فهرست مطالب

مطالعات راهبردی ارتباطات - سال دوم شماره 1 (پیاپی 3، بهار 1401)

نشریه مطالعات راهبردی ارتباطات
سال دوم شماره 1 (پیاپی 3، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صفحه 6

    به نام خدا خدای را سپاس و هم بندگان فرهیخته اش. آنانیکه به کاردانایی و اشاعه آن می پردازند. برغم همه مشکلات در این راه با عزم جزم وارد آن می شوند. حاصل کار برخی از این اندیشمندان زینت بخش این دوره از فصلنامه خواهد بود؛ و کار بعضی دیگر متاسفانه پذیرفته نمی شود. آنان نیز مطلوب و مقبول ما هستند. چننچه از نظامهای کیفی مقاله نویسی (که بدان اهتمام می ورزیم) آگاهی بیشتر یابند. آنان نیز در شماره های بعد؛ در جمع ما حاضر خواهند بود. هر یک از مقالات پذیرفته شده از مراحل بسیار گذشته اند و هم به زعم ما هر یک گوشه ای از فراخنای دانش را باز می گشایند، جا دارد، در مورد هریک نگارشی متمم حاصل آید، لیک در این مجمل نمی توان بدان پرداخت . از این رو حسب معمول صرفا یکی را بازگشایی می نماییم. آنجا که سخن از تنوع فرنگی است. در جهان شبکه ای و به هم پیوسته امروزسه نظریه غالب وجود دارد: نظریه ادغام (integration) منظور آنست که جامعه ای بکوشد، مردمانش را در یک مجموعه ی بهم پیوسته ادغام و یا یکپارچه نماید. بعنوان مثال در جامعه ای نظیر آلمان که ترکهای زیادی در آن اقامت دارند، تمامی آنان را دستور دهد تا زبان آلمانی بیاموزند. مراسم و عادات و بطور کلی فرهنگ آلمانی را جایگزین فرهنگ نخستین نمایند. حتی نظام پوشش جامعه ی جدید را جهت یکسانی رعایت نمایند. نظریه تنوع پذیری (multiplicity) نظریه دیگر بر تنوع پذیری و تکثرتاکید دارد. در این معنی اعتقاد بر آنست که شکوفایی و مشارکت پذیری افراد در یک جامعه در آنست که هر گروه یا طایفه و یا قبیله، هویت خود را داشته باشد، بدان افتخار کند و در جهت نگهداشت آن بکوشد. نظریه ترکیبی در این میان و بجهت اجتناب از افراط یا تفریط، کوشش های دیگری آغاز شده است. در این معنی می کوشند تا انسانها در یک جامعه، از حداقل تشابه برخوردار باشند. هر چند در این حوزه و در تعیین حداقل، اجماع نیست. لیک در کل چنین است: همه انسانها از زبان معیارکه همان زبان مادر است، اطلاع یابند. می توانند لهجه های خود را بدان با توجه به هویت قومی خویش بیفزایند. به عنوان مثال، ترک با لهجه زیبای ترکی به سخن فارسی بپردازد. هر قوم در برگزاری مراسم اجدادی همت گمارد . با این نظریه می توان ضمن حراست از وحدت ملی؛ چندگانگی و تنوع فرهنگی را نیز نگاه داشت و ازآن حراست نمود. مقاله به موانع موجود دراین راه می پردازد (تعصب، قوم مداری، عقاید قالبی و...) با این امید که این نظریه بتواند، مشارکت حداکثراعضاء یک جامعه را آنطور که در مقاله بدان تاکید شده است، تامین نماید.

