فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:12 Issue: 25, Fall-Winter 2019

  • تاریخ انتشار: 1398/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • میترا زراعت پیشه، زهره سیفوری*، نسرین حدیدی تمجید صفحات 1-31
    پس از تایید رابطه بین هوشهای قالب زبان آموزان و یادگیری آنها در پژوهشهای همبستگی،  تحقیقات حاضر بیشتر به بررسی کاربردهای مستقیم نظریه هوشهای چندگانه در امر آموزش می پردازد. تحقیق شبه تجربی حاضر نیز به بررسی میزان تاثیر کاربرد کارهای نوشتاری منطبق با هوشهای قالب دانشجویان زبان انگلیسی در بهبود صحت دستوری، ساختارمندی، و روانی کلام نوشتاری آنان می پردازد. آزمودنی های این تحقیق شامل 64 زبان آموز مونث و مذکر سال دوم در سه کلاس نگارش در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بودند که در طیف سنی 19 تا 30 قرار داشتند. پس از تعیین همگنی اولیه گروه های تحقیق در زبان انگلیسی، آنها را به صورت تصادفی به سه گروه بدون کار آموزشی، کار آموزشی، و کار آموزشی منطبق بر هوشهای چندگانه تعیین کردیم.  دوره آموزشی 15 جلسه ایی با مرحله پیش نوشتار شروع شد. در گروه اول از فعالیتهای سیال سازی ذهنی و در گروه دوم از مجموعه ایی از کارهای نوشتاری استفاده گردید. در گروه سوم ابتدا هوش قالب افراد شناسایی و گروه های همگن هوشی شکل داده شد. سپس کارهای نوشتاری منطبق با هوش هر گروه برای مرحله پیش نوشتار آنها تعیین و اجرا گردید. تحلیل واریانس یکطرفه نمرات صحت دستوری ، ساختارمندی، و روانی کلام به دست آمده از نوشتار پس آزمون نشانگر پیشرفت معنادار گروه سوم در  هر سه حوزه و تاثیر استفاده از کارهای منطبق با هوش بر رشد مهارت نوشتار ی بود. نتایج این تحقیق ضرورت توجه به هوشهای قالب زبان آموزان را در مرحله انتخاب کارهای آموزشی نوشتاری مورد تاکید قرار می دهد. کاربردهای آموزشی این تحقیق مورد بحث قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: روانی کلام، ساختارمندی، صحت دستوری، کارهای منطبق با هوشهای چندگانه، نوشتار
  • امیر سبزوار، حمیدرضا حق وردی*، رضا بی ریا صفحات 32-52
    مقالات علمی جولانگاهی برای بیان موضع پیرامون صدق یک قضیه است. در این پژوهش موارد استفاده از قیدهای بیان دیدگاه در مقالات علمی زبان آموزان ایرانی و انگلیسی زبانان مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از چارچوب بایبر و   همکاران (1991) در خصوص قیدهای بیان دیدگاه ، محققین در یک پیکره متشکل از 62077 کلمه برگرفته ازتکالیف نوشتاری زبان آموزان ایرانی و یک پیکره 65268 کلمه ای برگرفته از متون آکادمیک انگلیسی باو کاربرد قیود بیان دیدگاه را مورد بررسی قرار دادند. جهت جستجوی متداولترین قیود از نرم افزار انت کانک نسخه 3.4.3 استفاده شد.بدین منظور تعداد تکرار هر یک از قیدها استخراج و بر اساس هزار کلمه نرمال شد و سپس از آزمون مربع کای جهت مشخص نمودن تفاوت میان دو پیکره استفاده شد. یافته ها از وجود تفاوتها و شباهتهایی مابین دو پیکره حکابت می کرد. زبان آموزان ایرانی بیشتر از قیدهای بیان اطمینان برای نشان دادن دیدگاه خود استفاده کردند در حالی که انگلیسی زبانان بیشتر از قیدهای بیان عدم اطمینان در نوشته های خود استفاده کردند. یافته های این تحقیق می تواند برای زبان آموزان ایرانی و همچنین آموزش نگارش در بردارنده جنبه های کاربردی باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل پیکره - قیدهای بیان دیدگاه- زبان آموزان ایرانی، پیکره انگلیسی باو - مقالات علمی
