فهرست مطالب

نشریه زیست فناوری گیاهان دارویی
سال چهارم شماره 2 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدجعفر صالحه*، محمدحسین حکیمی صفحات 1-8

    در این تحقیق اثر شوری ناشی از کلرید سدیم بر تغییرات سدیم و کلر در ریشه گیاه Nepeta astrotricha در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج سطح شوری 0، 2/5، 5، 7/5 و 10 dsm-1 در سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. جوانه ها در گلدان های پلاستیکی و شرایط مشابه در گلخانه تحقیقاتی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد نگهداری شدند. پس از 60 روز استفاده از تیمارها، ریشه گیاهان به آزمایشگاه منتقل و بعد از استخراج عصاره ی ریشه، میزان سدیم و کلر اندازه گیری شد. بر اساس نتایج تجزیه واریانس، افزایش شوری باعث افزایش محتوای سدیم ریشه گیاه شد. این افزایش در تیمارهای 7/5 و 10 dsm-1 در مقایسه با شاهد معنی دار بود. همچنین مقدار کلر با افزایش سطح شوری افزایش یافت. بالاترین مقدار کلر در نمونه 10 dsm-1 و حداقل مقدار در نمونه غیر تنش مشاهده شد. به نظر می رسد گیاه دارویی Nepeta astrotricha با جذب و حفظ سدیم و کلر در ریشه و جلوگیری از انتقال آن به قسمت های هوایی می تواند تنش شوری را تحمل کند.

    کلیدواژگان: تنش شوری، سدیم، کلر، گیاهان دارویی، پونه سای کرک ستاره ای
  • موژان گلعلی پور، مهناز اقدسی*، محمد فاطمی صفحات 9-30

    رازک (Humulus lupulus)  گیاهی از خانواده شاهدانه است که در بیشتر نقاط جهان به منظور مصارف دارویی و صنعتی کشت می شود. مواد موثره این گیاه ترکیبات رزینی، اسانس، فنل و فلاونویید است. هدف از پژوهش حاضر بهینه سازی تولید کالوس و ریشه های نوپدید جهت تولید متابولیت های ثانویه است. به این منظور قطعه جدا کشت دمبرگ در دو نوع محیط کشت MS وB5 حاوی غلظت های مختلف (5، 3، 2.5، 2، 1.5، 1، 0.5، 1، 0 میلی گرم در لیتر) Kin به تنهایی یا همراه با غلظت های مختلف (5، 3، 2.5، 2، 1.5، 1، 0.5، 1، 0) NAA و یا 2,4-D کشت شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در 8 تکرار و تعداد پنج قطعه جدا کشت در هر تکرار انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که محیط MS و B5 اثر یکسانی در تحریک کالزایی دارند. بیشترین میزان کالزایی (100%) در تیمار (2.5 و 2.5) و (3 و 3) میلی گرم در لیتر NAA+Kin  و یا 2,4-D+Kin در هر دو محیط دیده شد. بیشترین میزان وزن خشک و تر در محیط کشت حاوی (2.5 و 2.5) میلی گرم در لیتر NAA+Kin مشاهده شد. نتایج حاضر همچنین نشان داد که تیمار (0.5 و 0.5) میلی گرم در لیتر NAA+Kin  و نیز (1 و 0.5) میلی گرم در لیتر 2,4-D+Kin در هر دو محیط سبب تحریک بیشترین درصد (85%) ریشه زایی می شود. بیشترین میزان فنل و فلاونویید به ترتیب در محیط MS حاوی (3 و 3) میلی گرم در لیتر NAA+Kin و محیط B5 حاوی (3 و 3) میلی گرم در لیتر 2,4-D+Kin تولید شد.

