فهرست مطالب

مطالعات فضا و مکان - پیاپی 3 (بهار 1402)

نشریه مطالعات فضا و مکان
پیاپی 3 (بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وحید فیض خواه*، بهزاد ملک پور اصل صفحات 5-16

    در عصر جهانی شدن و اطلاعات و به سبب آن ظهور جامعه شبکه ای، امروزه شهرها به عنوان محل اصلی تولید و مصرف در جهان شناخته می شوند. از این رو رقابت گسترده ای برای جذب سرمایه های مالی و انسانی میان شهرهای جهان در جریان است. بدین سبب انگاشت هایی نو و بدیع مانند "بازاریابی مکان" و "برندسازی مکان" مطرح شده تا از حداکثر ظرفیت های مکان برای جذب سرمایه های سیال بهره برداری شود. این پژوهش در پی آن برآمده تا با مطالعه متون نظری و تجارب جهانی به چیستی بازاریابی مکان با رویکرد کارآفرینی شهری پی برده و با ارایه ی یک مدل نظری با استفاده از روش "مدل یابی معادلات ساختاری" برای دستیابی به بازاریابی مکان با رویکرد کارآفرینی شهری در شهر رشت و بررسی الزامات فضایی آن در نمونه مطالعاتی منتخب یعنی "محور تاریخی فرهنگی شهرداری رشت" با تاکید بر انگشت تجمعی سازی، چگونگی دستیابی به بازایابی مکان با رویکرد کارآفرینی شهری را تبیین کند. نتایج نشان داد بر اساس همبستگی پیرسون مفاهیم ارتقاء برند مکان برای جذب سرمایه، مشارکت بخش خصوصی در حوزه کارآفرینی، سرمایه خلاقیت، دانش پایگی مکان و سرزندگی اقتصاد محلی به ترتیب دارای بیشترین میزان همبستگی با متغیر وابسته یعنی بازاریابی مکان با رویکرد کارآفرینی شهری در سطح 05/0 هستند. آزمون پایایی مدل پیشنهادی از دو روش بررسی شد. بار عاملی هر یک از شاخص ها بالای 5/0 بوده که در سطح 50/0 معنی دار بودند و پایایی مدل را تایید می کنند و آزمون آلفای کرونباخ برای متغیرها که اعداد 7/0 به دست آمد که تاییدکننده پایایی مدل هستند.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری شهری، بازاریابی مکان، برندسازی شهری، کارآفرینی شهری، شهر رشت
  • مهتاب سلیمانی الموتی، سارا جلالیان*، امید دژدار صفحات 17-30

    تعاملات اجتماعی از مهم ترین عواملی است که باید در طراحی فضاهای شهری و معماری به آن دقت کرد. آنچه که موجب ایجاد و ارتقای تعاملات اجتماعی می شود، حضور انسان در فضاست. زمانی که همبستگی میان انسان و فضا به وجود آید؛ به دنبال آن تعاملات نیز پدید می آید. هدف این پژوهش شناخت نقش عوامل محیطی موثر بر ارتقاء تعاملات اجتماعی در مجموعه های تاریخی باززنده سازی شده است. به نظر می رسد باز زنده سازی مجموعه های با ارزش تاریخی می تواند موجب آفرینش فضاهای نوین، تعامل افراد و ارتقای سطح تعاملات اجتماعی گردد، همچنین در ایجاد بسترهای اجتماعی فرهنگی نقش به سزایی داشته باشد.پژوهش از نظر هدف، کاربردی است و در دو گام انجام شده است. درگام اول پژوهش، چارچوب نظری مبتنی بر مطالعات نظری  و تحلیل متن، شکل گرفته است.گام دوم؛ مطالعات میدانی با روش مطالعه ی موردی در تلفیق با راهبرد پیمایشی (زمینه یابی) و ابزار پرسشنامه انجام شده؛ تحلیل آماری با استفاده از نرم افزارهای SPSS و PLS صورت گرفته است. نمونه گیری به روش تصادفی در مجموعه ی سعدالسلطنه قزوین و با استفاده از فرمول کوکران انجام شده است. نتایج این پژوهش بیانگر آن است که عوامل محیطی مجموعه های بازنده سازی شده که منجر به شکل گیری حس تعلق به مکان، فعالیت پذیری، خوانایی، نفوذپذیری و دسترسی می شود، در ارتقای تعاملات اجتماعی  کاربران تاثیرگذار است.