  • موسی غنچه پور*، مهدیه پاک زاد مقدم، عزت الله کلانتری خاندانی، محمدحسن فرخی برفه صفحات 53-78

    این مقاله فراگیری تکواژهای دستوری در یادگیری زبان انگلیسی را در فراگیران فارسی زبان بررسی می کند. به این منظور، ترتیب درست نه تکواژ دستوری زبان انگلیسی در 60 فراگیر نوجوان فارسی زبان بررسی شد. تکواژها عبارت بودند از تکواژ s جمع، تکواژ ing استمراری، فعل ربطی be، فعل کمکی be، تکواژ بی قاعده زمان گذشته، تکواژ باقاعده زمان گذشته، سوم شخص مفرد زمان حال ساده، تکواژ s مالکیت و تکواژهای حروف تعریف نامعین. آزمون های تعیین سطح و مهارت و پرسش نامه اطلاعات فردی برای جمع آوری داده های نوشتاری به کار گرفته شدند. به طور کلی، 2160 تکواژ دستوری تولید شده برای رتبه بندی، ترتیب یادگیری تکواژها به صورت دستی شمرده، بررسی و طبقه بندی شدند. ترتیب درست یادگیری تکواژها در فراگیران به صورت نزولی از 1 تا 9 به ترتیب زیر رتبه بندی شدند: زمان گذشته باقاعده، فعل کمکی be، فعل ربطی be، تکواژ ing زمان حال استمراری، حروف تعریف نامعین، تکواژ s جمع، تکواژ s مالکیت، زمان گذشته بی قاعده و s سوم شخص زمان حال ساده. ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن نشان داد که ترتیب درست فراگیری تکواژهای دستوری در آزمودنی های نوجوان فارسی زبان ارتباط میانه و ضعیفی با ترتیب درست فراگیری این تکواژها در فراگیران زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم و بیگانه به ترتیب داشت. این یافته تاییدی است بر اینکه گویشوران فارسی زبان که زبان انگلیسی را می آموزند تکواژهای دستوری را به صورت طبیعی یاد نمی گیرند. علاوه بر این، دستور همگانی در این فراگیران به صورت کامل وجود ندارد. همچنین، نقش کم رنگ دستور همگانی در یادگیری زبان انگلیسی تاییدی بر نقش مهم انتقال در یادگیری زبان بیگانه است.

    کلیدواژگان: درستی، تکواژ، زبان فارسی، انتقال، دستور همگانی
  • حمید مرعشی*، سحر حسینی صفحات 79-103
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر بازخورددهی و نگارش در گروه های توام با همکاری بر نگارش زبان آموزان انگلیسی صورت گرفت. بر این اساس، 60 زبان آموز مرد و زن از میان 90 زبان آموز سطح متوسط ​​زبان انگلیسی بر اساس عملکرد آنها در یک نمونه آزمون PET انتخاب شدند و به دوگروه همگن تقسیم گردیدند. هر دو گروه توسط همان معلم آموزش داده شد و ازکتاب یکسانی در طول دوره آموزشی استفاده کردند. علاوه بر این، فراگیران از میزان ساعت آموزشی و محیط فیزیکی یکسانی برخوردار بودند. بنابراین، تنها نکته متمایز کننده در گروه مورد پژوهش روش آموزش نگارش ارایه شده در کلاس درس بود. هر گروه از روش