فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
سال سوم شماره 4 (پیاپی 12، زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • قاسم ساکی، بابک قوامی زاده، البرز جفایی سوق، منیژه کدخدایی صفحات 166-173
    مقدمه
    لاکتات دهیدروژنازC4 یکی از آیزوآنزیم های لاکتات دهیدروژناز می باشد که در بیضه بالغ و اسپرماتوزویید های خیلی از گونه ها مشاهده شده است. عملکرد فیزیولوژیک این آیزوآنزیم نشان دهنده نقش آن در ایجاد انرژی جهت تحرک و بقاء اسپرم می باشد.این آنزیم بوسیله اگزامات و مشتقات آن مهار می شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر اگزامات بر تحرک و لقاح اسپرم است.
    مواد و روش ها
    اسپرم های استخراج شده از قسمت دمی اپیدیدیم موش سوری، نژاد NMRI به چهار گروه در محیط کشت T6که شامل کنترل و غلظت های مختلف اگزامات (10،20، 30 میلی مولار)می باشند تقسیم و به منظور ظرفیت پذیری به مدت 90 دقیقه در انکوباتور نگهداری شدند. سپس تحرک آنها مورد بررسی قرار گرفت. 600 تخمک ازموش های ماده تحریک تخمک گذاری شده با هورمون های PMSG و HCG جمع آوری به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم و سپس جهت انجام عمل لقاح گروه های مختلف اسپرم را که در بالا ذکر شد، دریافت کردند. 10 -8 ساعت بعد از اضافه نمودن اسپرم ها، اووسیت های با دو پیش هسته شمارش و اطلاعات در فرم آماری ثبت شدند.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که اگزامات در غلظت 20 و 30 میلی مولار باعث کاهش حرکت اسپرم و میزان لقاح می شود.مطالعه آماری نشان داد که در صد تحرک و لقاح در غلظت های 20 و 30 میلی مولار نسبت به گروه کنترل و غلظت 10 میلی مولار بطور معنی داری اختلاف داشت (0.05>P).
    نتیجه گیری
    این یافته ها پیشنهاد می کند که در شرایط آزمایشگاهی اگزامات نقش مهار کنندگی در تحرک و لقاح موش دارد.
    کلیدواژگان: Oxamate، LDH، C4، Motility، Fertility، Mouse، Sperm
  • علیرضا قربانی بیرگانی، سعاد محفوظ پور، فرحناز فرزین فرد، علیرضا اکبر زاده باغبان صفحات 174-180
    مقدمه
    آینده هر جامعه به سلامت کودکان، نوجوانان وجوانان آن وابسته است و جامعه ای پایدار خواهد ماند که در حفظ و نگهداری و تربیت آنها موفق باشد. نقص شنوایی در کودکان و نوجوانان یک مشکل بزرگ سلامت عمومی می باشد و ممکن است باعث افت و نارسایی در کودکانی شود که از هوش طبیعی برخوردار هستند ولی از نقص شنوایی خود اطلاعی ندارند، لذا انجام غربالگری در این زمینه، توسط متخصصین مربوطه توصیه می شود
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور بررسی شایعترین اختلالات بینایی و شنوایی در بین دانش آموزان پسر دبیرستانی 18-14 ساله مدارس مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران در سال 85-1384 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت توصیفی مقطعی انجام گرفت و تعداد 216 نفر دانش آموز پسر دبیرستانی 18-14 ساله مدارس مناطق 4، 8 و 14 آموزش و پرورش تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، چک لیست مشاهده، تابلوی اسنلن و دستگاه 9 جهت نوع تدبیر ساخت ایران و دیاپازون با فرکانسهای 512 و 1024 هرتز ساخت آلمان با علامت ریشتر بود. با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل انجام شد.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد که، 58 نفر (27 درصد) از دانش آموزان مورد پژوهش حداقل یک چشم دارای حدت بینایی کمتر از 9/0 دارند و 158 نفر (73 درصد) آنها دارای چشمهای سالم (حدت بینایی بیشتر از 9/0) بودند. اکثریت (7/78 درصد) واحدهای مورد پژوهش دارای چشمهای سالم بوده و 3/21 درصد یک یا هر دو چشم آنها دچار آستیگماتیسم بوده است. هیچکدام از واحدهای مورد پژوهش، دارای اختلال کوررنگی نبودند و 1/17 درصد واحدهای مورد پژوهش، هر دو چشم آنها، در جهات مختلف همسان و هماهنگ عمل نکرده بود و دارای استرابیسم آشکار بوده اند. در ارتباط با مشکلات شنوایی، آزمون نجوا نشان داد که 8/95 درصد واحدهای مورد پژوهش بدون افت شنوایی و 2/4 درصد آنها دچار افت شنوایی بودند و بر اساس آزمونهای دیاپازونی، 9/88 درصد کاهش شنوایی ها از نوع انتقالی و 1/11 درصد آنها از نوع حسی- عصبی بوده است.
