فهرست مطالب

پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی - پیاپی 24 (پاییز و زمستان 1400)

نشریه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی
پیاپی 24 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سید اسماعیل هاشمی اندبیلی، اصغر محمدی* صفحات 1-34

    این پژوهش با هدف بررسی عوامل مرتبط با گرایش به شرکت در برنامه های قرآنی در بین شهروندان15 سال به بالای شهر خلخال انجام شده است. روش پژوهش، پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته است. جامعه آماری پژوهش، شامل تمام 23 هزار نفر از شهروندان 15 سال به بالای شهر خلخال بودند که از بین آنها با استفاده از فرمول کوکران، تعداد 378 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه ها به روش خوشه ای بین پاسخگویان توزیع شد. یافته های پژوهش نشان داد که گرایش افراد به مشارکت در برنامه های قرآنی در شهر خلخال متوسط به پایین است؛ بین متغیرهای مستقل (جذابیت برنامه های قرآنی، دین داری، سرمایه فرهنگی، انتظارات افراد، مشارکت اجتماعی، سن، جنسیت، تاهل و سطح تحصیلات) با گرایش به مشارکت در برنامه های قرآنی رابطه معناداری وجود دارد؛ اما رابطه استفاده از رسانه های نوظهور (ماهواره و شبکه های اجتماعی) با گرایش به مشارکت در برنامه های قرآنی تایید نشد. همچنین با محاسبه آثار مستقیم و غیرمستقیم متغیرها در تحلیل مسیر معلوم شد که مدل تجربی پژوهش، 76 درصد از واریانس متغیر گرایش به مشارکت در برنامه های قرآنی را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: دین، برنامه های قرآنی، سرمایه فرهنگی، انتظارات افراد، مشارکت اجتماعی
  • علیرضا مقدم، مهناز همتی نوعدوست گیلانی*، محمد علیداد ابهری صفحات 35-67

    تحقیق حاضر با هدف اجرای پژوهش فراتحلیل بر روی متغیر معنویت در محل کار انجام پذیرفت. روش تحلیل داده ها نیز از نوع فراتحلیل می باشد. جامعه آماری تحقیق عبارت است از مقالات چاپ شده در بازه سال های 1390 تا 1397 و 2011 تا 2018 که در خصوص معنویت در محل کار در مجلات علمی پژوهشی مورد تایید وزارت علوم و مقالات معتبر نمایه شده در سایت وایلی و ساینس دایرکت چاپ شده اند. این مقالات در خصوص متغیر معنویت در محل کار در قالب 106 سند منتشر گردیده است. از این میان 61 مقاله در بررسی های اولیه برای ورود به تحلیل انتخاب گردیدند. باقی مقالات به دلایلی نظیر مقالات کنفرانسی، وجود اشتباه یا ابهام آماری، استفاده از ابعاد به جای خود متغیر، و مواردی از این دست، از مطالعه کنارگذاشته شدند. در پایان 42 مقاله برای تحلیل انتخاب شدند. در گام اول این مقالات مورد بررسی قرار گرفته و اندازه اثر تمامی شش فرضیه ای که مشخص گردید، محاسبه گردید؛ در این تحقیق در بخش آمار توصیفی نشان داده شد که 75 متغیر با معنویت در محل کار رابطه داشتند. هر شش فرضیه مورد بررسی در این پژوهش فراتحلیل مورد تایید قرار گرفت؛ بیشترین رابطه مربوط به رابطه میان معنویت در محل کار و رضایت شغلی به میزان 725/0 است و در میان این فرضیات کمترین رابطه با رهبری اخلاقی به میزان 416/0 است.

    کلیدواژگان: فراتحلیل، معنویت در محل کار، رضایت شغلی، رهبری اخلاقی
  • علی جلالی*، اصغر افتخاری صفحات 67-94