آموزشی خاص خود در طول دوره بهره مند شد. یافته های این پژوهش نشان داد که سطح نگارش به زبان دوم شرکت کنندگان به طور قابل توجهی در گروه نگارش گروهی توام با همکاری نسبت به گروه بازخورد گروهی توام با همکاری بهبود یافته است. این یافته ها میتواند توسط معلمان زبان انگلیسی و طراحان برنامه های درسی در راستای ایجاد روش های موثر در تدریس مهارت نگارش به زبان انگلیسی  مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: بازخورددهی در گروه های توام با همکاری، نگارش در گروه های توام با همکاری، نگارش زبان آموزان
  • نفیسه اسدزاده ملکی، مسعود ذوقی*، نادر اسدی آیدین لو صفحات 104-126
    در تحقیق حاضر، به منظور بررسی نقش مشارکتی متغیرهای یادگیری خودتنظیمی وتعامل بین معلم و دانشجو در میزان پیشرفت تحصیلی دانش جویان از روش تحقیق همبستگی استفاده شده است. نمونه ای از 218 دانشجوی رشته زبان انگلیسی (102 مرد و 116 زن) از بین 645 دانشجوی این رشته با کمک نرم افزاد محاسباتی تعیین نمونه اولیه مدل ساختاری انتخاب شدند. رده سنی آنها بین 18 تا 45 سال بوده و در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز مشغول به تحصیل بودند. مدل ساختاری مورد استفاده در ایت مطالعه نشان داد که تعامل بین معلم و دانشجو تاثیر مستقیم و موثری در پیشرفت تحصیلی آنها دارد. همچنین نتایج به دست آمده نشان داد که تاثیر این تعامل بر میزان پیشرفت تحصیلی دانشجویان به وسیله یادگیری خودتنظیمی افزایش می یابد. در این تحقیق، مشارکت علی-معلولی  این عوامل روانشناسی، یعنی یادگیری خودتنظیمی و تعامل بین معلم و دانشجو، بر میزان پیشرفت تحصیلی دانشجویان  به اثبات رسید. یافته های این تحقیق در زمینه های آموزشی و فعالیت های کلاسی کاربردهای زیادی دارد.
    کلیدواژگان: یشرفت تحصیلی، روش تحقیق همبستگی، یادگیری خودتنظیمی، مدل ساختاری، تعامل بین معلم و دانش آموز
  • امیرحسین سرکشیکیان*، اکبر علی اصغرزاده، فاطمه بنا یزدی صفحات 127-150

    مطالعات زیادی وجود دارد که تاثیر مثبت آموزش استراتژی بر درک مطلب را نشان میدهد. این مطالعه به بررسی تاثیر دو راهبرد خواندن (یعنی تصحیح غلط و استنباط) بر درک مطلب انگلیسی در دانشجویان پیراپزشکی ایرانی با استفاده از آزمون پیش آزمون ، پس آزمون ، گروه گواه می پردازد. همچنین نگرش آنها در مورد تاثیر و سودمندی این راهکارها بررسی شد. شرکت کنندگان شصت دانشجوی پیراپزشکی بودند که به روش نمونه گیری در دسترس از دانشگاه علوم پزشکی کاشان انتخاب شدند. آنها به طور تصادفی در یک گروه کنترل  و دو گروه ازمایش قرار گرقتند. به گروه آزمایشی اول استراتژی استنباط آموزش داده شد در حالی که به گروه دوم یک استراتژی مبتنی بر تیوری بازجویی داده شد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری پس آزمون و پرسشنامه نشان داد که گروه راهبرد استباط در پس آزمون به طور قابل توجهی بهتر عمل می کنند. همچنین نتایج داده های پرسشنامه نشان داد که راهبرد استباط به نگرش مثبت منجر می شود. علاوه بر این استنباط در رفع نیازهای دانشگاهی شرکت کنندگان مفیدتر شناخته شد. یافته های پژوهش حاکی از رویکرد مبتنی بر نیاز در آموزش زبان برای اهداف ویژه است

