فهرست مطالب

مدیریت دولتی - پیاپی 52 (زمستان 1401)

فصلنامه مدیریت دولتی
پیاپی 52 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • آرین قلی پور صفحات 502-508

    امروز برخی کارکنان احساس می‌کنند که توسط مدیران نالایقی اداره می‌شوند و این مسیله باعث می‌شود با تمایل و توان لازم کار نکنند. مدیرانی که در یک حوزه خاص کار کارشناسی نکردند یا در حوزه دیگری غیر از زمینه تخصصی خود پست می‌پذیرند، در نگاه زیردستان توانایی ارزیابی عملکرد آن‌ها را ندارند و در اغلب مواقع، این تصور کارکنان درست است و موجب یاس و ناامیدی در سازمان‌ها می‌شود. یکی از مفروضات زیربنایی مدل 34000 منابع انسانی این است که شایستگی کارکنان، حتما باید به عملکرد و سودآوری منجر شود؛ در غیر این صورت شایستگی نیست، بلکه تصور شایستگی است. در حال حاضر این سوال پیش‌روی مدیران سازمان‌های کشور است که چگونه می‌توان شایستگی‌ها را عینی، ملموس و باورپذیر کرد؟ چگونه می‌توان شایستگی‌ها را در جهت عملکرد مالی و سودآوری یا نیل به اهداف سازمان هدایت کرد؟ همچنین کارکنان نیز سوالات و دغدغه‏ های مشابه دارند؛ اینکه آیا مدیران مسیر شایستگی را در سازمان جهت کسب پست‏های مدیریتی طی کرده‏اند؟ جایگاه واقعی آن‏ها با توجه به شایستگی‏ها و توانمندی‏های‏شان در سازمان کجاست؟ به‏ کارگیری و ارتقای شایستگی‏های فردی، چه تاثیری بر رشد و بهبود جایگاه آن‏ها در سازمان دارد؟ این سوالات نشان می‏دهند که شایستگی و عملکرد محوری منابع انسانی سازمان‏ها، نیاز و دغدغه یکسان مدیران و کارکنان است. برای پاسخ‏گویی و پرداختن به این سوالات و دغدغه ‏ها، همه فرایندهای چهارده‏ گانه منابع انسانی اثرگذار هستند؛ ولی فرایندهای ساختار سازمانی کلان و تفصیلی، برنامه‏ریزی و جذب، مدیریت عملکرد کارکنان و حقوق و مزایا از همه موثرترند. با توجه به تحول دیجیتال و نفوذ گسترده فناوری اطلاعات و متناسب‏تر، تخت‏تر، چابک‏تر و دقیق‏تر شدن ساختارهای سازمانی، ارتقای عمودی در مسیر شغلی کمتر و محدودتر می‏شود و اکثر کارکنان احساس فلات شغلی و در جا زدن می‏کنند. نظام‏های جذب کارکنان مدرک و سابقه محورند و فرایند ارزیابی عملکرد واقعی و موثر جدی گرفته نمی‏شود. مدل‏های پرداخت در کشور نیز گذشته‏ محورند و به شایستگی‏های عینی و ملموس حال و آینده توجهی ندارند و این مسیله ورود مدیران ناشایست به مدیریت را تشدید می‏کند.

  • حامد وارث، علی صلواتی زاده، محمدجواد بناءزاده* صفحات 509-530
    هدف

    پژوهش های پیشین بر نقش حاکمیت شرکتی بر هم راستا کردن منافع مدیران ارشد و سهام داران و بهبود عملکرد شرکت تاکید کرده اند. اگر ساختار حکمرانی هزینه نمایندگی را کاهش می دهد، می توان انتظار داشت شرکت هایی که حکمرانی مطلوبی دارند، در تخصیص سرمایه، مشکلات کمتری داشته باشند و سرمایه گذاری کاراتری انجام دهند. در این پژوهش، رابطه میان مولفه های حاکمیت شرکتی و کارایی تخصیص سرمایه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بررسی شده است.

    روش

    به منظور دستیابی به هدف پژوهش، 80 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، به روش حذف سیستماتیک برای دوره زمانی 1394 تا 1397 انتخاب شد و تجزیه وتحلیل آزمون فرضیه های پژوهش با استفاده از مدل رگرسیونی چندمتغیره و روش داده های پانل با اثرهای ثابت انجام گرفت.

