فهرست مطالب

پژوهش در توانبخشی ورزشی - پیاپی 17 (بهار و تابستان 1400)

نشریه پژوهش در توانبخشی ورزشی
پیاپی 17 (بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/04
  • تعداد عناوین: 12
|
  • امیررضا صدیقی، مهرداد عنبریان*، ناهید تفتی صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    امروزه چاقی کودکان یک بحران بزرگ بهداشت و سلامت عمومی در سطوح ملی و بین المللی است. ویژگی-های حرکتی مرتبط به چاقی هنوز به طور واضح برای کودکان و نوجوانان مشخص نشده است. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر آنی توکفشی طراحی شده اختصاصی بر فعالیت الکتریکی عضلات منتخب ناحیه ساق پای کودکان چاق حین راه رفتن بود.

    مواد و روش ها

    تعداد 14 نفر از دانش آموزان پسر در محدوده سنی 12-7 ساله شهر همدان به طور در دسترس در این پژوهش شرکت کردند. فعالیت الکترومایوگرافی عضلات درشت نیی قدامی، نازک نیی طویل و دوقلوی داخلی در سه وضعیت راه رفتن با کفش، کفش همراه با توکفشی معمولی و کفش با توکفشی طراحی شده اختصاصی ثبت گردید. از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری همراه با آزمون تعقیبی ضریب تصحیح بونفرونی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مقدار حداکثر فعالیت نرمالیزه شده عضله نازک نیی طویل در مرحله میداستانس/ پیشروی راه رفتن، وضعیت کفش با توکفشی طراحی شده اختصاصی نسبت به وضعیت کفش (005/0=P) و همچنین در مرحله نوسان، وضعیت کفش با توکفشی طراحی شده اختصاصی نسبت به وضعیت کفش با توکفشی معمولی (014/0=P) کاهش معناداری داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به کاهش سطح فعالیت عضلات منتخب ناحیه ساق پا در کودکان چاق حین استفاده از توکفشی طراحی-شده اختصاصی، ممکن است این نوع توکفشی اثرات مثبتی در انجام فعالیت های روزانه و حرکات انتقالی برای کودکان چاق فراهم سازد.

    کلیدواژگان: کودکان چاق، توکفشی، الکترومیوگرافی، راه رفتن
  • محمد قربانی، منصور اسلامی*، فاطمه سالاری اسکر صفحات 11-20
    زمینه و هدف

    تحقیقات اخیر نشان داده اند که بین هماهنگی مفاصل اندام تحتانی و آسیب های اسکلتی-عضلانی از قبیل سندرم درد کشککی رانی (PFPS) ارتباط وجود دارد. پژوهشگران استفاده از کفش را بعنوان مداخله اصلاحی معرفی کرده اند، با وجود این، میزان اثرگذاری کفش بر الگوی هماهنگی مفاصل اندام تحتانی، مبهم مانده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر حاد کفش کنترل حرکتی بر هماهنگی مفاصل اندام تحتانی در زنان مبتلا به PFPS طی فاز استقرار دویدن بود.

    روش بررسی

    24 زن مبتلا به PFPS در پژوهش شرکت کردند. داده های کینماتیکی در دو شرایط دویدن با کفش کنترل حرکتی (اسیکس) و کفش رایج (نایک فری 5) با استفاده از دوربین ثبت شد. برای محاسبات هماهنگی مفاصل اندام تحتانی از روش وکتورکدینگ و همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تی زوجی استفاده گردید.

    یافته ها

    کفش کنترل حرکتی در مقایسه با کفش رایج بر هماهنگی بین چرخش مفصل زانو با حرکت مفصل مچ در صفحه عرضی در دو زیر مرحله پاسخ بارگیری (006/0P=) و میانه استقرار (007/0P=) اثر متفاوت داشته است. همچنین هماهنگی مفاصل ران با زانو (002/0P=) و نیز مفاصل ران با مچ (002/0P=) درصفحه ساجیتال در مرحله پاسخ بارگیری بین دو کفش تفاوت وجود داشته است.

    نتیجه گیری

    استفاده از کفش کنترل حرکتی سبب تغییر در الگوی هماهنگی بین مفصلی اندام تحتانی در زنان مبتلا به PFPS طی دویدن شده است. این رویکرد جدید به بحث هماهنگی حرکت، می تواند در ارایه روش های مداخله درمانی برای بیماران PFPS مفید باشد.

    کلیدواژگان: سندرم درد کشککی رانی، هماهنگی، کفش کنترل حرکتی، دویدن
  • زهرا رئیسی*، محمد یساولی شراهی صفحات 21-33
    زمینه و هدف

    سالمندی یک فرآیند بیولوژیکی برگشت ناپذیر است که در دنیای امروز به چالشی بزرگ برای جوامع و انسانها تبدیل شده است. هدف از تحقیق حاضر تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات فال پروف نظارت شده در خانه بر تعادل، کیفیت زندگی و ترس از افتادن سالمندان بود.

    روش بررسی

    26 سالمند بالای 60 سال با میانگین سن (25/5 ± 27/70 سال) بطور داوطلبانه در این مطالعه شرکت و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل (13=n) تقسیم شدند. گروه تجربی، تمرینات فال پروف را به مدت 8 هفته 3 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه انجام دادند. گروه کنترل در این مدت روتین معمول زندگی خود را داشتند. تعادل ایستا و پویا، ترس از سقوط و کیفیت زندگی به ترتیب با استفاده از تست های تعادل چهار مرحله ای و زمان برخاستن و رفتن، پرسشنامه ی بین المللی مقیاس کارآمدی افتادن و پرسشنامه ی کیفیت زندگی ارزیابی شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام گردید (05/0<p).

