فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ارتباطات - پیاپی 1 (پاییز 1400)

نشریه مطالعات راهبردی ارتباطات
پیاپی 1 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهلا کاظمی پور* صفحات 7-22
    طی چند دهه اخیر نهاد خانواده در ایران ، با تغییرات مهمی،. مانند: تغییر در شکل گیری ازدواج و تشکیل خانواده، افزایش سن ازدواج، کاهش میزان ازدواج، افزایش تجرد قطعی، تغییر در دایره همسر گزینی ، تغییر در معیارهای همسر گزینی و تغییر در ایستارهای فرزند آوری روبرو بوده است. بسیاری از صاحبنظران، تغییرات نهاد خانواده  را تنها نتیجه تغییر در وضعیت اقتصادی و ساختار نهادی جامعه ندانسته ، بلکه معتقدند، این تحولات از تغییرات فرهنگی و دگرگونی در روند ارزشها و سنت ها سر چشمه می گیرند.مبنای نظری این پژوهش متکی بر نظریات ایده ای  و نگرشی  است. که بر اساس نظریه تحول فرهنگی و ارزشی اینگلهارت و نظریه وندوکا و لستاق در چارچوب نظریه گذار جمعیتی دوم،  دو جنبه از تغییرات ارزشی و نگرشی در کشور  شامل فردگرایی و ارزشهای خانوادگی  و تاثیر آنها بر دگرگونی در معیارهای  و شیوه های همسر گزینی، نگرش به سن مناسب ازدواج و تعداد فرزند مطلوب، مد نظر قرار گرفته است. داده های مورد نیاز بر گرفته از یافته های دو پیمایش ملی خانواده(1398) و موج سوم ارزشها و نگرشهای ایرانیان (1394) است که به روش تحلیل ثانوی، مورد ارزیابی قرار گرفته اند.یافته های تحقیق نشان داد که میزان فرزند آوری در ایران طی چهار دهه اخیر از میزان باروری در حد طبیعی (1/7 فرزند)، به باروری ارادی و به زیر سطح جانشینی (1.7 فرزند) رسیده و میانگین سن ازدواج پسران و دختران با  حدود 5 سال افزایش همراه بوده است.  ارزشها و نگرش ها در مورد ازدواج و فرزند آوری و میزان فردگرایی در سه نسل جوان، میانسال و مسن تفاوت داشته است. از طرف دیگر نگرش به فرزند دلخواه و سن مناسب ازدواج ، با میزان فردگرایی همبستگی معنی دار دارند. لذا می توان تاثیر عوامل فرهنگی بر تغییرات ازدواج و فرزند آوری در ایران را مورد تایید قرار داد. و  می بایست جهت تجدید نظر در سیاستهای جمعیتی بر عوامل فرهنگی بیشتر تاکید شود.
