آرشیو چهارشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۱، شماره ۳۶۵۴
صفحه آخر
۲۰
بزن در رو

پسته لوژی در دانشگاه

رضا رفیع

این روزها حتی این محصول گرانقیمت تاریخی، بیش از همیشه ایام در معرض تبلیغ و ترویج گروه ها و گرایش های مختلف مردمی قرار گرفته و لحظه ای نیست که یک پیامک تبلیغاتی در این راستا دریافت و پاک نشود.

نمونه ای از تبلیغات پسته ای:

پسته دست دوم ارزان کیلویی 20 هزار تومان که دست یک پیرمرد و پیرزن بنده خدا بوده که به علت نداشتن دندان در دهان، فقط نمک روی پسته را مک می زده اند.

پوست پسته، کیلویی ده هزار تومان، مناسب جهت ریختن در گوشه و کنار منزل برای دیدن مهمان و حفظ آبروی صاحبخانه.

پسته دربسته همراه با چکش، با شکستن در محل.

این روزها، رئیس کانون هماهنگی دانش و صنعت پسته کشور از تربیت دانشجو در رشته پسته خبر داد و گفت: «پیشنهادی از سوی موسسه آموزش علمی کاربردی برای تربیت دانشجویان مرتبط با پسته با همکاری کانون هماهنگی دانش و صنعت پسته کشور مطرح شده است.»...

بسته پیشنهادی: عرض کردیم که با عنایت به جایگاه استراتژیک پسته در ادبیات اقتصادی مملکت، بهترین پیشنهاد قابل طرح، همین راه اندازی رشته دانشگاهی«پسته شناسی» است که مسئولان زودتر از ما فلک را سقف بشکافتند و این طرح نو را درانداختند. در عین حال، این قضیه به قول اهل فلسفه و کلام مانعه الجمع نیست و راه را بر پیشنهادهای تکمیلی ما نمی بندد. فلذا عرایض ما را هم تحویل بگیرید:

1 تفکیک رشته: پسته لوژی یک رشته کلی است که باید به زیرمجموعه ها و گرایش هایی چند، رشته رشته بشود. مثلا پسته با گرایش پوستی، فرار مغزهای پسته، پسته خندان، پسته رفسنجان و سیاست، پسته دامغان و شعر و امثال این گرایش های موجود.

2 کلاس عملی: تا این رشته پسته شناسی در دانشگاه ها راه بیفتد، ممکن است برای برخی از دانشجویان عزیز، پسته و اجزای آن چیز ملموسی نباشد و فقط از این و آن چیزهایی راجع به آن شنیده باشند. لهذا بد نیست که در کلاس هایی عملی، اجزای مختلف پسته کاملابرای دانشجویان پسته ندیده تشریح شود.

3 فوق برنامه: در حاشیه کلاس های تئوری، لازم است که یکسری اردوهای علمی تفریحی فوق برنامه نیز برای حضور در برخی مناطق پسته خیز ایران در نظر گرفته شود. دانشجویان پسته شناسی دستگیرشان شود که از پول فروش پسته چقدرش به جیب آنها می رود و چقدرش به کیسه های دوخته شده دلال ها.