    کلیدواژگان: انگلیسی برای اهداف ویژه، نگرش، راهبرد اصلاح خطا، راهبرد استنباط، درک مطلب خواندن
  • مودت سعیدی* صفحات 151-169
    توانایی زبان آموزان برای نوشتن متن استدلالی منسجم در دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هوشهای چندگانه در ارتقای دقت کاربرد زبان و تفکر در فرایند نوشتن، نقش مهمی ایفا می نماید. مطالعه ی حاضر به بررسی رابطه ی ممکن میان هوشهای منطقی و زبانی و فراوانی مغالطه های غیررسمی و شواهد در نوشته های استدلالی زبان آموزان ایرانی می پردازد. بدین منظور، 110 زبان اموز با سطح زبانی متوسط به بالا، به سوالات مرتبط با هوشهای منطقی و زبانی در پرسشنامه ی ارزیابی رشدی هوشهای چندگانه (شیرر، 1996) پاسخ داده و یک انشای استدلالی نوشتند. از مدل جانسون (1998) برای شناسایی مغالطه های غیررسمی و از چهار دسته شواهد هویکن و هاستینکس (2003) برای بررسی انواع شواهد استفاده شد. در میان چندین دسته بندی مغالطه های غیررسمی و شواهد، فقط شواهد آماری در انشاهای استدلالی شناسایی نشد. ضرایب حاصل از آزمون همبستگی پیرسون رابطه ی معناداری را بین هوشهای منطقی و زبانی و فراوانی مغالطه های غیررسمی و انواع شواهد در استدلال زبان آموزان ایرانی آشکار ساخت. بالعکس، از نظر فراوانی مغالطه های غیررسمی و انواع شواهد در انشاهای استدلالی، هیچ تفاوت معناداری بین زبان آموزان دختر و پسر مشاهده نشد. یافته ها به کارآمدسازی دوره ها و مطالب آموزشی مهارت نوشتاری با لحاظ کردن تفاوتهای فردی زبان آموزان کمک می کند.
    کلیدواژگان: استدلال، شواهد، مغالطه ی غیررسمی، هوش زبانی، هوش منطقی
  • فاطمه میرزاپور* صفحات 170-196
    در کلاس های آموزش زبان انگلیسی، مواد آموزشی بخش جدایی ناپذیری از هر دوره آموزشی می باشند. مواد آموزشی بارزترین ویژگی هر محیط زبان آموزی تلقی می شوند. یکی از این موارد کتاب های درسی مورد استفاده در موسسات آموزشی می باشد که در هدایت معلمان و زبان آموزان و راهنمایی آنها در فرایند زبان آموزی بسیار مهم هستند. هدف از این تحقیق مقایسه محتوای فرهنگی دو سری از کتاب های آموزشی مورد استفاده در موسسات در ایران می باشد؛ این کتب شامل ILI and Rise and Shine هستند. هدف از انجام این تحقیق روشن سازی سودمندی این کتاب ها در توسعه قابلیت بین فرهنگی زبان آموزان ایرانی می باشد. شرکت کنندگان شامل 30 نفر معلم در موسسات چیت سازان و کانون زبان می باشد که در سطح پیشرفته تدریس می کنند. ابزار این مطالعه پرسشنامه ای است که توسط صفا، مرادی و حمزوی (2015) طراحی شده است و شامل 38 سوال بر اساس طیف لیکرت می باشد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تی تست مستقل تحلیل شده است. نتایج حاصل نشان داد که کتاب های Rise and Shine ویژگی های بین فرهنگی بیشتری از کتاب های کانون دارند و در توسعه قابلیت بین فرهنگی زبان آموزان کاربرد بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: بررسی کتب، توانش بین فرهنگی، کتابهای ILI، سری Rise، Shine