    کلیدواژگان: تغییرات فرهنگی، ارزش ها و نگرش ها، فردگرایی، ارزش های خانوادگی، ازدواج، فرزند آوری
  • یوسف خجیر* صفحات 23-38
    این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین میزان و نوع استفاده از شبکه اجتماعی اینستاگرام و مدیریت بدن کاربران زن انجام گرفته است. چارچوب نظری این پژوهش ترکیبی و در مدیریت بدن از نظریه مدیریت بدن گیدنز و در میزان استفاده از نظریه  استفاده و رضامندی استفاده شده است. روش این پژوهش پیمایشی و جامعه آماری، کاربران (اینستاگرام) زن  19 تا 45 سال ساکن شهر تهران و تعداد حجم نمونه براساس قاعده فادی 407 نفر است. برای گرداوری اطلاعات از پرسشنامه و برای تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد توجه چهار پنجم (81 درصد) پاسخگویان به مدیریت بدن شان در حد کم است. در بین شیوه های چهارگانه مدیریت بدن، بیشترین توجه به فعالیت ورزشی و کمترین جراحی زیبایی است. استفاده از لوازم آرایش و رعایت رژیم غذایی گزینه های سوم و چهارم است. میانگین استفاده از اینستاگرام در بین پاسخگویان 112 دقیقه در شبانه روز و تعداد مراجعه به آن 9 بار است. بیشترین استفاده نیز برای لایک کردن و کامنت گذاری است. یافته ها نشان می دهد که استفاده از اینستاگرام در حد بسیار ضعیفی باعث توجه کاربران به مدیریت بدن شان شده است. در بین شیوه های چهارگانه مدیریت بدن نیز با افزایش استفاده از اینستاگرام در حد ضعیفی بر فعالیت ورزشی و استفاده از لوازم آرایش کاربران (برای بهبود مدیریت بدن شان) افزوده شده است. همچنین بین استفاده از اینستاگرام و جراحی زیبایی و رعایت رژیم غذایی همبستگی معناداری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: مدیریت بدن، شبکه اجتماعی مجازی، اینستاگرام، کاربران زن
  • مریم رفعت جاه* صفحات 39-49
    هدف اصلی این پژوهش شناسایی جهت گیری اخلاقی مورد تاکید در سینمای اجتماعی پرمخاطب دهه های 80 و90 از طریق شناسایی موضوعات محوری آنها و تحلیل ارزش ها واخلاقیات مورد تاکید در فیلم ها با توجه به زمینه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زمان ساخت آنها بوده است. پرسش های این پژوهش از این قرار بوده اند: فیلم های مورد بررسی زندگی روزمره را چگونه بازنمایی می کنند و برکدام شرایط و جنبه های آن تمرکز نموده اند و در زمینه روابط جنسیتی، روابط خانوادگی و باورهای دینی و اخلاقی) چه پیامی را می خواهند منتقل کنند؟
    در این پژوهش برای تحلیل داده ها از روش تحلیل داده های شفاهی و تحلیل محتوای کیفی گفتگوهای متن استفاده شده است و از هر کدام از دو دوره،  چهار فیلم برمبنای پرفروش بودن، و جایزه گرفتن در جشنواره فیلم فجر، دارابودن بیشترین نقداجتماعی، و ژانر اجتماعی داشتن انتخاب ودر نهایت هشت فیلم مورد مطالعه قرار گرفته است. از حیث رویکرد نظری این پژوهش بر نظریه آلبرت باندورا (نقش مهم رسانه های جمعی در فراگیری رفتارهای اجتماعی)، نظریه بازنمایی(بازنمایی واقعیت و یابرساخت آن توسط رسانه ها) و رویکرد بازتاب(هنر حاوی اطلاعاتی درباره جامعه است)، تاکید شده است.
    نتیجه این مطالعه نشان می دهد در فیلم های دوره نخست (سالهای 80-84) که متعلق به دوره حکومت اصلاح گرایان است عمدتا، ارزش ها و هنجارهای جنسیتی رایج مطرح شده و مورد نقد قرار گرفته و بر ضرورت برقراری عدالت جنسیتی و بازتعریف اخلاق جنسیتی و توانمندی های اجتماعی و شغلی زنان تاکید شده است. در فیلم های دوره دوم(سالهای 88-92) که در دوره حکومت اصول گرایان پدید آمده بیشتر، ارزشهای اخلاقی مذهبی (در دوبعد نظری و عملی) و روایت های دینی مطمح نظر قرار گرفته است. درفیلم های این دوره اگرچه مساله اخلاقیات و ارزش های مذهبی در اولویت قرار دارد اما در ذیل آن و به گونه ای حاشیه ای تر به ارزش ها و هنجارهای جنسیتی نیز توجه شده است.
