فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:5 Issue: 20, 2006

Journal of Medicinal Plants
Volume:5 Issue: 20, 2006

  • 100 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/08/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی شرفی، هاله هاشمی سهی*، کمال کاظمی نیا صفحه 1
    گیاهی است یک ساله و آروماتیک که دارای ماده موثره ضد مالاریای آرتمیزینین بوده و به طور وسیعی در سراسر نواحی معتدل پراکنده است.به دلیل پایین بودن مقدار ماده آرتمیزنین در این گیاه و نیز عدم موفقیت در ساخت شیمیایی این ماده و تاثیر ناچیز روش های اصلاحی کلاسیک گیاهی، تنظیم مولکولی بیوسنتز این ماده از طریق انتقال ژن های آنزیم های کلیدی و یا جلوگیری از میان ژن های آنزیم های ممانعت کننده از تولید آن، مورد توجه قرار گرفته است. فراوانی تراریختی در این گیاه تحت تاثیر عواملی چون نوع ریز نمونه گیاهی، ژنوتیپ گیاه، سن منبع گیاهی و نژاد اگروباکتریوم است. لازمه تراریختی کشت بافت و باززایی گیاه است که کارهایی در این زمینه صورت گرفته است. این گیاه به میزان زیادی به کانامایسین حساس است و القای ساقه و ریشه در حضور این ماده به شدت کاهش می یابد. کشت های ریشه مویی نیز در این گیاه به دلیل رشد سریع و پایداری ژنتیکی و بیوسنتزی به عنوان جایگزین کشت های سوسپانسیون گیاهی جهت تولید این ماده انجام گرفته است که تلاش ها در طراحی بیوراکتورها برای تولید این متابولیت ثانویه از ریشه مویی ادامه دارد.
    کلیدواژگان: Artemisia annua، آرتمیزنین، متابولیت ثانویه، ریشه مویی
  • امید رجبی*، جواد دانای باغکی، عبدالرضا وارسته، لیلا جهانگیری، علی براتیان صفحه 11
    مقدمه
    شیرابه گیاه انجیر به عنوان منبعی غنی از آنزیم پروتئاز فیسین مدت ها است که شناخته شده و این آنزیم کاربرد وسیعی در زمینه تهیه مواد خوراکی، دارویی و تشیخص طبی دارد. گیاه انجیر به خوبی در استان خراسان رضوی قابل پرورش و باروری است.
    هدف
    تعیین میزان شیرابه در این گیاه برای تعیین بهترین زمان و اندام برای استحصال شیرابه. بنابراین این گیاه را از نظر میزان آنزیم موجود در شیرابه اش بررسی کردیم.
    روش بررسی
    در این بررسی اندام های هوایی که در آنها شیرابه جریان دارد (سرشاخه، تنه، برگ و میوه نارس) انتخاب، و شیرابه موجود به روش خراش دادن توسط تیغ جمع آوری شد. به منظور بررسی تاثیر فصل بر میزان و فعالیت آنزیم، جمع آوری شیرابه ها در فصول مختلف انجام گردید.
    روش اندازه گیری فعالیت آنزیمی مبتنی بر تاثیر آنزیم بر سوبسترای کازیین بود. فعالیت آنزیمی در مقایسه با فعالیت آنزیمی محلول استاندارد پاپائین تعیین گردید. در این مطالعه غلظت یون کلسیم موجود در شیرابه به عنوان یک فعال کننده آنزیمی بررسی شد.
    یافته ها
    فعالیت پروتئازی شیرابه انجیر بومی خراسان 50 الی 100 بار بیشتر از پاپاین به دست آمد. میزان فعالیت آنزیمی فیسین در اندام ها و فصول مختلف متفاوت بوده و با فصل تغییر می کند. میزان یون کلسیم شیرابه هم وابسته به فصل و اندام می باشد.
    نتایج
    بهترین فصل جمع آوری شیرابه جهت استحصال فیسین پاییز و بهترین اندام جهت این منظور سرشاخه های جوان است.
