فهرست مطالب

مجله دانش تفسیر سیاسی
پیاپی 15 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/04/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا عبیدیان، علیرضا کوهکن صفحات 1-37

    ادبیات توسعه و بالاخص توسعه اقتصادی بعد از جنگ جهانی دوم اهمیت بسزایی نزد نخبگان، پژوهشگران و دولتمردان داشته است و سیاست گذاری های حکومت ها را جهت حرکت در مسیر رشد و توسعه اقتصادی سامان داده است. نه تنها کشورهای صنعتی، پیشرفته و جهان اولی بلکه کشورهای تازه صنعتی ،درحال توسعه و جهان سومی هم حرکت و جهش به سمت توسعه اقتصادی را امری مهم و کار ویژه جدید دولتمردان، برنامه ریزان و نخبگان فکری و اندیشمندان تلقی نمودند. در پژوهش حاضر کشور ترکیه را که رشد و توسعه اقتصادی آن طی دهه های اخیر چشمگیر و قابل توجه بوده است، مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. لذا سوال اصلی این است که سیاست خارجی ترکیه چه تاثیری بر توسعه اقتصادی این کشور طی سالهای 1980 تا2008 داشته است؟ فرض بر آن است که ترکیه با اتخاذ سیاست خارجی توسعه گرا توانست دو موضوع سیاست خارجی و توسعه اقتصادی را در یک مسیر قرار دهد و در این مسیر موفقیت هایی نیز بدست آورده است. نتایج نشان می دهد که مطالعه در مورد نحوه ارتباط بین توسعه و سیاست خارجی در کشور ترکیه پیوند مذکور را به روشنی نشان می دهد. این کشور به ویژه در دهه 1980 و همچنین دهه پس از به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه گرایش پررنگی به اعتمادسازی و بهبود مناسبات در عرصه سیاست خارجی (به ویژه در قبال جهان غرب) نشان داده است. این قضیه ایده ارتباط هم سو بین توسعه اقتصادی و سیاست خارجی مسالمت جو را نیز تقویت می کند. هدف اصلی این پژوهش بررسی و تبیین نقش سیاست خارجی در پیشبرد و تحقق توسعه اقتصادی ترکیه است که با استفاده از روش کیفی و همچنین بهره گیری از منابع کتابخانه ای به این مهم دست یابد.

    کلیدواژگان: سیاست خارجی، ترکیه، توسعه اقتصادی، دولت توسعه گرا، دیپلماسی اقتصادی
  • محمد ترابی، حسین فقیه عبدالهی صفحات 38-52

    بعد از بروزناامنی ها در غرب آسیا و پیدایش گروه افراطی تروریستی داعش شاهد استقبال مردم اروپا از احزاب راست افراطی دراروپا نیز هستیم. هرچندبه ظاهر این دو مسیله در دو منطقه جغرافیایی متفاوت شکل میگیرد اما از نظر این پژوهش رابطه ای بین رشد بینیادگرایی اسلامی در غرب آسیا و قدرت یابی راست افراطی دراروپا وجود دارد؛ بنابراین این پژوهش در پاسخ به این پرسش برآمده است که بنیادگرایی اسلامی در غرب آسیا چه تاثیری بر قدرت یابی احزاب راست افراطی اروپایی داشته است؟ یافته ها نشان میدهد که با بروز بنیادگرایی در غرب آسیا متغیر میانی مهاجرت مسلمانان به اروپا باعث شد تا احزاب راست افراطی از طریق امنیتی سازی مسلمانان مهاجر و پیوند زدن آنها به ناامنی های اروپا بتوانند نظر بخش قابل توجهی از رای دهندگان را در انتخابات به سوی خود جلب کنند؛ بنابراین پیدایش گفتمان های بیگانه هراسی و مهاجرستیزی در سپهر جوامع اروپایی به وسیله ی احزاب راست افراطی موجب گردید که این شعارها با استقبال قابل توجهی از مردم در انتخابات و پیروزی راست افراطی همراه باشد.