  • حسن بشیر، علی احسانی فر* صفحات 7-19

    در این مقاله، متن مناظره تلویزیونی محمود احمدی نژاد و میرحسین موسوی، در چارچوبانتخابات دهم ریاست جمهوری اسلامی ایران (خردادماه1388) بررسی شده است تا با مطالعهگزاره های اساسی مطرح شده این دو نامزد اصلی انتخابات دهم، محورهای مهم گفتمانی آنانمشخص شود. مقاله حاضر با استفاده از الگوی تحلیل گفتمانی پدام تهیه شده، که شامل سطوحپنجگانه "سطح سطح"، "عمق سطح"، "سطح عمق"، "عمیق" و "عمیق تر" است.سوال اصلی تحقیق آن است که دو نامزد جدی انتخابات دهم ریاست جمهوری ایران، در کناراثبات خود، از چه محورهای گفتمانی برای نقد و تخطیه عملکرد دیگری استفاده کرده اند.براساس نتایج به دست آمده، در این مناظره، موسوی، ناکارآمدی دولت نهم را تیوریزه کردهاست و مقبولیت احمدی نژاد را در نتیجه سیاست فرهنگی بسته اش، از دست رفته دیده است.سیاست های او را افراط و تفریطی و دارای تبعات منفی دانسته و استبداد و قانون گریزی دولترا مغایر با آموزه های امام (ره) معرفی کرده و احمدی نژاد را برای کسب مجدد قدرت، متهم بهفرافکنی کرده است.احمدی نژاد هم ضمن دفاع از عملکرد دولت و تیوریزه کردن کارشکنی و تخریب علیه دولت،عملکرد دولت جنگ موسوی و حامیانش و همچنین مواضع سیاسی موسوی و حامیانش را نقدکرده و قانون شکنی او و حامیانش را نیز تیوریزه کرده است.به بیان دیگر، هر دو نامزد کوشیده اند با تمسک به شواهد و مدارک ادعایی خود، همانچیزهایی را که دیگری به او نسبت داده، رد کند و اتفاقا به او نسبت دهد.

    کلیدواژگان: واژگان کلیدی: مناظرات انتخابات دهم، محمود احمدی نژاد، میرحسین موسوی، تحلیل گفتمان پدام
  • سارا معینی جزنی، محمدمهدی لبیبی*، رضا علی محسنی صفحات 21-32

    در این مقاله موضوع ارزشها و کنش های زنان در سه منطقه منتخب تهران در شمال و مرکز و جنوب این شهر موردمطالعه قرار گرفته است .برخی از زنان کنش هایی منطبق با ارزشهای خود دارند و برخی دیگر کنش هایی کاملا متفاوتبا ارزشهای خود را نشان میدهند . در ادبیات نظری تحقیق به دیدگاه آنتونی گیدنز در نظریه ساختار بندی و دیدگاه اروینگافمن در نظریه نمایشی و مهمتر از همه دیدگاه رابرت مرتون اشاره شده است . از دیدگاه گیدنز میتوان به اهمیت ارزشهاپی برد و از دیدگاه گافمن تضاد بین ارزشها و کنش ها را دریافت و از دیدگاه مرتون میتوان به کنش های چهارگانه ایدست یافت که افراد با توجه به باور خود نسبت به ارزشهای جامعه از خود بروز میدهند .در بخش رسانه ای نیز از پنجنظریه مهم رسانه ای یعنی نظریه کاشت ؛ برنامه چینی یا برجسته سازی ؛ رضامندی ؛ دریافت و مارپیچ سکوت استفادهشده است . در پیشینه تحقیق نیز به برخی از تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده اشاره شده است . این تحقیق کمی بودهو با تکنیک پیمایش و ابزار پرسشنامه محقق ساخته انجام شده است . جامعه آماری شامل زنان ساکن در سه منطقه تهراندر شمال ، مرکز و جنوب شهر است .و نمونه آماری شامل تعداد 390 نفر است که از هر منطقه 130 نفر بصورتتصادفی ساده انتخاب شد و ضریب آلفای کرونباخ (84/0) محاسبه گردیه است . یافته های تحقیق نشان میدهد عواملاحساس ترس و نگرانی ، احساس تبعیض جنسیتی ،کاهش پذیرش اجتماعی، دلبستگی به خانواده ؛ضعف ارزشهای اخلاقی و اعتقادات دینی بر ارزشهای زنان و نهایتا کنش های آنان موثراست.رسانه ملی با تولید محتوای برنامه ایمیتواند بر تحول ارزشهای زنان موثر واقع شود و این تاثیر گذاری با بهره گیری از نظریه های رسانه ای قابل اجراخواهد بود . این عوامل در مجموع موجب شکل گیری انواع سه گانه کنش های زنان ، یعنی کنش های همنوایانه ، کنشهای نوآورانه و کنش های شکل گرایانه شده است . آزمون لیزرل و مدل عاملی تاییدی نشان داد رابطه معناداری است.

