فهرست مطالب

نشریه مطالعات توسعه اجتماعی - فرهنگی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/05/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سینا جلیل پوراقدم، احمد میرزا کوچک خوش نویس، مهدی خاک زند، مصطفی مسعودی نژاد صفحات 9-24

    عدالت یکی از مسایل مهم برای همه انسان ها محسوب می شود. توجه به مفهوم عدالت در بناهای مسکونی از این جهت حایز اهمیت است که مقوله مسکن با نیاز اجتماعی جامعه به عدالت پیوند دارد. اما اینکه نمود عینی تجلی عدالت در مسکن و مولفه های کالبدی آن چگونه است نیاز به پژوهش دارد. هدف این پژوهش، ارزیابی تطابق بناهای سنتی و معاصر محله پامنار تهران با مفهوم عدالت می باشد. روش پژوهش از نوع کمی و با توجه به هدف آن از نوع کاربردی و بر مبنای ماهیت روش توصیفی- موردی، به صورت تحلیلی می باشد. نتایج بیانگر آن است که مسکن و مولفه های کالبدی آن در شکل دهی به ارزش ها، مفاهیم و احساس افراد از عدالت اجتماعی تاثیر گذار است. تمایز و تشابه توجه به مفهوم عدالت در بناهای سنتی و معاصر محله پامنار را می توان در شاخص های کالبدی و اجتماعی مرتبط با مسکن و موثر بر ادراک افراد از عدالت اجتماعی و نحوه تجلی آن ها در بناهای مسکونی بیان کرد که از نظر شهروندان، بناهای مسکونی سنتی محله پامنار نسبت به بناهای معاصر واقع در آن، تطابق بیشتری با مفهوم عدالت دارند. در واقع عدالت در بناهای مسکونی سنتی پامنار به مصداق وحدت در کثرت تجلی پیدا کرده است. ولکن این وحدت نه بین بناهای مسکونی معاصر ساخته شده و نه بین بناهای معاصر و سنتی قدیمی واقع در محله پامنار وجود ندارد.

    کلیدواژگان: عدالت، مسکن سنتی، معاصر، محله پامنار
  • محمدعلی رمضانی، مرتضی قلیچ، سارا اسمی زاده، سمیه رضایی، عذرا فرامرزی، فاطمه جعفری صفحات 43-72

    مقاله حاضر در پی بررسی فرایندهای اجرایی ساماندهی بی خانمان ها در سامانسراها و تاثیر قوانین بالادستی بر ماهیت این فرایندها و پیامدهای آنها است. پژوهش حاضر می کوشد نشان دهد که چگونه ذیل مصوبه سال 1378 شورای عالی اداری، بی خانمانی جرم انگاری شده، درنتیجه فرایند ساماندهی بی خانمانی در سامانسراها، قضایی شده و پیامدهای این قضایی شدن چه بوده است. به منظور دستیابی به این اهداف، از هر دو روش های کمی و کیفی استفاده شده است. مصوبه شورای عالی اداری و پرونده مددجویان سامانسراها تحلیل شده اند؛ همچنین با مددجویان سامانسرای لویزان، مصاحبه شده است و پرسش نامه نیز تکمیل شده و با کارکنان هر دو مرکز نیز، مصاحبه هایی صورت گرفته است. تحلیل مصوبه شورای عالی قضایی حاکی از جرم انگاری بی خانمانی در این مصوبه است و بررسی داده های به دست آمده از تحلیل پرونده ها و مصاحبه های صورت گرفته با مددجویان و کارکنان مراکز و مشاهدات صورت گرفته، حاکی از قضایی شدن فرایند ساماندهی بی خانمان ها در ادامه جرم انگاری بی خانمانی در مصوبه شورای عالی اداری است. قضایی شدن فرایند باعث به حاشیه رفتن جنبه های حمایتی مراکز مذکور شده و آن ها بیش از آنکه هویت حمایتی داشته باشند، ناخواسته هویت تنبیهی پیدا کرده اند و این امر موجب نارضایتی کارکنان و مددجویان شده است. ازاین رو ایجاد قوانینی جدید با هدف ساماندهی بی خانمانی ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: ایران، بی خانمانی، پیامدها، جرم انگاری، سامانسراها، سیاست ها، قضایی شدن
  • ندا خداکرمیان گیلان، محمدجواد سامانی نژاد، محسن نیازی صفحات 73-97