    کلیدواژگان: باززنده سازی، مجموعه های تاریخی، ارتقاء تعاملات اجتماعی، شهر قزوین، مجموعه سعدالسلطنه
  • علیرضا وثوق*، محمد خسرو صحاف صفحات 31-46
    فاصله گرفتن محیط های ساخته شده در دوره مدرنیته از نیاز های هویتی - رفتاری کاربران، نتیجه برخورد افراطی رویکرد عملکردگرایان و فرمالیست ها با معماری بوده است. همین امر سبب شد تا نوعی بیگانگی و سردرگمی میان کاربران و محیط آنها رخ دهد. کودکان به عنوان آینده سازان نسل های بعدی جامعه از محیط اطراف خود تاثیر می پذیرند. بنابراین نقش کیفی محیط های کودکان در روان و جسم آنها اهمیت بالایی دارد. این مقاله می کوشد تا با مفاهیم، مبانی و روش پدیدارشناسی و گفتمان پدیدارشناسی معماری، الگوی معماری محیطی را توصیف کند که علاوه بر اینکه در راستای نیازهای کاربران باشد، زمینه ساز پژوهشی ارزشمند یعنی استعدادیابی کودکان و نوجوانان باشد تا بتواند معماری را به صورت صحیح برای نسل امروز و فردا به خدمت گیرد. دست یافتن به مبانی نظری و طراحی معماری محیط های کشف استعداد کودکان با رویکرد پدیدارشناسی معماری هدف اصلی تحقیق است و پرسش اصلی تحقیق این است که : پارادایم پدیدارشناسی معماری چگونه می تواند رویکرد مناسبی برای طرح معماری محیط های کشف استعداد کودکان باشد؟ روش تحقیق این مقاله، روش ترکیبی توصیفی - تحلیلی و کیفی پدیدارشناسی مکان است.در نهایت می توان گفت پدیدارشناسی معماری مبانی موثر و مفیدی را برای الگوی معماری محیط های کشف استعداد کودکان پیشنهاد می دهد. از جمله مبانی طراحی همچون جهت گیری، مرکزیت و ریتم، نور و سایه، کاربرد رنگ، تنوع فضایی، درگیری حواس، نمادگرایی، طبیعت، فرهنگ و اصالت را می توان نام برد.
    کلیدواژگان: معماری، پدیدارشناسی، کودک، خلاقیت، استعدادیابی
  • نگین ارغوانی، سیده مریم مجتبوی*، مریم مجیدی صفحات 47-66

    با پیشرفت جوامع و افزایش بیماری های گوناگون، توجه به مسایل روحی و روانی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. محیط های درمانی از فضاهایی هستند که حس اضطراب و استرس در آن ها به وفور دیده می شود. قرار گرفتن در محیطی ناآشنا، عدم اطلاع از فرآیند درمان، درد، تزریقات، بوهای نامطبوع و مواردی دیگر می تواند حس ناخوشایندی را در بیماران ایجاد کند. امروزه توجه به کالبد محیط درمانی و ایجاد محیطی شفابخش برای بیماران در اولویت طراحان است. هدف از این پژوهش بررسی مولفه های اثرگذار بر کاهش استرس در کلینیک های دندان پزشکی و ارایه راهکارهایی خاص جهت طراحی داخلی کلینیک های دندان پزشکی است که سبب ایجاد محیطی مطبوع در فرایند درمان می گردد. در این پژوهش، ابتدا دیدگاه نظریه پردازان مرتبط مورد بررسی قرار گرفته و از جمع بندی مطالعات کتابخانه ای و اسنادی، مدل مفهومی پژوهش استخراج گردیده است. سپس با استفاده از پرسشنامه، نظر متخصصین و خبرگان در رابطه با مولفه های کالبدی موثر برکاهش استرس، سنجیده شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS سطح ارزش مولفه ها محاسبه و مولفه ها رتبه بندی شدند. در انتها، مدل مفهومی در دو نمونه موردی (دندان پزشکی کلینیک ظفر و کلینیک وحدتی فر) مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت و نتایج به دست آمده به صورت جداول و دیاگرام ها ارایه شده است. با توجه به نتایج به دست آمده، مولفه های کالبدی محیط مانند: رنگ، هندسه در فرم و پلان، نور طبیعی و مصنوعی، صدا و موسیقی، تهویه و هوای آزاد، عناصر طبیعی و فضای سبز، بو و رایحه مطلوب، دید و منظر مطلوب، تناسبات و مقیاس می توانند با تاثیر مثبت بر سلامت بیماران به کاهش استرس آن ها کمک نموده و حتی منجر به تسریع روند بهبودی گردد و نهایتا می تواند آثار مطلوب آن به صورت آرامش بیماران در کلینیک های دندان پزشکی مشاهده شود.