    یافته ها:

     مطابق با مبانی نظری و یافته های پژوهش، حاکمیت شرکتی با کارایی سرمایه گذاری رابطه معناداری دارد. همچنین، نتایج پژوهش نشان می دهد که میان متغیرهای حاکمیت شرکتی استقلال هییت مدیره، ساختار رهبری، اندازه هییت مدیره، مالکیت بلوکی و وجود اعضای غیرموظف در کمیته حسابرسی و کارایی سرمایه گذاری رابطه معناداری وجود ندارد. همچنین میان مالکیت نهادی و کارایی سرمایه گذاری رابطه معنادار و مثبت وجود دارد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش موید ارتباط معنادار کارایی سرمایه گذاری و حاکمیت شرکتی است. در واقع انتظار می رود با افزایش کیفیت ساختار حاکمیت شرکتی، کارایی سرمایه گذاری بهبود یابد. از سوی دیگر، از میان مولفه های حاکمیت شرکتی، فقط ارتباط معنادار و مثبت میان وجود سرمایه گذاران نهادی و کارایی سرمایه گذاری تایید شد. در واقع، حضور سهام داران نهادی در ساختار مالکیت و به تبع آن، نماینده آن ها در هییت مدیره، می تواند نظارت بهتر و اتخاذ تصمیم های کاراتر در تخصیص سرمایه را سبب شود. میان سایر مولفه های حاکمیت شرکتی، یعنی مالکیت بلوکی، اندازه هییت مدیره، تعداد اعضای مستقل کمیته حسابرسی و ساختار رهبری با کارایی تخصیص سرمایه مبتنی بر نظریه نمایندگی رابطه ای وجود ندارد؛ بنابراین نظریه نمایندگی قادر نیست که این روابط را تبیین کند و باید به جنبه های رفتاری و محدودیت های ناشی از الزامات قانونی نیز توجه شود.

    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، تخصیص سرمایه، کارایی سرمایه گذاری، مولفه های حاکمیت شرکتی، بورس اوراق بهادار تهران
  • آرین قلی پور، عباس نرگسیان، سمیه ذاکری نیا* صفحات 531-553
    هدف

    همیشه این دغدغه در میان مدیران ارشد وجود داشته است که سرمایه گذاری در حوزه منابع انسانی، چه تاثیرهایی روی عملکرد کسب وکار دارد تا جایی که محققان، ارتباط بین منابع انسانی و عملکرد را به جعبه سیاهی تشبیه کرده اند که هنوز، داخل آن به طور کامل کشف نشده است. افراد وقتی توانایی های خوبی دارند، سرشار از انگیزه می شوند، محیط کار آن ها فرصت هایی را برای مشارکت فراهم می کند و عملکرد بالایی دارند. به همین علت، در این پژوهش تلاش شده است که چارچوبی یکپارچه از ارتباط فرایندهای منابع انسانی مدل 34000 با ابعاد توانایی، انگیزه و فرصت های مشارکت ارایه شود تا به عملکرد بهتری از نتایج منابع انسانی و سازمانی بینجامد.

    روش

    فلسفه پژوهش ریالیست انتقادی، رویکرد پژوهش پس کاوی، راهبرد پژوهش مطالعه موردی چندگانه، روش گردآوری اطلاعات مصاحبه و بررسی مستندات و روش تحلیل داده ها از طریق تعقیب فرایند علی است. بدین منظور سه سازمانی که در جایزه استاندارد 34000 رتبه های برتر را کسب کردند، به عنوان مطالعه موردی انتخاب شدند.

    یافته ها: 

    پس از بررسی، کدگذاری کیفی و تحلیل های صورت گرفته، 4 بعد اصلی، شامل «بسترهای محیطی»، «عوامل فرصت زای سازمانی»، «عوامل تهدیدزای سازمانی» و «فرایندهای منابع انسانی» در قالب 6 تم فرعی و 27 مفهوم تبیین شد. هر یک از این ابعاد، اجزای مختلفی را دربرمی گیرد که روی ابعاد توانایی، فرصت و انگیزه تاثیرگذارند.