    کلیدواژگان: رازک، کالوس، ریشه نوپدید، فنل، فلاونویید
  • نویده رفعت*، مهرداد یارنیا، بهرام میرشکاری، ورهرام رشیدی، امیرمحمد دانشیان مقدم صفحات 31-45

    این بررسی با هدف مطالعه تاثیر سطوح آبیاری (آبیاری پس از 70، 110 و 150 میلی متر تبخیر از تشتک)، سطوح کود فسفره (عدم کاربرد کود فسفره و کاربرد 25 و 50 درصد دز توصیه شده) و گونه های مختلف قارچ های میکوریزا (عدم کاربرد، کاربرد Glomus intradices، G. mossae، G. hoei و کاربرد توام هر سه گونه) بر تجمع ماده خشک و تولید اسانس گیاه دارویی سرخارگل در سال 1395، به صورت اسپلیت پلات و بر پایه طرح بلوک های تصادفی انجام پذیرفت. در اکثر صفات بررسی شده کاهش میزان آب از آبیاری پس از 70 به 110 میلی متر، تاثیر معنی داری بر صفات بررسی شده نداشت. آبیاری پس از 150 میلی متر تبخیر از تشتک علی رغم اینکه در عملکرد بیولوژیک کاهش قابل ملاحظه ای را باعث گردید، ولی کاربرد تعدادی از تیمارهای کودی مانند مصرف 50 درصد فسفر به همراه کاربرد توام گونه های میکوریز و یا استفاده ازگونه G.hoei بدون مصرف کود فسفره، تماما از تاثیر کاهشی کم آبی جلوگیری نمود. کاربرد تلفیقی کود فسفره و میکوریزا در سطح آبیاری پس از 70 میلی متر تبخیر از تشتک، تاثیری بر صفات مورد بررسی نداشت، ولی در سطوح آبیاری پس از 110 و 150 میلی متر تبخیر از تشتک اغلب تیمارهای کاربرد تلفیقی کود فسفره و میکوریزا افزایش معنی داری را باعث شد. کاربرد گونه های میکوریز به ویژه گونه G. hoeiاثر مطلوبی بر صفات مورد بررسی داشت. در این بررسی بیشترین و کمترین عملکرد اسانس به ترتیب با 4/27 گرم در تیمار G. intradices در سطح آبیاری پس از 150 میلی متر تبخیر از تشتک به دست آمد. با توجه به اهمیت اقتصادی عملکرد اسانس سرخارگل، با وجود اینکه تجمع ماده خشک گیاه به طور منفی تحت تاثیر کم آبی قرار گرفت کاشت این گیاه حتی در شرایط کم آبی شدید همراه با کاربرد میکوریزا، بدون کاهش عملکرد اسانس ممکن به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: سرخارگل، میکوریزا، فسفر، عملکرداسانس، کم آبی
  • زهرا مزگی نژاد*، محمدقادر قادری، زهره علیزاده، علی ایزانلو صفحات 46-57

    به منظور بررسی زیست مانی کالوس های زرشک بی دانه، آزمایشی در مهرماه 1396 در دانشکده کشاورزی بیرجند انجام شد. کالوس ها به مدت هشت هفته بر روی محیط کشت MS/2 حاوی ترکیبات هورمونی (TDZ - BAP) و متیل جاسمونات،  نانوذرات اکسید آهن و روی در غلظت های مختلف قرار گرفتند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 14 تیمار در سه تکرار اجرا و صفات مورد بررسی شامل وزن تر، وزن خشک، درصد زیست مانی، سطح کالوس، درصد رطوبت جرمی و od بودند. نتایج نشان داد، تیمار (TDZ  و نانو اکسید روی PPM 100) دارای بیشترین وزن تر بود. نتایج مقایسات متعامد تیمار های حاوی BAP و TDZ نشان داد، بیشترین درصد زیست مانی در تیمار (BAP و نانو اکسید روی PPM 75) مشاهده شد. مقایسات متعامد بین تیمار های حاوی نانو ذرات اکسید (آهن ، روی) و تیمار های حاوی متیل جاسمونات نشان دهنده برتری تیمارهای نانو اکسید روی (100 PPM) نسبت به سایر تیمار ها بود. نتایج نشان دهنده اثر مثبت  نانو ذرات اکسید روی بر اقزایش زیست مانی کالوس های زرشک بی دانه بود.

