فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دوازدهم شماره 1 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/07
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صباحت حقی، رضا ارجمند*، مهری غلامی صفحات 1-6

    لنفوم هوچکین یکی از اقسام شایع لنفوم در کودکان و نوجوانان محسوب می شود که معمولا با  آدنوپاتی های  پابرجا  در ناحیه سر و گردن که به درمان آنتی بیوتیکی پاسخ نمی دهند، مشخص می شود. در موارد نادری تظاهر اولیه این بدخیمی در کودکان ، به صورت سندرومهای پارانیوپلاستیک، ایمونولوژیک و واسکولیتی می باشد. در اینجا  ما پسر 13 ساله ای را معرفی می کنیم که لنفوم هوچکین در وی  در ابتدا به صورت پورپورای هنوخ شوین لاین تظاهر پیدا کرد و منجر به مراجعه بیمار به مراکز درمانی گشت.

    کلیدواژگان: لنفوم هوچکین، پورپورای هنوخ شوئن لاین، واسکولیت
  • محبوبه مهربانی نطنزی، محمدحسین دهقان طرزجانی، سمیه سلیمان زاده مقدم، زهره خدائی* صفحات 7-14
    مقدمه

    عفونت زخم سوختگی، از مهمترین عوامل مرگ و میر در بیماران دچار سوختگی محسوب می شود و گسترش مقاومت به آنتی بیوتیک ها در بین باکتری های بیماری زا، باعث نگرانی های عمده ای در جوامع پزشکی شده است. ما در این مطالعه تاثیر سویه های پروبیوتیکی رایج را به تنهایی یا همراه با آنتی بیوتیک، بر سویه های سودوموناس آیروژینوزا مقاوم به چند آنتی بیوتیک، مورد بررسی قرار دادیم.

    مواد و روش ها :

    جدایه های سودوموناس آیروژینوزا، از زخم سوختگی بیماران جدا شدند. پاتوژن های جدا شده تعیین هویت شده و الگوی مقاومت آن ها نسبت به 5 آنتی بیوتیک شامل ایمی پنم، جنتامایسین، سیپروفلوکساسین، تتراسایکلین و کلرامفنیکل مورد بررسی قرار گرفت. حساسیت ایزوله های مقاوم به آنتی بیوتیک نسبت به10 سویه پروبیوتیک، 5 سویه تجاری و 5 سویه بومی، مورد بررسی قرار گرفت. خاصیت ضدپاتوژنی سویه پروبیوتیکی که بیشترین خاصیت بازدارندگی را داشت در ترکیب با آنتی بیوتیک با استفاده از روش انتشار دیسک در محیط آگار بررسی شد.

    یافته ها:

     سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم299V  نسبت به سایر سویه های مورد بررسی، در مقابل پاتوژن سودوموناس آیروزینوزای مقاوم به آنتی بیوتیک ها، بیشترین خاصیت بازدارندگی را نشان داد. در مورد بیشتر جدایه ها، میانگین قطر هاله عدم رشد پروبیوتیک به تنهایی، نسبت به حالت ترکیبی با آنتی بیوتیک بیشتر بود، مگر در مورد آنتی بیوتیک تتراسایکلین که با باکتری پروبیوتیک خاصیت سینرژیستی داشته و دارای بیشترین خاصیت ضد پاتوژنی (P<0.001) بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان از باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم به تنهایی یا همراه با تتراسیکلین، به عنوان درمان کمکی در مهار عفونت های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک در درمان زخم های سوختگی ها استفاده کرد.

    کلیدواژگان: زخم سوختگی، پروبیوتیک، آنتی بیوتیک، سودوموناس آئروژینوزا
  • آیدا مالک مهدوی*، علیرضا خبازی صفحات 15-22
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت بالینی و شیوع قابل توجه روماتیسم پالیندرومیک و نظر به اینکه تاکنون مطالعه ای در زمینه سطح سرمی ویتامین D در مبتلایان به روماتیسم پالیندرومیک انجام نشده است، از اینرو مطالعه حاضر با هدف ارزیابی سطح سرمی ویتامین D در بیماران روماتیسم پالیندرومیک و ارتباط آن با مشخصه های بالینی طراحی گردید.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه، 39 بیمار بالای 16 سال و با تشخیص روماتیسم پالیندرومیک و 81 فرد سالم بدون سابقه ابتلا به بیماریهای التهابی روماتیسمی بعنوان گروه کنترل از کلینیک سرپایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی سال 1399-1400 انتخاب شدند. وضعیت بالینی بیماران توسط روماتولوژیست بررسی گردید و فرکانس حملات، طول مدت حملات، تعداد مفاصل درگیر و طول مدت علایم ثبت شد. سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D3 با استفاده از کیت اندازه گیری شد.

