فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت، اقتصاد و کارآفرینی
سال یکم شماره 1 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محدثه باباجانی بابلی*، مسعود سلطانی صفحات 1-10
    هدف اصلی این تحقیق شناخت تاثیر فعالیتهای بازاریابی رسانه های اجتماعی بر ارزش ویژه برند و پاسخ مشتری در صنعت خطوط هوایی بود. این پژوهش، یک پژوهش توصیفی از نوع کاربردی می باشد و در زمره مطالعات میدانی قرار دارد. و از آنجایی که به دنبال یافتن رابطه بین متغیر های پژوهش هستیم این پژوهش از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه مشتریان مراجعه کننده به شرکت هوپیمایی ماهان هستند که نمونه انتخابی براساس جدول مورگان تعداد 401 نفر می باشند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه سو و پارک (2018) بود. روش تجزیه و تحلیل داده ها، برای آمار توصیفی و استباطی با استفاده از نرم افزار SPSS و PLS انجام شد. نتایج حاصله بیانگر آنست که فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی تاثیر مثبتی بر ارزش ویژه برند در شرکت هواپیمایی ماهان دارد. فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی تاثیر مثبتی بر روی وفاداری مشتریان در شرکت هواپیمایی ماهان دارد. ارزش ویژه برند تاثیر مثبتی بر وفاداری مشتریان در شرکت هواپیمایی ماهان دارد. وفاداری مشتریان تاثیر مثبتی بر تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی در شرکت هواپیمایی ماهان دارد. ارزش ویژه برند در تاثیر فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر روی وفاداری مشتریان در شرکت هواپیمایی ماهان نقش میانجی دارد.
    کلیدواژگان: فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی، ارزش ویژه برند، وفاداری مشتریان، تبلیغات دهان به دهان الکترونیکی، شرکت هواپیمایی ماهان
  • نوراله اسدی، مجید فتاحی*، نفیسه حسن زاده صفحات 11-25

    شناسایی سرمایه فکری یک مسئله استراتژیک کلیدی است، در نتیجه، وضعیت موجودش بایستی به طور منظم به هیئت مدیره گزارش داده شود و اکثر سازمان ها و سایر گروه های ذی نفع در پی یافتن جوابی مناسب برای سوال اساسی هستند که آیا سرمایه فکری بر عملکرد سازمانی در اداره پست استان مازندران تاثیر دارد. این تحقیق بر اساس اهداف، از نوع تحقیقات کاربردی است و بر اساس جمع آوری داده ها و طرح تحقیق، روش توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش موردنظر، متشکل از کلیه مدیران و معاونین و کارشناسان ارشد اداره پست استان مازندران می باشند که شامل 169 نفر می باشند. از این تعداد طبق جدول مورگان 118 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شده و بررسی قرار گرفت. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شده است. پس از جمع آوری داده ها از نمونه اولیه، به کمک نرم افزار  SPSS، ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که 0.972 به دست آمد. جهت بررسی ادعای نرمال بودن توزیع از آزمون کولموگوروف- اسمیرنوف (KS) استفاده کرده ایم. نتیجه آزمون کولموگوروف - اسمیرنوف (K.S)  این مطلب است که ادعای نرمال بودن توزیع مربوطه پذیرفته می شود؛ بنابراین جهت برای بررسی فرضیات تحقیق از مدل رگرسیون استفاده کرده ایم که نتایج حاکی از آن است که سرمایه فکری و اجزای آن یعنی سرمایه انسانی، ارتباطی و ساختاری، تاثیر مثبت و معناداری بر روی عملکرد سازمانی اداره پست استان مازندران دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ارتباطی، سرمایه ساختاری، عملکرد سازمانی
  • محمدرضا صافی* صفحات 26-34

