

    The present study is quantitative in terms of data and practical in terms of purpose. The research community consists of employees working in police stations under the auspices of the 5th, 4th and 11th Fateb Prevention Police that using Cochran's formula, the sample size was calculated as 294 people and at the end of the 35-item questionnaire, it was determined with Cronbach's alpha of 86% and through Pearson correlation tests, Kendall Tassi and Friedman rank test, the questions asked in the research were assessed and evaluated.

    Findings and conclusion

    The collected data showed that the most dissatisfaction of employees is with the components related to organizational factors and factors of the nature of work and the least dissatisfaction is with environmental and individual components. It was also found that there was a significant relationship between dissatisfaction factors and rank, education and years of service of employees and the highest dissatisfaction of police officers in order of priority, related to the transfer of organizational job pressure to the family environment, job stress in police stations and lack of proportion between working hours in the police station and the ability of the staff.

    Keywords: Stress, Police staff, job dissatisfaction
  • mohammadHasan Habibian* Pages 89-122
    Background and purpose

    Following the glorious victory of the Islamic Revolution of Iran, the enemy has sought to design and apply various threats that it has been able to do in various fields, among these important and fundamental threats are information threats that can be classified into two areas of intelligence capabilities and intelligence actions. According to the Supreme Leader's order, that the armed forces of the Islamic Republic of Iran are a pillar in ensuring national security, and playing a key role in the armed forces in the fields of defense, military and security, this basic pillar has always been considered by enemy intelligence-security organizations. The researcher's challenge, then, is what important intelligence capabilities the United States has and through what actions it uses those capabilities against the armed forces. Accordingly, this study was conducted with the aim of formulating US intelligence threats against the armed forces of the Islamic Republic of Iran.

    Methodology

    This research has been done on a case-by-case basis and after collecting information by documentary method and interviewing experts in the field of intelligence and security protection police, the research findings have been categorized by content analysis method with inferential technique and Delphi method and it is formulated in the form of components and items of US intelligence capabilities and intelligence action.

    Findings and conclusion

    Based on the findings of this study, the most important US intelligence capabilities and the most important enemy intelligence actions in the field of the armed forces of the Islamic Republic of Iran have been obtained and expressed.

    Keywords: US intelligence actions, US intelligence capabilities, intelligence threats, Armed Forces of the Islamic Republic of Iran
  • ahmad ahmadkhani Pages 123-155
    Background and purpose

    The block chain has attracted a lot of attention in recent years and is one of the highlights. Researchers are still researching its scalability, security and stability. It has changed the way of life of many people in some areas due to the emergence of this emerging technology. Because the features of block chain technology ensure reliable and convenient services, we need to consider the security and privacy issues and challenges of this innovative technology. Block chain applications include financial services, healthcare, automobiles, internet of things , public and social services. Numerous studies have used the block chain data structure in various applications, however, a comprehensive review of the technical and practical context of block chain has not been performed.

    Methodology

    The research method is content analysis and the way it is done is library and field and the results are a study of the role of block chain technology in the security of the infrastructure of intelligence  organizations. Also, the strategy of this research is in the form of content analysis that the sources used include: articles, scientific-research and internet searches in the field of block chain technology in different types.

    Findings and conclusion

    In this article, we try to do a comprehensive review of block chain technology. The structure of the various algorithms, consensus, challenges and future opportunities for data security and privacy in the block chain were also discussed. From the point of view of communication security, it is concluded that the use of block chain technology in intelligence organizations is vital.