    یافته ها

    میانگین سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D3 در بیماران 9/11±9/25 و در افراد سالم 8/13±8/25 نانوگرم بر میلی لیتر بود (994/0=P). ارتباط معنی داری بین کمبود ویتامین D و روماتیسم پالیندرومیک مشاهده نشد (391/0=P ,63/1-29/0:95%CI ,39/0=OR). همبستگی معنی داری بین سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D3 و مشخصه های بالینی بیماری شامل فرکانس حملات، طول مدت حملات، تعداد مفاصل درگیر و طول مدت علایم مشاهده نشد (05/0>p).

    نتیجه گیری

    ارتباط معنی داری بین کمبود ویتامین D و ابتلا به روماتیسم پالیندرومیک و نیز بین سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D3 و مشخصه های بالینی مشاهده نشد. پیشنهاد میشود مطالعات بیشتری با حجم نمونه بالاتر انجام شود تا نتیجه گیری دقیقی درخصوص رویکرد پیشگیرانه و درمانی در زمینه ارتباط ویتامین D و وضعیت بالینی در بیماران روماتیسم پالیندرومیک اتخاذ گردد.

    کلیدواژگان: ویتامین D، روماتیسم پالیندرومیک، مشخصه های بالینی
  • احمد محمودی، مریم مشایخ، فاطمه زم*، مهدی شاه نظری، جاوید پیمانی صفحات 23-34
    زمینه و هدف

    کودک آسیب دیده شنوایی اغلب مشکلات ارتباطی دارد و مشکلات ارتباطی خود می تواند به مسایل اجتماعی و رفتاری منجر شود. از این رو هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی بازی درمانی گروهی با رویکرد شناختی- رفتاری بر اضطراب و مهارت های اجتماعی دانش آموزان ناشنوا است.

    مواد و روش ها: 

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام دانش آموزان پسر ناشنوای مقطع ابتدایی در سال تحصیلی 99-1398 در استان البرز بود. تعداد دانش آموزان 45 نفر بود که از این تعداد به روش نمونه گیری در دسترس تعداد 30 دانش آموز انتخاب شد و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند. از مقیاس های اضطراب کودکان اسپنس و پرسشنامه مهارت های اجتماعی و رفتاری گرشام و الیوت برای جمع آوری داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که میزان اضطراب کودکان ناشنوا در گروه آزمایش و پس از اجرای بازی درمانی گروهی با رویکرد شناختی- رفتاری در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است (p<0/05). همچنین یافته های پژوهش حاکی از آن است که مهارت های اجتماعی کودکان ناشنوا در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در پس آزمون افزایش معناداری در سطح 05/0 داشته است.

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته های این پژوهش، بازی درمانی گروهی با رویکرد شناختی- رفتاری، روشی موثر برای کاهش اضطراب و افزایش و تقویت مهارت های اجتماعی دانش آموزان ناشنوا می باشد. ایجاد زمینه های لازم جهت برگزاری جلسات بازی درمانی گروهی در مدارس ویژه ناشنوایان ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: بازی درمانی گروهی، اضطراب، مهارت های اجتماعی، ناشنوا
  • زهرا رازقی*، حمیدرضا گلی، مریم صالحیان، مهرداد غلامی صفحات 35-41
    زمینه و هدف

