فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت و رهبری در سازمان های آموزشی
سال دوم شماره 4 (پیاپی 8، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • برات سلیمی، یوسف نامور*، اعظم راستگو، توران سلیمانی صفحات 1-16
    این پژوهش بانگاه آینده نگری به دنبال یافتن پاسخ هایی به این سوال که، «ویژگی هایی مدیران مطلوب مدارس آینده شامل چه مولفه هایی خواهند بود؟» انجام شده است، بعبارت دیگر اولویت در توانمندسازی مدیران آموزشی، بالحاظ روندهای تغییر و تحولات آینده، شامل چه مولفه ها و مهارت هایی خواهد بود؟ هدف این پژوهش بررسی و شناسایی مولفه های تاثیر گذار، تقویت و ارتقای مهارت های مدیران آموزشی و هدایت تلاشها جهت دستیابی به اهداف بصورت کاربردی می باشد. پژوهش حاضر از نوع آمیخته (کیفی و کمی) بوده و برای جمع آوری داده ها، ابتدا اسناد شامل مقالات، رساله ها، ویدیوهای سخنرانی و کنفرانس های آموزشی، طرح ها و گزارش های پژوهشی مرتبط با موضوع و انجام مصاحبه باصاحب نظران، مورد مطالعه قرارگرفته است، داده های مرحله کیفی، به روش تحلیل مضمون کدگذاری و مقوله بندی شده اند، سپس در مرحله کمی با تدوین پرسشنامه محقق ساخته، مولفه های مذکور باوضع موجود و مطلوب مدارس آینده مورد مقایسه قرارگرفته است. براساس یافته های این پژوهش 50 مضمون فرعی، از ویژگی های تاثیر گذار و مطلوب در عملکرد مدیران آموزشی آینده، شناسایی شده و در چهار نوع مهارت مورد نیاز مدیران آموزشی بعنوان مضامین اصلی شامل؛ مهارت های فنی - تخصصی، انسانی، ادراکی و نرم دسته بندی شده اند، نتایج پژوهش نشان دهنده تاثیر معنادار مولفه های مربوط به مهارت های مدیران، بر مدارس آینده است.
    کلیدواژگان: مهارت های ادراکی، نرم، انسانی، تخصصی، پیش سازمان دهندها، حالت های مجازی
  • هنگامه کاظمی، حسینعلی جاهد*، هادی مصدق صفحات 17-28
    هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه فرهنگ سازمانی و انگیزش شغلی معلمان مدارس ابتدایی منطقه پانزده شهر تهران بود. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مقطع ابتدایی منطقه 15٫ شهر تهران بوده و با توجه به جدول مورگان- کرجسی حجم نمونه 306٫ نفر برآورد گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون (2000٫) است. برای بررسی انگیزش شغلی از پرسشنامه انگیزش شغلی هرزبرگ (2000٫) استفاده گردید. یافته های به دست آمده نشان داد بین متغیر فرهنگ سازمانی و انگیزش شغلی معلمان (0٫/0٫=p و 480٫/0٫=r) رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت؛ بنابراین با 99٫% اطمینان می توان گفت که با بهبود فرهنگ سازمانی، انگیزش شغلی معلمان گروه نمونه افزایش می یابد و بالعکس. همچنین یافته ها نشان داد بین مولفه های مشارکتی، ثبات و یکپارچگی، انعطاف پذیری و ماموریتی فرهنگ سازمانی و انگیزش شغلی معلمان رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. با احتساب معنی داری هر کدام از فرضیات تحقیق پیشنهادات کاربردی از جمله؛ برگزاری دوره های آموزشی جهت ارتقای فرهنگ سازمانی و مولفه های آن برای مدیران و معلمان آموزش و پرورش، آگاهی از نوع فرهنگ حاکم در مدارس و پیشنهادات پژوهشی از جمله؛ انجام این تحقیق به صورت کیفی در جامعه معلمان آموزش و پرورش و بررسی عوامل موثر بر فرهنگ سازمانی مدارس داده شد.کلمات کلیدی: فرهنگ سازمانی، انگیزش شغلی، معلمان مدارس ابتدایی