    در عصر جدید شاهد افزایش چشم گیر فرقه هایی در کشورمان هستیم که عرفانهای نوظهور نامیده می شوند و هم خوانی چندانی با آموزه های عرفان اصیل و همچنین دین مبین اسلام ندارند. فرقه هایی که با دلایل گوناگون و از جمله دلایل سیاسی سعی بر نفوذ در اقشار جامعه ما و خصوصا نسل جوان و تحصیل کرده را دارند و این اقدامات می تواند تهدید علیه انقلاب اسلامی ایران باشد. اهمیت این تحقیق از آن جهت است که در نتیجه انجام آن تهدیدات عرفانهای نوظهور علیه انقلاب اسلامی ایران را از طریق تاثیر کارکردهای عرفانهای نوظهور، شناسایی نماییم و مسولین مربوطه تاثیر تهدیدات این عرفانها را بر انقلاب اسلامی بیشتر درک کنند و باعث می شود در جهت مدیریت آنها تلاش نمایند تا شاهد رشد و توسعه روزافزون امنیت انقلاب اسلامی باشیم. در این نگارش، تاثیر کارکردهای عرفانهای نوظهور در به چالش کشیدن مولفه های انقلاب اسلامی با ابزار پرسشنامه مورد قضاوت نخبگان قرار گرفته  با توجه به مقادیر آماره های t و سطح معناداری به دست آمده که کمتر از 0.05 است همچنین میانگین به دست آمده(4.07) که بیشتر از میانگین فرضی جامعه(3) می باشد؛ تاثیر عرفانهای نوظهور به عنوان یک تهدید برای انقلاب اسلامی از نظر اعضای نمونه مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: امنیت، انقلاب اسلامی ایران، تهدیدات، عرفان های نوظهور
  • محمدرضا مردانی*، احمد میرزایی، احسان ساده، زین العابدین امینی صفحات 95-124

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و مدلسازی شایستگی ها و ویژگی های مدیران تراز انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و رسانه است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهش های آمیخته (کیفی- کمی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی شامل مدیران ارشد و میانی رسانه و در بخش کمی شامل تمامی مدیران رسانه بود. حجم نمونه در بخش کیفی با اشباع نظری،20 نفر و در بخش کمی بر اساس جدول مورگان 196 نفر برآورد شد. انتخاب نمونه در بخش کیفی به صورت نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انجام شد. در بخش کیفی، از ابزار مصاحبه و در بخش کمی، از پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای مقیاس لیکرت (5 گزینه ای) بود. نتایج به دست آمده به شناسایی 41 مولفه و 156 شاخص منجر شد که 4 بعد اثرگذار شامل شایستگی های عمومی مدیریت، شایستگی های عام مدیریت رسانه، شایستگی های مدیریت رسانه رادیو و تلویزیون و شایستگی های مدیریت انقلابی و 5 بعد اثرپذیر بهبود عملکرد سازمانی، توسعه سازمانی، کارآفرینی سازمانی، رضایت شغلی و افزایش تعهد سازمانی تاثیر دارند. نتایج دیگر نشان داد که وضعیت موجود مولفه های شناسایی شده در نقش سرمایه اجتماعی در موفقیت کارآفرینی مطلوب است. علاوه بر این، سازوکارها، تسهیلگرها و موانع پیش روی شایستگی مدیران تراز انقلاب اسلامی در رسانه ارایه شد. در نهایت مدل پژوهش متشکل از عوامل اثرگذار، پدیده محوری (عوامل تشکیل دهنده)، تسهیل گرها، موانع و سازوکارهای موثر جهت تبیین ویژگی های مدیران تراز انقلاب اسلامی در حوزه فرهنگ و رسانه ارایه شد و درجه تناسب آن مناسب بود.

    کلیدواژگان: شایستگی، مدیران انقلابی، مدلسازی، سازمان های فرهنگی، صدا و سیما
  • محسن نیازی، سید سعید حسینی زاده آرانی، ایوب سخایی، سحر نقی پور ایوکی* صفحات 125-153

    مساله اصلی این مطالعه بررسی رابطه سرمایه ی اجتماعی و مشارکت سیاسی در مطالعات انجام شده در جامعه ایران است. سرمایه ی اجتماعی موقعیت و روابط موجود در گروه بندی ها و شبکه های اجتماعی است و مشارکت سیاسی یکی از مصادیق حضور مردم در تعیین سرنوشت خود است. در سال های اخیر به علت پژوهش های زیادی که در زمینه ی ارتباط بین سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی انجام گرفته است، به منظور تحلیل و ترکیب نتایج مطالعات صورت گرفته از روش فراتحلیل پیرامون ارتباط بین سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی استفاده شده است، و با بررسی پژوهش هایی که در بین سال های 1385 تا 1397 انجام شده است. در مجموع 14 مطالعه مورد بررسی وارد نرم افزار CMA شد. یافته ها نشان داد رابطه سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی با اطمینان بسیار بالا معنادار بوده و اثرات ثابت و تصادفی در سطح اطمینان 99 درصد معنی دار بوده است. همچنین میانگین اندازه اثر سرمایه اجتماعی (اثرات ترکیبی تصادفی) بر مشارکت سیاسی  در مطالعات مورد پژوهش معادل 446/0 است. از آنجا که اندازه برآورد شده در محدوده اطمینان است، می توان اذعان داشت که سرمایه اجتماعی در سطح بالایی توانست بر مشارکت سیاسی موثر باشد. اندازه اثر در بین جامعه دانشگاهی و غیردانشگاهی معنی دار بوده و سرمایه اجتماعی در گروه غیردانشگاهی تاثیر بیشتری بر مشارکت سیاسی آنها نسبت به گروه دانشگاهی داشت.

