آرشیو چهارشنبه ۱۸ آذر ۱۳۸۸، شماره ۴۳۸۲
قاب کوچک
۱۶

زنان کم تحرک

اضافه وزن یکی از مشکلات شایع دنیای امروز است. سالانه هزینه های زیادی صرف دستیابی به تناسب اندام می شود. مطابق با تحقیقات انجام شده، دلایل ابتلابه اضافه وزن در زنان و مردان متفاوت بوده و راهکار کاهش وزن در دو گروه یکسان نیست.

استرس و روزمرگی 37 درصد از علت های چاقی را در زنان تشکیل می دهد. نارضایتی از شیوه زندگی روزانه، کار طولانی مدت یا بیکاری و انجام کارهای استرس زا، از عوامل اصلی ابتلابه اضافه وزن در زنان است.

زایمان دومین علت چاقی در زنان است به طوری که مطابق با آمارهای انجام شده اضافه وزن در 32 درصد از زنان به علت کنترل نشدن وزن در دوران بارداری و پس از آن است.

ازدواج از دیگر عوامل ابتلابه اضافه وزن در زنان است. محققان تغییر شیوه زندگی یا تغییرات هورمونی را از علل افزایش اشتها و به دنبال آن افزایش احتمال ابتلابه چاقی 14 درصد از زنان معرفی می کنند.

فعالیت کم، یائسگی، کاهش متابولیسم بدن با افزایش سن و ابتلابه بیماری های گوناگون مانند دیابت یا مصرف دارو از دیگر عوامل ابتلابه اضافه وزن در زنان است که در اکثر موارد می توان از آن پیشگیری کرد.

اضافه وزن با افزایش سن در درصد قابل توجهی از زنان وجود دارد. با آغاز دوران یائسگی این تغییر بیشتر مشاهده می شود و کنترل وزن در مقایسه با دیگر دوران ها مشکل خواهد شد.