فهرست مطالب

پژوهش های راهبردی ارتش - پیاپی 4 (تابستان 1402)

نشریه پژوهش های راهبردی ارتش
پیاپی 4 (تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عبدالعلی پورشاسب*، علی سرمد، شاهرخ باویلی صفحات 1-21

    دکترین نظامی مبتنی بر اصول به کارگیری منابع نظامی به منظور پیشبرد مستمر امور، طراحی و با توجه به تغییر دایمی شرایط محیطی به خصوص در جنگ های آینده، بسیار پویا می باشد. بر همین مبنا تدوین آن فرآیندی، با رصد دایمی و بازخوردگیری از مراحل اجرا، صورت می پذیرد. بنابراین با توجه به پیچیدگی های محیطی در جنگ های آینده، نیاز به الگویی جامع وجود دارد تا تدوین گران بتوانند با این الگو از پراکندگی اقدام پرهیز و با حرکت منظم و منسجم، فرآیند تدوین دکترین نوین را طی کنند. دکترین عملیات مشترک که نتیجه ی تبدیل سازماندهی عملیات رزمی از تک نیرویی به نیروهای چندگانه است و با توجه به پیچیدگی های پیش رو در جنگ های آینده و مزیت های آن، پیش بینی می شود که محوریت عملیات رزمی در جنگ های آینده را نیز تشکیل دهد.این پژوهش از نوع کاربردی- توسعه ای و به روش توصیفی با رویکرد آمیخته بوده و جامعه ی آماری تحقیق آن، اسناد و مدارک و نشریات مرتبط و مصاحبه با خبرگان و صاحب نظران این حوزه است. جامعه ی آماری این تحقیق، از مسولین سطوح بالای نظامی انتخاب شده اند که به علت ویژگی خاص موضوع تحقیق، حجم نمونه بر حجم جامعه ی آماری منطبق بوده و لذا نیاز به نمونه گیری نبوده است. همچنین در جمع آوری اطلاعات، از دو روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است.یافته های این تحقیق از جمله ابعاد الگوی پیشنهادی شامل محیط داخلی/ملی، محیط خارجی/فراملی، محیط سازمانی و ماهیت عملیات مشترک می باشد.

    کلیدواژگان: الگو، ابعاد الگو، دکترین، عملیات مشترک، جنگ آینده
  • میرحسین میری میانجی* صفحات 23-43

    آگاهی از ویژگی ها، چگونگی عملکرد، توانمندی، نقاط ضعف و قوت و شدت عملکرد ماهواره ای کشورهای غربی بر فضای جمهوری اسلامی ایران برای ارزیابی میزان تهدیدات و آسیب های ناشی از این تهدیدات بر امنیت نظامی جمهوری اسلامی ایران ضروری می باشد. از سوی دیگر جمع آوری اطلاعات در مورد چگونگی فعالیت ها، نوع سنجنده، قدرت تفکیک مکانی، وضعیت گذر ماهواره، ماموریت سنجنده و... این ماهواره ها برای ساماندهی یک پدافند موثر در مقابل تهدیدات این نوع ماهواره ها ضرورتی اجتناب ناپذیر می باشد. با توجه به این امر هدف کلی این تحقیق بررسی میزان تاثیر فعالیت های ماهواره های تصویربردار کشورهای هدف بر امنیت نظامی جمهوری اسلامی ایران بوده و در این راستا میزان تاثیرگذاری فعالیت ماهواره تصویربردار کشورهای هدف در سه گروه ماهواره های باقدرت تفکیک مکانی زیر یک متر، یک متر و یک متر تا سه متر، بر امنیت نظامی جمهوری اسلامی ایران موردبررسی قرارگرفته است. روش این تحقیق توصیفی می باشد، جامعه مورد مطالعه در این تحقیق کلیه ی اسناد، مدارک، کتب، مقالات مرتبط با موضوع تحقیق و همچنین توزیع پرسشنامه و انجام مصاحبه با افراد صاحب نظر می باشد. در این تحقیق دو گروه، جامعه نمونه الف شامل کارشناسان و متخصصین سنجش از دور و جامعه نمونه ب صاحب نظران در موضوعات اطلاعاتی می باشند. نتایج این تحقیق بیانگر آن است که ماهواره های با قدرت تفکیک مکانی زیر یک متر بیشترین تهدید علیه امنیت نظامی کشور محسوب می گردند. میزان تاثیر فعالیت ماهواره های تصویربردار باقدرت تفکیک مکانی زیر یک متر و یک متر کشورهای هدف، بر امنیت نظامی جمهوری اسلامی ایران در حد زیاد می باشد و تاثیر  فعالیت ماهواره های با قدرت تفکیک مکانی یک تا سه متر در حد متوسط است. از میان 3 متغیر تاثیرپذیر(نیروی انسانی، تسلیحات نظامی و بودجه نظامی) بیشترین میزان تاثیر فعالیت های ماهواره های تصویربردار با قدرت تفکیک مکانی زیر یک متر کشورهای هدف، به ترتیب اولویت بر تسلیحات نظامی، نیروی انسانی و سپس بودجه نظامی جمهوری اسلامی ایران هست.