    کلیدواژگان: تترازولیوم، تیدیازورون، قهوه ای شدن، متعامد، محیط کشت MS
  • محمد اسماعیل پور جهرمی*، امید یونسی صفحات 58-69

    تحقیق حاضر با هدف ارزیابی میزان نشت یونی، غلظت پرولین، غلظت مالون دی آلدیید و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در اندام هوایی و ریشه گیاه دارویی گشنیز در واکنش به تلقیح میکوریزایی تحت تنش شوری در گلخانه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. آزمایش بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت از سه سطح تنش شوری شامل شاهد (بدون تنش)، 60 و 120 میلی مولار نمک کلرید سدیم و دو سطح تلقیح میکوریزایی (تلقیح و عدم تلقیح قارچ میکوریزایی Glomus mosseae) بودند. صفات مورد ارزیابی شامل میزان نشت یونی، غلظت مالون دی آلدیید، غلظت پرولین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان سوپراکسید دیسمیوتاز، کاتالاز و گایاکول پراکسیداز بود. نتایج به دست آمده اثرات افزاینده تنش شوری بر صفات فیزیولوژیکی مورد ارزیابی را نشان داد. به نحوی که با افزایش شدت تنش شوری میزان نشت یونی، غلظت مالون دی آلدیید، غلظت پرولین به میزان قابل ملاحظه ای افزایش یافت. میزان این افزایش در ریشه ها بیشتر بود که بیانگر حساسیت بالاتر این اندام  به تنش شوری می باشد. به کارگیری تیمار میکوریزایی موجب کاهش غلظت مالون دی آلدیید و میزان نشت یونی در شرایط تنش گردید. همچنین میزان پرولین گیاهان میکوریزایی از غیرمیکوریزایی پایین تر بود. تنش شوری موجب افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گردید. فعالیت هر سه آنزیم مورد ارزیابی در ریشه بالاتر از اندام هوایی بود. شدت فعالیت آنزیم کاتالاز به مراتب از دو آنزیم دیگر بالا تر بود. اعمال تیمار میکوریزایی نقش موثری در ارتقاء رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گشنیز به ویژه در شرایط تنش شدید شوری داشت. هر چند گیاهان میکوریزایی و غیرمیکوریزایی تفاوت چندانی از نظر آنزیم گایاکول پراکسیداز  نشان ندادند.

    کلیدواژگان: آنزیم آنتی اکسیدان، پرولین، شوری، قارچ میکوریزا، گشنیز
  • زهرا حدادی، قربانعلی نعمت زاده*، سمیه قهاری صفحات 70-93

    گیاهان دارویی، امروزه به طور گسترده به عنوان جایگزینی برای آفت کش های شیمیایی سنتزی مطرح هستند. در این پژوهش ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانتی عصاره های متانولی و کلروفرمی گیاهان دارویی اکالیپتوس، زوفا و اقاقیا روی پاتوژن های مهم گیاهی که معمولا باعث آسیب های غیر قابل جبران به محصولات کشاورزی می شوند، مورد بررسی قرار گرفته اند. جداسازی و شناسایی ترکیبات موجود در اسانس های بدست آمده، با استفاده از دستگاه GC/MS انجام شد. فعالیت ضد میکروبی بر روی 11 میکروارگانیسم از جمله؛ سه باکتری گرم مثبت، پنج باکتری گرم منفی و نیز سه گونه قارچ با استفاده از روش انتشار دیسک مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین، فعالیت آنتی اکسیدانتی این سه گیاه با اندازه گیری آنزیم های کاتالاز و گایاکول پراکسیداز و ارزیابی میزان توانایی به دام اندازی رادیکال DPPH سنجیده شدند. علاوه بر این، میزان فنول و فلاونویید کل گیاهان یاد شده نیز اندازه گیری گردیدند. بر اساس نتایج به دست آمده، در بین عصاره های متانولی و کلروفرمی، بیشترین فعالیت ضد باکتریایی به ترتیب مربوط به برگ گیاه زوفا و برگ گیاه اقاقیا بوده است. اسپاتولنول، فیتول و اسپاتولنول به ترتیب عمده ترین ترکیبات تشکیل دهنده  اسانس گیاهان اکالیپتوس، اقاقیا و زوفا بودند. با توجه به نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که عصاره های این سه گیاه می توانند به عنوان کاندیدای مناسبی جهت بررسی های بیشتر در شرایط نیمه مزرعه ای و مزرعه ای مورد استفاه قرار گیرند تا در صورت تایید قدرت باکتری کشی آن ها در قالب برنامه های مدیریت تلفیقی آفات در کنترل آفات و بیماری ها مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: اسانس، عصاره گیاهی، فعالیت ضد باکتریایی، اثر ضد قارچی، فعالیت آنتی اکسیدانتی
  • محمد اسماعیل پور جهرمی*، امید یونسی صفحات 94-104

