فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:15 Issue: 31, Fall- Winter 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/07/09
  • تعداد عناوین: 12
|
  • رویا خوئی*، احسان ذولفقاری یونسی صفحات 1-23
    تعامل همیشه به عنوان یک عنصر کلیدی در توسعه دانش زبان دوم و ایجاد گفتمان ارتباطی پویا در نظر گرفته شده است. با اینحال، این متغیر همیشه در حیطه فراگیری انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی یعنی محیطی که دسترسی به زبان دوم برای زبان آموزان محدود است، تحقق نمی یابد. از این رو، این تحقیق به بررسی و مقایسه تاثیر کاربرد تمرین های تعاملی و فردی بر توانایی گفتاری زبان آموزان مرد پرداخت. شرکت کنندگان 32 زبان آموز در دو کلاس دست نخورده بودند که به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی قرار گرفتند. گروه اول تکالیف گفتاری را به صورت انفرادی و گروه دوم آنها را به روش تعاملی در طول 16 جلسه انجام دادند. گروه اول تمرین های حل مسیله، شکاف استدلالی و شکاف عقیده را به صورت انفرادی و گروه دوم از طریق کار گروهی انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده های پیش آزمون و پس آزمون گفتاری نشان داد که تفاوت آماری معنی داری بین میانگین نمرات دو گروه در پس آزمون وجود ندارد و این نشان می دهد که هیچ یک از فرم های تمرین در فرآیند توسعه مهارت شفاهی زبان دوم بر دیگری برتری ندارند. با این حال، نتایج دو آزمون تی نشان داد که مهارت گفتاری فراگیران در هر دو گروه در پایان آزمایش به طور قابل توجهی پیشرفت کرده بود. بنابراین، محققان به این نتیجه رسیدند که اجرای دقیق تمرین های فردی در غیاب تعامل می تواند با کارآیی مساوی به تکامل مهارت گفتار در زبان دوم کمک کند.
    کلیدواژگان: فعالیتهای ارتباطی، فعالیتهای تعاملی، فعالیتهای فردی، مهارت گفتاری، فراگیری زبان فعالیت-محور
  • حسن علیزاده محمود علیلو، توران آهور* صفحات 25-44
    یادگیری واژگان زبان خارجی چالش برانگیز است و نیازمند استفاده از روش مناسب است. بدین منظور، این تحقیق با هدف بررسی تاثیر گوش دادن و مشاهده کردن درس های خبری بی بی سی به عنوان ابزار آموزشی و یادگیری بر یادگیری واژگان زبان آموزان دبیرستانی انجام شد. این تحقیق شبه تجربی در پایه دوازدهم دبیرستان شهدای شهر کلیبر در آذربایجان شرقی انجام شد. 42 زبان آموز دبیرستانی به عنوان شرکت کننده از دو کلاس انتخاب شدند. همگنی کلاس ها از طریق آزمون کت بررسی شد. سپس بصورت تصادفی در دو گروه آزمایشی با 19 و شاهد با 23 نفر قرار گرفتند. واژگان هدف از هشت درس خبری بی بی سی برای استفاده در هر دو گروه انتخاب شدند. ناآشنا بودن این کلمات برای زبان آموزان از طریق مقیاس دانش واژگان مشخص شد. گروه آزمایشی یادگیری واژگان را از طریق تماشا کردن و گوش دادن به درس های خبری بی بی سی تجربه کردند. در مقابل، گروه شاهد همان واژگان هدف را از طریق روش مرسوم آموزش دیدند. یک پس آزمون مبتنی بر واژگان بعد از آموزش انجام شد. نتایج آزمون تی نمونه های مستقل بر روی نمرات پس آزمون هر دو گروه نشان داد گروه آزمایشی به طور قابل توجهی در مقایسه با گروه شاهد بهتر عمل کردند. کاربردهای عملی برای معلمان، پژوهشگران، و فراگیران ارایه شده است.
    کلیدواژگان: درس های خبری بی بی سی، زبان آموزان انگلیسی، دبیرستان، واژگان، یادگیری واژگان
  • سنور اسمعیلی، نسرین حدیدی*، کریم صادقی، زهره سیفوری صفحات 45-70
    این مطالعه به بررسی اثرات بازخورد اصلاحی (CF) و مدل آموزش وارونه (FTM) بر درستی دستور زبان کل و ساختارهای خاص زبان آموزان انگلیسی می پردازد. در مجموع 80 زبان آموز ایرانی زبان انگلیسی در این مطالعه شرکت کردند. شرکت کنندگان به طور تصادفی در دو گروه 20 تایی مدل تدریس وارونه و دو گروه 20 تایی غیر وارونه تقسیم شدند: یک گروه از هر جفت بازخورد اصلاحی صریح و دیگری بازخورد ضمنی دریافت کردند. داده ها در دو دوره زمانی (قبل از مداخله و پس از مداخله) جمع آوری شد. دو معیار تحلیل کوواریانس چند متغیره (MANCOVA) انجام شد. نتایج هیچ تفاوت معنی داری را در تاثیر نوع بازخورد اصلاحی در کلاس های وارونه نشان نداد و هر دو نوع بازخورد منجر به درستی بالاتر دستور زبان فراگیران شدند. با این حال، گروه صریح از گروه ضمنی در کلاس های غیر وارونه بهتر عمل کردند. بازخورد صریح در کلاس های وارونه و غیروارونه منجر به عملکرد بهتر زبان آموزان در دستیابی به ساختارهای دستوری خاص، مانند جمله واره های موصوفی/کاهش شده شد، اما در سایر ساختارها مانند صفات تفضیلی و عالی،مصدر، شکل کلمات، ترتیب کلمات، و بدل تاثیری دیده نشد.
