فهرست مطالب

پژوهشنامه ادب حماسی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 7، پاییز و زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/12/01
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مهدی ماحوزی صفحه 11

    از دیرباز به دلیل مشترکات فرهنگی و زبانی دو ملت تاریخی ایران و هند و بویژه از دوران حکومت اکبرشاه و اورنگ زیب و رواج زبان فاخر پارسی در شبه قاره و مسافرت های پی درپی گویندگان و مورخان ایرانی به آن سامان، آداب و رسوم مردم هند برای مردم ایران جاذبه ای شگفت انگیز داشته است. در این مقاله، نگارنده بر آن است تا آن دسته از آداب و رسوم تاریخی ملت بزرگ شبه قاره را که در تاریخ و ادب معاصر ایران انعکاس داشته است، بروشنی نشان دهد.

    کلیدواژگان: آداب و رسوم، هند، ایران، تاریخ، ادب معاصر
  • حجت توسلی صفحه 28

    میرزا علی رضا، مشهور به میرزا آقاجان و متخلص به پرتو، شاعر و خوش نویس سده 13 (ق/19 م) میان سال های 1213 تا 1304 هجری قمری حیات داشته است. وی از خطاطان برجسته دربار ناصرالدین شاه بوده و مجموعه خوش نویسی های ایشان به هم راه قرآنی مذهب، در کتاب خانه های ملک و سلطنتی سابق محفوظ است. دیوان اشعار ایشان متشکل از غزلیات، قصاید و قطعات بوده که در مضامینی چون: مدح، وصف، وعظ و حکمت سروده شده و توسط نگارنده نیز تصحیح و منتشر گردیده است. سبک بازگشت ادبی در اشعار پرتو به وضوح نمایان بوده و از این لحاظ یادآور اشعار حافظ، سعدی و سایر شاعران متقدم است. هم چنین تبحر در سرودن ماده تاریخ، از دیگر ویژگی های شعری ایشان بوده است که بیش تر در باب تعمیر و ساخت مسجدهای اصفهان و تاریخ درگذشت شاعران هم عصر خود نگارش یافته و مورد اسناد تاریخ نویسان نیز قرار گرفته است. این گفتار سعی بر شناخت و معرفی بیش تر ایشان، به عنوان شاعر و خوش نویس برجسته دوره قاجاریه دارد.

    کلیدواژگان: سبک بازگشت ادبی، شاعران حوزه اصفهان، انجمن شعری ابوالفقرا، خوش نویسی و تذهیب، ماده تاریخ، پرتو اصفهانی
  • افسانه وارسته فر صفحه 42

    برنو بتلهایم در کتاب «روان کاوی افسانه های پریان»، تفسیری روان کاوانه از این افسانه ها ارایه می دهد. این کتاب به محض انتشار در غرب، مخاطبانی بسیار پیدا کرد. بتلهایم در این اثر، با الهام از فروید، به تحلیل روان کاوانه عناصر افسانه ها پرداخته، نشان می دهد که چگونه این داستان ها به حل مشکلات کودکی و رشد شخصیت کودک کمک می کند.در این مقاله نویسنده از نگاه جامعه شناس، سعی دارد تا نشان دهد، در زمانی که جامعه درکی از کودکی نداشته است، نمی توانسته برای کودک افسانه و داستان بسراید؛ نیز نشان دهد تفسیر روان کاوانه کودکی مربوط به جامعه مدرن می شود، حال آن که این افسانه ها در جوامع ماقبل مدرن پدید آمده است.

    کلیدواژگان: افسانه های شاه و پری، روان کاوی، کودکی، شخصیت، جامعه
  • لیلا حلاج زاده صفحه 49

    در این نوشته سعی برآن بوده که تاثیر شعر جاهلی عرب بر شعر منوچهری مورد بررسی قرار گیرد. از آن جا که بسیاری از مضامین شعر منوچهری برگرفته از شعر شاعران جاهلی است، سوالی که مطرح می شود این است که اگر شعر جاهلی در اختیار منوچهری نمی بود، آیا بازهم شاهد چنین تعابیری در شعر منوچهری بودیم یا خیر. در ضمن جواب به این سوال، شواهد تاثیر مضامین شعرای عرب بر شعر منوچهری آورده می شود.

