فهرست مطالب

Journal of Innovation Management and Organizational Behavior
Volume:2 Issue: 1, 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/02/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهدی رستمی*، مهدی قزلسفلو صفحات 1-14
    زمینه و هدف

    در محیط یک سازمان عوامل انسانی در معرض فشارهای عصبی و روانی گوناگونی قرار دارند که آثار سوء فراوانی بر عملکرد افراد باقی می گذارد؛ هدف از مطالعه حاضر  پیش بینی فرسودگی شغلی بر اساس فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی کارکنان دانشگاه شهید بهشتی می باشد. روش شناسی: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری کلیه کارکنان دانشگاه در سال 92 بودند. نمونه آماری 132 نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. پژوهش با استفاده از پرسشنامه های فرسودگی شغلی مسلش، فرهنگ سازمانی هافستد و رضایت شغلی بری فیلد و روث جمع آوری شد. داده های به دست آمده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، روش تحلیل رگرسیون خطی و تی تست تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین فرهنگ سازمانی و فرسودگی شغلی رابطه منفی معنادار و بین فرهنگ سازمانی با رضایت شغلی رابطه مثبت معناداری وجود دارد. همچنین بین فرسودگی شغلی و رضایت شغلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد؛ فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی قادر به پیش بینی فرسودگی شغلی در کارکنان می باشد. همچنین رضایت شغلی در بین کارکنان زن و مرد تفاوت معناداری به دست آمد اما در فرهنگ سازمانی و فرسودگی شغلی در دو جنس هیچ تفاوتی دیده نشد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش، چنین برمی آید که فرهنگ سازمانی مشارکتی بیشترین میزان رضایت شغلی و کمترین میزان فرسودگی شغلی را بوجود می آورد.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، فرهنگ سازمانی، رضایت شغلی
  • نعمت الله التیامی نیا، زری نامجو، فرهاد آسمند، زهرا مرادپور ده شیخ، فرهاد نامجو* صفحات 15-26
    زمینه و هدف

    این پژوهش با هدف اصلی تبیین رابطه عدالت سازمانی با فرسودگی شغلی، رفتار شهروندی سازمانی و رشد فردی در کارکنان آموزش و پرورش شهر مروست انجام گرفت. روش شناسی: طرح پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان یاسوج تشکیل دادند. از بین جامعه آماری 148 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های عدالت سازمانی نیهوف و مورمن(1993)، فرسودگی شغلی ماسلاچ (1985)، اقدام برای رشد فردی(PGIS)  و رفتار شهروندی سازمانی پودساکف و همکاران(1990) استفاده شد. بعد از جمع آوری و استخراج داده ها، نمرات شرکت کنندگان با استفاده از همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چندگانه و چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین عدالت سازمانی و مولفه های عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و عدالت مراوده ای با فرسودگی شغلی رابطه منفی وجود دارد(01/0). همچنین نتایج نشان داد که بین عدالت سازمانی و مولفه های عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و عدالت مراوده ای با رفتار شهروندی سازمانی و رشد فردی رابطه مثبت وجود دارد(01/0).

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش تلویحات مهمی برای مدیران آموزش و پرورش در جهت استقرار عدالت سازمانی و متعاقبا ایجاد اشتیاق شغلی و رفتار سازمانی مثبت در بین کارکنان دارد.

    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، فرسودگی شغلی، رفتار شهروندی، رشد فردی
  • رقیه سادات کوچک زاده*، سارا بهزادی، شهباز صداقت صفحات 27-36
    زمینه و هدف