    کلیدواژگان: روش تدریس وارونه، بازخورد اصلاحی، بازخورد صریح، بازخورد ضمنی، دستور زبان
  • لیلالیلا حسن زاده، سعیده آهنگری*، نسرین حدیدی تمجید صفحات 71-93
    بسیاری از مشکلاتی که زبان آموزان طی یادگیری زبان تجربه می کنند با عملکرد آنها تداخل دارد. در این بین، مشکلاتی که مرتبط با روحیات و ذهنیات آنهاست، در این فرایند نقش اساسی دارند. این مقاله با تکیه بر نظریه های شناختی-اجتماعی باندورا و هوش دووک، به بررسی تاثیر باورهای زبانی بر روی تعامل شناختی با در نظر گرفتن نقش واسطه ای خطرپذیری پرداخته است. محققین دراین طرح تحقیق کمی، از روش نمونه گیری طبقه بندی شده و نرم افزار Power Analysis Calculator استفاده نموده و تعداد 384 زبان آموز را از شش آموزشگاه زبان شهر تبریز(ایران) انتخاب نمودند. داده ها از طریق سه پرسشنامه با نامهای پرسشنامه ساختارهای فکری زبانی لوو و نولز (2017)، پرسشنامه تکانشگری بارت (1995)و پرسشنامه تعامل دانشجویان ماراکو و همکاران (2016) جمع آوری شد. سپس، داده ها توسط نرم افزار Smart-PLSتجزیه و تحلیل شدند. نتایج به دست آمده نشان میدهد که ارتباط مستقیم و معناداری بین ساختارهای فکری رشدگرا و تعامل شناختی وجود دارد. همچنین، نقش واسطه ای خطرپذیری در این رابطه معنادار است. بر اساس این نتایج، نقش روانشناسی در مدرسه ترویج ساختارهای فکری که بر رشد و استعداد نهانی و نه بر محدودیت و ایستایی تاکید دارند، میباشد.
    کلیدواژگان: نظریه ذهنیت دووک، نقش واسطه ای، نظریه های ضمنی
  • رضا واثقی*، راضیه صدوقی، وصال آیات صفحات 94-113
  • حامد ضرابی*، نیما یمرلی، نادیا قرنی صفحات 114-138
    این مطالعه به بررسی همبستگی بین دانش نحوی دانشجویان پیشرفته زبان انگلیسی و مهارت نوشتاری و گفتاری آنها پرداخت تا مشخص کند که آیا دانش نحوی دانش آموزان می تواند بر مهارت های تولیدی آنها تاثیر بگذارد یا خیر. در مجموع 50 دانش آموز پیشرفته بین 18 تا 25 سال به طور هدفمند برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده های مورد نیاز از چهار آزمون شامل آزمون تعیین محل، آزمون نحو از انتشارات دانشگاه آکسفورد، آزمون نوشتاری و یک آزمون مهارت گفتاری استفاده شد. از آنجایی که داده های این پژوهش کمی بود، طرح همبستگی/توصیفی برای تجزیه و تحلیل داده ها انتخاب شد. سپس محقق تصمیم گرفت تا بر اساس داده های به دست آمده، بین نمرات نوشتاری و گفتاری دانش آموزان و نمرات نحوی آن ها همبستگی پیدا کند. هر دو آزمون t و همبستگی پیرسون نشان دادند که بین مهارت نحوی، گفتاری و نوشتاری دانش آموزان همبستگی واقعی وجود ندارد. یافته های بیشتر نشان داد که بین دانش نحوی و مهارت گفتاری و رابطه دانش نحوی و مهارت نوشتاری تفاوتی وجود ندارد. مفهوم این مطالعه این است که صلاحیت دستوری پیش بینی کننده معتبری برای مهارت دانش آموزان در دروس نوشتاری و گفتاری نیست. اگر صلاحیت گرامری دانش آموز کم باشد، مهارت او در نوشتار و گفتار بسته به روند ارزیابی این مهارت ها همچنان می تواند متوسط یا حتی بالاتر از حد متوسط باشد. علاوه بر این، فراگیران باید درک کنند که داشتن درک قوی از دانش گرامری به طور اجتناب ناپذیری توانایی آنها را برای تولید زبان موثر در فرم گفتاری یا نوشتاری تضمین نمی کند.