    هدف اصلی این پروژه مشاوره ای ارائه راه کارهای مناسب به شرکت تجارت گستر متین بود تا  بتواند فرهنگ مناسب سازمانی را بین مدیران خانوادگی خود نهادینه کند و همچنین بتواند از عملکرد بخش مالی خود برای اتخاذ تصمیمات بهتر در مواجهه با مسائل پیش رو استفاده نماید. این پروژه در واقع بخشی از نقشه عملیاتی شرکت برای تغییر از یک شرکت خانوادگی به یک شرکت کوچک و متوسط بود. این پژوهش ، یک پژوهش توصیقی از نوع کاربردی و در حوزه مطالعات میدانی قرار دارد. ابزار گردآوری داده ها مطالعه و بررسی میدانی ، مصاحبه با افراد ذینفغ، و استفاده از پرسشنامه لیکرت1  و مقیاس رتبه بندی چندگانه است. برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده از روش مقایسه ای استفاده شده است. راه کارهای ارائه شده به شرکت در نتیجه پروژه شامل انشاء چشم انداز 2  شخصی مدیران و شرکت، بوجود آوردن شیوه حاکمیت شرکتی قوی و کارآمد، برگزاری جلسات منظم هیات مدیره، ارتقاع روابط، انجام بودجه بندی، برگزاری جلسات منظم مدیریت مالی با هیات مدیره ، تقویت بخش حقوقی و به کارگیر مفاهیم حقوق تجارت، استخدام کارمندان جدید غیر از اعضای خانواده، مدیریت اختلافات، استفاده از کامپیوتر و نرم افزارها برای بهبود فرآینده ها ، و استفاده از نگاه به آینده در حوزه مالکیت و کارآفرینی می باشد تا با انجام ها بتواند طی یک فرآیند چند ماه خود را از یک شرکت خانودادگی به شرکت رسمی کوچک با متوسط که دارای استراتژی برای مواجهه با مسائل و مشکلات جدید است تبدیل نماید.

    کلیدواژگان: شرکت خانوادگی، شرکت کوچک و متوسط، نقشه عملیاتی شرکت، استراتژی، فرهنگ سازمانی، تجارت گستر متین
  • سید مصطفی رضائی*، مجید فتاحی صفحات 35-46
    هدف انجام تحقیق تبیین نقش میانجی خودکارآمدی کارکنان در رابطه بین تاثیر بازاریابی داخلی و نوآوری سازمانی در دوایر تامین اجتماعی استان مازندران بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان تامین اجتماعی استان مازندران در سال 1396 به تعداد 866 نفر تشکیل می دهند. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان و تعداد 269 نفر محاسبه شده است. نمونه گیری به روش تصادفی ساده صورت پذیرفته است. آمار استنباطی از آزمون کلموگروف اسمیرنوف و آزمون معادلات ساختاری جهت تحلیل داده ها استفاده شده است. تجزیه و تحلیل ها نیز به کمک نرم افزارهای SPSS و AMOS انجام پذیرفته است. نتایج نشان داد تاثیر "بازاریابی داخلی" بر "نوآوری سازمانی" با میانجیگری "خودکارآمدی کارکنان" در سطح اطمینان 95 درصد مورد تایید قرار گرفت و حاکی از آن بود که "بازاریابی داخلی" بر "نوآوری سازمانی" با میانجیگری "خودکارآمدی کارکنان" تاثیرگذار است. همچنین نتایج نشان داد که "بازاریابی داخلی" بر "نوآوری سازمانی" و "خودکارآمدی کارکنان" بطور مستقیم تاثیرگذار است و گفت که "خودکارآمدی کارکنان" بر "نوآوری سازمانی" بصورت مثبت تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: بازاریابی داخلی، نوآوری سازمانی، خودکارآمدی کارکنان
  • نورالله اسدی*، عطیه اسداللهی شاه بابلی صفحات 47-63

