آرشیو پنجشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۱، شماره ۲۴۱۹
دانش
۹

ایده یی که در سال 1999 مطرح شده

مزارع عمودی متولد شدند

شش میلیون ساکن کره زمین به مزارعی نیاز دارند که سرزمینی معادل مساحت امریکای جنوبی را می طلبد.

این امر منجر به بروز ایده جدید ساخت مزارع توسط دانشجویان دانشگاه کلمبیا در سال 1999 عمودی و ایجاد نخستین مزارع عمودی در امریکا، کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور شد.

دکتر «دیکسون دسپومیر»، میکروبیولوژیست و زیست شناس دانشگاه کلمبیا، طی سخنرانی ای از تحقق ایده مزارع عمودی ابراز خرسندی کرد.

خوش آتیه ترین مزارع در کشورهای آسیایی چون کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور قابل مشاهده اند که شهرهای پرجمعیت و کمبود زمین، نیاز به آنها را دوچندان می کند.

کره جنوبی از ایده دسپومیر برای ساخت یک مزرعه عمودی سه طبقه با استفاده از روبات و لامپ های ال ای دی در شهر سوان بهره برد. دیگر مزرعه عمودی هفت طبقه در یونگین و تحت رهبری کمپانی اینسونگ تک ایجاد شد. یک شرکت ژاپنی هم بر اساس روش های کشاورزی هیدروپونیک که نیاز به خاک ندارند، اقدام به ساخت یک مزرعه عمودی در کیوتو کرده است.

در همین راستا دولت ژاپن از طراحی یک مزرعه عمودی نزدیک واقعه هسته یی فوکوشیما (ناشی از زلزله عظیم و سونامی سال 2011) به عنوان بخشی از فرآیند پاکسازی روباتیک مزارع کشاورزی این ناحیه خبر داد. کشورهای اروپایی و امریکا نیز اقدام به ساخت این مزارع کرده و در این بین سوئد، هلند و شهر شیکاگو پیشرفت قابل توجهی داشته اند. سوئد اخیرا طرح هایی برای یک مزرعه عمودی آسمانخراش 17 طبقه ارائه داده است. این مزارع رویای کاشتن هر نوع محصول در هر مکانی را محقق ساخته و با استفاده از آن محصولات در تمام طول سال و بدون خشکسالی یا وقایع مرتبط با آب و هوا در درون ساختمان ها می توانند پرورش یابند.

تعدادی از طرح ها حتی استفاده از آب را در مقایسه با کشاورزی در فضای باز ممکن می سازد و می توان از فضای بیرون برای ایجاد زیستگاه های طبیعی بهره برد.

دسپومیر همچنین در سخنرانی خود از ایده انتقال مزارع عمودی به مکان های قربانی بلایای طبیعی سخن به میان آورد.