فهرست مطالب

مدیریت در دانشگاه اسلامی - پیاپی 4 (زمستان 1391)

نشریه مدیریت در دانشگاه اسلامی
پیاپی 4 (زمستان 1391)

  • 176 صفحه، بهای روی جلد: 25,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1392/12/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسن زارعی متین صفحه 554
  • سید حسین اخوان علوی صفحه 555
    هدف
    «بحران»، یکی از مسائل مهم سازمان های امروز است. حوزه معرفتی مدیریت بحران، معرفت و مهارت لازم برای اداره بحران را ارائه می کند. الگو سازی، یکی از انواع نظریه پردازی ها در این حوزه است. فرض اساسی الگوی مدیریت بحران این است که برای اداره بحران، بهترین الگو برای عمل وجود دارد. بخش قابل توجهی از نظریه ها و الگو ها در مدیریت بحران بر اساس تجربه رهبران و مدیران موفق تدوین شده است. امام خمینی(ره) یکی از موفق ترین مدیران بحران در قرون اخیر است. تبیین الگوی مدیریت بحران امام(ره) ضروری و مهم است. دیدگاه امام خمینی(ره) درباره بحران، مبتنی بر دیدگاه قرآنی است.
    روش
    در این مقاله، با استفاده از روش موردکاوی و تحلیل محتوا، مدیریت امام خمینی(ره) در 11 بحران بزرگ بررسی شده است. اطلاعات لازم برای مطالعه بحرانها از مجموعه 22 جلدی صحیفه امام به دست آمده است.
    یافته ها
    با استفاده از نتایج تحلیل بحرانها، الگوی مدیریت بحران امام خمینی(ره) در قالب الگوی سه مرحله ای قبل، حین و بعد از بحران تبیین شده است.
    نتیجه گیری
    الگوی کلی مدیریت امام خمینی (ره) در بحران را می توان در سه مرحله قبل از بحران (پیش بینی، تحلیل و تبیین، پیشگیری)، حین بحران (کنترل، مقابله) و پس از بحران (حفظ آمادگی، بهره برداری از نتایج، جلوگیری از بهره برداری دشمن، تلاش برای کم کردن تبعات) معرفی کرد.
    کلیدواژگان: بحران، مدیریت بحران، الگوی مدیریت بحران امام خمینی (ره)
  • چالش های مدیریتی طرح های پژوهشی کلان ملی و کاربست برنامه ریزی سلول عصر مدار برای مواجهه با آنها / مورد مطالعه: طرح های پژوهشی کلان ملی مصوب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری
    علی اصغر پورعزت، هاشم سوداگر، نسرین بیگدلو، سیده الهه عباسی صفحه 577
    هدف
    اجرای پروژه های پژوهشی کلان ملی، نیاز به اتخاذ تدابیر ویژه ای دارد که چالشها و مشکلات پیش روی سیستم، مجری پروژه را مهار کند. تصویب ده ها طرح پژوهشی کلان ملی، پرداختن به الگوی مدیریتی چنین طرحهایی را ضروری می نمایاند. بنابر این، اهداف اصلی پژوهش حاضر عبارتند از: الف) پیش بینی چالش های فرا روی اجرای طرحهای پژوهشی و فناوری کلان ملی مصوب شورای عالی عتف؛ ب) طراحی الگوی برنامه ریزی راهبردی مناسب برای مدیریت این طرحها.
    روش
    این پژوهش در دو گام اصلی ساماندهی شد. نخست، طی انجام مصاحبه هایی نیمه ساختار یافته با گروهی از خبرگان و با بهره گیری از روش تحلیل مضمون برای تجزیه و تحلیل محتوای مصاحبه ها، چالش های اجرای طرحهای پژوهشی مورد مطالعه استخراج شدند. سپس الگوی مفهومی مناسب برای مدیریت طرحها، به گونه ای که پاسخگوی چالش های شناسایی شده باشد، طراحی شد.
