فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:1 Issue: 1, Spring - Summer 2008

  • تاریخ انتشار: 1386/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه بهجت* صفحات 1-13

    یادگیری یک زبان خارجی مستلزم فراگیری مهارتهای گوناگون اصلی و فرعی است. یکی از آنها دستور زبان می باشد. صرفنظر از نظریه های مبتنی بر اجتناب  از تدریس گرامر، مجزا از دیگر مهارتهای اصلی مانند مهارت گویایی و نوشتاری دو شیوه رایج از قدیم الایام جهت تدریس گرامر مورد استفاده قرار گرفته است.: استقرایی و استنتاجی. بسیاری از نظریه پردازان معتقدند که شیوه استنتاجی برای یادگیری دستور زبان موثرتر از دیگری است. طبق گفته براون (2002) یکی از عوامل موثر در یادگیری بهترگرامربه شیوه استقرایی یااستنتاجی جنسیت است. دراین تحقیق سیوالی که مطرح میشود این است که اولا آیا ارتباطی بین تدریس گرامروجود دارد یانه و دوما بادرنظرگرفتن جنسیت فراگیر کدام شیوه تدریس برای دختران وکدامیک برای پسران کارآیی بهتری دارد. بدین منظور150دانشجوی سال اول زبان که 110 نفر آنها دختر وبقیه پسربودند ازبین کلیه دانشجویان سال اول دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده وشیراز انتخاب شدند. درابتدا آزمون استاندارد NTC به عنوان پیش آزمون گرفته شد. سپس فراگیران به دوگروه تقسیم شدند: گروه اول به شیوه استنتاجی ودیگری به شیوه استقرایی به مدت 4 ماه آموزش دیدند . درپایان دوره، پس آزمونی جهت مقایسه نمرات اولیه ونهایی گرفته شد. بااستفاده از t-test و two-way ANOVA وتجزیه وتحلیل داده ها مشخص شد که بین تدریس گرامر وجنسیت رابطه وجود دارد وبه علاوه شیوه استنتاجی برای پسران واستقرایی برای دختران کارآمدتربوده است .

    کلیدواژگان: دستورزبان خارجی، جنسیت، یادگیری زبان خارجی، آموزش استقرائی، آموزش استنتاجی
  • بیوک بهنام، لاله مقتدی صفحات 14-33

    مطالعه حاضرسعی دارد چگونگی کاربرد زبان توسط نخبگان سیاسی در تکوین قدرت را بررسی کند. مقاله با مرور اجمالی بر تحلیل نقادانه گفتمان آغاز می شود و سپس با معرفی مجموعه ای شامل هشت نخبه سیاسی بنام های: مالکوم ایکس - جوزف استالین - نوام چامسکی - ولادیمر لنین - مارتین لوتر کینگ - وینستون چرچیل - ج. اف. کندی و آدولف هیتلرادامه یافته و سپس سخنرانیهای نخبگان سیاسی یاد شده با در نظر گرفتن صنایع بدیعی به کار گرفته شده مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. سپس داده ها از دیدگاه تحلیل نقادانه گفتمان با استفاده از تیوری سه بعدی مطالعه گفتمان (توصیف - توضیح - تفسیر)- تیوری پیشنهادی نورمن فرکلاف (1989)- و تیوری تحلیل نقادانه بافت - پیشنهادی ون دایک (2004)- مورد کاوش قرار می گیرند. در این تحقیق صتایع بدیعی به شش دسته مهم: قیاس ، گرامر، معنا ، تکرار ، جمله/عبارت معترضه و (فن) بلاغت تقسیم شده اند. نتایج تحلیل آشکار کرد که علیرغم تفاوتها در نوع صنایع بدیعی استفاده شده توسط نخبگان سیاسی انتخاب شده ، الگوی جالب و چشمگیری در گفتمان تمامی افراد انتخاب شده مشترک است و آن عبارت است از استفاده از صنایع گرامر - تکرار و (فن) بلاغت. امید است که این تحقیق دستاوردهای آموزشی ارزشمندی را برای آموزش زبان خارجی در کشور عزیزمان به ارمغان آورد.