    حضور در محیط متلاطم و بازار رقابتی و الزام به نوآوری، کارآفرینان را به سوی تاب آوری سوق می دهد. الزام کارآفرینان در سازمان ها به پیشرانی در نوآوری باعث شده است؛ هدف اصلی آن، بررسی رابطه بین تاب آوری شغلی و کارآفرینی سازمانی است. قلمرو مکانی این تحقیق نیز دانشگاه پیام نور استان فارس است. روش شناسی: تحقیق حاضر یک تحقیق توصیفی-همیشگی است در این مطالعه از هر دو روش آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است. آزمون میانگین برای رتبه بندی مولفه های تاب آوری شغلی و کارآفرینی سازمانی استفاده شده است. آزمون ضریب همبستگی پیرسون نیز برای سنجش همبستگی بین تاب اوری شغلی و کارآفرینی سازمانی و برای مشخص نمودن سهم هر یک از مولفه های تاب آوری شغلی در کارآفرینی سازمانی، مدل رگرسیون بکار رفته است.  مهمترین ابزار گردآوری داده ها در تحقیق حاضر، پرسشنامه بوده است، که با استفاده از آزمون های ضریب آلفای کرونباخ و روایی افتراقی، پایایی و روایی پرسشنامه سنجیده شده است.

    یافته ها

     با توجه به تجزیه و تحلیل های انجام شده می توان گفت: بین تاب آوری شغلی و کارآفرینی سازمانی همبستگی مثبت و قوی در دانشگاه پیام نور استان فارس وجود دارد و ویژگی تاب آوری شغلی و کارآفرینی سازمانی در بین زنان و مردان متفاوت و در بین مردان بیشتر از زنان است.

    نتیجه گیری

    سهم مولفه های تاب آوری در کارآفرینی سازمانی به ترتیب عبارتند از تمایل به تغییر، خطر پذیری، شبکه سازی، اعتماد به نفس، سازگاری، استقلال، آگاهی از اهداف خود، تمایل به انجام کار بزرگ، آگاهی از گرایشات، قابلیت استخدامی و یادگیری فعال.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، تاب آوری، کارآفرینی سازمانی، تاب آوری شغلی
  • سیامک کردستانی، سید عباس حیدری* صفحات 37-50
    زمینه و هدف

    یک برند قدرتمند هم برای مشتری و هم برای سازمان ارزش ایجاد می کند. از یک طرف برند ها ابزار مختصر و مفیدی برای ساده سازی فرآیند انتخاب و خرید محصول یا خدمت در اختیار مشتری قرار می دهند و فرآیند پردازش داده ها و اطلاعات را برای آنها ساده تر و سریع تر می سازند و از این طریق برای مشتریان ارزش ایجاد می کند؛ لذا پژوهش حاضر به تاثیر ارزش ویژه برند  بر هوشمندی رقابتی شرکت های دانش بنیان دانشکاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی می پردازد. روش شناسی: روش تحقیق مورد استفاده از نوع توصیفی، پیمایشی و همبستگی میباشد. همچنین جامعه آماری در پژوهش حاضر، کلیه مدیران شرکت های دانش بنیان دانشکاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی می باشد.حجم نمونه بااستفاده از فرمول کوکران 82 نفر تعیین گردید و روش نمونه گیری پژوهش حاضر نمونه گیری  تصادفی ساده می باشد. داده های تحقیق با روش کتابخانه ای و میدانی گردآوری شده و ابزار مورد استفاده پرسشنامه بوده است. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ 0.859 و روایی ابزار با روش محتوایی مورد تایید قرار گرفته اند. اطلاعات تحقیق به کمک نرم افزار لیزرل و با استفاده از آزمونهای آماری، توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این تحقیق حاکی از آن است که آگاهی به برند وفاداری به برند تداعی برند کیفیت درک شده بر هوشمندی رقابتی تاثیر مثبت و معنادار ی دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش پیشنهاد می شود که، مدیران با در پیش گرفتن رویکردی پویا، به ارزش ویژه برند  و توسعه هوشمندی رقابتی به منزله دو حوزه عملکردی راهبردی شرکت توجه کنند.

    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، آگاهی به برند، وفاداری به برند، تداعی برند، کیفیت درک شده، هوشمندی رقابتی
  • امید فرزین، روح الله سمیعی* صفحات 51-62
    زمینه و هدف