    عفونت های مجاری ادراری از جمله شایعترین عفونت های بیماران سرپایی و بستری در سراسر جهان محسوب میشود. به سبب درمان تجربی آنتی بیوتیکی گسترده مورد استفاده این بیماری، مقاومت میکروارگانیسم های شایع ایجاد کننده عفونت ادراری نسبت به آنتی بیوتیک ها تشدید یافته است. از همین رو، مطالعه حاضر با هدف بررسی الگوی مقاومت دارویی در سویه های اشریشیاکلی جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1399 طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر بررسی توصیفی-مقطعی (cross-sectional) بر روی تعداد 100 نمونه ادراری  به صورت کاملا تصادفی از از بیماران بستری (بیش از 48 ساعت) و سرپایی از بیمارستان های آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1399 بوده است. داده های مطالعه شامل سن ،جنسیت، بستری و سرپایی بودن، پرونده های بالینی بیماران و اطلاعات بایگانی آزمایشگاه های بیمارستان های آموزشی استخراج گردید. پس از تعیین هویت ایزوله های اشریشیاکلی، آنتی بیوگرام به روش دیسک دیفیوژن طبق دستورالعمل CLSI انجام شد، و در پایان داده ها جهت تجزیه و تحلیل آماری مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از تعداد 100 نمونه کشت ادراری مثبت از نظر باکتریایی بیشترین میزان شیوع، از نظر جنسیتی مربوط به زنان (83 درصد) و از نظر بستری و سرپایی بودن مربوط به سرپایی ها (53 درصد) بوده است. محدوده سنی بین 0 (6 ماه) الی 95 سال می باشد. بیشترین مقاومت ایزوله های جداشده نسبت به آنتی بیوتیک آمپی سیلین (6/66 درصد) و کمترین میزان مقاومت نسبت به ایمی پنم (1 درصد) و به دنبال آن سفوکسیتین (2/1 درصد) و جنتامایسین (7/1 درصد) گزارش شد، در حالیکه مقاومتی به آمیکاسین و توبرامایسین یافت نشد. تعداد 44 نمونه نسبت به چندین دارو مقاومت داشته که در این بین 32 مورد مربوط به زنان و 25 مورد مربوط به افراد بستری بوده است.

    نتیجه گیری

    بدنبال مصرف بی رویه و ناصحیح آنتی بیوتیک ها، مقاومت دارویی روز به روز در حال افزایش است. با توجه به نرخ بالای مقاومت نسبت به آمپی سیلین ، کوتری موکسازول و سفالوسپورین ها به خصوص سفازولین و سفوتاکسیم استفاده از این داروها در درمان بیماران بستری مبتلا به عفونت های ادراری گزینه مطلوبی نخواهد بود. کارباپنم ها و آمینوگلیکوزیدها با توجه به وجود حساسیت بالا می توانند یکی از خطوط درمانی مدنظر در درمان عفونت های ادراری در بیماران بستری باشند.

    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت مجاری ادراری
  • حدیثه رستمی، فرزانه فیروزه*، محمد زیبایی، ایمان سلحشوری فر، علی سبحانی نسب، وجیهه سادات نیک بین صفحات 42-48
    زمینه و هدف

    جدا کردن DNA ژنومی از سلول‍های باکتریایی از جمله فرایندهایی است که به طور معمول در اکثر آزمایشگاه های بیولوژیک انجام می گیرد، لذا برای آن روش های گوناگونی ارایه شده است. در این مطالعه از دو روش فنل و کلروفرم، و استفاده از نانوذرات مغناطیسی در جهت استخراجDNA  ژنومی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس استفاده شده است.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر از باکتری استافیلوکوکوس اوریوس سویه استاندارد به شماره ATCC 25923 استفاده گردید. جهت استخراج DNA ژنومی از دو روش فنل-کلروفرم و استخراج به وسیله نانوذرات مغناطیسی استفاده شد. جهت بررسی کیفیت و غلظت DNA استخراج شده با دو روش فوق از دستگاه نانودراپ و روش الکتروفورز روی ژل آگارز استفاده گردید.  

    یافته ها:

     بررسی غلظت DNA استخراج شده در هر دو روش، توسط نانودراپ انجام شد که غلظت DNA استخراج شده در روش فنل-کلروفرم و استفاده از نانوذرات مغناطیسی Fe3O4/SiO2  به ترتیب 4/550 و 6/131 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد.

    بحث و نتیجه گیری

    از یافته های این تحقیق  می توان نتیجه گرفت که با توجه به دیواره ضخیم باکتری استافیلوکوکوس اوریوس، استخراج DNA ژنومی به وسیله نانوذرات مغناطیسی Fe3O4/SiO2 دارای غلظت و خلوصی قابل قبول برای انجام پروسه های مولکولی مانند PCR است و می تواند به عنوان جایگزین سایر روش های استخراج استفاده شود.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، استخراج DNA، نانوذرات مغناطیسی، فنل-کلروفرم، ژنوم باکتری
  • مینا امامی گوهری، محمدرضا صیرفی، امیرعباس واعظی*، طاهره رنجبری پور، مریم مشایخ صفحات 49-59
    زمینه و هدف