    کلیدواژگان: دانش دستوری، مهارت های تولیدی، مهارت گفتاری، دانش نحوی، مهارت نوشتاری.&rlm
  • پویا درود، مسعود ذوقی*، هانیه دواتگری اصل صفحات 141-163
    یک کلاس درس زبان موثر یک محیط چند وجهی و پیچیده است که ابعاد مختلفی را در بر می گیرد و درتحقیق دانشگاهی باهمیت به سزایی دارد. اطلاعات کافی در مورد تجارب و تصورات زبان آموزان در مورد کلاس های آموزشی سازنده زبان انگلیسی در دسترس نیست. این تحقیق بر درک چگونگی احساس و تجربه یادگیری موثر در کلاس درس دانش جویان ایرانی که در حال یادگیری زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی هستند، متمرکز شده است. مطالعه حاضر بر اساس یک مطالعه پدیدارشناختی است که در آن ادراک شرکت کنندگان در مورد یادگیری موثر در کلاس مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق از روش مصاحبه حادثه بحرانی برای جمع آوری اطلاعات از 30 دانشجوی کارشناسی ارشد با تجربه گستردگی یادگیری انگلیسی استفاده کرد که به نظر می رسید قادر به ارایه بینش های ارزشمند در مورد موضوع بودند. لذا شرکت کنندگان به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. فرآیند تجزیه و تحلیل داده ها به شناسایی موضوعات مهم 1) توجه به نظرات فراگیران 2) انتقال مطالب 3) اشتیاق به تدریس 4) شایستگی مربیان 5) محیط یادگیری و 6) فرآیند یادگیری منجر شده است. یافته های مطالعه حاضر منجر به ارایه توصیه هایی برای محققان در حوزه یادگیری زبان شده است.
    کلیدواژگان: تکنیک حادثه بحرانی، کلاس زبان موثر، تجربه، دیدگاه زبان آموزان، پدیدار شناسی
  • سید حسین کاشف*، هانیه خیری صفحات 165-182
    مطالعه حاضر تلاش کرد تا میزان تاثیرگذاری فعالیت های مشارکتی و جنسیت زبان آموزان زبان انگلیسی را بر تجربیات جریان ذهنی آنها تعیین کند. بدین منظور، ابتدا پژوهشگران 56 زبان آموز سطح متوسط زبان انگلیسی را در دو کلاس درس (بدون تغییر اعضای کلاس ها) در یک موسسه زبان خصوصی در ارومیه (ایران) به عنوان شرکت کننده ها انتخاب کردند. دوم پژوهشگران به طور تصادفی کلاس ها را به یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل اختصاص دادند. سوم، آنها از یک پرسشنامه وضعیت جریان ذهنی برای تعیین تجربیات جریان ذهنی شرکت کنندگان قبل از شروع مطالعه استفاده کردند. چهارم، آنها در طی 12 جلسه آموزش فعالیت های مشارکتی زبان را به گروه آزمایشی ارایه کردند. با این وجود، پژوهشگران این نوع آموزش را در گروه کنترل ارایه ندادند. در نهایت، آنها پرسشنامه وضعیت جریان ذهنی را دوباره به گروه ها ارایه کردند تا کارایی فعالیت های مشارکتی را برای تقویت تجربیات جریان ذهنی شرکت کنندگان ارزیابی کنند. نتایج نشان داد که این فعالیت ها تاثیر مفیدی بر وضعیت جریان ذهنی زبان آموزان داشت. علاوه بر این، بر اساس نتایج، تجربیات جریان ذهنی زبان آموزان زن در مقایسه با تجربیات جریان ذهنی زبان آموزان مرد به طور مثبت تری تحت تاثیر فعالیت های مشارکتی قرار گرفت. نتایج به دست آمده ممکن است مربیان معلم های زبان انگلیسی، طراحان برنامه درسی و محققان را قادر سازد تا وضعیت جریان ذهنی را در طول فرآیند فراگیری زبان مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: یادگیری مشترکی زبان، تجربیات جریان ذهنی، جنسیت، فعالیت های یادگیری زبان، وضعیت ذهنی
  • امید آزاد* صفحات 183-200