    کلیدواژگان: انجیر، فیسین، فعالیت ویژه، فصل
  • محمد دخیلی، تقی زهرایی صالحی*، مجید ترابی گودرزی، احمد خاوری صفحه 21
    مقدمه
    گیاهان آویش شیرازی Boiss multiflora Zataria، خالواشMentha pulegium L.، مرزنجوش Origanum vulgare L. و رازیانهFoeniculum vulgare Miller از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و مطالعه اثرات ضد میکروبی آنها ضروری و لازم به نظر می رسد.
    هدف
    هدف این بررسی ارزیابی اثر ضد میکروبی اسانس های این گیاهان بر باکتری سالمونلاتیفی موریوم و مقایسه فعالیت باکتری کشی آنها با آنتی بیوتیک های انروفلوکساسین، اریترومایسین، کلرامفنیکل، اکسی تتراسایلکین و فلومکویین بود.
    روش بررسی
    اسانس این گیاهان به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب اسانس ها با دستگاه گاز کروماتوگرافی/طیف سنج جرمی MS/GC انجام شد. حداقل غلظت بازدارنده (MIC) و کشنده (MBC) با رقت های مختلف اسانس بر روی باکتری سالمونلاتیفی موریوم در آزمایشگاه بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در میان اسانس های گیاهی اسانس آویشن، رازیانه+آویشن و مرزنجوش+آویشن نسبت به سایر گروه ها با اختلاف معنی داری قطر هاله بزرگتری نسبت به سایرین دارند (p<0.5) کمترین غلظت اسانس ممانعت کننده از رشد (MIC) در مورد گیاه آویشن156.50ml/μg و کمترین غلظت باکتری کشی آن (MBC) 312.50 ml/μg بود.
    نتیجه گیری
    تاثیر اسانس آویش شیرازی بر سالمونلا تیفی موریوم در مقایسه با سه آنتی بیوتیک فلومکوئین، اکسی تتراسایکلین و اریترومایسین بسیار بیشتر بود. فعالیت اسانس خالواش نیز از دو آنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین و اریترومایسین بیشتر بود. اسانس دو گیاه آویش شیرازی و مرزنجوش در سه ترکیب گاماترپینن، تیمول، کارواکرول مشترک بود. ترکیب اصلی گیاه خالواش را پولگون، لیمونن و آلفاپینن تشکیل می داد و آلفاپینن بین دو گیاه آویشن و خالواش ترکیب مشترک بود.
    کلیدواژگان: آویش شیرازی، خالواش، مرز نجوش، سالمونلاتیفی موریوم، اثر ضد میکروبی
  • حسین حسین زاده*، محمد رمضانی، شبنم شاهسوند صفحه 27
    مقدمه
    تحقیقات قبلی ما نشان داد که سندروم محرومیت به مورفین توسط عصاره های تام آبی و الکلی رزماری مهار می شود.
    هدف
    با توجه به تداخل عصاره تام گیاه رزماری طبی با سیستم اپیوییدی اثرات فراکسیون های عصاره این گیاه بر روی علایم سندرم محرومیت به مورفین بررسی شد.
    روش بررسی
    برای ایجاد اعتیاد در موش ها، حیوانات تحت سه بار تزریق زیر جلدی مرفین در روز (75mg/kg، 50mg/kg، 50mg/kg) به مدت سه روز قرار گرفتند و آخرین تزریق مرفین در روز چهارم دو ساعت قبل از تزریق نالوکسان صورت گرفت. تعداد پرش ها در مدت 30 دقیقه به عنوان شدت سندرم محرومیت در نظر گرفته شد.
    نتایج
    تزریق عصاره تام آبی، فراکسیون آبی – متانولی و کلروفرمی با دوز 1.68 و 0.96 گرم بر کیلوگرم و کنترل های مثبت کلونیدین (0.3 میلی گرم بر کیلوگرم) و دیازپام (5 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی یک ساعت قبل از آخرین دوز مرفین باعث کاهش تعداد پرش ها نسبت به گروه کنترل منفی گردید. دو فراکسیون قابل ارزیابی ناشی از دستگاه MPLC با دوز 0.96 گرم بر کیلوگرم باعث کاهش تعداد پرش در مقایسه با گروه کنترل شدند. همچنین به منظور تکمیل آزمایش ها، آزمون حرکت جهت هر دو فراکسیون بر روی موش ها انجام شد. بر این اساس مشخص گردید که فراکسیون شماره 1 و کلونیدین در مقایسه با گروه کنترل باعث کاهش فعالیت حرکتی شد اما اثر فراکسیون شماره 2 تفاوت معنی دار با گروه کنترل نشان نداد.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که احتمالا فراکسیون شماره 1 عصاره گیاه رزماری طبی به علت کاهش در میزان حرکت باعث کاهش علایم سندرم محرومیت گردیده، اما اثر فراکسیون شماره 2 بر کاهش تعداد پرش احتمالا مربوط به تداخل با سیستم اپیوئیدی است.