    کلیدواژگان: ماهواره های تصویربردار، قدرت تفکیک مکانی، امنیت نظامی، نیروی انسانی، تجهیزات نظامی، بودجه ی دفاعی
  • مهدی مهدوی زاده*، مهدی اسمعیلی، محمدحسین یاقوت پور صفحات 45-67

    روش شبکه سازی، موثرترین ابزار دشمن در جنگ نرم است. اتفاقی که اکنون افتاده، استفاده از بستر ابزاری قوی چون اینترنت برای سرعت دادن به بحث شبکه سازی است که کارایی این بحث را دوچندان کرده است. رشد شبکه های اجتماعی مبتنی بر وب و ویژگی های این شبکه ها، انرژی زیادی برای تولید نرم افزارهای هوشمند ایجاد کرده است. این نرم افزارها، شبکه ی اجتماعی یک کاربر و اولویت های او را یکپارچه می کنند. در این شبکه ها، اطلاعات به طور گسترده در دسترسی است. یکی از نخستین کارهای عملی وب این است که راه کار گسترده قدرتمندی را برای نمایش و نشر اطلاعات شبکه ی اجتماعی فراهم می کند که این موضوع اهمیت کار را دو چندان نموده است. روش این پژوهش، توصیفی و تحلیلی بوده و روایی ابزار پژوهش، به دو شکل محتوایی و سازه ای انجام و پایایی آن به وسیله ی روش «آلفای کرونباخ» ارزیابی شده است. جامعه ی آماری این تحقیق، بیست نفر به صورت تمام شمار از متخصصین حوزه ی پدافند است که در حوزه های شبکه های مجازی و امنیتی فعالیت می کنند. نتایج تحقیق نشان می دهد که شبکه های اجتماعی مجازی، جامعه ی کاربران اینترنتی است که با امکانات سخت افزاری و نرم افزاری برای تحقق اهداف مورد نظر با هم ارتباط برقرار می کنند. با تحلیل شبکه و محتوا می توان افراد موثر در شبکه های اجتماعی را شناسایی کرد و به اهداف این شبکه ها و تهدید ات ناشی از آن پی برد و سپس با نفوذ در شبکه و ایجاد انشعاب در آن و همچنین انجام برنامه های آگاه سازی، باعث کاهش تهدید ات شبکه های اجتماعی مجازی شد.