    نتیجه گیری
    بنظر پژوهشگران، عواملی مثل سوء تغذیه، نامناسب بودن محیط رشد و نمو دانش آموزان، بی توجهی والدین و عدم استفاده از امکانات و شرایط نوری مناسب می تواند در میزان این اختلالات موثر باشد. در نهایت می توان نتیجه گرفت که یافته های این پژوهش، لزوم توجه به سلامت بینایی و شنوایی در نزد دانش آموزان را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: Daltonism، Astigmatism، Hearing & Visual Acuity، Strabismus، Students
  • سعیده فرج زاده، بهروز وارث، رضا گدری صفحات 182-189
    مقدمه
    درماتیت آتوپیک یک بیماری التهابی مزمن خارش دار پوست با زمینه ارثی است. بیماران مبتلا به درماتیت آتوپیک به علت وجود اختلالات ایمونولوژیک زمنیه ای مستعد به بعضی از عفونتها از جمله عفونتهای ویروسی می باشند.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان فراوانی زگیل در کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک است.
    مواد وروش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی است که بر روی کودکان 13-1 ساله شهر کرمان انجام شد. 61 نفر به عنوان گروه مورد به صورت متوالی از میان بیماران مبتلا درماتیت آتوپیک مراجعه کننده به یک کلینیک تخصصی پوست و 60 نفر از کودکان سالم با مراجعه به مهدکودک و دبستان ها به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. فراوانی زگیل در گروه مورد و شاهد به تفکیک جنس، گروه سنی، ورزش کردن، استفاده ازاستخر و حمام عمومی، عادتهای فردی (ناخن جویدن، مکیدن انگشت و لب) و سابقه خانوادگی بررسی شد.
    نتایج
    شصت ویک بیمار دچار درماتیت آتوپیک با میانگین سنی 58/41 ± 08/62 ماه که در فاصله سنی 12 تا 156 ماه قرار داشتند وارد این مطالعه شدند، 27 نفر (3/44%) پسر و 34 نفر(7/55%) دختر بودند. 9 نفر از کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک و 5 نفر از افراد گروه شاهد مبتلا به زگیل بودند که با توجه به 27% = P و 1/291= α2 هیچ ارتباط معنی دار بین درماتیت آتوپیک و زگیل پیدا نشد. از 61 کودک مبتلا به درماتیت آتوپیک، 36 نفر سابقه خانوادگی مثبت از درماتیت، آسم، رینیت و 6 نفر سابقه خانوادگی مثبت از زگیل داشتند. بررسی آماری نشان داد که در افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک سابقه خانوادگی زگیل بطور معنی داری بیشتر است (X2=14، P=0.00012). در این گروه بیشترین زگیل از نوعCommon و شایعترین محل ابتلا به زگیل در کف دست و پا بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه هیچ ارتباط معنی داری بین زگیل و درماتیت آتوپیک بدست نیامد. سابقه خانوادگی زگیل مثبت مهمترین ریسک فاکتور برای پیدایش زگیل بود.