    کلیدواژگان: منوچهری، شعر جاهلی، طبیعت گرایی، تشبیه
  • امیدوار مالملی صفحه 67

    عنوان مقاله حاضر «مثنوی مولوی و نجوم» است. وقتی که وضعیت علوم را در قرن هفتم و هشتم هجری مطالعه می کنیم، متوجه پیش رفت و توسعه علوم عقلی و نجوم در کنار علوم نقلی می شویم و در می یابیم که از بین ستارگان عرصه ادب فارسی، مولوی شاعر آفاق و انفس است. در این پژوهش نیز مجالی فراهم آمده است تا با اندیشه های برون گرایی مولانا یعنی نجوم، ابزار نجومی، پدیده های جوی، پیوستگی با اختران، سعد و نحس، افلاک، ستارگان و برج های دوازده گانه مثنوی بیش تر آشنا شویم.

    کلیدواژگان: نجوم، ابزار نجومی، پدیده های جوی، سعد و نحس، افلاک، ستارگان و برج های دوازده گانه
  • معصومه کریمیان صفحه 100

    بشر، از دیرباز در جست وجوی سرچشمه حیات خویش و مبدا آفرینش جهان بوده و با تعمق در عالم هستی، سعی در گشودن راز دهر داشته است. پس از ظهور زرتشت در ایران و پیدایش آیین مزدایی، هم واره «اهورامزدا» و «اهریمن» به عنوان دو مبدا برای کاینات و آفریننده خیر و شر تلقی می شدند. لیکن شواهد و مدارکی وجود دارد که نشان می دهد پیش از اعتقاد به ثنویت در میان ایرانیان، اندیشه یکتاپرستی (بر مبنای اصالت زمان) نیز ذهن ایرانیان وحدت طلب را مشغول داشته است. اعتقاد به «زروان» (خدای زمان) پیامدهایی بی شمار داشت که بیش از همه اعتقاد به سرنوشت، بخت و سهم از پیش تعیین شده، تا قرن ها اندیشه ایرانی را تحت سلطه خود داشت. این تفکر در میان شاعران، اندیش مندان و نیز فلاسفه و متکلمان ایرانی نفوذ کرد. از این میان، فردوسی، حماسه سرای بزرگ ایرانی، هم چون دیگران از این سرچشمه فکری مستثنی نبوده است و فرض آن وجود دارد که جبرگرایی در شاه نامه فردوسی پیش از همه، ریشه در زروانی گری دارد. در این جستار ابتدا گذری خواهیم داشت بر اندیشه و فلسفه زروانیسم در ایران باستان و قبل و بعد از زرتشت، سپس با ذکر شواهدی از اثر ماندگار حماسی ایران شاه نامه به بن مایه های فلسفه زروانی در این اثر اشاره خواهیم کرد.

    کلیدواژگان: زروان، اصالت زمان، قضا و قدر، خیر و شر، زال، فردوسی، شاه نامه
  • محمد صادقی صفحه 121

    نفثه المصدور، کتابی تاریخی ادبی است تالیف محمد زیدری نسوی منشی سلطان جلال الدین خوارزم شاه که در نیمه اول قرن هفتم به نثری مصنوع و مزین نگاشته شده است و روان شاد دکتر امیرحسین یزدگردی آن را تصحیح و شرح کرده اند.کنایه (irony) یکی از صور (شکل) پویای خیال در ادب پارسی است که دانش مندان علم بیان از دیر زمان تاکنون بدان اقبال نموده اند.در این مقاله، پژوهنده تعریف کنایه را مورد مداقه قرار داده، سپس انواع آن را از نظر قدما بیان نموده و برای هر کدام به ذکر چند مثال بسنده کرده است. آن گاه به واجست اقسام کنایه به ترتیب بسامد پرداخته است.

    کلیدواژگان: ایما، تعریض، تلویح، رمز، کنایه
  • خورشید نوروزی صفحات 133-147
    مخزن الاسرار، نخستین اثر از پنج گنج نظامی گنجوی است که بسیاری از محققان به سبب ابهام و پیچیدگی های فراوان معنایی، به شرح و توضیح ابیات آن همت گمارده اند. در این مقاله به نقد و تحلیل محتوای شروح مخزن الاسرار پرداخته شده است. آشنایی با ابیات مشکل و پیچیده این مثنوی و گردآوری و ارزیابی معانی مختلف شارحان، یادآوری و اصلاح اشتباهات در توضیح برخی ابیات، برگزیدن معنی صحیح تر ابیات و هم چنین شناخت منشا اختلاف نظر شارحان در شرح مخزن الاسرار، از اهداف نگارش این مقاله بوده است.
    کلیدواژگان: نظامی گنجوی، مخزن الاسرار، تحلیل محتوایی، نقد و مقایسه
  • محمود صادق زاده صفحات 148-166

