فهرست مطالب

پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی - پیاپی 6 (پاییز و زمستان 1391)

نشریه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی
پیاپی 6 (پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • قربانعلی قربان زاده سوار، خلیل قلخانباز، مهدی رحمتی صفحه 1
    امنیت اجتماعی یک مقوله بنیادین در حیات جامعه است که عوامل متعدد در تقویت یا تضعیف آن نقش دارند و از جمله این عوامل جنگ نرم است. امنیت اجتماعی با ارزش های جمعی انسان در زندگی اجتماعی ارتباط نزدیک دارد و جنگ نرم در صدد است تا افراد و اقشار جامعه هدف را با خود همسو کند. ارزش های جمعی، حلقه پیوند امنیت اجتماعی و جنگ نرم محسوب می گردد؛ زیرا ارزش های جمعی از یک سو عامل همبستگی و وفاق جامعه می باشد و از سوی دیگر چون ارزش های جمعی باعث هنجارمندی روابط افراد در عرصه های گوناگون حیات عمومی انسان می شود، عامل تقویت امنیت اجتماعی است. به طور کلی، استقرار ارزش های جمعی باعث افزایش استحکام هنجارها و کاهش هنجارشکنی در جامعه و نظام شده و ثبات، تعادل و امنیت اجتماعی از این طریق، تقویت می-گردد و جنگ نرم با تضعیف مجموعه ارزشی و هنجاری جامعه باعث اختلال در سیستم امنیت جامعه می شود.
    کلیدواژگان: هنجارهای جامعه، ارزش های جمعی، جنگ نرم، امنیت اجتماعی
  • غلامرضا سلگی صفحه 23
    از جمله حوزه های مورد مناقشه نرم بین جمهوری اسلامی و نظام سلطه، پدیده ای نوین و پیچیده به نام «جنگ نرم» و مفاهیم مرتبط با آن است. برخلاف میل کسانی که می پندارند جنگ نرم موضوعیت عینی ندارد، باور ما این است که انقلاب اسلامی با جنگ نرم همه جانبه و بس عمیق و فراگیری روبه روست که باید از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار گیرد. واقعیت این است که نظام سلطه، همه یافته ها و بافته های خود را که طی قرن ها فراهم آورده است در برابر پدیده مقدس جمهوری اسلامی در معرض خطر می بیند و خود به وضوح می داند که تمام سحر و جادوهای انباشته و آشکار شده اش دیگر کارساز نخواهد بود؛ ولی با وجود این از تلاش دست نخواهد کشید و به صورتی مداوم و پیوسته در جنگ تمام عیار خود، چهره و شیوه های متفاوتی از خود بروز می دهد تا شاید بتواند همچنان سیطره خود را بر جهان کنونی حفظ نماید. در مقابل، انقلاب اسلامی نیز که نمود عینی و تجربه شده آن را در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شاهد هستیم، دست بسته نخواهد بود و با پیام خود می تواند عقل و قلب انسان ها را به اقناع و نه اغوا با خود همراه سازد و راه را برای نظم و اداره نوین جهانی همسو با آموزه های اسلامی و فطرت الهی انسان ها هموار سازد. در این مقاله، نگارنده با مطالعه اسنادی، میدانی و همچنین تجزیه و تحلیل منابع کتابخانه ای و به بوته نقد گزاردن یافته های ارائه شده نزد تعدادی از صاحب نظران در قالب «مدل کارکردی قدرت نرم»، فرآیند شکل گیری جنگ نرم را با نگاهی متفاوت از قبل، ارائه و مفاهیم جدیدی نظیر «قدرت نرم مشروع و نامشروع» و «بازدارندگی نرم» را به گنجینه غنی ادبیات انقلاب اسلامی اضافه نموده است.