    کلیدواژگان: Atopic dermatitis، Wart، Children
  • غلامرضا مالک زاده، سمیه علیرضایی، نفیسه غفاریان، فرنود فروهر صفحات 190-194
    مقدمه
    بیماری پارکینسون یک بیماری مزمن و پیشرونده دستگاه عصبی میباشد.تغییرات شناختی در بیماری پارکینسون می تواند از یک اختلال خفیف تا دمانس شدید متغیر باشد.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع دمانس در بیماران مبتلا به بیماری است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه مقطعی- مورد شاهدی است که بر روی 60 بیمار مبتلا به بیماری پارکینسون مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب بیمارستان 17 شهریور در طول سالهای 1383 تا 1384 انجام شده است. بعد از معاینه و مشخص کردن علائم و نشانه های مبنی بر وجود دمانس و علائم 5 گانه، تمام بیماران به 4 دسته از لحاظ درجه بیماری پارکینسون بر طبق معیارهای بین المللی (UPDRS) تقسیم شدند و سپس میزان فراوانی دمانس و عوامل خطر مانند دیابت، پر فشاری خون، سیگارکشیدن، افزایش چربی خون در این بیماران مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه تعریف دمانس بر اساس تعریف (DSM-IV (DIAGNOSTIC AND STATISTICAL MANUAL،4th EDITION صورت گرفته است.
    نتایج
    بیشتر بیماران (43%) در محدوده سنی 55 تا 65 سال و با برتری جنسی مرد به زن (3 به 1) قرار داشتند. 25 نفر (42 درصد) دارای دمانس بودند و همچنین از 20 بیمار که نتایج سی تی اسکن غیر طبیعی داشتند 16 نفر (80 درصد) دارای دمانس و 4 نفر (20 درصد) فاقد دمانس بودند. از 25 بیمار دارای دمانس، درجه 3 پارکینسون بیشترین درجه بیماری را به خود اختصاص داده، در حالیکه درجه 2 پارکینسون در گروه بدون دمانس بیشترین فراوانی را دارا بود. 36% بیماران مبتلا به دمانس دارای حداقل یکی از عوامل خطر و 25% از بیماران بدون ابتلا به دمانس، دارای حداقل یکی از عوامل خطر بودند.
    نتیجه گیری
    با افزایش درجه بیماری پارکینسون شیوع دمانس افزایش می یابد و همچنین با توجه به اینکه 36 درصد از بیماران دارای دمانس و 25 درصد از بیماران بدون دمانس، دارای یکی از عوامل خطرآفرین برای بروز سکته مغزی می باشند، این تفاوت معنا دار نیست و موید این مسئله است که عواملی مانند پرفشاری خون، دیابت، افزایش چربی خون، سیگارکشیدن رابطه ای با ایجاد دمانس در بیماران پارکینسونی ندارد.
    کلیدواژگان: Parkinson Disease، Dementia، Risk Factor، Frequency
  • خسرو شایان، محمد مهدی نژاد، عباس طالبیان صفحات 196-200
    مقدمه
    شکستگی تی بیا شایعترین شکستگی در میان استخوان های بلند بدن می باشد. روش های مختلف درمانی جهت احیاء شکستگی تی بیا وجود دارد ولی روشی ارجح است که علاوه بر جا اندازی و ثابت نمودن شکستگی، در پروسه جوش خوردن استخوان نیز اختلالی ایجاد نکند و ازطرفی حرکت زانو و مچ پا را حفظ نماید. همچنین این امکان را بدهد تا بیمار بتواند با تحمل وزن هرچه سریعتر راه بیافتد.
    هدف
    هدف از انجام این مطالعه این است که کاربرد متد میله داخل کانال استخوان تی بیا را بروش غیر ریم در شکستگی تی بیا بررسی و اثرات آن را در ابعاد مختلف تعیین نماییم.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر مطالعه ای از نوع مقطعی توصیفی بوده و بر روی 50 بیمار عمل شده با روش کاربرد میله داخل کانالی با ریم محدود، بمدت 24 ماه از تیر 1381 لغایت تیر 1383 طرح ریزی و اجرا شده است. کلیه بیماران در این مطالعه، شکستگی ناحیه دیافیز داشته و همچنین زخم باز گرید I و یا II داشتند. این بیماران تحت عمل جراحی Limited rim intera medullary nail method l قرار گرفتند. کسانی که زخم باز گرید III داشتند در این مطالعه قرار نگرفتند. در تحلیل نتایج آزمونهای آماری مجذور خی و student-t test با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مد نظر بوده است.