    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، مشارکت سیاسی، گروه دانشگاهی، غیردانشگاهی، فراتحلیل
  • میثم فرخی*، فاطمه خلجی صفحات 155-190

    هدف اصلی این تحقیق شناسایی کارکردهای  فرهنگی- ارتباطی مساجد دانشگاهی می باشد. مسجد از نهادها و کانون های اصلی فرهنگی و اجتماعی جامعه است. دانشگاه نیز با توجه به نوع مخاطب خاص خود که قشرهای هیات علمی، دانشجو و کارکنان و نخبگان علمی و فرهنگی جامعه را شامل می شود، از نهادهای تاثیرگذار بر جامعه و مردم بوده که می تواند زمینه ساز بسیاری از تحولات کشور باشد. بنابراین طرح ریزی، تدوین و اجرای شایسته ی برنامه های فرهنگی در این نهاد مهم (مسجد دانشگاه) ضروری و سودمند به نظرمی آید. برای انجام این پژوهش با روش تحقیق کیفی و تحلیل مضمون و انجام نمونه گیری هدفمند، مصاحبه هایی با متولیان امر در سه مسجد دانشگاه تهران، تربیت مدرس و شریف، با رویکرد کارکردهای ارتباطی و فرهنگی مسجد، صورت پذیرفته؛  و جزییات برنامه های فرهنگی و ارتباطی مسجد دانشگاهی در جدول نکات کلیدی بارگذاری شده اند. با بررسی صد مورد نکات کلیدی و درنظر گرفتن همسان بودن برخی مفاهیم و مقوله های اصلی، مضامین پایه استخراج شده اند. با بررسی مشابهت این مضامین و اعمال هم پوشانی بین آنها، هشت مورد مضامین سازمان دهنده که در واقع همان کارکردهای فرهنگی- ارتباطی مسجد دانشگاهی بوده، احصا گردیده است.در پایان، کارکردهای ویژه فرهنگی- ارتباطی مسجد دانشگاهی با رویکردهای آموزشی، روشنگری، فرهنگ سازی، تبلیغی، خدمت رسانی، اطلاع رسانی، ارتباط با مخاطب و ارشادی، بررسی و شناسایی شده اند.

    کلیدواژگان: کارکرد فرهنگی، کارکرد ارتباطی، مسجد دانشگاهی، فرهنگ، ارتباطات
  • سید محمدرضا رشیدی آل هاشم*، عبدالرسول سبحانی صفحات 191-212

    هدف اصلی  این تحقیق ارایه راهکار های نهادینه نمودن مطالعه در بین دانشجویان یک دانشگاه نظامی است روش تحقیق حاضر از نوع کاربردی و کمی- پیمایشی است. با عنایت به جامعه آماری 4500 نفری دانشجویان یک دانشگاه نظامی، شمار نمونه 353 نفر با استفاده از فرمول کوکران بدست آمد و برای گردآوری داده ها از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که روایی آن با نظر متخصصین تایید و پایایی با روش آلفای کرونباخ سنجیده گردید. با استفاده از نرم افزارspss  و آمار توصیفی(فراوانی، درصد، میانگین و...) و استنباطی(کولموگروف اسمیرنوف، آزمون  tتک نمونه ای)، متغیرهای  فرماندهی- مدیریتی، آموزشی- تربیتی و فرهنگی- تبلیغی و سوال های تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج حاصل از این تحقیق  عبارتند از اینکه: در فرهنگ مطالعه، شاخص فرماندهی- مدیریتی، بیشترین میانگین مربوط به گویه (برخورد کتابداران و مسیولین کتابخانه ها مناسب است) با میانگین 61/3 (از 5) بوده است. در شاخص آموزشی- تربیتی، بیشترین میانگین مربوط به گویه  (با مطالعه، از فرهنگ سرزمینم باخبر می شوم) با میانگین 68/3 (از 5) بوده است. در شاخص فرهنگی- تبلیغی، بیشترین میانگین مربوط به گویه (از صحبت با اهالی مطالعه لذت می برم) با میانگین 21/4 (از 5) بوده است.