    تحقیق حاضر با هدف ارزیابی میزان پراکسید هیدروژن، پرولین، مالون دی آلدیید و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان دو گیاه دارویی شوید و گشنیز تحت تنش شوری در گلخانه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. آزمایش بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی عبارت از سه سطح تنش شوری شامل شاهد (بدون تنش)،60 و 120 میلی مولار نمک کلرید سدیم و دو گیاه دارویی شوید و گشنیز بود. صفات مورد ارزیابی شامل غلظت پراکسید هیدروژن، مالون دی آلدیید، پرولین و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان سوپراکسید دیسمیوتاز، کاتالاز و گایاکول پراکسیداز بود. نتایج به دست آمده نشان دهنده اثرات افزاینده تنش شوری بر میزان پراکسید هیدروژن، مالون دی آلدیید و پرولین بود. به نحوی که با افزایش شدت تنش شوری غلظت آنها به میزان قابل ملاحظه ای در هر دو گیاه دارویی افزایش یافت. میزان این افزایش در ریشه ها و در گیاه شوید بیشتر بود که حاکی از حساسیت بالاتر این گیاه به تنش شوری می باشد. همچنین تنش شوری موجب افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان گردید. فعالیت هر سه آنزیم مورد ارزیابی در ریشه بالاتر از اندام هوایی بود. در گیاه شوید فعالیت آنزیم کاتالاز به مراتب بالاتر از گشنیز بود. با این حال دو گیاه مورد ارزیابی به لحاظ سطح فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسمیوتاز و پراکسیداز  تفاوت چندانی را با یکدیگر نشان ندادند.

    کلیدواژگان: پراکسیداز، پرولین، سوپراکسید دیسمیوتاز، شوری، شوید، گشنیز، مالون دی آلدئید
  • محبوبه دهقان، مسعود توحید فر* صفحات 105-118
    زعفران امروزه به عنوان یک گیاه استراتژیک در کشاورزی محسوب می شود. این گیاه به عنوان گران ترین ادویه جهان شناخته می شود و علاوه بر خواص مختلف خوراکی از دیرباز در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از مهم ترین خواص دارویی زعفران برای جلوگیری و درمان سرطان است. در این مطالعه ابتدا داده های ترانسکریپتوم از سایت NCBI Short read archive دانلود شدند. داده ها شامل پنج بافت کلاله، گلبرگ، برگ، پیاز و پرچم بودند. کنترل کیفی داده ها توسط نرم افزار FastQC و Trimmomatic انجام شده و بعد از آن اسمبلی خوانش ها صورت گرفت. پیش بینی ژن ها توسط نرم افزار Trinity صورت گرفت. بیان ژن ها با استفاده از نرم افزار RSEM سنجیده شده و با استفاده از داده ای موجود در مقالات ژن های ضد سرطان در مسیر بیوسنتز فنیل پروپانویید با استفاده از مشابهت توالی های میان آن ها و ژن های ساخته شده توسط Trinity با نرم افزار BLASTx مورد بررسی قرار گرفتند. از میان ژن های موجود در مسیر بیوسنتز فنیل پروپانویید در این مطالعه، برای اولین بار ژن CAD1 که کد کننده آنزیم Cinnamaldhyde است، شناسایی شد، این آنزیم در مسیرهای مختلف باعث جلوگیری از سرطان یا فعالیت تومور زایی می شود. در بررسی بیان این ژن مشخص شد که این ژن بیشترین بیان را در بافت های گلبرگ و کلاله دارد و کلاله این گیاه علاوه بر خواص ادویه آن می تواند به عنوان یک داروی ضد سرطان هم استفاده شود.
    کلیدواژگان: زعفران، ترانسکریپتوم، ژن، مسیر بیوسنتزی
|
  • MohammadJafar Salehe *, MohammadHossein Hakimi Pages 1-8

