آرشیو یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۲، شماره ۲۹۲۲
بازرگانی
۵
خبر

«برق» می دهیم؛ «گندم» می گیریم

گروه بازرگانی - درحالی که وزارت بازرگانی پاکستان از صادرات 100 هزار تن گندم به ایران به عنوان پول برق خریداری شده توسط کشور خبر داده است، سازمان حفظ نباتات ایران اعلام کرد: تاکنون شرایط قرنطینه ای برای واردات گندم از هند و پاکستان اعلام نشده و گندم این کشور ها مورد تایید این سازمان نیست.

اخیرا سخنگوی وزارت بازرگانی پاکستان اعلام کرد که برای تسویه بدهی 53 میلیون دلاری ایران بابت برقی که از کشور ما خریده، درصدد است به ازای آن، 100 هزار تن گندم به ایران صادر کند؛ این در شرایطی است که معاون سازمان حفظ نباتات کشور، سلامت و بهداشت این محصول پاکستانی را از نظر این سازمان (به عنوان مرجع تاییدکننده سلامت گیاهان وارداتی و صادراتی کشور) رد کرد.

علی اکبر یاسمی به «ایسنا» گفت: تاکنون خبرهای بسیاری مبنی بر صادرات گندم از هند و پاکستان به ایران منتشر شده، اما گندم این کشور ها از نظر سازمان حفظ نباتات مورد تایید قرار نگرفته و هیچ یک از شرایط قرنطینه ای برای واردات آن به کشور اعمال نشده است.

بر اساس اعلام وزارت بازرگانی پاکستان، محموله 100 هزار تنی گندم این کشور قرار بود اواسط فوریه به ایران ارسال شود، اما به دلیل آماده شدن پاکستان برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور، این واردات به تاخیر افتاد که با توجه به پایان انتخابات پاکستان، این محموله قرار است در اسرع وقت به ایران صادر شود. پاکستان هم اکنون با کمبود شدید برق روبه رو است و قطعی های مکرر موجب نارضایتی شدید عمومی شده است. واردات برق از ایران، برای پاکستان حدود سه میلیون دلار در ماه هزینه دارد. هزینه ای که عملابا صادرات گندم تهاتر می شود.

گرچه مدت ها است مسوولان هندی و پاکستانی برای صادرات گندمی که حتی خود به آلوده بودن آن اذعان دارند، تلاش می کنند تا شاید بازاری برای محصول شان بیابند و بهای دیگر محصولات خریداری شده از ایران را با صادرات گندم بپردازند، اما کشور های دیگر مانند کره جنوبی، حاضر به دریافت گندم از این کشور ها نشده اند.

به گزارش «رویترز»، پاکستان همچنین با وجود فشارهای آمریکا، سرگرم ساخت یک لوله گازی مشترک با ایران به ارزش هفت میلیارد دلار است.