    کولیت اولسراتیو، یک بیماری التهابی مزمن با ماهیت ناشناخته و عودکننده است. استفاده از مداخلاتی که بتواند در پیشگیری از عود و یا بهبود علایم جسمانی موثر واقع شود، تاثیر زیادی در بهبود سلامت روان و کیفیت زندگی این بیماران خواهد داشت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه و پیگیری یکساله بود. جامعه آماری شامل افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو شهر کرج بودند که جهت درمان در نیمه دوم سال 1397 به کلینیک گوارش بیمارستان باهنر مراجعه داشتند. نمونه ای به حجم 34 نفر از افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (17 نفر در گروه آزمایش و 17 نفر در گروه گواه) قرار گرفتند. گروه آزمایش در دوازده جلسه آموزش ذهن مشفق گیلبرت (2010) شرکت کردند و برای گروه گواه یک کارگاه آموزشی سه ساعته درباره بیماری کولیت اولسراتیو برگزار گردید. ابزار گردآوری اطلاعات، فرم اطلاعات اولیه جمعیت شناختی (تهیه شده توسط محقق) و شاخص فعالیت کولیت اولسراتیو لیچتیگر (1994) بود. داده ها با نرم افزار spss نسخه 20 و آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره و t وابسته تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که آموزش ذهن مشفق بر بهبود علایم جسمانی افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو در پایان مداخله (01/0 > p) موثر بوده است و این نتایج در دوره پیگیری نیز تداوم داشت (01/0 > p).

    نتیجه گیری:

     با توجه به اثربخشی آموزش ذهن مشفق بر علایم جسمانی افراد مبتلا به کولیت اولسراتیو، استفاده از این مداخله می تواند به عنوان درمان مکمل در کنار درمان های پزشکی جهت ارتقای خدمات سلامت روانی و ایجاد سیاست های مرتبط با آن در جامعه، مورد توجه واقع شود.

    کلیدواژگان: آموزش ذهن مشفق، علائم جسمانی، کولیت اولسراتیو
  • سهند شاه علینژاد*، عاطفه بهادری، علی نیاپور صفحات 60-68
    زمینه و هدف

     کاهش نویز در تصاویر پزشکی حایز اهمیت می باشد. وجود اعوجاج های زیاد در تصاویر پزشکی سبب کاهش دقت در تشخیص بیماری یا ساختارهای مختلف می شود. تبدیل ویولت و فیلترینگ جزو پرکاربردترین روش ها برای کاهش نویز در تصاویر پزشکی هستند. هدف از این تحقیق، بررسی مقایسه ای کاهش نویز با استقاده از فیلترینگ (فیلترهای پایین گذر, میان گذر و بالا گذر)و همچنین تبدیل ویولت از روی تصاویرMRI  می باشد.

    روش کار

    در این تحقیق، با استفاده از نرم افزار متلب داده های نویز دار MRI وارد محیط برنامه شدند و هریک از الگوریتم های پیشنهادی شامل فیلترینگ (فیلترهای پایین گذر، میان گذر و بالا گذر) و همچنین تبدیل ویولت بصورت مجزا برروی تصاویر پیاده سازی شدند و خروجی ایده آل با توجه به ماهیت نویز بدست آمد.

    یافته ها:

     نتایج بدست آمده از روش پیشنهادی ویولت و فیلترینگ، با یکدیگر مقایسه و تحلیل شد. نسبت توان سیگنال به نویز در تصاویر (SNR) تمامی فیلترهای به کار رفته و تبدیل ویولت مقدار بالای 30 دسی بل را نمایش داد. تبدیل ویولت به ازای تصاویر انتخابی مقدار SNR بیشتری دارد و این اختلاف در برخی تصاویر بیش از 40 دسی بل هم می رسد. با توجه به تصاویر و مقادیر PSNR نسبی، از بین تمامی روش های مورد بررسی بهترین حالت نویز زدایی هنگامی است که از روش CWT استفاده شد. در این حالت  PSNR بالا بوده و بیشترین شباهت تصویر نویززدایی شده به تصویر اصلی وجود دارد.