    کلیدواژگان: شبکه ی اجتماعی، تحلیل شبکه و محتوا، داده کاوی، تهدید های فضای مجازی
  • سید فردین زارع*، محسن مرادیان، محسن صادقی نسب صفحات 69-89

    قدرت ملی موضوع مورد توجه جغرافی‏دانان، ژیوپلیتیسین‎ها، متخصصین علوم سیاسی و روابط بین‏الملل، استراتژیست ها و سیاست مداران بوده و هر یک سعی کرده‏اند راهی برای سنجش آن بیابند. مرور اجمالی تلاش‏های صورت گرفته نشان می‎دهد که نه تنها الگوی بومی جامع برای سنجش و ترازیابی قدرت جمهوری اسلامی موجود نیست؛ بلکه حتی شناخت جامعی از الگوهای رایج موجود در دنیا هم وجود ندارد. این تحقیق از نظر نوع، کاربردی- توسعه‎ای و از نظر روش، یک تحقیق موردی- زمینه‎ای می باشد؛ اما علاوه بر روش موردی- زمینه ای، به منظور انجام تحلیل های کیفی از دو روش روش بررسی اسناد و مدارک علمی با رویکرد زمینه ای و روش تحلیل محتوی با هر دو رویکرد ژرفانگر و پهنانگر نیز استفاده شده است.  بررسی نتایج پژوهش نشان می‏دهد که الگوی سنجش و ترازیابی قدرت ملی که با توجه به ویژگی‏های بومی جمهوری اسلامی ایران و امکان استفاده از آن در دیگر کشورها تهیه شده، قابلیت‏ها و امتیازات بسیاری نسبت به اغلب الگوهای سنجش قدرت ملی موجود دارد.این الگو، صرفا متکی به وجه سخت قدرت نیست و به همه ی وجوه آن از جمله قدرت نرم و هوشمند نیز در کنار قدرت سخت توجه نموده و علاوه بر سطح ملی قدرت، به سطوح فروملی و فراملی نیز می‏پردازد. توجه به همه ی ابعاد قدرت و حتی افزودن ابعاد جدید مانند بعد فرهنگی- ایدیولوژیک و ارتباطی- اطلاعاتی از امتیازات این الگو هم در حوزه ی تیوریک و هم در سطح عملی است. تنوع و گستردگی متغیرها و شاخص‏های این الگو در عین توجه به انسجام تیوریک را نیز نباید از نظر دور داشت . اغلب الگوهای سنجش قدرت ملی صرفا به دنبال به دست آوردن رتبه ی قدرت کشورها هستند و به ترازیابی و تحلیل شکاف بین ابعاد، متغیرها و شاخص‏های قدرت ملی یک کشور یا کشورها با یکدیگر بی‏توجهند؛ در حالی که الگوی مورد نظر این تحقیق به دلیل توجه همزمان و تکمیلی به سنجش، ترازیابی و تحلیل شکاف قدرت در کنار یکدیگر، موقعیتی ممتاز از سایر الگوهای موجود دارد.

    کلیدواژگان: قدرت، قدرت ملی، سنجش قدرت ملی، نظریه‎های قدرت
  • داود فریدپور*، علی طاهری هشی صفحات 91-109

