فهرست مطالب

نشریه مطالعات فضا و مکان
پیاپی 4 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی قربانی، سجاد امیری* صفحات 5-20

    منظر در نواحی روستایی همواره با سنت و هویت شناخته می شود و یکی از معیارهای روستابودگی، ایجاد حس دلبستگی و تعلق مکانی به مناطق روستایی است، از سوی دیگر تحقق پذیری هویت روستایی به عنوان یک شاخصه اساسی، مستلزم شناخت مولفه ها و چگونگی احیا هویت از دست رفته در بین نواحی روستایی است. تعریف و تبیین چارچوب نظری تحقق پذیری هویت روستایی، مستلزم بهره مندی از مطالعات انجام شده در این حوزه و سایر مباحث مرتبط می باشد. مرور پژوهش های پیشین نشان دهنده ضعف چارچوب های موجود در رابطه با چگونگی تحقق پذیری هویت روستایی مبتنی بر رویکرد زیباشناختی است. هدف این تحقیق، چگونگی تحقق پذیری هویت روستایی با رویکرد مرور نظام مند است. پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی است، و با رویکرد مرور نظامند ادبیات مرتبط با مولفه های هویت، منظر و زیبا شناختی روستایی در فاصله سال های 2000 تا 2022، با استفاده از 3 کلیدواژه مشخص و استراتژی شفاف و از پیش طراحی شده، از 5 پایگاه های اطلاعاتی، جمع آوری شد. پس از غربالگری و ارزیابی کیفی، تحلیل نهایی روی 37 مقاله انجام شد. برای تحقق پذیری هویت روستایی با رویکرد زیباشناختی، نیازمند شناخت ساختار و عملکرد اجرایی، الزامات و پیش زمینه های موجود و اقدامات کاربردی می باشد، از سوی دیگر مشارکت مردم محلی و سازمان های مرتبط در همه مراحل اجرای برنامه های مذکور هستیم. به کمک همکاری و تعامل بین مردم محلی، سازمان های مرتبط و دولت، می توان هویتی منحصر به فرد برای هر منطقه روستایی ایجاد کرد و به توسعه پایدار کمک کرد.

    کلیدواژگان: هویت روستایی، منظر روستایی، زیباشناختی، روستابودگی، تعلق مکانی
  • مرتضی میرزاحسینی* صفحات 21-36

    آب رسانی در تهران تا اواخر دوره پهلوی اول با استفاده از روش های ساده مرسوم بوده است. آب قنوات از طریق نهرهای خاکی، مورداستفاده قرار می گرفته است و نیازهای اولیه زندگی را میسر می ساخته است. در خانه ها فضاهایی مانند مطبخ و دستشویی عموما در حیاط سامان داده می شدند و آب موردنیاز آن ها عمدتا از آب انبارها تامین می شده است. وجود تلفات و بیماریهای مختلف نظیر تیفویید و ورم روده ناشی از مصرف آب های آلوده، دولت را به این فکر واداشت تا اقدام به لوله گذاری برای تهیه آب شرب مردم نماید. لذا پرسش اصلی این پژوهش این است که لوله گذاری برای هر خانه تا چه میزان در چیدمان فضا در معماری مسکونی نقش داشته است؟ همچنین هدف از پژوهش پیش روی بررسی و واکاوی اولین سیستم آب رسانی تهران و تاثیر آن در تکوین معماری مسکونی است. پژوهش پیش رو از نوع کیفی است و از روش تحقیق تاریخی تفسیری و روش توصیفی- تحلیلی به صورت آمیخته استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد از عوامل مهم در تغییر چیدمان فضایی معماری مسکونی تهران، احداث شبکه ی لوله کشی و انتقال آب به داخل منازل بوده است. تغییر ساختار فضایی خانه از دوقسمتی به یک قسمتی-شصت درصد بنا و چهل درصد حیاط- از مهم ترین نتایج لوله کشی برای تهران محسوب می گردد. همچنین درنتیجه ی لوله کشی، فضاهای تر همچون آشپزخانه به جهت بهره مندی از شبکه آب رسانی با تغییر مکان به نزدیک ورودی برای استفاده از انشعاب اصلی، زمینه ی حضور زنان در عرصه ی عمومی خانه را فراهم آورد.