    یافته ها

    نتایج آنالیز آماری پس از مداخله تمرینی حاکی از بهبود معنی دار تعادل ایستا (003/0=p)، تعادل پویا (006/0=p)، کیفیت زندگی (03/0=p) و ترس از افتادن (012/0=p) در گروه فال پروف نسبت به کنترل بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده 8 هفته تمرینات فال پروف بصورت نظارت شده درخانه تاثیر مثبت و معناداری بر تعادل و کنترل پاسچر، کیفیت زندگی و ترس از افتادن سالمندان دارد. بنابراین پیشنهاد می گردد از این روش و برنامه تمرینی جهت افزایش توانمندسازی و پیش گیری از افتادن سالمندان استفاده شود.

    کلیدواژگان: تمرینات فال پروف، کنترل پاسچر، تمرینات نظارت شده در خانه، سالمندی
  • علی باقر نظریان*، خلیل خیام باشی، نادر رهنما، حسین دادگر صفحات 35-42
    زمینه و هدف

    هدف تحقیق حاضر مقایسه محتوای مواد معدنی و سطح استخوان بین فوتبالیست های حرفه ای و افراد غیرورزشکار بود.

    روش بررسی

    محتوای مواد معدنی و سطح گردن و تروکانتر استخوان ران پای برتر و غیربرتر و مهره های کمری (4L-2L)، 15 نفر فوتبالیست حرفه ای و 14 فرد سالم غیرورزشکار مورد ارزیابی قرار گرفت. از دستگاه سنجش تراکم مواد معدنی استخوان، ترازو، قدسنج و فرم ثبت سابقه ورزشی و پزشکی جهت جمع آوری داده ها استفاده شد. داده ها از طریق آزمون t مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    میزان محتوای مواد معدنی استخوان مهره های کمری، پای برتر و غیربرتر فوتبالیست های حرفه ای (1/2170± 8/68434 و 6/1554± 8/46986 و 8/1694 ±1/48575 گرم) بطور معنی داری بیشتر از افراد غیرورزشکار (2/1340± 9/51082 و9/1035± 7/33414 و 8/930 ± 7/34070 گرم) بود (000/0 =P، 3/7 =T، 6/6 =T، 1/7 =(T. بین سطح استخوان مهره های کمری، پای برتر و غیربرتر فوتبالیست ها (2/51، 4/36، 4/36 سانتی متر مربع) و گروه غیرورزشکار (7/48، 2/36، 2/36 سانتیمتر مربع) تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0 P>، 14/0 =T، 1 =T، 7/1 =T).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که ورزش فوتبال موجب افزایش محتوای مواد معدنی استخوان شده، اما تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی سطح استخوانی ندارد. با توجه به اینکه شکل و اندازه استخوان به عنوان یکی از ریسک فاکتورهای خطرزا برای شکستگی استخوان شناخته شده است، پیشنهاد می شود که تحقیقات درازمدتی انجام شود تا اثرات فعالیت ورزشی نظیر فوتبال بر سطح استخوان بهتر سنجیده شود.

    کلیدواژگان: سطح استخوانی، فوتبالیست حرفه ای، پای بر تر، محتوای مواد معدنی استخوان
  • پرویز صوفیوند، فرزانه گندمی*، مهران سلیمی، مژگان عزتی صفحات 43-52
    زمینه و هدف

    یکی از مشکلات بیماران مبتلا به اسپوندیلیت انکیلوزان ضعف تعادل، ترس از سقوط و به دنبال آن کاهش فعالیت های روزمره می باشد؛ در این مطالعه هدف مقایسه وضعیت توزیع فشار کف پایی، شاخص های نوسان پاسچر و تقارن نسبت به افراد سالم بود.

    روش بررسی

    نوزده بیمار مبتلا به اسپوندیلیت انکیلوزان (سن: 12/11±35/43 سال، 94/4±91/26=BMIکیلوگرم بر متر مربع) و هفده مردسالم (سن: 4/12±2/48 سال، 12/72±10/12BMI=کیلوگرم بر متر مربع) وارد مطالعه شدند. توزیع فشار کف پایی توسط سیستم Payatek،PT-scan ثبت شد. تست استاتیک برای تعیین حداکثر فشار کف پا (N/cm2)) و برای تعیین نوسانات پاسچر از انحراف استاندارد نوسانات مرکز فشار در سطح داخلی-خارجی و قدامی-خلفی استفاده شد. از شاخص تقارن نیز برای تعیین تقارن در توزیع فشار کف پایی استفاده گردید.

    یافته ها

    میانگین توزیع فشار کف پای راست و چپ بین بیماران و افراد سالم تفاوت معناداری داشت(01/0=P). همچنین بین دو گروه در میانگین نمرات سطح نوسانات COP (024/0=P)، طول مسیر نوسانات(0001/0=P)، انحراف استاندارد نوسانات در سطح داخلی-خارجی(024/0=P) و قدامی-خلفی (028/0=P)تفاوت معناداری وجود داشت. بعلاوه میانگین نمرات شاخص تقارن بین پای راست و چپ بین دو گروه تفاوت معناداری داشت(013/0=P). با این وجود بین دو گروه در توزیع فشار کف پا روی جلو وعقب پا و شاخص تقارن توزیع فشار جلو و عقب پا تفاوت معناداری مشاهده نشد(05/0>P).

