فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان) - سال نهم شماره 5 (پیاپی 53، تیر 1383)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال نهم شماره 5 (پیاپی 53، تیر 1383)

  • 159 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/04/15
  • تعداد عناوین: 20
|
  • گزینه های درمانی در آنژین پایدار مزمن
    صفحه 591
    بیماری عروق کرونر جزء شایع ترین بیماری ها و اولین علل مرگ و میر در دنیا می باشد. امروزه پیش رفت های چشم گیری در تشخیص و درمان بیماری تنگی عروق کرونر ایجاد شده است. علائم تنگی عروق کرونر به صورت آنژین پایدار و آنژین ناپایدار و سکته ی قلبی ظاهر می شود. حدود 65 درصد از بیماران عروق کرونر دچار آنژین صدری پایدار هستند که تشخیص و درمان آن بسیار مهم است. استفاده از درمان طبی جایگاه به خصوصی دارد و هم چنین درمان های بدون جراحی از راه پوست و گذاشتن استنت و به خصوص نوع جدید آغشته به داروهای مخصوص که شانس تنگی مجدد رگ را کم کرده کمک فراوانی می کند. عمل جراحی بای پس عروق کرونر در بعضی از بیماران که با دارو کنترل نشده و تنگی شدید در تنه ی شریان کرونر چپ یا سه رگ دارند وسیله ی درمانی مفیدی می باشد.
  • اختلالات تشنجی در افراد مسن
    صفحه 598
    با توجه به افزایش اختلالات تشنجی پس از سن 60 سالگی، درمان صحیح و مهار تشنج اثر چشم گیری در عملکرد افراد دارد. در این مقاله در زمینه ی اختلالات تشنجی در سالمندان از نظر سبب شناسی، همه گیر شناسی، علایم و نشانه ها، درمان و سامان دهی بحث شده است که مروری کامل و مفید در مورد ضرع به خصوص در افراد مسن به خوانندگان ارایه می دهد.
  • آلرژی به نیش حشرات
    صفحه 606
    واکنش های آلرژیک عمومی به نیش حشرات در 1 درصد از کودکان و 3 درصد از بزرگسالان روی می دهد. در کودکان علایم به صورت نشانه های پوستی، کهیر و آنژیوادم است. در بزرگسالان انسداد راه هوایی یا افت فشار خون بیشتر دیده می شود. این مقاله شرح سبب شناسی واکنش های شدید، درمان وضعیت حاد و درمان نگه دارنده را نیز ارایه نموده که مقاله ی مفیدی جهت برخورد با این بیماران می باشد.
  • مولوسکوم کنتاژیوزوم و زگیل
    صفحه 613
    مولوسکوم کنتاژیوزوم و زگیل دو بیماری عفونی شایع دوران کودکی و جوانی می باشند، هر دو بیماری خود به خود محدود شونده هستند، درمان های مختلفی برای بیماری های مذکور وجود دارد. با توجه به بهبود خود به خود بیماری های مذکور حتی الامکان بایستی در درمان از روش های ساده تر و کم عارضه تر استفاده نمود. در این مقاله علایم بالینی، تشخیص و روش های مختلف درمانی این بیماری ها مورد بحث قرار گرقته است.
  • اختلال عملکرد جنسی ناشی از مصرف داروهای ضد افسردگی
    صفحه 621
    تعداد داروهای ضد افسردگی از یک سو و اهمیتی که همگان برای کیفیت زندگی بیماران قایل هستند از سوی دیگر، موجب شده است که در دهه ی اخیر به موضوع اختلال عملکرد جنسی ناشی از داروهای ضد افسردگی توجه بیشتری شود. هر چند اغلب بیمارانی که دچار افسردگی می شوند ضرورتا باید داروی خود را برای مدت های طولانی مصرف نمایند، راه کارهایی برای تخفیف عوارض جانبی آن ها و از جمله اختلال جنسی حاصل از مصرف آنها قابل طرح است. در این مقاله این پدیده ی مهم مورد بحث قرار می گیرد.
  • خطرات درمان جایگزینی تستوسترون
    صفحه 632
    کم کاری غدد جنسی، حالتی بالینی است که در آن سطح تستوسترون سرم افت می نماید و باعث ایجاد علایمی مانند کاهش لیبیدو، کاهش توده های ماهیچه ای و کاهش تراکم استخوان می شود. شاید بحث برانگیزترین موضوع جاری در مورد درمان جایگزینی تستوسترون، موضوع خطرات ناشی از آن باشد. تستوسترون می تواند باعث تغییر در وضعیت لیپیدها، پلی سیتمی، احتباس ادراری درافراد مبتلا به هیپرپلازی خوش خیم پروستات و یا تشدید آپنه ی خواب گردد. این مقاله در مورد خطرات درمان جایگزینی تستوسترون و پایش در حین درمان به بحث پرداخته است.