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، انگیزش شغلی، معلمان مدارس ابتدایی
  • مرضیه حیدری* صفحات 29-42
    این مطالعه با هدف بررسی نقش میانجی همکاری حرفه ای و تعهد سازمانی در رابطه بین رهبری توزیعی و رضایت شغلی انجام شده است. جامعه ی آماری این پژوهش را معلمان مدارس شهرستان سمیرم تشکیل می دهند که تعداد آن ها برابر با 1400 نفر می باشد. جهت انتخاب حجم نمونه با استفاده از فرمل کوکران نمونه302 نفری به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب گردید. جهت سنجش رهبری توزیعی، همکاری حرفه ای، و رضایت شغلی از پرسشنامه جرسیا تورس(2019) و تعهد سازمانی از پرسشنامه آلن و مایر(1990) استفاده گردید. پایایی پرسشنامه به وسیله ضریب آلفای کرونباخ و پایایی مرکب و روایی آن توسط روایی سازه و محتوایی مورد بررسی و تایید قرار گرفت. با استفاده از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری فرضیه های تحقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق بیانگر آن بود که رهبری توزیعی تاثیر مثبت و معناداری بر همکاری حرفه ای، رضایت شغلی و تعهد سازمانی دارد. همچنین همکاری حرفه ای تاثیر مثبت و معناداری بر رضایت شغلی دارد. در نهایت نقش میانجی بین همکاری حرفه ای و تعهد در رابطه بین رهبری توزیعی و رضایت شغلی مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: رهبری توزیعی، همکاری حرفه ای، تعهد سازمانی، رضایت شغلی
  • افسانه صادقی، امیرحسین محمد داوودی* صفحات 43-56
    هدف این پژوهش، ارایه مدل شبکه های اجتماعی و سواد اطلاعاتی با رویکرد موفقیت تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ساوه است. این پژوهش ، از نوع توصیفی - پیمایشی و از نظر هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری، دانشجویان دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد ساوه به تعداد 1800 نفر که حجم نمونه بر اساس فرمول مورگان 317 نفرکه روش نمونه گیری تصادفی ساده بود.ابزار پژوهش سه پرسشنامه شبکه های اجتماعی جهانبانی و همکاران (1389)؛پرسشنامه سواد اطلاعاتی سیامک و داورپناه (1385)، پرسشنامه تحصیلی فام و تیلور (1994) بود، روایی آنها توسط صاحب نظران مورد تایید قرار گرفت. این پرسشنامه ها استاندارد بودند و پایایی آنها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ به ترتیب 85/0، 78/0 و81/0 درصد بدست آمد. جهت بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و مدلسازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزار SPSS و Smart PLS استفاده و مدل مورد ارزیابی و برازش قرار گرفت. یافته های حاکی صحت رابطه ی بین سازه ها و در نتیجه شبکه های اجتماعی و سواد اطلاعاتی بر موفقیت تحصیلی دانشجویان ساوه بود. به عبارت دیگر بین استفاده از شبکه اجتماعی و موفقیت تحصیلی ارتباط مثبت و معنا داری وجود دارد و همچنین بین سواد اطلاعاتی و موفقیت تحصیلی ارتباط موثر و معناداری وجود دارد
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، سواد اطلاعاتی، موفقیت تحصیلی
  • فرشته علیزاده، امیرحسین محمودی*، مهدی محمودی صفحات 57-70
    پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی از نوع پیمایشی می باشد، جامعه آماری آن را اساتید دانشگاه های آزاد اسلامی شهرتهران به تعداد10153 نفر تشکیل می دهند که با روش نمونه گیری طبقه ای نسبی371 نفر براساس فرمول کوکرال، بعنوان اعضاء نمونه انتخاب شده اند جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته با 121 سوال، استفاده شد. پایایی و روایی پرسشنامه توسط صاحبنظران موضوع تایید گردید، جهت تجزیه و تحلیل داده ها با توجه به نرمال بودن توزیع داده ها از آزمونهای پارامتریک و معادلات ساختاری، و از نرم افزارهای Spss و Smart PLs استفاده شد، یافته ها، ضمن تایید اهمیت و مطلوبیت تمامی ابعاد ،اولویت بندی بدین شرح را مورد توجه قرار داد: در بخش ابعاد ویژگی ذهنی خالقین دانش با ضریب 0.939، ویژگی های دانش خلق شده با ضریب 0.918، ویژگی های مصرف کنندگان دانش با ضریب 0.917، نوع دانش با ضریب 0.911، عوامل محیطی با ضریب 0.891 و ساختار سازمانی با ضریب 0.884 در اولویت اول تا ششم قرار دارند، نتایج حاکی از حایز اهمیت بودن تمامی ابعاد 6 گانه فوق از دید جامعه هدف می باشد، همچنین بر اساس نتایج تحقیق، بعد ویژگیهای ذهنی خالقین دانش ، مولفه دانش تخصصی و شاخص باور به خوب بودن دانش در اولویت نخست هر یک از سطوح قرار گرفته اند که نیازمند امعان نظر در برنامه های مرتبط با تجاری سازی می باشند، اعتبار الگوبا روش معادلات ساختاری و 4 بعد(فهم، تطبیق، تعیم و کنترل) پرسش و مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، تجاری سازی دانش، نظام آموزش عالی ایران
  • نسیم پرگل، مهدی شریعتمداری*، لطف الله عباسی سروک، عباس خورشیدی صفحات 71-86
    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی انتخاب مدیران آموزشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشور انجام شده است. روش پژوهش از لحاظ اهداف کاربردی واز نظر نظر دادها ، آمیخته اکتشافی(کیفی-کمی) واز نظر ماهیت و نوع مطالعه در بعد کیفی، داده بنیاد از نوع خود ظهور است و در بعد کمی، پیمایشی مقطعی است. جامعه آماری بخش کیفی کلیه خبرگان حوزه منابع انسانی تشکیل دادند.در بخش کمیکلیه مدیران آموزشی به تعداد 317 نفر،133(زن)و 184(مرد) تشکیل دادند. روش نمونه گیری آگاهانه هدفمند از نوع گلوله برفی تعداد18 نفر خبره انتخاب شدند.که در خبره شماره15 به اشباع نظری رسیدیم .در بخش کمی حجم نمونه بر اساس فرمول تعیین حجم مورگان175نفرانتخاب شدند.در پژوهش حاضر پس از کدگذاری باز ومحوری ابزار سنجش حاصل شده، در قالب یک فرم تنظیم وبرای خبرگان جهت کدگذاری انتخابی ارسال گردید.ومورد اعتبار سنجی قرار گرفت،وبر این اساس پرسشنامه محقق ساخته طراحی ،ومیان نمونه آماری انتخاب شده توزیع گردید.ودر پایان داده های جمع آوری شده بااستفاده از آمار توصیفی واستنباطی مورد تجزیه وتحلیل واقع گردیدودر پایان برای الگوی انتخاب مدیران آموزشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیکشور 4بعد،21مولفه و150 شاخص احصا شد. ابعاد شناسایی شده در یک ساختار متجانس ،سازه های الگوی یک مفهوم تحت عنوان الگوی انتخاب مدیران آموزشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشو را حمایت می کنند.