    کلیدواژگان: رزماری طبی، فراکسیون، سندرم محرومیت، مرفین، سیستم اپیوییدی
  • اکبر اسماعیلی، حمزه امیری* صفحه 36
    مقدمه
    آوندول گیاهی است از خانواده جعفری که در نواحی غرب و جنوب غرب ایران به صورت وحشی می روید و در این مناطق این گیاه دارای استفاده های متعدد غذایی و دارویی است.
    هدف
    شناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس گیاه S. cordifolium رشد یافته در مناطق مختلف استان لرستان و بررسی تاثیر عوامل محیطی بر آن.
    روش بررسی
    گیاه مذکور از پنج منطقه مختلف استان لرستان جهت بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس جمع آوری گردید. گیاهان جمع آوری شده پس از خشک شدن در سایه با روش تقطیر با آب اسانس گیری شدند. اسانس ها جهت تجزیه و شناسایی مواد متشکله آن به دستگاه های GC و GC/MS تزریق شدند.
    نتایج
    بازده اسانس مناطق مختلف بین 0.07 %v/w تا0.55 %v/w متغیر بود. بیشترین مقدار اسانس مربوط به منطقه پلدختر و کمترین مقدار مربوط به منطقه الیگودرز بود در اسانس این گیاه در مجموع 18 ترکیب شناسایی گردید. در اسانس مناطق مختلف دو سزکویی ترپن اکسیژنه Curzerene و Curzerenone بیشترین مقادیر را دارا هستند. از ترکیبات مشترک و شاخص این گیاه در مناطق مختلف می توان Germacrene-D، Isopimarol، Phyllocladanal را نام برد. در مناطق کوهدشت و خرم آباد Curzerene به ترتیب با 39.4 و 34.2 درصد و در مناطق پلدختر، نورآباد و الیگودرز Curzerenone به ترتیب با 49.4، 33.8 و 35.6 درصد ترکیبات اصلی اسانس را تشکیل می دهند. Germacrene-D از سزکویی ترپن های موجود در این گیاه است که در اسانس مناطق الیگودرز و نورآباد در مقدار قابل توجه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    ترکیبات شناسایی شده موجود در اسانس نواحی مختلف از نظر کمی و کیفی تفاوت ها و شباهت هایی را با هم نشان می دهند. آنالیزهای GC/MS نشان داد که در مناطق مختلف ترکیبات سزکویی ترپنی عمده ترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس گیاه آوندول محسوب می شوند. ترکیبات مونوترپنی آلفا - پینن و بتا - پینن فقط در نمونه های نورآباد و الیگودرز با اقلیم سرد مشاهده می شوند.
    کلیدواژگان: اسانس، Smyrnium cordifolium، لرستان، Curzerene، Curzerenone
  • حسینعلی ابراهیم زاده موسوی*، مصطفی شریف روحانی، علیرضا خسروی، یدالله مهرابی، افشین آخوندزاده بستی صفحه 42
    مقدمه
    استفاده از گیاهان دارویی جهت پیشگیری و کنترل آلودگی های قارچی در مراکز تکثیر ماهیان قزل آلای رنگین کمان به عنوان جایگزین مالاشیت گرین امری ضروری و لازم به نظر می رسد.
    هدف
    هدف این بررسی، ارزیابی قدرت مهار کنندگی اسانس اوکالیپتوس در کنترل آلودگی های قارچی تخم قزل آلای رنگین کمان است.