    این تحقیق هدفی که دنبال می کند این است که آیا ابعاد مختلف بازاریابی رابطه مند، تاثیرات متفاوتی بر حق شناسی مشتری و به تبع آن بر وفاداری مشتریان دارند؛ لذا سوال اصلی این تحقیق این است که آیا مولفه های بازاریابی رابطه مند بر حق شناسی مشتری و به تبع آن بر وفاداری مشتریان در فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش  استان مازندران تاثیر دارد یا خیر. این پژوهش از نظر هدف کاربردی بوده و داده های موردنیاز از طریق پرسش نامه گردآوری شدند. همچنین برای نگارش ادبیات نظری لازم در حوزه مورد بررسی از مطالعات کتابخانه ای بهره گرفته شده است. جامعه آماری کلیه مشتریان فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش  استان مازندران است. باتوجه به جامعه نامحدود حجم نمونه 384 نفر تعیین گردید. تحلیل داده ها از طریق روش های آماری توصیفی و استنباطی و با استفاده از نرم افزار SPSS و از طریق آزمون رگرسیون انجام گرفته است. نتایج حاصل از فرضیه اصلی اول تحقیق نشان داد که بازاریابی رابطه مند تاثیر مثبت و معناداری بر روی حق شناسی مشتری دارد. نتایج حاصل از فرضیه اصلی دوم تحقیق نشان داد که حق شناسی مشتری بر وفاداری رفتاری مشتری در فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش  استان مازندران تاثیر مثبت معناداری دارد. نتایج حاصل از فرضیات فرعی تحقیق نشان داد که اعتماد، تعهد، ارتباطات و مدیریت تعارض تاثیر مثبت و معناداری بر روی حق شناسی مشتری در فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش  استان مازندران دارد.

    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه مند، حق شناسی مشتری، وفاداری رفتاری مشتری، فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش
  • طیبه حیدری آردی*، مجید فتاحی صفحات 64-72
    استان مازندران یکی از مناطق مستعد تولید محصولات کشاورزی در ایران محسوب می شود که با  استفاده مناسب از این پتانسیل می تواند در توسعه صادرات غیر نفتی در کشور،  نقش چشمگیری را ایفا کند. محصولات اساسی کشاورزی استان شامل مرکبات، گل و گیاهان زینتی و کیوی هستند که دارای مزیت نسبی صادرات هستند. اما علی رغم داشتن مزیت نسبی در تولید این محصولات، متاسفانه در مرحله صدور و در بازارهای بین المللی به دلیل وجود محدودیت ها و موانع داخلی و خارجی، این مزیت از دست رفته است. هدف اصلی این تحقیق شناسایی و الویت بندی موانع صادرات محصولات کشاورزی استان مازندران بود که در آن ضمن شناسایی موانع صادرات این محصولات، به الویت بندی این موانع نیز پرداخته شد. این تحقیق از نوع توصیفی و پیمایشی است که در بخش کیفی این مطالعه، جامعه آماری این تحقیق 8 نفر از خبرگان صادرات محصولات کشاورزی استان مازندران و در بخش کمی تحقیق، نمونه آماری، کل صادرکنندگان فعال در حوزه صادرات محصولات کشاورزی این استان می باشد. روش و ابزار گردآوری اطلاعات، مطالعات کتابخانه ای و تحقیقات میدانی است که از طریق پرسشنامه انجام شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ و با استفاده از نرم افزار spss، سنجیده شده است و اعتبار آن نیز با تحلیل عاملی تاییدی با نرم افزار  PLS صورت پذیرفت و برای الویت بندی موانع تایید شده، برای روش تصمیم گیری چند معیاره  FAHP استفاده کردیم. نتایج این تحقیق نشان می دهد که موانع صادرات شامل موانع مرتبط با کشور مبدا که از درجه اهمیت بیشتری نسبت به موانع مرتبط با شرکت و موانع مرتبط با کشور مقصد برخوردار بودند. در بین مولفه های این موانع، به ترتیب کافی نبودن مشوق ها برای صادرات، کافی نبودن دانش و اطلاعات درباره بازارهای بالقوه و نامناسب بودن سیاست های پول و نرخ ارز در کشور مبدا به عنوان مهم ترین موانع صادرات محصولات کشاورزی استان مازندران، معرفی شده اند. در پایان این مطالعه، راهکارهایی مناسب جهت برطرف کردن این موانع و بهبود وضعیت  صادرات محصولات کشاورزی استان مازندران، ارائه شد.
    کلیدواژگان: صادرات محصولات کشاورزی استان مازندران، موانع صادرات، فرآیند تحلیل سلسه مراتبی فازی، الویت بندی
|
  • Mohadeseh Babajani Baboli *, Masoud Soltani Pages 1-10
    The main purpose of this study was to identify the impact of social media marketing activities on brand equity and customer response in the airline industry. This is an applied descriptive study and is one of the field studies. And since we are looking for a relationship between the research variables, this research is a correlational one. Statistical population includes all customers referring to Mahan Hopi Company which are 401 people selected according to Morgan table. Data collection tool was Sue and Park (2018) questionnaire. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics using SPSS and PLS software. The results indicate that social media marketing activities have a positive impact on brand equity at Mahan Airlines. Social media marketing activities have a positive impact on customer loyalty at Mahan Airlines. Brand equity has a positive impact on customer loyalty at Mahan Airlines. Customer loyalty has a positive impact on word-of-mouth advertising at Mahan Airlines. Brand equity plays a mediating role in the impact of social media marketing activities on customer loyalty at Mahan Airlines.
    Keywords: Social media marketing activities, brand equity, customer loyalty, Electronic Speech Advertising, Mahan Airlines
  • Nourollah Asadi, Majid Fattahi *, Nafiseh Hasanzadeh Pages 11-25