    کلیدواژگان: امنیتی سازی، اروپا، احزاب راست افراطی، اسلام هراسی، تروریسم
  • وحید عذیری، سید روح الله حاج زرگرباشی صفحات 53-88

    قدرت هوشمند ترکیب هدفمند و هوشمندانه قدرت سخت (زور و اجبار) و نرم (اقناع و جذابیت) است که بهره گیری از آن منجر به ارتقای توانایی های یک کشور در سیاست خارجی و کسب منافع ملی با هزینه و زمان کمتر است. این مسیله موجب شده است تا دولت ها تلاش کنند تا از ترکیب منابع نرم و سخت خود با توجه به شرایط مختلف به گونه های مختلفی استفاده کنند. با در نظر گرفتن تحولات پیرامونی کشور ایران در غرب آسیا و پیوند خوردن منافع ملی ایران با این تحولات این سوال مطرح می شود که در راستای تحقق اهداف و منافع ملی جمهوری اسلامی نقش قدرت هوشمند در بهره گیری ایران در تحقق سیاست خارجی خود چیست؟ و سوال فرعی این است که نقاط قوت و ضعف قدرت هوشمند ایران در محیط پیرامونی خود و با تاکید بر منطقه غرب آسیا چیست؟ یافته های این پژوهش نشان می دهد که می توان با در نظر گرفتن اقدامات سخت و نرم ایران در محیط پیرامونی خود ازجمله در کشورهای عراق، بحرین، سوریه، لبنان بیان داشت که ایران در جهت دست یابی به نفوذ و مقابله با تهدیدات روزافزون از قدرت هوشمند (قدرت نرم و قدرت سخت) استفاده کرده است به طوری که اقدامات ایران در حوزه قدرت نرم توجه به ظرفیت فرهنگی، ظرفیت های گفتمانی، ظرفیت علمی، ارتباطات رسانه ای، ارتباطات گردشگری، جلوگیری از جنگ روانی بوده و در رفع سه چالش و تهدید عمده که شامل تهدید آمریکا و اسراییل، جنگ های نیابتی و سلفی گری و تجزیه طلبی است از قدرت سخت خود به صورت هوشمند با اقداماتی چون تقویت قدرت نظامی، اعزام نیروهای مستشاری، تقویت گروه های نیابتی، مانورهای نظامی بهره برده است. همچنین تحریم ها و فشار اقتصادی به عنوان یکی از ابزارهای فشار سخت بر ایران از طریق اقتصاد مقاومتی و گسترش همکاری های اقتصادی موردتوجه قرارگرفته است.

    کلیدواژگان: ایران، قدرت هوشمند، غرب آسیا، قدرت نرم، قدرت سخت
  • ساهره مشایخ نجمه کیخا صفحات 89-112

    انگاره ها تصاویر کم وبیش ثابت فردی و اجتماعی است که بیشتر به طور ناخودآگاه در ذهن آدمی آفریده های جدیدی را به وجود می آورد. مقاله حاضر به بررسی نقش مهم انگاره به عنوان یکی از عناصر مهم و حایز اهمیت در ساحت اجتماعی و سیاسی می پردازد. تحقیق حاضر سعی دارد با ارایه ی تعریفی روشن و قابل فهم از انگاره، تاثیرگذاری انگاره های را موردبررسی قرار دهد و به این نتیجه دست پیدا کند که چگونه انگاره ها بر تحولات اجتماعی و سیاسی تاثیر می گذارند؟ این تحقیق به روش تبیینی و با گرداوری داده ها از روش های کتابخانه ای انجام شده است. یافته ها نشان می دهد که تاثیرات سیاسی و اجتماعی انگاره ها بسیار حایز اهمیت است به طوری که نه تنها در شکل دهی، تضعیف یا تقویت هویت ها و هنجارها و تصورات جامعه تاثیرگذار است بلکه همان گونه که انگاره ها از گذشته به ارث می رسند خود نیز می توانند در فرآیندهای پنج گانه حضور صورت های خیالی در ذهن، اقتران، اسناد، برجسته سازی و نماد شدن و از روش های گوناگون ازجمله استفاده از ابزارهای رسانه ای، تعامل گروه های مختلف با یکدیگر و ایجاد مشوق ها یا بازدارنده ها نیز دستخوش بازآفرینی و یا دگرگونی شوند. از همین رو می توان از نقش انگاره ها به عنوان واسطه بسیار تاثیرگذار و مهم در تحولات اجتماعی و سیاسی یادکرد.