    روش بررسی
    اسانس اوکالیپتوس در کنترل آلودگی های قارچی تخم استحصالی از مولدین 4 ساله قزل آلای رنگین کمان مورد ارزیابی بالینی و کارگاهی قرار گرفت. تاثیر این اسانس در دزاژ 1، 5، 10، 25، 50، 100 پی پی ام به مدت 1 ساعت روزانه با 3 تکرار تا رسیدن به مرحله چشم زدگی (20 - 18 روز) بررسی شد. گروه های کنترل با شرایط یکسان در معرض 1پی پی ام داروی مالاشیت گرین (به عنوان کاربردی ترین داروی ضد قارچ) و دیگری بدون هر گونه مداخله دارویی واقع شدند.
    یافته ها
    نتایج کشت تخم های قارچ زده، آلودگی به ساپرولگنیا پارازیتیکاوفوزاریوم سولانی را مشخص نمود. نتایج آزمایش تعیین حداقل غلظت مهار کننده اسانس نسبت به ساپرولگنیا 2.3 و نسبت به فوزاریوم 8.2 میکروگرم در میلی لیتر بوده است. نتایج اندازه گیری فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آب قبل و بعد از تجویز اسانس به انکوباتورها موید عدم بروز تاثیر منفی در ویژگی آب است.
    نتیجه گیری
    اوکالیپتوس در دوزهای 25، 50، 100 پی پی ام اختلاف معنی داری با گروه شاهد داشته و پوشش نسبتا مناسبی از نظر مهار رشد قارچ های آبی فراهم نموده است.
    کلیدواژگان: اوکالیپتوس، قزل آلای رنگین کمان، مالاشیت گرین، تخم چشم زده، قارچ زدگی
  • یعقوب امن زاده، محمد ایزددوست، علی سلطان پور، محمود محامی، مروت طاهری، محمد خلیفه قلی، نجم الدین کلانتری، مجتبی تاران، سیداسماعیل سادات ابراهیمی* صفحه 48
    مقدمه
    اثرات ضد تک یاخته ای گیاهان جنس آلیوم مثل سیر و پیاز از قرن ها پیش ثابت شده است.
    هدف
    بررسی اثر مهارکنندگی عصاره آبی الکلی موسیر بر رشد لیشمانیا اینفانتوم در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد.
    روش بررسی
    تاثیر غلظت های مختلف این عصاره (0.01، 0.05، 0.1 و 0.2 میلی گرم در میلی لیتر) در محیط کشت اشنایدر بر روی انگل در فاصله 7 روز بررسی شد.
    یافته ها
    غلظت 0.01 تا 0.1 میلی گرم در میلی لیتر از عصاره، رشد انگل را در روز سوم و بالاترین غلظت (0.2) رشد انگل را در روز اول متوقف کردند.
    نتیجه گیری
    در این بررسی، اثر مهاری عصاره آبی الکلی (محتوی آلیسین، آجوئن و دیگر ترکیبات) بر روی رشد لیشمانیا اینفانتوم ثابت شد. برای ارزیابی دقیق تر خواص ضد لیشمانیایی موسیر نیاز به ارزیابی اثرات مهاری این گیاه در شرایط in vivo است.
    کلیدواژگان: لیشمانیا اینفانتوم، موسیر، Allium hirtifolium
  • سیدعلی ضیایی*، شمسعلی رضازاده، آرزو دست پاک، آیدا شبستری، میترا تقی زاده، حسنعلی نقدی بادی، لیلا پورحسینی صفحه 53
    مقدمه
    آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)، اگزوپپتیدازی است که باعث تبدیل آنژیوتانسین I به II می شود. آنژیوتانسین II سبب انقباض عروق و ترشح آلدسترون شده و با تجزیه برادی کینین باعث بی اثر شدن آن می گردد. به این ترتیب ACE نقش مهمی در تنظیم فشار خون بازی می کند.
    هدف
    جستجو به دنبال داروهایی با اثرات ضد فشار خون در طب سنتی جهت پیدا کردن مهارکنندگان ACE از گونه های گیاهی مورد مصرف در طب سنتی ایران به عنوان درمان فشار خون و بیماری های وابسته.