    کلیدواژگان: کلینیک دندان پزشکی، معماری داخلی، فضای درمانی، اضطراب، سلامت
  • محمد شالی*، محمد عابدیگانه صفحات 67-80

    سنجش رضایت مردم از مدیریت شهری یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده کیفیت و چگونگی عملکرد ارایه کنندگان خدمات شهری است؛ بر همین اساس هدف پژوهش حاضر آن است که کیفیت عملکرد مدیریت شهری منطقه 2 کلانشهر تبریز را از نظر شهروندان مورد سنجش قرار دهد به لحاظ هدف، از نوع کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع توصیفی- تحلیلی است. شاخص های مورد استفاده در این پژوهش در حوزه های کارکردی شهرداری شامل خدمات شهری و محیط زیست، شهرسازی و معماری، مدیریت بحران، مدیریت شهر، فرهنگی- اجتماعی و حمل و نقل و ترافیک با استفاده از پیشینه تحقیق و ادبیات نظری شناسایی و تعریف عملیاتی شد و به صورت میدانی و ابزار پرسشنامه جامعه آماری 383  نفر در میان شهروندان تکمیل گردید. یافته های تحقیق با استفاده از آزمون های آماری فریدمن، تی تک نمونه ای و رگرسیون تجزیه و تحلیل شد. یافته های تحقیق نشان می دهد میزان رضایت ساکنان از شهرداری و خدمات ارایه شده آن در سطح متوسط به پایین قرار دارد؛ همچنین براساس آزمون فریدمن مشخص گردید که بالاترین میزان رضایت شهروندان، مربوط به شاخص های  فرهنگی و اجتماعی و پایین ترین میزان رضایت مندی نیز در شاخص مدیریت شهر و مشارکت دادن مردم در تصمیم گیری های مربوط به شهر است. همچنین وجود تفاوت معنادار بین سطح تحصیلات و میزان رضایتمندی و عدم وجود رابطه بین ویژگی های سن، جنس و تاهل و میزان رضایت مندی از عملکرد شهرداری تایید شد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی شهروندان، ارزیابی عملکرد، منطقه 2 تبریز، مدیریت شهری، خدمات شهری
  • فرهاد منصوری کیوج*، ندا ضیابخش صفحات 81-90

    نتایج تحقیقات صورت گرفته در آپارتمان های بلندمرتبه مسکونی حاکی از آن است که اگر محیطی متشکل از عناصر طبیعی و کیفیت نور مطلوب باشد، حکایت از گرمی و جذابیت داشته که روح را شاداب و رفتار را صمیمانه تر کرده؛ و برعکس، اگر محیطی بدون عناصر طبیعی یا نوردهی مناسب باشد، میزان سرزندگی و شادابی ساکنان را کمتر می کند. هدف اصلی این تحقیق بررسی نقش کیفیت نور روز در ارتقاء سرزندگی و شادابی در مجموعه های آپارتمانی بلندمرتبه شهر تهران بوده است. روش تحقیق «توصیفی- تحلیلی» و «روش پیمایشی» است و از نرم افزارهای تحلیلی استفاده شده است. مجموعه آپارتمان های مسکونی بلندمرتبه شهر تهران به عنوان جمعیت آماری و شهروندان ساکن جامعه آماری را تشکیل می دهند. یافته های تحقیق نشان می دهد که کیفیت فرم معماری، کیفیت رویت پذیری و کیفیت استفاده و تاثیر بسیار معنی داری بر احساس سرزندگی و شادابی ساکنین دارند. همچنین بین مولفه های کیفی نور وز و همچنین شاخص های کمی نور همبستگی بالایی در مجتمع های مسکونی آپارتمانی بلندمرتبه وجود دارد. در این بررسی همبستگی بین پارامترهایی چون همردیفی، همجواری، رف نوری، درخشندگی نور، عمق نور، و تداوم نور با هم مطالعه شده است. نتایج نشان داده است که اکثر پارامترها رابطه همبستگی بالایی با هم دارند و همه روابط همبستگی مثبت و هم جهت است، درعین حال که عمق نور و تداوم نور ارتباط و همبستگی بیشتری با ارتقا شادابی و سرزندگی دارند.