    اخلاق حرفه ای به معنای بایدها و نبایدهای ارزشی فلسفی نسبت به خود، دیگران و جامعه و همچنین مسولیت تعهدی که شخص در حرفه خود نسبت به دیگران و جامعه دارد، می باشد؛ لذا هدف از پژوهش حاضر ارایه الگوی نقش اخلاق حرفه ای در ایجاد مزیت استراتژیک در نظام اداری بخش عمومی سازمان امور مالیاتی استان های شمال کشور می باشد. روش شناسی: این پژوهش از لحاظ ماهیت اکتشافی و از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها از نوع آمیخته می باشد. که مرحله نخست شامل تحقیق کیفی و روش دلفی فازی و سپس روش تحقیق کمی می باشد. نحوه گردآوری داده ها در مرحله اول با مطالعه متون مرتبط و با ابزار مصاحبه به روش اکتشافی و نیمه ساختاریافته می باشد. در مرحله دوم الگوی ساختاری روابط بین ابعاد و شاخص های مدل و برازش مدل با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و بکارگیری نرم افزار Pls مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که پاسخ های خبرگان به 5 بعد و 15 شاخص اخلاق حرفه ای و 4 بعد و 12 شاخص مزیت استراتژیک و همچنین متغیرهای مسیولیت های اجتماعی و مدیریت دانش به عنوان متغیر میانجی منتهی و در ادامه الگوی نهایی تحقیق ترسیم شد. با توجه به چالش های متعددی که امروزه سازمان های اقتصادی ایران با آنها مواجه شده است بهبود و تضمین رعایت اخلاقیات در آن الزامی می باشد. یکی از حوزه هایی که سازمان امور مالیاتی باید به آن توجه ویژه داشته باشد حوزه اخلاق حرفه ای است.

    نتیجه گیری

    بنابراین بهتر است مدیریت با توجه به اهمیت این ابعاد و شاخص ها، آنها را در محیط کار مد نظر قرار دهند و تقویت شوند تا از این طریق، آثار ناشی از نقش اخلاق حرفه ای در ایجاد مزیت استراتژیک حاصل شود.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، مزیت استراتژیک، نظام اداری
  • لیلا اصغرپور، مسعود پورکیانی* صفحات 63-75
    زمینه و هدف

    تلاش در جهت ایجاد یک فرهنگ مالیاتی پیشرو و قوی در کشور می تواند تاثیر مهمی در کاهش هزینه ها، افزایش درآمدهای دولت و ایجاد کنترل های موثر داشته باشد که نتیجه آن افزایش عدالت اجتماعی و رفاه عمومی باشد؛ لذا هدف پژوهش حاضر تبیین عوامل فردی اجتماعی، درون سازمانی و برون سازمانی  در  توسعه و ارتقای فرهنگ مالیاتی مودیان و رتبه بندی آنها  از دیدگاه خبرگان می باشد. روش شناسی: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و توسعه ای محسوب می شود و از نظر روش جمع آوری داده ها، آزمون فرضیه و نتیجه گیری، روش تحقیق از نوع توصیفی، پیمایشی و همبستگی است که به منظور انجام آن پرسشنامه ای طراحی گردید و برای طرح سوالات پرسشنامه با استفاده از 21 متغیر شناسایی شده در ادبیات و پیشینه تحقیق و نظرات صاحب نظران اقدام شد. جامعه آماری تحقیق حاضر 30 نفر از خبرگان می باشند.  جهت جمع آوری داده ها از هردو روش میدانی و کتابخانه ای و ابزار پرسشنامه استفاده گردیده است. روایی پرسشنامه ها از روش روایی محتوایی توسط خبرگان محاسبه و تایید گردید. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ بالای70/0 بدست آمد و مورد تایید قرار گرفت. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون t و فریدمن از نرم افزار spss  به آزمون فرضیه های تحقیق پرداخته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که عوامل مرتبط با توسعه و ارتقای فرهنگ مالیاتی شامل عوامل فردی، اجتماعی شدن، درون سازمانی و برون سازمانی می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نهایی این پژوهش ناشن داد که وضعیت هر یک از عوامل مرتبط با توسعه و ارتقای فرهنگ مالیاتی در سطح مطلوبی قرار دارند.

    کلیدواژگان: عوامل فردی، اجتماعی شدن، درون سازمانی، برون سازمانی، فرهنگ مالیاتی
|
  • Mehdi Rostami *, Mehdi Ghezelseflo Pages 1-14
    Background and purpose

    in the environment of an organization, human factors are exposed to various nervous and psychological pressures, which leave many negative effects on people's performance; The purpose of this study is to predict job burnout based on organizational culture and job satisfaction of employees of Shahid Beheshti University.