    کالا و خدمات فرهنگی، به شیء و یا خدماتی قابل استفاده و مفید که توسط افرادی از جامعه، برای ارضاء نیازهای فرهنگی سایرین، تولید و ایجاد گردد و در فرآیند مبادله، با کالاها و خدمات دیگران اعم از فرهنگی یا غیرفرهنگی معاوضه می شود، گفته می شود. این مقاله عوامل اصلی موثر بر خرید کالا و خدمات فرهنگی را از طریق مدل سازی ساختاری-تفسیری شناسایی و تحلیل کرده است. روش پژوهش در این مقاله از نظر ماهیت به دلیل استفاده از هر دو روش کیفی و کمی یعنی استفاده از شیوه های مختلف پژوهش مانند مصاحبه با صاحب نظران، پرسشنامه و سند کاوی، جزء پژوهش های ترکیبی است. ابتدا عوامل مژثر بر خرید کالا و خدمات فرهنگی، براساس مطالعه ادبیات و مقایسه ای پژوهش های مرتبط و مصاحبه با خبرگان و متخصصین، شناسایی و سپس با استفاده از متدولوژی تحلیلی نوین مدل سازی ساختاری-تفسیری (ISM) روابط بین عوامل مژثر بر خرید کالا و خدمات فرهنگی، تعیین و به صورت یکپارچه، تحلیل شده است؛ در نهایت با استفاده از تحلیل MICMAC نوع متغیرها با توجه به اثرگذاری و اثرپذیری بر سایر متغیرها مشخص شده است؛ بر این اساس 22 نفر از نخبگان علمی که شامل: اساتید دانشگاه، دانشجویان نخبه، فارغ التحصیلان مقطع دکتری و دانشجویان مقطع دکتری در رشتهجامعه شناسی، روانشناسی، علوم تربیتی و مدیریت، به صورت گلوله برفی انتخاب شدند. مدل طراحی شده حاوی 15 عامل اوقات فراغت، سلیقه و ذایقه، تمایل به تمایز، فراوانی کالا و خدمات فرهنگی، جذابیت، مناسب بودن قیمت کالاها، منحصربه فرد بودن، با ارزش بودن، تبلیغات و بازاریابی، چندرسانه ای بودن و دسترسی سریع و آسان، سیاست گذاری، سبک زندگی و فرهنگ مصرفی هستند که در 5 سطح طبقه بندی شدند. یافته ها نشان می دهند از میان این عوامل، اوقات فراغت، تمایل به تمایز، سلیقه و ذایقه، فراوانی کالا و خدمات فرهنگی در بازار، منحصربه فرد بودن، کسب اطلاع از آثار هنرمندان و جذابیت و مناسب بودن قیمت از بیشترین تاثیر و محرک و برانگیزنده به شمار می آیند.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، خرید کالاها و خدمات فرهنگی، ISM، نخبگان، مصرف فرهنگی
  • زهرا خدابخشی، سعید دائی کریم زاده صفحات 98-116

    مطالعه حاضر به بررسی عوامل اقتصادی و اجتماعی در 15 کشور منا (MENA) با استفاده از آمار و اطلاعات ارایه شده توسط بانک جهانی، طی دوره زمانی 2016-2010 می پردازد. در این تحلیل، از روش همبستگی کانونی به منظور بررسی نرخ بیکاری، نرخ تورم، تولید ناخالص داخلی، سرعت اینترنت، نرخ اشتغال، نرخ سواد، قتل عمد، نرخ اعتیاد، زادآوری و امید به زندگی در کشورهای منا استفاده شده است. نتایج نشان داد در تمام توابع همبستگی کانونی بین شاخص های اقتصادی و اجتماعی منتخب در کشورهای منا، همبستگی کانونی معنا دار است. تابع اول کانونی 42 درصد، دوم با 35 درصد و سوم 20 درصد از کانون بین شاخص های اقتصادی و اجتماعی در کشورهای منا را برازش می کند. مجموع برازش دو تابع کانونی اول 77 درصد است. معادلات متغیرهای کانونی استاندارد شده برای شاخص های اقتصادی و اجتماعی نشان داد در کشورهای منا، نرخ بیکاری هر چه بالاتر می رود، میزان قتل عمد بالاتر می رود. افزایش نرخ بیکاری هم متاثر از شاخص هایی چون افزایش تورم و افزایش نرخ سواد است.