    کلیدواژگان: اپارتمانهای بلندمرتبه، کیفیت نور روز، سرزندگی و شادابی، شاخص های نور روز، کلانشهر تهران
  • زهره سلحشور*، مهناز محمودی زرندی صفحات 91-102

    دانشجویان معماری ساعات زیادی درطی روز در آتلیه ها هستند. از این رو بهره گیری از نور طبیعی دارای اهمیت است. این نورها، اگر از حدی بیشتر شوند، باعث ایجاد مزاحمت می شوند که اصطلاحا به آن خیرگی می گویند و یکی از راهکارهای برطرف کردن آن استفاده ازرف نوری یا طاقچه نوری است. این رف ها در اشکال مختلفی اجرا می شوند. هدف از این مقاله بررسی تاثیر زاویه در رف های (خارجی) در اقلیم تهران در کاهش خیرگی است. روش تحقیق مقاله کاربردی و از آنجایی که پاسخ به خیرگی به دو دسته پویا و ایستا انجام می شود، برای پاسخ منطقی به پرسش از روش ایستا، از شبیه سازی دیزاین بیلدر استفاده شده است. در محیط شبیه سازی کلاس مکعبی با ابعاد 8 در 6 با 30 درصد پنجره در نمای جنوبی شبیه سازی شده است و سطح کار متناسب با ارتفاع میزها 1 متر، آسمان در سطح خورشیدی در نظر گرفته شده است. در این شبیه سازی UDI ، ASE، UDA ،DF درچهارحالت (بدون رف نوری، رف نوری بازاویه های 180 درجه و 60 >X> 30 درجه (بیرونی ، درونی)) اجرا شده است. بعد از شبیه سازی، مشاهده شد که رف نوری در دو حالت زاویه دار عملکرد بهتری نسبت به رف نوری 180 درجه دارد. DF در حالت زاویه دار به سمت درون عملکرد بهتری دارد و UDI در حالت زاویه دار به سمت بیرون نزدیک به 100 لوکس نور طبیعی دریافت می کند که در وضعیت روشنی قرار دارد. پارامتر SDA در دو حالت زاویه دار مناسب است. ASE میزان نور سالیانه در حالت ماکزیمم بیشتر از 60 درصد نور طبیعی دریافت می کند که مطلوب است.

    کلیدواژگان: خیرگی، بهره گیری از نور طبیعی، آسایش بصری، خیرگی ایستا، رف نوری
|
  • Vahid Feizkhah *, Behzad Malekpour Asl Pages 5-16

    In the age of globalization and information and due to the emergence of a networked society, cities today are known as the main place of production and consumption in the world. Hence, there is a wide competition for financial and human capital among the cities of the world. Due to this, new and innovative concepts such as "place marketing" and "place branding" have been proposed to use the maximum capacity of the place to attract fluid capital. This study seeks to study the theory of place marketing with an urban entrepreneurship approach by studying theoretical texts and global experiences, and by presenting a theoretical model using the "structural equation modeling" method to achieve location marketing with an entrepreneurial approach. A city in the city of Rasht and the study of its spatial requirements in the selected study sample, ie, "Historical and cultural axis of Rasht Municipality" with emphasis on the theory of agglomeration, to explain how to achieve place marketing through an urban entrepreneurship approach. The results showed that based on Pearson correlation, the concepts of promoting place brand to attract capital, private sector participation in entrepreneurship, creativity capital, place knowledge-dependency and vitality of local economy have the highest correlation with dependent variable, ie place marketing through urban entrepreneurship approach at level 0.05. The reliability test of the proposed model was evaluated by two methods. The factor load of each index was above 0.5 which was significant at the level of 0.50 and confirmed the reliability of the model and Cronbach's alpha test for the variables which obtained 0.7 numbers which confirm the reliability of the model.