  • شیوا صمدانی*، نسیم شنگرف فام صفحات 197-218
    در این مطالعه به بررسی رویکرد جدیدی در توسعه دایره واژگان پرداخته شد. برای این منظور ، 50 زبان آموز مرد و زن در سنین 19-35 سال از 3 کلاس دانشگاهی رشته مترجمی زبان انگلیسی، متشکل از کلاسهای دست نخورده انتخاب شده اند. این زبان آموزان به طور تصادفی در دو گروه 25 نفری قرار گرفتند. در گروه آزمایش ، به ارایه عکس / کاریکاتور در اینستاگرام مرتبط با واژگان جلسات آموزشی آن مبحث پرداختیم. زبان آموزان درمورد واژگان و معانی که به نوعی در تصویر می دیدند با استفاده از تمرین استراتژی های فراشناختی با کمک حمایت همکلاسی به بحث و تبادل نظر پرداختند. گروه کنترل، سیلابس درسی و تکالیف را طبق برنامه کلاس دنبال کردند. در پایان دوره آموزشی به منظور بررسی میزان پیشرفت یادگیری واژگان، آزمون واژگان چند گزینه ای برگزار شد. نتایج که از طریق آزمون T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت ، نشان داد که روش ترکیبی می تواند به طور معناداری بر عملکرد گروه آزمایش در فراگیری واژگان تاثیر گذار باشد. نتایج حاصل از این مطالعه نه تنها برای معلمان ، محققان و طراحان برنامه درسی بلکه برای زبان آموزان زبان انگلیسی نیز کارامد است زیرا  با معرفی مفهوم فراشناخت و حمایت همکلاسی ، چارچوب یکپارچه ای ارایه می شود که موید ارتقای فرایند آموزش-یادگیری به عنوان هدف غایی آموزش است. ماحصل این مطالعه موجب بهبود مسیولیت پذیری زبان آموزان، کلاس درس دانش آموز محور، و ارتقای سطح شناخت می گردد.
    کلیدواژگان: توسعه دایره واژگان، استراتژی های فراشناختی، مطالعه گروهی، حمایت همکلاسی، تدریس همکلاسی، رویکرد ترکیبی
  • شیرین رضایی، داود کوهی*، مهناز سعیدی صفحات 219-235

    علیرغم علاقه و تحقیقات گسترده در بین زبان شناسان کاربردی دراستفاده از عناصر فراگفتمان ، اطلاعات کمی در مورد چگونگی تکامل آنها در طول زمان در پاسخ به شیوه های در حال توسعه مجامع دانشگاهی وجود دارد . با داشتن چنین انگیزه ای ، پژوهش حاضر با استفاده از 4.3 میلیون کلمه از سه ژورنال برتر زبانشناسی کاربردی به منظور یررسی تکامل تاریخی نشانگرهای موضع در بخش روش شناسی مقالات تحقیقی از سال 1996 تا 2016 شکل گرفنه است. مدل فراگفتمان Hyland's (2005b) برای تجزیه و تحلیل مجموعه داده های انتخاب شده مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار AntConc مورد بررسی قرار گرفت (آنتونی ، 2011). علاوه بر این ، ازمون Chi-Square برای تعیین اهمیت آماری یه کار گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها کاهش قابل توجهی در فراوانی کلی نشانگرهای موضع در بخش روش شناسی نشان داد. جالب اینجاست که این کاهش کاملا ناشی از کاهش کلی استفاده ازضمایرابراز خود بود. با بررسی تعاملی نوشتار آکادمیک از چنین منظر تاریخی، می توان چنین استدلال کرد که استفاده انتخابی از نشانگرهای موضع توسط نویسندگان دانشگاهی در طول زمان به معنای ان است که فراگفتمان در خلاء عمل نمی کند و نسبت به تغییرات در رشته های دانشگاهی و شیوه های آنها حساس است.