    کلیدواژگان: انگاره، هویت، جامعه، سیاست، رسانه
  • سید جلال دهقانی فیروزآبادی، مهدی خانعلی زاده صفحات 113-133

    رویکرد «جهانی شدن» در سال های اخیر به یکی از مفروضه های بنیادین علم روابط بین الملل تبدیل شده و نظریه های مبتنی بر دولت های ملی را به حاشیه رانده است. با این حال، برخی از رویدادهایی که در ماه های گذشته و با همه گیری ویروس «کووید 19» و تبدیل آن به یک بیماری فراگیر رخ داده، این روند را با چالش و سوالاتی روبرو کرده است. مساله مدنظر بسیاری از اندیشمندان علوم سیاسی و روابط بین الملل این است که نحوه تاثیر این اپیدمی بر جایگاه دولت ملی چیست و چگونه می توان به یک نتیجه مشخص درباره ی جهان پساکرونا رسید. آن چیزی که محور مشترک بسیاری از نظریات ارایه شده در ماه های اخیر است، این رهیافت است که همه گیری ویروس کرونا، به صورت واقع گرایانه، قدرت و جایگاه دولت های ملی برای تامین نیازهای شهروندان را احیا کرد و موفقیت دولت های ملی و ناکامی ساختار جهانی شده در مهار این بیماری، می تواند ساختار نظام بین الملل در برخی از حوزه های سیاسی و اقتصادی را به سمت مفاهیم معتبر در میان نظریات واقع گرایانه ی جهانی شدن سوق دهد.

    کلیدواژگان: دولت، جهانی شدن، ملی گرایی، نظام بین الملل، کرونا
  • معصومه قره داغی صفحات 134-171

    اثبات گرایی وجه غالب در تاریخ‏نگاری عصر جدید بوده و هم خدماتی برای علم تاریخ کرده و به علمی تر شدن آن کمک نموده وهم تبعات منفی به همراه داشته است. تاریخ نگاری اثبات گرایی در پی تحمیل روش شناسی علوم تجربی بر علوم انسانی بود و به وحدت روش‏شناختی معتقد بود و می‏گفت تمام روش‏ها و اسلوبی که در علوم تجربی به کار می‏رود باید در علوم انسانی هم استفاده و تاریخ وقتی علم است که از آن روش‏ها استفاده کند. در ایران هنوز نگرش اثبات گرایی حا کم است. امروزه اصول اساسی این نگرش در عرصه علوم انسانی و اجتماعی به ویژه اصل همانندی انسان و طبیعت و امکان شناخت آن ها با روش‏های یکسان و به خصوص سلطه غرب محوری در مطالعات انسانی و اجتماعی آن مورد انتقاد جدی برخی مکاتب جامعه شناسی غرب قرار گرفته است. این روش دربدو ورود به ایران دردهه 1340 پیامدهای مثبتی به همراه داشت و سبب گردید رویکرد حقوقی بر مطالعه پدیده های سیاسی کاهش یابد و رویکرد جامعه شناسی تا انداز ه ای جایگزین آن گردد. اماتسلط آن باعث گردید عالمان علم سیاست به بیان نظریه های اجتماعی و سیاسی مربوط به جوامع غربی بپردازند و به تلاش برای شناخت جامعه ایرانی کمتر دست بزنند یا شناخت خود را از جامعه ایرانی در چارچوب همان نظریه غربی تیوریزه کنند. نتیجه این راهبرد دور ماندن علوم اجتماعی و علوم سیاسی از واقعیات تحولات سیاسی در ساخت دولت و جامعه ایرانی ، وضعیتی که می توان آن را انزوای سیاسی و اجتماعی علوم اجتماعی به طور عام و علم سیاست به طورخاص دانست. تا کنون پدیده های اجتماعی و سیاسی در ایران با نظریات مبتنی بر رویکرد فوق به علت حاکمیت گستره آن بر علم جدید مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این زاویه دید، پیامدهای خاصی در بررسی تاریخ فکری و سیاسی ایران داشته است.

    کلیدواژگان: اثبات‏گرایی، تاریخ علمی، پیامد مثبت و منفی اثبات‏گرایی
  • جمال میرزاده*، محمدحسن الهی منش صفحات 172-194

    نوع و شکل دولت ها در رابطه آن ها با مردم تاثیر بسزایی دارد. به نحوی که ماهیت دولت می تواند تمام شیون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و دیگر جنبه های زندگی مردم را تحت تاثیر قرارداد. دولت سعودی به مثابه یک نظام حکومتی قبیله ای و خاندانی از اوایل قرن بیستم بر عربستان سیطره یافت و با الگویی از دولت پاتریمونال یا پدرسالاری توانسته است، ریشه هایش را در این کشور تثبیت کند. دولت عربستان اما از نوعی الگوی مذهبی هم تغذیه می کند. به این معنا که پیوند آل سعود با آموزه های وهابی و سلفی، پایه های مذهبی این دولت را شکل داده است و آن را به صورت سیستمی پدرسالار فرقه گرا تبدیل کرده است. این پژوهش با طرح این فرضیه درصدد شناخت تاثیر ماهیت دولت پاتریمونال فرقه گرا بر شرایط شیعیان در عربستان سعودی است. یافته های تحقیق بیانگر آن است که ماهیت دوگانه دولت پاتریمونال فرقه گرا در عربستان سعودی، موجب تبعیض علیه شیعیان در حوزه های سیاسی، اقتصادی، مذهبی، آموزشی، شغلی و اجتماعی شده است

