فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال ششم شماره 6 (پیاپی 36، شهریور 1380)

  • 857 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/03/19
  • تعداد عناوین: 17
|
  • نگرش های تاز در استئوآرتریت، / قسمت دوم: رویکرده ای درمانی
    صفحه 727
    استئوارتریت یک بیمار یپیچیده است. عوامل سیستمیک همانند ژنتیک، رژیم غذایی، مصرف استروژن و میزان تراکم استخوانی در کنار عوامل بیو مکانیک موضعی نظیر ضعف عضلانی، چاقی و شلی مفاصل در ایجاد آن دخیل هستند. این مقاله قسمت دوم از خلاصه دو قسمتی یکی از کنفرانس های انجمن های ملی بهداشت می باشد که در آن متخصصان مجرب استئو آرتریت آخرین پیشبردها را در پیشگیری و درمان ارائه کده اند. در این مقسمت رویکردهای درمانی استئوآتریت مطرح می گردد.
  • شیوه برخورد با مقاومت آنتی بیوتیکی
    صفحه 736
    پس ار پیدایش آنتی بیوتیک و گسترش انواع جدید،کاهش شدیدی در میزان بروز عفونت های مهلک بوجود آمد ولی بتدریج افزایش میزان پاتوژن ها به استفاده از درمان های چند دارویی موحب ایجاد نگرانی های بسیار گشته است. در این مقاله جنبه های مهم مقاومت آنتی بیو تیکی و معیارهای مهم جهت پیش بینی میزان مقاومت آنتی بیوتیک در یک کشور معین یا در یک بیمارستان خاص مطرح گشته اسنت.
  • تسکین سر درد خوشه های و نورالژی های جمجمه ای؛ / درمان های پیش گرانهن و علامتی امیدبخش
    صفحه 739
    سر دردهای خوشه ایو نوالژی تری ژمینال و گلوسوفار نژیال موجب ایجاد و دردناتوان کننده متناوب می شوند ماهیت دوره ای علایم این بیماری ها نوز در پرده از بهام است ولی درمانهای موثری نز ارایه شده است که موجب امیدواری بیماران شده است. در این مقاله بحث درباره تظااهرات و روند این اختلالات و اندیکاسیون های درمانی صورت پذیرفته است. نقش درمانی پیشگیرانه جهت بهبود وضعیت زندگی بیماران دارای اهمیت بسیار است.
  • پیش گیر ثانویه از بیماری های عروق محیطی (PDV)
    صفحه 745
    این بیماری معمولا سیر خوش خیمی خواهد داشت. کمتر از یک سوم بیماران نیاز به مداخلات جراحی یا رادیولوژیک پیدا خواهند کرد و تنها 5 درصد آنا تحت عمل قطع عضو قرار می گیرند با توجه به اینکه بیماری عروق محیطی پیش بینی کننده مستقل افزایش خطر مرگ قلبی - عروقی است، توجه و پی گیری بیماران جهت تعدیل عوامل خطر ساز از اهمیت ویژه برخوردار است که در این مقاله به آن اشاره شده است. استفاده از اقدامات درمانی مناسب از مواردی است که به آن توجه شده است.
  • خون ریزی غیر طبیعی رحم، / ملاحظات تشخیصی روش های درمانی
    صفحه 750
    خون ریزی غیر طبیعی رحم می تواند اشکال مختلفی داشت باشد که تعیین علت آن دشوار است. در این مقاله اساس فیزیولوژیک قاعدگی، قواعد عملی برای جلوگیری از خطای تشخیص و اطلاعات دربارده روش های مختلف ارزیابی و درمان خونریزی رحم ناشی از AUBو DUB ارائه می گردد همچنین اصول گام به گام جهت تهیه نمونه از اندومتر درمطب مطرح شده است
  • شوک کاردیوژنیک ناشی از سندرم های کرونری حاد
    صفحه 759
    شوک کاردیوژنیک هنچنان علت عمده مرگ و میر بیماران مبتلا به انواع سندرم های کرونری حاد است. بنابراین توجه فزاینده ای نسبت به تعیین بیمارانی که در معرض خطر ابتلا به شوکش کاردیوژنیک هستند، متذول می گردد. این مقاله مروری است براتیولوژی، پاتوفیزیولوژی، اپیدمیولوژی درمان و پی آمدهای حال از شوک کاردیوژنیک. در این نوشتار الگوریتم هایی آورده شده اند که وقوع شوک کاردیوژنیک را در انفار کتوس هیا میوکارد و نیز در آن ناپایدار پیش بینی می کنند.