    کلیدواژگان: تحلیل نقادانه گفتمان، صنایع بدیعی، نخبگان سیاسی، قدرت، جهان بینی
  • علی غلامی مهرداد* صفحات 34-44

    علیرغم نقش عهده مهارت نوشتاری در یاد گیری زبان خارجه بسیاری از دانشجویان بدلایل مختلف  علاقه زیادی به شرکت فعال در کلاسهای نوشتاری از خود نشان نمی دهند (مینت ،1997) .از اینرو فعالیتهای مختلفی جهت علاقمند کردن دانشجویان به نوشتن پیشنهاد شده است که یکی از آنها نوشتن یادداشتهای روزانه می باشد و تحقیق حاضر می کوشد تاثیر این کار را بر مهارت نوشتاری گروهی از دانشجویان زبان انگلیسی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان بررسی نماید. در این راستا پنجاه نفر از دانشجویانی که در امتحان بخش نوشتار ی آزمون تافل بر اساس معیارTWEنمره 1و2 کسب کرده بودند به طور تصادفی درقالب دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. پس از آموزش اصول پاراگراف نویسی از دانشجویان خواسته شد هر هفته پاراگرافی را با موضوع مشخص نوشته، جهت تصحیح به مدرس خود  تحویل دهند . اما از دانشجویان در گروه آزمایش خواسته شد علاوه بر نوشتن پاراگراف، فعالیتهای روزانه خودرا هم یادداشت وبه مدرس مربوط تحویل دهند.  پس از یک دوره چهار  ماهه آزمودنیها در هر دو گروه در امتحان پایان دوره شرکت کردند که در آن بایستی دو پاراگراف می نوشتند. مقایسه میانگینهای بدست آمده در سطح اطمینان p است.