    نتیجه گیری

    اسپوندیلیت انکیلوزان می تواند سبب تحمل وزن یکطرفه شده و فرد را در معرض اختلالات اسکلتی-عضلانی مضاعف قرار دهد. به علاوه تعادل بیماران بدلیل پاسچر خمیده و جابه جایی مرکز ثقل بسیار کاهش یافته و این مسئله می-تواند آنها را در معرض خطر سقوط قرار دهد.

    کلیدواژگان: اسپوندیلیت انکیلوزان، کنترل پاسچر، توزیع فشار کف پایی، تعادل
  • سعید ارشم*، کاظم موسوی، زهرا خسروی صفحات 53-61
    زمینه و هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثر روش های تمرین ترکیبی (پیلاتس و باراسل) بر مولفه های حرکت پذیری و چالاکی دستی زنان سالمند بود.

    روش بررسی

    تعداد 30 نفر از زنان سالمند سالم بالای60 سال مراجعه کننده به سرای محله گرگان در شهر تهران، به صورت در دسترس به عنوان نمونه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 15 نفره تجربی و کنترل، تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 8 هفته و در هر هفته 3 جلسه 60 دقیقه ای به تمرین پرداختند. گروه کنترل در این مدت هیچ گونه مداخله-ای دریافت نکردند و به فعالیت روزمره خود پرداختند. مولفه های حرکت پذیری و چالاکی دستی با استفاده از آزمون برخاستن و رفتن زمان دار (TUG) و پوردوپگبورد در مراحل پیش آزمون و پس آزمون سنجیده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری (آنوای مختلط 2×2) و آزمون تی همبسته در سطح معناداری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد 8 هفته تمرینات ترکیبی پیلاتس و باراسل، تاثیر معناداری بر سطح چالاکی دستی و حرکت پذیری گروه تجربی نسبت به گروه کنترل دارد (001/0=P) .

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق به نظر می رسد این تمرینات می تواند موجب بهبود چالاکی دستی و حرکت پذیری سالمندان گردد؛ لذا می توان، چه در منزل و چه در مراکز توانبخشی و نگهداری سالمندان، به منظور بهبود کیفیت زندگی روزمره و حفظ استقلال سالمندان از آن بهره برد.

    کلیدواژگان: باراسل، پیلاتس، چالاکی دستی، حرکت پذیری، سالمندی
  • تابان نفیسی، مریم نزاکت الحسینی*، شیلا صفوی صفحات 63-72
    زمینه و هدف

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر دوازده هفته تمرینات یوگا بر توجه و علایم مثبت و منفی زنان مبتلا به اسکیزوفرنی بوده است.

    روش بررسی

    تحقیق از نوع نیمه تجربی و طرح تحقیق پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. 25 زن مبتلا به اسکیزوفرنی با میانگین سنی 48/6±00/46 به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرینات یوگا (15 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرینات یوگا، تمرینات را در دوازده هفته و گروه کنترل، فعالیت های روزانه مرکز را انجام دادند. توجه انتخابی و علایم مثبت و منفی آنها در پیش آزمون و پس آزمون به ترتیب به وسیله نرم افزار استروپ و پرسشنامه ارزیابی مقیاس علایم مثبت و منفی بیماری اسکیزوفرنی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس در سطح معناداری 05/0> p مورد تجریه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد تفاوت معنی داری بین میانگین توجه انتخابی و علایم مثبت و منفی گروه تمرینات یوگا در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که تمرینات یوگا می توانند به عنوان یک روش مداخله ای برای بهبود توجه و علایم مثبت و منفی زنان مبتلا به اسکیزوفرنی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بیماری اسکیزوفرنی، توجه، علائم مثبت و منفی، یوگا
  • علی یلفانی *، محمدرضا احمدی، آزاده عسگرپور صفحات 73-83
    زمینه و هدف

    تغییرات در توزیع فشار کف پایی ممکن برای شناسایی افراد در معرض خطر PFP و درمان آن تاثیر بسزایی داشته باشد. بنابراین، هدف از این مطالعه مروری بررسی الگوی توزیع فشار کف پایی در بیماران PFP است.

    روش بررسی

    فرآیند جستجو در بانک های اطلاعاتی Cochrane Library, PubMed, Springer Link, Science Direct, Scopus, web of science, Medline انجام شد. مطالعات محدود به بازه زمانی سال های 2000 الی2020 استخراج شدند. مقالات برگزیده طی یک فرآیند سه مرحله ای مطابق با معیارهای ورود و خروج غربال شدند. دو محقق با پرسشنامه اصلاح شده and Black Downs برای مطالعات آینده نگر، موردی - شاهدی و مقطعی، کیفیت مقالات را ارزیابی کردند و در سه دسته: کیفیت بالا، متوسط و کم طبقه بندی شدند.

    یافته ها

    10 مقاله برای بررسی نهایی در این مطالعه مروری انتخاب شد. 6 مقاله با کیفیت بالا و 4 مقاله با کیفیت متوسط طبقه بندی شدند که در مجموع مقالات منتخب از کیفیت بالایی برخوردار بودند. نتایج تحلیل مطالعات نشان داد که بیماران PFP با افزایش و کاهش پرونیشن پا الگوی متفاوتی از توزیع فشار کف پایی را ارایه می دهند.