    ویژگی های پیرازبانی، در زمره جنبه های بنیادین و اجتناب ناپذیر ارتباطی قلمداد می شوند که فقدان آنها، منجر به از دست رفتن هویت هر پاره گفتار می شود. از سویی دیگر، آشفتگی نشات گرفته از ارتباط بینافرهنگی، اغلب، به ویژگی های پیرازبانی منتسب شده است. علیرغم اهمیت بارز نشانگان پیرازبانی در ارتباط بشری، تنها پژوهش های محدودی به بررسی این موضوع پرداخته اند. به صورت ویژه، با وجود اینکه، نشانگان پیرازبانی، از نظر فرهنگی، متفاوت می باشند، هنوز هیچ پژوهشی در ایران، به بررسی ارتباط بین این ویژگی ها و قابلیت ارتباطی یادگیرندگان زبان انگلیسی نپرداخته است. بنابراین، با توجه به خلا پژوهشی موجود، در این جستار، کوشیدیم تا تاثیر نشانگان پیرازبانی بر شیوایی گفتاری یادگیرندگان زبان انگلیسی را در بافت موقعیتی ایران، به محک آزمون گذاریم. بدین منظور، 40 دانشجوی دختر مقطع کارشناسی زبانشناسی مجتمع آموزش عالی گناباد، با بهره گیری از روش غیر تصادفی انتخاب شدند. سطح مهارت مکالمه آنها با استفاده از آزمون سریع آکسفورد، زیر متوسط، تعیین شد. در پژوهش تجربی پیش آزمون پس آزمون، بازه زمانی پنج هفته ای، برای آموزش نشانگان پیرازبانی به گروه تجربی اختصاص داده شد، تا تاثیر این نشانگان، بر مهارت گفتاری دانشجویان مورد واکاوی قرار گیرد. ابزارسنجش مهارت مکالمه مشارکین پژوهش، آزمون مکالمه محقق ساخته بود. نتایج پژوهش ما، نشان داد که استفاده از ویژگی های پیرازبانی، منجر به بهبود مهارت ارتباطی دانشجویان می شود. بر پایه این یافته، می توان این-گونه نتیجه گرفت که می توان از ویژگی های پیرازبانی برای دانشجویان سال اول مقطع کارشناسی، در جهت بهبود عملکرد گفتاری آنها استفاده نمود.پژوهش های آتی در بافت انگلیسی به مثابه زبان خارجی، می تواند تصویر روشن تری از نتیجه گیری مزبور فراروی ما قرار دهد.

    کلیدواژگان: بافت، یادگیری، بینافرهنگی، ارتباط
  • راضیه فلاح، عزیزه چالاک*، حسین حیدری تبریزی صفحات 201-222
    اگرچه تحثیثات زیادی بر روی موانع موجود بر سر راه مدرسان زبان انگلیسی در توسعه و ارتقا شکل گیری هویت حرفه ای در محیط های آموزشی حضوری و مجازی انجام شده است، مجموعه محدودی از راهکارهای عملی موثر برای بهبود این فرآیند در آموزش الکترونیکی در اختیار مدرسان زبان انگلیسی -به ویژه مدرسان تازه کار— قرار دارد؛ مخصوصا که در پی همه گیری کووید-19 اولویت های آموزشی اساسا تغییر کرد. از این رو، هدف از تحقیق حاضر عبارت است از مطالعه شکل گیری هویت حرفه ای مدرسان تازه کار زبان انگلیسی، بررسی تاثیر احتمالی راهکارهای مدیریت عکس آنلاین در این فرآیند و تعیین راهکارهایی است که بیشتر ترجیح داده می شوند. از طریق نمونه گیری در دسترس، 184 مدرس مرد و زن تازه کار زبان انگلیسی جهت شرکت در مطالعه شبه تجربی انتخاب شدند. در تحقیق حاضر، از دو ابزار اصلی گردآوری داده از طریق پلتفورم مجازی پلنت استفاده شد: پرسشنامه هویت حرفه ای ادراکی و مصاحبه آنلاین کمی. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از آمار توصیفی و آزمون تی مستقل استفاده شد. نتایج تحقیق تایید کرد که مدرسان تازه کار ایرانی زبان انگلیسی از هویت حرفه ای پایینی برخوردارند و تاثیر گذاری تعیین کننده راهکارهای مدیریت عکس آنلاین در این فرآیند نیز ثابت شد. همچنین نتایج راهکارها و شیوه های تفکر مطلوب این دسته از مدرسان را در افزایش دانش دیجیتال مشخص کرد.