    روش بررسی
    در این مطالعه تعداد 135 گیاه مورد مصرف در طب سنتی ایران از لحاظ خاصیت مهارکنندگی آنزیم ACE مورد بررسی قرار گرفتند. این نمونه ها بر اساس خاصیت مدری، مقوی قلب و کاهنده فشار خون انتخاب شدند. از یک گرم از گیاهان فوق با 10 میلی لیتر آب یا اتانول 96 درصد در حمام اولتراسوند عصاره گیری به عمل آمد. عصاره های آبی لیوفیلیزه شدند و عصاره های الکلی نیز در شرایط خلا تغلیظ شدند. فعالیت آنزیم ACE با استفاده از دستگاه HPLC اندازه گیری گردید. عصاره هایی که توانستند بیش از 50 درصد فعالیت آنزیم را در مقایسه با شاهد مهارکنند، به عنوان مهارکننده احتمالی ACE در نظر گرفته شده و از لحاظ وجود تانن به علت ایجاد کمپلکس فلزی با بخش فعال مرکزی ACE و ایجاد تداخل مثبت در مهار فعالیت ACE، آزمایش شدند تا جواب مثبت کاذب حذف شود.
    نتایج
    در مجموع از 135 نمونه مورد بررسی 52 نمونه (39 درصد) آنزیم را مهار کردند که در این میان 40 نمونه فاقد تانن بودند.
    کلیدواژگان: آنزیم مبدل آنژیوتانسین ACE، طب سنتی، فشار خون، HPLC
  • حسن فلاح حسینی*، رامین حشمت، داراب یزدانی، مظاهر رحمانی، احمدرضا همتی مقدم، باقر لاریجانی، سیدحمیدرضا علوی صفحه 75
    مقدمه
    تجویز بذر گیاه عدس الملک (Securigera securidaca L.) جهت کاهش قند خون بیماران دیابتی در طب سنتی ایران رواج دارد، ولی تاکنون هیچ گونه بررسی بالینی علمی جهت بررسی اثرات درمانی و یا سمیت این گیاه در بیماران دیابتی گزارش نشده است.
    هدف
    تعیین اثرات درمانی و سمیت پودر بذر گیاه عدس الملک با دوز میانگین مصرف در طب سنتی بر بیماران دیابتی نوع 2.
    روش بررسی
    تعداد 70 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان شریعتی انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 35 نفری تقسیم شدند. به بیماران گروه اول روزانه 3 عدد کپسول 500 میلی گرم پودر بذر گیاه عدس الملک در 3 دوز منقسم و به گروه دوم به طور مشابه کپسول دارونما تجویز شد. کلیه بیماران داروهای رایج خود را بدون تغییر مصرف می نمودند. در زمان شروع مطالعه و همچنین بعد از دو ماه مطالعه مجموعه ای از آزمایش های بیوشیمیایی شامل میزان هموگلوبین گلیکوزیله خون و میزان قند، کلسترول تام، LDL، HDL، تری گلیسرید،SGOT، SGPT، BUN، آلکالن فسفاتاز و کراتینین خون در حالت ناشتا انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که میزان قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله خون در بیماران دیابتی نوع دوم تحت درمان با بذر گیاه عدس الملک به مدت 2 ماه در مقایسه با گروه دارونما و در مقایسه با شروع درمان از نظر آماری هیچ گونه تغییر معنی داری نداشت. به علاوه در این تحقیق میزان کلسترول تام، LDL، تری گلیسرید و آنزیم های کبدی SGOT وSGPT BUN، آلکالن فسفاتاز و کراتینین خون بیماران دیابتی که داروی گیاهی عدس الملک مصرف کرده بودند در مقایسه با گروه دارونما و در مقایسه با شروع درمان از نظر آماری هیچ گونه تغییر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج طرح فوق حاکی از آن است که تجویز داروی گیاهی عدس الملک با دوز 1500 میلی گرم روزانه به مدت 2 ماه به بیماران دیابتی نوع دوم هیچ گونه تاثیری بر فاکتورهای بیوشیمیایی خون این بیماران ندارد. بی اثر بودن این داروی گیاهی روی میزان فاکتورهای بیوشیمیایی خون حاکی از سلامتی این داروی گیاهی است. آزمایش های بالینی تکمیلی نیاز است و در صورت مشاهده عدم تاثیر مطلوب، تجویز این داروی گیاهی توسط عطاران جهت درمان دیابت نوع دوم باید منع شود.