    کلیدواژگان: زبان شناسی کاربردی، تاریخی، فراگفتمان، موضع، روش شناسی
|
  • Mitra Zeraatpishe, Zohreh Seifoori *, Nasrin Hadidi Tamjid Pages 1-31
    Correlational studies supporting the link between learners’ multiple intelligences and their learning are superseded by interventionist attempts to explore direct applications of Multiple Intelligence (MI) Theory in language teaching and learning. This quasi-experimental study examined the extent to which engaging ELT major university students in writing tasks, compatible to their dominant intelligences, might enhance the accuracy, organization, and fluency of their writing.  The participants were 64 male and female English major sophomores. They were in three intact classes, randomly assigned to a control no task (NT) group, a task-supported (TS) group, and an MI-oriented task (MIT) group after their initial homogeneity was assessed. The fifteen-session treatment comprised pre-writing brainstorming activities in the NT group and a set of pre-writing tasks performed by the TS group. In the MIT group, however, individuals with the same dominant intelligences were grouped together to perform tasks that were compatible with their dominant intelligences. The one-way ANOVA analysis of the research data obtained from the post-test writing scores revealed that the MIT group surpassed the other groups in accuracy, fluency and organization. The findings underscore the necessity of taking learners’ intelligences into consideration as a criterion for task selection and offer important pedagogical implications for teaching writing.
    Keywords: Accuracy, Fluency, MI-oriented writing tasks, Organization, Writing, Task-supported Instruction
  • Amir Sabzevar, Hamidreza Haghverdi *, Reza Biriya Pages 32-52
    Academic essays entail taking a stance on the truth value of propositions. Epistemic adverbs deal with the speaker's assessment of the truth value of propositions. Employing a corpus-based approach with descriptive statistics and qualitative description, this study explored the use of epistemic stance adverbs in academic essays written by native English speakers and Iranian EFL learners. Following Biber et al.'s (1999) framework of stance adverbials, the researchers employed a corpus of 62077 words taken from class assignments written by Iranian EFL learners and a corpus of 65268 words taken from British Academic Written English (BAWE) to investigate the use of epistemic stance adverbs. Antconc software 3.4.3 version was used to search the most frequent stance adverbs. Frequency counts for each of the adverbs were extracted and normalized per 1000 words; then, Chi-square was run to pinpoint any differences between the two groups. The findings revealed both similarities and differences in the use of stance adverbs between the two groups. For example, EFL writers used more confident adverbs to show their authorial presence while native speakers used more maybe adverbs which are less authority-oriented. The findings may have implications for second/foreign language learners and writing instruction.
    Keywords: Academic essay, BAWE, Corpus analysis, EFL learners, epistemic adverbs, stance
  • Mousa Ghonchepour *, Mahdiye Pakzadmoghaddam, Ezatollah Kalantari Khandani, MohammadHasan Farrokhi Barfe Pages 53-78

    This study addresses the acquisition of the morphological markers in Persian learners of English as a foreign language. To this end, the accuracy order of nine morphemes including plural –s, progressive –ing, copula be, auxiliary be, irregular past tense, regular past tense –ed, third person –s, possessive -ʼs and indefinite articles was studied in 60 teenage Persian EFL learners. Placement and proficiency tests and a demographic questionnaire were employed to collect the data. The total production of 2160 morphemes was manually checked, classified, and counted to rank their acquisition order. The learners’ accuracy order was ranked in a decreased order from 1 to 9 as follows: regular past tense, auxiliary be, copula be, present progressive tense, indefinite articles, plural –s, possessive -ʼs, irregular past tense and third-person singular –s. The Spearman correlation showed that Persian students’ accuracy order had a moderate and weak relationship with the accuracy order of ESL and EFL learners, respectively. This finding proves that Persian EFL learners do not learn English grammatical morphemes in a natural order. Moreover, the universal grammar does not remain fully in these learners. The minor role of UG in EFL acquisition also indicates the important role of transfer in foreign language learning.