    کلیدواژگان: ارزشهای زنان، نظریه های رسانه ای، کنش همنوایانه، کنش نوآورانه، کنش شکل گرایانه، شهر تهران
  • نسترن خواجه نوری*، زهرا زادفرج صفحات 33-45
    تنوع فرهنگی واقعیت بدیهی کشور ایران است که سیاست گذاری و مدیریت صحیح درباره آن ضرورتیاجتناب ناپذیر است. رسانه، گذشته از آنکه خود، فرهنگ غالبی را ترویج می کند، از عناصر فرهنگ سازاست. رسانه ها، آینه تمام و کمال فرهنگ کلی جامعه می باشند. بسیاری از نهادهای اجتماعی بویژه رسانه هامی توانند در راستای ترویج و توسعه علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و به عبارت دیگر پیشرفت وسازندگی کشور، نقش اساسی داشته باشند، اما صداوسیما به عنوان دانشگاهی سراسری و فراگیر، نقشموثرتری را بر عهده دارد، چرا که معمولا برنامه های رسانه ملی، بویژه فیلم های تلویزیونی، اثرات فرهنگی-اجتماعی قابل ملاحظه ای را در ابعاد مختلف به همراه دارد. در روزهایی که جمهوری اسلامی ایران برایپیشبرد اهداف و حل مشکلات اقتصادی خود به اتحاد و یکپارچگی بیشتری نیاز دارد، استفاده از ظرفیت تنوعفرهنگی بیش از پیش دارای اهمیت است. ظرفیت بزرگ صداوسیما می تواند کمک شایان توجهی به ایجاد ایناتحاد و یکپارچگی کند. هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش صداوسیما در انتشار تنوع فرهنگی (با تاکیدبر توسعه مشارکتی) بوده است. جامعه آماری این پژوهش، 150 نفر از مدیران و مسیولان ارشد صداوسیمایجمهوری اسلامی ایران هستند. با توجه به حجم کم نمونه تمام جامعه آماری به عنوان حجم نمونه در نظر گرفتهشده است. ابزار جمع آوری داده در این پژوهش پرسشنامه با روایی و پایایی قابل قبول است. جمع آوری دادهدر روش کتابخانه ای از طریق فیش برداری انجام شد. برای تحلیل داده ها از نرمافزارهای آماری SPSS 22وSmart Pls 2 استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که برنامه های صداوسیما بر انتشار تنوع فرهنگ (باتاکید بر توسعه مشارکتی) موثر است. همچنین بین نوع فعالیت های حرفهای، بین سیاست تحریریه صداوسیما،اعتقادات شخصی کارمندان صداوسیما، ایجاد تعصب و کلیشهای شدن موضوعات صداوسیما بر انتشار تنوعفرهنگی (با تاکید بر توسعه مشارکتی) موثر است.
    کلیدواژگان: تنوع فرهنگی، توسعه مشارکتی، تعصب، رویکرد ملی
  • آمنه بختیاری*، بهاره نصیری صفحات 47-68

    جریان ارتباطات و موج عظیم اطلاعاتی، تغییراتی در تعاملات و روابط افراد با یکدیگر به وجود آورده و این امرموجب تفاوت در سبک زندگی و نگرش ها در خانواده شده است. این پژوهش با هدف تحلیل کیفی و کمی سبک زندگی خانواده دیجیتالی در شهر تهران (با رویکرد آینده پژوهی) انجام و از نظریه های گیدنز، پی یر بوردیو و یورگن هابرماس بهره گرفته شده است.روش تحقیق با توجه به ماهیت این مطالعه روش ترکیبی متوالی (کیفی (مصاحبه عمیق)- کمی (توصیفی- پیمایشی) است. مشارکت کنندگان در مرحله اول شامل 29 نفر از متخصصان در زمینه موضوع پژوهش با نمونه گیری غیراحتمالی از نوع هدفمند و ابزار گردآوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه بهره گرفته شده است.جامعه آماری در بخش کمی کلیه شهروندان بالای 18 سال مناطق 22 گانه شهرتهران و نمونه آماری 384 نفر ازشهروندان بالای 18 سال ساکن در مناطق 1و 15 شهر تهران در سال 1398 است که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای و ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته مورد مطالعه قرار گرفتند. بر اساس اولویت و اهمیت از دیدگاه صاحبنظران،4 سبک خانواده شامل: خانواده شبه رسانه ای، خانواده رسانه ای، خانواده ناپایدار رسانه ای و خانواده آشفته رسانه ای تدوین گردید. بر اساس سناریوهای شکل گرفته پرسشنامه ای تهیه و در دو منطقه 1و 15 شهر تهران اجرا شد. نتایج نشان داد که ورود فن آوری های نوین ارتباطی در شهر تهران، تغییرات متفاوتی را در ساختار خانواده و سبک زندگی در زمان حال و آینده ایجاد خواهد کرد. که دامنه این تحول از مرحله همسریابی و همسرگزینی، تداوم زندگی خانوادگی، روابط بین اعضای خانواده، نگرش جامعه به نهاد خانواده، کارکردهای آن، انگاره های روابط بین زن و مرد، طلاق، انگاره های جنسیتی، ایجاد مشاغل اقتصادی نوین، اوقات فراغت، مصرف گرایی و بسیاری مسایل را در برگرفته است.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، خانواده، سبک زندگی خانواده، خانواده دیجیتالی
  • ندا شادلو، حمید مسعودی*، مرضیه امیربیک صفحات 69-85