    کلیدواژگان: نرم، قدرت نرم، قدرت نرم مشروع، قدرت نرم نامشروع، فرآیند شکل گیری جنگ نرم، بازدارندگی نرم، دفاع نرم
  • ایوب پورقیومی صفحه 53
    برخی معتقد به وقوع جهش برای تحقق جامعه مهدوی هستند؛ اما عده ای این مهم را حاصل یک فرآیند طبیعی به سمت ظهور می دانند. آنچه در تایید نظر گروه دوم به نظر می رسد، این است که گرچه ممکن است در فرآیند تحقق جامعه مهدوی حرکات معجزه آسایی نیز اتفاق بیفتد، اما جهت گیری کلی این حرکات و همه عوامل آن، یک مسیر طبیعی را طی می کنند. بنابراین، از یک سو تمدن مادی و دستگاه استکبار، باید به نقطه اوج رسیده و بالاترین حد اقتدار را پیدا کرده و به نقطه نهایی ظرفیت خود برسد و از دیگرسو، چون بافت این دستگاه با فطرت انسان سازگار نیست، طبیعتا باید یک نوع ناهماهنگی بین اقتضائات فطری انسان و این تمدن مادی بروز یابد که موجب وقوع یک نارضایتی عمومی از تمدن موجود گردد. این مسیر طبیعی همان چیزی است که الآن در جهان به چشم می خورد، یعنی تمدن استکباری به نقطه اوج خود رسیده، اما در عین حال، یک نارضایتی عمومی از باطن جامعه بشری (و حتی در مهد خود این تمدن) نسبت به وضعیت محتوایی و مدیریت فعلی آن درحال شکل گیری است. به نظر می رسد بیداری اسلامی اخیر در خاورمیانه و شمال آفریقا، که متاثر از الگوی انقلاب اسلامی ایران است، بازتاب این مساله در جهان اسلام و در عین حال بسترساز مسیری طبیعی برای تحقق جامعه جهانی مهدوی باشد. این پژوهش که از نوع کاربردی است، با روش تحلیل داده ها ضمن تحلیل چرایی وقوع انقلاب های اخیر در کشورهای اسلامی، به بررسی بیداری اسلامی و نقش آن در تحقق جامعه جهانی مهدوی پرداخته است.
    کلیدواژگان: بیداری اسلامی، جامعه مهدوی، انقلاب اسلامی، جهانی شدن، خاورمیانه
  • محمدحسین رجبی دوانی، امین طاهرآبادی صفحه 85
    انقلاب اسلامی ایران به سال 1357 شمسی (1979)، منشا تحولات و دگرگونی های عظیمی در عرصه های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بوده است. در واقع وقوع انقلاب اسلامی ایران، تقریبا اکثر تحلیل گران و نخبگان را که در چارچوب فضای مدرنیستی، تحولات سیاسی– اجتماعی را پیگیری می نمودند، به تفکر واداشت. تجربه غربی سیر تحولات سیاسی و اجتماعی پس از رنسانس، حاکی از افول نقش دین و مذهب در شکل دادن به تحولات داشت؛ اما آنچه در بروز تحولات در انقلاب اسلامی همواره مورد نظر اندیشمندان جامعه شناسی سیاسی بوده است، مساله نقش دین و جایگاه مذهب شیعه در تغییرات و کنش های اجتماعی - سیاسی است. در این میان تعامل روحانیت شیعی و قدرت سیاسی در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن، از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به خصوص جایگاهی که روحانیت شیعی در نظام سیاسی کشور احراز کرد و نقش برجسته ای که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نظام جمهوری اسلامی در ایران در قالب اصل ولایت فقیه، در جهت دهی و مدیریت کلان کشور برعهده گرفت. در این مقاله به راستی آزمایی ادعایی پرداخته ایم که مدعی است، مرجعیت شیعی همواره دارای نقش اساسی در روند تحولات سیاسی و اجتماعی جامعه ایرانی – به ویژه بحران اجتماعی پس از انتخابات سال 1388 – می باشد و بدون شک مدیریت الهی و پیامبرگونه رهبر معظم انقلاب، پیروزی حماسی مردم در فتنه 88 را رقم زد.