    مفهوم اصلا ح طلبی و تجددخواهی یکی از موضوعات اصلی، گسترده و متنوع در دوره مشروطه بود و روشن فکران و مشروطه خواهان، هر کدام برداشتی خاص از آن داشتند، که بعدها تناقضات و مشکلات بسیار تاریخی، فرهنگی و سیاسی ایجاد کرد. فرخی یزدی نیز با توجه به گرایش های سیاسی و اندیشه های مسلکی و سبک انتقادی شدید خود، بطور جدی به اصلاحات زیربنایی و انقلاب فکری و اخذ علوم و فنون غربی می اندیشید و در مبارزات سیاسی و قلمی، بدان می پرداخت. از این رو بیش ترین بسامد موضوعی سرمقالات وی «انتقادات مستقیم علیه حکومت و دولت خودکامه» و «مجلس پوشالی» و سپس «اصلاح طلبی، آرمان خواهی و نوگرایی» بود، که تاکنون تحقیقی مستقل در این باره پدید نیامده است. نگارنده در این نوشتار می کوشد براساس نتایج بازخوانی و تجزیه و تحلیل روزنامه ها، سرمقالات و اشعار فرخی، از سه منظر زیر به نقد و بررسی دیدگاه های وی درباره اصلاح طلبی و نوگرایی بپردازد: الف موانع و مشکلات بر سر راه مشروطه خواهی، اصلاحات انقلابی و فکری؛ ب ضرورت اصلاحات انقلابی و فکری و عوامل موثر در آن؛ ج شیوه های نوگرایی و اخذ علوم و فنون غربی.

    کلیدواژگان: مشروطیت، فرخی یزدی، مقالات و اشعار، اصلاح طلبی، نوگرایی غربی، اخذ علوم و فنون غربی، اولویت ها، آسیب ها
  • علی غلامی صفحات 167-188
    به دنبال ورود صنعت چاپ به کشور و انتشار نخستین روزنامه های ایرانی توسط دربار قاجار و رشد و تحول آن ، نوع ادبی تازه ای به نثر فارسی راه یافت که نوع روزنامه نگاری نام داشت. از آن جا که در این زمان، هنوز زبان روزنامه نگاری در کشور جا نیفتاده بود، از شیوه متکلف منشیانه، یعنی همان شیوه نگارش رایج مکاتبات درباری برای نوشتن مقاله های روزنامه استفاده شد. این زبان دشوار نه مورد فهم و پسند عامه مردم بود و نه دردها، شکایت ها و خواسته های ایشان را منعکس می کرد. از این رو با استقبال مردمی روبه رو نشد و با پیروزی انقلاب مشروطه و خارج شدن روزنامه نگاری از انحصار مطلق دربار، این شیوه متکلف زوال یافت. این نوشتار با نشان دادن تصویری از فضای روزنامه نگاری دربار قاجار، به معرفی ویژگی های نثر روزنامه ای دربار پرداخته و دلایل افول آن را بیان داشته است.
    کلیدواژگان: نثر منشیانه، نثر روزنامه نگاری، شیوه نگارش دربار
  • مریم طاووسی صفحات 189-199
    در فرهنگ لغات زبان فارسی «سروش» برابر با جبرییل، رساننده پیام الهی به پیامبران و مردان برگزیده خدا معرفی شده است. نوشته اند سروش فرشته ای است که پیغام آور باشد و نیز فرشته ای که پیغام و مژده آرد و یا خبر و پیغام خیر آورد و معانی ازین دست. در اغلب قاموس ها با کم و بیش تفاوت، همه در همان معنی جبرییل از او یاد کرده اند. اما سروش در ادبیات ایران پیش از اسلام و در فرهنگ اوستایی و ادبیات زرتشتی فارسی میانه، تعریف و وظایفی دیگر را برعهده دارد که در متن مقاله به آن ها پرداخته شده است و با بررسی دقیق منابع پیش از اسلام در متون بازمانده پهلوی و اوستایی، برای سروش بیش از بیست وظیفه این جهانی و آن جهانی را می توان برشمرد، که پیام رسانی سروش را می توان تنها یکی از آن ها دانست.
    کلیدواژگان: سروش، اوستا، متون پهلوی، سروش یشت
  • سید محمود الهام بخش، زهره رمضانی صفحات 200-220
    علی دشتی (1273 1360) ش) از جمله نویسندگانی است که از سال 1301 ش، با انتشار یادداشت های «ایام محبس» به جنبش «ساده نویسی» در نثر معاصر پیوسته است. از این نویسنده، افزون بر این اثر، آثاری دیگر نیز در زمینه ترجمه، روزنامه نگاری، داستان و نقد ادبی برجای مانده است که همگی از این ویژگی برخوردار است. لیکن، در نثرهای دشتی، بویژه نخستین آثار وی، مقداری قابل توجه از واژگان عربی بچشم می خورد که ظاهرا، نثرهای او را از ویژگی ساده نویسی در سطح واژه گزینی دور کرده است. بسامد این واژگان در نثر وی به انداز ای است که هم واره مورد توجه و داوری منتقدان بوده است، بطوری که این ویژگی را نقصی بزرگ در شیوه نگارش دشتی دانسته و حتی گاهی نثر او را، بویژه در مقاله هایش، ضمن مقایسه با نثر معاصران او، در ردیف نثرهای منشیانه و یا میراث دار نثرهای منشیانه قرار داده اند. در این مقاله، میزان تاثیر واژگان عربی در سادگی نثر دشتی، بویژه در آثار انتقادی وی، مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: علی دشتی، نثر معاصر، ساده نویسی، واژگان عربی
  • غلام حسین حیدری صفحات 221-227
    ادب پارسی و وسعت قلمرو آن ایجاب می کند که پژوهشی جامع الاطراف در این زمینه صورت پذیرد. ره توشه ما در این سفر، سبویی از شبنم اشتیاق است و دفتری از گل برگ های اوراق. بر سمند خیال می نشینیم و بر فراز دره های ماه و سال پرواز می کنیم، تا صخره های ابهام را بکاویم و در این قلمرو گسترده، در حد توان خویش گامی برنهیم.
    کلیدواژگان: ادبیات پارسی باستان - آیین زرتشت - کتیبه اردشیر بابکان - ادبیات دوره سامانی - ادبیات دوران اسلامی
  • صفحه 225
|
  • Mehdi Mahoozi Page 11