    کلیدواژگان: سینمای اجتماعی، جهت گیری اخلاقی، روابط جنسیتی، روابط خانوادگی، باورهای دینی، بازنمایی واقعیت، عدالت جنسیتی، نقد اجتماعی
  • عباس اسدی*، مهسا بخارایی صفحات 51-61
    مقاله حاضر میزان شناخت والدین دانش آموزان از فضای مجازی و همچنین میزان استفاده آنها از فضای مجازی را مورد مطالعه قرار داده  و در چارچوب نظری آن از نظریه «نشر نوآوری» راجرز و نظریه «سواد رسانه ای» پارتر استفاده شده است. این پژوهش با روش پیمایشی و با ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام گرفته است. جامعه  آماری شامل 320 هزار و 775 دانش آموز دوره متوسطه مناطق  19 گانه آموزشی شهر تهران بوده که با استفاده از فرمول «کوکران» 400 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه ها به صورت تصادفی بین آنها توزیع شده است.  نتایج تحقیق نشان می دهد که میان پایگاه اجتماعی-اقتصادی والدین با میزان شناخت آنها از فضای مجازی رابطه معکوس و معنادار وجود دارد. همچنین براساس نتایج این تحقیق، بین والدین و فرزندان در شناخت از فضای مجازی تفاوت وجود دارد؛ تفاوتی که بیانگر شکاف نسلی است. همین طور بر اساس یافته های این تحقیق، از آنجایی که میزان سواد رسانه ای فرزندان به مراتب بیشتر از والدین ا یشان است، لذا فرزندان در اکثر مواقع فضای مجازی را جایگزین والدین در پاسخ گویی به سوال های خود می کنند.
    کلیدواژگان: فضای مجازی، سواد رسانه ای، والدین، دوره متوسطه، دانش آموزان، آموزش
  • غلام رضا آذری*، محمدرضا چهره نما صفحات 63-78

    این مقاله ، از دیدگاه ساختاری تحلیل محتوای سریال ها، به مبحث یکی از عناصر این ساختار یعنی بازیگری پرداخته است. موضوع این پژوهش تحلیل محتوای سبک بازیگری مهدی فخیم زاده در دو سریال تلویزیونی خواب و بیدار و فوق سری است که با روش تحلیل محتوا  و کاربرد آن در مضامین این سریال ها با هدف اصلی تحلیل سبک این بازیگر، انجام شده است. بنیان نظری این پژوهش، بر پایه ی نظریه های چارچوب بندی، الگو سازی، یادگیری اجتماعی، ساخت اجتماعی واقعیت و وابستگی مخاطبان و چارچوب مفهومی آن بر مبنای دیدگاه های نظریه پردازانی شناخته شده ای نظیر ادوارد تی. هال، استوارت هال، ژان پیاژه، آلبرت مهرابیان، و مارک نپ، تفسیر شده است که شرح کامل آن ها در اصل پژوهش موجود است. برمبنای تحلیل یافته های موجود در این پژوهش و نتایج به دست آمده، مهدی فخیم زاده سبکی را در هنرمندی و بازیگری خود بر مبنای ویژگی های روحی و روانی و جسمی در سه نقش اصغرکوپک، سرهنگ نصرالهی و ناصر افراشته (ناصر پاپتی) به کار آورده است که به خوبی با ظاهر فیزیکی، لحن آوایی و تماس چشمی و توازن ارتباط کلامی و غیر کلامی اش هماهنگ بوده و با کاربست خلاقانه ی تخیل در بازیگری، موفق شده است با مخاطبان این سریال ها ارتباط موثری برقرار کند.