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، روحانیت شیعی، مرجعیت، انتخابات ریاست جمهوری 88، حضرت آیت الله خامنه ای
  • محمد شفیعی فر، محمد الوندی صفحه 121
    آنچه که امروزه در تحلیل جنگ ها مورد نظر کارشناسان نظامی قرار می گیرد و رویکرد آنها را نسبت به جنگ مشخص می نماید، توجه به ارکان سخت افزاری موجود در رویارویی با دشمن است. در این رویکردها، کشورها دارای ظرفیت مشخص سخت افزاری و یک رشته منافع ملی عینی و بیرونی در جهان خارجی و ارجحیت های پیشینی معینی هستند که تصمیم گیری های عرصه نبرد را بر اساس یک منطق ابزاری و انتخاب عقلانی بر مبنای آن قرار می دهند. پرداختن به دفاع مقدس با این رویکرد ما را به بن بست در تحلیل می رساند؛ چرا که بر مبنای رویکرد رئالیستی، کشوری که در برابر دشمن دارای ظرفیت های سخت افزاری یکسانی نیست عملا راهی جز تسلیم ندارد. این در حالی است که ایران توانست در برابر هجمه همه جانبه عراق که با تکیه بر توان نظامی جهانی صورت پذیرفت در جنگ پیروز شود. یکی از جنبه های اصیلی که ما را در تحلیل دفاع مقدس یاری می کند توجه به ظرفیت اسلام و رهبری جامعه اسلامی در بسیج و جلب مشارکت داوطلبانه مردم به عنوان رکن اصلی دفاع که از آن به نیروی انسانی تعبیر می شود، می باشد. امام خمینی(ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی در طول دوران دفاع مقدس با استفاده از ظرفیت های موجود در آموزه های اسلامی با ایجاد یک گفتمان فرهنگی مبتنی بر شباهت جویی به عناصر اصیل آموزه های اسلامی، مانند فرهنگ عاشورا، جنگ احد، تحمل مشقات و سختی ها در جنگ توسط پیامبر و اهل بیت(ع) و مولفه ها و آموزه های اخلاقی اسلام، سعی در القای یک هویت جدید به مردم ایران بر اساس شباهت جویی به رفتار اهل بیت نمود و گستره و جغرافیای جدیدی را در مبارزه بر اساس اسلام ایجاد نمود که ضامن حضور مردم در جبهه ها بود. امام(ره) با تکیه بر الگوگیری و شباهت جویی به رفتار اهل بیت و یاران با وفای ایشان در جنگ ها سعی در اعمال رهبری و ترغیب افراد مسلمان جامعه ایران به حضور در جبهه های نبرد نمود تا بدین طریق هم اسباب رشد و هدایت مردم را به واسطه پیروی از آموزه های اصیل اسلامی فراهم نماید و هم مبتنی بر این گفتمان، جنگ را رهبری نمایند. این مقاله درصدد است ضمن بازنمایی عناصر و مولفه های فرهنگی به کار رفته توسط حضرت امام (ره) در ایجاد گفتمان فرهنگی شباهت محور، به آموزه های اصیل اسلامی کیفیت و نقش این گفتمان را در رهبری عرصه نبرد نشان دهد.
