آرشیو دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۸۸، شماره ۲۷۴۰
صفحه آخر
۲۰
چهره روز

داستان یک سرمایه نفیس

سینا علی محمدی

نام محمد محمدی نیک برای کمتر کسی آشناست و شاید بندرت از میان مردم کسی بداند که این نام متعلق به آیت الله محمد محمدی ری شهری است، کسی که در سال های اخیر و 2 دهه گذشته نامش به سفر معنوی حج و مکه مکرمه و مدینه منوره گره خورده است.

آیت الله ری شهری جدا از مسوولیت سنگینی که در سازمان حج و زیارت دارد، نخستین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بوده است و همچنین رئیس دانشکده علوم و حدیث و از همه مهم تر یک پژوهشگر جدی در حوزه علوم دینی و قرآنی است

تالیفات فراوانی همچون الصلاه فی الکتاب و السنه، حج و عمره در قرآن و حدیث، اهل بیت در قرآن و حدیث، کلید حفظ قرآن، دانشنامه امیرالمومنین، الگوی مصرف در حدیث و قرآن و... در کارنامه این عالم روحانی به چشم می خورد.

در آستانه فرا رسیدن عاشورای حسینی دانشنامه امام حسین (ع) که اثری کاملاتحقیقی و پژوهشی است و حاصل حدود یک دهه همکاری مجموعه ای علمی با محوریت آیت الله محمدی ری شهری است رونمایی شد. اثری که آیت الله العظمی صافی در مراسم رونمایی اش آن را سرمایه ای نفیس برای امت اسلامی خواندند.ایام محرم و همچنین انتشار دانشنامه امام حسین (ع) فرصت و بهانه ای فراهم کرد تا پای صحبت های آیت الله محمدی ری شهری بنشینیم و در گفتگویی مفصل و جدی داستان کامل و مراحل متعدد تدوین، تحقیق و انتشار این دانشنامه غنی را از زبان خودش جویا شویم. در فرازهایی از این گفتگو وی نسبت به برخی مسائل و مشکلاتی که جامعه امروز بویژه نسل جوان با آن روبه رو است، اشاره کرد و ظرفیت بالای فرهنگی عاشورا و زندگی امام حسین (ع) را الگویی کامل برای طلب استمداد و حل مشکلات فعلی دانست.

وی در این گفتگو از آمیخته شدن سنت عزاداری سیدالشهدا (ع) به اقتصاد و معیشت برخی افراد گلایه کردند و در موضوع تحریفات عاشورا و حرکت جاودانه و عظیم امام حسین (ع) نیز هشدارهایی جدی داد که نیاز به یک آسیب شناسی و حرکتی فرهنگی در این زمینه به واقع احساس می شود.متن کامل گفتگو با آیت الله محمدی ری شهری بزودی و در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی در روزنامه جام جم منتشر خواهد شد.