    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، بازیگر، سبک بازیگری، ارتباطات کلامی و غیر کلامی
  • باقر ساروخانی*، منصور وثوقی، مهدی مبارکی صفحات 79-96

    در  این مقاله شهر را به مثابه "سازمان ارتباطی و اجتماعی تولید فرهنگ" در یک بافتار اجتماعی- فضایی در نظر گرفته شده که در تحلیل این سازمان (تولید، توزیع و مصرف)، صورت های نمایان کنش فرهنگی همچون مصرف فرهنگی،  بر روی علل غیرفرهنگی امور فرهنگی همچون اقدامات توسعه شهری شامل سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرا در تخصیص و توزیع امکانات فرهنگی قرار دهد تا بتواند به فهم الگوی عدالت فرهنگی در شهر دست یابد. روش این مطالعه ترکیبی بوده که در بخش کمی، جمع آوری داده ها با ابزار پرسشنامه و با شیوه نمونه گیری متناسب با حجم انجام شد. در بخش کمی جمع آوری اطلاعات مربوط به مطالعات کالبدی با تحلیل ثانویه انجام و پس از آن مکانی گردیده است. طبق نتایج، توزیع فضایی فرهنگ در شهر اراک، ناکارا و نابرابر و با کاستی جدی در نظام برنامه ریزی شهری در شهر اراک در مناطق و بین شهروندان ساکن مواجه می باشد.

    کلیدواژگان: عدالت توزیعی فرهنگ، شعاع دسترسی، منفعت عمومی، نیاز فرهنگی
  • عالیه شکربیگی*، جلال قراقوزلو، رقیه بهاری صفحات 97-106

    میزان گرایش به فضای مجازی در ایران نیزهمچون سایر جوامع رو به افزایش بوده و از طرفی در طول سالیان اخیر آسیب های اجتماعی در زوجین، رفتار افراد نیز دچار تغییرات بسیار زیادی گردیده است و دانشجویان متاهل نیز همچون اغلب گروه های اجتماعی  جامعه از فضای مجازی زیاد استفاده می کنند.
    این مقاله به منظور «بررسی رابطه استفاده از فضای مجازی و خشونت در زوجین»، صورت گرفته است. جامعه آماری کلیه دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی می باشد که 365 نفر به عنوان نمونه آماری تعیین شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته و بعد از برآورد اعتبار و پایایی در بین پاسخ گویان توزیع گردید. پایایی پرسشنامه توسط آلفای کرونباخ برای تمامی ابعاد پرسشنامه بالاتر از 7/0 بدست آمد که قابل قبول می باشد. پس از گردآوری داده ها، بر اساس آمارهای استنباطی و با استفاده از نرم افزار spss، داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته اند.
    نتایج بدست آمده، نشان می دهد که بین استفاده از فضای مجازی بر خشونت فیزیکی، خشونت جنسی، خشونت روانی، خشونت اقتصادی و خشونت ارتباطی رابطه معناداری وجود دارد و طبق رگرسیون در بیشترین و قوی ترین اثرات خشونت زوجین،  می توان به اثر مستقیم بر متغیرهای خشونت روانی (0.478)خشونت جنسی (0.380)، خشونت ارتباطی (0.318)اشاره نمود. این متغیر اثر غیرمستقیم بر متغیر خشونت جنسی با وزن (0.218) که جمعا وزنی برابر با 0.558 بر متغیر وابسته دارد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، خشونت جنسی، خشونت روانی، خشونت فیزیکی و خشونت روانی
  • رویا فرامرزی، داود صفایی* صفحات 107-119
    شرایط اقتصادی کشور برای مطبوعات، بیش از سایر بنگاه های اقتصادی دارای مخاطرات و آسیب های مالی است، زیرا مطبوعات در شرایط تورمی، جز اولین کالاهایی است که از سبد خانوار حذف می شود. از سوی ترویج رسانه های نوین الکترونیکی، نظیر شبکه های اجتماعی به رقابت رسانه ها در جلب مخاطب افزوده است. به منظور ارزیابی نظر استادان و خبرگان جامعه مطلوعاتی در خصوص بررسی نقش مدیریت و کارکنان مطبوعات در تشدید مشکلات مالی و اقتصادی این رسانه در بخشی از پژوهش محقق از روش کیفی مصاحبه ی عمیق با 21 نفر از مدیران روزنامه های دولتی و خصوصی پرداخته  و پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات آن سعی کرد با تکیه بر عوامل و فشارهای  مختلف درون سازمانی به این واقعیت اشاره نماید که ضعف و چالش اقتصادی روزنامه های ایران بر اثر عوامل درون سازمانی و برون سازمانی حاکم بر مطبوعات کشور ایجاد شده است . این تحقیق با استفاده از روش مصاحبه ی باز و هدفمند تا اندازه ای که اشباع نظری حاصل شود ادامه یافته است .  نتایج پژوهش بیانگر آن است که چالش های اقتصادی     روزنامه های ایران در بخش درون سازمانی در حال حاضر درقالب چهار طبقه  قابل دسته بندی و تقسیم است .در طبقه ی اول : مدیریت رسانه  -  طبقه ی دوم : مدیریت اقتصاد رسانه - طبقه ی سوم : مدیریت منابع انسانی و مسایل حرفه ای - طبقه ی چهارم  : خود سانسوری و نبود روزنامه نگاری تحقیقی است .
