آرشیو شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴، شماره ۳۶۴۵
بورس کالا
۱۴

سیب درختی در تالار فرعی بورس کالاعرضه می شود؛ اعلام آمادگی مشتریان کره ای برای حضور در تالار نقره ای

تالار فرعی بورس کالای ایران برای اولین بار امروز 14 آذر ماه شاهد عرضه سیب درختی خواهد بود که به گفته عرضه کننده این محصول، امکان صادرات سیب درختی و حتی ورود مشتریان خارجی به تالار بورس کالاوجود دارد.به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، محصولاتی که به دلیل نداشتن استاندارد یا استمرار عرضه قابلیت معامله در تالار های اصلی بورس کالاندارند، می توانند از طریق تالار فرعی بورس کالابه فروش برسند، در همین راستا یکی از فعالان بخش کشاورزی یک هزار و 200 تن سیب درختی را برای عرضه در تالار فرعی پذیرش کرده است.

قنبر قلی نژاد، عرضه کننده سیب درختی در تالار فرعی بورس کالای ایران با اشاره به عرضه روز 14 آذر ماه گفت: برای نخستین روز عرضه، 100 تن سیب در بسته بندی های 12 کیلویی و با کیفیت مرغوب به قیمت یک هزار و 800 تومان در هر کیلوگرم روی تابلوی معاملات می رود که در صورت وجود تقاضا و انجام معامله، یک هزار و 100 تن دیگر در روزهای بعد عرضه خواهد شد. قلی نژاد با اشاره به اینکه سازوکار شفاف و مکانی قابل اعتماد مانند بورس کالافرصتی مناسب برای صادرات محصولات کشاورزی است، افزود: امیدواریم با ورود به تالار فرعی بورس کالابتوانیم هر چه سریع تر به رینگ صادراتی این بورس نیز راه پیدا کنیم؛ چرا که سیب درختی ایران مشتریان خارجی زیادی دارد به طوری که در حال حاضر مشتریانی از کره جنوبی برای خرید سیب اعلام آمادگی کرده اند که احتمال حضور آنها در تالار معاملات بورس کالاوجود دارد.

وی در رابطه با صادرات سیب ایرانی به سایر کشورها گفت: ایران به عنوان چهارمین تولید کننده سیب در دنیا، سالانه حدود 3 میلیون تن سیب درختی تولید می کند و عمده صادراتش به پاکستان، عراق و کویت است. در این بین اگر صادرات این محصول به صورت متمرکز از طریق بورس کالاآغاز شود، می توانیم با کشورهای مشترک المنافع همچون روسیه و بلاروس نیز برای صادرات سیب درختی ارتباط بر قرار کنیم. او گفت: به طور کلی در دنیا سالانه حدود 60 میلیون تن سیب تولید می شود که از این مقدار حدود نیمی از آن یعنی 30 میلیون تن متعلق به تولید چین است. با این وجود امیدواریم بتوانیم با ارائه محصول با کیفیت و با قیمت مناسب در دنیا از رده چهارم صعود کنیم که پیش نیاز این موضوع ایجاد انگیزه در کشاورزان و حمایت دولت از این قشر است.