    کلیدواژگان: جغرافیای شهری، معماری مسکونی، آب رسانی شهری، چیدمان فضایی، زنان
  • سارا دشت گرد*، مریم اکبری صفحات 37-54

    کیفیت بصری می تواند تاثیرات قوی بر تجربه و رضایت مندی از قرارگیری در محیط ایجاد کند. تصاویر ذهنی ارزیابانه به قرارگیری علایم محیطی و ارزیابی هایی که به احساسات، جمع بندی ها و رفتارها شکل می دهد بستگی دارد. مولفه هایی چون زمان، مکان و همراهی با افراد در تقویت خاطره جمعی و یادآوری مکان موثر است. نقش های فرهنگی به تصویرهای ذهنی فرد شکل می د هد و می تواند شخصیت اجتماع ناپذیر برای مسافرین، خریداران، بازدیدکنندگان و دیگر افرادی که منظر شهر را تجربه می کنند، ایجاد نماید. بنابراین وجود فضاهایی با کاربری فرهنگی- تاریخی در محدوده امامزاده حسن(ع) تا میدان قدس، با داشتن پتانسیل های ویژه ایجاد فضاهای اجتماع محور می تواند به تقویت مهرانگیزی مکان کمک کند. این پژوهش به چگونگی تاثیرگذاری الگوهای نشانه شناختی فضاهای شهری بر تجلی خاطره جمعی و تداوم حضور می پردازد. به این منظور با هدف دستیابی به چارچوب هدایت گر ایجاد فضاهای باز شهری اجتماع محور، با بهره گیری از روش توصیفی-تحلیلی با انجام مطالعات میدانی به شناسایی کیفیت فضاهای رویداد و امکانات و مشخصات ضروری آن از منظر شهروندان، می پردازد. لذا، با ارایه راهکارهایی جهت بسترسازی و تولید شرایط لازم برای تقویت حس خاطره ی جمعی در فضاهای اجتماع محور، بازشناسی خواهد شد. یافته های پژوهش نشان می دهد برای بازشناسی تصاویر ذهنی در خاطره جمعی در فضاهای شهری، چهار معیار رضایت بخش، هیجان-انگیز، اضطراب آور و کسلکننده در ارزشیابی کیفیت فضا موثر است. ارزیابی ارتباط این معیارها با شاخصه های کالبدی محیط و تصاویر ذهنی افراد تعیین کننده اهمیت معیارهای روان شناختی و جامعه شناختی برای ایجاد فضاهای رویدادمحور در سطح شهر خواهد بود.

    کلیدواژگان: شهر اجتماع محور، مهرانگیزی، خاطره جمعی، تصویر ذهنی، رویدادمداری
  • نفیسه مهاجری، سید محمدرضا خطیبی*، امیر قاسمی صفحات 55-68

    امروزه خیابان ها به طور عمده تحت تسلط خودروها قرار گرفته اند که منجر به اختلال در چرخه پایداری در حمل ونقل شهری شده است ، استفاده بیش از حد از خودروهای شخصی باعث کاهش افزایش احتمال تصادف می شود. این مقاله با استفاده از رویکردهایی مانند آرامسازی ترافیک و پهنه ی خانگی به این موضوعات پرداخته، بنابراین سنجش و ارزیابی عوامل موثر در آرامسازی ترافیک در محله های شهری با تاکید بر ایجاد پهنه ی خانگی جهت تحقق حمل و نقل پایدار یکی از مطالعات ضروریست.مقاله حاضر در دسته بندی توصیفی-تحلیلی قرار می گیرد که با توجه به هدف پژوهش مطالعات کاربردی-کیفی نیز می باشد . در ابتدا، روش تحلیل شبکه ای (ANP) با استفاده از نرم افزار Super Decision برای اولویت بندی گزینه ها برای دستیابی به حمل و نقل پایدار بر اساس نظرات دو متخصص برجسته مورد ارزیابی قرار گرفته است . سپس معیارهای مناسب برای آرامسازی ترافیک با استفاده از روش دلفی تعیین مشخص شده ودر نهایت،در مطالعه تطبیقی (محله جدید در مقابل محله قدیمی) با استفاده از تحلیل آماری گزینه های مناسب تر انجام شده .بر اساس یافته های مقاله، گزینه های حذف ترافیک عبوری، کاهش آلودگی هوا از طریق تجمع کاربری ها و کاهش ازدحام خودروی شخصی و ارتقای سازگاری عملکردی بالاترین امتیاز را برای دستیابی به حمل ونقل پایدار کسب کردند که معادل معیارهای کالبد،کارکرد،فرم و زیباشناسی ،محتوی و رفتارشناسی که معیارهای اصلی تحقق ارامسازی ترافیکی نیز می باشند است ،در مرحله بعد با توجه به نتایج محله شیخ اباد متمایلتر به اقداماتی از جنس کارکرد و محتوی به نسبت ملاصدرا بودند.