  • روش برخورد با بیمار بزرگسال دارای تب با منشا ناشناخته
    صفحه 644
    تب با منشاء ناشناخته از سالیان پیش مورد بحث بوده و تقسیم بندی آن نیز در سال های اخیر تغییراتی کرده است. FUO به چهار گروه کلاسیک، تب و نوتروپنی، FUO وابسته به HIV و FUO بیمارستانی تقسیم شد که هر کدام تعاریف، نحوه ی برخورد، تشخیص و درمان ویژه خود را دارند. در این مقاله روش برخورد با بیماران بزرگسال مبتلا به FUO بحث شده که مطالعه ی آن برای پزشکان بسیار راهنمایی کننده می باشد.
  • اصلاح شیوه ی زندگی به عنوان وسیله ای برای پیش گیری و درمان فشار خون بالا
    صفحه 651
    افزایش فشار خون به عنوان یک بیماری شایع همه ساله تعداد زیادی از مردم جهان را در معرض عوارض جدی و کشنده قرار می دهد. به منظور مهار و درمان پر فشاری خون درمان های دارویی و غیر دارویی پیشنهاد شده است. داروهای متعددی از قبیل ACEI و ARB و آنتاگونیست های کلسیم، بتابلوکر، آلفابلوکر، بازکننده های عروق و دیورتیک ها در کنترل فشار خون اولیه نقش مهمی دارند ولی درمان های غیر دارویی یا اصلاح شیوه ی زندگی به عنوان راهکار نخستین و موثر و تکمیل کننده ی درمان های دارویی موضوع مقاله ای است که از نظرشما می گذرد. بدیهی است درمان عامل ایجاد کننده ی فشار خون ثانویه از این بحث خارج می باشد.
  • عفونت ادراری حاد بدون عارضه در زنان
    صفحه 657
    با مطالعه ی این مثاله شما خواهید توانست: 1- عفونت های حاد مجاری ادراری فوقانی و تحتانی و عفونت های راجعه ی بدون عارضه در زنان را شرح دهید. 2- عوامل مسبب حملات سیستیت بدون عارضه را شرح دهید و پاتوژنی آن را بیان نمایید. 3- عوامل خطرساز و آزمایش های تشخیصی سیستیت را تفسیر کنید. 4- روش های درمانی مناسب برای سیستیت حاد و راجعه را پیشنهاد نموده، به کار گیرید.
  • تشخیص لوپوس اریتماتوی سیستمیک
    صفحه 666
    لوپوس یا بیماری هزار چهره می تواند به صورت های گوناگون تظاهر نماید. این بیماری در زنان جوان شایع است. هرگاه درگیری چندارگانی مطرح باشد باید به بیماری های کلاژن واسکولار خصوصا لوپوس فکر کرد. باید با گرافتن شرح حال و معاینه ی بالینی کامل، بافته های مثبت را پیدا کرد و در صورت مشکوک شدن به لوپوس، آزمایش های لازم را درخواست کرد. با توجه به اهمیت بیماری و درمان زودهنگام و صحیح آن، بهتر است در مورد این بیماران با متخصصان روماتولوژی مشورت کرد.
  • ترومبوژنز و عوارض ترومبوتیک ترومبوفیلی
    صفحه 673
    ترومبوز عارضه ی نسبتا شایعی است که همکاران پزشک عمومی، متخصصان داخلی، جراح، زنان، چشم و سایرین با آن رو به رو می شوند و در این خصوص با آزمایش های جدید و متعددی مواجه هستند که گاهی در بررسی علل ترومبوز کوتاهی و زمانی زیاده روی می شود. منظور از این مقاله آشنایی با علل (ترومبوژنز) و عوامل خطر ساز ارثی و اکتسابی این عارضه و دانستن این مطلب است که چه وقت آزمایش های مربوط به عارضه ی ترومبو آمبولیک را در خواست نماییم. آشنایی به این مطالب در تشخیص و درمان به جا و به موقع کمک خواهد کرد.
  • ارزیابی و سامان دهی اسکولیوز
    صفحه 677
    اسکولیوز از مواردی است که پزشکان عمومی و متخصصان کودکان همواره بایستی در معاینه ی بالینی کودکان و نوجوانان آن را مدنظر داشته باشند و به هنگام معاینه از این نظر دقت کافی مبذول دارند. مقاله ی حاضر مروری جامع و مفید بر این مسئله داشته، نکات قابل توجهی در این زمینه ارایه داده است و مطالعه آن ر به همکاران متخصص کودکان و پزشکان عمومی توصیه می نماییم.