    In this research, the effect of salinity induced by sodium chloride on sodium and chlorine changes in root of Nepeta astrotricha plant was studied in a completely randomized design with five salinity levels of 0, 2.5, 5, 7.5 and 10 dsm-1 and three replications. The buds are kept in plastic pots and similar conditions in the research greenhouse of the Natural Resources Faculty of Yazd University. After 60 days of using the treatments, the roots of the plants were transferred to the laboratory and after the extraction of root extract, the sodium and chlorine content were measured. Based on the results of analysis of variance, increasing the salinity increased the sodium content of the root of the plant. This increase was significant in treatments of 7.5 and 10 dsm-1 as compared to control. Also, the amount of chlorine increased with increasing salinity levels. The highest amount of chlorine at sample 10 dsm-1 and the minimum amount in the non-stressed sample was observed. It seems that the Nepeta astrotrich a pharmaceutical plant with absorb and maintain sodium and chlorine in the root and prevent its transfer to the aerial parts can tolerate salinity stress.

    Keywords: Salinity tension, Sodium, Chlorine, Pharmaceutical plants, Nepeta astrotrich
  • Moojan Golalipoor, Mahnaz Aghdasi *, Mohammad Fatemi Pages 9-30

    Humulus lupulus belongs to cannabaceae family which cultivated in different regions of word for its medicinal and industrial importance. It has several medicinal components including: resin, essential oils, phenols and flavonoids. The aim of current research was optimization of callus and adventitious root formation for secondary metabolites production. For this purpose, petiole explant were cultured on MS or B5 medium culture supplemented with different concentrations (0, 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5, 3 and 5 mg/l) of Kin either alone or in combination with (0, 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5, 3 and 5 mg/l) 2,4-D or NAA. The experiment plan was completely randomized factorial design at 8 replications and five samples in each replicate. The obtained results showed that there is not any difference between MS and B5 medium culture for callus induction. The highest percentage of callus induction (100%) was achived in (2.5, 2.5) and (3, 3) mg/l of NAA+Kin and or 2,4-D+Kin, in both medium culture. Meanwhile, the highest amount of dry and fresh weigth was obtained in MS medium contained (2.5, 2.5) mg/l NAA+Kin. Medium containing (0.5, 0.5) mg/l NAA+Kin and or (0.5, 1) mg/l 2,4-D +Kin were the most effective for adventitious root induction. The results revealed that the highest amount of phenol was observed in MS medium supplemented with (3, 3) mg/l NAA+Kin, but the highest amount of flavonoid was produced in B5 medium containing (3, 3) mg/l 2,4-D +Kin.

    Keywords: Humulus lupulus, Callus, Adventitious root, Phenol, Flavonoid
  • Navideh Rafat *, Mehrdad Yarnia, Bahram Mirshekari, Varharam Rashidi, AmirMohammad Moghadam Pages 31-45