    کلیدواژگان: کاهش نویز، تصاویرMRI، فیلترینگ، تبدیل ویولت، پردازش تصاویر پزشکی
  • سهند شاهعلینژاد*، عاطفه بهادری، علی نیاپور صفحات 69-76
    زمینه و هدف

    شناسایی و مرزبندی توده ها و تشخیص تومورهای موجود در بافت پستان از چالش های جدی در تشخیص این سرطان است. در حال حاضر ماموگرافی، متداولترین راه تشخیص سرطان پستان می باشد که عدم شناسایی صحیح توده ها در آن میتواند منجر به تشخیص یا نمونه برداری نادرست از بافت پستان شود. آلگوریتم Harris به عنوان فرآیند شناسایی ویژگی های مرتبط و حذف ویژگی های غیر مرتبط و تکراری  اقدام به استخراج ویژگی می کند. دراین تحقیق با استفاده از استخراج ویژگی در پردازش تصاویر پزشکی بر آن شدیم تا بتوانیم با دقت بهتری، نسبت به کارهای گذشته تشخیص را انجام دهیم.

    روش کار

    با استفاده از آلگوریتم استخراج ویژگی Harris   استخراج ویژگی های تصاویر ماموگرافی صورت گرفت. تصاویر ماموگرافی با استفاده از نرم افزار متلب Matlab2019a تحلیل شدندو خروجی های ایده آل مد نظر حاصل شدند.

    یافته ها

    تصاویر ماموگرافی پس از پیش پردازش و اعمال آلگوریتم هریس مورد بررسی قرارگرفتند که در خروجی حاصل از آلگوریتم پیشنهادی، دقت شناسایی و سرعت شناسایی آلگوریتم را در مقایسه با سایر روش های معمول بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    هدف از استخراج ویژگی Harris این است که داده های خام به شکل قابل استفاده تری برای پردازش های آماری بعدی درآیند. انتظار می رود در آینده استخراج ویژگی با دقت بیشتری انجام شود و جزییات بیشتری جهت بازشناسی اشیاء در تصویر، در اختیار سیستم های بینایی ماشین قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: تشخیص، سرطان پستان، استخراج ویژگی Harris، پردازش تصاویر پزشکی
  • فایز خسروی، پریسا محمدی نژاد*، محمدمهدی مغنی باشی صفحات 77-84
    زمینه و هدف

    سرطان معده یکی از سرطان های شایع در سراسرجهان از جمله ایران می باشد که مرگ ومیر بالایی دارد. یکی از عوامل موثر در ابتلا به سرطان معده، التهاب ناشی از افزایش عملکرد پروتیین Cryopyrin است که در انسان توسط ژن NLRP3 کد می شود. افزایش بیان این ژن منجر به تولید سایتوکاین های IL-1β و IL-18 شده و التهاب را افزایش می دهد. با توجه به نقش مهم ژن NLRP3، در این مطالعه نقش چندشکلی VNTR در اینترون 4 ژن NLRP3 در استعداد ابتلا به سرطان معده بررسی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه چندشکلی VNTR ژن NLRP3 در 100 فرد مبتلا به سرطان معده و 88 فرد سالم با تکنیکPCR  تعیین ژنوتیپ گردید. داده های به دست آمده با نرم افزار SPSS ν21 و آزمون رگرسیون لجستیک آنالیز شدند.

    یافته ها

    در این مطالعه 15 نوع ژنوتیپ مختلف و 7 نوع آلل در پلی مورفیسم VNTR ژن NLRP3 شناسایی شد که آلل 12 تکرار و ژنوتیپ 12/12 بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داد. همچنین برای اولین بار آلل 14 تکرار شناسایی گردید. آنالیز نتایج نشان داد که ژنوتیپ 12/12 در مقایسه با سایر ژنوتیپ خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد) 01/0 p value=، 76/0 - 14/0 CI=، 32/0(OR=.

    نتیجه

    به نظر می رسد ژنوتیپ 12/12 در اینترون 4 ژن NLRP3 خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

    کلیدواژگان: سرطان معده، چندشکلی VNTR، ژن NLRP3
|
  • Sabahat Haghi, Reza Arjmand*, Mehri Gholami Pages 1-6

    Hodgkin's lymphoma is one of the most common types of lymphoma among children, usually characterized by persistent head and neck adenopathies that are unresponsive to antibiotic treatment. In rare cases, the primary manifestation of this malignancy includes paraneoplastic, immunological, and vasculitic syndromes in children. Here, we introduce a 13-year-old boy, and Hodgkin's lymphoma was initially manifested as Henoch-Schonlein purpura and eventually led to his hospitalization.

    Keywords: Hodgkin's lymphoma, Henoch-Schonlein purpura, Vasculitis
  • Mahboobeh Mehrabani Natanzi, MohammadHossein Dehghan, Somayeh Soleymanzadeh Moghadam, Zohreh Khodaii* Pages 7-14
    Background

    Burn infections are one of the leading causes of death in the world. Antibiotic resistance is a major concern among the medical community. In this study, we investigated the effect of common probiotic strains on multidrug-resistant Pseudomonas aeruginosa strains.