    کلیدواژگان: شاخص، توابع کانونی، همبستگی کانونی، اجتماعی، اقتصادی
  • علیرضا مهدی، شاپور بهیان، سید علی هاشمیان فر صفحات 117-148

    ساختار فرهنگی هرجامعه، ایدیولوژی خاصی را تنظیم و هدایت می کند که در نتیجه آن افراد، احساساتی از خود بروز می دهند که قوانین احساسی فرهنگ برای آنها ساخته است و ترس، یکی از آن نمونه های فرهنگی است که حدود و ثغور رفتار افراد را تعیین می کند و به عنوان یک اصل غیرقابل انکار بر میزان توسعه فرهنگی تاثیر بسزایی می گذارد. آنچه در این پژوهش دنبال می شود، بررسی عواملی است که می تواند فرایند توسعه در شهر اصفهان را تحت ا لشعاع خود قرار دهد. در مبانی نظری پژوهش با تاکید بر جامعه شناسی عواطف، از آراء و نظریات جامعه شناسان کلاسیکی چون دورکیم و وبر و رهیافت نظری جامعه شناسان اخیر چون گافمن، کمپر، پارسونز، هوقشیلد و ترنر برای تبیین موضوع استفاده شده است. مطالعه، به صورت پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه می باشد. حجم نمونه مورد بررسی تعداد 400 نفر از شهروندان شهر اصفهان می باشند که براساس شیوه نمونه گیری سهمیه ای و براساس جمعیت مناطق 15گانه شهر اصفهان انتخاب شده اند. در این پژوهش، متغیرهایی چون احساس ترس از برقراری ارتباط، احساس ترس از آزادی در سازماندهی، احساس ترس از آزادی بیان، احساس ترس از آزادی عقیده واحساس ترس از نوآوری، به عنوان متغیر مستقل و میزان توسعه فرهنگی، به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که از میان عوامل موثر بر میزان توسعه فرهنگی، به ترتیب، احساس ترس از آزادی در نوآوری، با ضریب (882/0)، احساس ترس از آزادی بیان با ضریب (683/0)، احساس ترس از آزادی عقیده با ضریب (224/0)، احساس ترس از آزادی در روابط اجتماعی با ضریب (207/0) و احساس ترس از آزادی در سازماندهی با ضریب (160/0) قرار دارند.

    کلیدواژگان: احساس ترس، توسعه فرهنگی، توسعه نیافتگی، جامعه شناسی عواطف
  • فروزان کارخانه، حسن رضا یوسفوند، حسین دهقان صفحات 149-174

    نابرابری اجتماعی شامل کمبود و یا فقدان دسترسی افراد در جامعه انسانی به موقعیت ها و فرصت های برابر اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، قومی و... بوده و جوامع مبتلا به نابرابری اجتماعی-اقتصادی همواره با تهدیدها، ناهنجاری ها، آسیب های اجتماعی و نارضایتی عمومی در ابعاد فردی و اجتماعی مواجه هستند. از این رو، بررسی جامعه شناختی این پدیده امری ضروری و هدف پژوهش حاضراست. روش پژوهش، از نظر هدف از نوع پژوهش های کاربردی و از نظر ماهیتی روش تحقیق کیفی است که مصاحبه با 20 نفر از مطلعین در استان های هدف تحقیق، به روش پدیدارشناسی صورت گرفته، نمونه گیری هدفمند، ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه عمیق ساختارنیافته، مشاهده مشارکتی و یادداشت های میدانی بوده اند .یافته های پژوهش نشان می دهد که نابرابری های اجتماعی، از سویی موجب بروز فقر می شوند و از سوی دیگر، خاستگاه بروز کشمکش ها و تضادهای اجتماعی می گردند. لذا مهم ترین پیامد نابرابری های اجتماعی ؛ شکاف طبقاتی، ایجاد اختلال در نظم و انسجام و همبستگی اجتماعی یک جامعه است که به تبع آن، احساس محرومیت نسبی و احساس بی عدالتی اجتماعی در افراد به وجود می آید. تم های حاصل از تجربه زیسته نابرابری اجتماعی- اقتصادی که در بین مردمان ساکن استان های غرب کشور استخراج شده اند، حاکی از وجود تبعیض و نابرابری اجتماعی و اقتصادی در این استان هاست که آمارها نیز این مهم را تایید می کند. نابرابری اقتصادی منجر به کاهش مشارکت اجتماعی در سطح جامعه می شود. نابرابری های اجتماعی در اثر گسترش و نفوذ جهانی عمیق تر شده و با افزایش نابرابری های اجتماعی پدیده توسعه نیافتگی به نحو بارزی عوارض نامطلوب خود را آشکار ساخته است.