    The present study aims at investigating the effects of irrigation levels (irrigation after 70, 110 and 150mm evaporation from the pan), phosphorous fertilizer levels and different species of Mycorrhiza (nonapplication of mycorrhiza, application of Glomus intraradices, Glomus mossae, Glomus hoei and coapplication of the three species) and different species of Mycorrhiza (nonapplication of mycorrhiza, application of Glomus intraradices, Glomus mossae, Glomus hoei and coapplication of the three species)) on dry matter accumulation and production of the essential oil of purple coneflower, which was conducted by a split plot and based on randomized block designs in 2016. In most studied traits, lowering the irrigation water from an evaporation level of 70 to 110 mm had no significant effect on the studied traits. Although irrigation after 150 mm evaporation from the pan caused a significant decrease in biological activities, but using some of the fertilizer treatments such as 50% phosphor, along with the simultaneous use of mycorrhizal species, or using the G. hoei species without phosphorus fertilizer, all could prevent the deterioration effect resulting from drought. The combined use of phosphorus fertilizer and mycorrhiza at the irrigation level after 70 mm evaporation from the pan had no effect on the studied traits; however, in irrigation levels after 110 and 150 mm evaporation from the pan, most treatments of the combined use of phosphorus fertilizer and mycorrhiza made a significant increase in the traits. Application of mycorrhizal species, especially G. hoei, had a positive effect on studied traits. In this study, the highest and lowest essential oil yield was obtained with 27.4g in the G. intradice treatment at the irrigation level after 150 mm evaporation from the pan. With regard to the economic importance of the essential oil of purple coneflower, despite the fact the accumulation of the dry matter was affected negatively by the drought, planting this type of plant seems to be possible even in severe drought along with the use of mycorrhiza.

    Keywords: Purple coneflower, Mycorrhiza, Phosphor, Essential oil yield, Water deficit
  • Zahra Mezginezhad *, Mohammadghader Ghaderi, Zohre Alizade, Ali Izanloo Pages 46-57

    In order to investigate the biomarkers of callus of dwarf barberry, an experiment was conducted in October 2017 in Birjand Agricultural College. Calluses were placed on a medium containing MS / 2 hormonal composition (TDZ-BAP) and methyl jasmonate, iron oxide and zinc oxide nanoparticles in different concentrations for eight weeks. The experiment was conducted in a completely randomized design with 14 treatments in three replications. The traits were weight, weigh weight, dry weight, biomass percentage, callus level, mass moisture content and od. The results showed that treatment (TDZ and zinc oxide PPM 100) had the highest weight. The results of orthogonal comparisons of the treatments containing BAP and TDZ indicated that the highest percentage of biomass was observed in treatments (BAP and PPM 75 nano oxide). Orthogonal comparisons between treatments containing oxide nanoparticles (iron, zinc) and methyl jasmonate containing treatments indicated a superiority of zinc (100 PPM) treatments compared to other treatments. And the results indicated a positive effect of zinc oxide nanoparticles on the viability of callus of barberry.

    Keywords: Browning, MS medium, Orthogonal, Tetrazolium, Thiadiazuron
  • Mohammad Esmailpoor Jahromi *, Omid Younesi Pages 58-69

    The aim of this study was to evaluate the ionic leakage, proline concentration, malondialdehyde concentration and antioxidant enzymes activity in aerial parts and root of coriander plan t in response to mycorrhizal inoculation under salinity stress in greenhouse of Faculty of Agriculture and Natural Resources, Tehran University.The experiment was a factorial based on randomized complete block design with three replications. The treatments consisted of three levels of salinity including control (without stress), 60 and 120 millimolar sodium chloride salt and two levels of mycorrhizal inoculation (inoculation and inoculation of Glomus mosseae mycorrhiza). The evaluated traits included ion leakage, malondialdehyde concentration, proline concentration and antioxidant activity of superoxide dismutase, catalase and guaiac peroxidase. The results show that increasing salinity effects on physiological traits were evaluated. So, with increasing salinity stress, ion leakage, malondialdehyde concentration, proline concentration increased significantly. This increase was higher in the roots, indicating higher sensitivity of this roots to salt stress. Application of mycorrhizal treatment reduced the concentration of malondialdehyde and ion leakage in stress conditions. Also, the amount of proline in mycorrhizal plants was lower than non-mycorrhizal. Salinity stress increased the activity of antioxidant enzymes. The activity of all three enzymes evaluated was higher in the root than the shoot. The activity of the enzyme catalase was significantly higher than the other two enzymes. The application of mycorrhizal treatment has an important role in promoting the growth and activity of coriander antioxidant enzymes, especially under severe stress conditions. However, mycorrhizal and non-mycorrhizal giants did not differ significantly in terms of the enzyme guaiac peroxidase.

