آرشیو سه‌شنبه ۵ خرداد ۱۳۹۴، شماره ۲۱۰۶۷
دانش و پژوهش
۷

همه اثرات منفی مسکن ها

رئیس بخش گوارش بیمارستان امام خمینی(ره) با تاکید بر اینکه شایع ترین علت خونریزی معده مصرف مسکن ها است، گفت: خطر خونریزی در افرادی که همراه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، داروهای ضد انعقادی نیز مصرف می کنند، بیشتر است.

دکتر ناصر ابرهیمی دریایی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه شدت خونریزی را از نوع ظاهر شدن آن می توان تشخیص داد، گفت: شایع ترین علت خونریزی معده مصرف مسکن ها به ویژه مسکن های ضد التهابی غیر استروئیدی مانند بروفن، آسپرین و دیکلوفناک است.

این فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: خطر خونریزی معده با مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی در افراد مسن و بیمارانی که سابقه زخم اثنی عشر دارند و افرادی که همراه این نوع داروها، داروهای ضد انعقادی و ضد پلاکتی مانند آسپرین نیز مصرف می کنند، بیشتر است.

وی در خصوص علت خونریزی معده بیان کرد: زخم های پپتیک معده از علل خونریزی است و اغلب شروع زخم های اثنی عشر بیشتر از معده است که در 20 درصد موارد اولین تظاهرات زخم های اثنی عشر و معده به صورت خونریزی است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران علت خونریزی معده را در بعضی مواقع ناشی از سرطان معده دانست و افزود: در این بیماران خونریزی معده به صورت کم خون شدن، مدفوع سیاه و در صورت شدید بودن خونریزی به شکل استفراغ خونی ظاهر می شود.

رئیس بخش گوارش بیمارستان امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه علت های نادر دیگری نیز برای خونریزی معده وجود دارد، در پایان خاطرنشان کرد: وجود واریس مری و معده (گشاد شدن رگ ها) و به ویژه بیماری نارسایی کبدی می تواند باعث خونریزی معده شود. بنابراین در صورت خونریزی های شدید باید مشکل واریس را هم مد نظر داشت.