    نتیجه گیری

    بیماران PFP با افزایش پرونیشن پا، اوج فشار و سطح تماس در بخش داخلی پا و انگشت دوم و سوم افزایش یافته است؛ و در مقابل در بیمارن PFP با کاهش پرونیشن پا، کاهش اوج فشار و سطح تماس در بخش داخلی از قسمت قدامی پا و افزایش سطح تماس و اوج فشار در قسمت خارجی پا مشاهده می شود.

    کلیدواژگان: توزیع فشار کف پایی، حرکت، درد کشککی رانی، بارگذاری، کینتیک
  • مریم شریفی*، عبدالحمید دانشجو، منصور صاحب الزمانی، روح الله نیکویی، محمدرضا امیرسیف الدینی صفحات 85-92
    زمینه و هدف

    تحقیقات گسترده شیوع سنجی، اولین گام طراحی برنامه های پیشگیری از آسیب ورزشی می باشد. طبق نتایج مطالعات مروری، مبنی بر کمبود اطلاعات آسیب در نونهالان فوتبالیست، هدف پژوهش حاضر بررسی میزان شیوع آسیب در بازیکنان فوتبال پسر 7 تا 12 ساله بود.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع توصیفی گذشته نگر بود. از بین 24 باشگاه فوتبال شهر کرمان، هفت باشگاه به شکل تصادفی وارد تحقیق شد. اطلاعات آسیب 212 بازیکن پسر)سن 29/1±22/11 سال، قد 2/9±67/142 سانتیمتر، وزن2/9±91/36 کیلوگرم)، شامل فراوانی، محل و مکانیسم آسیب های حاد در زمان تمرین بوسیله پرسشنامه آسیب فولر (2006)، از طریق مصاحبه جمع آوری شد. ارتباط بین میزان شیوع آسیب با رده های سنی و شاخص توده بدنی بازیکنان با استفاده از آزمون آماری کای دو محاسبه شد (05/0 ≤ p).

    یافته ها

    میزان شیوع آسیب، 05/1 آسیب به ازای 1000 ساعت تمرین بود. بیشترین میزان آسیب در اندام تحتانی (3/84%) مشاهده شد. تکل کردن (8/56) بیشترین آمار مکانیسم آسیب را داشت. تفاوت معنی داری بین رده های سنی با میزان آسیب (000/0=P ، 33/22 =χ2) و شاخص توده بدنی با میزان آسیب (000/0= P، 53/58 =χ2) وجود داشت، با افزایش سن و وزن، میزان آسیب بازیکنان بیشتر شد.

    نتیجه گیری

    اطلاعات حاصل از این تحقیق می تواند به عنوان یک پایگاه داده در ارتباط با میزان شیوع آسیب در پسران نونهال فوتبالیست و همچنین در جهت شناسایی ریسک فاکتورهایی همچون افزایش سن و ترکیب بدن به مربیان و مسیولان تیم های فوتبال کمک نماید. همچنین می تواند به منظور طراحی برنامه های پیشگیری از آسیب مورد توجه محققان و برنامه ریزان جامعه فوتبال قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فوتبال، آسیب، کودکان
  • هادی میری*، حسین شاهرخی، فریبا بهرامی ایوانکی صفحات 93-102
    زمینه و هدف

    هدف از تحقیق حاضر، بررسی 6 هفته تمرین در آب همراه با ناتروپاتی بر میزان و زمان فعالیت منتخبی از عضلات با افراد کمر درد مزمن غیر اختصاصی بود.

    روش بررسی

    نمونه آماری تحقیق شامل 24 نفر زن با دامنه سنی 25 تا 40 سال است که به دو گروه 12 نفری آزمون و کنترل تقسیم شدند. متغیرهای تحقیق شامل میزان فعالیت عضلات و زمان فعالیت عضلات گلوتیوس ماکسیموس، گلوتیوس مدیوس و مولتی فیدوس به وسیله دستگاه الکترومیوگرافی در پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. برنامه تمرین در آب طی 6 هفته اجرا شد. برای بررسی اثر تمرینات از تحلیل واریانس با اندازه های تکراری وآزمون های t مستقل و وابسته در سطح معنی داری 05/ 0صورت گرفت.

    یافته ها

    تفاوت معناداری بین دو گروه در میزان فعالیت الکتریکی و زمان شروع فعالیت الکتریکی عضلات بعد از تمرین گزارش شد. انجام تمرینات در آب منجر به افزایش معناداری در فعالیت عضلانی عضلات گلوتیوس ماکسیموس، گلوتیوس مدیوس و مولتی فیدوس و منجر به کاهش معناداری در زمان تاخیر شروع فعالیت عضلانی عضلات مولتی فیدوس، گلوتیوس ماکسیموس و مدیوس در گروه آزمون شد.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش،تمرینات در آب می تواند عاملی در بهبود فعالیت عضلانی در افراد مبتلا به کمر درد مزمن غیر اختصاصی شود.به این ترتیب، می توان از این تمرینات برای این بیماران استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آب درمانی، ناتروپاتی، الکترومیوگرافی، کمر درد
  • فیروزه خاموردی، احمد همت فر*، مانیا روزبیانی، ناصر بهپور صفحات 103-111
    زمینه و هدف

    کاهش فعالیت جسمانی افراد با ضعف عملکرد عصبی عضلانی برای اجرای فعالیت های روزانه همراه است. مطالعات آزمایشگاهی بر تاثیر پپتید مرتبط با ژن کلسی تونین (CGRP) بر فعالیت عصبی عضلانی دلالت دارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر یک دوره تمرینات توانبخشی تداومی شدت متوسط (MCT) بر بیان ژن CGRP در عضلات اسکلتی رت های نر نژاد ویستار است.