    کلیدواژگان: یادداشت روزانه، مهارت نوشتاری، دانشجوی زبان انگلیسی
  • ارشیا کیوانفر، مژگان رشتچی صفحات 45-65
    در بخش مهارت شنیداری آزمون هایی مانند  IELTS که کار- محورهستند لازم است داوطلبان به اطلاعات ارایه شده روی لوح فشرده گوش فرا داده و همزمان فعالیتهایی را انجام دهند که شامل پر کردن جاهای خالی، تشخیص درستی و نادرستی مطالب، خلاصه کردن و تکمیل جداول است. معمولا شنیدن و درک مطلب متون داده شده کار سختی نیست، بلکه تجزیه و تحلیل، مقایسه، نتیجه گیری، ارزیابی و کارهایی از این دست است که کنش شنیداری داوطلبان را تحت الشعاع قرار می دهد. تحقیق حاضر با هدف ارزیابی روایی سازه ی آزمون شنیداریIELTS ، این آزمون را به سه شکل مرسوم (همزمان)، پاسخگویی با فواصل زمانی (متوالی) و چهارگزینه ای برگزار کرد. نتیجه ی به دست آمده نشان می دهد در بخش شنیداری آزمون مذکور مهارتهای دیگری غیر از مهارت شنیداری زبان انگلیسی نیز دخالت دارند.
    کلیدواژگان: ارزشیابی کار- محور مهارت شنیدار، روش آزمون، پاسخگوییهمزمان، پاسخگویی متوالی، متغیرهای مستقل از توانش زبانی
  • سیما مدیر خامنه* صفحات 66-102
    پژو هش حاضر به بررسی دانش فرازبانی 85 نفر از دانشجویان رشته ی زبان انگلیسی در گروه زبان انگلیسی دانشگاه ارومیه می پردازد که طی آن تفاوتهای احتمالی بین 38 نفر دانشجوی  تک  زبانه (فارسی) و 47 نفر دانشجوی دو زبانه (ترکی و فارسی) از بعد دانش فرازبانی توسط آزمونهای ساختارهای نادرست و ترجمه مورد بررسی قرار گرفته اند. در این پژوهش فرض بر این است که دو زبانه ها به واسطه ی تجربه ی یادگیری یک زبان از قبل در زمینه ی  دانش فرازبانی پیشرفت چشمگیری می کنند.تجزیه و تحلیل آماری (t-test) داده ها نشان داد که بین دو گروه زبان آموز از بعد دانش فرازبانی (ساختارهای نادرست و ترجمه)  تفاوت معنی داری وجود دارد. به عبارت دیگر دو زبانه ها در این آزمونها بهتر عمل کردند. بنابر این یافته های این پژوهش می توانند حاکی از این باشند که در یادگیری زبان تمرکز تحلیلی دوزبانه ها در مقایسه با تک زبانه ها با سرعت بیشتری پیشرفت می کند. و این امر به نوبه ی خود زبان آموز را در یادگیری زبانهای دیگر کمک می کند. نتایج این تحقیق در ارتباط با یادگیری و آموزش  زبان  دوم  مورد  بحث  و  بررسی  قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: دانش فرازبانی، دانشجویان زبان انگلیسی، تک زبانه، دوزبانه
  • افسر روحی، افسانه سعید اختر صفحات 103-133
    در حالی که آموزش تکلیف مدار زبان - به گواهی مطالعات انجام گرفته - در پرورش زبان آموزانی که زبان دوم را با روانی نسبتا قابل قبولی تکلم می کنند، موفق نشان داده، صحت کلام چنین زبان آموزانی فاصله زیادی از حد مطلوب داشته است. از بین روش های مختلفی که برای جبران چنین ضعفی در آموزش تکلیف مدار زبان پیشنهاد شده است، فرصت تمهید (planning time) در این مطالعه پژوهشی مورد مداقه قرار گرفته است. سه گروه از دانشجویان مترجمی زبان انگلیسی بخشی از یک کارتون صامت را تماشا کردند، سپس کارتون را تحت سه شرایط 1- بدون فرصت تمهید (no-planning time)، 2-  با فرصت تمهید غیر مشروح (undetailed planning time) و 3- با فرصت تمهید مشروح (detailed planning time) روایت کردند. در داده های جمع آوری شده، تعداد بندهای بدون خطای دستوری، تعداد کل بندها و همچنین تعداد واژگان و ساختارهای تکراری، شروع های خطا، ساختارهای اصلاح شده و جایگزین شده برای اندازه گیری صحت و روانی کلام زبان آموزان مشخص گردید. تحلیل واریانس یک طرفه که بر داده ها اجرا شد نشان داد که فرصت تمهید مشروح بر صحت و روانی کلام زبان آموزان، موثرتر از فرصت تمهید غیر مشروح و این نیز به نوبه خود موثرتر از روایت بدون فرصت تمهید می باشد.
    کلیدواژگان: فرصت تمهید غیر مشروح، فرصت تمهید مشروح، بدون فرصت تمهید، صحت کلام، روانی کلام
  • مهناز سعیدی*، ماندانا یوسفی صفحات 134-161
    در این مقاله توانایی خواندن نقادانه و بهره ی هوش هیجانی فراگیران زبان خارجی (انگلیسی) مورد بررسی قرار گرفته است تا هر گونه رابطه ی احتمالی بین آنها مشخص گردد. نتایج نشان می دهند که رابطه ی معنی داری بین توانایی خواندن نقادانه و بهره هوش هیجانی فراگیران وجود دارد ولی هیچ تفاوت معنی داری بین توانایی خواندن نقادانه و بهره هوش هیجانی فراگیران مونث و مذکروجود ندارد. هم چنین نتایج حاکی از آنند که فقط مقیاس های درون فردی و کنترل پریشانی هوش هیجانی می توانند به عنوان عوامل پیش بینی کننده ی نمرات خواندن نقادانه در نظر گرفته شوند. یافته های این تحقیق پیشنهاد می کنند که اگر آموزش در نظر دارد مهارت فراگیران را در تفکر نقادانه و تحلیل مسیله که از جمله مهارت های اساسی در موقعیت های آموزشی و زندگی افراد می باشد ،وسعت بخشد ،ضروری است که در جهت کنترل رفتار و احساسات فراگیران برنامه ریزی و اقدام شود.
    کلیدواژگان: بهره ی هوش هیجانی، خواندن نقادانه، مقیاس های درون فردی و کنترل پریشانی
  • عباسعلی زارعی* صفحات 162-180