    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، آموزش الکترونیکی، راهکارهای مدیریت عکس آنلاین، مدرسان تازه کار زبان انگلیسی، هویت حرفه ای
  • مریم طالبی، نسیم شنگرفام*، بهدخت مال امیری صفحات 223-244
    تاب آوری معلمان به عنوان یک موضوع حیاتی در آموزش مطرح شده است و تقویت آن ضروری است، که مستلزم ظرفیت غلبه بر چالش هایی است که در طول فرآیند تدریس با آن مواجه می شوند. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که خودکارآمدی مربیان نیز بسیار مهم است. بنابراین، این پژوهش با هدف بررسی نقش تاب آوری و خودکارآمدی معلمان سیستم بین المللی آزمون زبان انگلیسی (IELTS) انجام شد. از این رو، در مجموع 60 مدرس آیلتس از مرکز زبان آکسفورد تهران، با استفاده از روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند و دو مقیاس مرتبط را تکمیل و در گروه های آزمایش و گواه قرار گرفتند که اولی ها از طریق دوره آموزشی کارگاهی خودکارآمدی آموزش دیدند. نتایج از طریق اجرای تحلیل کوواریانس (ANCOVA) نشان دهنده تاثیر سازنده خودکارآمدی بر تاب آوری معلمان آیلتس پس از درمان بود. به همین ترتیب، از طریق همبستگی پیرسون مشخص شد که بین خودکارآمدی و تاب آوری معلمان آیلتس همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. این مطالعه به معلمان آیلتس کمک می کند تا تاب آوری خود را بهبود بخشند. بر این اساس، برخی مفاهیم برای در نظر گرفتن نقش خودکارآمدی معلم به ذینفعان زبان ارایه شد.
    کلیدواژگان: معلمان آیلتس، تاب آوری، خودکارآمدی، کارگاه تربیت معلم
  • آزاده ملاکی، سید فواد ابراهیمی*، محمد تقی فروردین صفحات 245-268
    تردید و تقویت به عنوان ابزارهای ارتباطی موثر برای توضیح و متقاعدسازی در زمینه های مختلف و ژانرهای نوشتاری دانشگاهی خاص کمک می کند و نقشی حیاتی در واردات متقاعدکننده ارتباطات دانشگاهی ایفا می کند. تردیدها به محققان اجازه می دهند تا به مشکلات احتمالی رسیدگی کنند، با ادعاهای تحقیق مخالفت یا مخالفت کنند، و چیز جدیدی را به گفتگوی موجود کمک کنند. تقویت کننده ها کمک قابل توجهی برای رفع نیازهای اساسی نویسندگان برای متقاعد کردن خوانندگان به اعتماد به استدلال هایشان ارایه می کنند. این تکنیک ها عمدتا زمانی به کار می روند که نویسندگان ریسک زیادی را در گنجاندن خود نمی بینند. مقاله حاضر به بررسی فراوانی و عملکرد تردیدها و تقویت کننده ها در مقالات دانشجویان دانشگاهی پرداخته است. از این رو، 96 مقاله دانشجویان (در مجموع 269.428 کلمه) از مجموعه مقالات سطح بالای دانشجویی میشیگان (MICUSP) مورد بررسی قرار گرفت. آنها از دو رشته شامل انگلیسی و روانشناسی انتخاب شدند. پیکره بر اساس طبقه بندی تردیدها توسط عبدالله زاده (2019) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. همچنین، از یک دسته از این طبقه بندی برای تجزیه و تحلیل تقویت کننده ها به نوع و عملکرد استفاده شد. نتایج به اندازه کافی فراوانی تردیدها و تقویت کننده ها را تایید کرد که در آموزش نوشتار در نظر گرفته می شود، یا باعث کاهش یا افزایش نیروی گفته های نوشتاری می شود. علاوه بر این، نتایج این مطالعه می تواند به طور مستقیم در برنامه درسی طراحی شده برای مقاله نویسی دانشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تردید. تقویت کننده. مقاله. عناصر فراگفتمان. میکاسپ
|
  • Roya Khoii *, Ehsan Zolfaghari Younesi Pages 1-23
    Interaction has always been viewed as a key element in developing the knowledge of an L2 and establishing dynamic communicative episodes. However, it is not always materialized in foreign language learning contexts where access to English speakers is limited. Hence, this study investigated the effects of employing interactive and individual performance tasks on Iranian male EFL learners’ speaking ability. The participants were 32 homogeneous upper-intermediate EFL learners in two intact classes, randomly assigned to two experimental groups. The first experimental group performed problem-solving, reasoning-gap, and opinion-gap tasks individually, and the second group employed problem-solving, reasoning-gap, and information-gap tasks through team-work for 16 sessions. Two speaking pre- and post-tests were administered to evaluate the participants’ oral performance before and after the treatment. The statistical analysis of the data showed no statistically significant difference between the mean scores of the two groups on the speaking post-test, indicating that neither form of performance was superior to the other in the process of developing L2 oral proficiency. However, the results of two paired samples t-tests demonstrated that the learners’ speaking skill had significantly improved in both groups at the end of the experiment. Therefore, the researchers concluded that a careful execution of individual performance tasks in the absence of interaction could also contribute to developing speaking an L2.