    کلیدواژگان: الگو، مدیران، وزارت فرهنگ وارشاد، ایدئولوژی، توانایی علمی حرفه ای، توانایی فرهنگی اجتماعی، ویژگی فردی
  • کیومرث احمدی*، میلاد فخرایی صفحات 87-112
    پژوهش یکی از اساسی ترین نیازها برای نیل به پیشرفت و توسعه همه جانبه ی یک کشور است و قدرت و استقلال هر کشوری بر پژوهش و تولید علم استوار است. آگاهی از موانع پژوهش و آسیب شناسی ریشه ای آن در جهت برنامه ریزیهای موثر به منظور ارتقای کمی و کیفی پژوهش، اهتمام در جهت اشاعه فرهنگ پژوهش و ارتقاء جایگاه آن ضروری به نظر می رسد و بایستی با یک دید نظام مند به مساله پژوهش و مشکلات آن پرداخته شود.هدف این پژوهش شناسایی آسیب های فرهنگ پژوهش در بین معلمان استان کردستان است. این پژوهش از نظر راهبرد، کیفی و با توجه به اینکه به دنبال کشف آسیب ها و موانع فرهنگ پژوهش هستیم و هدف آن اکتشافی و از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. در ابتدا آسیب های مدنظر از مصاحبه ها با تعداد شانرده نفر از خبرگان سازمانی و دانشگاهی به روش نمونه گیری نظری استخراج و در نهایت سه مضمون سازمان دهنده عوامل ساختاری، عوامل زمینه ای و عوامل رفتاری و 56 مضمون پایه احصا شد. پیشنهاد می شود علاقه معلمان به فعالیتهای پژوهشی را معادل پیشرفت کیفیت آموزش و پرورش و در نتیجه ترقی کشور دانست. اگر پژوهش در بین معلمان نهادینه شود می تواند سبب ایجاد تغییر بنیادی در روش ها و الگوهای آموزشی، غنابخشی محیط آموزشی و ساختار آموزش و پرورش و موجب تعالی و تکامل علمی و مهارتی معلمان شود و استعدادهای و خلاقیت های فردی را به نوآوری مبدل سازد.
    کلیدواژگان: فرهنگ پژوهش، تحلیل علل ریشه ای، عوامل ساختاری، عوامل رفتاری، عوامل زمینه ای
  • محمد مرادی خلج، سعید صیادی* صفحات 113-128
    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی توانمندسازهای مدیریت دانش مبتنی بر مبانی اسلامی در آموزش و پرورش شهر کرمان صورت گرفته است. این پژوهش با استفاده از روش تحقیق کیفی گراندد تیوری (داده بنیاد)، مصاحبه با 15خبره (آشنا به مبحث توانمندسازهای مدیریت دانش مبتنی بر مبانی اسلامی می باشند) انجام شده. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان آموزش و پرورش شهر کرمان می باشند، به تعداد نفر(245) که از این تعداد 124 نفر به شیوه ی نمونه گیری تصادفی سیستماتیک مدنظر قرار گرفتند. برای شناسایی ابعاد و مولفه های توانمندسازی مدیریت دانش مبتنی بر مبانی اسلامی مصاحبه های مفصل و عمیقی انجام شده است. به منظور بررسی اعتبار توانمندسازی مدیریت دانش مبتنی بر مبانی اسلامی از پرسشنامه 83 سوالی براساس طیف 5 درجه ای لیکرت استفاده شده است. روایی پرسش نامه (توانمندسازی مدیریت دانش) برابر با (1/81 درصد) و پایایی آن برابر با (4/92 درصد) محاسبه گردید. داده های حاصل از تحقیق بوسیله نرم افزار NVIVO ویراست 11 مورد تحلیل قرار گرفتند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS ویراست 23 و SMART PLS ویراست 2/2 انجام شده است و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شده است. در این تحقیق در کدگذاری باز، 166 گزاره مرتبط استخراج گردید و در مرحله کدگذاری محوری با دسته بندی به 12 مقوله تقسیم شد و در کدگذاری انتخابی 15 بعد کلی استخراج شده و الگوی نهایی پژوهش طراحی گردید. این الگو شامل دو بعد کلی شامل: پیامدهای درون سازمانی پیامدهای رقابتی است. که با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاداتی نیز ارایه گردید.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، مدیریت دانش، مبانی اسلامی، آموزش و پرورش
|
  • Barat Salimi, Yousef Namvar *, Azam Rastgoo, Tooran Soleimani Pages 1-16
    With a forward-looking view of the abilities and skills required by future educational administrators, this research seeks to find answers to this question. "What components will be included in the characteristics of desirable administrators of future schools? " In other words, considering the trends of change and future developments, what components and skills will be a priority for educational administrators? The practical purpose of this research is to investigate and identify the effective components, empower, strengthen and improve the skills of educational administrators and direct efforts to achieve educational and educational goals. The present research method is a mixed type (qualitative and quantitative), and to collect data, first, documents including articles, dissertations, videos lectures and educational conferences, research projects and reports related to the subject were studied. Then, data has been collected by