    کلیدواژگان: نهادینه نمودن، مطالعه، دانشجویان، دانشگاه نظامی
  • اسماعیل ذوالفقارزاده دهنوی، علیرضا رضایی*، عباس صالحی صفحات 213-256

    عرفی شدن ابتدا در سطح اقتصاد، سیاست و سپس در سطح «خانواده، ارزش ها، فرهنگ و سطح منابع معناساز» رخ می دهد و با جهانی شدن بر جوامع، افراد و ادیان تاثیر می گذارد؛ مانند سبک زندگی و پارادایم فکری غرب و همینطور رقابت در پیروی فرهنگی. هدف پژوهش حاضر مطالعه عرفی شدن و از خودبیگانگی فرهنگی در عصر جهانی شدن می باشد و روش تحقیق بکار گرفته در آن داده بنیاد و کیفی است، تا اشباع نظری پیگیری فرآیند تحقیق از کدگذاری آزاد مفهوم تا مقوله بندی و انتخاب مقوله ها ادامه داشته و روش کشف و بازرسی برای دسترسی به اعتبار در آن جریان یافته است.  بر اساس یافته های پژوهش حاضر، وجود رسانه ها و ابزارهای متعدد فرهنگی در عصر جهانی شدن فرهنگ غربی و سلطه نظام سرمایه داری در جهان، مقوله «جهانی شدن فرهنگ» مطرح شده است و شاهد تغییرات فرهنگی در جامعه ایران نیز هستیم. لذا بررسی جهانی شدن و آثار آن بر هویت و فرهنگ اسلامی مورد توجه است و در نهایت دیدگاه و رویکرد ها نسبت به مقوله عرفی شدن، جهانی شدن، فرهنگ و هویت و چگونگی برخورد با تهدیدها و چالش های ناشی از جهانی شدن  و عرفی شدن و از خود بیگانگی فرهنگی مورد واکاوی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، عرفی شدن، از خود بیگانگی، فرهنگ
  • رسول اسکندری*، فاطمه عزیز آبادی فرهانی، محسن عامری شهرابی، علی اکبر رضائی صفحات 257-286

    شناخت نظام مند و جامع ابعاد و مولفه های فرهنگ دینی به عنوان لازمه و پیش شرط اساسی هر گونه اقدام عملی در زمینه توسعه فرهنگی در جوامع دارای پیش زمینه دینی به شمار می آید. این پژوهش به دنبال آن است تا یک الگوی نظری در رابطه با توسعه فرهنگ دینی ارایه نماید. در این پژوهش با اتخاذ رویکرد کیفی و روش تیوری داده بنیان، داده های مورد نیاز از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته، تا مرحله اشباع نظری جمع آوری گردید و سپس بر اساس الگوی پارادایمی استراوس و کوربین در سه گام کدگذاری باز، محوری و انتخابی دسته بندی و تحلیل شدند. به منظور تسهیل فرآیند کدگذاری و تحلیل داده ها از نرم افزار Nvivo استفاده شد. در این فرآیند 78 کد اولیه به دست آمده در طبقات اصلی شرایط علی (الزامات و تحولات زمانی و مکانی)، طبقه یا پدیده محوری (پویایی مبتنی بر اجتهاد در دین)، راهبردها یا کنش ها (نهادینه سازی اثربخش فرهنگ دینی)، بستر حاکم یا زمینه (صلاحیت های اخلاقی و مشروعیت اجتماعی)، شرایط مداخله گر (فرصت ها و تهدیدهای پیرامونی فراروی توسعه فرهنگ دینی) و پیامدها (توسعه ساختار و کارکرد نظام اجتماعی مبتنی بر ارزش های دینی) دسته بندی شدند.

    کلیدواژگان: توسعه فرهنگ دینی، گروه های مرجع، تئوری داده بنیان
  • محمدصالح جوکار* صفحات 287-316

    در نظام مقدس جمهوری اسلامی، گسترش معنویت امری حیاتی و زیر ساختی در تولید اقتدار درون زا با تکیه بر استحکام ساخت درونی کشور و پایداری قدرت ملی است. این اقتدار با دو شرط بنیادین، معنویت و مدیریت عالمانه منابع مادی قدرت به تعالی خواهد رسید. در این پژوهش بصورت توصیفی و با تاکید بر روش تحلیلی- محتوایی و جستار آخرین منابع اعم از: کتب، مقالات، مصاحبه های رسانه ای، سخنرانی های موجود در سایت ها و کتابخانه ها در اختیار بوده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که قدرت فرهنگی معنوی دار می تواند در حفظ آداب، سنن و اعتقادات مردم می تواند روحیه معنوی توده های اجتماعی را ارتقا داده و راه نفوذ خرده فرهنگ های مسموم در فرهنگ اصیل ملی و دینی کشور به حداقل رساند. براین اساس، نظام اقتصادی معنویت پایه، راه رسیدن به اقتصادی پویا، با نشاط، اثربخش و منبعث از آموزه های ناب را کوتاه نموده که میوه آن اقتصاد مقاومتی است. اقتصاد مقاومتی ارزشمندترین راه مقابله با انواع تهدیدات اقتصادی است. قدرت نظامی معنویت مدار، حاصل آن تربیت نیروی نظامی که تنها با ساز و برگ اتکا نداشته(جهاد اصغر) بلکه از تمام فرصت های در تعالی اندیشه انسان الهی تلاش می کند(جهاد اکبر). اقتدار برون زا؛ وابسته؛ موقتی، شکننده؛ نامطمین و ناپایدار بوده در حالی که اقتدار درون زا چند وجهی، دایمی، اطمینان بخش، پایدار و بر اساس نیازهای بومی، ملی و دینی قابلیت دستکاری  و بدون هیچ دخالت نیروی خارجی قابل توسعه است.