    Methods

    Strains of Pseudomonas aeruginosa from burn wounds of patients were isolated. Then pathogens were biochemically identified and their antibiotic resistance pattern against imipenem, gentamycin, ciprofloxacin, tetracycline and chloramphenicol were examined. Susceptibility of multidrug-resistant pathogens to 5 commercial and 5 native strains of probiotics were investigated using disc diffusion method. The probiotic strain, with the highest anti-pathogen activity was tested either alone or in combination with five previously tested antibiotics.   

    Results

    The Lactobacillus plantarum 299V strain showed the highest inhibitory effect against the antibiotic-resistant Pseudomonas aeruginosa pathogens compared to the other probiotic strains. In most isolates, probiotic alone, had a higher mean diameter of growth inhibition zone compared to the combination with antibiotics, except for tetracycline antibiotic, which is synergistic with probiotic bacteria and has the highest anti-pathogenic properties (P <0.001).

    Conclusion

    According to the results of this study, Lactobacillus plantarum can be used as an adjunct in the treatment of antibiotic-resistant bacterial infections in the treatment of burn wounds.

    Keywords: Burn wounds, Probiotic, Antibiotic, Pseudomonas aeruginosa
  • Aida Malek Mahdavi*, Alireza Khabbazi Pages 15-22
    Background

    Considering the clinical importance and remarkable prevalence of palindromic rheumatism and since there has been no study about serum vitamin D level in patients with palindromic rheumatism, therefore, present study designed to assess serum levels of vitamin D in patients with palindromic rheumatism and to analyze its relationship with clinical characteristics.   

    Methods

    In present study, 39 patients aged ≥ 16 years with diagnosis of palindromic rheumatism and 81 healthy individuals without any history of inflammatory rheumatic diseases were selected from rheumatology outpatient clinic of Tabriz University of Medical Sciences during 2020-2021. Clinical status of patients was assessed by a rheumatologist and frequency of attacks, duration of attacks, number of involved joints, and duration of symptoms were recorded. Serum 25(OH) vitamin D3 levels were measured using a kit.

    Results

    Mean±SD serum 25(OH) vitamin D3 in patients and healthy subjects was 25.9±11.9 and 25.8±13.8 ng/mL, respectively (P=0.994). No significant relationship was observed between vitamin D deficiency and palindromic rheumatism (OR=0.39, 95%CI: 0.29-1.63, P=0.391). No significant correlation was observed between serum 25(OH)vitamin D3 and disease clinical characteristics including frequency of attacks, duration of attacks, number of involved joints, and duration of symptoms (P>0.05).  

    Conclusion

    There was no significant relationship between vitamin D deficiency and occurrence of palindromic rheumatism as well as between serum 25(OH) vitamin D3 and clinical characteristics. It is suggested that further studies with larger sample size are performed to achieve concise conclusion about preventive and therapeutic approach regarding the relation between vitamin D and clinical status in patients with palindromic rheumatism.

    Keywords: Vitamin D, Palindromic rheumatism, Clinical characteristics
  • Ahmad Mahmoodi, Maryam Mashayekh, Fatemeh Zam*, Mehdi Shahnazari, Javid Peymani Pages 23-34
    Background

    A hearing-impaired child often has communication problems and Communication problems can lead to social and behavioral problems therefore the purpose of the present study is Survey the effectiveness of group play therapy with cognitive-behavioral approach on anxiety and social skills of deaf students.

    Materials & Methods

    The present study was a quasi-experimental study with pretest, post-test design and control group. The statistical population of this study included all elementary deaf students in Alborz province in 2019. The number of students was 45, of which 30 students were selected by available sampling method and were randomly assigned to the experimental and control groups. Spence children anxiety scale and Social Skills Rating System were used to collect data.

    results

    The Findings show that the level of anxiety in deaf children in the experimental group and after performing play therapy with cognitive-behavioral approach has decreased compared to the control group (p <0.05). Also, the findings indicate that the social skills of deaf children in the experimental group compared to the control group in the post-test had a significant increase at the level of 0.05.

    Conclusion

    According to the findings of this study, group play therapy is an effective way to reduce anxiety and increase and strengthen the social skills of deaf students. It seems necessary to holding group play therapy sessions in special schools for the deaf.