    یافته ها
    خروجی گام نخست، فهرستی از چالش های اجرای طرحهای پژوهشی مورد مطالعه و ترسیم شبکه مضامین آنها، مشتمل بر 35 مضمون پایه و 11 مضمون سازمان دهنده بود که حول دو محور مهارتهای فنی- سیستمی و مهارتهای انسانی- اجتماعی تحلیل شدند. سپس برنامه ریزی سلولی عصرمدار به مثابه الگویی برای مدیریت این پروژه ها و مواجهه خردمندانه با چالش های پیش بینی شده، مورد تاکید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    سیستمی مورد نیاز است که امکان انعطاف در انتخاب و اجرای برنامه ها را افزایش داده، بتواند مراحل گوناگون کار را به صورت جدا از همدیگر مد نظر قرار دهد و تا حد امکان از ناهماهنگی و آزمون و خطا بپرهیزد. لذا بر امکان استفاده از سیستم برنامه ریزی سلولی عصرمدار تاکید شد؛ سیستمی که اجرای پروژه های کلان را در قالب ریزبرنامه های سلولی امکان پذیر کند. این سیستم با تجزیه پروژه های کلان در قالب ریزپروژه ها و ریزبرنامه های سلولی، امکان نگاه مستقل به طراحی و اجرای آنها را طی زمان فراهم آورده، همزمان این امکان را توسعه می دهد که بتوان پروژه را در قالب بسته های عمودی(در گذر زمان و عصرهای متوالی) و افقی(در یک زمان و یک عصر معین) هماهنگ کرد.
    کلیدواژگان: مدیریت پروژه های پژوهشی، شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری (عتف)، طرح های پژوهشی کلان ملی، برنامه ریزی سلولی عصرمدار
  • طراحی و تبیین الگوی سازمانی متعالی بر اساس نهج البلاغه / مطالعه موردی: موسسات آموزش عالی شهر مشهد
    محمد موسوی، امیرحسین امیرخانی، آیت الله سید صمصام الدین قوامی، احمد عربشاهی کریزی صفحه 597
    هدف
    هدف این تحقیق، دستیابی به الگویی برای سازمان متعالی با توجه به تعالیم ارزشمند نهج البلاغه بوده است.
    روش
    روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، پیمایشی- تحلیلی و مبتنی بر الگوی معادلات ساختاری است. ابتدا به استخراج ابعاد و عوامل متناسب با سازمان متعالی از نهج البلاغه اقدام و با استفاده از فن دلفی به نظرخواهی خبرگان گذاشته شد. پس از طراحی پرسشنامه، نمونه ای 154 نفره از جامعه آماری انتخاب و به جمع آوری اطلاعات اقدام شد.
    یافته ها
    مقدار شاخص KMO (0.911) نشان دهنده کافی بودن تعداد نمونه برای تحلیل عاملی است. مقدار آلفای کرونباخ برابر 0.957 و پرسشنامه از پایایی قابل قبول برخوردار است. برای دستیابی به الگو، الگوی معادلات ساختاری و تحلیل مسیر با نرم افزار لیزرل 8.50 مورد استفاده قرار گرفت. خروجی های نرم افزار نشان می دهند شاخصها در اندازه گیری متغیرهای پنهان موثرند و تمامی فرضیه های تحقیق مورد تایید واقع شده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های الگو، تاثیر شاخصها در اندازه گیری متغیرهای پنهان و تایید فرضیه ها، می توان گفت الگو مورد تایید واقع شده و بین ارتباط با خدا، ارتباط با دیگران و ارتباط با خود و سازمان متعالی با توجه به شاخصهای برگرفته شده از نهج البلاغه، ارتباط مستقیم، مثبت و معناداری برقرار است.