    کلیدواژگان: معنویت، استحکام ساخت درونی، اقتدار درون زا و برون زا
  • سیده زهرا نوزن* صفحات 317-355
    پروین اعتصامی، شاعره بعد از مشروطیت نقش موثری درآگاه سازی و پیشرفت جامعه ایرانی داشته است. انقلاب مشروطیت، با ایجاد تغییر و تحولات سیاسی و اجتماعی در ایران ، زمینه مناسبی برای فعالیت و حضور پیکره مسکوت جامعه فراهم نمود. چنین است که رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله العظمی خامنه ای نیز او را شاعری برجسته می دانند . بانوی فرهیخته ای که با وجود مرتبه بالای شعرهای او، عده ای سعی در پوشاندن نام و جایگاه باارزش وی داشته اند. هدف اصلی پژوهش حاضر تبیین سبک زندگی بر اساس ارزش های اصیل ایرانی اسلامی دراشعار پروین اعتصامی است. این تحقیق از زمره تحقیقات کیفی و شیوه گردآوری یافته ها مراجعه به اسناد و کتاب ها و مقالات و شیوه تجزیه و تحلیل یافته ها تحلیل محتوای کیفی است.   نتایج حاصل از پژوهش نشان دهنده تاثیر ملموس و ماندگار اندیشه های پروین اعتصامی بر بیداری زنان معاصر و ترغیب آنان به بازنگری در ارزش ها بر مبنای  سبک زندگی و فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی است.
    کلیدواژگان: پروین اعتصامی، سبک زندگی، فرهنگ اسلامی- ایرانی، دوران مشروطیت، زنان معاصر
  • خدایار ابراهیمی* صفحات 357-381
    این مقاله به نقش و جایگاه فرهنگ دفاعی در تمدن سازی انقلاب اسلامی با نگاه به گام دوم انقلاب پرداخته و با توجه به مردم پایه بودن نظام جمهوری اسلامی ایران بر مفاهیمی مانند؛ فرهنگ و کارکرد آن، فرهنگ دفاعی، ساخت اجتماعی در ساحت های دفاعی، کارکرد فرهنگ در استحکام ساخت درونی نظام با رویکرد فرهنگ دفاعی برای تحقق تمدن سازی منطبق با منویات مقام معظم رهبری مندرج در گام دوم انقلاب تاکید دارد. پژوهش حاضر که از نظر نوع، کاربردی، در صدد پاسخ به این سوال بوده که «جایگاه پیشرانی فرهنگ دفاعی در تحقق اهداف گام دوم چگونه است؟ از این رو با استفاده از روش تحلیل محتوای به بررسی دیدگاه ها و نظریات مقام معظم رهبری در گذشته و نیز بررسی محتوایی و مفهومی بیانیه گام پرداخته شده و نتیجه حاصله این بوده که فرهنگ دفاعی به عنوان یک پیشران زیرساختی نظری و فکری برای رسیدن به اقتدارهای فرهنگی، علمی، اجتماعی، امنیتی، اقتصادی، سیاسی و قضایی باید مورد توجه قرار گیرد. از سویی اقتدار همه جانبه مورد انتظار در گام دوم انقلاب مستلزم تحقق منویات امام خامنه ای در ابعاد هفتگانه یعنی؛ عبور از مرزهای دانش، جهاد معنوی و اخلاقی، اقتصاد درون زا، عدالت فسادستیز، مرزبندی با دشمن، استقلال  مبتنی برآزادی، زیست اسلامی و انقلابی (سبک زندگی) است.
    کلیدواژگان: امام خامنه ای، پیشران، گام دوم، تمدن سازی، فرهنگ دفاعی، انقلاب اسلامی
|
  • Seyed Esmail Hashemi Andabili, Dr.Asghar Mohammadi * Pages 1-34

    This study aimed to assess factors associated with participation in Quranic programs have been conducted in the city khalkhal. Method research is survey and data collection by the questionnaire. The target population included all residents age 15 and older are city Khalkhal. Both users and those who do not use Quranic programs. Based on Cochran formula, 378 individuals were selected and the questionnaires were distributed randomly selected respondents. The results show, Tendency of people to participate in Quranic programs in low and middle in the city khalkhal. The research hypotheses turned out, Independent variables (attractiveness of the Quran, religious, cultural capital, expectations of individuals, community involvement, age, sex, marital status and education level) with tendency to engage in meaningful relationship with Quranic programs, But the relationship between the use of emerging media, with a focus on participation in Quranic programs not approved. Moreover, calculating the direct and indirect effects of variables in the analysis turned out Experimental models tend to participate in the study, 76% of the variance is explained in the Quran.