    Keywords: Accuracy, morpheme, Persian, transfer, universal grammar
  • Hamid Marashi *, Sahar Hosseini Pages 79-103
    The present study compared the effect of cooperative group feedback and cooperative group writing techniques in writing classes. Accordingly, 90 male and female intermediate English language learners sat for a sample piloted Preliminary English Test and 60 who scored one standard deviation above and below the mean were selected as the main participants. Both groups were taught the same course book. Moreover, they received the same hours of instruction and teaching aids in the same physical environment; therefore, the most significant point of departure in the two experimental groups in the present study was the form of writing practices presented in the classroom. One group underwent the cooperative group writing while the other the cooperative feedback procedure throughout the treatment period. The findings of this study based upon the results gained from an independent sample t-test run on the two groups’ posttest mean scores revealed that the participants’ L2 writing improved more significantly in the cooperative group writing class compared to the cooperative group feedback. The findings of this study may be contributory to EFL teachers and syllabus designers in the process of developing more efficient second language writing courses.
    Keywords: Cooperative learning, cooperative group feedback, cooperative group writing, writing skill
  • Nafiseh Asadzadeh Maleki, Masoud Zoghi *, Nader Asadi Aidinlou Pages 104-126
    A correlational survey research design was utilized to investigate self-regulated Learning (SRL) and teacher-student interaction factors that had been realized to have contributive roles in EFL learners' academic success.  A sample of 218 EFL learners (male = 102 and female = 116) was drawn with the aid of a prior sample size calculator for the structural equation models from 645 students. They were within the age range of 18-45 and were enrolled at Islamic Azad University, Tabriz Branch. The structural equation model (SEM) hypothesis testing procedure revealed that the teacher-student interaction directly and significantly influenced learners' academic accomplishments. Likewise, the obtained results indicate that the impact of the teacher-student interaction on EFL learners' academic achievement is mediated by the effects of SRL. Correspondingly, the obtained results indicate that the theorized model fits the data. The causal contribution of psychological factors, consisting of the teacher-student interaction and SRL, to EFL learners’ academic achievement was validated. The findings of this exploratory research have certain implications for classroom practice which are elaborated in detail in this paper.
    Keywords: Academic Achievement, correlational research design, self-regulated learning, Structural equation model, Teacher-student interaction
  • AmirHossein Sarkeshikian *, Akbar Aliasgharzadeh, Fatemeh Banayazdi Pages 127-150

    There is a bulk of studies supporting the positive effect of strategy instruction on reading comprehension. This study examined the effect of two reading strategies (i.e., false correction and inference strategy) on English reading comprehension of Iranian paramedical students, using a pretest, posttest, control group design. It also surveyed their attitudes toward the effect and usefulness of these strategies. The participants were sixty paramedical students, selected through availability sampling from the Medical University of Kashan. They were randomly assigned to two experimental groups and one control group (CG). The first experimental group was instructed to use inference strategy (henceforth IS), whereas the second was instructed to use a strategy based on elaborative interrogation theory (i.e., false correction strategy, henceforth FCS). The experimental data were collected through a researcher-made pretest and posttest, and survey data through a researcher-made questionnaire. The results of statistical analyses indicated that IS group significantly outperformed FCS and CG on the posttest. The results of questionnaire data also showed that IS led to more positive attitudes. Moreover, IS was perceived as more useful in meeting participants’ academic needs. The findings of the study imply a needs-based approach to ESP pedagogy.

    Keywords: English for Specific Purposes, Attitude, false correction strategy, inference strategy, paramedical students, reading comprehension
  • Mavadat Saidi * Pages 151-169
    The learners’ ability to write a well-organized argumentative essay has gained prominence within the last decades. The multiple intelligences play a significant role in enhancing the precision of both language and thought during the writing process. The current study aimed at investigating the possible relationship between linguistic and logical intelligences and the frequency of informal fallacies and evidence types in Iranian EFL learners’ argumentative essays. To the end, a total of 110 upper-intermediate EFL learners were asked to respond to the relevant items of Multiple Intelligences Developmental Assessment Scale (MIDAS) and to write an argumentative essay. The informal fallacies and four categories of evidence were identified using two models of argumentation. Among several categories of informal fallacies and evidence, only statistical evidence was absent in argumentative essays. The results of Pearson product-moment correlation coefficient revealed a significant relationship between the participants’ linguistic and logical intelligences and the frequency of informal fallacies and evidence types in their argumentation. However, no significant difference was found between male and female EFL learners in terms of the frequency of informal fallacies and evidence types in their argumentative essays. The findings contribute to enhancing the efficiency of writing materials and courses by considering the learners’ individual differences.