    کلیدواژگان: نهج البلاغه، تعالی سازمانی، سازمان متعالی، الگوی معادلات ساختاری، لیزرل
  • محمدحسین رحمتی، فاطمه نجفی صفحه 619
    هدف
    مقاله حاضر با هدف بررسی نشانه ها و تاثیرات اعتقادات اسلامی (نمودهای اسلامی) بر نحوه مدیریت در دانشگاه های ایران (به عنوان مظهر بارز مدیریت دانشگاه اسلامی) انجام شده است.
    روش
    داده های مورد نیاز این تحقیق که از حیث هدف، نوعی تحقیق بنیادی و از حیث روش، اکتشافی است، از طریق مصاحبه ساختاریافته با جامعه آماری تحقیق (30 نفر از خبرگانی که علاوه بر اشراف بر مباحث اسلامی، با مفاهیم مدیریت و سازمان آشنایی داشته و در دانشگاه تحصیل یا تدریس کرده اند) گردآوری شده و تحلیل یافته های حاصل از مصاحبه ها با روش تحلیل محتوا بوده است.
    یافته ها
    در خلال مصاحبه های صورت گرفته به طور کلی 135 اثر و نشانه در دانشگاه های اسلامی در ایران شناسایی شده که پس از حذف موارد تکراری، به طور خالص 38 اثر و نشانه، شناسایی و آمار تفصیلی نشانه ها در مقاله ارائه شده است. همچنین در مصاحبه ها بر توسعه شناسایی نمودها و نشانه های حاکم بر دانشگاه ها(که ناشی از باورهای اسلامی است) تاکید شده است.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از تحقیق نشان می دهد که می توان نشانه ها و آثار اعتقادات اسلامی(نمودهای اسلامی) بر نحوه مدیریت در دانشگاه ها را به طورکلی در پنج دسته، شامل فرهنگ سازمانی حاکم بر دانشگاه اسلامی، برنامه ریزی در دانشگاه اسلامی، ساختار فیزیکی، استفاده از فناوری و سیستمهای ارتباطی و ساختار سازمانی رسمی خلاصه کرد.
    کلیدواژگان: اسلام، عقاید اسلامی، دانشگاه اسلامی، مدیریت دانشگاه اسلامی
  • محمود شهابی، علیرضا دهقان صفحه 633
    هدف
    مقاله حاضردر صدد شناخت منابع کسب خبر در میان دانشگاهیان ایران و عوامل موثر بر آن است. پرسش اصلی مقاله این است که دانشگاهیان ایران ترجیح می دهند از چه منابعی خبر کسب کنند و چه کسانی از چه منابعی برای کسب خبر استفاده می کنند.
    روش
    این پژوهش به روش پیمایش انجام شده است.
    یافته ها
    دانشگاهیان ایران از 37 منبع خبری برای کسب خبر استفاده می کنند. این منابع خبری پس از تحلیل عاملی، به شش منبع اصلی تقلیل یافتند که عبارتند از: منابع خبری خارجی، آنلاین، سنتی داخلی، سازمانی- دانشجویی، سایتهای خبری اینترنتی مجاز و منابع خبری شفاهی. یافته ها همچنین حاکی از وجود رابطه معنادار بین اکثر متغیرهای مستقل و منابع خبری به عنوان متغیر وابسته است.