  • سید سیاوش موسوی رکعتی صفحات 195-221

    در بازکاوی پیش رو می کوشیم تا با روش تاریخی، به این سوال پاسخ دهیم که کودتاهای پدر و پسر پهلوی چه تاثیری بر جامعه ی ایرانی گذاشتند؟ که برآیند آن بدین قرار شد با رفتن روس ها از ایران، انگلیسی ها همه ی مناصب سیاسی و نظامی را به نفع خود مصادره کردند، ازجمله اینکه در راس نیروهای قزاق قرار گرفتند و رضاخان را به درجه ی سرتیپی ارتقاء دادند. سپس با یک نقشه ی حساب شده با کمک رضاخان، کودتای سوم اسفند 1299 شمسی را رقم زدند تا نه تنها، حکومت مشروطه ی لیبرال ایران را در هم بکوبند بلکه فراتر از آن، با بازیگران سیاسی موردنظر خود، زمینه ی تحت الحمایگی ایران را برای خود فراهم آورند. درنتیجه با این کودتا، تمامی دستاوردهای مشروطه خواهان ایرانی دیگربار ناکام ماند تا بار دیگر، نظام سیاسی استبدادی در جامعه ی ایرانی بازتولید شود. از طرفی، با ورود متفقین و خروج رضاشاه، فرزندش بر تخت سلطنت نشست؛ اما او نیز به مثابه ی پدر در مقابل احزاب قرار گرفت؛ بنابراین، استعمارگرایان به خاطر منافع نفتی، ارتشیان به خاطر منافع شخصی و عوامل داخلی به خاطر منافع شخصی و صنفی، علیه دولت مصدق متحد شدند و کودتای بیست و هشتم مردادماه 1332 شمسی را رقم زدند تا حاکمیت واقعی یک ملت را از بین ببرند. بدین گونه جامعه ی ایرانی در آرزوی چرخش قدرت در جامعه، برای مدت طولانی باقی بماند. درمجموع، همان طوری که کودتای رضاشاه باعث بازتولید دیگربار استبداد در جامعه ی ایرانی شد کودتای محمدرضاشاه نیز باعث از بین رفتن حاکمیت ملی و چرخش قدرت در سطح جامعه ی ایرانی شد تا با این فرآیند، همچنان که کودتای اسفند 1299 شمسی، زمینه ساز پایان نخستین دوره ی توسعه یافتگی سیاسی ایران شد. کودتای مرداد 1332 شمسی، نیز دومین دوره ی توسعه ی سیاسی ایران را پایان دهد و بار دیگر خودکامگی حاکمیت یابد و قدرت سیاسی در ایران، همچنان مایملک شخصی پدر و پسر پهلوی به شمار آید.

|
  • MohammadReza Abidian, Alireza Koohkan Pages 1-37

    The literature of development and especially economic development after the Second World War has been very important for elites, researchers and statesmen and has organized the policies of governments to move in the direction of economic growth and development. Not only industrialized, advanced and first world countries, but newly industrialized, developing and third world countries also considered the movement and leap towards economic development as an important matter and a new special task of statesmen, planners and intellectual elites and thinkers. In the current research, the country of Turkey, whose economic growth and development has been significant in recent decades, has been studied and investigated. Therefore, the main question is, what effect did Turkey's foreign policy have on the economic development of this country during the years 1980 to 2008? It is assumed that by adopting a development oriented foreign policy, Turkey was able to put the two issues of foreign policy and economic development on the same path and has achieved some successes in this direction. In fact, the results show that the study on the relationship between development and foreign policy in Turkey clearly shows the mentioned link. This country, especially in the 1980s and also in the decade after the Justice and Development Party came to power, has shown a strong tendency to build trust and improve relations in the field of foreign policy (especially towards the Western world). This case also strengthens the idea of mutual connection between economic development and peaceful foreign policy. The main goal of this research is to investigate and explain the role of foreign policy in promoting and realizing Turkey's economic development, which can be achieved by using qualitative methods and using library resources.