    حساب پس دهی و ضرورت دقت در مصرف منابع و هزینه های عمومی  از ارکان مهم یک حکومت اسلامی می باشد که در این خصوص اهمیت حفظ  و مصرف بیت المال و جلوگیری از فساد مطرح می گردد. این پژوهش از نوع هدف کاربردی و رویکرد توصیفی- اکتشافی دارد که از روش تحلیل تم و روش تحقیق موضوعی در پرتو سخنان امام علی (ع) استفاده شده است. برای شناسایی تم ها و مفاهیم مرتبط با عوامل مالی، نهج البلاغه مورد بررسی قرار گرفت و سپس مضامین اصلی مرتبط با آن استخراج و کدگذاری گردید. از آراء کدگذاران مستقل و گروهی از خبرگان بهره گرفته شد. یافته ها حاصل از تحقیق با مراجعه به سیره و اقوال حضرت علی علیه السلام برای کارآمدی  نظام مالی حکومت و حفظ بیت المال در چهار مضمون دسته بندی گردید :الف-توجه به مردم و اخذ کمک از مردم: سیستم مالی کارآمد در دستگاه های اجرایی، بدون تکیه به مردم نمی تواند موفق بشود و بایستی مردم را در در جریان امور مالی و مباحث اقتصادی بگذارد. ب-داشتن قوانین و خط مشی های مالی شفاف: سیستم مالی کارآمد در دستگاه های اجرایی باید از قوانین شفاف مصرف، قوانین مالیاتی سالم، قوانین تجارت، قوانین مالی نحوه مهار متخلفان بهره مند باشد.ج-مختصات مجریان مالی سالم: مجریان باید خداترس بوده از حیث التزام به اخلاق و هم رعایت بایدها و نبایدها مطیع محض اوامر و نواهی شرعی باشد متعهد به عدم امتیاز خواهی، خدامحوری و خداجویی بوده، تقوی مدار و خویشتن دار باشد امام علی (ع) تقوی را همچون مرکب رامی می بیند که راکب خود را به آرامی به سر منزل مقصود می رساند. د-رعایت انصاف: مجریان باید از اخذ مالیات از لوازم ضروری پرهیز کرده از خشونت بپرهیزند و احترام اموال مردم را نگهداشته، خداترس بوده، خداترسی، نترساندن مردم و سوءاستفاده نکردن از قدرت را شامل میشود. ه-رفتار مجریان مالی: گلوگاه اقتصادی ممکن است مقدمات لغزش هر کارگزاری را فراهم کند و خیانت در بیت المال را در پی داشته باشد.

    کلیدواژگان: سیستم مالی، بیت المال، خط مشی های سالم مالی، اصل عدالت، فساد مالی
  • بهزاد مرادیان*، عبدالله جلالی نسب، اکبر سوسنجانی صفحات 111-131

    گسترش فناوری های اطلاعات و ارتباطات، دامنه ی ملاحظات دفاعی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی را گسترش داده و با تغییر بنیادین ماهیت، ابزار و روش های نوین جنگی موجب تحول در گونه های مختلف تهدیدهای نظامی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شده است .با توجه به علایق جدید نظام سلطه بر بهره گیری از ظرفیت ها و قابلیت های فضای مجازی به منظور تنش سازی متراکم و گسترده ی قومی، فرقه ای، اجتماعی و ایجاد بی اعتمادی میان جامعه و حاکمیت و تهاجم شبکه ای- تاکتیکی با هدف مختل سازی مدیریت امور جاری کشور، «سایبر تروریسم» یکی از مهم ترین تهدیداتی است که می تواند امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را با چالشی جدی مواجه کند؛ لذا محققین در این مقاله سعی دارند تا برای دستگاه های سیاست گذار، بسترهای ستادی و استراتژیک مناسبی به منظور بهره گیری از قابلیت های فضای مجازی برای خنثی سازی تهدیدات و همچنین شناخت آسیب پذیری ها را در همه ی ابعاد آن، فراهم نمایند. از طرفی دیگر در تحقیق پیش رو، پژوهش گران سعی در واکاوی و بررسی علل و عوامل موثر در پیدایش تهدیدات سایبری در امنیت ملی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران با در نظر گرفتن واقعیت ها و چالش های موجود را مورد واکاوی قرار دهند. لذا روش اجرای این تحقیق، توصیفی- تحلیلی بوده و یافته های مهم مقاله ی مورد بحث، آشنایی با ابعاد مختلف تهدیدات فضای «سایبرتروریسم»، راه کارها و پیشنهادهای سازنده در این زمینه می باشد. نتایج این تحقیق نشان از انطباق پاسخ های دریافتی داشته که این مهم می تواند در افزایش دفاع سایبری سازمان های دفاعی و امنیتی فعال در کشور جمهوری اسلامی ایران، نیز موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: سایبر، سایبرتروریسم، تهدید، امنیت، امنیت ملی
  • نیک بخش حبیبی*، کاظم جعفری، محمدرضا محمدی تودشکی، مهرداد مصطفایی صفحات 133-158