    در جامعه نوین به مدد استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی و به ویژه اینستاگرام، سبک جدیدی از مصرف و مانورمصرف شکل گرفته است؛ به تبع آن، افراد نیز با حضور در این فضاها نوع جدیدی از مصرف تمایز طلبانه را به رخ می کشند. پژوهش حاضر با هدف ارایه یک سنخ شناسی از مصرف گرایی در شبکه مجازی اینستاگرام انجام شده است.
    این پژوهش با استفاده از روش کیفی و نتنوگرافی صورت گرفته و داده ها با استفاده از تحلیل تماتیک، تجزیه و تحلیل شده اند. در این پژوهش سعی شده به تحلیل محتوای پست های پربازدید ده صفحه با تعداد دنبال کننده بالا، پرداخته شود؛ بنابراین در ابتدا فهرستی از هشتگ های مرتبط تهیه و سپس با جستجو در اینستاگرام، صفحات با تعدادنبال کننده بالا بصورت هدفمند انتخاب شده و در ادامه پست های پربازدید بصورت تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به تحلیل محتوای کیفی پست های انتخاب شده در صفحات مورد بررسی، می توان بازنمایی مصرف را در سه مقوله و سنخ دسته بندی نمود: الف) جلال طلب ها (نمایشگران ابهت و ثروت، خلاقیت و تلفیق خلاقیت و ثروت اند)، ب) جمال طلب ها (نمایشگران جذابیت و دلربایی، پروژه محوری بدن و بازآفرینی آن و تلفیق سیلقه و ثروت اند.)، ج) لذت خواهان (نمایشگران هیجان، سبک زندگی ماجراجویانه و نمایش گران لذت اند.).

    کلیدواژگان: مصرف گرایی، مصرف تمایزطلبانه، مصرف نمایشی، اینستاگرام، نتنوگرافی
  • ابریشم عارف، مجید کاشانی* صفحات 87-100

    نشاط یکی از خلقیات اساسی در زندگی فرد و نقش مهمی در چارچوب حیات روانی و اجتماعی همه افرادجامعه از جمله معلمان دارد. مطالعه حاضر یک پژوهش کاربردی باهدف شناسایی رابطه بین میزان و نوعاستفاده ازرسانه های جمعی و تاثیر آن بر میزان نشاط اجتماعی معلمان شهر تهران است. این پژوهش ازنوع کمی و روش آن پیمایشی است.حجم نمونه تعداد 382 نفر از معلمان متاهل روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای است. تکنیک گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار22spss و بررسی روابط ساختاری بین متغیرهای تحقیق در قالب مدل معادلات ساختاری از نرم افزار (LISREL 8٫5) استفاده شده است. روایی از نوع اعتبار محتوایی و پایایی ضریب آلفای کرونباخ که برای دومتغیر اصلی بالای 7/0 بوده است. به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران علوم اجتماعی و علوم ارتباطات،رسانه های جمعی در سال های اخیر کارکرد جدیدتری از خود (ورای کارکردهای اولیه شان) مطرح کردهاند که همان فرهنگ آفرینی است. براساس یافته ها میزان استفاده معلمان تهرانی از وسایل ارتباط جمعی درحد متوسط بوده است و بیشترین نوع استفاده آنها شناختی و اطلاعاتی است. همچنین میزان نشاط اجتماعیدر حد تقریبا بالا است. نتایج نشان می دهد بین فضای مجازی و میزان نشاط اجتماعی در بین معلمانهمبستگی معناداری وجود دارد شدت این همبستگی در حد متوسط و جهت آن معکوس است. یعنی با بالارفتن میزان استفاده از فضای مجازی نشاط اجتماعی کاهش می یابد. , و ارتباط و همبستگی با اعضایخانواده افزایش می یابد با توجه به نتایج پیشنهاد می شود؛ تدوین منشور نشاط و شادمانی برای معلمان ودانش آموزان در اولویت برنامه های صدا و سیما و نهادهای فرهنگی ، آموزش و پرورش کشور قراربگیرد.