    کلیدواژگان: رهبری امام خمینی(ره)، دفاع مقدس، گفتمان فرهنگی شباهت محور، اهل بیت(ع)
  • محمدباقربابایی (طلاتپه) صفحه 145
    نقش مهم فرهنگ در جهت دهی به رفتارهای سیاسی، اقتصادی، نظامی و اجتماعی باعث شده است که امروزه از قدرت فرهنگ به عنوان یک عامل مهم در تعاملات اجتماعی و پایداری و مانایی فرهنگ ها یاد شود؛ سپاه پاسداران نیز از این امر مستثنا نبوده و برای تداوم مانایی و پایایی، نیازمند حفظ فرهنگ پاسداری در بستر زمان می باشد. چراکه نهاد سپاه و فرهنگ پاسداری مترتب بر آن یکی از زایش های مبارک انقلاب اسلامی است که به فرمان رهبر کبیر انقلاب شکل گرفت. بی شک همان عامل ایجادی که باعث خیزش این روحیه و تحولات بزرگ شده است، عامل پایداری و مانایی این حرکت نیز خواهد بود. این مقاله با هدف پاسخ دهی به این سوال اساسی شکل گرفت که: قدرت فرهنگ از چه هویتی برخوردار است و چگونه می توان با جهت دهی عناصر قدرت فرهنگی، مانایی و پایایی فرهنگ پاسداری انقلاب اسلامی را حفظ نمود و پاسداران انقلاب را به سپر دفاع همه جانبه در عرصه های مختلف مجهز نمود؟ مطالعه و تحلیل داده بنیان و تبیین گویای این واقعیت گردید که با جهت دهی درست و صحیح عناصر فرهنگی فرهنگ پاسداری، می توان به این توانمندی دست یافت و با به کارگیری توان تکنولوژیکی روز و به روز سازی آموزه های فرهنگ پاسداری بتوان پاسخ گوی نیازها و تهدیدات در حوزه های مختلف گردید و سپر دفاع همه جانبه را برای دفاع از کیان اسلامی فراهم نمود.
    کلیدواژگان: قدرت، فرهنگ، قدرت فرهنگی، فرهنگ پاسداری، عناصر فرهنگی
  • محمد جواد سبحانی فر، ابوالقاسم مردمی صفحه 177
    از میان همه خصوصیات و فضایل اعلای امیر المومنین علی(ع)، شاید اعجاب آورترین آنها، عدالت ایشان را می توان بیان کرد که آن حضرت نه تنها در بیان و در بعد فردی، بلکه در عمل فردی و در جامعه و مسند حکومتی و مدیریتی نیز در هیچ شرایط و موقعیتی، از اعمال آن فرو نگذارده است. به این سبب، کنکاش در زوایای بیان نظری وسیره عملی آن بزرگوار در مساله عدالت برای جامعه ای که می خواهد پایه های حکومتی و مناسبات اجتماعی خود را بر مبنای دینی و دستورات الهی پایه گذاری کند، بسیار ضروری می نماید؛ چرا که آموزه های حکیمانه آن حضرت در این زمینه به همراه سیره عملی ایشان می تواند برای چنین جامعه ای الگوی عملی بسیار شایسته ای قرار گیرد. لذا در این مقاله تلاش شده است که به روش توصیفی – تحلیلی و تحلیل محتوا به این مساله پرداخته شود که برای این منظور بعد از بیان نظری این مساله در قران کریم و در دیدگاه پیامبر بزرگوار اسلام(ص)، ابعاد مختلف عدالت از منظر امیر المومنین علی(ع) و در سیره آن حضرت مورد بحث و بررسی قرار گرفته و تلاش شده است که حتی المقدور برای عملی شدن آن پیشنهادهایی ارائه شود.