    Keywords: Communicative Tasks, Interactive Tasks, Individual Tasks, speaking, TBLT
  • Hassan Alizadeh Mahmoud Alilo, Touran Ahour * Pages 25-44
    Foreign language vocabulary learning is challenging and requires using an appropriate method. To this end, this study aimed to investigate the effect of listening and viewing BBC News lessons as a teaching and learning tool on high school EFL learners’ vocabulary learning. This quasi-experimental research was carried out in the twelfth grade of Shohada high school in Kalybar city in East-Azarbijan, Iran. Forty two high school EFL learners were chosen as participants from two intact classes. The homogeneity of the classes was checked through a KET test. Then, they were randomly assigned into the experimental (n=19) and control (n=23) groups. Target words were selected from the eight BBC News lessons for both groups. The unfamiliarity of these words to the learners was found through the Vocabulary Knowledge Scale. The experimental group experienced vocabulary learning through watching and listening to the BBC News lessons; while, the control group received the same target words through the traditional method. A vocabulary-based post-test was administrated after the treatment. The result of Independent-Samples t-test on the post-test scores of both groups revealed the significant outperformance of the experimental group compared to the control group. Practical implications are presented to teachers, researchers, and learners.
    Keywords: BBC News Lessons, EFL learners, high school, Vocabulary, vocabulary learning
  • Sonour Esmaeili, Nasrin Hadidi *, Karim Sadeghi, Zohreh Seifoori Pages 45-70
    This study investigated the effects of corrective feedback (CF) and the Flipped Teaching Model (FTM) on English language learners’ overall and categorical grammar accuracy. The study was conducted at Payame-Nour University (PNU) of Mahabad, Iran. A total of 80 Iranian EFL learners participated in the study. The participants were randomly assigned into two flipped and two non-flipped groups of 20: one in each pair of groups receiving explicit and the other implicit CF. Data were collected across two time periods (pre-intervention and post-intervention). Two measures of Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA) were conducted. The results revealed no significant differences in the effect of CF type in the flipped classes, and both led to the learners’ higher level of overall grammar accuracy. However, the explicit group outperformed the implicit one in the non-flipped classes. Explicit feedback in flipped and non-flipped classes led to the learners’ outperformance in acquiring specific grammatical structures, such as adjective/reduced adjective clauses, but not in others, like comparative/superlative adjectives, gerund/infinitive, word forms, word order, and apposition. These findings have implications for language educators seeking to enhance learners’ grammatical accuracy in both flipped and non-flipped classrooms, particularly in relation to the use of explicit feedback for certain types of grammatical structures.
    Keywords: flipped teaching method, Corrective feedback, Explicit Feedback, Implicit Feedback, grammar
  • Leila Hassanzadeh, Saeideh Ahangari *, Nasrin Hadidi Tamjid Pages 71-93
    Many difficulties learners experience during language learning interfere with their performance, and those associated with their psychology play an integral role in this process. Underpinned by Bandura’s social cognitive theory and Dweck’s implicit theory of intelligence, this article explored how language mindsets influenced female EFL learners’ cognitive engagement through the mediation of risk-taking. Following a quantitative design and drawing on stratified sampling, the researchers ran the Power Analysis Calculator and selected 384 language learners from six institutes of Tabriz, Iran. The data were collected by three questionnaires, including the Language Mindset Inventory of Lou and Noels (2017), University Student Engagement Inventory (USEI) designed by Maroco et al., (2016), and the Barratt Impulsiveness Scale (BIS) of Patton, Stanford and Barratt (1995). The PLS-SEM analysis showed that learners’ growth mindsets were directly related to cognitive engagement. Furthermore, risk-taking significantly mediated this relationship. This finding provides some implications for school psychology to develop in students self-theories that highlight growth and competence instead of limitation and inactivity.
    Keywords: Dweck Mindset Theory, Mediating Role, Implicit Theories
  • Reza Vaseghi *, Raziyeh Sadoughi, Vesal Ayat Pages 94-113
    The current study examined the relationship between critical thinking ability and EFL university students’ reading comprehension at a university site in Iran. The purpose of the study was twofold: (i) to understand if there is any statistically significant correlation between critical thinking skills and reading comprehension performance of Iranian EFL students at the university level, and (ii) to understand whether there is any statistically significant correlation between the two groups (males vs. females) regarding their reading comprehension and critical thinking test scores. To this end, 143 EFL juniors [male (n=24) and female (n=119)] majoring in English language teaching were selected. The participants were five intact groups from the University of Mazandaran, Iran. This study examined this relationship with the help of the subjects’ scores gained from (i) the translated version of Cornell Critical Thinking Test-Level Z, and (ii) their reading comprehension scores obtained from their reading course. A correlational analysis was carried out running Pearson’s Product Moment Coefficient (Pearson r) and Partial Correlation. The results showed that a positive relationship existed between students' critical thinking ability and their EFL reading comprehension. Additionally, this study found no statistically significant difference in the correlations between critical thinking and reading comprehension for males and females in the particular context. This study has some implications for EFL learners as well as curriculum developers and EFL instructors to apply critical thinking skills in the class to help make EFL reading more effective and purposeful.