    کلیدواژگان: آسیب های اجتماعی، درآمد، فقر، نابرابری اجتماعی، نابرابری اقتصادی
  • سید حسین سیدی، سید محمدرضا سیدی صفحات 175-199

    طبق قانون وظیفه عمومی جمهوری اسلامی ایران، خدمت نظام وظیفه، مرحله ای از زندگی اغلب جوانان مذکر ایرانی است؛ که مهم ترین سرمایه کشور در فعالیت های اقتصادی و سازمانی هستند و متاهلان، گروهی از این جوانان را تشکیل می دهند. در کنار آثار منفی و مثبتی که دوره سربازی برای عموم سربازان به همراه دارد، سربازان متاهل دارای شرایط خاص تری مانند نیاز حیاتی به اشتغال جهت تامین هزینه های زندگی هستند که سربازی، این امر را برای سرمایه های انسانی کشور دچار اختلال می کند. از این رو واکاوی تجربه سربازان متاهل، از دوره سربازی اهمیت زیادی پیدا می کند. هدف این پژوهش، مطالعه عمیق و دقیق تجربه سربازی برای فهم بهتر تجربه زیسته سربازان متاهل و فهم شرایط آن ها است. بدین منظور، این مطالعه از رویکرد پدیدارشناسی استفاده می نماید. در طی مراحل پژوهش، هشت مصاحبه نیمه ساختاریافته با سربازان متاهل انجام شد. سپس، اطلاعات و داده ها با رویکرد جیورجی، تجزیه و تحلیل شد و یافته های پژوهش در 12 درون مایه اصلی و 12 درون مایه فرعی، طبقه بندی شد. درون مایه های اصلی تجربه زیسته سربازان متاهل را مشکلات اقتصادی، مشکلات اشتغال، بر هم خوردن نظم زندگی، فشار روانی، مشکلات پیشرفت علمی و تحصیلی، احساس رهاشدگی پس از اتمام خدمت، رابطه مداری، نبود امکان برنامه ریزی بلندمدت و از بین رفتن فرصت های اجتماعی، عدم رعایت شان اجتماعی سرباز متاهل، درک نشدن وضعیت متاهلان، مشکلات سیستم برای اشتغال و ازدواج و مزایا برای متاهلان تشکیل می دهد.

    کلیدواژگان: تجربه زیسته، پدیدارشناسی، خدمت نظام وظیفه، سرباز متاهل، سربازی
  • محبوبه سادات هدی، محمدتقی کرمی قهی، خلیل میرزایی صفحات 200-230