    کلیدواژگان: علی(ع)، عدالت، جامعه، فرهنگ علوی
  • غلامعلی رشید، امین پاشایی هولاسو صفحه 205
    هدف از بیان این مقاله، ارائه مدلی است مبتنی بر مدیریت دانش جهت ترویج فرهنگ دفاع مقدس و تلاش می شود به این پرسش پاسخ داده شود که: بر اساس کدام مدل مدیریت دانش می توان فرهنگ دفاع مقدس را بهتر ترویج داد؟ برای پاسخ به این پرسش، با بررسی ادبیات موجود در حوزه مدیریت دانش، چهار فرضیه با متغیرهای مستقل «اجتماعی سازی، برونی سازی، درونی سازی و ترکیب کردن» تدوین شد. این پژوهش با روش توصیفی- پیمایشی انجام شد و جامعه آماری آن کلیه کسانی بودند که علاوه بر آشنایی با مدیریت دانش با دفاع مقدس و ارزش های آن آشنا بوده، که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از یک پرسشنامه محقق ساخته متشکل از 24 گویه استفاده شد که ضریب آلفای کرونباخ برای سوالات پرسشنامه برابر 86/0 می باشد؛ همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی تک نمونه ای استفاده گردید که عمده ترین نتایج آن به این قرار است: مدل نوناکا و تاکئوچی به عنوان یک روش مناسب برای مدیریت دانش، جهت ترویج فرهنگ دفاع مقدس است که بر اساس این مدل، فرضیه اجتماعی سازی بیشترین تاثیر را داشته و فرضیه های دیگر به ترتیب: درونی سازی، ترکیب کردن و برون سازی در مراتب دیگر قرار گرفته اند. نتیجه این که برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس باید بین افراد، با استفاده از نظریه های اجتماعی، همکاری ایجاد کرد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، دانش ضمنی، دانش تصریحی، فرهنگ سازمانی، فرهنگ دفاع مقدس
|
  • Qorbanali Qorbanzadeh Savar, Khalil Qolkhanbaz, Mehdi Rahmati Page 1
    Social security is a fundamental issue in the life cycle of a society and various factors including soft war are involved in strengthening or weakening it. Social security is closely related to the corporate values of man in social life and soft war seeks to make the individuals and groups of the target community follow its objectives. Collective values are said to be the link between social security and soft war since they result in cohesion and harmony in a society، on the one hand، and reinforce social security، on the other، as they lead to the development of normative relations among individuals in various spheres of public life. In general، the establishment of corporate values leads to the reinforcement of norms and reduction of norms violation in a system or a society and social stability، balance and security are، accordingly، strengthened. In contrast، soft war causes disruption in the security system of a society through weakening the values and norms of a society.
    Keywords: norms of a society_collective values_soft war_social security
  • Gholamreza Solgi Page 23
    Among the areas of soft dispute between the Islamic Republic and the hegemonic system is a new and complex phenomenon called «soft war» and the concepts associated with it. In contrast to those who think that soft war does not really exist، we believe that the Islamic Revolution is faced with a multilateral، profound and wide-ranging soft war which has to be examined from different angles. The fact is that the hegemonic system feels all that it has gained during the centuries is being endangered by a holy phenomenon called the Islamic Republic and they clearly know that all their covert and overt witchcraft will no longer work. In spite of this، they will not quit their attempts and will constantly carry on their full-fledged hostility using novel techniques and wearing new masks so that they may maintain their dominance over the world. However، the Islamic Revolution، whose manifestation is observed in the Islamic Republic of Iran، will not have its hands tied and، with its message، will attract the minds and hearts of people by persuasion، not by enticement، and will pave the way for the new world order and administration relying on the Islamic teachings and the Divine nature of humans. In this article، following a documentary and field study، analyzing library resources and offering his findings in the form of «the functional model of soft power» to a number of experts to be criticized، the author looks at the process of soft war formation from a different angle and adds some new concepts such as «legitimate and illegitimate soft power» and «soft deterrence» to the rich literature of the Islamic Revolution.