    نتیجه گیری
    نتایج کلی تحقیق حاکی از تایید تجربی نظریه استفاده و رضامندی و دو نظریه مکمل آن؛ یعنی نظریه مصرف خبر مبتنی بر عادت و نظریه رویکرد مجموعه ای به خبر است. نتایج تحقیق موید آن است که افراد از میان منابع رسانه ای و خبری متعدد، دست به انتخاب فعالانه و هدفمند می زنند و این انتخاب بر اساس نیازهای مخاطبان و رضامندی های مختلفی که منابع رسانه ای برای آنها فراهم می کنند صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: منابع کسب خبر، دانشگاهیان ایران، استفاده و رضامندی، خاستگاه اجتماعی
  • بررسی چالش های خصوصی سازی آموزش عالی / مطالعه تطبیقی در چه ار کشور منتخب
    علی ربیعی، زهرا نظریان صفحه 647
    هدف
    تجارب تاریخی در زمینه آموزش در ایران، حاکی از اداره به شیوه خصوصی و تاثیر و گستردگی آموزه های دینی همانند «وقف و خیرات در این حوزه» است. از سویی، خصوصی سازی در اصل 44 قانون اساسی، مطرح بوده و سیاست توسعه آموزش عالی خصوصی با توجه به مبانی اسلامی در برنامه سوم توسعه مورد توجه است؛ اما همواره با مشکلاتی مواجه بوده است. از این رو، مطالعه حاضر با هدف شناخت موانع و دستیابی به راهکارهایی با نگرشی اسلامی برای این روند در جمهوری اسلامی ایران سامان یافته و نیز با رویکرد توسعه ای، خصوصی سازی دانشگاه ها در چهار کشور را مورد بررسی قرار داده است.
    روش
    این مطالعه، از نوع مطالعات تحلیلی- توصیفی است که از طریق دریافت نظرات کارشناسان حوزه آموزش عالی به وسیله پرسشنامه باز و مطالعه اسنادی و به روش موردکاوی، در پاسخ به چالش های فراروی خصوصی سازی آموزش عالی سامان یافته است.
    یافته-ها: داده های تحقیق پس از جمع آوری و تحلیل محتوا، تحلیل شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان می دهد که چگونگی حمایت مالی از دانشجویان و نگرانی از کیفیت آموزش و پژوهش در دانشگاه ها و کیفیت کاری استادان، از مهم ترین چالش ها می باشند.
    کلیدواژگان: خصوصی سازی، آموزش عالی، ایران
  • اسد حجازی، حمیدرضا آراسته صفحه 669
    هدف
    هدف این پژوهش، تحلیل نقش مولفه های شناسایی شده بر بهره وری اعضای هیئت علمی از دیدگاه استادان دانشگاه خوارزمی بوده است.
    روش
    روش پژوهش حاضر، توصیفی و از جهت هدف، کاربردی است. لذا، ابتدا ابعاد مفهومی و مولفه های اساسی بهره وری اعضای هیئت علمی شناسایی و بر مبنای آن، عوامل، ملاکها و شاخصهای مناسب طراحی و تدوین شد. صاحبان فرایند برای تعیین مولفه های بهره وری اعضای هیئت علمی، اسناد و مدارک موجود در پایگاه های اطلاعاتی قابل دسترس در خصوص موضوع پژوهش بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی و استنباطی، تحلیل عامل اکتشافی، آزمون t، تحلیل واریانس و آزمون اندازه گیری های مکرر بهره گرفته شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادکه مولفه آموزش با میانگین 3.89 بیش از سایر ویژگی ها مهم تلقی شده و مولفه های بهره وری و خدمات اجتماعی با توجه به شاخص اهمیت در اولویتهای بعدی قرار دارند. همچنین بین مولفه های آموزش، پژوهش، خدمات اجتماعی و دیدگاه پاسخگویان بر حسب متغیر های جنسیت، سابقه کار و رتبه دانشگاهی نسبت به تاثیر گذاری مولفه ها بر بهره وری اعضای هیئت علمی تفاوت معنادار است.
    نتیجه گیری
    گسترش و تقویت افکار و ایده های نو در بین استادان، توزیع هدفدار و بهینه اعتبارات تحقیقاتی و تقویت زیرساختها و منابع در حوزه فناوری نوین، بهترین پیش بینی کننده بهره وری اعضای هیئت علمی اند. این پژوهش تلویحات و پیشنهادهایی برای مدیران و تصمیم سازان و همچنین پژوهشگران مطرح کرده است.
