آرشیو سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷، شماره ۵۲۲۷
زندگی: ایران
۱۶
محیط زیست

تدبیری که چاله های محیط زیستی میناب را پر خواهد کرد

اگر پیگیر اخبار کمبود آب و خشکسالی و پیامدهای منفی و گاه فاجعه بار آن در کشورمان باشید، حتما شنیده یا خوانده اید که یکی از این پیامدها فرونشست زمین است و اکنون دشت های بسیاری در کشور دچار این پدیده مخرب زمین شناسی شده اند. یکی از این دشت ها دشت میناب در استان هرمزگان است. کاهش شدید سطح آب های زیرزمینی در این دشت، نه تنها درصد شوری آب آن را افزایش داده، که ده ها روستا را نیز به دلیل احتمال فرونشست و تخریب در آستانه تخلیه قرار داده است.

رفت و آمدهای مسؤولان به این منطقه و دادن وعده حل مشکل در نتیجه پیگیری های مردم محلی و سازمان های مردم نهاد محیط زیستی هم تاکنون مشکلات این دشت را رفع نکرده. حالا اما معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای هرمزگان از احیای دشت میناب با اجرای طرح ترمیم شن چاله های رودخانه این شهر خبر داده است. شهروز شجاعی به ایسنا گفته که اجرای این طرح در درازمدت باعث ترمیم فروچاله های دشت میناب و کاهش آسیب های زیست محیطی از جمله تلفات انسانی و سرازیر شدن سیل به سمت روستاها و شهرهای کنار رودخانه خواهد شد. در اجرای این طرح قرار است چاه ها به وسیله تعدادی کانال به یکدیگر وصل و یک بند آبگیر نیز برای انتقال سیلاب به شن چاله ها تعبیه شود. با این روش، در صورت وجود سیلاب و سرازیر شدن آن، جریان روان آب ها در چاله ها تله اندازی شده و به مرور زمان، چاله ها به حالت اولیه خود بازمی گردند.

دشت میناب یکی از شهرهای پرجمعیت هرمزگان، در صد کیلومتری شمال شرق بندرعباس واقع است که به لحاظ استقرار سد استقلال در آن، آب شرب بخش اعظمی از استان را تامین می کند.