    کلیدواژگان: نشاط اجتماعی، معلمان . شبکه های اجتماعی
|
  • Bagher Saroukhani Page 6
  • Hasan Bashir, ALI Ehsanifar * Pages 7-19

    In this article, the text of the televised debate between Mahmoud Ahmadinejad andMir Hossein Mousavi in ​​the context of the tenth presidential election of the IslamicRepublic of Iran (June 2009) has been studied using PDAM's discourse analysismodel, which includes five levels: "surface level", "surface depth", "depth level","deep" and "deeper".Based on the results obtained, in this debate, Mousavi theorized the inefficiency ofthe ninth government and saw that Ahmadinejad's acceptance was lost as a resultof his closed cultural policy. He called Ahmadinejad's policies extremist and hadnegative consequences. He also blamed the government's tyranny and lawlessnessfor contradicting the Imam's teachings and accused Ahmadinejad of projecting toregain power.Ahmadinejad, while defending the government's performance and theorizingsabotage and destruction against the government, has criticized the performance ofthe war government of Mousavi and his supporters, as well as the politicalpositions of Mousavi and his supporters, and theorized his and his supporters'lawlessness.

    Keywords: Tenth Presidential Election Debates, Mahmoud Ahmadinejad, MirHossein Mousavi, PDAM Discourse Analysis, Iran
  • Sara Moeini Jazani, MohammadMehdi Labibi. *, Reza Ali Mohseni Pages 21-32

    In this article, the issue of values and actions of women in three selected areas of Tehran in the north, center and south of the city has been studied. In recent years, we have seen differences between women's values and their actions. These differences are clearly visible in the first social institution, the family in Iran. Cultural values have gradually given way to economic values and new social actions have been formed. Some women have actions that are in line with their values and others show actions that are completely different from their values. In the theoretical literature of the research, the views of various thinkers and sociologists have been mentioned, the most important of which are the views of Anthony Giddens in the theory of structuring and the views of Erwin Goffman in the theory of drama and most importantly the views of Robert Merton. From Giddens's point of view, the importance of values can be understood, and from Goffman's point of view, the contradiction between values and actions can be understood. In the media sector, one of the five important media theories, namely planting theory; Chinese program or highlighting; Satisfaction; Receive and silent spiral is used. The research background also mentions some of the research that has been done in this field. This research is quantitative and has been done with a survey technique and a researcher-made questionnaire. The statistical population includes women living in three areas of Tehran in the north, center and south of the city. The statistical sample includes 390 people from which 130 people were selected by simple random sampling and Cronbach's alpha coefficient (0.84) was calculated. The results of testing the research hypotheses show that in some cases we see differences between the values and actions of women in the three districts of Tehran. Findings show that the factors of fear and anxiety, gender discrimination, decreased social acceptance, family attachment, weakness of moral values and religious beliefs affect women's values and finally their actions. National media can produce values by producing program content. Women to be effective and this influence can be implemented by using media theories Together, these factors have led to the formation of three types of women's actions, namely, consensual actions, innovative actions, and formative actions. LISREL test and confirmatory factor model showed that there is a significant relationship between value variables and types of women's actions.

    Keywords: Women's values, Media theories, Conformist action, Innovative action, Formative action, Tehran
  • Nastaran Khadjehnoor *, Zahra Zadfaraj Pages 33-45
    Cultural diversity is an obvious reality in Iran & its correct policy making & management is an inevitable necessity. Media, apart from publicizing a dominant culture, is itself one of the culture making elements. Media is the complete mirror of the society’s culture. Many of the social foundations, including media, can play a fundamental role in circulating scientific, cultural, social & economic development & as a whole on the development & prosperity of the country. The national radio & television play a more important role as a comprehensive cross-country university. The reason being that usually the programs broadcasted by the national media, especially the movies, have extensive cultural & social effects in different dimensions. In the days that the Islamic Republic of Iran requires more unity & consolidation in order to solve the economic problems & move towards its development, utilizing the capacity of cultural diversity is of utmost importance. The substantial capacity of the national media can be of great assistance to provide such unity & consolidation. The purpose of this research was to evaluate and study the role of the national media in promoting cultural diversity (with emphasis on participatory development). The statistical population of this research was 150 of the senior managers of the national media. With respect to this low population, all this statistical population has been considered as the sample volume. The method of research was survey and the tool used for data collection in this researchwas a questionnaire with suitable reliability and validity and  gathering data through library research .Analyzing the data has been performed using the statistical softwares Smart Pls2 & SPSS 22. Results of the research revealed that the programs of the national media have been effective on promoting cultural diversity ( with emphasis on participatory development). It also showed that the type of the professional activity, policy of the board of editors, personal beliefs of the employees, creating prejudice & topic stereotypes of the national media are all effective on promoting cultural diversity ( with emphasis on participatory development).
    Keywords: Cultural Diversity, participatory development, Prejudice, national approach
  • Ameneh Bakhtiari *, Bahareh Nasiri Pages 47-68