    مهم ترین یافته های تحقیق گواه ضعف مدیران مطبوعات و نا آشنایی آنان با اصول مدیریت رسانه ی ضعف انگیزه در کارکنان رسانه و عدم ارتباط مناسب و برابر در ساختار مطبوعات است.
    کلیدواژگان: مدیریت، روزنامه، چالش اقتصادی، عوامل درون سازمانی
|
  • Shala Kazemipour * Pages 7-22
    In recent decades, the institution of the family in Iran has undergone significant changes. Such as: change in the formation of marriage and family formation, increase in marriage age, decrease in marriage rate, increase in definite celibacy, change in the circle of marriage, change in criteria for marriage and change in childbearing aƫtudes. Many experts do not consider the changes in the family institution as the result of changes in the economic situation and the institutional structure of society, but also believe that these changes stem from changes in the process of values and traditions.The theoretical basis of this research is based on ideological and aƫtude theories. According to Inglehart theory of cultural and value transformation and Ven de kaa and Lasthaeghe theory in the framework of the second population transition theory, two aspects of value and aƫtude changes in the country including individualism and family values and their impact on change in criteria and methods of marriage, aƫtude to the appropriate age for marriage and the desired number of children are considered. The required data are taken from the findings of two naƟonal family surveys (2019) and the third wave of Iranian values and aƫtudes (2015), which have been evaluated by secondary analysis. Findings showed that the rate of childbearing in Iran in the last four decades has increased from normal natural (7.1 children) to voluntary ferƟlity and below the replacement level (1.7 children) and the average age of marriage for boys and girls, has been accompanied by an increase of about 5 years. Values and aƫtudes about marriage and childbearing and the degree of individualism differed between the three generations of young, middle-aged and older. On the other hand, aƫtudes toward the desired child and the appropriate age for marriage are significantly correlated with the degree of individualism. Therefore, the effect of cultural factors on changes in marriage and childbearing in Iran can be confirmed. And more emphasis should be placed on cultural factors to revise population policies.
    Keywords: Cultural changes, values, aƫtudes, individualism, Family Values, Marriage, Childbearing
  • Yousef Khojir * Pages 23-38
    The aim of this study was to invesƟgate the relaƟonship between the amount and type of use of Instagram social network and body management of female users. The theoreƟcal framework of this research is a combinaƟon of Giddens' body management theory in body management and the use of saƟsfacƟon and saƟsfacƟon theory. The method of this research is staƟsƟcal and the staƟsƟcal populaƟon is (Instagram) female users aged 19 to 45 years living in Tehran and the sample size is 407 according to Fadi rule. A quesƟonnaire was used to collect informaƟon and SPSS soŌware was used to analyze the data. Findings show that four-fiŌhs (81%) of respondents pay liƩle aƩenƟon to their body management. Among the four methods of body management, the most aƩenƟon is paid to sports acƟviƟes and the least to cosmeƟc surgery. Using cosmeƟcs and following a diet are the third and fourth opƟons. The average use of Instagram among respondents is 112 minutes per day and the number of visits to it is 9 Ɵmes. The most common use is for liking and commenƟng. Findings show that the use of Instagram to a very weak extent has led users to pay aƩenƟon to their body management. Among the four methods of body management, with the increase in the use of Instagram, the acƟvity of sports and the use of users' cosmeƟcs (to improve their body management) have been slightly increased. There was also no significant correlaƟon between using Instagram and cosmeƟc surgery and diet.