    روش بررسی

    بدین منظور 12 سر موش نر نژاد ویستار با وزن 220-200 گرم، با چرخه خواب 12.12، دسترسی آزاد به غذا و آب و دمای محیطی 2±25 درجه سآنتیگراد، در 2 گروه تمرین و کنترل، به صورت تصادفی قرار گرفتند. گروه تمرین 6 هفته (هر هفته 5 جلسه) تمرین مداوم با شدت متوسط انجام دادند. شرایط گروه کنترل مشابه گروه تمرین بود، ولی تمرین ورزشی انجام نمی دادند. نهایتا 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، موش های صحرایی توسط روش استآندارد بیهوش، قربآنی و بافت عضله نعلی تمامی موش ها استخراج شد، سپس برای تعیین میزان بیان پروتیین CGRP از روش وسترن بلات استفاده شد. روش تحقیق تجربی و سطح معنی داری 0.05>p در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های آماری از خروجی آزمون تی مستقل برای مقادیر بیان پروتیین گیرنده CGRP نشان داد که اجرای شش هفته پروتکل تمرینی MCT سبب افزایش معنی داری در بیان پروتیینCGRP در گروه MCT در مقایسه با گروه کنترل شد (0.048 =p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دادند که پروتکل توانبخشی MCT سبب می شود که عملکرد عضلانی در هنگام فعالیت های استقامتی می تواند از طریق افزایش در بیان پروتیین CGRP، بهبودی یابد.

    کلیدواژگان: پپتید مرتبط با ژن کلسی تونین، تمرینات تداومی با شدت متوسط(MCT)، عضلات اسکلتی
  • مصطفی زارعی، مریم کاویانی*، بهناز پورجعفری، علی کریمی صفحات 113-121
    زمینه و هدف

    ضربه زدن با سر در فوتبال یکی از مهارت های اساسی و ضروری برای هر بازیکن است. این مساله باعث می شود بروز آسیب های سر نیز در این ورزش افزایش یابد. وارد آمدن ضربات مکرر به سر در دوران کودکی می تواند اختلالات جدی در عملکرد مغز و عواقب بعضا جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. لذا هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر کوتاه مدت ضربه سر بر ثبات پاسچر و عملکرد جسمانی بازیکنان فوتبال نونهال است.

    مواد و روش

    20 نفر از بازیکنان کمتر از 13 سال در سطح باشگاهی استان تهران که حداقل در دو جلسه تمرین در هفته شرکت داشتند در این تحقیق شرکت کردند جلسه تمرین ضربه سر شامل یک پروتکل استاندارد 10 دقیقه ای بود. بعد از گرم کردن عمومی بدن، در مجموع 20ضربه سر متوالی در زمان 10 دقیقه توسط هر بازیکن زده شد. بلافاصله قبل و پس از تمرین تعادل ایستا و پویا، میزان چابکی و سرعت دریبلینگ به ترتیب با استفاده از آزمون های وای بالانس، چابکی ایلینویز و دریبلینگ اسلالوم اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد پس از یک جلسه ده دقیقه ای اعمال ضربات سر توسط بازیکنان کاهش معنی داری در نمرات آزمون های تعادل، سرعت و چابکی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل دیده شد (05/0≤P).

    نتیجه گیری

    بنابراین انجام ضربه سر توسط بازیکنان نونهال می تواند بر ثبات پاسچر و تعادل آنها تاثیر منفی داشته باشد. ینابراین با در نظر گرفتن اهمیت ثبات پاسچر و عملکرد ورزشکاران توصیه می شود از ضربات سر طی بازی استفاده نشود.

    کلیدواژگان: ضربه سر، فوتبال، ثبات پاسچر
|
  • Amir Reza Sedighi, Mehrdad Anbarian * Pages 1-10
    Background and Aim

    Today, childhood obesity is one of major public health crisis nationally and internationally. Locomotor characteristics related to obesity have yet to be clearly identified for children and adolescents. The aim of present study was to examine the immediate effect of custom-made insole on myoelectrical activity of selected leg muscles of obese children during walking.

    Materials and Methods

    Fourteen able-bodied male students aged 7-12 years in the Hamadan city participated in this study. Electromyography activity of Tibialis anterior, Proneus longus and Medialis gastrocnemius muscles were recorded during three walking conditions namely wearing only shoes, shoe with regular insole and shoe with custom-made insole. Analysis of variance with repeated measures followed by a Bonferroni correction was used for statistics analyses.

    Results

    Results showed that the normalized peak activity of the peroneus longus muscle in the midstance/ progression phase of walking decreased in the shoe with custom-made insole condition compared to the wearing only shoes condition (P=0.005). Also, the normalized peak activity of the tibialis anterior muscle in the sway phase of walking was decreased in the shoe with custom-made insole condition compared to the shoe with normal insole condition (P=0.014).

    Conclusion

    Due to the decrease in the activity level of the selected leg muscles while using custom-made insole in obese children, costume-made insoles have positive impact on obese children's during daily and Transitional activities.