    نتیجه گیری:

     در جمع بندی کلی می توان گفت که بسترهای سازمانی و محیطی، بر فرایندهای منابع انسانی تاثیرگذارند .فرایندهای توان زا عبارت اند از: شایسته سالاری تزیینی؛ شایسته گزینی؛ یادگیری تعاملی؛ یادگیری 180 درجه؛ مدیریت عملکرد کارکنان. فرایندهای انگیزه زا عبارت اند از: نظام پیشنهادها؛ تیم سازی؛ جبران خدمات کور؛ جبران خدمات عملکردگرا؛ مدیریت عملکرد کارکنان؛ ارزیابی عملکرد سوسیالیستی. در نهایت، فرایندهای فرصت زا عبارت اند از: نظام پیشنهادها؛ توسعه رهبری و رفتاری؛ اطلس دانشی؛ منابع انسانی هوشمند؛ گریدینگ شغل؛ گریدینگ شاغل؛ طراحی ساختار.

    کلیدواژگان: استاندارد 34000، فرایندهای منابع انسانی، AMO
  • راضیه قنبری وانانی*، حسن دانایی فرد، سید حسین کاظمی، جلیل دلخواه صفحات 554-579
    هدف

    پژوهش کیفی حاضر با هدف واکاوی راهبردها، برنامه ها و اقدام های ارتقادهنده به زیستی کارکنان در محل کار، از نگاه کارکنان در سازمان های دولتی ایران اجرا شده است.

    روش

    این پژوهش با اتکا به روش تحلیل محتوای کیفی، داده های گردآوری شده از سال 1399 تا پایان سال 1400 را در 14 دستگاه اجرایی واکاوی می کند. هرچند مصاحبه های نیمه ساختاریافته (115 مصاحبه) ماخذ اصلی تولید داده ها بوده است، مشاهدات پژوهشگران، پژوهش های موجود و گزارش های سازمانی داخلی و خارجی نیز، در تدقیق مضامین نقش ایفا کرده اند.

    یافته ها:

     «به زیستی کارکنان در پرتو تعاملات افراد در سازمان»، «به زیستی کارکنان در پرتو محیط سازمان»، «به زیستی کارکنان در پرتو ساختار سازمان»، «به زیستی کارکنان در پرتو فناوری سازمان»، «به زیستی کارکنان در پرتو نظام های سازمان» و «به زیستی کارکنان در پرتو فرهنگ سازمان» 6 مضمون (راهبردهای اصلی) به دست آمده از یافته های پژوهش بود که در قالب 13 طبقه اصلی و 63 طبقه فرعی، به عنوان برنامه ها و اقدام های سازمان های دولتی برای ارتقای به زیستی در محل کار از دیدگاه کارکنان در سازمان های دولتی ترسیم شد.

    نتیجه گیری:

     عوامل مختلف فردی، سازمانی و محیطی، به شکل گیری به زیستی در محل کار منجر می شود. ایجاد فضای کاری دوستانه، جایگاه اجتماعی مثبت سازمان در جامعه، جو درون سازمانی مثبت و خیرخواهانه، ساختار اجتماعی و فیزیکی تسهیل کننده به زیستی کارکنان، به کارگیری فناوری پیشرفته و ایمن، نظام های جبران خدمات عادلانه و منابع انسانی کارآمد، به همراه فرهنگ تقویت کننده به زیستی می توانند به ایجاد فضای کاری مهیج و برانگیزاننده به زیستی در محل کار منتهی شوند. در پایان درباره دلالت های نظری و عملی یافته های این پژوهش، برای دانش پژوهان و دست اندرکاران مدیریت منابع انسانی بحث شده است.

    کلیدواژگان: به زیستی در محل کار، تحلیل محتوای کیفی، رفاه کارکنان، سازمان های دولتی و مدیریت منابع انسانی
  • سید حسن آل طه، علی شائمی برزکی*، علی صفری صفحات 580-601
    هدف

    منابع انسانی در مسیر دستیابی به اهداف سازمان ها نقش مهمی ایفا می کنند. در این میان، سازمان های غیرانتفاعی، به دلیل ماهیت و ویژگی های متفاوت در مقایسه با سایر سازمان ها، دارای کارکنانی با خصوصیات و اهداف گوناگون هستند. به همین جهت، بررسی نظام مدیریت منابع انسانی در این گونه سازمان ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی چالش های مدیریت منابع انسانی در سازمان های غیرانتفاعی خیریه، طراحی و تدوین شده است.