conducting interviews with experts. The data of the qualitative stage have been coded and categorized by the method of thematic analysis. Then, in the quantitative stage, by compiling a researcher-made questionnaire, the mentioned components have been compared with the current and desired conditions of future schools. The findings of this research in the form of main themes in four types of skills required by educational administrators include; technical-specialized, human, perceptual and soft skills, with 50 sub-themes, have been identified and categorized as effective and desirable characteristics in the performance of future educational administrators.The results of the research, in addition to the significant difference between the current and the desired conditions, indicate the significant impact of the components related to the skills of administrators on future schools.
    Keywords: : perceptual skills, Soft skills, Human Skills, technical-specialized skills, pre-organizers, virtual modes
  • Hengama Kazemi, Hosseinali Jahed *, Hadi Mosadegh Pages 17-28
    The purpose of this research was to determine the relationship between organizational culture and job motivation of primary school teachers in district 15 of Tehran. The statistical population included all primary school teachers in district 15 of Tehran, and according to the Morgan- Krejcie table, the sample size was estimated to be 306 people. The data collection tool includes Denison's organizational culture questionnaire (2000). Herzberg's job motivation questionnaire (2000) was used to assess job motivation. The findings showed that there was a positive and significant relationship between the organizational culture and teachers' job motivation (p=0.0 and r=0.480). Therefore, it can be said with 99. % confidence that with the improvement of the organizational culture, the job motivation of the teachers in the sample group will increase and vice versa. The findings also showed that there was a positive and significant relationship between the components of participation, stability and integration, flexibility and mission of organizational culture and job motivation of teachers. Considering the significance of each of the research hypotheses, practical suggestions such as; holding training courses to promote organizational culture and its components for education principals and teachers, awareness of the prevailing culture in schools and research suggestions such as; This study was conducted qualitatively in the community of education teachers and examined the factors affecting the organizational culture of schools.
    Keywords: Organizational Culture, job motivation, primary school, teachers
  • Marzieh Heydari * Pages 29-42
    The aim of this study was to investigate the mediating role of professional collaboration and organizational commitment in the relationship between distributed Teachers ‘leadership and job satisfaction. The statistical population of this study consists of school teachers in Semirom city, whose number is equal to 1400 people. In order to select the sample size, using Cochran's formula, a sample of 302 people was randomly selected. The Jersey Torres Questionnaire (2019) and the Organizational Commitment Questionnaire from Allen and Meyer (1990) were used to measure Distributed leadership, professional collaboration, and job satisfaction. The reliability of the questionnaire was evaluated and confirmed by Cronbach's alpha coefficient and composite reliability and its validity by construct and content validity. Research hypotheses were analyzed using the structural equation modeling technique. The results of the research indicated that distributive leadership has a positive and significant effect on professional collaboration, job satisfaction and organizational commitment. Also, professional collaboration has a positive and significant effect on job satisfaction. Finally, the mediating role between professional collaboration and commitment in the relationship between distributive leadership and job satisfaction was confirmed.