    Keywords: Group play therapy, Anxiety, social skill
  • Zahra Razeghi*, HamidReza Goli, Maryam Salehian, Mehrdad Gholami Pages 35-41
    Background

    Urinary tract infections (UTIs) are among the most common infections in both outpatients and inpatients worldwide. Due to the widespread use of empirical antibiotic therapy, the resistance rate to bacteria causing UTIs has significantly increased. Therefore, the present study was designed to investigate the pattern of drug resistance in Escherichia coli strains isolated from patients with UTIs referred to the educational centers of Mazandaran University of Medical Sciences.

    Methods

    In this cross-sectional study, 100 urine samples completely randomly were taken from patients with UTI. Patient characteristics including age, gender, outpatient and/or inpatient were collected from patients' clinical records and laboratories data services. After confirmation of E. coli strains, antibiogram was performed by disk diffusion method according to Clinical Laboratory Standards Institute (CLSI) instructions.

    Results

    Out of 100 positive urine culture samples, the highest prevalence of E. coli causing UTI was seen in the female (83%) and outpatient (53%) groups. The age range of the patients was between 0 (6-month-old) and 95 years. The highest resistance was reported against ampicillin (66.6%) and the lowest resistance to imipenem (1%), followed by cefoxitin (1.2%) and gentamicin (1.7%), while resistance to amikacin and tobramycin was not found. Of 100 E. coli isolates, 44% were associated with multidrug resistance phenotype; 32 cases of which were women and 25 cases were for hospitalized patients.

    Conclusions

    Following the overuse and misuse of antibiotics, drug resistance is increasing over time. Due to high rates of resistance to ampicillin, cotrimoxazole and cephalosporins, especially cefazolin and cefotaxime, the use of these drugs in the treatment of UTIs will not be a good option. Our data show that carbapenems and aminoglycosides should be considered as an option for first-line treatment of hospitalized patients with UTIs, in the study area.

    Keywords: Escherichia coli - Urinary Tract Infection - Antibiotic Resistance
  • Hadiseh Rostami, Farzaneh Firoozeh*, Mohammad Zibaei, Iman Salahshoorifar, Ali Sobhani-Nasab, Vajihe Sadat Nilkbin Pages 42-48
    Background and Aim

    Isolation of genomic DNA from bacterial cells is one of the processes typically performed in most biological laboratories and there are different methods to do it .In this study, two methods including phenol-chloroform, and magnetic nanoparticles, were used to extract genomic DNA of Staphylococcus aureus.

    Materials and Methods

    In the present study, the standard strain of Staphylococcus aureus ATCC 25923 was used for extraction of genomic DNA by phenol-chloroform and magnetic nanoparticles methods. Nanodrop and electrophoresis on agarose gel were used to evaluate the quality and concentration of extracted DNA.

    Results

    The concentration of extracted DNA by phenol-chloroform and magnetic nanoparticle) SiO2/Fe3O4) methods were obtained 550.4 and 131.6 µg/ml respectively.

    Conclusion

    From the findings of this study it can be concluded that due to the thick wall of Staphylococcus aureus, genomic DNA extraction by magnetic nanoparticles (Fe3O4/SiO2) have acceptable concentration and purity for molecular processes such as PCR, and can be used as an alternative to other extraction methods.

    Keywords: Staphylococcus aureus, DNA extraction, Magnetic nanoparticles, Phenol-chloroform, Bacterial genome
  • Mina Emami Gohari, Mohammadreza Seirafi, Amir Vaezi*, Tahereh Ranjbaripoor, Maryam Mashayekh Pages 49-59
    Background

    Ulcerative colitis (UC) is an inflammatory chronic disease of unknown etiology that is characterized by periods of remission and relapses. Interventions that are able to prevent disease relapse or improve the physical symptoms, will have a huge impact on mental health and quality of life in patients with ulcerative colitis.

    Methods

    This quasi-experimental study had a pretest-posttest-follow-up design with a control group and a one-year follow-up. The population included patients with UC who visited the Gastrointestinal Clinic at Bahonar Hospital, Karaj, Iran in Fall 2018 and Winter 2019. 34 UC patients were selected using purposeful sampling and were randomly assigned to two equal-size control and experimental groups. The experimental group attended twelve three-hour sessions of compassionate mind training (Gilbert 2010) and the Control group had a three-hour workshop on UC with no psychological interventions. Demographic Information Questionnaire (designed by the first author) and Lichtiger Colitis Activity Index were used. Data were analyzed by single factor covariance analysis and dependent t-test.