    نهادینه سازی، فرایندی سه مرحله ای مبتنی بر شناخت، تمرین و درونی سازی به معنای ریشه سازی مفاهیم در باور و ذهن مخاطبان در اقدام و عمل و ادراک معانی مشترک است. هدف از تحقیق حاضر طراحی مدلی در جهت نهادینه سازی اصول و ارزش های اسلامی- انقلابی در سازمان های دفاعی - امنیتی می باشد.تحقیق پیش روی یک تحقیق کیفی با استفاده از روش گروه کانونی، گروهی از افراد متخصص (در این تحقیق 7 نفر) به منظور جمع آوری اطلاعات، بررسی مسیله تحقیق، ضمن تبادل نگرش ها و ایده ها بوده که انتخاب آنها به صورت هدفمند و از بین خبرگان دانشگاهی نظامی عالی دفاع ملی، هوایی، دافوس و امام حسین(ع) به روش گلوله برفی انتخاب شده اند.در این تحقیق از بیانیه گام دوم به تعداد 8 اصل و 18 ارزش احصاء گردید که به منظور نهادینه سازی آنها با استفاده از مدل ترکیبی سه مرحله ای شناخت و آگاهی، تمرین و تکرار و درونی سازی به کمک آزمون آماری تست فریدمن نسبت به رتبه بندی آنها اقدام شد.نتایج تحقیق نشان می دهد که روش های آموزش گروهی؛ مشاوره، گفتمان و تعامل چهره به چهره (حضوری)؛ کارگاه آموزشی، در کنار شناخت الگوهای انسانی اسلامی - انقلابی و جلسات نقد، مناظره و آزاداندیشی دارای بیشتنرین تاثیر در مرحله شناخت و آگاهی و روش های کتاب و جزوه، آموزش انفرادی مجازی و وعظ و خطابه دارای کمترین اثر در نهادینه سازی اصول و ارزش ها هستند. ارزیابی و پایش عملکرد برای مرحله تمرین و تکرار و هم چنین تبدیل اصول و ارزش ها به فرهنگ سازمانی نشانه مرحله درونی سازی در نهادینه سازی است.

    کلیدواژگان: ارزشها، اصول، نهادینه سازی»، سازمان
|
  • Abdol Ali Poorshasb, Ali Sarmad *, Shahrokh Bavili Pages 1-21

    The military doctrine is designed on the basis of the principles of deploying military resources to keep things moving and is dynamic with regard to the constant changing environmental conditions, especially in future wars. On that basis, its formulated is a process with constant observation and feedback on the implementation. Therefore, given the environmental complexities of future wars, there is a need for a holistic model so that the theorist can avoid the dispersion of action and move through the process of formulating a new doctrine in a coherent and orderly manner. The Joint Operations Doctrine, which results from the transformation of combat operations from a single force into a multiple force, and given the complexities of future wars and their advantages, is anticipated to form the main combat operations in future wars . This research is an applied-developmental and descriptive method with mixed approach. The statistical population of this research is related documents and publications and interviews with experts in this field. The statistical population of this study was selected from senior military officials. Due to the specific nature of the subject, the sample size is matched to the size of the statistical population and therefore no sampling was required. Library and field methods have also been used in data collection. The findings of this study indicate that the questionnaire appropriately explains the dimensions, components and characteristics of the AJA Joint Operation Doctrine model in future wars, and confirms the results of the interviews with experts and expert panels, and thus, the purpose of the study has been verified .