    Keywords: soft, soft power, legitimate soft power, illegitimate soft power, the process of soft war formation, soft deterrence, soft defense
  • Ayyub Purqayyumi Page 53
    Some people believe that for the Mahdavia community to be established، some kind of metamorphosis needs to take place but others think this important phenomenon is the outcome of a natural process toward the appearance of Imam Mahdi. What seems to confirm the idea of the second group is that although some miraculous acts are likely to occur in the process of the establishment of the Mahdavia community، they will follow a natural direction and their causal factors will be natural as well. Therefore، on the one hand، the material civilization and the arrogance system should reach its peak، acquire the highest possible authority and fulfill its ultimate potential and، on the other hand، since the structure of this system is at odds with human nature، some kind of inconsistency between the natural requirements of man and this secular civilization should occur leading to a public dissatisfaction with the existing civilization. This natural course is what we see in the world today; that is، the arrogant civilization has reached its peak and، at the same time، a general dissatisfaction with its essence and current management is taking shape from inside the human community (and even in the cradle of this civilization). It seems that the recent Islamic awakening in the Middle East and North Africa، which has been influenced by the pattern of Iran''s Islamic Revolution، is the reflection of this phenomenon in the Islamic world and، at the same time، naturally it lays the ground for the establishment of the global Mahdavia community. Analyzing the causes of the recent revolutions in the Islamic countries، this applied research work explores Islamic awakening and its role in the establishment of the global Mahdavia community.
    Keywords: Islamic Awakening, the Mahdavia community, the Islamic Revolution, globalization, the Middle East, North Africa
  • Dr. Mohammad Hussein Rajabi Davani, Amin Taherabadi Page 85
    The 1979 Islamic Revolution of Iran has been the origin of massive changes in the social، political and cultural arenas. In fact، the occurrence of the Islamic Revolution in Iran made most analysts and experts following the socio-political developments within the modernistic framework start thinking. The Western experience of the post-Renaissance socio-political developments suggested the declining role of religion in shaping changes but what has been of significance for the political sociologists about the changes associated with the Islamic Revolution is the role of religion and Shiism in shaping the socio-political changes and practices. Meanwhile، the interaction between the Shiite clerics and political power in instigation and victory of the Islamic Revolution and in its aftermath، particularly the status that the Shiite clerics achieved in the political system of the country and the prominent role they played in establishing the Islamic Republic on the basis of velayat-e faqih in Iran following the victory of the Islamic Revolution and in overall steering and managing the country، is of great importance. This paper is aimed at verification of the claim that the Shiite leadership has always assumed a vital role in the course of the socio-political developments of the Iranian community، particularly in the social crisis following the 2009 elections and undoubtedly the divine and prophet-like leadership of the Supreme Leader caused the people’s epic victory in the 2009 sedition.
    Keywords: the Islamic Revolution, the Shiite clerics, authority, the 2009 presidential elections, Ayatollah Khamenei
  • Dr. Mohammad Shafieefar, Mohammad Alvandi Page 121
    Today، what military experts consider in their analysis of battles and what determines their approach to war is the existing hardware elements utilized in confronting the enemy. According to this approach، every country has a definite hardware capacity and the battlefield decisions are made on the basis of a set of explicit and extrinsic national interests، predetermined preferences and logical procedures. Dealing with the Sacred Defense in terms of this approach blocks our analysis as، according to the realistic approach، a nation which does not have the same amount of hardware potential as its enemy has no option but to surrender. However، Iran managed to win the war although the Iraqi full-fledged assault was carried out by making use of international military capabilities. One of the genuine factors which facilitates our analysis of the Sacred Defense is to consider the potential of Islam and the leadership of the Islamic community to mobilize the people and attract their voluntary participation as the main pillar of defense known as manpower. Imam Khomeini (rah.)، as the leader of the Islamic Revolution during the Imposed War، attempted to instill a new identity in Iranians by trying to bear resemblance to Ahlul Bayt (a. s.) in behavior and to form a new scope and geography in Islamic campaign which guaranteed people’s presence in war fronts. He accomplished all this by making use of the existing potentials in Islamic teachings and generating a cultural discourse based on the genuine elements of the Islamic teachings such as the culture of Ashura، the Battle of Uhud، the Prophet and Ahlul Bayt’s (a. s.) tolerance of hardships and difficulties in battles and the ethical elements and teachings of Islam. Following the example of Ahlul Bayt (a. s.) and trying to bear resemblance to them and their loyal followers in behavior during war time، Imam Khomeini (rah.) attempted to persuade the Iranian Muslims to attend the war fronts so that he could guide people by having them follow the genuine teachings of Islam and manage the war on the basis of this discourse. Representing the cultural elements utilized by Imam Khomeini (rah.) to create the resemblance-oriented cultural discourse، this paper seeks to explore the nature and role of this discourse in leading the battle arena.
