آرشیو پنجشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۸۷، شماره ۶۴۵۰
رنگین کمان
۷

رایانه ای برای خواندن افکار

گروهی از دانشمندان اعلام کردند موفق شده اند رایانه ای را به گونه ای آموزش دهند که بتواند با استفاده از تصاویر گرفته شده از مغز انسان در حین فکر کردن به کلماتی مشخص، آن کلمات را تشخیص دهد.

این محققین امیدوارند نتایج بررسی ها که در مجله علمی Science چاپ شده است بتواند آنان را به درک بهتری از چگونگی و محل ذخیره اطلاعات در مغز رهنمون کند.

Tom Mitchell از بخش آموزش ماشینی دانشگاه کارنی ملون که در این پروژه شرکت داشته می گوید: «شاید از این راه بتوانیم به روش های درمانی بهتری برای درمان اختلالات گفتاری و ناتوانی در آموختن دست پیدا کنیم.

سوالی که ما سعی در یافتن پاسخ آن داریم همان سوالی است که برای قرن ها ذهن بشر را به خود مشغول داشته: مغز چگونه به دانسته هایش سازمان می دهد؟»

تیم وی با استفاده ازیک دستگاه تصویربرداری تشدیدی مغناطیسی)Magnetic Resonance Imaging(توانستند به تصاویر آنی از فعالیت های مغز دست یابند.

آنان با همکاری نه تن از دانشجویان داوطلب و تصویربرداری از فعالیت های مغزی آنها در حالی که به 58 کلمه مختلف فکر می کردند، کامپیوتر خود را کالیبره نمودند.

سپس این کامپیوتر توانست با مشاهده تصاویر اسکن مغزی افراد دیگر تشخیص دهد که آنان در هنگام تصویربرداری از مغزشان به چه کلمه ای فکر می کردند.

میشل افزود: «پس از آن و در مرحله بعد تصاویر مغزی مربوط به دو کلمه جدید را به نرم افزار نشان دادیم و از آن خواستیم تا آن کلمات را تشخیص دهد.»

مرحله بعدی کار بر روی جملات است که به گفته میشل بسیار سخت تر و پیچیده تر خواهد بود. وی می گوید: «هدف بعدی که برای این فناوری در نظر گرفته ام استفاده از آن جهت بررسی نحوه ساختاربندی فرآیند یادگیری زبان در مغز خواهد بود.»