  • عوارض جانبی داروهای ضد جنون، / اجتناب از این عوارض و به حداقل رساندن آن ها در بیماران مسن
    صفحه 770
    مصرف داروهای ضد جنون می تواند در کاهش علایم جنون و بی قراری در بیماران پیر بسیار مفید باشد اما این داروها ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی جدی مانند پارکینسونیسم، آکاتیزی، دیستئنی و دیس کینزی تاخیری شوند که شدت آنها می تواند در محدوده ای بین خفیف تا شدید متغیر باشد. نویسندگان در این مقاله توضیح می دهند که چگونه می توان از داروهای ضد جنون، با محتاطانه ترین روش ممکن استفاده کرد.
  • روش های مختلف درمان بی اختیاری مدفوع
    صفحه 777
    بی اختیاری مدفوع اختلالی است که بر روابط اجتماعی بیمار اثرات مخربی دارد و دست کم 2/2 در صد از بزرگسالان حاضر در اجتماع 45 درصد از افرادی که در خانه سالمندان ساکن هستند را مبتلا می کند. به بیشتر بیماران مبتلابه بی اختیاری مدفوع می توان کمک کرد اما پزشکان اطلاعات اندکی از روش های درمانی آن دارند هدف از این مطالعه دستیابی به توافقی در مورد روش های درمانی از طریق تشکیل کنفرانسی متشکل از جراحان، متخصصان گوارش، پرستاران، روانپزشکان و گروهی از بیماران بوده است.
  • درمان بیولوژیک آربریت رماتوئید
    صفحه 787
    در مقاله حاضر ضمن ابراز خوش بینی نسبت به اثر تچشمگیر گلوگوکورتیکوئدها در بهتر شدن بیماران مبتلا به آرتریب روماتوئید و سایر بیماری های التهابی سیستمیک محصولات جدیدی را که توسط صنعت بیوتکنولوژی برای درمان آرتریت روماتوئید ساخته شده است و هم اکنون به مرحله کاربرد بالینی رسده است مطرح می نماید این گروه از داروها طلیعه دوره جدیدی از درمان علمی برای آرتریت شده اند.
  • درمان حملات تشدید حاد بروتنشیت مزمن: انتی بیوتیک درمانی
    صفحه 790
    تشدید حاد برونشیت مزمن، وضعیتی است که باعث افزایش ابتلا و مرگ و میر می گردد و در اغلب موارد علت تشدید این بیماری، عفونت های باکتریایی است. در این مقاله توصیه های لازم جهت شروع درمان آنتی بیوتیکی و هنچنین استفاده صحیح از آنتی بیوتیک مناسب مد نظر قرار گرفته است. شیوع مقاومت از مباحثی است که می باسیت مد نظر قرار بگیرد. تمام گروهای دارویی به اجمال جهت افزایش اطلاعات دارویی و ساختمان شیمیایی مورد بحث قرار گرفته است.
  • راهاکایی برای میگرن: اصول کلی دارو درمانی
    صفحه 801
    راهکارهایی ارایه شده توسط مجمع سردرد آمریکا به منظور درمان دارویی میگرن حاد، بر لزوم همکاری متقابل پزشکان و بیماران جهت تصمیم گیری در مورد نحوه حملات حاد تاکید دارد. اعضای مجمع سردرد به منظور ارایه توصیه هایی برای درمان داویی حملات حاد میگرنی، راهکارهای انجمن کیفیت و تحقق در مراقبت بهداشتی و هم چنین آنالیزهای مرکز تحقیقات بهداشتی - درمانی را مورد بررسی قرار دادند.