    Keywords: Religion, Quranic programs, social factors, Khalkhal
  • Alireza Moghadam, Mahnaz Hemmati NoDoust Gilani *, Mohammad Alidad Abhari Pages 35-67

    The purpose of this study was to do meta-analysis on the spirituality variable in the workplace. Meta-analysis is also a technique for data analysis. The statistical population for the study is comprised of publications published on spirituality in the workplace between 1390 and 1397 (2011 to 2018) in scientific research journals certified by the Ministry of Science, as well as authoritative literature indexed on Wiley and Science Direct. These 106 papers include articles on the variable "spirituality in the workplace." 61 of these were chosen for inclusion in the first examination. The other studies were omitted from the research for a variety of reasons, including conference papers, statistical mistakes or ambiguity, and the use of variable dimensions instead. Finally, 42 papers were chosen for examination. The first stage was to evaluate these publications and quantify the impact of each of the six hypotheses suggested. The descriptive statistics part of this research revealed that 75 factors were associated with workplace spirituality. Meta-analysis verified all six hypotheses investigated in this research; the strongest correlation between spirituality in the workplace and job satisfaction is 0.725, while the lowest correlation with moral leadership is 0.416.

    Keywords: Meta-Analysis, Spirituality in the Workplace, Job Satisfaction, Moral Leadership
  • Ali Jalali *, Dr.Asghar Eftekhari Pages 67-94

    In the new age, we are witnessing a prominence increase in the sects in the world called emerging mysticisms, and they do not have the teachings of the original mysticism or the religion of Islam. Sects that for various reasons, including political reasons, are trying to influence the stratum of our society, especially the young and educated generation, and these actions can be a threat to the Islamic Revolution of Iran. The importance of this research is because of resulting the identify and threats of emerging mysticisms against the Islamic Revolution of Iran through the impact of the functions of emerging mysticisms and the relevant authorities to better understand the impact of the threats of these mysticisms on the Islamic Revolution and makes efforts to manage them and witness the growing growth and development of the security of the Islamic Revolution. In this study, the effect of emerging mysticisms functions on these components of the revolution was judged by the elites using a questionnaire, according to the values of t-statistics and the level of significance obtained, which is less than 0.05, as well as the average obtained. (4.07) which is higher than the hypothetical average of the community (3); the impact of emerging mysticisms as a threat to the Islamic Revolution was acknowledged by exemplary members.

    Keywords: : Security, Islamic Revolution of Iran, Threats, Anything
  • Mohammadreza Mardani *, Ahmad Mirzaei, Ehsan Sade, Zein-Al-Abedin Amini Pages 95-124

    The purpose of the study is to identify and model the competencies of managers at the level of the Islamic Revolution.The purpose of applied research and how to collect information is part of mixed research. The sample size was estimated to be 20 in the qualitative section with theoretical saturation and 196 in the quantitative section based on Morgan's table.The sample selection in the qualitative section was purposeful sampling and in the quantitative section was stratified random sampling.The validity of the questionnaire was confirmed by using the opinions of several experts, the calculation of the slope and the calculation of the square root of the AVE.The reliability of the questionnaire was 0.86 through Cronbach's alpha for the whole questionnaire. Cronbach's alpha tests, tangent's analysis, root matrix,confirmatory factor analysis, Pearson correlation and t-test were used for analysis.The results identified 41 components and 156 indicators that include 4 effective dimensions of general management competencies,general media management, radio and television media management and revolutionary management and 5 effective dimensions of organizational performance improvement, organizational development, organizational entrepreneurship, job satisfaction and increased commitment.Other results showed that the current situation of the components identified in the role of social capital in the success of entrepreneurship is desirable.Mechanisms, facilitators and obstacles to the competence of managers at the level of the Islamic Revolution were also presented in the media.The central phenomenon, facilitators,obstacles and effective mechanisms were presented to explain the characteristics of the level managers of the Islamic Revolution in the field of culture and media.