    Keywords: body management, virtual social network, Instagram, Female users
  • Maryam Rafatjah * Pages 39-49
    The purpose of this research has been recognizing the ethical orientation which emphasized in the best seller movies of 1380 and 1390 decades by recognition of their main subjects and analyzing the emphasized values and ethics concerning their sociocultural and political backgrounds and context of their making time. We wanted to know how the under study movies represent the everyday life, which aspects they emphasizes on, which messages they intend to transfer and which ethical values and norms they advertise.We analyzed the text conversation on the basis of the oral data analyses methods and qualitative content analyses and selected four movies of each decades according to locating in the social gunre, being best seller and received the most social criticisms. The theoretical framework has been formulated with due aƩention to Bandura theory, representation theory and reflection theory. According to our findings in the first period movies (1380-1384) which is related to reformist government largely paid aƩention to the current gender differentiations and the existing norms and values and also have been criticized and emphasized on the necessity of establishing gender equality and the redefinition of gender ethics and women’s social and occupational abiliƟes has been emphasized as well. In the second period movies which relates to the fundamentalist government mostly paid aƩention to the religious values and narrations. In this period movies although the religious values and ethics are prior to others but somehow and at the margins the gender norms and values are considered too.
    Keywords: social movie, moral orientation, gender relations, family relations, Religious beliefs, representation of reality, Gender Equality, Social Criticism
  • Abbas Asadi *, Mahsa Bokharayi Pages 51-61
    The present article examines the level of knowledge of students' parents about cyberspace as well as their use of cyberspace and in its theoretical framework, Rogers's theory of "innovation” and Prater’s theory of "media literacy" have been used. This research has been done by survey method and a researcher-made questionnaire. The statistical population included 320,775 high school students in 19 educational areas of Tehran. Using the "Cochran" formula, 400 students were selected as the sample size and the questionnaires were randomly distributed among them. The results show that there is a significant inverse relationship between the socioeconomic status of parents and their level of knowledge of cyberspace. Also, according to the results of this study, there is a difference between parents and children in knowledge cyberspace; A difference that reflects the generation gap. Also, according to the findings of this study, since the level of media literacy of children is much higher than their parents, therefore, children otien replace cyberspace with parents in answering their questions. There is a difference that shows a generation gap. Also, according to the findings of this study, since the level of media literacy of students is much higher than their parents, so children otien replace cyberspace with parents in answering their questions
    Keywords: Cyberspace, Media Literacy, Parents, high school, students, education
  • Gholamreza Azari *, Mohammadreza Chehrenama Pages 63-78

    This article, from the structural point of view of serial content analysis, deals with one of the elements of this structure, namely acting. The subject of this research is the content analysis of Mehdi Fakhim zadeh acting style in two TV series, Sleep and Awake (Khab o Bidar) and Super Secretive (Foghe Serri), which has been done by the method of content analysis and its application in the themes of these series with the main purpose of analyzing the style of this actor. The theoretical basis of this research is based on theories tof framing, modeling, social learning, social construction of reality and audience’s dependence and its conceptual framework based on the views of well-known theorists such as Edward T. Hall, Stuart Hall, Jean Piaget, Albert Mehrabian, and Mark Knapp have been interpreted, and their full descriptions are available in the original research. Based on the analysis of the findings in this study and the results obtained, Mehdi Fakhim zadeh has used a style in his artistry and acting based on mental and physical characteristics in the three roles of Asghar Koopak, Colonel Nasrollahi and Nasser Afrashteh (Nasser Papati), It is well coordinated with his physical appearance, phonetic tone and eye contact, and the balance of his verbal and non-verbal communication, and with the creative use of imagination in acting, he has succeeded in establishing effective communication with the audience of these series.