    کلیدواژگان: حمل و نقل پایدار، آرام سازی ترافیکی، پهنه خانگی، قزوین، فرایند تحلیل شبکه ای
  • شمسیه رئیس پور، زهرا سادات سعیده زرآبادی*، حمید ماجدی صفحات 69-83

    مشارکت مفهومی است که به زمینه و شرایط موجود در جامعه بستگی دارد و به همین دلیل دارای انواع و سطوح متفاوتی است. یکی از شناخته شد ترین روش های تامین منفعت عمومی در دیدگاه های هابرماس در نظریه ی او تحت عنوان کنش ارتباطی دیده می شود. همچنین جان فریدمن؛ نظریه های برنامه ریزی را بنابر چگونگی تسری دانش به عمل در حوزه عمومی در چهار رویه و سنت شامل تحلیل سیاست گذاری، اصلاح اجتماعی، یادگیری اجتماعی و بسیج اجتماعی دسته بندی می کند. هدف پژوهش دسته بندی گونه بندی های نظریه پردازان مشارکت مردمی و تدوین خوانشی جدید از سطوح مشارکت در تناظر با سنت های برنامه ریزی جان فریدمن است. به منظور جمع آوری داده از شیوه های اسنادی و کتابخانه ای استفاده و بازبینی نظریه ها و ادبیات نظری با رویکرد کیفی، صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد در چارچوب مفهومی برنامه ریزی مشارکتی پیشنهادی، فرآیند برنامه ریزی سنتی (بالا به پایین) متناظر با تحلیل سیاست گذاری است که در این مرحله مشارکت صورت نمی گیرد و در واقع نمی توان آن را مرحله ای از فرآیند برنامه ریزی مشارکتی دانست. در مرحله دوم، برنامه ریزی حمایتی متناظر با اصلاح اجتماعی معنا یافته است. در مرحله بعد، برنامه ریزی آموزشی است که متناظر با یادگیری اجتماعی است و در آخر برنامه ریزی مشارکتی به عنوان بالاترین سطح، متناظر با بسیج اجتماعی تعریف شده است. در این چارچوب برونداد هر مرحله به عنوان درونداد مرحله بعد، زمینه دستیابی به مشارکت واقعی را فراهم می آورد.