    Keywords: Competence, revolutionary managers, Modeling, cultural organizations, radio, television(IRIB)
  • Mohsen Niazi, Seyed Saeed Hosseinizadeh, Ayub Sakhaei, Sahar Naghipoor Eivaki * Pages 125-153

    The main issue of this study is to investigate the relationship between social capital and political participation in studies conducted in Iranian society. Social capital is the position and relationships in groups and social networks, and political participation is one of the examples of the presence of people in determining their own destiny. In recent years, due to the many researches that have been done in the field of the relationship between social capital and political participation, in order to analyze and combine the results of studies conducted by meta-analysis on the relationship between social capital and political participation Has been used, and by reviewing the researches that have been done between 1385 and 1397. A total of 14 studies were entered into CMA software. Findings showed that the relationship between social and political participation was very high and the ratios were significant at the level of 99 percent confidence. Also, the average size of the effect of social capital (random combined effects) on political participation in the studies under study is equal to 0.446. Since the estimated size is in the range of confidence, it can be acknowledged that social capital at a high level could affect political participation. The effect size of the work was significant in both academic and non-academic communities and in the non-academic group had a more than political participation to the academic group.

    Keywords: Social Capital, Political participation, Academic group, Non-academic, Meta-Analysis
  • Meysam Farokhi *, Fatemeh Khalaje Pages 155-190

    The main purpose of this study is to identify the cultural-communication functions of university mosques. The mosque is one of the main cultural and social institutions and centers of society. Due to its special type of audience, which includes faculty, students, staff and scientific and cultural elites of the society, the university is one of the influential institutions on society and people that can be the basis for many developments in the country. Therefore, proper planning, compilation and implementation of cultural programs in this important institution (University Mosque) seems necessary and useful. To conduct this research with qualitative research method and content analysis and purposeful sampling, interviews were conducted with the trustees of the three mosques of the University of Tehran, Tarbiat Modares and Sharif, with the approach of communication and cultural functions of the mosque; And the details of the cultural and communication programs of the University Mosque are uploaded in the table of key points. By examining one hundred key points and considering the similarity of some of the main concepts and categories, the basic themes have been extracted. Examining the similarity of these themes and the overlap between them, eight cases of organizing themes, which were in fact the cultural-communication functions of the university mosque, have been identified.Finally, the special cultural-communication functions of the university mosque with educational, enlightenment, culture-building, propaganda, service, information, communication with the audience and guidance have been studied and identified.

    Keywords: Cultural function, communication function, university mosque, Culture, Communication
  • Seyed Mohammad Reza Rashidi Al Hashem *, Abdolersol Sobhani Pages 191-212

    The main purpose of this research is to provide strategies in institutionalizing the study among students of the officer University and the training of Imam Hussein's protection against al-Islam. The present research method is applied and quantitative. According to the statistical population of 4500 students of a military university, the number of 353 samples was obtained using Cochran formula And for data collection, a researcher-made questionnaire was used, whose validity was measured with approved experts and reliability by Cronbach's alpha method. Using SPSS software and descriptive statistics (frequency, percentage, mean and ...) and inferential (Kolmogorov Smirnov, single-sample t-test), management command variables, educational and cultural promotional and research questions analyzed Took The study culture, management command indicator, the highest mean of the category (the clash of librarians and libraries authorities) with an average of 61.6 (from 5). In the educational index, the highest average of floss (by studying, the culture of my land of my land) was 68.68 (from 5). In the promotional cultural index, the highest average of floss (spoke of the study was pleased) with an average of 4.12 (from 5).

    Keywords: Institutionalization, study, Students, Imam Hussein University
  • Esmaeil Zolfagharzadeh Dehnavi, Dr.Alireza Rezaei *, Dr.Abbas Salehi Pages 213-256

    Secularization occurs first at the level of economics, politics, and then at the level of "family, values, culture, and the level of meaningful resources" and affects societies, individuals, and religions with globalization; Such as the Western lifestyle and intellectual paradigm, as well as competition in cultural obedience. The aim of the present study is to study secularization and cultural alienation in the age of globalization and the research method used in it is basic and qualitative data. The method of detection and inspection for access to credit has flowed into it. Based on the findings of the present study, the existence of various media and cultural tools in the era of globalization of Western culture and the domination of the capitalist system in the world, the category of "globalization of culture" has been raised and we see cultural changes in Iranian society. Therefore, the study of globalization and its effects on Islamic identity and culture is considered, and finally, views and approaches to the category of secularization, globalization, culture and identity, and how to deal with the threats and challenges arising from globalization and secularization. Cultural alienation itself is explored.