    Methodology

    The present study was descriptive of the correlation type and the statistical population of all university employees in 1992. The statistical sample was 132 people who were selected using random sampling method. The research was collected using Moslesh's job burnout questionnaires, Hofstede's organizational culture and Barry Field's and Ruth's job satisfaction questionnaires. The obtained data were analyzed using Pearson's correlation coefficient, linear regression analysis and t-test.

    Findings

    The results showed that there is a significant negative relationship between organizational culture and job burnout and a significant positive relationship between organizational culture and job satisfaction. Also, there is a positive and significant relationship between job burnout and job satisfaction; Organizational culture and job satisfaction can predict employee burnout. Also, there was a significant difference in job satisfaction between male and female employees, but no difference was seen in organizational culture and job burnout in both sexes.

    Conclusion

    Based on the findings of this research, it appears that cooperative organizational culture creates the highest level of job satisfaction and the lowest level of job burnout.

    Keywords: burnout, Organizational Culture, Job Satisfaction
  • Nematollah Eltiamnia, Zari Namjoo, Farhad Asmand, Zahra Moradpour Dehsheykh, Farhad Namjo * Pages 15-26
    Background and purpose

    In an organization's environment, human factors are exposed to various nervous and psychological pressures that negatively affect people's performance. The purpose of this study is to predict job burnout based on organizational culture and job satisfaction of employees of Shahid Beheshti University.

    Methodology

    The present study was descriptive-correlation type, with the statistical population of all university employees in 1992. The statistical sample was 132 people who were selected using a random sampling method. The research was collected using Maslash's job burnout questionnaires, Hofstede's organizational culture, and Barry Field's and Ruth's job satisfaction questionnaires. The obtained data were analyzed using Pearson's correlation coefficient, linear regression analysis, and t-test.

    Results

    The results showed a significant negative relationship between organizational culture and job burnout and a significant positive relationship between organizational culture and job satisfaction. Also, there is a positive and significant relationship between job burnout and job satisfaction; Organizational culture and job satisfaction can predict employee burnout. Also, there was a significant difference in job satisfaction between male and female employees, but no difference was seen in organizational culture and job burnout in both sexes.

    Conclusion

    Based on the findings of this research, a collaborative organizational culture creates the highest level of job satisfaction and the lowest level of job burnout.

    Keywords: Organizational Justice, Job Burnout, Citizenship Behavior, individual growth
  • Roghaye Sadat Kochakzadeh *, Sara Behzadi, Shahbaz Sedaghat Pages 27-36
    Background and purpose

    presence in a turbulent environment and a competitive market, and the need for innovation drives entrepreneurs towards resilience. The requirement of entrepreneurs in organizations has led to innovation; Its primary purpose is to investigate the relationship between job resilience and organizational entrepreneurship. The geographical area of this research is Payam Noor University of Fars province.

    Methodology

    The current research is descriptive-permanent research. This study used descriptive and inferential statistical methods for data analysis. The average test has been used to rank the components of job resilience and organizational entrepreneurship. Pearson's correlation coefficient test has also been used to measure the correlation between job resilience and organizational entrepreneurship. A regression model has been used to determine the contribution of each component of job resilience in organizational entrepreneurship. The most important tool for data collection in the current research was the questionnaire, measured using Cronbach's alpha coefficient and differential validity tests, as well as the reliability and validity of the questionnaire.

    Results

    According to the analysis, there is a positive and strong correlation between job resilience and organizational entrepreneurship in Payam Noor University of Fars province. The characteristics of job resilience and organizational entrepreneurship are different between women and men and more among men than women.

    Conclusion

    The contribution of resilience components in organizational entrepreneurship are, in order, willingness to change, risk-taking, networking, self-confidence, adaptability, independence, awareness of one's goals, willingness to do great work, awareness of trends, employability, and active learning.