    The flow of communication and the huge wave of information have created changes in people's interactions and relationships with each other, and this has led to differences in lifestyle and attitudes in the family. The aim of this study was to qualitatively and quantitatively analyze the digital family lifestyle in Tehran (with a futures research approach) and the theories of Giddens, Pierre Bourdieu and Jürgen Habermas were used.Research Method Due to the nature of this study, the combined method is sequential (qualitative (in-depth interview) - quantitative (descriptive-survey). A semi-structured interview and a questionnaire were used.The statistical population is a quantitative part of all citizens over 18 years old in 22 districts of Tehran and the statistical sample is 384 citizens over 18 years oldliving in districts 1 and 15 of Tehran in 1398. Using multi-stage cluster random sampling method and data collection tool questionnaire Researchers were studied.Based on the priority and importance from the experts' point of view, 4 family styles were developed, including: pseudo-media family, media family, unstable media family and chaotic media family. Based on the formed scenarios, a questionnairewas prepared and implemented in two districts 1 and 15 of Tehran.The results showed that the arrival of new communication technologies in Tehran will create different changes in family structure and lifestyle now and in the future. The scope of this change from the stage of marriage and choosing a spouse, continuity of family life, relationships between family members, society's attitude to the family institution, its functions, ideas of gender relations, divorce, gender ideas, creating new economic jobs, leisure, consumerism and It covers many issues.

    Keywords: lifestyle, Family, Family lifestyle, digital family
  • Neda Shadloo, Hamid Masoudi *, Marziyeh Amirbeyk Pages 69-85

    In the new society, with the help of the use of virtual social networks, especially Instagram, anew style of consumption and consumption maneuver has been formed. By appearing in thesespaces, people also show a new kind of discriminatory consumption. The present study showsthe typology of consumption of Iranian users on Instagram. The method of qualitative research,its approach is content analysis and its technique is netography. The famous posts of this networkhave been coded open, pivotal and selective with the help of hashtags and content analysis hasbeen done. Popular pages were identified. Ten popular posts with the most likes were randomlyand purposefully selected from each page. After coding, three main and repetitive types wereidentified. A) Glory seekers (displays of grandeur and wealth, creativity and a combination ofcreativity and wealth). B) Aesthetics (displays of charm and charm, the central project of thebody and its re-creation, and the combination of taste and wealth). C) Hedonists (they are actorsof excitement, adventurous lifestyle and actors of pleasure).

    Keywords: consumerism, Differential Consumption, Theatrical Consumption, Instagram, Netnography
  • Abrisham Aref, Majid Kashani * Pages 87-100

    Cheerfulness is one of the basic creations in a person's life and plays an important role in the psychological and social life of all members of society, including teachers. The present study is an applied research aimed at identifying the relationship between the amount and type of use of mass media and its effect on the level of social vitality of teachers in Tehran. This research is a quantitative type and its method is survey. The sample size of 382 married teachers is multi-stage cluster sampling method. The technique of data collection of researcher-made questionnaire and data analysis through 22spss software and the study of structural relationships between research variables in the form of structural equation model of software (LISREL 8.5) have been used. Validity of content validity and reliability of Cronbach's alpha coefficient for the two main variables was above 0.7. According to many experts in the social sciences and communication sciences, the mass media in recent years have introduced a new function of themselves (beyond their original functions), which is to create culture. According to the findings, the use of mass media in Tehran by teachers has been moderate and most of their use is cognitive and informational. Also, the level of social vitality is almost high. The results show that there is a significant correlation between cyberspace and the level of social vitality among teachers. The intensity of this correlation is moderate and its direction is reversed. That is, with increasing use of cyberspace, social vitality decreases and communication and solidarity with family members increase according to the results suggested that developing a charter of joy and happiness for teachers and students to be a priority in the programs of radio and television and cultural institutions, education of the country.

    Keywords: Social vitality, teachers, Social networks