    Identifying intellectual capital is a key strategic issue; therefore, its status should be reported regularly to the board of directors. And most organizations and other interest groups are finding the right answer to the basic question of whether intellectual capital affects organizational performance in the post office of Mazandaran province. This research is based on the objectives of the applied research and is based on data collection and research design, descriptive-survey method. The statistical population of this research is composed of all heads, senior deputies and senior experts of Mazandaran Post Office, which consists of 169 people. Of these, 118 people were randomly selected according to Morgan's table. A questionnaire was used to collect data. After collecting data from the prototype, Cronbach's alpha coefficient was calculated using SPSS software, which was 0.972. We used Kolmogorov-Smirnov test (KS) to test the claim that the distribution is normal. The result of the Kolmogorov-Smirnov test (K.S) is that the claim to the normal distribution of the corresponding is accepted. Therefore, for analyzing the hypotheses, the regression model has been used. Results indicate that intellectual capital and its components, human capital, communication and structure, have a positive and significant effect on organizational performance of post office.

    Keywords: intellectual capital, Human capital, Communication capital, Structural Capital, organizational performance
  • MohammadReza Safi * Pages 26-34

    The main purpose of this consulting project was to provide appropriate solutions to Tejarat Gostar Matin Company in order to be able to institutionalize the appropriate organizational culture among its family managers and also to be able to use the performance of its financial department to make better decisions in the face of problems ahead. The project was actually part of the company's operational plan to change from a family-owned company to a small and medium-sized company. This research is an applicable explanatory research in the category of Field Studies. Data collection tools are field study, interviews with stakeholders, and the use of Likert questionnaire and multiple ranking scale. Comparative method was used to analyze the collected data. The solutions provided to the company as a result of the project include creating personal vision of the managers and the company vision, creating a strong and efficient corporate governance, holding regular board meetings, improving relationships, budgeting, holding regular financial management meetings with the board. Strengthen the legal sector and apply the concepts of business law, hire new employees other than family members, manage conflicts, use computers and software to improve processes, and use the future view in the field of ownership and entrepreneurship in a several month process, so to transform the company from a family owned company to a small to medium-sized formal company with strategies to face new issues and crises.