    Keywords: foreign policy, Turkey, economic development, developmentalist government, economic diplomacy
  • Mahmoud Alipour, Hossein Faqih Abdullahi Pages 38-52

    After the insecurity in West Asia and the emergence of the extremist terrorist group ISIS, we have seen the acceptance of the European people from the extreme right-wing parties in Europe. Although apparently these two issues are formed in two different geographical regions, but from the point of view of this research, there is a relationship between the growth of Islamic fundamentalism in West Asia and the rise of extreme right in Europe; Therefore, this research has emerged in response to the question that Islamic fundamentalism in West Asia has had an impact on the rise of European far-right parties? The findings show that with the emergence of fundamentalism in West Asia, the middle variable of Muslim immigration to Europe caused the extreme right parties to turn the opinion of a significant part of the voters in the elections towards the security of immigrant Muslims and linking them to the insecurities of Europe. attract; Therefore, the emergence of xenophobia and anti-immigrant discourses in the sphere of European societies by far-right parties caused these slogans to be associated with a significant reception of the people in the elections and the victory of the far-right.

    Keywords: securitization, Europe, extreme right parties, Islamophobia, terrorism
  • Vahid Ozeiri Pages 53-88

    Smart power is a purposeful and intelligent combination of hard (coercion and coercion) and soft (persuasion and attraction) power, the use of which leads to improving the capabilities of a country in foreign policy and obtaining national interests with less cost and time. This problem has caused governments to try to use the combination of their soft and hard resources in different ways according to different conditions. Taking into consideration the surrounding developments of Iran in West Asia and the connection of Iran's national interests with these developments, the question arises, what is the role of intelligent power in Iran's use of its foreign policy in order to achieve the goals and national interests of the Islamic Republic? And the secondary question is, what are the strengths and weaknesses of Iran's smart power in its surrounding environment and with an emphasis on the West Asian region? The findings of this research show that by considering Iran's hard and soft measures in its surrounding environment, including in the countries of Iraq, Bahrain, Syria, and Lebanon, it can be said that Iran in order to gain influence and deal with the ever-increasing threats of smart power (soft power) and hard power) so that Iran's actions in the field of soft power pay attention to cultural capacity, discourse capacity, scientific capacity, media communication, tourism communication, prevention of psychological war and in solving three major challenges and threats which include the threat of America and Israel It is proxy wars and Salafism and separatism. It has used its hard power in an intelligent way with actions such as strengthening military power, sending advisory forces, strengthening proxy groups, military maneuvers. Also, sanctions and economic pressure have been considered as one of the tools of hard pressure on Iran through resistance economy and expansion of economic cooperation.

    Keywords: Iran, smart power, West Asia, soft power, hard power
  • Sahereh Mashayekh, Najmeh Keikha Pages 89-112

    Imaginations are more or less fixed individual and social images that create new creations mostly unconsciously in the human mind. The present article investigates the important role of imagination as one of the important and important elements in the social and political sphere. The current research tries to provide a clear and comprehensible definition of the image, to examine the impact of the images and to reach the conclusion that how the images affect the social and political developments. This research was done by descriptive method and by collecting data from library methods. The findings show that the political and social effects of ideas are very important so that they are not only effective in shaping, weakening or strengthening the identities and norms and imaginations of the society, but just as ideas are inherited from the past, they can also be used in the five processes of the presence of imaginary forms in the mind. associating, documenting, highlighting and symbolizing, and undergoing re-creation or transformation through various methods, including the use of media tools, the interaction of different groups with each other, and the creation of incentives or deterrents. Therefore, the role of images can be mentioned as a very influential and important mediator in social and political developments.

    Keywords: image, identity, society, politics, media
  • Seyed Jalal Dehghani, Mahdi Khanalizadeh Pages 113-133

    In recent years, the Globalization approach has become a powerful theory in International Relations discussions and has keep out the National States theories but spreading of coronavirus pandemic in recent month and involving all countries and international organizations around the world, challenged globalization and its beliefs. The main issue and questions about this event is how it will influenced National State theory and how we can reach a clear result about globalization challenges. The most of articles have published in recent days, discus about empowering the national state theory by this pandemic. COVID-19 recalls the vital role of States for watching and looking after their citizen’s needs; especially in security and daily needs and also, failure of international organizations in this case. In this pandemic, national states performance was better than International Organizations like European Union (EU) or World Health Organization (WHO). This effective performance on struggle with the pandemic, revivals national state importance in international relations theories and will change some parts of international economic and political structure. It seems Realistic theories in international relations will be more validated and globalists have to answer lots of questions about this failure in protecting people all around the world against the coronavirus pandemic.