    Keywords: Entrepreneurship, Resilience, Organizational Entrepreneurship, job resilience
  • Siamak Kordestani, Seyed Abbas Heydari * Pages 37-50
    Background and purpose

    A powerful brand creates value for both the customer and the organization. On the one hand, brands provide a concise and useful tool to simplify the process of choosing and buying a product or service, and make the process of processing data and information easier and faster for them, thereby creating value for customers. Therefore, the present study deals with the effect of brand value on the competitive intelligence of Razavi Khorasan Islamic Azad University knowledge-based companies.

    Methodology

    The research method used is descriptive, survey and correlation. Also, the statistical population in the present study is all managers of knowledge-based companies of Razavi Khorasan Islamic Azad University. The sample size was determined using the Cochran formula of 82 people, and the sampling method of the present study is simple random sampling. The library and field method collected the research data, and a questionnaire was used as the tool. The reliability of the questionnaires has been confirmed using Cronbach's alpha method of 0.859 and the instrument's validity using the content method. Research information was analyzed with the help of Lisrel software and using statistical, descriptive, and inferential tests.

    Results

    The results of this research indicate that brand awareness, brand loyalty, brand association, and perceived quality have a positive and significant effect on competitive intelligence.

    Conclusion

    Based on the research findings, it is suggested that, by taking a dynamic approach, managers pay attention to the special value of the brand and the development of competitive intelligence as two strategic functional areas of the company.

    Keywords: brand equity, Brand Awareness, Brand Loyalty, Brand Association, Perceived Quality, Competitive Intelligence
  • Omid Farzin, Rohollah Samiei * Pages 51-62
    Background and purpose

    professional ethics means philosophical value dos and don'ts towards oneself, others, and society, as well as the responsibility of the obligation that a person has in his profession towards others and society. Therefore, the purpose of this research is to provide a model of the role of professional ethics in creating a strategic advantage in the administrative system of the public sector of the Tax Affairs Organization of the northern provinces of the country.

    Methodology

    This research is exploratory in nature, practical in terms of purpose, and mixed in terms of the data collection method. The first stage includes qualitative research and the fuzzy Delphi method, and then the quantitative research method. The method of collecting data in the first stage is by reading related texts and using the interview tool in an exploratory and semi-structured way. In the second step, the structural model of the relationships between dimensions and model indicators and the model fit was examined using the structural equation modeling method and using PLS software.

    Results

    The results of the research showed that the answers of the experts led to 5 dimensions and 15 indicators of professional ethics and four dimensions and 12 indicators of strategic advantage, as well as the variables of social responsibility and knowledge management as mediating variables, and then the final model of the research was drawn. Considering the many challenges faced by Iran's economic organizations today, it is necessary to improve and ensure compliance with ethics. One of the fields that the tax affairs organization should pay special attention to is the field of professional ethics.

    Conclusion

    Therefore, considering the importance of these dimensions and indicators, the management should consider and strengthen them in the work environment so that the effects of the role of professional ethics in creating a strategic advantage can be achieved.

    Keywords: Professional Ethics, strategic advantage, administrative system
  • Leila Asgharpour, Masoud Pourkaini * Pages 63-75
    Background and purpose

    Efforts to create a progressive and strong tax culture in the country can have an important effect on reducing costs, increasing government revenues, and creating effective controls, the result of which is an increase in social justice and public welfare. Therefore, the current research aims to explain the individual, social, internal and external factors in the development and promotion of the tax culture of taxpayers and their ranking from the point of view of experts.

    Methodology

    This research is applied and developmental in terms of purpose and terms of data collection, hypothesis testing, and conclusion; the research method is descriptive, survey, and correlational. For this purpose, a questionnaire was designed, and questions were asked using 21 variables identified in the literature, research background, and experts' opinions. The statistical population of this research is 30 experts. Both field and library methods and questionnaire tools were used to collect data. The validity of the questionnaires was calculated and confirmed by the experts using the content validity method. The reliability of the questionnaires was obtained using Cronbach's alpha test above 0.70 and was confirmed. The collected data were tested using a t-test and Friedman's SPSS software to test the research hypotheses.

    Results

    The results showed that the factors related to the development and promotion of tax culture include individual factors, socialization, and internal and external factors.

    Conclusion

    The final results of this research showed that each factor related to the development and promotion of tax culture is at a favorable level.

    Keywords: Individual factors, Socialization, intra-organizational, extra-organizational, tax culture