    کلیدواژگان: بهره وری اعضای هیئت علمی، مولفه ها، آموزش، پژوهش، خدمات اجتماعی
  • علی اصغر شیره پز آرانی، حسن شریفی بیدگلی صفحه 687
    هدف
    آموزش عالی در دو دهه گذشته، به عنوان نقطه کانونی تضمین کننده پیشرفت جامعه در سایر زمینه ها، مورد توجه واقع شده است. تحولات جدید به خصوص ظهور اقتصاد دانش بنیان، موجب شده تا ارتقای کیفیت، در اولویت سیاستگذاری آموزش عالی قرار گیرد. در این راستا، ابزارهای سیاستگذاری کیفیت برای حفظ و ارتقای کیفیت نظام آموزش عالی ارائه شده است. این مقاله به بررسی ابزارهای سیاستگذاری کیفیت آموزش عالی در جهان و ایران می پردازد. از جنبه سیاستگذاری عمومی در جهان و طبق نظریه سرمایه انسانی، کیفیت آموزش عالی معادل با سطح دانش و مهارت کسب شده به وسیله دانشجویان است.
    روش
    روش تحقیق، تحلیل محتوا است که با استفاده از آن، ابزارهای سیاستگذاری کیفیت آموزشی در ایران با تحلیل محتوای بیانات مقام معظم رهبری، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و نقشه جامع علمی کشور تحلیل شده است.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان می دهدکه در نظام سیاستگذاری آموزش عالی ایران، موضوعات مرتبط با کیفیت مورد بررسی و تاکید واقع شده است، اما ابزار نظارت دولت در قالب قوانین و مقررات به عنوان ابزار سیاستگذاری کیفیت مورد استفاده قرار می گیرد.
    نتیجه گیری
    مقدمه سیاستگذاری کیفیت آموزش عالی، تبیین ماموریت دانشگاه به شیوه ای روشن، بدون ابهام و قابل درک است. سیاستگذاری کیفیت در ایران باید متناسب با ماموریت دانشگاه و ابزار سیاستگذاری متناسب با میزان نقش دولت در سیاستگذاری باشد. تا زمانی که تعریف مشخص و مدونی از دانشگاه شامل ارزشها، ماهیت و شاخصهای تحقق ماموریت ارائه نشود، استفاده از ابزارهای سیاستگذاری کیفیت چندان مفید نخواهد بود.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، سیاستگذاری کیفیت، تغییر سیاست، ابزارهای سیاستگذاری
  • صفحه 710
|
  • Akhavan Alavi, H Page 555
    Objectives
    The author of the present research intends to analyze and study the ideas of Imam Khomeini in the field of crisis management as one the most successful leaders of crisis in resent centuries whose opinions are based on holly Quran.
    Method
    The method of the survey is content analysis. The method of Imam Khomeini in managing 11 great crises is studied. Needed information is collected through 22 volume of imam's book (sahifeh: a collection of Imam Khomeini's speeches and opinions in different issues and events). Results; The results of the present research indicate a three steps model: before, in and after crisis process based on Imam Khomeini's crisis management pattern.
    Conclusion
    The article concludes the overall model of Imam Khomeini's crisis management pattern in three steps: 1- before crisis (prediction, analyses, prevention).2-crisis (control, confrontation) 3-after crisis (preparation, studying the results, preventing the enemies, reducing the negative consequences).
    Keywords: crisis, crisis management, modeling in crisis management, crisis management leader, imam khomeini's crisis management pattern
  • Management Challenges in Grand National Research Plans and Applying Epoch-Oriented Cell Programming to Confront Them. / (Case Study: Grand National Research Plans Issued by Higher Council of Science, Research and Technology)
    Pourezzat, A.A., Sodagarh., Bigdeloun., Abbasi, E Page 577
    Objectives
    The authors of the present research attempt to predict executing challenges of Grand National research plans confirmed by higher council and planning model of strategic programming to manage the mentioned projects.