    Keywords: Content Analysis, Actor, Acting Style, Verbal, Non-Verbal Communication
  • Bagher Saroukhani *, Mansour Vosoogh, Mahdi Mobaraki Pages 79-96

    This article tries to understand cultural justice in the city, in the analysis of the culture organization (production, distribution and consumption), prominent forms of cultural action such as cultural consumption, on non-cultural causes of cultural affairs (urban development measures including policy, planning and implementation in the allocation and distribution of cultural facilities).The research method is mix method; In the quantitative, data were collected using a questionnaire and sampling method appropriate to the volume. In the qualitative, physical analysis information was collected and spatially analyzed by the secondary analysis method. According to the results, the spatial distribution of culture in Arak is inefficient and unequal, and the urban planning system in the areas of Arak and among residents is seriously deficient.

    Keywords: distributive justice of culture, radius of access, public interest, Cultural needs
  • Aliyeh Shekarbeygi *, Jalal Gharagozlo, Roghiyeh Bahari Pages 97-106

    The trend towards cyberspace in Iran has increased as well as other communiƟes and on the other hand, during the recent years of social harm in couples, the behavior of individuals has undergone a lot of changes. And married students, like most social groups in the community, use a lot of cyberspaces. This research is to invesƟgate of invesƟgaƟng the relaƟonship between the use of cyberspace and violence in couples. The staƟsƟcal populaƟon is the whole populaƟon of Students at Islamic Azad University، Central Tehran Branch، out of which 360 were selected as samples. AŌer reviewing related theories، at the end a theoreƟcal model has been designed. This study was done by using field studies and survey methods. Data gathered from the distributed quesƟonnaires aŌer that its validity and reliability were checked. By Cronbach's alpha reliability and factor analysis for all aspects of the quesƟonnaire is obtained higher than 7/0. Data were analyzed through، inferenƟal staƟsƟcs by using the soŌware SPSS. The results show there are significant relaƟonship between Use of cyberspace on physical violence, sexual violence, psychological violence, economic violence and communicaƟon violence. According to regression، the greatest and strongest effects the use of cyberspace, the direct effect of age variables (0.340), verbal violence (0.406), psychological violence (0. 487), sexual violence (0.380), socioeconomic status (0.398) Cited.

    Keywords: Cyberspace, Sexual Violence, psychological violence, physical violence
  • Roya Faramarzi, Davood Safa’E * Pages 107-119
    The economic conditions of the country involve financial risks and losses for the press, more than any other economic enterprises , since one of the first goods removed from the household basket , during the inflation, is the press. Moreover, the development of modern electronic media such as social networks has intensified the competion among media to aƩract the audience. To get the opinions of the professors and experts in the press community regarding the study of the role of management and press staff in aggravationg the financial and economic problems of this medium, the researcher conducted a qualitative in-depth interviews with 21 editors of public and private newspapers. Having analyzed the obtained data , the researcher tried to point out the fact that the weakness and economic challenges of The Iranian newspapers are created due to the internal and external factors dominating the country’s press. This investigation has been continued using open purposeful interview methods to the extent that theoretical saturation is achieved. The results indicate that the economic challenges of the Iranian newspapers in the intra-organisational sector can now be categorized into four categories. The first category: Media Management. The second category: Media Economics management . The third category: Human Resource Management and professional Issues. The fourth category: self- censorship and lack of Investigative Journalism.The most important findings of the research include evidence of the weakness of press managers and their unfamiliarity with the principles on media management, poor motivation in media staff and lack of proper equal communication in the structure of the press
    Keywords: Management, newspaper, economic challenge, Internal Organizational Factors