    نتایج
    شایعترین طیف سنی 34 - 17 سال بود و شایعترین مکانیسم شکستگی، تصادف موتورسوار با ماشین گزارش شد. 62% بیماران تنها یک هفته بعد از عمل با چوب زیر بغل و با تحمل وزن کامل، شروع به راه رفتن کردند. 92 درصد بیماران در فاصله 4 ماه قادر شدند که براحتی، بدون درد وبدون نیاز به چوب زیر بغل، راه بروند. شکستگی در کلیه بیماران یونیون یافت. تنها درسه بیمار عارضه مشاهده شد، که با رفع عوارض، بیماران بهبود یافته و مسئله مهمی باقی نماند. کلیه بیماران عمل شده از نتیجه عمل و روند بهبودی اظهار رضایت نمودند.
    نتیجه گیری
    کاربرد میله داخل کانال با ریم محدود روشی آسان، با حداقل دستکاری در نسج نرم مخصوصا در انواع شکستگی های کامینوتد و سگمانتد می باشد. با این میله ها اکثر این گونه شکستگی ها را با روش بسته می توان درمان نمود و در نتیجه باعث رضایت مندی بیماران بعد از عمل شد.
    کلیدواژگان: Tibial fracture، Intramedullary nail knee، ankle، post operative، complication
  • خداداد مرادیان، علی اکبر بلوریان، سمانه اخوان جوان صفحات 202-207
    مقدمه
    چشم خشک اختلال شایع صفحه اشکی است که حاصل کاهش تولید اشک یا افزایش تبخیر اشک است. با کاهش لایه آبکی اشک، صفحه اشکی ناپایدار می شود و به دنبال آن تخریب پیشرونده سطح چشم رخ می دهد.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی فراوانی چشم خشک با استفاده از تست شیرمر I و تست Basic می باشد.
    روش کار
    نوع مطالعه بصورت مقطعی (Cross Sectional) توصیفی، تحلیلی می باشد که برروی 100 بیمار انجام شده است. و برای انجام آن از پرسشنامه ای استفاده شد که علائم و نشانه های چشم خشک در آن ثبت شده بود و پس از گرفتن شرح حال و معاینه بیمار توسط دستگاه اسلیت لمپ و انجام تستهای خشکی چشم شامل دو تست شیرمر I و Basic Tear Secretion Test پرسشنامه مربوط به هر بیمار تکمیل گردید و در پایان، اطلاعات به دست آمده از کل بیماران مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. ضمنا افرادی که همکاری لازم را نداشتند و یا سابقه عمل جراحی چشمی داشتند و یا دچار اختلال آناتومیک پلکها و سگمان قدامی چشم بودند از مطالعه حذف شدند.
    نتایج
    در بین علائم چشمی اظهار شده از سوی بیمار (Symptom)، علائم خارش (047/0=P) و احساس جسم خارجی در چشم (004/0 = P) با نتیجه تست شیرمر I ارتباط معنی داری به لحاظ آماری داشت. و در بین علائم تشخیص داده شده توسط پزشک (Sign)، تنها علامت ترشحات غیرطبیعی (ترشحات غلیظ و پنیری شکل) غدد میبومین به لحاظ آماری ارتباط معنی داری با نتیجه تست Basic داشت (025/0 =P). همچنین علامت احساس جسم خارجی در چشم از نظر آماری ارتباط معنی داری با نتیجه تست Basic نشان داد (016/0=P).
    نتیجه گیری
    بطور کلی در مطالعه انجام شده تست Basic در 4 درصد موارد غیرطبیعی و در 25 درصد موارد مشکوک بود و تست شیرمر I در 25 درصد موارد غیرطبیعی بود که با سایر مطالعات مطابقت دارد. به منظور پیشگیری از آسیبهای سطح چشم و عوارض جبران ناپذیر ناشی از خشکی چشم، باید به علائم بیماری توجه دقیق شده و جهت تشخیص از آزمایشات مختلف در دسترس استفاده شود.
    کلیدواژگان: Dry eye، Schirmer test، Basic Tear Secretion Test، Tear film
  • عباس فومنی، جواد رضایی، فاطمه توکلی، سیدمحسن قاسمی، مجتبی مشکات صفحات 208-215
    مقدمه
    سندرم متابولیک یا سندرم X واژه ای است که به مجموعه ای از ناهنجاری های متابولیک شامل مقاومت به انسولین،هیپرتانسیون،دیس لیپیدمی،چاقی مرکزی یا احشایی اطلاق میشود.بدلیل شیوع بالا وافزایش خطر ابتلا به بیماری های آترواسکلروتیک ومرگ ومیر دراین بیماری واینکه قبل از بروز دیابت کلاسیک علامت خاصی ندارد لذا بیماریابی جهت پیش گیری از عوارض متعدد آن ضروری بنظر می رسد.