    Keywords: Critical thinking ability, reading comprehension, Cornell Critical Thinking Test-Level Z, Iranian EFL University Students
  • Hamed Zarabi *, Nima Yamrali, Nadia Gharani Pages 114-138
    This study examined the correlation between advanced EFL students' syntactic knowledge ‎and their writing and speaking proficiency to determine whether students' syntactic ‎knowledge can influence their productive skills. A total of 50 advanced students aged ‎between 18 and 25 were chosen purposefully to take part in the study. Four tests, including a ‎placement test, a syntax test from Oxford University Press, a writing test, and one test for ‎speaking proficiency were employed to collect the required data. Because the data for this ‎study were quantitative, a correlational/descriptive design was chosen for the data to be ‎analyzed. The researcher then decided to find a correlation between the students' writing ‎and speaking scores and their syntax scores based on the obtained data. Both the t-test and ‎the Pearson correlation demonstrated that there is no real correlation between the syntactic, ‎speaking, and writing proficiency of the students. Further findings showed that there is no ‎difference between the relationship between syntactic knowledge and speaking proficiency ‎and the relationship between syntactic knowledge and writing proficiency. The implication ‎of this study is that grammatical competence is not a valid predictor for the proficiency of ‎students in writing and speaking courses. If a student’s grammatical competence is low, his ‎proficiency in writing and speaking can still be average or even above average depending on ‎the process of assessing these skills. Additionally, learners must understand that possessing ‎a strong grasp of grammatical knowledge does not inevitably ensure their ability to produce ‎language effectively in spoken or written form.‎
    Keywords: Grammatical Knowledge, Productive skills, speaking proficiency, Syntactic knowledge, ‎ Writing proficiency.&lrm
  • Pooya Drood, Masoud Zoghi *, Hanieh Davatghari Asl Pages 141-163
    An effective language classroom is a multifaceted and intricate setting that involves various dimensions and has gained increasing recognition in the academic literature. Insufficient information is available regarding the experiences and perceptions of EFL learners regarding productive English language classrooms. This research focused on understanding how Iranian students who are learning English as a foreign language feel about and have experienced effective learning in the classroom. The present study was based on a phenomenological study in which participants’ perceptions about effective learning in class were examined. The research utilized the critical incident interview method to gather information from 30 MA EFL students with extensive English learning experience, who were deemed capable of contributing valuable insights on the topic. Therefore, participants were selected through purposive sampling. The process of analyzing data has yielded identification of significant themes of 1) attention to learners’ opinions 2) material transfer 3) teaching enthusiasm 4) instructors’ competence 5) learning environment and 6) learning process. The present study’s findings have led to the provision of recommendations for researchers in the realm of language learning.
    Keywords: Critical incident technique, effective language classroom, Experience, learners ‘ perspectives, phenomenology
  • Seyyed Hossein Kashef *, Hanie Kheiri Pages 165-182
    The present study strived to determine the degree to which collaborative tasks and EFL learners’ gender affected their flow experiences. To this end, first, the researchers selected 56 intermediate-level EFL learners in two intact classrooms at a private language institute in Urmia (Iran) as the participants. Second, they randomly assigned the classes to an experimental group and a control group. Third, they used a flow state questionnaire to determine the participants’ flow experiences prior to the onset of the study. Fourth, they provided the experimental group with collaborative language learning treatment during 12 sessions. Nonetheless, they deprived the control group of this treatment. Finally, they administered the flow state questionnaire to the groups anew to appraise the efficacy of collaborative tasks for augmenting the participants’ flow experiences. The results indicated that the above-mentioned tasks had an advantageous impact on the EFL learners’ flow state of mind. Furthermore, based on the results, female learners’ flow experiences were more positively affected by the collaborative tasks in comparison with the male learners’ flow experiences. The obtained results may empower the teacher educators, syllabus designers, and researchers to take account of the flow state of mind during the process of language acquisition.
    Keywords: collaborative language learning, flow experiences, gender, language learning tasks, states of mind
  • Omid Azad * Pages 183-200

    Paralinguistic features are indispensable and crucial aspects of communication without which any utterance would lose its identity. On the other hand, confusion in cross-cultural communication is most often assigned to paralinguistic features. Despite the significant importance of paralinguistic clues in humans’ communication, only limited studies have tackled this issue. More specifically, despite the fact that paralinguistic features are culturally different, no study has investigated the possible relationship between these features and speaking performance of Persian-speaking learners of English. Hence, with this existing gap in the literature, in this study, we tried to scrutinize the impact of paralinguistic cues upon EFL learners’ speaking fluency in the Persian setting. To this objective, we recruited 40 first-year undergraduate female students of Linguistics at the University of Gonabad, utilizing non-random sampling method. Their English proficiency level was determined as lower-intermediate via the administration of Quick Oxford Placement Test. In our pre-test post-test experimental research, we allocated a five-week span of instruction for the purpose of teaching paralinguistic clues to the experimental group to see whether it could have a significant positive impact upon their speaking performance. The instrument we utilized to evaluate speaking capability of our participants was Researcher-Made Speaking Test. The results of our study demonstrated that utilizing paralinguistic features boosted students’ speaking capability. On the light of our finding, it could be concluded that paralinguistic features could be employed for the first-year undergraduate students to enhance their communicative performance. Future studies in diverse EFL settings, could shed light on this conclusion.