    Keywords: urban competitiveness, Location marketing, city branding, urban entrepreneurship, Rasht City
  • Mahtab Soleimanim Alamooti, Sara Jalalian *, Omid Dezhdar Pages 17-30

    Social interactions are one of the most important factors that must be carefully considered in the design of urban spaces and architecture. What causes the creation and promotion of social interactions is the presence of humans in space. When the solidarity between man and space is created; As a result, interactions also arise. The aim of this research is to know the role of environmental factors affecting the promotion of social interactions in historical collections of revitalization. It seems that the revival of historically valuable collections can lead to the creation of new spaces, the interaction of people and the improvement of the level of social interactions, as well as having a significant role in the creation of social and cultural platforms. The research is practical in terms of its purpose and has been done in two steps. In the first step of the research, a theoretical framework based on theoretical studies and text analysis has been formed. The second step; Field studies were conducted with the case study method in combination with the survey strategy (localization) and the questionnaire tool; Statistical analysis was done using spss and pls software. Sampling was done by random method in Saad al-Sultaneh collection of Qazvin and using Cochran's formula. The results of this research show that the environmental factors of the loser collections, which lead to the formation of a sense of belonging to the place, activity, readability, permeability and accessibility, are effective in improving the social interactions of users.

    Keywords: Revitalization, Historical Collections, Promotion of Social Interactions, Qazvin city, Saad Al-Saltaneh Collection
  • Alireza Vosough *, Mohammad Khosro Sahaf Pages 31-46
    The distancing of built environments in the period of modernity from the identity-behavioral needs of users has been the result of the extreme approach of functionalists and formalists to architecture. This caused a kind of alienation and confusion between users and their environment. Children, as the future builders of the next generations of society, are influenced by their surroundings. Therefore, the quality role of children's environment in their mind and body is very important. This research tries to describe the architectural model of the environment with the concepts, foundations and methods of phenomenology and phenomenological discourse of architecture, which, in addition to being in line with the needs of users, is the basis for valuable research, that is, finding the talent of children and teenagers, so that architecture can be The correct form should be used for today's and tomorrow's generation. The main question of the research is how the phenomenological paradigm of architecture can be a suitable approach for the architectural design of children's talent discovery environments? Achieving the theoretical foundations and architectural design of children's talent discovery environments with the architectural phenomenology approach is the main goal of the research. The research method of this article is a combined descriptive-analytical and qualitative method of place phenomenology. Finally, it can be said that architectural phenomenology offers effective and useful foundations for the architectural model of children's talent discovery environments. such as orientation, centrality and rhythm, light and shadow, color, spatial diversity, conflict of senses, symbolism, nature, culture and authenticity.
    Keywords: architecture, phenomenology, child, Creativity, Talent spotting
  • Negin Arghavani, Seyedeh Maryam Mojtabavi *, Maryam Majidi Pages 47-66

    With the development of societies and the increase of various diseases, paying attention to mental and emotional issues has gained special importance. Therapeutic environments are spaces where anxiety and stress are abundantly seen. Being in an unfamiliar environment, not knowing about the treatment process, pain, injections, unpleasant smells, etc. can create an unpleasant feeling in patients. Today, paying attention to the body of the therapeutic environment and creating a healing environment for patients is the priority of designers. The purpose of this research is to investigate the factors affecting the reduction of stress in dental clinics and to provide specific solutions for the interior design of dental clinics, which creates a pleasant environment in the treatment process. In this research, firstly, the views of related theorists were examined and the conceptual model of the research was extracted from the summary of library and documentary studies. Then, by using a questionnaire, the opinions of experts and experts regarding the effective physical components of stress reduction were measured, and by using Amarispss software, the value level of the components was calculated and the components were ranked. Finally, the conceptual model was examined and analyzed in two case examples (Zafar Clinic and Vahdati Far Clinic) and the obtained results are presented in the form of tables and diagrams. According to the obtained results, the physical components of the environment such as: color, geometry and form, natural and artificial light, sound and music, ventilation and open air, natural elements and green space, desirable smell and aroma, desirable sight and view, Proportions and scale can help to reduce the stress of patients with a positive effect on their health and even lead to speeding up the healing process, and finally, its positive effects can be seen in the form of relaxation of patients in dental clinics.