    Keywords: argumentation, evidence, informal fallacy, linguistic intelligence, logical intelligence
  • Fatemeh Mirzapour * Pages 170-196
    Materials are the most noticeable components of every language-learning context. One of these materials is the specific textbooks being used by English language academies; they are crucial in directing EFL teachers and learners and guiding them through the route of language learning. The present study attempts to compare the cultural content of two course books being used currently in Iran called ILI and Rise and Shine series in order to see which one is more useful in developing the intercultural competence of EFL learners. The participants of this study include 30 EFL teachers (15 teachers in ILI who teach advanced level books and 15 teachers in Chitsazan academy who teach advanced level books). The instrument of this study includes a questionnaire adapted from (Ahmadi Safa, Moradi et al. 2015) that consists of 38 questions designed based on Likert scale. The collected date were analyzed by an independent t-test. The obtained results revealed that Rise and Shine series include more intercultural features than ILI series and they are more applicable in improving the intercultural competence of EFL learners.
    Keywords: course book evaluation, Intercultural Competence, ILI books, Rise, Shine
  • Shiva Samadani *, Nasim Shangarffam Pages 197-218
    This study investigated a new blended approach for enhancing vocabulary achievement. To this end, the project used a convenience sample of 50 intermediate EFL learners ranging from 19-35 years of age from three intact classes studying English translation at university. They were randomly assigned to two groups of 25 students each. In the experimental group, the treatment consisted of providing photos/cartoons related to the sessions’ course of instruction on Instagram, with the learners discussing and exploring the meaning of vocabularies via peer scaffolding using metacognitive strategies. The control group followed the syllabus and assigned homework according to the class program. To investigate the vocabulary achievement of the participants, a piloted multiple-choice vocabulary posttest was administered. The results that were analyzed through independent samples T-test revealed that the blended approach could significantly affect the performance of the experimental group. This study has implications not only for teachers, researchers, and syllabus designers but also for EFL learners with unpacking the notion of metacognition and peer scaffolding, proposing an integrated framework that illustrates how it may pervade the teaching-learning process as an educational goal. The implication of this study supports student responsibility, a student-centered classroom, and higher levels of cognition.
    Keywords: vocabulary achievement, Metacognitive strategies, group study, Peer Scaffolding, peer tutoring, blended approach
  • Shirin Rezaei, Davud Kuhi *, Mahnaz Saeidi Pages 219-235

    Despite widespread interest and research among applied linguists to explore metadiscourse use, very little is known of how metadiscourse resources have evolved over time in response to the historically developing practices of academic communities. Motivated by such an ambition, the current research drew on a corpus of 874315 words taken from three leading journals of applied linguistics in order to trace the diachronic evolution of stance markers in methodology section of research articles from 1996 to 2016. Hyland’s (2005b) model of metadiscourse was adopted for the analysis of the selected corpus. The data were explored using concordance software AntConc (Anthony, 2011). Moreover, a Chi-Square statistical measure was run to determine statistical significances. The analysis revealed a significant decline in the overall frequency of stance markers in methodology section of RAs. Interestingly, this decrease was entirely due to the overall decline in the use of self-mentions. Approaching interactional dimension of academic writing from such a diachronic perspective, it might be argued that the very selective use of stance markers by academic writers over time means metadiscourse does not operate in vacuum and is sensitive to changes within disciplines and their academic practices.

    Keywords: Applied Linguistics, diachronic, Metadiscourse, stance, Methodology