    این پژوهش توصیفی تحلیلی با هدف شناسایی استراتژی های زنان در مواجهه با سلطه مردان، انجام شده است. سوال اصلی این است که زنان چه راهبردهایی در مواجهه و مقابله با نابرابری ها، تبعیض های جنسیتی و خشونت های ناشی از ایدیولوژی مردسالارانه، اتخاذ می کنند؟ روش گراندد تیوری و مصاحبه عمیق با سوالات نیمه ساخت یافته، به عنوان ابزار پژوهش و تکنیک گردآوری داده ها، در نظر گرفته شد. انتخاب 43 زن با نمونه گیری هدفمند و با تاکید بر اشباع نظری، به روایت آنها از استراتژی ها، انجام شد. نتایج نشان می دهد به دلیل غلبه سنت و ایدیولوژی و مشروع سازی سلطه، طی فرآیند جامعه پذیری در جامع، مردسالار و القاء جایگاه حاشیه ای زنان در سطح اندیشه و عمل، گاهی شاهد پذیرش وضع موجود، خودنادیده انگاری و سکوت اجباری تحت عنوان راهبرد خاموش با سوژه هژمونیک هستیم. لیکن بر اساس آگاهی از نیازها و علایق و در اعتراض به وضع موجود و لزوم دگرگون سازی آن، زنان استراتژی های اصلاحی، استقلال طلبانه، اعتراضی، تنبیهی، رهایی، حذفی، تدافعی، تهاجمی، آگاهی بخشی و پیشگیرانه را اتخاذ کرده و با کنشگری، سوژه های مصلح، مستقل، معترض، هشداردهنده، مجبور، منصرف، تلافی کننده، مهاجم، معلم و محتاط را ظهور داده و در 4 راهبرد کلی تحمل اجباری، اصلاحی، دگرگون سازی و پیشگیرانه، به تصویر کشیدند.

    کلیدواژگان: تبعیض جنسیتی، خشونت، راهبرد، مردسالاری، نابرابری
|
  • Sina JalilpourAghdam, JalilpourAghdam, Mehdi Khakzand, Mostafa Mostafa, masoudinejad Pages 9-24

    Justice is one of the important issues for all people. Paying attention to the concept of justice in residential buildings is important due to the category of housing which is related to the social need of society for justice. However, what is the objective manifestation of justice in housing and its physical components, needs research. The purpose of this research is to evaluate the compatibility of traditional and contemporary buildings in Pamenar neighborhood of Tehran with the concept of justice. The research method is of a quantitative type and according to its purpose, it is of an applied type and based on the nature of descriptive-case method in an analytical way. Results show that housing and its physical components are effective in shaping people's values, concepts, and feelings about social justice. The distinction and similarity of attention to the concept of justice in traditional and contemporary buildings of Pamenar neighborhood can be expressed in the physical and social indicators related to housing and affecting people's perception of social justice and how they manifest in residential buildings. According to the citizens, the traditional residential buildings of Pamenar neighborhood are more consistent with the concept of justice than the contemporary buildings located there. In fact, justice has been manifested in Pamenar's traditional residential buildings as an example of unity in plurality. However, this unity does not exist between modern residential buildings, nor between contemporary and old traditional buildings located in Pamenar neighborhood.

    Keywords: Contemporary Housing, Justice, Pamenar Neighborhood, Traditional
  • Mohammadali Ramezani, Morteza Ghelij, Sara Esmizadeh, Somayeh Rezaee, Ozra Faramarzi, Fatemeh Jafari Pages 43-72

    The purpose of the present article is to show that, under the 603/70 Enactment of the Supreme Administrative Council in 1999, the process of responding to homelessness has become judicialized, and to trace the causes and consequences of this judicialization. Both qualitative and quantitative methods are used to achieve these goals. The Enac. and some cases of the clients of the two centers established under the Enac. have been analyzed; Also, the clients of one of the centers were interviewed and a questionnaire was completed. The staff of both centers were also interviewed. Findings explain the way in which the process of responding to homelessness, has been judicialized under the Enac. Almost all decisions depend on a special judge’s approval and decree. The roots of this judicialization, at first place, goes back to the Enac. It is centered around a criminalizing attitude to behaviors that are usually associated with homelessness, namely vagrancy and panhandling. The following judicialization of the process has resulted in that the centers to find a punitive and semi-jail identity rather than a supportive one, causing dissatisfaction of staff and clients, in the way that, the clients wish to be released from Therefore, it is necessary to formulate new laws and procedures in the aim of responding to homelessness effectively.