    روش

    پژوهش کاربردی حاضر با رویکرد پژوهش کیفی اجرا شده و به منظور جمع آوری اطلاعات، از ابزار مصاحبه در جامعه ای متشکل از خبرگان و مدیران موسسه های غیرانتفاعی بهره برده است. روش نمونه گیری از نوع نظری بوده که تا رسیدن به اشباع نظری و عدم ظهور مقوله جدید تا مصاحبه پانزدهم ادامه یافته است. به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات، از روش تحلیل تم استفاده شده است. روایی و پایایی ابزار و نتایج پژوهش، به ترتیب، از طریق بررسی های همکار، پایایی بازآزمون و... بررسی شده است.

    یافته ها:

     نتایج حاصل از تحلیل داده ها، به شناسایی چهار دسته از چالش های مرتبط با مدیریت منابع انسانی در سازمان های غیرانتفاعی، منجر شد. این چالش ها عبارت اند از: چالش های تخصصی، چالش های مرتبط با منابع انسانی، چالش های مالی و اقتصادی و چالش های قانونی.

    نتیجه گیری:

     شرایط خاص و ماهیت متفاوت سازمان های غیرانتفاعی نسبت به سایر سازمان ها، موجب شده است تا شناسایی و بررسی چالش های پیش روی این سازمان ها برای کمک به بهبود عملکرد، اهمیت فزاینده ای پیدا کند. با کشف خلا موجود در دسته بندی این چالش ها در سازمان های غیرانتفاعی ایران، به تبیین آن ها پرداخته شده و در ارتباط با مدیریت و مواجهه با چنین چالش هایی پیشنهادهایی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، چالش های مدیریت منابع انسانی، سازمان غیرانتفاعی
  • عاطفه سیفی، اردشیر شیری*، سید مهدی ویسه صفحات 602-627
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، طراحی الگوی لفاظی‏گری مدیران در سازمان‏های دولتی بوده است.

    روش

    روش تحقیق کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد است. برای گردآوری اطلاعات، از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شده و تجزیه وتحلیل اطلاعات، به روش استراوس و کوربین و مدل پارادایمی انجام گرفته است. نمونه گیری به روش نظری و با بهره مندی از تکنیک هدفمند صورت پذیرفته است که بر مبنای آن، 17 مصاحبه با مدیران سازمان های دولتی شهر خرم آباد به عمل آمد.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، 56 مقوله محوری و 24 کد انتخابی، در قالب 6 مولفه اصلی شناسایی شد که عبارت اند از: 1. پدیده محوری، شامل مولفه های ظاهرگرایی گفتاری، زبان تصنعی، حقه های سیاسی زبان، ترفندهای زبانی؛ 2. عوامل علی، شامل مولفه های اوضاع حقیقی نامطلوب، هراس ادراکی، سودجویی فطری، ویژگی های شخصیتی؛ 3. عوامل بسترساز، شامل مولفه های فرهنگ سازمانی، سیاست زدگی، اقتضایات محیطی، عدم مطالبه گری ذی نفعان؛ 4. عوامل مداخله گر، شامل مولفه های هوش اخلاقی ضعیف، پلیدی نهادی، بی مهارتی مدیریتی، سیاست اخلاقی بیمارگونه؛ 5. راهبردها، شامل مولفه های سوداگری اداری، ماکیاولی گری، جهت دهی منفعت طلبانه افکار عمومی، مدیریت ویترینی؛ 6. پیامدها، شامل مولفه های فردی، سازمانی و اجتماعی.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد که مدیران برای موجه جلوه دادن خود و سرپوش گذاشتن بر بی مبالاتی ها و همچنین عوام فریبی، از ترفندهای زبانی بهره می گیرند. می توان گفت نظام های دولتی برای مقابله با لفاظی گری، باید شایسته سالاری و پرهیز از انتصاب مدیران بی مهارت و کم تجربه را سرلوحه کار خویش قرار دهند.

    کلیدواژگان: لفاظی گری، لفاظی گری مدیریتی، سازمان های دولتی، نظریه داده بنیاد
  • افسانه مظفری، علی اصغر کیا، شهناز هاشمی، عنایت داودی* صفحات 628-644
    هدف

    یکی از روش هایی که مسیولان دولت و دستگاه های دولتی، می توانند در جهت صیانت از حقوق شهروندان اتخاذ کنند، رسیدگی موثر به شکایات شهروندان است. در واقع، پاسخ گویی و رسیدگی به شکایات مردمی، یکی از صورت های صیانت از حقوق شهروندی است. این پژوهش به دنبال ارایه مدل بهینه برای جلب اعتماد عمومی به سامانه رسیدگی به شکایات و اعلامات سازمان بازرسی است.