    Since antiquity, the two historical nations of Iran and India have had many things in common in terms of culture and language in particular during the reign of Akbar Shah and Aurangzeb. The propagation of the eloquent Persian language in the subcontinent of India in that period as well as consecutive journeys made by the Persian literates and historians to that land all, reveal to the great extent that Indian tradition in the eyes of Persians has had a mysterious attraction. In this article, attempt is made to point out clearly the influence of those historical traditions of the people in the subcontinent of India on the contemporary Persian history and literature.

    Keywords: Traditions, India, Iran, History, Contemporary Literature
  • Hojjat Tavassoli Page 28

    Mirza Ali Reza, known as Mirza Agha Jan and his nom de plume Partoe, the poet and calligrapher of thirteenth century (19th century A.D) lived sometime in between the years 1213-1304. He was one of the outstanding calligraphers of Naser al -Din Shah Court and his calligraphic collection together with his guilded Koran is kept in Malek and Royal libraries. His anthology includes, lyric ghazals, odes, and literary pieces composed on variety of subjects such as praise, description, sermon, and philosophy and was corrected and published by the writer of this article. The Renaissance Style in Partoe’s Poetry is evident and in this sense it is a reminder of Poetry of Saadi, Hafez and other predecessors. Also, his mastery in composing historical issues is another characteristic feature of his poetry which is more concerned with the repair and renovation and construction of mosques in Esfehan, and date of death of his contemporary poets which is often called upon by historians. This article attempts to portray him as a prominent poet and calligrapher in Gajar period.

    Keywords: Renaissance Style, Poets in Esfahan Region, Abulfoghara Poetic Society, Calligraphy, and guilding, historical issue, Partoe Esfahani
  • Afsaneh Varasteh far Page 42

    Berno Betelheim in “Psychoanalysis of fairy tales “provides a psychoanalytic interpretation of the fairy tales. This book immediately after publishing in the West received a wide range of readers. Inspired by Freud, Berno Betelheim in this work, psychoanalyses the elements of the tales, demonstrates how these tales help to solve childhood problems, and facilitates the growth of child’s character. In this article, attempt is made to use a sociological approach to show that at a time when the society did not have an understanding of childhood, it was not feasible to tell stories and fairy tales for children. Also, a psychoanalytic interpretation of childhood belongs to a modern society whereas these tales appeared well before the modern times.

