آرشیو یکشنبه ۱ مهر ۱۳۹۷، شماره ۳۲۴۹
هنر
۱۰
پیشنهاد

47 مدال برای سهراب

نامشخص: دکتر سید محسن هاشمی (کارشناس فرهنگی)

کار ما شاید این است

که میان گل نیلوفر و قرن

پی آواز حقیقت بدویم

سهراب سپهری در میان عموم مردم، شاعری شناخته شده و شهره است، اما سهراب نقاش در میان دوستداران هنرهای تجسمی، جایگاهی ممتاز و برجسته دارد.

به نظر می رسد تلاقی ادیبانه و نقاشانه سهراب با زیست موحدانه - عارفانه او تجربه ای متفاوت را در ذهن و درک مردمان از این نقاش که به مرگ زودهنگام نیز این جهان را ترک کرد، شکل بخشیده است.

وی از هنرمندان نوگرایی به شمار می رود که برآمده از نگرشی نو در ادبیات مدرن ایران است. سهراب، شاعر و نقاشی است که پیوستگی عمیق و گسترده ای میان اشعار و نقاشی هایش قابل مشاهده و پیگیری است.

در آثار نقاشی این مدرنیست ایرانی، تخیل برتر از تجربه حسی و درک خردی، نشان داده می شود و شاید همین امر موجب شده تا امکان درک عمیق تر امر برتر ناپیدا برای این هنرمند شاعر و نقاش، فراهم شود.

سهراب دلبسته دشت و کویر کاشان بود و این دو را در اشعار و نقاشی هایش بی پروا آشکار می کرد.

درست دهه سوم اردیبهشت ماه سال جاری بود که پرویز تناولی، هنرمند مجسمه ساز و پژوهشگر هنر ایران، به مدیران مؤسسه فرهنگی، هنری ماه مهر پیشنهاد کرد تا به مناسبت نودمین سالزاد سهراب سپهری، شاعر و نقاش، رویداد یا مسابقه هنری برپا کنند. مدیران ماه مهر با استقبال از این پیشنهاد، مقررات و فراخوان مسابقه طراحی و ساخت مدال سهراب را با موضوع شخصیت، اشعار و نقاشی های سهراب، تنظیم و پس از ویرایش استاد تناولی در ششم خردادماه منتشر کردند.

ثمره این ایده و کوشش هنرمندان، طراحی و ساخت 47 مدال شده است که در هفته جاری توسط هیئت داوری متشکل از پرویز تناولی (استاد مجسمه سازی و پژوهشگر هنر ایران) ، مارسی برونه (رئیس انجمن مدال انگلستان) ، مونا پاد (مدرس و هنرمند مجسمه ساز) ، الهه جواهری (گالری دار و عضو هیئت مؤسس ماه مهر) و هدیه تهرانی (بازیگر و هنرمند عکاس) بررسی می شوند و برای حضور در نمایشگاه «گرامیداشت سهراب» در گالری ماه مهر، از 13 مهرماه تا سوم آبان ماه به نمایش درخواهند آمد.