    روش

    در این پژوهش از روش پیمایش و ابزار پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش مشتریان و کاربران سامانه رسیدگی به شکایات و اعلامات سازمان بازرسی استان مازندران بوده که در سال 1396 آمار این افراد 24884 نفر گزارش شده است. از بین این افراد 378 نفر برای شرکت در پژوهش انتخاب و پرسش نامه ها بر اساس روش نمونه گیری سیستماتیک در بین آن ها توزیع شد.

    یافته ها: 

    نتایج به دست آمده به تدوین یک مدل منجر شد. مدل تدوین شده برای تبیین تغییرات میزان موفقیت در جلب اعتماد عمومی به سامانه شکایات سازمان بازرسی، نشان دهنده تاثیر معنادار متغیر بیرونی ویژگی های مشتری و متغیرهای درونی فناوری، کیفیت وبسایت و ویژگی های سازمان بر اعتماد عمومی به سامانه است.

    نتیجه گیری: 

    به طور کلی نتایج پژوهش نشان می دهد که با بهبود کیفیت وبسایت، وضعیت فناوری و ویژگی های سازمان، می توان انتظار داشت که ویژگی های مدنظر مشتریان بیشتر تامین شود و میزان اعتماد آن ها به سامانه رسیدگی به شکایات افزایش یابد. برای طراحی مدل بهینه به منظور جلب اعتماد عمومی به سامانه، از روش تحلیل مسیر و معادلات سخت تری استفاده شد.

    کلیدواژگان: اعتماد عمومی، سامانه رسیدگی به شکایات و اعلامات، سازمان بازرسی کل کشور
|
  • Hamed Vares, Ali Salavatizadeh, MohammadJavad Bannazadeh * Pages 509-530
    Objective

    The role of corporate governance in matching the interests of senior executives with those of the shareholders’ interests has been investigated in previous studies. If corporate governance can reduce agency costs, companies with good governance may have fewer unfavorable issues in their capital allocation. The main purpose of this study is to examine the relationship between the components of corporate governance and the efficiency of capital allocation in public joint stock companies.

    Methods

    In order to study and achieve the objectives of the research, 80 companies listed on the Tehran Stock Exchange (TSE), from 2015 to 2018, were selected via the purposive sampling method. The research hypotheses were tested using the panel data and fixed effects model.

    Results

    According to research findings, corporate governance has a significant relationship with investment efficiency. The results also showed no significant relationship between investment efficiency and corporate governance variables including independence of the board of directors, leadership structure, the number of members of the board of directors, block-holder ownership, and the presence of outside directors in the audit committee. There is also a significant and positive relationship between institutional ownership and investment efficiency

    Conclusion

    The achieved results of the present study confirm the significant relationship between investment efficiency and corporate governance. Accordingly, investment efficiency is expected to improve as the quality of the corporate governance structure increases. Only a significant relationship between the existence of institutional investors as a corporate governance variable with investment efficiency was proved. The presence of institutional shareholders in the ownership structure and, consequently, their representative on the board of directors, can lead to better control and more efficient decision-making in capital allocation. On the other hand, there was found no empirical evidence for the relationship between other corporate governance variables such as board independence, leadership structure, board size, block ownership, and the presence of outside directors in the audit committee with investment efficiency as the agency theory proposes. The agency theory cannot explain the empirical findings; therefore, the behavioral aspect and legal limitations and requirements are required to be considered.

    Keywords: Corporate governance, Capital Allocation, Investment Efficiency, Corporate Governance Components, Tehran Stock Exchange (TSE)
  • Arian Gholipor, Abbas Nargesian, Somayeh Zakerinia * Pages 531-553
    Objective

    This study mainly seeks to investigate the relationship between human resource processes and AMO (Ability, Motivation, and Opportunity) dimensions in order to design an integrated framework of 34000 standard human resource processes.

    Methods

    In this research, the philosophy of research is critical realism, the research approach is Retrodictive, the research strategy is multiple case studies and the method of data collection is through interviews and review of documents. For this purpose, three organizations that have taken the top ranks in the 34000 standard awards were selected as the research’s case studies.

    Results

    After reviewing, qualitative coding and analysis, 4 main roles including "environmental contexts", "organizational opportunistic factors", "organizational threatening factors" and "human resource processes" in the form of 6 sub-themes and 27 concepts were explained.