    Keywords: Fairy tales, Psychoanalysis, Childhood, character, Society
  • Laila Hallaj zadeh Page 49

    In this article attempt is made to investigate the impact of Jahili poetry on Manouchehri’s poetry. Since many themes in Manouchehri’s poems are taken from the poetry of poets in this period of ignorance, this question arises that if this genre of Arabic poetry was not at his disposal, would we have witnessed such expressions in Manoucheri’s poetry or not? Meanwhile that this article answers the above question, it provides evidences to show the influence of subject matters used by Arab Poets on Manouchehri’s poetry.

    Keywords: Manouchehri, Jahili Poetry, Naturalism, Similie
  • Omidvar Maalmali Page 67

    Studying the circumstances under which sciences in the 7th and 8th century A. H developed, one notices the improvement and development of logical sciences and astronomy alongside rhetorical sciences and one finds out that among the shining stars in the realm of Persian Literature, Mowlavi is the eternal poet of all times. This article familiarizes the reader with Mowlavi’s extrovert thoughts, astronomy, astronomical devices, atmospheric phenomena, siding with the stars, omen, sinister, heavens, stars and constellations in Masnavi.

    Keywords: Astronomy, Astronomical devices, Atmospheric phenomena, Omen, Sinister, Heavens, Stars, Constellations
  • Masoumeh Karimian Page 100

    Since antiquity, man has been in search of his life’s fountainhead and the origin of creation and with reflection on this world has tried to unravel its mystery. After coming of Zoroaster in Iran and appearance of Mazdai rite, Ormazd and Ahriman have been regarded as two poles of creation and creators of good and evil. However, there are evidences and documents demonstrating that before believing in dualism, the idea of monotheism based on the unity of time preoccupied the mind of Iranians. Belief in Zarvan, god of time, had numerous consequences more than anything else, belief in fate (destiny), and predestined lot seized the mind of Persians for centuries. This idea penetrated through the minds of Iranian poets, thinkers and philosophers. Among them, Ferdowsi, the great Iranian epic poet, like others was no exception. It is assumed that determinism in Shahnameh more than anything else has roots in Zarvanism. In this article, first the origins of the idea and philosophy of Zarvanism in Old Persia, before and after Zoroaster is sought, then with citing evidences from Shahnameh, the roots of Zarvani Philosophy is pointed out.

    Keywords: Zarvan, Unity of time, Fate, Destiny, Good, evil, Zal, Ferdowsi, Shahnameh
  • Mohammad Sadeghi Page 121

    Nafsat al Masdour is a historical literary book, compiled by Mohammad Zydari Nassavi, Secretary of Sultan Jallaludin Kharazmshah, written in a superficial and embellished prose in the first half of the seventh century. And the late Dr A. H. Yazdgherdi wrote a commentary on it and corrected it. Irony is one of the literary devices in the Persian Literature, and ever since antiquity it fascinated many rhetoricians. In this article the definition of irony is looked into, and its different forms is explored and exemplified according to the ancients, then its diverse forms in the order of occurrence is dealt with. یکی از صور (شکل) پویای خیال در ادب پارسی است که دانش مندان علم بیان از دیر زمان تاکنون بدان اقبال نموده اند. در این مقاله، پژوهنده تعریف کنایه را مورد مداقه قرار داده، سپس انواع آن را از نظر قدما بیان نموده و برای هر کدام به ذکر چند مثال بسنده کرده است. آن گاه به بازجست اقسام کنایه به ترتیب بسامد پرداخته است.