    Keywords: Globalization, secularization, alienation, Culture
  • Rasool Eskandari*, Fatemeh Azizabadi Farahani, Mohsen Ameri Shahrabi, Ali Akbar Rezaei Pages 257-286

    Systematic and comprehensive knowledge of the dimensions and components of religious culture is a necessary prerequisite for any practical action in the field of cultural development in societies with a religious background. This research seeks to provide a theoretical model for the development of religious culture. In this study, after posing the problem, the questions and objectives were expressed and then through semi-structured interviews, data were collected up to the stage of theoretical saturation and based on Grounded theory and paradigm model of Strauss and Corbin in three steps of open, axial and selective coding were categorized and analyzed using Nvivo software. In the process of conducting research, 78 initial codes obtained based on the paradigm model of Strauss and Corbin in the main classes of causal conditions (requirements and temporal and spatial developments), class or central phenomenon (dynamics based on ijtihad in religion), strategies or actions (effective institutionalization Religious culture), ruling context or context (moral competencies and social legitimacy), interventionist conditions (opportunities and peripheral threats to the development of religious culture) and consequences (development of structure and function of social system based on religious values) were categorized.

    Keywords: Development of religious culture, reference groups, Grounded theory
  • Mohammadsaleh Jokar * Pages 287-316
    Aim of the research

    In the holy system of the Islamic Republic, the expansion of spirituality is a vital and infrastructural matter in the production of endogenous authority, relying on the strength of the internal structure of the country and the stability of national power. This authority will be exalted with two fundamental conditions, spirituality and the wise management of the material resources of power.

    Research method

    In this research, descriptive and with emphasis on analytical-content method and search of the latest sources including: books, articles, media interviews, lectures on sites and libraries have been available.

    Findings

    The findings indicate that spiritual cultural power can preserve the customs, traditions and beliefs of the people can enhance the spiritual spirit of the social masses and the way of penetration of toxic subcultures in the original national and religious culture of the country. Minimized.

    Conclusion

    The economic system of basic spirituality has shortened the path to a dynamic, vibrant, effective and pure economy, the fruit of which is a resistance economy. Resistance economics is the most valuable way to deal with all kinds of economic threats. Spiritual-oriented military power, the result of the training of a military force that does not rely only on uniforms (minor jihad) but strives for all opportunities in the exaltation of divine human thought (major jihad). Exogenous authority; Dependent; Temporary, fragile; It is uncertain and unstable, while endogenous authority is multifaceted, permanent, reassuring, stable, and can be manipulated based on indigenous, national, and religious needs without any outside intervention.

    Keywords: Spirituality, strength of internal construction, endogenous, exogenous authority
  • Dr.Seyedeh Zahra Nozen * Pages 317-355
    Parvin Etesami, a poetess of the era after the constitutional movement, has played an effective role in informing and developing Iranian society. The Constitutional Revolution, by creating political and social changes in Iran, provided a suitable ground for the activity and presence of the silent body of society. It was so that the leader of the revolution, Ayatollah Khamenei, also considered her as a prominent poet. An educated lady who, despite the high rank of her poems,  some have tried to cover her name and distinguised position. The main purpose of this study is to explore the lifestyle based on the original Iranian-Islamic values ​​in the poems of Parvin Etesami. This research is one of the qualitative researches and the method of collecting findings is by referring to documents, books and articles and the method of analyzing the findings is qualitative content analysis. The results of the study reveal the tangible and lasting effect of Parvin Etesami's ideas on the awakening of contemporary women and their encouragement to reconsider values ​​based on the original Iranian and Islamic lifestyle and culture.
    Keywords: Parvin Etesami, lifestyle, Islamic-Iranian Culture, Constitutional Era, Contemporary Women
  • Khodayar Ebrahimi * Pages 357-381
    This article deals with the role and position of defense culture in the civilization of the Islamic Revolution by looking at the second step of the revolution and considering the people-based system of the Islamic Republic of Iran on concepts such as; Culture and its function, defense culture, social construction in the field of defense, the function of culture in strengthening the internal structure of the system with the approach of defense culture to achieve civilization in accordance with the intentions of the Supreme Leader in the second step of the revolution.      The present study, which is applied in terms of type, seeks to answer the question: "What is the leading position of defense culture in achieving the goals of the second step?" Therefore, using the content analysis method, the views and theories of the Supreme Leader in the past as well as the content and concept of the step statement have been examined and the result is that defense culture as a theoretical and intellectual infrastructure Proponent to achieve cultural authority., Scientific, social, security, economic, political and judicial must be considered. On the other hand, the comprehensive authority expected in the second step of the revolution requires the realization of Imam Khamenei's intentions in seven dimensions, namely; Crossing the borders of knowledge, spiritual and moral jihad, endogenous economy, anti-corruption justice, demarcation with the enemy, independence based on freedom, Bio-Islamic and revolutionary (lifestyle).
    Keywords: Imam Khamenei, Proponents, Second Step, Civilization, Defense Culture, Islamic Revolution