    به منظور مطالعه تاثیر تعداد آزمونهای کوتاه (کوییز) در عملکرد پایان ترم دانشجویان ایرانی، با استفاده از فرایند آماری تحلیل واریانس یک طرفه عملکرد پنج گروه از دانشجویان مورد مقایسه قرار گرفت. نتیجه بررسیها نشان داد که آزمونهای کوتاه عملکرد پایان ترم دانشجویان را بطور معنی داری بهبود می بخشند. همچنین مشخص شد که هر چه تعداد آزمونهای کوتاه بیشتر باشد، عملکرد دانشجویان در پایان ترم بهتر می شود. به منظور مطالعه رابطه میان آزمون های کوتاه و حضور دانشجویان در کلاس، میزان حضور همان پنج گروه با استفاده از Chi-Square  مورد برسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین تعداد آزمونهای کوتاه و تعدا غیبت دانشجویان رابطه عکس وجود دارد.

    کلیدواژگان: آزمون های کوتاه، عملکرد پایان ترم، حضور در کلاس
|
  • Fatemeh Behjat * Pages 1-13

    Learning a foreign language offers a great challenge to students since it involves learning different skills and subskills. Quite a few number of researches have been done so far on the relationship between gender and learning a foreign language. On the other hand, two major approaches in teaching grammar have been offered by language experts, inductive and deductive. The present study examines which method of teaching grammar is more fruitful for Iranian male and female students. For this purpose, 150 freshman students, 110 females and 40 males, majoring in English were selected from all available students at Abadeh and Shiraz Azad universities. All the subjects took the NTC's grammar test prior to the instruction as pre-test. Then, they were divided into two groups and were taught grammar inductively and deductively in each group for one semester. At the end of the instruction, the same test was taken as post-test. The comparison between the students' pre and post-test indicated that there was a significant improvement in their knowledge of grammar. By the way, through a two-way ANOVA, it was found out that males learned grammar better when they were taught inductively and females showed a better performance when they were taught deductively.

    Keywords: Inductive Grammar Teaching, Deductive Grammar Teaching, foreign language learning, gender, Knowledge of Grammar
  • Biook Behnam, Laleh Moghtadi Pages 14-33

    This study explored how political elites can contribute to power enactment through using language. It started with a theoretical overview of Critical Discourse Analysis (CDA), and then presented a corpus consisting of speeches of eight political elites, namely, Malcolm X, Noam Chomsky, Martin Luther King, Josef Stalin, Vladimir Lenin, Winston Churchill, J.F. Kennedy and Adolph Hitler. This study analyzed speeches in terms of figures of' speech, and interpreted them from the point of view of CDA using the framework introduced by Fairclough (1989) as a three-dimensional approach to the study of discourse (Description, Interpretation, Explanation) and van Dijk (2004) as the theory of critical context analysis.. Speech figures are classified in this study into six main categories as Comparison, Grammar, Meaning, Parenthesis, Repetition and Rhetoric. The result of analyses reveals that while there are differences in the type and degree of speech figures employed by our selected individual political elites, there is one striking pattern which is common among all speeches: the frequent use of figures of Grammar, Repetition and Rhetoric

    Keywords: Critical Discourse Analysis (CDA), Figures of Speech, political elites, Power, Ideology, Discourse
  • Ali Gholami Mehrdad * Pages 34-44

    Despite the role writing plays in learning a foreign language, many students do not show much interest in taking an active part in writing classes (Myint, 1997). Thus different activities have been proposed to motivate students to write one of which is dialogue journal writing, and the present work tries to investigate the possible effect(s) of such activity on writing ability of a group of English students at Islamic Azad University- Hamedan branch. To do this, 50 students obtaining 1 and 2 on the TWE scale on the structure section of a TOEFL test were selected and randomly assigned to experimental and control groups. After some introductory sessions, the students were asked to write paragraphs on a weekly schedule and hand them in to be corrected. In the experimental group the students were, furthermore, asked to keep journals and hand them in. After 4 months, the students in both groups took part in a writing exam in which they had to write two paragraphs on the topics given. The comparison of the means at p.