    کلیدواژگان: عدس الملک، دیابت نوع دوم، داروی گیاهی، طب سنتی
|
  • Sharafi A., Hashemi Sohi H.*, Kazemi Tabar K. Page 1
    Artemisia annua L. a highly aromatic annual herb is a widely dispersed through out the temperate region containing the main active anti malaria compound artemisinin a sesquiterpene lactone.Because of low artemisinin level, unsuccessful chemical synthesis and slightly improvement of molecular breeding methods, biosynthesis of this valuable compound was noticed by using the tissue culture and Genetic Engineering in these years.The rate transformation could be varies with different factors like genotype, age, explant type and agrobacterium strain. The results recently was shown that explants in tissue cultures are very sensitive to kanamycin concentration and even it could be late shoot and root forrnation. Hairy root culture is another subject that is in these years was niticed as a alternative method by designing the new bioreactor for production if this secondrary metabolite.
    Keywords: Artemisinin, Tissue culture, Artemisia annua
  • Rajabi O. *, Danaie Baghaki J., Varasateh Ar, Jahangiri L., Baratian A. Page 11
    Background
    The fig tree latex has been identified as a rich resource of "ficin" an enzyme protein. This enzyme has a vast application in food substances, pharmaceutical and clinical diagnosis, Fig plant can be harvested well in Khorasan province.
    Objective
    To determine optimum organ and season to retrieve latex for different purposes.
    Method
    In this study the measuring of the enzyme activity was based on its effect of casein substrate. Enzymatic activity was compared with standard papain solution activity. In this research calcium ion concentration as an enzyme activator was studied.
    Findings
    The results show that the activity of the Khorasan native fig latex was 50-100 fold more than papain. The amount and the activity of ficin have been variant in different organs of the tree, and also varied with season. Calcium ion concentrations are also variable in different organs and are also season dependent. There is a relationship between calcium ion concentrations and specific activity of ficin.
    Results
    The optimum season for latex collection is fall and the best organ is the branch ends.
    Keywords: Fig, Ficin, Specific activity, Season
  • Dakhili M.*, Zahraei Salehi T., Torabi Goodarzi M., Khavari A Page 21
    Background
    Thyme (Zataria multiflora Bois.), Penny voyel (Mentha pulegium L.) Origanum (Origanum vulgare L.) and Fennel (Foeniculum vulgare Miller) are the Iranian traditional spice which are widely used in the country. Following the recent efforts to look for healthy remedies with antimicrobial potential, the effects of essential oils of these medicinal plants were investigated on Salmonella typhimurum.
    Objective
    Chemical composition and antimicrobial effects of essential oils from plants were evaluated on Salmonella typhimurum and compared with five antibiotics enrofloxacin, chloramphenicle, erytromycin, oxytetracyclin and flumequin.
    Methods
    The essential oils of the leavs and stems are obtained from each plants by hydrodistillation and clevenger and analyzed by GC/MS.
    Results
    The results of this study show that Thyme oil, compared to flumequin, oxytetracyclin and erythromycin is more effective (P<0.5). Essential oil of Penny voyel is more effective than oxytetracyclin and erythromycin. Among essential oil of plants, Thymol oil with minimal inhibitory concentration) MIC) 156.5µg/ml and minimal bactericidal concentration (MBC) 312.5 µg/ml had the best result against Salmonella typhimurum.Chemicial compounds: Thymol, Carvacrol and α -terpinen were found in Z. multiflora, M. pulegium, O. vulgar and F. vulgare by GC analyse.
    Conclusion
    Considering the significant antibacterial effect of essential oil of Z. multiflora on effect on Salmonella typhimurum in invitro, it is recommened that, the therapeutic effect of this essential oil be studied in invivo.
    Keywords: Zataria multiflora, Origanum vulgare, Foeniculum vulgare, Origanum vulgar, Antimicrobial effects, Salmonella typhymurium
  • Hosseinzadeh H.*, Ramezani M., Shahsavand Sh Page 27
    Background
    Our previous studies have shown that the aqueous and ethanolic extracts of Rosmarinus officinalis L. aerial parts reduce morphine withdrawal syndrome in mice.
    Objective
    As R. officinalis L. aerial parts total extracts reduced morphine withdrawal syndrome, we decided to evaluate the effects of rosemary extract fractions on the withdrawal syndrome.