    Keywords: Obese Children, Insole, electromyography, Walking
  • Mohammad Ghorbani, Mansour Eslami *, Fatemeh Salari-Esker Pages 11-20
    Background and aim

    Emerging research has suggested a relationship may exist between joint coordination and musculoskeletal injuries such as patellofemoral pain syndrome. It has recently suggested the use of shoes as a therapeutic intervention; however, the extent to which shoes affect the pattern of coordination remains unclear.The purpose of this study was to evaluate acute effect of motion control shoe on lower-limb joints coordination in females with patellofemoral pain syndrome during stance phase of running

    Materials and methods

    24 females with PFPS participated in the study. Kinematic data were recorded in two running conditions with motion control and standard shoes using cameras. The vector coding method was used to calculate the coordination of the lower limb joints; also the paired t-test method was used to analyze the data at the significance level of P≤0.05.

    Results

    Motion control shoes compared to standard shoes had different effect on the coordination between rotation of the knee joint with motion of the subtalar joint in the transverse plane in two sub-phases of loading response (P=0.006) and midstance (P=0.007). Also in the sagittal plane in the loading response phase, the coordination between the hip with the knee joint and the hip with the ankle joints was statistically significant between the two shoes.

    Conclusion

    The use of motion control shoe proved to be effective to alter lower limb coordination during running in female with PFPS. This new insight into coordinative function may be useful for improving corrective strategies planned for treatment of PFPS.

    Keywords: patellofemoral pain syndrome, coordination, Motion control shoe, running
  • Zahra Raeisi *, Mohammad Yasavoli Sharahi Pages 21-33
    Background and aim

    Aging is an irreversible biological process that has become a major challenge for societies and humans in today's world. The aim of this study was to investigated the effect of an eight-week fall proof home-based exercises on balance, quality of life and fear of falling in elderly.

    Material and methods

    twenty-six elderly people over 60 years old with age average (70.275.25 years) participated in this study voluntarily and were randomly divided into control and fall proof exercise (FPE) groups (n=13 in each group). FPE group performed home-based exercises for eight weeks, 3 sessions per week and 60 minutes per session. The control group had a normal life routine during this period. Static and dynamic balance, fear of falling and quality of life were assessed respectively with 4 stage static balance test and timed up and go test, Falls Efficacy Scale-International Questionnaire (FES-I) and Older People’s Quality of Life Questionnaire (OPQOL-35). Statistical analysis was performed using SPSS software version 22. (p<0.05)

    Results

    The results of post-intervention statistical analysis showed that static (p=0.003) and dynamic (p=0.006) balance, quality of life (p=0.03) and fear of falling (p=0.012) in the FPE had a significant improvement over the control group.

    Conclusion

    According to the results, eight-week of fall proof home-based exercises has a positive and significant effect on balance and postural control, quality of life and fear of falling of the elderly. Therefore, it is recommended to use this method and exercise program to increase empowerment and prevent falls in the elderly.

    Keywords: Fall proof exercise, Postural control, Home-based exercise, Aging
  • Alibagher Nazarian *, Khalil Khayam Bashi, Nader Rahnema, Hossein Dadgar Pages 35-42
    Background and Aim

    The purpose of this study was to compare the bone mineral content (BMC) and area between professional soccer players and non-athlete subjects.

    Materials and Methods

    15 professional soccer players (mean ± SD; age: 23.2±0.2 years, height: 174±1cm, weight: 70.3±1.8 kg) and 14 healthy non-athlete subjects (mean ± SD; age: 22 years, height: 173±1.2 cm, weight: 61.6±2.4 kg) participated in this study. Bone area and BMC was measured by Dual Energy X-Ray Absorptiometry (DEXA) at the femoral neck, femoral trochanter of dominant and non-dominant legs. Independent t-test was used to analyses the data.

    Results

    The results of this study showed that. BMC in lumbar spine (L2-L4) of soccer players were significantly higher than lumbar spine (L2-L4) of non-athlete subjects (T=6.6, P=0.000), (68438.8±2170.1 versus 51082.9±1340.2 mg). The BMC values of dominant and non-dominant leg of soccer players (46986.8±1554.6, 1694.8±48575.1 mg) were significantly higher than dominant and non-dominant leg of non-athlete subjects (33414.7±1035.9, 930.8±34070.7 mg), (T=7.1, T=7.3, P=0.000). Differences between area in lumbar spine (L2-L4), dominant and non-dominant leg of participants were not significant (51.2±0.9, 0.7±36.4, 0.7±36.4 cm² versus 48.7±1.1, 0.7±36.2, 0.6±35.5 cm²), (T=1.7, T=1, T=0.14, P>0.0).

    Conclusion

    The results show that soccer play lead to increase BMC but it cannot effect on bone area. It's noted that the geometry and structure of bone have been increasingly recognized as important risk factors. The longitudinal studies are recommended to clarify the effects of soccer and physical activities on bone formation and its structures.

    Keywords: Bone area, Professional soccer, Dominant leg, BMC
  • Parviz Sofivand, Farzaneh Gandomi *, Mehran Salimi, Mozhgan Ezati Pages 43-52
    Background and Aim

    One of the problems of patients with ankylosing spondylitis (AS) is poor balance, fear of falling and consequently reduced daily activities. In this study, the aim was to compare the distribution of foot pressure distribution, postural sways and symmetry index compared to healthy individuals.