    Keywords: Pattern, Pattern Dimensions, Doctrine, Joint Operations, Future War
  • MirHossein Miri Mianji * Pages 23-43

    Knowledge of features, the performance, capabilities, strengths and weaknesses and Western countries on the Islamic Republic of Iran strongly satellite performance to assess threats to security threats and injuries of the Islamic Republic of Iran. On the other hand collecting information about the activities, sensor type, and resolution, through the satellite, sensor and mission... It satellites to organize an effective defense against the threat of satellite is inevitable necessity. Given that the overall aim of the study was to evaluate the impact of activities on the security of Islamic Republic of Iran which has been the target of imaging satellites and in this regard the impact of imaging satellites activities targeted countries in three groups of powerful spatial resolution satellites under a meter, a meter and a meter to three meters, the security of the Islamic Republic of Iran has been studied. Methods in this descriptive study, the population included in this all the documents, books, articles related to the subject and are also distributed questionnaires and interviews with experts. In this study, two groups of sample A and sample B. Remote sensing experts are experts on intelligence matters. The results indicate that the satellites with spatial resolution below one meter are the greatest threat to the country's military security. The powerful effect of spatial resolution imaging satellites under a meter and a meter target countries, the Islamic Republic of Iran's security level is high, and the effects of satellites with unique spatial resolution of three meters on average. Among of the three variables affected (manpower, armaments and military expenditure) the most effective activities of sub-meter spatial resolution satellite imaging of target countries, in order of priority on the arms, manpower and the Islamic Republic of Iran's budget.

    Keywords: satellite imaging, spatial resolution, military security, manpower, military equipment, defense budget
  • Mahdi Mahdavizadeh, Mahdi Esmaeeli, Mohammad Hossein Yaghobpoor* Pages 45-67

    Networking is the most effective tool of enemy in soft warfare. What is happening now is the use of a powerful tool such as the Internet to speed up the networking, which has doubled the its efficiency. The growth of web-based social networks and the features of these networks have created a lot of energy for the production of smart software. These applications integrate a user's social network and his or her priorities. In these networks, information is widely available. One of the first practical tasks of the Web is to provide a robust broad-based solution for displaying and disseminating social network information that has doubled the importance of the task. The method of this study is descriptive and analytical and the validity of the research instrument is done in both content and structural form and its reliability is evaluated by Cronbach's alpha method. The statistical population of this study consists of twenty defense professionals working in the areas of virtual networks and its security. The research results show that virtual social networks are a community of Internet users that interact with hardware and software to achieve their goals. By analyzing the network and content, it is possible to identify affective people in social networks and the goals and threats of these networks. then reduce the threat of virtual social networks by penetrating and splitting the network as well as conducting awareness programs .

    Keywords: Social networking, content, network analysis, data mining, cyber threats
  • seyedFardin Zare*, Mohsen Moradian, Mohsen Sadeghi Nasab Pages 69-89

    National power has been the subject of attention of geographers, geopoliticians, political science and international relations specialists, strategists and politicians, and each has tried to find a way to measure it. In terms of type, this research is applied-developmental and in terms of method, it is a case-based research; However, in addition to the case-contextual method, in order to perform qualitative analysis, two methods of document review and scientific documents with a contextual approach and content analysis method with both in-depth and broad approaches have been used. Examining the results of the research shows that the model of measuring and balancing national power, which was prepared according to the native characteristics of the Islamic Republic of Iran and the possibility of using it in other countries, has many capabilities and advantages compared to most of the existing models of measuring national power. has it . This model does not rely only on the hard side of power and pays attention to all its aspects, including soft and intelligent power in addition to hard power, and in addition to the national level of power, it also deals with the subnational and transnational levels. Paying attention to all the dimensions of power and even adding new dimensions such as the cultural-ideological and communication-information dimension is one of the advantages of this model both in the theoretical and practical fields. The diversity and breadth of variables and indicators of this model should not be overlooked while paying attention to the theoretical coherence. Most of the national power measurement models only seek to obtain the power rating of the countries and do not pay attention to balancing and analyzing the gap between the dimensions, variables and indicators of the national power of a country or countries with each other; While the model considered in this research has a privileged position from other existing models due to the simultaneous and complementary attention to measurement, alignment and analysis of the power gap together .

