آرشیو چهارشنبه ۲ آبان ۱۳۸۶، شماره ۱۸۹۳۱
دانش و پژوهش
۷

استاد ایرانی دانشگاه واشنگتن ابر رایانه ای استثنایی طراحی کرد

دکتر بهروز شیرازی، استاد و پژوهشگر ایرانی دانشگاه واشنگتن با همکاری دستیارانش موفق به طراحی ابررایانه XMT برای شرکت CRAY شد.

به گزارش ایسنا، این ابررایانه منحصر به فرد در تحقیقات و برنامه های محاسبه ای که مستلزم پردازش انبوهی گسترده از داده ها و اطلاعات است، استفاده خواهد شد.

دکتر شیرازی، رییس دانشکده مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه واشنگتن در این باره گفت: این سیستم همچنین برای محققان در دانشگاه واشنگتن در دسترس خواهد بود و فرصت ها را برای همکاری های علمی و اکتشافی افزایش خواهد داد.

وی خاطر نشان کرد: این سیستم اساسا یک معماری رایانه ای جدید برای حل مشکلات چالشی بزرگ ارائه می کند.

شیرازی تاکید کرد: ابررایانه XMT شرکت جهانی CRAY یک کاتالیزور برای تقویت و گسترش همکاری بین محققان این شرکت، آزمایشگاه ملی نورث وست پاسیفیک و نیز محققان دانشگاه واشنگتن خواهد بود.

این سیستم قرار است در سال 2008 تا سطح یک سیستم تولیدی ارتقا پیدا کند.

شرکت ساخت ابررایانه های CRAY نیز در این رابطه اعلام کرد که XMT دارای یک معماری چند رشته ای گسترده و منحصر به فرد و حافظه بزرگ جهانی است و برای کاربردهایی طراحی شده که مستلزم دسترسی به ترابیت هایی از داده های چیده شده در یک الگوی غیرقابل پیش بینی مانند کشف، هوش تجاری و تحلیل های انرژی است.

گفتنی است، دکتر شیرازی و همکارانش همچنین از سال گذشته با دریافت اعتباری پژوهشی بالغ بر 6.1 میلیون دلار از سازمان فضایی ناسا، تحقیقات گسترده ای را در خصوص طراحی و ساخت حسگرهای جدید با قابلیت بهره گیری در نقاطی همچون آتش فشان ها و همچنین سطح سیاره مریخ آغاز کرده اند. به گفته آنها یکی از اهداف مهم این پروژه طراحی الگوریتمی است تا میزان مصرف انرژی به حداقل برسد.

از نکات مهم دیگر پروژه این است که قرار است تا از این حسگرهای ویژه طی یک هماهنگی جهانی با سیستم موقعیت یاب جهانی موسوم به (GPS) جهت دریافت اطلاعات دقیق رفتارهای غیر عادی در محیط های همچون آتش فشان ها استفاده شود.