  • دستاوردهای دراز مدت اسپلنکوتوتمی در پورپورایی ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک
    صفحه 804
    ورپورایی ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک یک بیمرا ترمتوسیتوپنی اکتسابی اولیه می باشد که در آن نارسایی مغز استخوان وجود ندارد.
    این مقاله به ارزیابی اثرات اسپلنکتومی در روند درمانی بیماری پرداخته است. میزان موفقیت درمانی اسپلنکتومی وقتی که بلافاصله بعد از تشخیص انجام شود تا زمان که چند ماه و یا چند سال بعد صورت پذیرد برابر است. اگر چه امروزه میزان انجام اسپلنکتومی افزایش یافته ولی موارد پاسخ عالی به این اقدام کاهش نشان داده است.
  • برگزیده ای از شواهد بالینی علایم یائسگی
    صفحه 808
    در این مقاله تعریف اجمالی از یائسگی به عمل آمده است. میزان شیوع و بروز بیماری، اتیولوژی و عوامل خطر ساز، پیش آگهی بررسی کارآزمایی بالینی در ارزیابی اثرات درمانی و فواید حاصل از این دوره های درمان از مواردی است که در این مقاله بدان اشاره شده است.
  • نقش متخصصان اطفال در پیش گیری از بیماری های لثه
    صفحه 813
    بهداشت دهان و دندان یکی از بخش های اصلی و لازم به منظور بهداشت عمومی مطلوب است و پوسیدگی دندان شایعترین بیماری عفونی مزمن دوران کودکی است. مقاله حاضر شامل مروری بر عوامل اتیولوژیک شواهدی دال بر تایید اقدامات پیشگیرانه در مورد هر عامل و توصیه هایی که می توان به والدین داد می باشد. با ارائه عوامل خطرساز بیماری های دندان در این مقاله متخصصان اطفال قادر خواهند بود شیرخواران و کودکان نوپایی را که در معرض خطر پوسیدگی دندان می باشند شناسایی و درمان نمایند.
  • شیر خواران نارس به چه میزان ید نیاز دارند؟
    صفحه 826
    نظرات متفاوتی در مورد میزان ید مورد نیاز که خانم های باردارو نوزادان بخصوص نوزادان نارس باید مصرف نماینده وجود دارد. هورمون تیروئید و به تبع آن ید برای تکامل مغز ضروری است. فقدان شدید ید به صورت اندمیک ممکن است میزان سقط مرگ حوالی زایمان و صدمات شدید سیستم عصبی مرکزی را افزایش دهد. از طرفی فقدان خفیف تا متوسط ید چه در کشورهای پیشرفته و چه در ممالک در حال توسعه علت اختلالات شناختی می باشد. به هر حال علی رغم توجه به اهمیت مصرف ید توسط خانم های باردار ونوزادان میزان مورد نیاز جهت تکامل بهینه مغزی هنوز باید بوسیله بررسی های بالینی دقیق تعیین شود.
  • طب کار(6): درماتیت شغلی
    صفحه 828
    از سلسله مقالات مربوط به طب کار در این شماره از نشریه بیماری های پوستی از جمله درماتوزها مورد ارزیابی و توضیح تفصیلی قرار گرفته است. نحوه برخورد تشخیص و پی گیری بیماران از مواردی است که در مقاله مورد ارزیابی قرار گرفته است.
  • خود آموزی ویژه پزشکان عمومی(تشخیص شما چیست؟ - کونژنکتیویت)
    صفحه 833
    به هرگونه وضعیت التهابی در غشایی که پوشاننده پلک ها و سطح خارجی صلبیه می باشد کونژنکوتیویت گفته می شود. مجموعه حاضر بیانگر مروری بر اتیولوژی های مختلف وعاومل عفونی ایجاد کننده این بیماری است شناخت و آگاهی از روش های درمانی موثر بدون آگاهی از علائم بالینی و علل ایجاد کننده آن امکان پذیر نیست. این مجموعه که با هدف خود آموزی جهت پزشکان عمومی تهیه شده است، حاوی مطالب جالبی از اتیولورژی و شرایط بالینی و پی امدهای آن می باشد و بدون شک اهمیت آگاهی پزشکان در نحوه برخورد ایشان با روند بیماری غیر قابل انکار است.