    Keywords: State, Globalization, Nationalism, International System, Coronavirus
  • Masoume Qara Daghi Pages 134-171

    Positivism has been the dominant feature in the historiography of the new era, and it has served the science of history and helped to make it more scientific, and it has brought negative consequences. Positivist historiography sought to impose the methodology of experimental sciences on human sciences and believed in methodological unity and said that all the methods and styles used in experimental sciences should be used in human sciences and history. When it is science that uses those methods. In Iran, the attitude of positivism is still low. Today, the basic principles of this attitude in the field of humanities and social sciences, especially the principle of the similarity of man and nature and the possibility of knowing them with the same methods, and especially the dominance of the West in its human and social studies, have been seriously criticized by some schools of sociology in the West. Is. This method had positive consequences when it entered Iran in 1340 and caused the legal approach to the study of political phenomena to decrease and the sociological approach to some extent replace it. Its dominance made political science scholars express social and political theories related to Western societies and try to understand Iranian society less or theorize their understanding of Iranian society within the framework of the same Western theory. The result of this strategy is that social sciences and political sciences stay away from the realities of political developments in the construction of the Iranian government and society, a situation that can be considered the political and social isolation of social sciences in general and political science in particular. So far, the social and political phenomena in Iran have been discussed and investigated with theories based on the above approach due to its dominance over the new science. This point of view has had certain consequences in examining the intellectual and political history of Iran.

    Keywords: positivism, scientific history, positive, negative consequences of positivism
  • Jamal Mirzadeh, Mohammad Hassan Elahi Menesh Pages 172-194

    The type and form of governments has a great impact on their relationship with the people. In such a way that the nature of the government can affect all political, social, economic and cultural affairs and other aspects of people's lives. The Saudi government, as a tribal and dynastic government system, dominated Saudi Arabia from the beginning of the 20th century, and with a model of patrimonial or patriarchal government, it has been able to establish its roots in this country. But the Saudi government also feeds on a kind of religious model. In the sense that Al Saud's connection with Wahhabi and Salafi teachings has shaped the religious foundations of this government and turned it into a sectarian patriarchal system. By proposing this hypothesis, this research seeks to understand the effect of the nature of the sectarian patrimonial government on the conditions of Shiites in Saudi Arabia. The findings of the research show that the dual nature of the sectarian patrimonial government in Saudi Arabia has caused discrimination against Shiites in the political, economic, religious, educational, occupational and social fields and deprived them of many of their rights. 

    Keywords: Shiites, Saudi Arabia, sectarian patrimonial, rights
  • Siyavash.mousavi Rakati Abstract Pages 195-221

    In the upcoming investigation, we will try to answer the question of what effect did the Pahlavi father and son coups have on the Iranian society with a historical method? The result of which was as follows; The result of which was as follows; With the departure of the Russians from Iran, the British confiscated all political and military positions in their favor, including being placed at the head of the Cossack forces and promoting Reza Khan to the rank of brigadier general. Then with a calculated plan with the help of Reza Khan, they staged the third coup of March 1299; not only to crush Iran's liberal constitutional government; But beyond that, with the political actors they want, they provide themselves with Iran's protection. As a result, with this coup, all the achievements of the Iranian constitutionalists failed once again, so that once again, the authoritarian political system was reproduced in the Iranian society; On the other hand, with the arrival of the Allies and the departure of Reza Shah, his son sat on the throne. But he also faced the parties as a father. Therefore, the colonialists for oil interests, the army for personal interests and internal factors for personal and union interests united against Mossadegh's government and staged a coup d'état on the 28th of August 1332 to destroy the real sovereignty of a nation. In this way, the Iranian society wishes for the rotation of power in the society for a long time. In general, just as Reza Shah's coup caused the reproduction of another burden of tyranny in Iranian society; Mohammad Reza Shah's coup also caused the loss of national sovereignty and the rotation of power at the level of Iranian society; With this process, as Shamsi's March 1299 coup d'état, laid the foundation for the end of the first period of Iran's political development; The coup d'état of August 1332 also ended the second period of Iran's political development and once again autocracy reigned; And political power in Iran is still the personal property of the Pahlavi father and son. 

    Keywords: Iran, Reza Shah, Mohammad Reza Shah, coup, monarchy, colonialism