    کلیدواژگان: مشارکت، برنامه ریزی، برنامه ریزی مشارکتی، سنت های برنامه ریزی جان فریدمن، سطوح مشارکت
  • مهسا تهرانی رجبی، روزبه زمانیان* صفحات 85-104
    اجرای طرح جابجایی روستای یخکش به دلیل آب گیری سد گلورد و خطر وقوع سیل و آب گرفتگی در سال 1388 صورت گرفت که با پیامدهای فراوان برای زندگی روستاییان همراه بود. هدف پژوهش حاضر بررسی و ارزیابی پیامدهای جابجایی روستا و مشکلات مردم روستای یخکش در شهرستان بهشهر بود. برای رسیدن به هدف مطلوب این پژوهش از اسناد و مدارک کتابخانه و مطالعات میدانی استفاده شده است. همچنین با استفاده از روش های مختلف گردآوری اطلاعات به ویژه مشاهده و مصاحبه با 51 خانوار، نظرات و مشکلات ساکنین در خصوص روستای جدید موردبررسی قرار گرفت. جهت ارزیابی نیز از روش ارزیابی تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شده است. مردم روستای یخکش پس از جابجایی به سبب احداث سد گلورد، با مشکلات عدیده ای روبه رو هستند. عدم رضایت مردم و برآورده نشدن انتظارات آن ها موجب مهاجرت تعداد زیادی از خانواده ها از روستای یخکش شده است. نتایج مطالعه حاکی از آن است که اکثر خانوارهای روستایی بعد از جابجایی فعالیت دامداری را انجام نمی دادند. مشکل حذف دام پروری در روستای یخکش باعث ایجاد مشکلات عدیده مانند کاهش منابع درآمدی خانوار و افزایش هزینه های زندگی شده که به عنوان بزرگ ترین مشکلات روستاییان پس از جابجایی خود را نمایان ساخته است. همچنین بر اساس نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، عدم رعایت ملاحظات کالبدی- زیرساختی، عدم رعایت ملاحظات زیست محیطی در احداث روستای جدید، عملکرد اجتماعی نامناسب سکونتگاه جدید، مشکلات مرتبط با وضعیت اقتصادی خانوار روستایی و عملکرد نامناسب سکونتگاه های جدید از بعد فرهنگی- روانی مهم ترین مشکلات روستاییان پس از جابجایی ارزیابی شدند که 46/52 درصد واریانس تجمعی را به خود اختصاص دادند.
    کلیدواژگان: پیامدهای جابجایی، احداث سد، روستای یخ کش، توسعه، محیط زیست
  • سجاد محمدیارزاده* صفحات 105-116
    اگر به دنبال تحقق توسعه پایدار شهری با تاکید بر احقاق حقوق کودکان در فضاهای شهری هستیم لازم است میان مفهوم حق به شهر هنری لوفور و مفهوم توسعه پایدار شهری ارتباط برقرار نموده تا از طریق این ارتباط و درک صحیح ماهیت مساله برای تحقق شهر دوستدار کودک امکان برنامه ریزی کاربردی محقق گردد. لذا در این مقاله، که به لحاظ روش شناسی ماهیت کیفی داشته، سعی گردیده است با تکیه بر چارچوب نظری و همچنین توصیف و تحلیل تجارب کشورهای موفق - در راستای ایجاد شهر دوستدار کودک - بواسطه استدلال های استقرایی اصول کاربردی در جهت تحقق پذیر نمودن رویکرد شهر دوستدار کودک در شهرهای ایران ارایه گردد. بر همین اساس و طبق این مطالعه چهار اصل بنیادین را برای تحقق پذیر نمودن شهر دوستدار کودک می توان مطرح کرد که آن چهار اصل عبارتند از: برداشتن نگاه تک بعدی به خلق شهر دوستدار کودک و تدوین استراتژیها و برنامه های کاربردی با رویکرد میان رشته ای، توجه به آموزش به عنوان اساس و بنیان توسعه، اولویت قراردادن فرهنگ بومی در خلق شهرهای دوستدار کودک، در نظر گرفتن شهر به عنوان یک لابراتوار آموزشی که کودک در آن هم می آموزد و هم در آن آنچه را آموخته تجربه می کند (هارمونی آموزش و تجربه زیسته).
    کلیدواژگان: توسعه پایدار شهری، شهر دوستدار کودک، آموزش، فرهنگ بومی، گرافیک محیطی
|
  • Mehdi Ghorbani, Sajjad Amiri * Pages 5-20

    TThe landscape in rural areas is always known by tradition and identity, and one of the criteria of rurality is creating a sense of attachment and place belonging to rural areas, on the other hand, the realization of rural identity as a basic indicator requires knowing the components and how to restore identity. It is lost among the rural areas. Defining and explaining the theoretical framework of the realization of rural identity requires benefiting from the studies conducted in this field and other related topics. The review of previous research shows the weakness of the existing frameworks in relation to the realization of the rural identity based on the aesthetic approach. The purpose of this research is how to realize rural identity with a systematic review approach. The current research is fundamental in terms of its purpose, and with the approach of a systematic review of the literature related to the components of rural identity, landscape and aesthetics between the years 2000 and 2022, using 3 specific keywords and a clear and pre-designed strategy, from 5 databases. Information was collected. After screening and qualitative assessment, the final analysis was done on 37 articles. For the realization of rural identity with an aesthetic approach, it is necessary to know the structure and executive performance, existing requirements and background and practical measures, on the other hand, we need the participation of local people and related organizations in all stages of the implementation of the mentioned programs. With the help of cooperation and interaction between local people, related organizations and the government, it is possible to create a unique identity for each rural area and contribute to its sustainable economic and social development.