    Keywords: Imam Khomeini's (rah.) leadership, the Sacred Defense, resemblance, oriented cultural discourse, Ahlul Bayt (a.s.)
  • Dr. Mohammad Baqer Babaee Page 145
    Today، the significant role of culture in directing political، economic، military and social behaviors has caused culture power to be considered an important factor in social interactions and in the persistence and survival of cultures. The Islamic Revolutionary Guards Corps is not an exception to this rule and to persist and survive، it has to preserve its culture over time since this institution established under the order of the great leader of the Revolution and the culture governing it are among the auspicious products of the Islamic Revolution. Undoubtedly، the very causal factor that led to the rise of this mood and the great changes will also help the persistence and survival of this movement. The present paper is aimed at answering this basic question: What is the nature of culture power and how can the persistence and survival of the Islamic Revolutionary Guards’ culture be guaranteed and the Revolutionary Guards be equipped with a full-fledged defense shield in different arenas? The analysis of the data suggest that this objective can be achieved by directing the cultural elements of the Islamic Revolutionary Guards’ culture correctly and the threats in various areas can be tackled and a comprehensive defense shield can be furnished to defend the Islamic world by making use of the modern technological capabilities and updating the teachings of the Islamic Revolutionary Guards’ culture.
    Keywords: power, culture, culture power, the Islamic Revolutionary Guard's culture, cultural elements
  • Dr. Mohammad Javad Sobhani, Dr. Abulqasem Mardomi Page 177
    Perhaps، justice is the most amazing issue among the supreme qualities and virtues of Imam Ali (a. s)، the Commander of the Faithful. He did not neglect justice under any circumstances، neither in word and in the individual aspects of life nor in deed and in the social aspects of life and in administrative and managerial positions. Thus، it is imperative for a society seeking to establish its administrative foundations and social relations on the basis of religious principles and divine commands to explore the theoretical and practical aspects of justice in Imam Ali’s (a. s) life since his wise teachings along with his practical life can be a praiseworthy، functional model for such a community. Hence، this paper attempts to deal with this issue using a descriptive-analytical and content analysis method. For this purpose، first، the theoretical aspects of this topic in the Holy Quran and from the Prophet’s (p. b. u. h.) perspective are explored. Then، the various aspects of justice from the perspective of the Commander of the Faithful (a. s.) and in his practical life are discussed and، finally، an attempt is made to offer some practical implications.
    Keywords: Ali (a.s.), justice, society, culture, Alawite culture
  • Dr. Gholamali Rashid, Amin Pashaee Hulasu Page 205
    The present paper is aimed at offering a model based on knowledge management to promote the Sacred Defense culture. In fact، the paper attempts to answer this question: On the basis of which knowledge management model can the Sacred Defense culture be promoted? To answer this question، the existing knowledge management literature was reviewed and four hypotheses with the independent variables of «Socialization، externalization، internalization and synthesization were developed. This research was carried out using the descriptive-survey method and its population included those who were familiar with both knowledge management and the Sacred Defense and its values. The subjects were selected on the basis the random cluster sampling method. The data was collected through a researcher-made questionnaire which included 24 items and the Cronbach’s Alpha Coefficient of the questionnaire items was 0. 86. The data was analyzed by one-tailed t-test and the main findings are as follows: the Nonaka and Takeuchi model is a desirable approach for the promotion of the Sacred Defense culture. According to this model، socialization hypothesis has the highest influence and the other hypotheses are internalization، synthesization and externalization، respectively. The basic finding of the present study is that to promote the Sacred Defense culture، we need to create a sense of cooperation among individuals using social theories.
    Keywords: knowledge management, implicit knowledge, explicit knowledge, organizational culture, the Sacred Defense culture