  • واریسلا
    صفحه 681
    مقاله ی حاضر مروری کلی و جامع در مورد آبله مرغان و زونا دارد. در این مقاله علاوه بر نگرش کلی بر این بیماری، در مورد واکسن آبله مرغان و نیز VZIG نیز مباحث جالب و قابل توجهی ارایه شده است. با توجه به شیوع آبله مرغان در بعضی از کودکان و اهمیت همه گیر شناختی این بیماری، مطالعه ی مقاله ی حاضر برای پزشکان عمومی و متخصصان کودکان بسیار جالب و آموزنده است.
  • گزینه های درمانی برای درد کارکردی شکم
    صفحه 688
    هدف اصلی این مقاله آموزش اهمیت عوامل روانی در سبب شناسی سندرم کولون تحریک پذیر و دردهای شکمی فونکسیونل در کودکان می باشد. هم چنین به معرفی داروهایی می پردازد که ضمن اصلاح مسائل روانی به درمان این مشکلات کمک می کند. بنابراین جلب اعتماد کودک و والدین برای موفقیت درمان در این موارد ضروری است.
  • کم کاری تیروئید
    صفحه 697
    با توجه به اهمیت تشخیص و درمان سریع کم کاری تیرویید در نوزادان و شیرخواران، تست های غربالگری تیرویید در بسیاری از کشورهای پیش رفته دنیا متداول و اجباریست. متاسفانه در کشور ما تست های غربالگری تیرویید هنوز انجام نمی شود و به این دلیل لازمست همکاران متخصص کودکان و پزشکان عمومی آشنایی کاملی با علایم بالینی و یافته های آزمایشگاهی کم کاری تیرویید داشته باشد.
  • ژنیکوماستی نوجوانی
    صفحه 704
    ژنیکوماستی یافته ایست که در بسیاری از مواقع باعث نگرانی کودکان و نوجوانان و خانواده ها می شود و آنها را جهت بررسی و پیگیری به مطب پزشکان سوق می دهد. این یافته در بسیاری از موارد پدیده ای خوش خیم و گذرا است. در مقاله ی حاضر این پدیده به صورت جامع و مفیدی مرور شده است.
  • داروشناسی بالینی - دلیل استفاده از برنامه های درمانی آزیترومایسین تک نوبتی با مقدار بالا
    صفحه 707
    استفاده از آنتی بیوتیک موثر و کوتاه مدت که برای بیمار بسیار راحت تر است همیشه در پیدایش آنتی بیوتیک های جدید مد نظر بوده است. آزیتزومایسین یکی از این داروهاست که به علت نیمه عمر طولانی (50 ساعت) می توان به صورت دوز واحد و دوره ی کوتاه یا تک دوز استفاده نمود و درمان عفونت های تنفسی فوقانی و تحتانی را به راحتی در کودکان و بالغین انجام داد. این مقاله درباره ی استفاده ی تک دوز این دارو در عفونت های دستگاه تنفس فوقانی اطفال بحث شده است.
  • خودآموزی ویژه پزشکان عمومی
  • تشخیص شما چیست؟
    صفحه 717
    تشخیص شما چیست؟ مردی 39 ساله مبتلا به عفونت HIV و درد شکمدر این مقاله شرح حال و تظاهرات بالینی بیماری 39 ساله مبتلا به عفونت HIV و درد شکم مورد بحث قرار گرفته است. هم چنین سیر بیماری، تشخیص افتراقی، آزمایش ها و نحوه ی برخورد با چنین بیمارانی به صورت 5 سوال 4 جوابی مطرح شده است و در انتها درباره ی تشخیص این بیماری مطالب مفیدی ارایه شده است.
  • تنگی نفس حاد در مطب
    صفحه 723
    تنگی نفس یکی از شایع ترین علایم بیماری های جدی است. و تشخیص علل آن و اقدام درمانی به موقع در حفظ جان بیمار بسیار مهم می باشد. در این مقاله به اختصار علل و روش های تشخیص و نحوه ی تفکیک آنها شرح داده شده است.
  • خودآموزی ویژه متخصصان داخلی
  • دستورالعمل سامان دهی سپتی سمی و شوک سپتیک
    صفحه 741
    این مقاله برای آگاهی بهتر همکاران در مورد تشخیص و درمان به موقع سپتی سمی و شوک سپتیک ارایه می شود که راه کار بسیار مناسبی برای همکاران به خصوص کسانی است که در ICU و یا اورژانس بیمارستان مشغول خدمات دهی به بیماران می باشند.