    Method
    The method of the present research is content analyzes through interviews with scholars of science and technology strategists. Then a proper model is planned to manage the challenges and projects.
    Results
    The output of the first phase of the survey is a list of challenges in executing the research plans including 35 basic factors and 11 organizer factors which are analyzed in two dimensions:" technical-systematic skills" and" social-human skills". At the end of the study epoch-oriented cell programming is emphasized as a management model to confront predicted challenges.
    Conclusion
    The results of the first phase of the research indicate the necessity of a system which develops flexibility in selection and performance of programs. The mentioned system could consider different steps of the function separately and avoid malfunctions. therefore the possibility of using epoch-oriented cell programming system in Grand research plans is emphasized. The system through analyzing grand projects in the form of subprojects and sub cell programs will provide an independent approach toward planning and performing the projects and organizing the projects in vertical (through times and consecutive epochs) and horizontal (in a particular epoch and specified time) packages.
    Keywords: management of research plans, higher council of science research, technology, grand national research plans, epoch, oriented cell programming
  • Mosavim., Amirkhani, A.H., Ghavvami, Arabshahi. A Page 597
    Objectives
    The goal of this study was to present a model Based on Nahjolbalaghah for the organization. To achieve this goal, a conceptual model of research is designed. This model includes four latent variables. Each one of these latent variables has observed variables.
    Method
    On the basis of the conceptual model, the questionnaire for the measurements of the variables was composed. The statistic society of this research is higher education institutes in Mashhad. 154 questionnaires were gathered. SPSS 16.0 and LISREL 8.50 software for statistical analysis of data is used.
    Results
    The conceptual research model was approved by factor analysis, path analysis and structural equation.
    Conclusion
    The authors of the article conclude the approval of the mentioned model and a significant and positive relationship between god, others, us and transcendental organization according to Nahjolbalaghah.
    Keywords: nahjolbalaghah, organizational excellence, transcendental organization, structural equation model, lisrel
  • Rahmati, M.H. Najafi, F Page 619
    Objectives
    The present survey intends to study the sighs and effects of Islamic believes (Islamic indications) on management in Iranian universities as a clear symbol of Islamic university management.
    Method
    The present study is a basic research in aim and exploring research in method. Data collection is through organized interviews and statistical community includes 30 experts in both Islamic discussions and management and organization with teaching experience in universities. Analyzes of results is content analysis.
    Results
    The results of the research indicate 135 signs and indicators in Islamic universities which 38 signs are finally recognized after omitting the repeated ones. Observation of the signs and indicators in universities based on Islamic believes is emphasized in interviews.
    Conclusion
    The results of the present survey show that the signs and effects of Islamic believes and symbols in university management are summarized in 5 categories: organizational culture of Islamic university, programming in Islamic university, physical structure, communication systems and technology, organizational structure.
    Keywords: islam, islamic believes, islamic university, islamic university management
  • Shahabim., Dehghan, A. Page 633
    Objectives
    The authors of the present article attempt to recognize the News acquisition resources among Iran universities and the effective factors. The basic question which is analyses in the present survey is the priorities of Iranian academic members in News acquisition resources.To answer the question the following theories are considered: the theory of usage and satisfaction and two complimentary theories which are news usage based on habit and collective approach to news.
    Method
    The method of the present study is survey.
    Results
    The results of the survey indicate that Iranian academic members apply 37 news resources for News acquisition. The 37 mentioned news recourses are reduced into 6 main news resources (6 factors) after agent analysis. 6 factors included foreign news resources, online news resources, interior traditional news resources, organizational-student news resources, permitted internet news sites, oral news resources. The results of the research also indicate a significant relationship between most of the independent variables and news resources as depended variable.
