آرشیو چهارشنبه ۲۹‌شهریور ۱۳۹۶، شماره ۴۹۲۷
ایران ورزشی: منهای فوتبال
۱۰

انگیزه های از دست رفته

فرزانه فصیحی از قهرمانان دوهای سرعت ایران درباره پشتوانه این ورزش در بخش بانوان گفت: پشتوانه سازی، زمانی جدی می شود که جوانان شرایط خوب باتجربه ترها را ببینند و برای رقابت انگیزه پیدا کنند. وقتی به باتجربه ترها بهایی داده نمی شود یک جوان با چه هدفی باید این ورزش را دنبال کند؟

فصیحی با اشاره به این که بین رکوردهای بانوان دوومیدانی با جوانان فاصله وجود دارد، ادامه داد: باید به استعدادهای این ورزش بها داده شود. با شعار نمی توان جوانگرایی کرد.وقتی برگزاری رقابت ها شور و هیجانی ندارد، طبیعی است استعدادی جذب این ورزش نمی شود. دوومیدانی دیربازده است و برای معرفی یک قهرمان، بیش از سه سال وقت لازم است.

فصیحی با بیان مشکلات درآمد ورزشکاران، فعالیت آنها در دوومیدانی را برای درآمدزایی بی ثمر قلمداد کرد و گفت: با این شرایط که اسپانسرها از بانوان دوومیدانی حمایت نمی کنند، نمی توان به فکر درآمد از این رشته بود. خود من مربی بدنساز شدم تا بتوانم درآمدزایی کنم. با این روش که از هر سو مورد بی اعتنایی فدراسیون و اسپانسرها قرار داریم، بر خلاف میل و علاقه مان فقط باید به فکر درآمد خودمان باشیم.

ملی پوش دوومیدانی بانوان ایران درباره حریفان ایران گفت: حریفان ما بیکار ننشستند و با توجه به مدال آوری دوومیدانی در بخش زنان سرمایه گذاری کردند. تیم های عربی کمبود منابع انسانی خود را با تابعیت دادن به دونده های کشورهای دیگر برطرف می کنند و خیلی از کشورها نیز سرمایه گذاری بهتر از ما روی دوومیدانی دارند.

اهمیت مدال آوری مرد و زن در دوومیدانی بازی های آسیایی با توجه به پیشینه خوبی که دختران ایرانی در سال های گذشته در این رقابت ها داشتند، این نکته را یادآوری می کند که دوومیدانی بانوان ایران باید در سطح فعالیت های این رشته تجدید نظر کند. با درخشش سپیده توکلی یا مریم طوسی در سال های گذشته، توجه به این چهره ها و نگاه پشتوانه سازی در دوومیدانی در کنار فراهم کردن امکانات از جمله استخدام مربی و امکان سفرو اردوهای تدارکاتی سبب می شود دوومیدانی در بخش بانوان شرایط بهتری به نسبت امروز با یک نماینده در بازی های داخل سالن آسیا داشته باشد.