    هدف
    هدف از این مطالعه مقایسه میزان اسید اوریک در افراد مبتلا به سندروم متابولیک با افراد نرمال و پاسخ به این سوال است که آیا میتوان بالا بودن اسید اوریک را به عنوان معیار هشدار دهنده از سندرم متابولیک دانست؟
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی بوده که در سالهای 85-84 به صورت آینده نگر انجام گرفته است.از 300 بیمار مورد مطالعه نهایتا 231 بیمار حائز شرایط برای ورود به مطالعه بودند. آزمودنی ها دارای حداقل سه معیارازمعیارهای ATPIII به منزله وجود سندرم متابولیک بودند که بررسی های لازم مثل سطح سرمی اسید اوریک و سایر موارد مثل قند خون، چربی و غیره انجام شد.
    نتایج
    158 نفر (68.4%) از بیماران مورد بررسی دارای حداقل 3 معیار بودند و حاوی سندرم متابولیک در نظر گرفته شدند. تعداد 73 نفر(31.6%)واجد معیارهای لازم جهت تشخیص سندرم متابولیک نبودند (کمتر از 3 معیار). فشار خون سیستولیک، دیاستولیک، کلسترول، تری گلیسرید و دور کمر در گروه دارای سندروم متابولیک بطور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود(در تمام گروه هاP<0.05). سطح سرمی اسید اوریک در 2 گروه فوق با یکدیگر مقایسه گردید که میزان اسید اوریک در گروه با سندروم متابولیک 5.89±1.79 میلی گرم در دسی لیتر بود که بطور معنی داری از سطح اسید اوریک در گروه بدون سندروم متابولیک بالاتر بود (4.66±1.24میلی گرم در دسی لیتر) (P=0.0001).
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد پزشکان میتوانند هیپریوریسمی را به عنوان علامت همراه مهم در سندرم متابولیک در نظر گرفته ودر صورت وجود شواهد دیگر، برای جلوگیری از کمپلیکاسیون های خطرناک ناشی از سندرم متابولیک معالجه را شروع نمایند.
    کلیدواژگان: Metabolic syndrome، metabolic disorders، Serum uric acid، Hypertension، Type 2 diabetes
  • میترا پارسی نیا، ماندانا گودرزی، غلامرضا بابایی صفحات 216-222
    مقدمه
    حقوق بیمار به مفهوم خدماتی است که فرد در دوره بیماری خود استحقاق دریافت آن را دارد. این حقوق شامل حق انتخاب، تصمیم گیری، حق احترام، حق اعتراض، حق محافظت، حق دریافت درمان و مراقبت دقیق علیرغم وضعیت مالی، سیاسی، جغرافیایی و مذهبی است. وظیفه پرستار نیزدر این زمینه رعایت حقوق بیمار است.
    هدف
    این مطالعه به منظور تعیین میزان آگاهی پرستاران از حقوق بیمار انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    دراین پژوهش تعداد 186 پرستار با دامنه سنی 19 سال به بالا، شاغل در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران و تامین اجتماعی شهرستان کرج،بصورت تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.ابزار گرد آوری، پرسشنامه بود که در دو بخش تنظیم گردید، بخش اول حاوی 8 سوال در ارتباط با مشخصات فردی نمونه هاو بخش دوم حاوی 21 سوال مربوط به سنجش میزان آگاهی پرستاران در مورد حقوق بیمار بوده است.