    Conclusion
    The authors of the article conclude the confirmation of usage theory and satisfaction and two complimentary theories which are news usage based on habit and collective approach to news. The results of the research also indicate an active and planned news selection among media resources and news and the selection is according to the needs and satisfaction of members. The differences in demographic features of answers conclude in difference in News acquisition patterns. The following factors lead to different patterns of news acquisition among Iranian university members: differences in generation, gender, tribes and groups, ranks, academic rule and family rule.
    Keywords: News acquisition resources, iran universities, usage, satisfaction, social bases
  • Rabieea., Nazarian, Z Page 647
    Objectives
    Iranian experiences in education indicate the development and vast impact of outsourcing in religious teachings such as charitable endowment, donations, acts and charitable deeds. On the other hand article 44 of constitutions refers to outsourcing and development policy of higher education outsourcing is mentioned in third development program according to Islamic principles. The present survey intends to identify the barriers and find out ways with Islamic approach and analyzes university outsourcing in four countries.
    Method
    The method of the research is analyzes- descriptive study and using questionnaire in collecting the opinions of higher education experts and document study and case analyzes.
    Results
    The data of the research are analyzed after collecting and content analyses.
    Conclusion
    The results of the study indicate that financial support of university students and concerns on research and education quality in universities and qualitative aspect of teachers tasks are the most important challenges in higher educations.
    Keywords: outsourcing, higher education, iran
  • Hejazia., Arasteh, H.R Page 669
    Productivity of human forces is a major concern for managers of any organization. In higher education, as well as the economic, social and cultural factors that influence a variety of wholesale and retail productivity.
    Objectives
    The purpose of this study is to analyze the identified components of the productivity of faculty members of Khwarizmi university professors .
    Method
    Research design was a descriptive-survey in the kind of correlation. For data analysis, the descriptive statistics (frequency, percentage, etc.), methods of inferential statistics, exploratory factor analysis, test t, repeated measures ANOVA test was used.
    Results
    Our results indicate that despite all the variables is crucial to improve the productivity of faculty members, Component of teacher education from the perspective of the average (3.89) than other attributes are considered important. Accordingly, the most important component to improve the productivity of faculty members teaching the importance of expanding and strengthening thoughts and new ideas among teachers in these Components. On the other hand, the most important component to improve the productivity of faculty research, the importance index, were targeted and efficient distribution of funds among research professors and The most important component of social services to improve the productivity of faculty members, the importance of strengthening the infrastructure and resources in the field of new technologies. Among various components "of education, research and social services" and view answers Guyana terms of sex, experience, and academic rank of faculty members have significant impact on productivity component.
    Conclusion
    Developing ideas and new innovations among professors in the field of education and research will benefit the productivity of faculty members the research has raised implications and suggestions for managers, decision-makers, and researchers.
    Keywords: productivity, productivity of faculty members, elements, education, research, social services
  • Shireh Paz Arani, A.A., Sharifi Bidgoli, H Page 687
    Objectives
    Higher education in considered as a general process and a division of public section higher education has been considered as an important point in development of society. In resent two decades. Modern changes and particularly science based economy has changed the quality development as a priority in policymaking of higher education. The present survey attempts to study policymaking of higher education quality in world and Iran. In general policy making of the world and according to the theory of human investments the quality of higher education is equal to the knowledge and ability acquired by university students.
    Method
    The method of the research is content analysis and analyzing the policymaking of higher education quality in Iran through supreme leaders speeches and articles of higher council of cultural revolution, Islamic parliament and expediency council and comprehensive scientific plan of the country
    Results
    The results of the research indicate that in policymaking of higher education quality in Iran the topics related to quality are studied and confirmed but government monitoring and observation through regulations and rules as policy making tools are used.
    Conclusion
    The pre-needs of policymaking of higher education quality are declaration of university missions in a clear and understandable way and with no ambiguity. The policies in quality in Iran should be in accordance with university missions and the tools must be in accordance with government rule in policy making. Policy making in Iranian universities requires a comprehensive definition including values, origins and indications.
    Keywords: higher education, quality policy making, policy changes, policy making tools