    Conclusion

    In general, it can be said that organizational and environmental contexts affect human resource processes and decorative meritocracy processes; selection based on merit; Interactive learning; 180 degree learning; Employee performance management are empowering and the suggestion system, team building, blind service compensation, performance oriented compensation, employee performance management, socialist performance appraisal are motivating and suggestion system, leadership and behavioral development, knowledge atlas, intelligent human resources, job grading and designing structure are opportunistic.

    Keywords: AMO, 34000 model, HUMAN RESOURCES PROCESSES
  • Raziyeh Ghanbary Vanani *, Hassan Danaee Fard, Seyed Hossein Kazemi, Jalil Delkhah Pages 554-579
    Objective

    The present qualitative research was conducted to analyze strategies, programs, and actions to improve employees’ well-being in their workplaces from the perspective of employees working in Iranian public organizations.

    Methods

    Based on the qualitative content analysis method, the current study analyzes the data collected from 14 public organizations in a period from the beginning of the Iranian calendar year of 1399 to the end of 1400 (March 2020- March 2021). Although semi-structured interviews (n = 115) were the primary source of data collection, researchers' observations, existing studies, and internal and external organizational reports had also a noticeable effect on developing and improving the themes.

    Results

    The findings of the study showed "employee well-being in light of people interactions in the organization"; "employee well-being in light of organizational environment"; "employee well-being in light of organizational structure"; "employee well-being in light of organizational technology"; "employee well-being in light of organizational systems "and "employee well-being in light of organizational culture” were drawn as the six themes (main strategies). Moreover, 13 main categories and 63 sub-categories were obtained as programs and actions of the public organizations to promote workplace well-being from the perspective of employees in the public organizations.

    Conclusion

    Various individual, organizational, and environmental factors lead to the formation of well-being in the workplaces. Positive relationships and support from managers and co-workers are necessary at the individual level. At the organizational level, good social and physical structure, the use of advanced and safe technology, equitable compensation, efficient human resource systems, and a culture of values, norms, and symbols that facilitate well-being in the workplace is needed. Also, creating a friendly work environment, and the positive social prestige of the organization in society are various environmental programs that can lead to an exciting and motivating work environment that promotes well-being at the workplace.

    Keywords: Employee welfare, Human resource management, Public organizations, Qualitative Content Analysis, Well-being in the workplaces
  • Sayed Hassan Aletaha, Ali Shaemi Barzoki *, Ali Safari Pages 580-601
    Objective

    Human resources play an important role in achieving the goals of any organization. Meanwhile, non-profit organizations benefit from employees with different characteristics and goals because of their different nature from other organizations. Therefore, studying human resource management systems in such organizations is vital. This study seeks to identify the challenges of human resource management in non-profit organizations.

    Methods

    The current applied research took a qualitative approach. To collect the required data, researchers conducted interviews with a community of experts and managers of non-profit institutions. The sampling method was theoretical sampling, which was conducted up to 15 interviews at the theoretical saturation level. To analyze the collected data, the theme analysis method was used. The validity and reliability of the tools and the results of the research were examined by peer review and retest reliability.

    Results

    The results of the data analysis identified four categories of challenges related to human resource management in non-profit organizations. The challenges included specialized challenges, challenges related to human resources, financial and economic challenges, and legal challenges.

    Conclusion

    The special conditions and the different nature of non-profit organizations compared to other organizations have made it increasingly important to identify and examine the challenges faced by them for improving their performance. By determining the gap in the categorizing of these challenges in Iran's non-profit organizations, this research tried to explain them and offers suggestions related to management and dealing with such challenges.

    Keywords: Human resource management, Human Resource Management Challenges, Non-Profit Organization
  • Atefeh Seify, Ardshir Shiri *, Seyed Mehdi Veiseh Pages 602-627
    Objective

    Rhetoric is a state of elocution to convince and motivate beneficiaries, customers, co-workers and superior managers by some of managers within organizations. Those managers who use rhetoric often overstate in explaining organizational truths and highlight their own positive actions. Respecting the importance of subject and also due to research gap in this regard, present study was carried out with the aim of examining managers' rhetoric within public organizations.