    Keywords: Consequences, Criminalization, Homelessness, Iran, Judicialization, Policies
  • Neda Khodakaramian gilan, Mohammadjavad Niazi, Mohsen Niazi Pages 73-97

    Cultural goods and services are usable and useful objects or services that are produced and created by people from the society to satisfy the cultural needs of others and exchanged with the goods and services of others, whether cultural or non-cultural, in the process of exchange. This article has identified and analyzed the main factors affecting the purchase of cultural goods and services from structural-interpretive modeling. The research method in this article, due to the use of both qualitative and quantitative methods, the use of different research methods such as interviews with experts, questionnaires and document mining, is a part of mixed research. The current research is a descriptive survey in terms of practical purpose and data collection, and the tool for collecting information is a questionnaire. First, the factors affecting the purchase of cultural goods and services are identified based on the literature study and content and comparative analysis of related researches and interviews with experts and specialists, and then, using the new analytical methodology of structural-interpretive modeling (ISM), the relationships between the factors affecting the purchase of goods and services are identified. culturally determined and analyzed in an integrated manner; Finally, by using MICMAC analysis, the types of variables have been determined according to their influence and effectiveness on other variables; Based on this, 22 people from the scientific elite, including: university professors, elite students, doctoral graduates and doctoral students in the fields of sociology, psychology, educational sciences and management, were selected. The designed model contains 15 variables of leisure time, taste and taste, desire for differentiation, abundance of cultural goods and services, attractiveness, appropriateness of the price of goods, uniqueness, value, advertising and marketing, multimedia and quick and easy access. , politics, lifestyle and consumer culture, which are classified in five levels. The findings show that among these factors, leisure time, desire for distinction, taste, abundance of goods and cultural services in the market, uniqueness, getting information about the works of artists, attractiveness, appropriateness of the price are the most influential and motivating.

    Keywords: Cultural Consumption, Elites, ISM, Leisure time, Purchasing Cultural Goods, Services
  • Zahra Khodabakhshi, Said Daii karimzadeh Pages 98-116

    The present study evaluates the economic and social factors in 15 MENA countries during 2010-2016. In this analysis, the canonical correlation method has been used to study the unemployment rate, inflation rate, GDP, internet speed, employment rate, literacy rate, crime, addiction rate, reproduction rate and life expectancy in Mena countries. The results show canonical correlation is significant between selected economic and social indicators in MENA countries in all canonical correlation functions. Special values ​​for canonical functions are 3.33 and 0.1 for the Hotelling-Lawley Trace and the Wilks' Lambda tests, respectively. Also, the first canonical function fits 42%, the second 35% and the third 20% of the canon between economic and social indicators in Mena countries. The total fit of two first canonical functions is 77%. The equations of the standardized focal variables for economic and social indicators show in MENA countries, the higher the unemployment rate, the higher the rate of intentional crime. The increase in the unemployment rate is also affected by indicators such as the increase in inflation and the increase in the literacy rate.

    Keywords: Canonical function, Canonical Correlation, Index Social, Economic
  • Alireza Mahdi, Shapur Behyan, Ali Hashemian Far Pages 117-148

    The cultural structure of every society regulates and directs a certain ideology, as a result of which people express feelings that the emotional rules of the culture have created for them; fear is one of those cultural examples that limits and gaps in behavior. It determines people and as an undeniable principle, it has a significant impact on the level of cultural development. What is followed in this research is the investigation of the factors that can overshadow the development process in the city of Isfahan. In the theoretical foundations of the research, with an emphasis on the sociology of emotions, the opinions and theories of classical sociologists such as Durkheim and Weber and the theoretical approach of recent sociologists such as Goffman, Kemper, Parsons, Hochschild and Turner have been used to explain the issue. The study is a survey using the questionnaire tool. The size of the investigated sample is 400 citizens of Isfahan city, who were selected based on the quota sampling method and based on the population of 15 districts of Isfahan. In this research, variables such as fear of communication, fear of freedom in organization, fear of freedom of expression, fear of freedom of opinion and fear of innovation, as independent variables and the level of cultural development as dependent variable are considered. The findings of the research show that among the factors affecting the level of cultural development, are the feeling of fear of freedom in innovation, with a coefficient of (0.882), the feeling of fear of freedom of expression with a coefficient of (0.683), feeling fear of freedom of opinion with a coefficient of (0.224), fear of freedom in social relations with a coefficient of (0.207) and feeling of fear of freedom in organization with a coefficient of (0.160).