    Method
    Dependence was induced using subcutaneous injections of morphine daily for three days (50, 50 and 75 mg/kg). On the fourth day, morphine was injected two hours prior to the intraperitoneal injection of naloxone. The number of jumps during the 30 minute period after naloxone injection was considered as measure of the withdrawal syndrome.
    Results
    The results indicate that the aqueous, methanolic-aqueous and chlorformic fractions (0.96 g/kg and 1.68 g/kg, i.p.) and also clonidine (0.3 mg/kg) and diazepam (5 mg/kg) reduce the number of jumps when they are injecte 1 h prior the last dose of morphine. Two evaluable MPLC chloroformic fractions also reduce the number of jumping in mice. In the open field activity, test, on the contrary of fraction 2, the fraction 1 and clonidine reduce locomotor activity.
    Conclusion
    It is concluded that the reduction of withdrawal morphine syndrome by R. officinalis aerial parts fraction 1 may be due to the reduction of movement by this fraction, but the fraction 2 may reduce withdrawal syndrome via an interaction with opioid system.
    Keywords: Rosmarinus officinalis, Withdrawal syndrome, Fraction, Morphine, Opioid system
  • Esmaili A., Amiri H.* Page 36
    Background
    Smyrnium cordifolium belongs to Umbelliferae family which growing in the west and southwest of Iran and has nutritive and medicine use in the regions.
    Aim
    Identification of chemical compositions of essential oil of S. cordifolium grown in different regions of Lorestan province and study effects of environmental factors on it.
    Methods
    This plant was collected from five differen regions of Lorestan province and was investigated for quatitative and qualitative changes of its essential oil. The oils was injected to GC for identification of constituents.
    Results
    Yields of essential oil were 0.07% to 0.55% in these different regions. The most amount of essential oil was related to Poldokhtar and the least amount to Aligoodarz. In the essential oil of different regions two oxygenated sesquiterpen Curzerene and Curzerenone had the most amount. Among common and remarkable components we can mention to Germacrene-D, Isopimarol and Phyllocladanol. In Kouhdasht and Khoramabad, Curzerene was the main component with 39.4 and 34.2 percentages respectively, and in Poldokhtar, Nourabad and Aligodarz it was Curzerenone with 49.4, 33.8 and 35.6 percentages.Also, in different regions Germacrene-D is abundant in the oil
    Discussion
    The identified components of essential oil of different regions showed the differences and similarities from quantitative and qualitative point of view. GC/MS analysis revealed that the sesquiterpen compounds were the main components in different regions. α-pinene and β-pinene were just observed in Norabad and Aligodarz.
    Keywords: Essential Oil, Lorestan, Smyrnium cordifolium, Curzerene, Curzerenone
  • Ebrahimzadeh Mousavi H.*, Rohani , Khowsravi Ar, Mehrabi Y., Basti A Page 42
    Background
    The use of medical plants is necessary as the antifungal agent substitute the malachite green for control of fungal pollution in salmonid hatcharies.
    Objective
    The capability of Eucaliptus camaldolensis escence in control of fungal pollution about 50 kg trout eggs 4 years old Oncorhynchus mykiss brooders were evaluated in clinical and farm conditions, with using of 1,5,10,25,50 and 100 ppm dosages of this escence daily with 3 repetition until the eyed egg stage (about 18-20 days). Besides, under the equal condition, the positive control group was treated with 1 ppm malachite green and the negative control group was assessed without any drugs.
    Results
    After culturing of fungal eggs, a pollution of Saprolegnia parasitica and Fusarium solani was obsereved. MIC result of Eucaliptus escence against Saprolegnia was 2.3 and aginst Fusarium was 8.2 ppm. Measuring the physical and chemical factors of water, no negative effect is recognized.
    Conclusion
    The eucalyptus escence specially in the doses of 25, 50 and 100 ppm is significantly different from negative control group (p< 0.05) and created suitable inhibition aginst water fungi.
    Keywords: Eucaliptus camaldolensis, Malachite green, Onchorhynchus mykiss, Eyed egg, Fungal pollution
  • Amanzadeh Y., Izaddoost M., Soltanpoor A., Mahami M., Taheri M., Khalifeh Gholi Kalani M., Kalantari N., Taran M., Sadat Ebrahimi Se* Page 48
    Background
    Antiprotozoal effects of genus Allium plants including garlic and onion have been proven in Aryana Lands since hundreds years ago.