    Results

    Results showed compassionate mind training was significantly effective in improving the physical symptoms in UC patients, both at the end of the interventions (P < 0.01) and at the end of the 1-year follow-up (P < 0.01).

    Conclusion

    Given that compassionate mind training was effective in improving the physical symptoms of UC patients, this intervention can be used as a complementary therapy in addition to medical treatments in order to improve mental health services and establish policies regarding this matter.

    Keywords: Compassionate mind training, Physical symptoms, Ulcerative Colitis
  • Sahand Shahalinejad*, Atefeh Bahador, Ali Niapour Pages 60-68
    Background and Aim

    Noise reduction in medical images is important. Excessive distortion in medical images reduces the accuracy of diagnosis of various diseases or structures. Violet conversion and filtering are among the most widely used methods for reducing noise in medical images. The aim of this study was to compare noise reduction using filtration (low-pass, mid-pass, and high-pass filters) as well as violet conversion from MRI images.

    Methods

    In this study, using MATLAB software, noisy MRI data were entered into the program environment and each of the proposed algorithms including filtering (low-pass, mid-pass, and high-pass filters) as well as violet conversion were implemented separately on images. And the ideal output was obtained due to the nature of the noise.

    Results

    The results obtained from the proposed violet and filtering methods were compared and analyzed. The signal-to-noise ratio (SNR) of all filters used and the violet conversion displayed a value above 30 dB. Violet conversion for selected images has a higher SNR value, and in some images, this difference is more than 40 dB. According to the images and relative PSNR values, among all the studied methods, the best dehumidification is when the CWT method was used. In this case, the PSNR is high and there is the most similarity between the degenerate image and the original image.

    Keywords: Noise reduction, MRI images, Filtering, Wavelet transform, Medical image processing
  • Sahand Shahalinejad*, Atefeh Bahadori, Ali Niapour Pages 69-76
    Background and Aim

    Identifying and demarcating the masses and diagnosing the disease in breast tissue is a serious challenge in diagnosing this cancer. Mammography is currently the most common method to diagnose breast cancer, in which incorrectly identifying the masses can lead to misdiagnosis or sampling of breast tissue. In this study, using feature extraction in medical image processing, we tried to make a diagnosis with better accuracy than in the past.

    Materials and Methods

    Mammographic image features were extracted using the Harris feature extraction algorithm. Mammographic images were analyzed using Matlab2019a software and ideal outputs were obtained.

    Findings

    Mammographic images were pre-processed and Harris algorithm was applied. In the output of the proposed algorithm, the accuracy and speed of detection of the algorithm were higher in comparison to other routine methods.

    Conclusion

    The purpose of extracting the Harris property is to make the raw data more usable for future statistical processing. it is expected that in the future, feature extraction will be more accurate, and more details will be provided to the machine vision systems to identify objects in the image.

    Keywords: Diagnosis, Breast cancer, Harris Feature extraction, Medical image processing
  • Fayez Khosravi, Parisa Mohamadynejad*, Mehdi Moghanibashi Pages 77-84
    Background and aim

    Gastric cancer is one of the most common cancers in the world, including Iran, which has a high mortality rate. One of the effective factors in the development of gastric cancer is the increase in inflammation caused by the increase in the function of the cryopyrin protein, which is encoded by the NLRP3 gene in humans. Increased expression of this gene leads to the production of IL-1β and IL-18 cytokines and increases inflammation. Considering the important role of NLRP3 gene, in this study, the role of VNTR polymorphism in intron 4 of NLRP3 gene in susceptibility to gastric cancer was investigated.

    Materials and Methods

    In this study, VNTR polymorphism of NLRP3 gene was genotyped in 100 patients with gastric cancer and 88 healthy individuals by PCR technique. The obtained data were analyzed using SPSS ν21 software and logistic regression test.

    Results

    In this study, 15 different genotypes and 7 alleles were identified in the VNTR polymorphism of NLRP3 gene, of which 12 replicate alleles and 12.12 genotypes were the most frequence. Also, allele with 14 repeat were identified for the first time. Analysis of the results showed that genotype 12.12 increase the risk of gastric cancer compared with other genotypes (p value = 0.01, CI = 0.14 - 0.76, OR = 0.32).

    Conclusion

    It seems that genotype 12.12 in the intron 4 of NLRP3 gene increased the risk of gastric cancer.

    Keywords: Gastric cancer, VNTR polymorphism, NLRP3 gene