    نتایج
    بررسی ها نشان داد که سطح آگاهی واحد های مورد پژوهش از حقوق بیمار، 38/22 درصد بود که با متغیر سابقه کار ارتباط آماری معنی داری(903/0= r و0001/0= p) داشت وبا متغیر سطح تحصیلات (169/0- =r و026/0=P) و متغیر سن (180/0 - = rو 029/0=P) ارتباط معکوس مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از پژوهش، سطح آگاهی نمونه ها در حد پائین بوده که مشابه نتایج بدست آمده از سایر تحقیقات انجام شده در مورد حقوق بیمار بوده است.از این رو، لزوم بررسی های بیشتر در این زمینه و همچنین ارتقای سطح آگاهی جامعه پرستاران از حقوق بیمار، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: knowledge، patient's Right، Nurse
  • صفحه 25
|
  • Saki Gh , Ghavamizadeh B., Jafaee Sogh A., Kadkhodaee M. Pages 166-173
    The world’s extreme growth of population has led up to the development of various methods to prevent pregnancy. Some of these methods are designed to be based on the enzymes involved in the process of fertilization. LDH-C4 is an isoenzyme of lactate dehygrogenase that is found in mature testis and spermatozoa of many species. Its physiological function indicates that, this enzyme could be inhibited by oxamate and its derivations. The aim of this study is to investigate the effect of oxamate on both motility and fertility of mouse in vitro. The spermatozoa was extracted from the caudal part of epididymis and then divided into four groups,: one as the control group in T6 medium and the other three as the experiment groups in T6 medium containing different concentrations of oxamate (i.e.10, 20, 30 Mm). The samples were next incubated for 90 minutes for the purpose of capacitation. Finally, their motility was checked. To obtain the oocytes, the mice were super ovulated with PMSG and HCG hormones. A number of 600 oocytes were collected and divided into four groups in drops of T6 medium. The same procedure was carried out to collect spermatozoa from the same mentioned groups for the process of fertilization. After 6-8 hours, the rate of fertilization was checked. Our results indicate that oxamate at the concentration rate of 20 and 30 Mm would reduce both motility and fertility. Statistical analysis showed that the percentage of motility in both concentration rates of 20 and 30 Mm was significantly different from those in both the control group and the treatment group with a concentration level of 10 Mm (p< 0/05). The same results were obtained for the purpose of fertility, as well. These findings suggest that oxamate has an inhibitory role in both the motility and fertility of mouse in invitro.
  • Ghorbani Birgani A., Mahfooz Pour, Farzin Fard F., Akbarzadeh Bagheban A Pages 174-180
    Teenagers and the youth are the future parents and the authorities of tomorrow; therefore, their health status is of great importance and must be taken into consideration to prevent other forthcoming problems. The main purpose of this study was to assess the most common hearing & visual disorders of 14-18 year old high school male students in Shaheed Beheshti University of Medical Sciences and Health Services Educational Catchment Areas, Tehran- Iran in 2005-2006. This is a descriptive & cross - sectional research. In this study 216 boys aged 14 to 18 years, in grades one to three, were randomly selected from high schools,. The type of sampling used for the present study was multistage sampling. The subjects were then assessed for the existence of visual and hearing disorders. The data collection tools were a questionnaire, observation record sheets, Snellen chart, whisper test and 512 and 1024 Hz diapason. The findings of the study revealed that 20.1% of the students with glasses had reduced visual acuity in the right eye, 15.1% of them showed the disorder in their left eye and 11.5% had it in both eyes. However, in the students without glasses, 41.2% of them had reduced visual acuity in the right eye, 47% in the left eye and 29.4% in both eyes. Also, as for the type of disorder, 21.3% of the subjects had astigmatism in one or both eyes; 17.1% showed evident strabismus; but none of the students was found to be suffering from colour blindness. Regarding the hearing status, the findings showed that 4.2% of the students who were subjected to the whisper test, were found to have hearing loss in one or both ears. Based on tuning fork tests, 88.9% of the subjects had conductive and 11.1% of them were affected with sensoryneural hearing loss. Malnutrition, students’ inappropriate growth environment including insufficient use of proper light, and parents’ neglecting to provide good care for them may be some of the causes of such disorders. Finally, the results of this study suggest the importance of hearing & visual health for the students.