    Keywords: family-owned company (fob), small, medium sized company (sme), company action plan, strategy, Organizational Culture, tejarat gostar matin
  • Seyed Mostafa Rezaei *, Majid Fattahi Pages 35-46
    The purpose of this study was to explain the mediating role of employee self-efficacy in the relationship between the impact of internal marketing and organizational innovation in social security circles in Mazandaran province. The present research is descriptive-survey in terms of applied purpose and in terms of data collection method. The statistical population of this study consists of all social security employees in Mazandaran province in 1396 to 866 people. To determine the sample size, 269 people were calculated from Morgan table. Sampling was done by simple random method. Inferential statistics Kolmogorov-Smirnov test and structural equation test were used to analyze the data. The analyzes were performed using SPSS and AMOS software. The results showed that the effect of "internal marketing" on "organizational innovation" mediated by "employee self-efficacy" was confirmed at 95% confidence level and indicated that "internal marketing" on "organizational innovation" mediated by "employee self-efficacy" was effective. Is. The results also showed that "internal marketing" has a direct effect on "organizational innovation" and "employee self-efficacy" and said that "employee self-efficacy" has a positive effect on "organizational innovation".
    Keywords: Internal Marketing, Organizational Innovation, Employee Self-Efficacy
  • Nourollah Asadi *, Atieh Asadollahi Shahbaboli Pages 47-63

    The purpose of the research, which is to follow, is whether the different aspects of the marketing relationship have different effects on customer appreciation and, consequently, on customer loyalty. Therefore, the main question of this research is whether the relationship marketing components affect the customer's trust and, consequently, the customer loyalty in the chain stores of the Khoroush Ofogh in Mazandaran province. This research was applied to the target and the required data were collected through a questionnaire. Library studies have also been used to write the required theoretical literature in the area under study. The statistical population of all customers is the Khoroush Ofogh chain stores in Mazandaran province. According to unlimited society, the sample size was 384 people. Data analysis was done through descriptive and inferential statistical methods using SPSS software and by regression test. The results of the first main hypothesis of the research showed that the relationship marketing has a positive and significant effect on the customer's reputation. The results of the second main hypothesis of the research showed that customer's sense of customer loyalty has a significant positive effect on the chain stores in the Kourosh horizon chain of Mazandaran province. The results of the sub-assumptions of the research showed that trust, commitment, communication and conflict management have a positive and significant effect on the customer's goodness in the chain stores of Khoroush Ofogh in Mazandaran province.

    Keywords: Relationship marketing, customer awareness, Customer Behavioral Loyalty, Khoroush Ofogh Chain Store
  • Tayyebe Heidari Ardi *, Majid Fattahi Pages 64-72
    Mazandaran province becomes one of the potential areas for agricultural production in Iran that with proper use of this potential can play a significant role in non-oil exports in the country. The main agricultural products of the province include citrus, flowers and ornamental plants and kiwi, which have a comparative advantage. But despite having a comparative advantage in the production of these products, unfortunately in the export stage and in international markets due to the existence of internal and external communication and restrictions, this advantage has been lost. The main purpose of this research was to identify and prioritize the barriers to the export of agricultural products in Mazandaran province, in which, while identifying the barriers to the export of these products, these barriers were also prioritized. This research is a descriptive and survey type. In the qualitative part of this study, the statistical population of this research is 8 agricultural export experts of Mazandaran province and in the quantitative part of the research, the statistical sample is all exporters active in the field of agricultural products export. The method and tool of data collection is library studies and field research that was done through a questionnaire. The reliability of the questionnaire was measured using Cronbach's alpha method and SPSS software, And its validity was done by confirmatory factor analysis with PLS software and to prioritize the approved barriers, we used FAHP multi-criteria decision making method. The results of this study show that export barriers include barriers related to the country of origin, which were more important than barriers related to the company and barriers related to the destination country. Among the components of these barriers, insufficient incentives for export, insufficient knowledge and information about potential markets and inappropriate monetary and exchange rate policies in the country of origin, respectively, have been introduced as the most important barriers to agricultural exports in Mazandaran province. At the end of this study, appropriate solutions were provided to remove these obstacles and improve the export of agricultural products in Mazandaran province.
    Keywords: agricultural exports of Mazandaran province, Obstacles, fuzzy hierarchy analytical process, prioritize