    Methods

    In terms of approach, this study was an explorative survey and it was a qualitative research in terms of its type. Population of study consisted from a group of experts including executive manages within Khorramabad public organizations among which some individuals were selected as research subjects through purposive sampling way. In order to collect data, semi-structured interviews were applied which continued to reach for a point of theoretical saturation. The number of 17 organizational experts participated in this study. Verification of the validity of contents by using content validity ratio (CVR) and content validity index (CVI) was done by 15 experts. Moreover, reliability of codes was confirmed through inter-coder reliability way.

    Results

    Obtained findings from analyzing  interviews' data by open, axial and selective coding ways and also using software Maxqda 2018 was led to elicit a paradigmatic model of managers' rhetoric based on the grounded theory with 6 major, 24 axial categories and 56 codes from open coding way. This model was designed by 6 major components including core category, cause factors, ground factors, intervening factors, strategies and outcomes for managers' rhetoric. By this model, categories verbal formalism, feigned speech, political artifices, tip and tricks in speaking were identified as items of core category. Moreover, undesirable real situation, perceptual anxiety, inborn profiteering and personality features were realized as cause factors. During this study, organizational culture, politicization, socio- environmental requirements and lack of beneficiaries' demanding were identifies as ground factors. Weak ethical intelligence, innate vice, lack of managerial proficiency, Pathological moral policy had an intervening impact on managers' rhetoric. Strategies of managers' rhetoric were appeared as administrative trading, Machiavellianism, directing public opinion towards personal interests and showcase management. Finally individual, organizational and social outcomes were recognized.

    Conclusion

    Theoretically, presented model of managers' rhetoric in this study has identified some themes which have been less addressed before. The findings of the study can make researches and managers within public organizations aware of the concept of managers' rhetoric at public organizations. Since rhetoric can lead to employees' cynicism, decreasing organizational effectiveness, hurting public trust and disrespecting professional ethics within organizations, it is suggested to select and assign managers based on ethical and professional competence to avoid developing an organizational atmosphere encouraging rhetoric.

    Keywords: Rhetoric, Managerial Rhetoric, Public organizations, Grounded theory
  • Afsaneh Mozaffari, AliAsghar Kia, Shahzaz Hashemi, Enayat Davoodi * Pages 628-644
    Objective

    One of the ways that government officials and government agencies can adopt to protect the rights of citizens is to deal effectively with citizens' complaints. Answering complaints is one of the forms of protecting the citizen's rights. This research seeks to provide an optimal model to gain public trust in the Customer Complaint System of The Inspection Organization of Iran. Dealing with complaints is aimed at serving the customers, and this issue is very important at the heart of government organizations in the Islamic Republic of Iran. This procedure is aimed at eliminating the weaknesses of information and culture building, creating a suitable platform for improving the level of satisfaction, preventing waste of time and extra traffic, and reducing the loss of human capital.

    Methods

    In this research, a survey method and a researcher-made questionnaire were used. The statistical population of this research was made up of customers and users of the named system in the Inspection Office in the northern Iranian Mazandaran Province. In 2016, 24,884 there were customers and users, of whom 378 individuals participated in this study. Questionnaires were distributed to the sample population based on systematic sampling.

    Results

    The obtained results led to the development of a model. The compiled model to explain the changes in the success rate in gaining public trust in the intended complaints system showed a significant impact of external variables of customer characteristics and internal variables of technology, website quality, and organizational characteristics on public trust in the system.

    Conclusion

    In general, the results of the current research showed that by improving the quality of the website, the state of technology and the characteristics of the organization, the features desired by customers would be provided and their trust in the complaint system would increase. To design an optimal model to gain public trust in the system, the path analysis method and more difficult equations were used. Based on earlier research, 45 percent of customers do not complain even after expressing dissatisfaction, 50 percent complain but give up, and only five percent follow up on their complaints to get responses. By extracting the required information from the complaints, it is possible to evaluate the quality of services and overcome the negative points while strengthening the positive points. Dealing with complaints and investigating them is an effective tool for improving the quality of services (Mohadnia et al., 2013). It increases people's trust in the government. In this study, the level of trust in the Customer Complaint System of Inspection Organization was investigated. Based on the obtained results, factors related to technology, characteristics of the organization, the quality of the website, and also customer characteristics have a significant relationship with gaining public trust in the system. The customer's characteristics with the mediation of technology, i.e., the quality of the website and the characteristics of the organization, impact the trust in an inspection complaints management system.

    Keywords: Public trust, Customer complaint system, State inspection organization