    Material and Methods

    Nineteen AS patients (age:43.35±11.12 years, BMI=26.91±4.94 kg/m2) and seventeen healthy men (age: 48.2±12.4 years, BMI=22.10±10.22 kg/m2) were included in the study. The foot pressure distribution was recorded by PT-scan system. Static test was used to determine the maximum foot pressure(N/cm2) and to determine the postural sways, the standard deviation of center of pressure(COP) was used at the medial-lateral and anterior-posterior plans. The symmetry index(SI) was also used to determine the symmetry in the plantar pressure distribution.

    Results

    Mean distribution of right and left foot pressure was significantly different between AS and healthy individuals(P=0.01). Also, the mean scores of COP (P=0.024), COP-path length(P=0.0001), standard deviation of medial-lateral(P=0.024), and anterior-posterior(P=0.028) sways were significant between the two groups. In addition, the mean scores of the SI between the right and left feet were significantly different between groups(P=0.013). However, there was no significant difference between the two groups in the distribution of foot pressure on the front and rear of the foot and the front and rear pressure SI(P>0.05).

    Conclusion

    AS can cause unilateral weight-bearing and expose patients to musculoskeletal disorders. Patients' balance is also reduced due to the flexed posture and displacement of the COP, which can put them at risk of falling.

    Keywords: Ankylosing spondylitis, Postural control, Plantar Pressure Distribution, Balance
  • Saeed Arsham *, Kazem Mousavi, Zahra Khosravi Pages 53-61
    Background and Aims

    The aim of this study was to investigate the effect of combined training methods (Barre au sol and Pilates) on the components of mobility and manual dexterity of older women.

    Materials and Methods

    Thirty healthy elderly women aged ≥ 60 years referred to in the Gorgan neighborhood house in Tehran were available as a sample and randomly divided into experimental and control groups of 15 people. The experimental group trained based on designed exercise program. They completed training protocol for eight weeks, three sessions per week, each session for 60 minutes. The control group did not receive any intervention during the research period and continued their normal daily activities. The components of mobility and manual dexterity were measured in the pretest and posttest stages using Timed Up and Go (TUG) and Purdue Pegboard Test. The analysis of variance test with repeated measures or ANOVA 2×2 and Paired T-test at a significance level of 0.05 were used to analyze the data.

    Results

    The results of this study showed that 8 weeks of combination of Pilates and Barre au sol exercises had a significant effect on the level of mobility and manual dexterity in the experimental group compared to the control group (P= 0.001).

    Conclusion

    According to the results of the current study this exercises could improve mobility and manual dexterity, it would be recommended for elderly to perform mention above movements, at home, rehabilitation centers and elderly nursing homes for improving their daily quality of life.

    Keywords: Barre au sol, Elderly, Manual Dexterity, Mobility, Pilates
  • Taban Nafisi, Maryam Nezakat Alhosseini *, Shila Safavi Pages 63-72
    Background and aim

    The purpose of this study was to investigate the effect of yoga training on attention and positive/negative symptoms in women with schizophrenia.

    Materials and methods

    A quest-experimental study was conducted on a number of 25 patients with schizophrenia (mean age 46.00±6.48). The participants were selected through purposire sampling and were randomly assigned to yoga training (15 n) and control (10 n) groups. The yoga training group did yoga for 12 weeks; however, the control group performed their daily activities. Both groups participated in a pre-test and post-test. Stroop Test, and Positive/Negative Scales, were used to collect the data. Analyze of Covariance (ANOVA) was used to analyses the collected data.

    Results

    A significant difference was found between the yoga and control groups in pre-test and post-test in selective attention and positive/negative symptoms.

    Conclusion

    Therefore, it can be concluded that the yoga training can be an appropriate intervention to improve attention and decrease positive/negative symptoms in individuals with schizophrenia.

    Keywords: attention, Positive, Negative symptoms, Schizophrenia, Yoga
  • Ali Yalfani *, Mohamadreza Ahmadi, Azadeh Asgarpoor Pages 73-83
    Background and Aim

    Changes in the plantar pressure distribution may be very effective to identifying and treatment people at risk of patellofemoral pain (PFP). Therefore, the aim of this review study was to investigate the plantar pressure distribution in PFP patients.

    Materials and method

    The search process was performed in Cochrane Library, PubMed, Springer Link, Science Direct, Scopus, web of science and Medline databases. Studies limited to the 2000 to 2020 years were extracted. Selected articles were screened in a three-step process according to inclusion and exclusion criteria. Two researchers evaluated the quality of articles with a modified questionnaire Downs and Black for prospective, case-control and cross-sectional studies and were classified into three categories: high quality, medium quality and low quality.

    Results

    10 articles were selected for systematic review. 6 study was high quality and 4 study was medium quality that classified which were of high quality in total selected articles. The results of study analysis showed that PFP patients present a different pattern of plantar pressure distribution by increasing and decreasing foot pronation.

    Conclusion

    PFP patients with increased foot pronation show increase peak pressure and contact area in the medial part of the foot and second and third metatarsophalangeal; in contrast, in PFP patients with decrease foot pronation show a decrease in peak pressure and contact area in the medial part of the anterior part of the foot, and an increase in contact area and peak pressure in the lateral of the foot.

    Keywords: Plantar Pressure Distribution, Locomotion, Patellofemoral pain, Loading, kinetics
  • Maryam Sharifi *, Abdolhamid Daneshjoo, Mansour Sahebozamani, Rooholah Nikooie, Mohammadreza Amirseyfaddini Pages 85-92
    Background and aims

    Extensive epidemiological research is the first step in designing sports injury prevention programs. According to the results of review studies on the lack of injury information in soccer player kids, the aim of this study was to investigate the injury incidence in 7 to 12 year old male football players.

