توکلی:بخش زیادی از گندم وارداتی سال 88 کپک زد
رئیس مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: ارقام بخش های مختلف بخش کشاورزی طی سال های 84 تا 89 نشان می دهد به راهبرد قطعی نظام در خودکفایی محصولات کشاورزی از سوی دستگاه های اجرایی توجه نشده است.
به گزارش ایسنا، احمد توکلی در بررسی مشکلات و چالش های بخش کشاورزی با استناد به نتایج مطالعات مرکز پژوهش های مجلس گفت: خودکفایی در محصولات کشاورزی راهبرد قطعی نظام است ولی به سه دلیل این راهبرد باید مورد توجه دولت قرار می گرفت که قرار نگرفته است.وی افزود: بند سه اصل سه قانون اساسی، فرمایشات امام و رهبر و اسناد بالادستی تاکید کننده این موضوع هستند.نماینده مردم تهران تاکید کرد: جهاد سیاسی و اقتصادی در خودکفایی محصولات کشاورزی نهفته است. عدالت اجتماعی و سلامت مردم نیز به بخش کشاورزی گره خورده است.
توکلی گفت: واردات میوه در سال 84، 575 تن بوده که در سال 89 به یک میلون تن افزایش یافت. واردات مرکبات در آن سال 53 هزار تن بود که به 270 هزار تن رسید، واردات حبوبات نیز 25 تن بود که به 164 هزار تن رسیده است.وی افزود: ضریب وابستگی در برخی محصولات کشاورزی در سال 84، 35 درصد بود که این عدد در سال 89 به 75 درصد افزایش یافته است. ضریب خودکفایی کشور در روغن نباتی در سال 84، 17 درصد بود که این عدد در سال 89 به ده درصد تقلیل یافت.
گندم خوراک انسان از 105 هزار تن در سال 84، به 764 هزار تن در سال 89 افزایش یافت. از گندم وارداتی که در سال 88 وارد شد بخش زیادی از آن کپک زد یا قارچ گرفت که یک میلیون تن این گندم به عنوان خوراک دام و طیور مصرف شد. تولید غلات نیز در سال 84 چهار میلیون و 473 هزار تن بود که در سال 89 به شش میلیون و 263 هزار تن رسیده است.رئیس مرکز پژوهش ها با اشاره به قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی گفت: طبق این قانون 26 قلم محصول کشاوری مشمول تعرفه واردات خودرو بود، ولی سهم این کالاها فقط 24 صدم درصد به اجرا گذاشته شد.