    Keywords: Dialogue Journals, writing skill, EFL Student
  • Arshya Keyvanfar, Mojgan Rashtchi Pages 45-65
    Task-based listening tests such as IELTS require testees to listen to some information on a CD and simultaneously answer the related items. To answer such items, testees are expected to comprehend, analyze, compare and infer pieces of information while listening to the incoming audio material. The present research attempted to investigate whether the two major characteristics of question type and consecutive/simultaneous performance have any impact on the listening performance of Iranian EFL learners. Findings indicated that participants had a significantly better performance when they tackled the tasks consecutively, and performed even better in listening MC items rather than in listening task-based items. The researchers, thus, concluded that task-based listening tests such as IELTS listening module may be under the influence of construct-irrelevant variance.
    Keywords: Listening Task-Based Assessment, Test Method, Consecutive Performance, Simultaneous Performance, Construct-Irrelevant Variance
  • Sima Modirkhamene * Pages 66-102
    This paper reports a study of 85 Iranian EFL learners in the English Language Department of Urmia University. It explores the possible differences between performance of 38 Persian monolingual and 47 Turkish-Persian bilingual EFL learners on metalinguistic tasks of ungrammatical structures and translation. The underlying hypothesis is that bilinguals in diagonal bilingual contexts experience a significant development in terms of their metalinguistic awareness. Results of some t-test analyses indicated consistent differences between the two groups in favour of bilinguals. The findings, thus, strengthen the proposal that bilinguals may develop a more analytical orientation to language that may help them in learning additional languages. The findings are discussed in relation to implications on EFL learning as well as EFL teaching.
    Keywords: Metalinguistic Awareness, Bilingual, Monolingual, Linguistic Background
  • Afsar Rouhi, Afsaneh Saeed-Akhtar Pages 103-133
    Task-based instruction is arguably associated with fostering fluent L2 speech distant from native-like accuracy. Of several methodological options recommended for accounting for accuracy problems of meaning-first approaches to language teaching, planning time has been explored in this study. Three groups of English majors watched a cartoon and narrated their accounts of watching under no-planning, undetailed pre-task planning and detailed pre-task planning conditions. To measure the accuracy and dysfluency of their L2 production, the collected data were coded for the number of error-free clauses, the number of total clauses and also for repetitions, false starts, reformulations and replacements. One-way ANOVAs run on the data revealed that detailed pre-task planning might result in more accurate and less dysfluent language than undetailed pre-task planning which in turn might lead to more accurate and less dysfluent language than no-planning condition.
    Keywords: No-planning, Undetailed Pre-Task Planning, Detailed Pre-Task Planning, Accuracy, Dysfluency
  • Mahnaz Saeidi *, Mandana Yusefi Pages 134-161
    This study examined the EFL learners’ Emotional Quotient (EQ) and Critical Reading (CR) ability to identify possible relationships between these two traits. The results show that there exists a significant relationship between students’ EQ and CR and there is no significant difference between females and males’ EQ and CR ability. Finally, only Intrapersonal and Stress Management subscales of EQ can be regarded as predictors of changes in CR scores. The findings of the study suggest that it is necessary to plan and take action for the management of the learners’ emotions and behaviors if pedagogy is going to develop learners’ skill in rational thinking and problem-solving which will be effective not only in instructional settings but also in daily life.
    Keywords: Emotional Quotient, Critical Reading, Intrapersonal Subscale, Stress Management Subscale
  • AbbasAli Zarei * Pages 162-180

    To investigate the effect of quiz frequency on the course performance of Iranian university students of English, the mean scores of five groups of subjects were compared using a balanced one-way ANOVA procedure. Analyses revealed that quizzes significantly improve course performance. With some exceptions, it was also found that the more frequently the subjects were quizzed, the better their course performance became. To study the relationship between quizzes and class attendance, the absences of the same five groups of subjects were regularly checked and compared using the Chi-square procedure. Results showed that there is an inverse relationship between quiz frequency and the number of absences from class.

    Keywords: Quiz, frequency, Class Attendance, Course Performance