    Keywords: power, national power, measurement of national power, theories of power
  • Davod Faridpoor *, Ali Taheri Pages 91-109

    Calculation of profitability and the necessity of accuracy in the consumption of resources and public expenses are important pillars of an Islamic government, and in this regard, the importance of preserving and using the treasury and preventing corruption is raised. This research has an applied purpose and a descriptive-exploratory approach that uses the theme analysis method and thematic research method in the light of the words of Imam Ali (AS). In order to identify themes and concepts related to financial factors, Nahj al-Balagheh was examined and then the main themes related to it were extracted and coded. Opinions of independent coders and a group of experts were used. The findings of the research were categorized into four themes by referring to the life and sayings of Hazrat Ali (peace be upon him) for the efficiency of the financial system of the government and the preservation of the treasury: A- Paying attention to the people and getting help from the people. B-Having clear financial rules and policies. C-Directions of healthy financial executives: D-Regarding fairness: E-Behavior of financial executives.

    Keywords: financial system, treasury, sound financial policies, principle of justice, financial corruption
  • Behzad Moradiyan *, Abdollah Jalali Nasab, Akbar Sosanjani Pages 111-131

    The development of information and communication technologies has expanded the scope of the Islamic Republic of Iran's defense concerns in cyberspace and has radically changed the nature, tools, and methods of warfare, resulting in a variety of military, security, political, economic and social threats. New Interests of Dominant powers to taking advantage of the Capacities and Capabilities of Cyberspace to Cultivate Dense, Ethnic, Sectional, Social Tensions, and Build Distrust between Society and Sovereignty and Network-Tactical Invasion Aiming to Disrupt the Management of Current Affairs, make Cyber Terrorism as One of the Most Threats. The present article attempts to provide appropriate policy and strategic platforms for policymakers to exploit cyberspace capabilities to counter threats as well as identify vulnerabilities in all of them. . On the other hand, in the current research, the researchers attempt to analyze and investigate the causes and factors affecting the emergence of cyber threats in the national and defense security of the Islamic Republic of Iran, taking into consideration the existing facts and challenges. Therefore, the method of this research is descriptive-analytical and the important findings of this article are familiarity with different aspects of cyber-terrorism threats, constructive strategies and suggestions in this field. The results of this study indicate the consistency of received responses, which may also contribute to increased cyber defense in defense and security active organizations in the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: cyber, cyber terrorism, threat, security, national security
  • Nik Bakhsh Habibi *, Kazem Jafari, Mohammadreza Mohammadi Todashki, Mehrdad Mustafaei Pages 133-158

    Institutionalization is a three-step process based on recognition, practice and internalization, which means rooting concepts in the audience's belief and mind in action and perception of common meanings. The purpose of this research is to design a model for the institutionalization of Islamic-revolutionary principles and values in defense-security organizations. The research is based on a qualitative research using the focus group method, that is, a group of experts (7 people in this research) in order to collect information, investigate the research problem, while exchanging attitudes and ideas, which are selected purposefully and from among the experts. Higher Military University of National Defense, Air Force, Dafos and Imam Hossein (AS) have been selected by snowball method. In this research, 8 principles and 18 values were counted from the statement of the second step of the Islamic Revolution, and in order to institutionalize them, using a three-stage hybrid model of knowledge and awareness, practice and repetition, and internalization with the help of the statistical test of the Friedman ratio test. They were ranked. The research results show that group training methods; consultation, discourse and face-to-face interaction (face-to-face); The educational workshop, along with the recognition of Islamic-revolutionary human models and criticism and debate and free-thinking sessions have the most impact in the stage of knowledge and awareness and the methods of books and pamphlets, virtual individual training and sermons and oratories have the least effect on the institutionalization of principles and values, are evaluation and monitoring of performance for the practice and repetition stage as well as the transformation of principles and values into organizational culture is a sign of the internalization stage in institutionalization. 

    Keywords: institutionalization, values, principles, organization