    Objective
    In this study, inhibitory effect of persian shallot hydroalcoholic extract on growth of Leishmania infantum was evaluated in vitro.
    Methods
    Different concentrations of the extract including 0.01, 0.05, 0.1 and 0.2 mg/cc in schneider medium were prepared, the parasites were added and counted every day during 7 days after culture.
    Results
    Concentrations between 0.01 - 0.1 mg/cc inhibited the growth of parasites on the third day, but the highest concentration (0.2 mg/cc) inhibited the growth of parasites on the first day.
    Conclusion
    This study proves inhibitory effect of persian shallot hydroalcoholic extract (containing allicin, ajoene and other agents) on Leishmania infantum. For exact evaluation of persian shallot antileishmanian properties, it is necessary to evaluate inhibitory effect of the plant hydroalcoholic extract in vivo.
    Keywords: Leishmania infantum, Persian shallot, Allium hirtifolium
  • Ziai Sa*, Rezazadeh Sh, Dastpak A., Shabestari A., Taghizadeh M., Naghdibadi Ha, Poorhoseini L Page 53
    Background
    Angiotensin converting enzyme (ACE) is an exopeptidase which converts angiotensin I to angiotensin II. Angiotensin II causes vasoconstriction and aldosteron secretion and inactivate bradykinin, so ACE has major role on blood pressure regulation.
    Objective
    In this study 135 plants used in Persian traditional medicine have been investigated for their angiotensin converting enzyme (ACE) inhibitory activity potential. They were selected on the basis of their usage as antihypertensive, cardiotonics & diuretics.
    Methods
    The dried powdered plant material, 1 g was extracted with 10 ml water and ethanol (%96) in ultrasonic bath. The extracts were filtered and concentrated in vacuum except for the water extracts, which were freeze-dried. Test solutions were made by dissolving extract in assay buffer, corresponding to a final concentration of 0.33 mg of crude plant extract in 1 ml test volume. Enzyme assay was performed by HPLC method. Plants exhibiting inhibition levels more then 50% were further tested for the presence of tannins in order to eliminate possible false positives.
    Results
    In total, 52 species out of the 135 (39%) screened, gave more than 50% ACE inhibition. 40 species were found to possess a high ACE inhibiting ability and were low in their tannin content.
    Keywords: Angiotensin converting enzyme (ACE), Persian Folk Medicine, HPLC
  • Fallah Huseini H.*, Hooseini P., Heshmat R., Yazdani D., Hemati Moqadam Hr, Rahmani M., Larijani B., Alavi Shr Page 75
    Backgrounds and
    Aims
    Securigera securidaca (L.) seeds are used by traditional herbalists for the treatment of diabetes in several parts of Iran. Clinical investigation of its efficacy and its toxicity in diabetic patients is of importance.
    Methods
    A 2-month randomized double blind clinical trial was conducted in 70 type II diabetic patients in two well – matched groups. One group (n=35) received 500 mg Securigera securidaca (L.) seeds capsule 3 times a day plus standard therapy, while the control group (n=35) received placebo plus standard therapy. The patients were visited monthly and glycosylated hemoglobin (HbA1c), fasting blood glucose, total cholesterol, LDL and HDL, triglyceride, SGOT, SGPT, ALK, BUN, serum creatinine levels were determined at the beginning and the end of the study after two months.
    Results
    There was no significant change in HbA1c and fasting blood glucose level in Securigera securidaca (L.) seeds treated patients after two months as compared to beginning of the treatment and also as compare to placebo group. Serum lipid level also did not change significantly. The liver enzyme level and creatinine level in blood did not change significantly in Securigera securidaca (L.) seeds treated patients. No side effect was observed in any of patients in both of the groups.
    Conclusion
    The results show that the Securigera securidaca (L.) seeds treatment with known antidiabetic property in traditional herbal therapy has no beneficial effect on improving glycemic profile in type II diabetic patients. The use of this herbal medicine in the dose of 1500mg in 3 divided dose showed no gasterointestinal symptom as well as liver and kidney abnormality during two months therapy. The long term efficacy and toxicity of this herbal medicine in higher dosage may be investigated in large multi center clinical study.
    Keywords: Securigera securidaca, Herbal medicine, Diabetes, Clinical study