    Keywords: Dental clinics, interior architecture, therapeutic space, Stress, Health
  • Mohammad Shali *, Mohammad Abedyeganeh Pages 67-80

    Measuring people's satisfaction with urban management is one of the most important factors determining the quality and performance of urban service providers; Based on this, the aim of the current research is to evaluate the quality of the urban management performance of the 2nd region of Tabriz metropolis from the citizens' point of view. The indicators used in this research in the functional areas of the municipality including urban services and environment, urban planning and architecture, crisis management, city management, cultural-social and transportation and traffic were identified and operationally defined using research background and theoretical literature. A statistical population of 383 people among the citizens was completed in the form of a field questionnaire.The research findings were analyzed using Friedman, one-sample t test and regression. The findings of the research show that the residents' satisfaction with the municipality and its services is at a medium to low level; Also, based on the Friedman test, it was determined that the highest level of citizen satisfaction is related to cultural and social indicators, and the lowest level of satisfaction is also in the index of city management and people's participation in city-related decisions. It was also confirmed that there is a significant difference between the level of education and the level of satisfaction and the absence of a relationship between the characteristics of age, gender and marriage and the level of satisfaction with the performance of the municipality.

    Keywords: Citizens' Satisfaction, Performance Evaluation, District 2 of Tabriz metropolis, urban management, Urban services
  • Farhad Mansouri Kivaj *, Neda Ziyabakhsh Pages 81-90

    The results of the research conducted in high-rise residential apartments indicate that if the environment is composed of natural elements and the quality of light is favorable, it indicates warmth and charm that refreshes the soul and makes the behavior more sincere; And on the contrary, if the environment is without natural elements or proper lighting, it reduces the vitality and vitality of the residents. The main purpose of this research was to investigate the role of daylight quality in improving vitality and vitality in high-rise apartment complexes in Tehran. The research method is "descriptive-analytical" and "survey method" and analytical software was used. The collection of high-rise residential apartments in Tehran as the statistical population and the residents of the city constitute the statistical population. The findings of the research show that the quality of the architectural form, the quality of visibility and the quality of use have a very significant effect on the sense of vitality and freshness of the residents. Also, there is a high correlation between the qualitative components of light and the quantitative indicators of light in high-rise apartment complexes. In this study, the correlation between parameters such as parallelism, contiguity, optical shelf, light brightness, light depth, and light continuity have been studied together. The results have shown that most of the parameters have a high correlation with each other and all correlations are positive and in the same direction, while light depth and light continuity have a greater relationship and correlation with the improvement of freshness and liveliness.

    Keywords: High-rise apartments, daylight quality, Vitality, Freshness, Daylight Indicators, Tehran metropolis
  • Zohreh Salahsoor *, Mahnaz Mahmoody Zarandi Pages 91-102

    Architecture students are in the studios for many hours during the day. Therefore, the use of natural light is important. If these lights exceed a certain limit, they cause disturbance, which is called glare, and one of the ways to solve it is to use a light shelf or a light window. These shelves are implemented in different forms. The purpose of this article is to investigate the effect of the angle on the (external) shelves in the climate of Tehran. The research method of the article is practical and since the response to glare is done into two categories: dynamic and static. Used. In the simulation environment, a cube with dimensions of 8 x 6 is simulated with 30% windows in the south view, and the work surface is proportional to the height of the tables of 1 meter; The sky is considered to be at the solar surface. In this simulation, UDI, ASE, UDA, and DF have been implemented in four modes (without optical shelf; optical shelf with 180 degrees and 30 < X < 60 degrees (external, internal)). After the simulation, contrary to what we expected; It has been observed that the optical shelf performs better than the 180 degree optical shelf in two angled modes. The DF performs better when angled inward, and the UDI when angled outward receives close to 100 lux of natural light in bright mode. The SDA parameter is suitable in two angular modes. ASE, the annual light level in the maximum mode receives more than 60% of natural light, which is desirable.

    Keywords: Dazzle, Using Natural Light, Visual Comfort, Static Stare, Light Shelf