آرشیو پنجشنبه ۱۴ آذر ۱۳۸۷، شماره ۲۴۴۶
اندیشه
۱۱

فضای مجازی و دنیای مجازی*

مترجم: مهدی رعنایی

اشتباه است اگر تصور کنیم ادبیات گسترده ای در رویکرد پدیدارشناسانه به تاثیرات اجتماعی و اخلاقی فناوری اطلاعات وجود دارد. واضح است کارهای هایدگر، درایفوس، برگمن و آید می تواند به عنوان کار انتقادی که قصد دارد افقی برای تامل اجتماعی و اخلاقی بگشاید توصیف شود. با وجود این، به نظر می رسد حداقل یک تم فناوری اطلاعات که توجه مستمر پدیدارشناسان را به خود جلب کرده است (بخصوص با رویکرد به اثرات اخلاقی آن) پدیده مجازی سازی (Virtualization) یا مجازیت است. واژه مجازیت در اینجا برای اشاره به واسطه بودن در ارتباط متقابل به وسیله رسانه ای الکترونیکی بین انسان ها و بین انسان و ماشین به کار می رود. شبکه اینترنت (یا آن گونه که در متون فرهنگی به آن اشاره می شود فضای مجازی) مهم ترین مثال قابل رویت از مجازی سازی ارتباط است.

برخی از خدمات سایت، از جمله مشاهده متن مطالب سال‌های گذشته روزنامه‌های عضو، تنها به مشترکان سایت ارایه می‌شود.
شما می‌توانید به یکی از روش‌های زیر مشترک شوید:
اشتراک شخصی
در سایت عضو شوید و هزینه اشتراک یک‌ساله سایت به مبلغ 1,390,000ريال را پرداخت کنید.
همزمان با برقراری دوره اشتراک بسته دانلود 70 مطلب از مجلات عضو و دسترسی نامحدود به مطالب روزنامه‌ها نیز برای شما فعال خواهد شد!
پرداخت از طریق درگاه بانکی معتبر با هریک از کارت‌های بانکی ایرانی انجام خواهد شد.
پرداخت با کارت‌های اعتباری بین‌المللی از طریق PayPal نیز برای کاربران خارج از کشور امکان‌پذیر است.
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی همه کاربران به متن مطالب خریداری نمایند!
توجه!
  • دسترسی به متن مقالات این پایگاه در قالب ارایه خدمات کتابخانه دیجیتال و با دریافت حق عضویت صورت می‌گیرد و مگیران بهایی برای هر مقاله تعیین نکرده و وجهی بابت آن دریافت نمی‌کند.
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.