    Keywords: : Distributed leadership, Professional collaboration, Organizational Commitment, Job satisfaction
  • Afsanh Sadghi, Amirhosin Mohammad Davoodi * Pages 43-56
    The purpose of this study is to present the model of social networks and information literacy on the academic achievement of students of Saveh Islamic Azad University.This research is descriptive-survey and applied in terms of purpose. The statistical population was 1800 students of the Faculty of Humanities of Saveh Azad University with a sample size of 317 based on Morgan's formula which was a simple random sampling method. The research tools were three social network questionnaires by Jahanbani et al. (2009), Siamak and Davarpanah's information literacy questionnaire (2005), Pham and Taylor's educational questionnaire (1994).Their validity was confirmed by experts, and their reliability was obtained using Cronbach's alpha test as 0.85, 0.78 and 0.81% respectively. In order to review and analyze the data, descriptive statistical methods and structural equation modeling were used using SPSS and Smart PLS software, and the model was evaluated and fitted. The findings indicated that there is a positive and significant relationship between the use of social networks and academic achievement, and there is also an effective and meaningful relationship between information literacy and academic achievement.
    Keywords: Social networks, information literacy, Academic Achievement, model
  • Fereshteh Alizadeh, Amir Hossein Mahmoodi *, Mahdi Mahmodi Pages 57-70
    Preparing the required contexts for the commercialization of knowledge, while harmonizing domestic universities with international missions, can play a momentous role in creating economic and social values. The present research aimed to offer a model of knowledge commercialization in the country's higher education system. The current study was applied in terms of its purpose and descriptive in terms of its method. The statistical population comprised 10,153 faculty members of the Islamic Azad University of Tehran. 371 people had been selected as samples using the relative stratified sampling method, based on Cochran's formula. A researcher-made questionnaire with 121 questions was used to collect data. The reliability of the questionnaire was evaluated by Cronbach's alpha coefficient of 0.802 and validity of the questionnaire were confirmed by experts. Regarding the normality of the data distribution, parametric tests and structural equations, and SPSS and Smart PLS software were used to analyze the data. While confirming the importance and desirability of all dimensions, the findings of the current research were prioritized as follows: In the dimensions section: the mental characteristics of knowledge creators with a coefficient of 0.939, the characteristics of created knowledge with a coefficient of 0.918, the characteristics of knowledge consumers with a coefficient of 0.917, knowledge type with a coefficient of 0.911, environmental factors with a coefficient of 0.891 and organizational structure with a coefficient of 0.884 were ranked from the first to the sixth priority, respectively. Likewise, regarding the results of the research, the dimensions of the mental characteristics of the knowledge creators, the component of specialized knowledge, and the indicator of belief in the goodness of knowledge had been placed as the first priority of each level, which should be considered in plans related to commercialization. The validity of model was also analyzed with the method of structural equations and 4 dimensions (understanding, adaptation, generalization, and control), which was confirmed by good fit and high average.
    Keywords: Commercialization, commercialization of knowledge, Iran's higher education system
  • Nasim Pargol, Mehdi Shariatmadari *, Lotfollah Abbasi, Abbas Khorshidi Pages 71-86
    The present study was conducted to present a model for selecting educational managers of Ministry of Culture and Islamic Guidance. The research method is exploratory (qualitative-quantitative) in terms of practical goals, and in terms of data, and in terms of the nature and type of study, in the qualitative dimension, the grounded theory is of its own kind, and in the quantitative dimension, it is a cross-sectional survey. The statistical population of the qualitative part was formed by all the experts in the field of educational administration and human resources. In the quantitative section, all educational managers of the Ministry of Culture and Islamic Guidance formed 317 people, 133 (female) and 184 (men).18 experts were selected using the purposeful snowball sampling method. In expertise number 15, we reached theoretical saturation. In the quantitative section, 175 people were selected based on the Morgan sample size formula. In the present study, after open and central coding, the measurement tool was obtained in the form of a set form and was sent to experts for selective coding and was subject to validation. Based on this, a researcher-made questionnaire was designed and distributed among the selected statistical sample, and then the collected data was analyzed using descriptive and inferential statistics. At the end, for the selection model of educational managers of the Ministry of Culture and Islamic Guidance of the country, it was calculated with 4 dimensions, 21 components and 150 indicators. The dimensions identified in a homogeneous structure support the model structures of a concept under the title 'Model for the selection of educational managers of the Ministry of Culture and Islamic Guidance '.