    Keywords: Allusion, Hint, Exposition, Symbol, Irony
  • Khorshid Nourouzi Pages 133-147
    Makhzan al-asrar is the first of the fifth treasures of Nezami Ganjavi whose enormous semantic ambiguities and sophistications challenged many scholars to comment and interpret its verses.  In this article attempt is made to criticize and analyze the contents of commentaries written on this masterpiece.  In addition to familiarizing the reader with the complex verses of this Masnavi, compiling and evaluating different shades of meanings explained by the commentators, correcting the errors made in the paraphrasing of some verses, selecting the most correct meaning of verses, and also recognizing the source of discord between commentators’ point of views reflected in their commentaries on Makhzan al-asrar are purposes of this article.
    Keywords: Nezami Ganjavi, Makzan al-asrar, content analysis, Comparative Criticism
  • Mahmood Sadegh Zadeh Pages 148-166

    The concept of Reformation and modernism is one of the main, wide scope and diverse subjects in constitutional period and intellectuals and constitutionalists each had a certain impression of it which later caused conflicts and created many historical, cultural and political problems.  Farrokhi Yazdi, considering his political tendencies and his thoughts and his harsh critical style, seriously believed in fundamental reform, revival of ideas and acquisition of western science and technology and in his political fights this has been his constant preoccupation. Thus, the most frequent subject matter in his editorials was concerned with direct criticism against the dogmatic regime, and flimsy parliament, also reform, idealism, and modernism.  As yet not a single research has been done on this aspect.  Attempt is made in this article to criticize and investigate Farrokhi’s viewpoints on Reformation and Modernism based on the result of reviewing and analysis of newspapers, editorials, and his poetry from the following perspectives: A- Obstacles and problems on a way to Constitutionalism, Revolutionary Reforms B- Necessity for Revolutionary Reforms and  influential factors involved C- Modern Approaches and acquisition of western science and technology

    Keywords: Constitutionalism, Farrokhi Yazdi, Essays, Poems, Reformation, Modernism, Acquisition of Western Science, Technology, Priorities, Drawbacks
  • Ali Gholami Pages 167-188
    Following the advent of printing industry in Iran and the publishing of the first Iranian newspapers by the Gajar Court, its growth and revival, a new literary genre, journalistic genre, found its way into the Persian prose.  Since at that time, this journalistic language was quiet new in the country, articles of newspapers were written in the same eloquent style as was used for writing Court correspondences.  This difficult language was neither well understood nor liked by the public, since it did not reflect their pains, complaints and their wishes.  Thus, it was not well received by the people and with the victory of Constitutional Revolution and the freedom of journalism from the absolute monopoly of Court, this sublime style began to decline. This article by painting a picture of the journalistic atmosphere of Gajar Court, discusses its prose features, and deals with the reasons for its decline.
    Keywords: Archaic Prose, Journalistic Prose, Courtly writing Style
  • Maryam Tavousi Pages 189-199
    In Persian Dictionary Soroush equals Gabriel, the archangel, and is introduced as the deliverer of God’s message to prophets and selected men of god. It has been written that Soroush is an angel that brings good news and in most dictionaries with slight differences all regarded it as Gabriel. However, Soroush in the Persian Literature before Islam and in Avestai culture and Zoroaster’s Literature, and Middle Persian has another definition and has other duties which are dealt with in the text of this article.  Thorough investigation of the sources before Islam in Pahlavi and Avestai manuscripts to date reveals that more than twenty duties in this world and the other world is attributed to Soroush whereas his duty as messenger is regarded as one out of many.
    Keywords: Souroush, Avesta, Pahlavi Manuscripts, Souroush Yasht
  • Sayyed Mahmood Elham Bakhsh, Zohreh Ramazani Pages 200-220
    Ali Dashti (1273-1360) is one of the distinguished writers who upon  publishing the notes”Ayyam Mahbas” in 1301 joined the simple style writing movement in Contemporary Prose.  Apart from this work, many other works in variety of genres such as translation, journalism, story, and literary criticism all share this characteristic.  However, in his prose, particularly his first works, there are considerable numbers of Arabic terms which apparently deviates his prose from the simplicity in terms of choice of diction. The density of such terms has drawn the attention of critics to an extent which they regard this feature as a great shortcoming in his writing style and even comparing his prose particularly in his articles with that of his contemporaries,  they place his prose alongside courtly prose and regard it as a continuation of the same tradition. In this article, the impact of Arabic terms on the simplicity of Dashti’s prose, in particular his critical works is investigated.
    Keywords: Ali Dashti, Contemporary Prose, Simple Style Writing, Arabic terms
  • Gholam Hossein Heydari Pages 221-227
    The vast realm of the Persian Literature demands an eclectic research for its recognition. The means to achieve this end is the great enthusiasm to fly over this vast continent in order to catch a glimpse of different periods in the history of Persian Literature and strive to remove shadows of ambiguities where possible.
    Keywords: Ancient Persian Literature, Zoroasther Faith, Inscription of Ardeshir Babakan, Literature in Samanid, Islamic Period