    Keywords: Cultural Development, Fear, Sociology of Emotions, Underdevelopment
  • FOROOZAN KARKHANEH, Hasan Reza Yosofvand, Hossein Dehghan Pages 149-174

    Social inequality includes the lack or lack of access of people in human society to equal economic, cultural, educational, health, ethnic, etc. situations and opportunities. Societies suffering from socio-economic inequality are always faced with threats and anomalies, they face social damages and public dissatisfaction in individual and social dimensions. Therefore, the sociological investigation of this phenomenon is essential and considered as the goal of the present research. The research method, in terms of the purpose of the type of applied research, and in terms of the nature of the qualitative research method, has interviewed 20 informants in the named provinces by the phenomenological method and the tool for collecting interview information is unstructured deep, participatory observation and field notes. The research findings show that social inequalities, on one hand, cause poverty and on the other hand, they are the origin of social conflicts and contradictions. Therefore, the most important consequence of social inequalities are the class gap, as the creation of a disturbance in the order and cohesion and social solidarity of a society, which results in a feeling of relative deprivation and a sense of social injustice in people. The themes resulting from the lived experience of socio-economic inequality, which were extracted among the people living in the western provinces of the country, indicate the existence of discrimination and social and economic inequality in these provinces, which the statistics also confirm slow economic inequality leads to a decrease in social participation at the community level. Social inequalities have deepened as a result of global expansion and influence, and with the increase of social inequalities, the phenomenon of underdevelopment has clearly revealed its undesirable side effects.

    Keywords: Economic inequality, Income, Poverty, Social damages, Social inequality
  • Seyed hosein Seyedi, Seyed mohammadreza Seyedi Pages 175-199

    According to the Islamic Republic of Iran’s public military service law is a stage of Iranian young males’ life and married males are from these people. Regardless of advantages and disadvantages that military service has for all soldiers, married soldiers have especial problems; those, their study will be more important by attending to the general policies of the Islamic Republic of Iran, based on increasing young’s marriage and family formation, stability of marriage and removing barriers of it. The purpose of this study is thorough and deep study of married soldiers lived experience; therefore, this study uses a phenomenological approach. During the study, eight semi-structured interviews were conducted with married men. The information and data, then, were analyzed through Giorgi approach and findings were categorized in 12 themes and 12 sub-themes. The main themes of married soldiers are economic problems, employment problems, disordering of life, stress, academic improvement problems, feeling of abandonment after the service, favoritism, barrier to long-term planning and social opportunities, nonconformity of social status, nonunderstanding of married soldiers problems, system problems for occupation and marriage, and advantages for marrieds.

    Keywords: Lived Experience, Married Soldier, Military Service, Phenomenology, Soldiery
  • Mahboobeh Sadat Hoda, MohammadTaghi KaramiGhahi, Khalil Mirzaei Pages 200-230

    This descriptive and analytical research was done with the aim of discovering and identifying women's' strategies in the face of dominance of men. The main question is what women do against inequalities, gender discrimination and violence. The method of grounded theory and in-depth interview with semi-structured questions was the method and technique of data collection. The selection of 43 women with purposeful sampling and with emphasis on theoretical saturation led to their narration of strategies. The results show that due to the dominance of tradition and ideology and the legitimacy them through socialization in the patriarchal society, by induction of the marginal position of women in thought and action, sometimes their self- ignorance and forced silence is seen, which is a silent strategy and hegemonic subject. They accept the current situation, but with awareness of needs and interests and in protesting the existing situation and the need for change, women do strategies of corrective, independence, protest, punitive, liberation, elimination, defensive, offensive, awareness and preventive. They are reformed, independent, protesting, warning, forcing, dissuading, retaliating, attacking, teaching and cautious subjects. As a result, four strategies of coercive tolerance, correction, transformation and prevention were obtained.

    Keywords: Gender Discrimination, Inequality, Patriarchy, Strategy, Violence