  • Farajzadeh S., Wares B., Goldari R Pages 182-189
    Atopic dermatitis is a chronic, relapsing, inflammatory and pruritic disease with an inheritable background. Atopic dermatitis patients are susceptible to some infections including viral infections due to the underlying immunological disorders. The purpose of this study is to determine the frequency of wart in children with atopic dermatitis.This is a cross- sectional study which was performed on children aged 1-13 years in kermancity. 61 children with atopic dermatitis referring to the dermatology clinic were consecutively selected as the case group. 60 healthy subjects among the kindergarten and school children were selected as the control group. The frequency of wart was investigated in both case and control groups according to age, gender, sport, public swimming pool bath, personal habits (nail biting, finger or lip sucking) and family history.Sixty one subjects suffering from atopic dermatitis with the mean age and the SD of 62.08 ± 41.58 months (ranging 12-156) were entered in this study. The frequency of male participants was 44.3% while 55.7% of the subjects were females. Nine subjects in the group of atopic dermatitis patients and 5 subjects in the control group were affected with wart. The statistical analysis did not show any significant correlation between the two groups of the study (α2=291.1, P=0.27). From 61 atopic dermatitis children, 36 subjects had a positive family history of dermatitis, asthma, rhinitis, among whom 6 subjects had a family history of wart that was significant for the purpose of this study (X2=14, P=0.00012).The most common and frequent kind of wart was the common type and the most common site of involvement affected with wart was found to be the palmo-plantar area. In this study, there was no meaningful relationship between wart and atopic dermatitis.However, positive family background was the most important risk factor for wart.
  • Maalekzadeh Gr, Alirezaee S., Ghafarian N., Forouhar F Pages 190-194
    Parkinson Disease (PD) is a chronic and progressive disease of the nervous system. Cognitive impairment caused by Parkinson Disease may range from a single isolate symptom to sever dementia. The aim of this study is to estimate the prevalence of dementia in the patients affected by Parkinson Disease. This study is a cross sectional study which was performed on 60 patients suffering from Parkinson Disease who referred to the neurology clinic of Shahrivar 17th Hospital during the years of 2004-2005. After examining and defining the present signs and symptoms, all the patients were classified into four grades, according to Unified PD Rating Scale (UPDRS). Then, the presence of dementia was investigated based on the criteria as presented in “Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders”, the revised fourth edition (DSMIV). Also, we evaluated the risk factors such as hypertension, hyperlipedemia, smoking, and diabetes mellitus in the cases of study. 60 patients with peak incidence were included in the study. The patients aged at a range of 55-65years old. The male patients in the study outnumbered the females, with a ratio of 3/1. Dementia was found to be present in 42% of the patients. Out of 20 patients who were diagnosed with abnormal CT results, 80% (16 patients) had dementia while the other 20 % (4 patients) did not. As the findings of the study indicate, Grade 3 of PD was the most frequent type among the patients with dementia while Grade 2 of PD was the most prevalent in the patients without it. In terms of the risk factor of smoking, it was found to be frequent in 28% of the patients with dementia, but in only 3% of the patients without dementia. The frequency of hypertension was measured as16% among the patients with dementia and 14% among the patients who did not have dementia. 36% of the patients with dementia were involved in at least one of the risk factors whereas that was the case with 25% of the patients who did not have dementia. From the findings of the study, it can be concluded that the frequency of dementia may increase by ascending the severity of Parkinson Disease. Dementia in these patients was not found to have any statistical relationship with the risk factors such as smoking, hypertension and diabetes. However, there is a need to investigate the problem in a larger population to be able to generalize the results of this study.
  • Shayan Kh , Mehdinezhad, Talebian Pages 196-200
    Tibial Fracture is the most common fracture of long bones. There are different methods of treatment for dealing with Tibial Fracture. However, the treatment of choice should be the one that provides for good fixation and prevents any disturbance in the process of union as well as considering preserving the range of motion in the knees and ankles. It is also important to help patients work out weight bearing problems as soon as possible. The Objective of this study was to determine the potential benefits and likelihood of complications due to the use of Intra Medullary Nailed Method with limited ream for the treatment of Tibial Fracture. In a cross-sectional descriptive study during the years of 2002 to 2004, 50 patients with Tibial Fracture were operated using the method of Intra Medullary Nailed with limited ream. Then, the post-operative pain and complications were evaluated. Finally, the statistical analysis was performed using chi square and T Test by SPSS software. Among the common causes of fracture, being involved in motorcycle accidents was found to be the most common one in the age range of 17-34 years. Sixty two percent of the subjects were able to walk with the help of a crutch with complete weight bearing within one week after the operation and 92% of them were able to walk comfortably, without a crutch, after 4 months. Finally, all the patients could unify the fractures within a mean period of 6 month. Intra Medullary Nailed with limited ream is a desirable method for the treatment of Tibial Fracture, especially for comminuted and segmented fractures.