    Keywords: Rural Identity, rural landscape, Aesthetic, villageness, place belonging
  • Morteza Mirzahosseini * Pages 21-36

    Water supply in the geographical area of Tehran, as the capital of Iran, until the late Pahlavi era and for many years, was provided through traditional and simple methods. People used canal water from streams and underground rivers to meet their basic needs such as washing and cleaning. Additionally, the water needed for the storage tanks and most of the household basins was supplied through canals. In houses, spaces such as kitchens, toilets, and bathhouses were usually located in the yard and separate from the living space, and the required water for them was mainly provided from storage tanks for the kitchen or the basin for the toilet. The high number of damages and the occurrence of various diseases such as typhoid, baldness, and intestinal swelling caused by consuming contaminated water and not observing hygiene, prompted the Iranian government to consider piping for providing drinking water to the people. Therefore, the main question of this research is how much piping and water supply through a specific route (pipeline system) has played a role in the spatial arrangement in residential architecture. The aim of this study is also to examine and investigate the first water supply system in Tehran through piping and its impact on the formation of residential architecture. The research is qualitative and uses a mixed method of interpretive historical research and descriptive-analytical method. The research results show that one of the significant factors in changing the spatial arrangement of residential architecture in Tehran was the construction of the pipeline network and the transfer of water into homes. The transformation of the spatial structure of houses from two-part to one-part, consisting of 60% building and 40% courtyard, is considered one of the most important results of constructing a pipeline network for Tehran. Also, as a result of the construction of the pipeline network, wet spaces such as kitchens were relocated closer to the entrance to use the main branch of the water supply, providing a basis for women's presence in the public space of the house.

    Keywords: Urban Geography, Residential Architecture, Urban Water Supply, Spatial Arrangement, Women
  • Sara Dasht Gard *, Maryam Akbari Pages 37-54

    Visual quality can have strong impacts on experience and satisfaction with exposure to the environment. The evaluative image depends on the placement of environmental symptoms and evaluations that shape emotions, perceptions, and behaviors. Effective components such as time, place, and companionship enhance collective memory and remembering place. Cultural roles are shaped by the mental image and create an antisocial personality for of travelers, buyers, visitors and other people who experience the landscape of the city. Therefore, the presence of cultural - historical spaces in the area of Imamzadeh Hassan to the Quds square, with special potential to create community-oriented  spaces, enhance the likability of the place .The research focuses on influencing of the collective manifestation and the continuity of presence on cognitive patterns of urban spaces. The purposes is achieving the guiding framework and create social urban open spaces, so descriptive-analytical method by conducting field studies, identify the quality of event spaces and its necessary facilities and specifications from the perspective of citizens. To strengthen the sense of collective memory in community-based, solutions are provided to establish and produce the necessary conditions.Research finding represent four criterions to identify mental images in collective memory in urban spaces, pleasantness, exciting, anxious and boring are effective in evaluating the quality of space. To create event-oriented spaces at the city level, it is important to identify the relationship of mental images with psychological and sociological criteria.

    Keywords: community-oriented city, likability, collective memory, Mental image, orbital event
  • Nafiseh Mohajeri, Seyed Mohammadreza Khatibi *, Amir Ghasemi Pages 55-68

    Nowadays, streets are predominantly dominated by vehicles, which has led to disruptions in the cycle of sustainability in urban transportation. Excessive use of private cars has increased the likelihood of accidents. This article addresses these issues by employing approaches such as traffic calming and neighborhood planning. Therefore, assessing and evaluating the factors that influence traffic calming in urban neighborhoods, with an emphasis on creating a home zone, is crucial for achieving sustainable transportation.The present article falls into the descriptive-analytical category, which also aligns with applied-qualitative studies. Initially, the Analytic Network Process (ANP) using the Super Decision software is employed to prioritize options for achieving sustainable transportation based on the evaluations of two prominent experts. Then, suitable criteria for traffic calming are determined using the Delphi method. Finally, a comparative study (new neighborhood vs. old neighborhood) is conducted using statistical analysis to evaluate the more suitable options.According to the findings of the article, the options of eliminating through traffic, reducing air pollution through land use integration, decreasing private vehicle congestion, and enhancing functional compatibility received the highest scores for achieving sustainable transportation. These align with the criteria of form, function, aesthetics, content, and behavior, which are the primary criteria for achieving traffic calming. Additionally, based on the results, the residents of Sheikh Abad neighborhood were more inclined towards actions related to function and content compared to Mollasadra neighborhood.