    Materials and Methods

    The study is a descriptive study in which out of 24 soccer clubs in Kerman, seven clubs were randomly selected. The data of 212 players ( age 11.22 ±1.29 years, height 142.67±9.2 cm, weight 36.91±9.2 kg) including the frequency, location and mechanism of acute injury during training. Injuries was collected from Fuller Injury Questionnaire (2006) through interviews. The relationship between the injury incidence with age groups and body mass index of players was measured using Chi-square test (p≤ 0/05).

    Results

    The overall injury incidence was 1.05 injuries per 1000 hours of soccer in training sessions. Most injuries (84.3%) were located in the lower limbs. Tackling (56.8%) had the greatest injury mechanism. Significant differences were found between age groups with injury rates (P = 0.000, χ2 = 22.33) and body mass index with injury rates (P = 0.000, χ2 = 58.53).

    Conclusion

    The Present information can serve as a database in the injury incidence in soccer’s boys and also to identify risk factors such as age and body mass index increase. It can also be considered by researchers and football community planners in order to design injury prevention programs.

    Keywords: soccer, injury, kids
  • Hadi Miri *, Hossein Shahrokhi, Fariba Bahrami Eyvanaki Pages 93-102
    Introduction

    The purpose of this study was the effect of 6 week Aquatic exercises on with Naturopathy method Electromyography (EMG) activity of selected muscle in individuals with non-specific chronic low back pain.

    Materials and methods

    The statistical sample of the study consisted of 24 women with an age range of 25 to 40 years that divided into two groups of experimental and control groups. The variables of the study include muscle activation and onset of muscle activation in gluteus maximus, gluteus medius and multifidus measured by electromyography before and after the exercise. Then the experimental group participate in 6 week Aquatic Exercises and control group continued their normal life during this period. The data were analyzed by repeated measure ANOVA and independent and dependent t-tests at the significant level of 0/05.

    Results

    The result showed a significant differences between the two groups in the muscle activity and onset of muscle after exercise. Aquatic exercises lead to increase in the muscle activity of Gluteus maximus, gluteus medius and multifidus muscles and decrease in onset of Gluteus maximus, gluteus medius and multifidus muscles.

    Conclusion

    Based on research findings, the Aquatic exercises resulted in considerable improvements in muscle activation in patients with non-specific chronic low back pain. Thus, these exercises can be used for these patients.

    Keywords: Aquatic therapy, EMG, Low back pain
  • Firozeh Khamverdi, Ahmad Hematfar *, Mania Roozbayani, Naser Behpoor Pages 103-111
    Background and aim

    Decreased physical activity is associated with poor neuromuscular function for daily activities. Laboratory studies indicate the effect of calcitonin gene-related peptide (CGRP) on neuromuscular activity. The aim of this study was to investigate the effect of a course of moderate-intensity continuous rehabilitation exercises (MCT) on CGRP expression in skeletal muscle of male Wistar rats.

    Materials and Methods

    For this purpose, 12 male Wistar rats weighing 200-220 g, with a sleep cycle of 12.12, free access to food and water and ambient temperature of 25±2 ° C were randomly divided into two groups of exercise and control. The training group performed 6 sessions (5 sessions per week) of continuous training with moderate intensity. The conditions of the control group were similar to the training group but they did not exercise. Finally, 48 hours after the last training session, rats were extracted by standard anesthesia, victim and horseshoe muscle method of all mice, and then Western blot method was used to determine the expression of CGRP protein. Significance level was considered p> 0.05.

    Results

    Statistical findings from the output of independent t-test for CGRP receptor protein expression values showed that the implementation of six weeks of MCT training protocol significantly increased CGRP protein expression in the MCT group compared with the control group (P = 0.048).

    Conclusion

    These results indicate that the MCT rehabilitation protocol caused that muscle function during endurance activities could be improved by increasing CGRP protein expression.

    Keywords: Calcitonin Gene-Related Peptide, Moderate-continuous training (MCT), Skeletal Muscle
  • Mostafa Zareeii, Maryam Kavyani *, Behnaz Porjafari, Ali Karimi Pages 113-121
    Background and Aim

    Heading in football is one of the basic and essential skills for any player. This also increases the incidence of head injuries in this sport. Repeated heading in childhood can lead to serious brain dysfunction and sometimes irreversible consequences. The most common consequences of a head injury are headache, dizziness, and imbalance. Therefore, the aim of the present study was to investigate the short-term effect of head injury on postural stability and physical performance of Nonhal football players.

    Materials and Methods

    Twenty players under the age of 13 at the club level in Tehran province who participated in at least two training sessions per week participated in this study. In this study, a heading training session included a standard 10-minute protocol. After general warm-up, a total of 20 consecutive heading was struck by each player in 10 minutes. Immediately before and immediately after heading training static and dynamic balance, agility and dribbling speed were measured using Y-Balance, Illinois agility and slalom dribbling tests, respectively.

    Results

    The results showed that after a ten-minute session of heading by the players, there was a significant decrease in the scores of balance, speed and agility tests in the experimental group compared to the control group (P≤0.05).

    Conclusion

    Therefore, performing a heading by soccer players can have a negative effect on the postural control and their balance. Therefore, considering the importance of postural control and physical fitness, it is recommended not to use heading during the game.

    Keywords: heading, football, Postural stability