    Keywords: Catalase, Coriander, Dismutase superoxide, Mycorrhizal fungus, Peroxidase, Proline, Salinity
  • Zahra Hadadi, Nematzadeh Ghorban Ali *, Somayeh Ghahari Kouchaksaraei Pages 70-93

    The medicinal plants are widely considered to be an alternative agent for chemical pesticides. In this study, antibacterial, antifungal and antioxidant activity of several medicinal plants such as Robinia pseudoacacia, Eucalyptus tereticornis, and Hyssopus officinalis and their chemical compounds were evaluated against several bacterial and fungal pathogens that attack to agricultural product including three positive bacteria, five Gram-negative bacteria and three fungies using the disc diffusion method. Also, the antioxidant activity of these plants was measured by enzyme activities of catalase, guaiacol peroxidase, and DPPH. In addition, the amount of phenol and flavonoid of these plants were measured. Based on the obtained results, the highest and lowest antibacterial activity was recorded for the methanolic extract from R. pseudoacacia and H. officinalis, respectively. Among chlorophormic extracts, H. officinalis and R. pseudoacacia showed the highest and lowest antibacterial activity. None of the three extracts had no antifungal activity. The components of the essential oils of these three herbs were identified, so that the main composition of the essential oils of Eucalyptus, Acacia and Zoospha were Sputulenol, Phytol and Sputulenol, respectively. According to the results obtained from this study, it can be concluded that the extracts of these three plants can be considered as a suitable candidate for further investigation in semifield and field conditions to verify their ability in the natural condition.

    Keywords: Essential oils, plant extract, antibacterial activity, antifungal effect, antioxidant activity
  • Mohamd Esmailpoor Jahromi *, Omid Younesi Pages 94-104

    The present study was carried out to evaluate the amount of hydrogen peroxide, proline, malondialdehyde and antioxidant enzymes activity of two medicinal plants. Coriander and dill plants were subjected to salinity stress in greenhouse of Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran. The experiment was a factorial based on randomized complete block design with three replications. The treatments consisted of three levels of salt stress including control (no stress), 60 and 120 millimolar sodium chloride salt, and two medicinal plants (coriander and dill). The evaluated traits included the concentration of hydrogen peroxide, malondialdehyde, proline and antioxidant activity of superoxide dismutase, catalase and guaiac peroxidase. The results show that salinity stress increases the amount of hydrogen peroxide, malondialdehyde and proline. With increasing salinity stress, their concentration increased significantly in both medicinal plants. The increase in the roots and dill plants was higher, indicating higher sensitivity of this plant to salinity stress. Also, salinity stress increased the activity of antioxidant enzymes. The activity of all three enzymes evaluated in the root was higher than the shoots. In the dill plant, the activity of the catalase enzyme was much higher than the coriander. However, the two evaluated plants did not differ significantly in terms of the level of activity of the superoxide dismutase and peroxidase enzymes.

    Keywords: Coriander, Dill, Dismutase superoxide, Malondialdehyde, Peroxidase, Proline, Salinity
  • Mahbobeh Dehghan, Masoud Tohidfar * Pages 105-118
    Today, saffron is a known strategic plant in agricultural. It knowns as the most expensive spice and also has several medical usage in traditional medicine. One of the most important usage of saffron is in cancer prevention and cancer therapy. In this study data were downloaded from website NCBI short read archive, which contains five different tissue mRNA sequences, stigma, tepal, leaf, corm and stamen. After downloading raw data, quality control and trimming were done. Then, gene expression quantification was done using RSEM software, and finally blastx was applied between reference assembled transcriptome and some of known genes in phenylpropanoid biosynthesis pathway. In this study, for the first time we report expression of CAD1 which codes the Cinnamoldehyde enzyme, it has several reports on its anticancer and anti-tumor effects. The expression level of CAD1 was high in Stigma and Tepal, which means Stigma could be used as anti-cancer drugs as well as its spice.
    Keywords: Saffron, Transcriptum, gene, Biosynthetic pathway