  • Moradian Kh , Bolourian A., Akhavan Javan S Pages 202-207
    Dry eye is a common disturbance of the tear film that is due to inadequate secretion or over evaporation of the tear film. A decrease of aqua’s layer may cause instability of the tear film, leading to the injury of the ocular surface. The objective of this study is to evaluate the frequency of dry eye in patients by using Shirmer and Basic tests. This is a cross-sectional descriptive study on 100 patients who were complaining about eye diseases. The eye symptoms were recorded and all the subjects were examined for the potential eye diseases using a slit lamp. In order to determine the prevalence of dry eye, both tests of Schirmer I and Basic Tear Secretion were used. Those subjects that were not cooperative enough as well as some other patients who mentioned a history of eye surgery or those who were suffering from either lid anatomical or anterior segment derangement were excluded from the study. Among all the eye symptoms, itching and foreign body sensation were found to have significant correlation, according to the results obtained from Schirmer I test (P<0.04). The only symptom that had a significant correlation, as found by the Schirmer I test, was abnormal meibomian secretions (p=0.025). Also, foreign body sensation symptom showed significant correlation based on the results of the Basic Test (P<0.016). According to the results obtained from Schirme 1 test, 25% of the patients were determined as abnormal while the Basic Test determined only 4% of the patients as abnormal and the results for 25% were suspected. Thus, it can be concluded that in order to prevent injury to the surface of the eye, it is recommended that special attention be paid to the clinical signs and symptoms of dry eye as well as the proper use of tests.
  • Fumani A. , Rezaee J. , Ghasemi M. , Meshkat M Pages 208-215
    Metabolic syndrome or X Syndrome is a state of metabolic deregulation characterized by insulin resistance, hypertension, dyslipidemia and central or visceral obesity. According to the high rate of prevalence of this condition and the common complications such as atherosclerosis and Diabetes Type 2, it seems it is important to prevent the occurrence of such a syndrome through early diagnosis. The aim of this study was to identify the prevalence of Serum Uric Acid in patients with metabolic syndrome in order to predict the likelihood of the presence of metabolic syndrome. In a cross-sectional study we evaluated 300 patients during 1384 to 1385 H.S. Metabolic syndrome was defined for this study as a condition when 3 criteria of ATPIII (adult treatment panel) were presented. The criteria are: hypertension, dyslipidemia, high BMI and hyperglycemia. Two hundred and thirty one subjects participated in this study who were evaluated for metabolic syndrome and serum uric acid level. The prevalence of metabolic syndrome, according to ATPIII criteria, was %68.4 (157). Thirty one percent (73) of the subjects revealed fewer criteria. Systolic and diastolic blood pressure, serum cholesterol, serum triglyceride and weight diameter were significantly higher in the subjects that suffered from metabolic syndrome. The level of Serum Uric Acid in the patients with metabolic syndrome (5.89 ± 1.79 mg/dl) was significantly higher than that in the control group (4.66± 1.24 mg/dl) (p=0.0001). Hyperuricemia is significantly higher in the patients with metabolic syndrome than the normal subjects and it can be used as a predicting factor for the diagnosis of metabolic syndrome.
  • Parsinia M. , Goodarzi M., Babaee Gh Pages 216-222
    Patient rights are defined as those services patients deserve to receive during their admission period. These rights include the right of selection, decision making, respect, complaint, protection, medication and intensive cares, disregard of their financial, political, geographical situations and their religion. In this respect, a nurse’s duty is to fulfill the patient rights. The present study was conducted to evaluate a random number of one hundred and eighty nine employed nurses who aged 19 years and above. The subjects of the study include those whowere working in the university teaching hospital as well as those working in the Social Security Hospitals located in the city of karaj. A questionnaire was prepared in two sections: The first section includes 8 questions regarding demographic characteristics of the subjects and the second section consists of 21 questions relevant to the knowledge of nurses about patient rights. The results indicate that the level of the participants’ knowledge about patient rights is 22.38 percent. Also, a significant correlation was found between the variable of experience and the participants’ level of knowledge about patient rights (p = 0.009, r = 0.903). Based on our findings, it can be concluded that our nurses’ level of knowledge about patient rights is low as the results of this study compatible with the findings in other studies. Therefore, we recommend further studies on the related aspects to ultimately lead to upgrading the level of knowledge about patient rights on the part of nurses.