    Keywords: Setting, Learning, Cross-cultural, Communication, Persian
  • Raziyeh Fallah, Azizeh Chalak *, Hossein Heidari Tabrizi Pages 201-222
    Although the EFL teachers' challenges in developing and enhancing Professional Identity Formation (PIF) in face-to-face and virtual instruction contexts have extensively been explored, there were a limited set of practical and advantageous strategies, particularly for the novice teachers, in promoting their PIF in E-teaching especially since the emergence of changed priority of teaching contexts amid the COVID-19 outbreak. Accordingly, this study attempted to check the Iranian novice EFL teachers’ PIF, uncover the potential impacts of utilizing Online Image Management (OIM) strategies in promoting their PIF, and identify the most-preferred OIM strategies. Based on the convenience sampling, 184 male and female Iranian novice EFL teachers were selected to participate in this quasi-experimental study. Two instruments, including a Questionnaire of Perceived Professional Identity (QPPI) and a series of Quantitative Online Interviews (QOIs), were used to collect the data via the virtual platform of Survey Planet. The descriptive statistics and Independent Samples t-Test packages in R were utilized to analyze the data. The results confirmed the low levels of professional identity among Iranian novice EFL teachers, verified the significant effects of OIM strategies in promoting PIF of Iranian novice EFL teachers, and shed light on reflection practices and strategies in enhancing digital literacy as the most-favored OIM strategies in promoting PIF among these teachers. This study may provide implications for EFL teachers and trainers in helping novice EFL teachers to promote their PIF with OIM strategies.
    Keywords: distance education, E-teaching, Image management strategy, Novice EFL teachers, professional identity
  • Maryam Talebi, Nacim Shangarfam *, Behdokht Mallamiri Pages 223-244
    AbstractThe resilience of teachers has arisen as a crucial issue in developing exceptional teaching and learning experiences. It is imperative to foster resilience, which entails the capacity to endure and overcome obstacles and challenges encountered during the teaching process. Additionally, research has demonstrated that the self-efficacy of instructors is pivotal in this regard. To investigate these features, this research aimed to inspect the role of International English Language Testing System (IELTS) teachers' resilience and self-efficacy. To this end, a total of 60 IELTS teachers were chosen from Oxford Language Center, Tehran, Iran thanks to the convenient sampling and they completed a self-efficacy scale, and a resilience scale and were assigned to experimental and control groups that the former were trained through self-efficacy workshop training course in Oxford IELTS center in Tehran, Iran. The findings of this study through running an Analysis of Covariance (ANCOVA) indicated a constructive effect of self-efficacy on IELTS teachers' resilience after the workshop training course (F (1,57) = 60.00, p = .000 < .01, partial eta squared = .513, representing a large effect size). Correspondingly, it was revealed through Pearson Product-Moment Correlation that there is a positive and significant correlation between IELTS teachers’ self-efficacy and resilience (r = .462, p = .01 < .05). This study helps IELTS teachers improve their resilience. In line with these findings, some implications were presented to language stakeholders to consider the role of teacher self-efficacy.
    Keywords: IELTS, resilience, Self-efficacy, Teacher Training Workshop
  • Azadeh Mallaki, Seyed Foad Ebrahimi *, Mohammad Taghi Farvardin Pages 245-268
    Hedging and boosting are significant communicative resources to construe and attain persuasion in different fields and particular genres of academic writing. Hedges allow the researcher to address possible problems, raise objections or anticipate opposition to the research claims while contributing something new to the ongoing dialogue in a research field. Boosters enormously help to achieve the essential writers’ need to convince their readership of the truth in their propositions. They are mainly used whenever writers consider it not too risky to include them in their propositions. This study aims to investigate the frequencies and functions of hedges and boosters in academic students' essays. To meet this end, 96 students' essays (a total of 269.428 words) were selected from the Michigan Corpus of Upper-Level Student Papers (MICUSP), including English and Psychology disciplines. The corpus was analyzed based on Abdollahzadeh (2019)classification of hedges. The results showed that hedges and boosters were frequent enough to be considered in teaching writing, either reducing or increasing the force of written utterances. The results of this study could be used directly in the syllabus designed for academic essay writing.
    Keywords: Hedge, Booster, Essay, Metadiscourse Marker, MICUSP