    Keywords: model, Educational managers, Ministry of Culture, Islamic Guidance, Ideology, professional scientific ability, socio-cultural ability, personal characteristic
  • Kumars Ahmadi *, Milad Fakhraei Pages 87-112
    Research is one of the most fundamental needs for achieving the comprehensive advancement and development of a country, and the power and independence of any country is based on research and production of science. Education paves the way for the ethical and intellectual growth of the people of a dynamic society. The institutionalization of research can lead to the excellence of education and, in a word, comprehensive development by synergizing ideas. Education is the basis for people's intellectual and ethical growth in a dynamic society and the teacher, as one of the important elements of education, has a very sensitive role. Any fundamental change in the structure of this social institution depends on research in the field of education in the country, and as long as education benefits from research, this institution will grow and excel. Research skill is one of the critical skills and capabilities of 21st-century teachers. New thinking and practical action must arise from the teachers because they are consumers of educational ideas, so they should participate in producing these ideas. Also, Awareness of the barriers to research and its root pathology in order to effectively plan for the quantitative and qualitative improvement of research, efforts to spread the research culture and improve its status seems necessary and research and its problems should be considered with a systematic view. The purpose of the present research was to identify the damages of research culture in teachers in Kurdistan province. This research was qualitative in terms of strategy and considering that it is looking to discover the damages and barriers of research culture and its purpose was exploratory, thematic analysis method has been used. At first, the intended damage was extracted from interviews with 16 organizational and academic experts by theoretical sampling and finally 3 organizing themes of structural factors, background factors and behavioral factors and 56 basic themes were extracted. Teacher's interest in research activities should be considered equivalent to the advancement of the quality of education and, consequently, the development of the country. In order to improve the quality of education and educational effectiveness, teachers' necessary skills and capabilities should be strengthened. If research is institutionalized among teachers, it can lead to a fundamental change in educational methods and models, enrichment of the educational environment and the structure of education, and lead to the scientific and skill excellence of teachers and transform individual talents and creativity into innovation
    Keywords: research culture, Root Cause Analysis (RCA), structural factors, Behavioral Factors, background factors
  • Mohammad Moradi Khalaj, Saeed Sayadi * Pages 113-128
    The present study aimed to design a model of knowledge management enablers based on Islamic principles in Kerman Education. This research was conducted using grounded theory qualitative research method (data foundation), interviews with 15 experts (familiar with the topic of knowledge management enablers based on Islamic principles). The statistical population includes all education staff of Kerman city, 245 people of which 124 people were considered by systematic random sampling. Detailed and in-depth interviews have been conducted to identify the dimensions and components of knowledge management empowerment based on Islamic principles. In order to assess the validity of knowledge management empowerment based on Islamic principles, a questionnaire of 83 questions based on a 5-point Likert scale was used.The validity of the questionnaire (knowledge management empowerment) was calculated as (81.1%) and its reliability as (92. 4%).The data were analyzed by NVIVO software version 11. Data analysis was done using SPSS version 23 and SMART PLS version 2.2 software, and a significance level of 0.05 was considered. In this research, in open coding, 166 related propositions were extracted, and in the axial coding stage, they were divided into 12 categories, and in selective coding, 15 general dimensions were extracted, and the final model of the research was designed.This model includes two general dimensions including: intra-organizational consequences and competitive consequences. According to the results of the research, suggestions were also presented
    Keywords: empowerment, Knowledge management, Islamic principles, education