    Keywords: sustainable transportation, Traffic Calming, Home Zone, Qazvin city, ANP
  • Shamsieh Raispour, Zahra sadat Saeideh Zarabadi *, Hamid Majedi Pages 69-83

    Participation is a concept that depends on the context and conditions of a society, and therefore, it takes on various forms and levels. One of the most recognized methods of achieving public benefit in Habermas' perspectives is seen in his concept of communicative action. Furthermore, Jane Friedman categorizes planning theories into four traditions and approaches based on the extent of knowledge application in the public sphere, namely policy analysis, social reform, social learning, and social mobilization. The aim of this research is to categorize the theories of public participation theorists and develop a new interpretation of the levels of participation in conjunction with Jane Friedman's planning traditions. Data was gathered through document analysis and literature review using a qualitative approach. The results reveal that within the framework of the proposed concept of participatory planning, the traditional top-down planning process corresponds to policy analysis, which does not involve participation and cannot be considered a stage of participatory planning. In the second stage, supportive planning corresponds to social reform. The next stage is educational planning corresponding to social learning, and finally, participatory planning is defined as the highest level, corresponding to social mobilization. In this framework, the outcome of each stage sets the foundation for the next stage, providing the basis for genuine participation.

    Keywords: Participat, Planning, participatory planning, John Friedman's Planning Traditions, Levels of Participation
  • Mahsa Tehrani Rajabi, Roozbeh Zamanian * Pages 85-104
    The implementation of the Yakh Kash village relocation plan was carried out in 2008 due to the flooding of the Golvard dam and the risk of flooding, which had many consequences for the lives of the villagers. The aim of the present research was to investigate and evaluate the consequences of village relocation and the problems of the people of Yakh Kash village in Behshahr city. Library documents and field studies have been used to achieve the desired goal of this research. Also, by using different methods of information gathering, especially observation and interview with 51 households, the opinions and problems of the residents regarding the new village were investigated. Exploratory factor analysis was used for evaluation. . The results of the study indicate that most of the rural households did not do animal husbandry after relocation. The problem of eliminating animal husbandry in Yakh Kash village has caused many problems such as reducing the income sources of the household and increasing the cost of living, which has shown itself as the biggest problems of the villagers after relocation. Also, based on the results of the exploratory factor analysis, non-observance of physical-infrastructural considerations, non-observance of environmental considerations in the construction of a new village, inappropriate social performance of the new settlement, problems related to the economic status of the rural household and inappropriate performance of the new settlements are the most important problems of the villagers from the cultural-psychological dimension. After displacement, they were evaluated to account for 46.52% of the cumulative variance.
    Keywords: Consequences of Relocation, Construction of Dam, Yakh kash Village, development, environment
  • Sajjad Mohammadyarzadeh * Pages 105-116
    It seems useless to discuss about urban sustainable development and the approaches towards this end, like Child Friendly City (CFC) before understanding its intellectual foundations and internalizing it in the society and it looks like an 8-year-old child who has not yet learned writing and reading well but enters 4th or 5th grades of primary school which will results in his/her failure. Therefore, if one seeks realization of sustainable urban development focusing on realization of children’s rights in urban environments, he/she needs to establish a relationship between concept of right to the city by “Henri Lefebvre” and urban sustainable development in order to reach an applicable plan through this relation and true understanding of the problem for realization of child friendly city. In this article which has a qualitative nature in terms of methodology, the researcher has tried to present applicable principles for realization of child friendly city approach in Iranian cities focusing on theoretical framework and analysis of experiments of successful countries for creating child friendly city through inductive reasoning. According to this study, four basic principles may be proposed for realization of child friendly city, i.e. avoiding to have a one-dimensional approach to creation of a child friendly city and formulating applicable plans and strategies with interdisciplinary approach, recognizing education as the basis and foundation of development, prioritizing local culture in creating child friendly cities, considering city as an educational laboratory where a child can both learn and experience what he/she learns simultaneously (harmony of education and lived experience).
    Keywords: Urban Sustainable Development, Child Friendly City (CFC), education, local culture, Environmental Graphic