رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا: 100 واحد تولیدی کاغذ تعطیل شده است
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا گفت: از 600 واحد صنفی فعال در تولید کاغذ، تعداد 100 واحد صنفی تعطیل شدند.
حسین میرباقری مهرآبادی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت کاغذ و مقوا در بازار اظهار کرد: در حال حاضر مشکلات کاغذ حل نشده و نمی توان اظهار نظری در مورد آن داشت.
وی با اشاره به اینکه مشکلات مربوط در مورد کاغذ بسیار است، تصریح کرد: باتوجه به اینکه وزارت ارشاد مسئول تولید کاغذ است، بنابراین پرداخت مالیات هم باید از طریق همین وزارتخانه صورت گیرد. چرا که اتحادیه ها در زمینه تولید و خرید و فروش آن نقشی ندارند.
رئیس اتحادیه فروشندگان کاغذ و مقوا با بیان اینکه 600 واحد صنفی تولید کاغذ در تهران مشغول به فعالیت هستند، افزود: از این تعداد 100 واحد صنفی تعطیل شدند، بنابراین اگر این روند ادامه دار باشد مابقی واحد های فعال در این صنف تعطیل خواهند شد.مهرآبادی تاکید کرد: کارگروه کاغذ در وزارت ارشاد تشکیل شده، این درحالی است که اتحادیه کاغذ و مقوا در آن نقشی ندارد.به گفته وی، اتحادیه کاغذ و مقوا نزدیک به 50 سال فعالیت می کند، اما هنوز مشکلات مربوط به آن زیاد است و از مسئولان درخواست می شود که به مشکلات این صنف توجه ویژه ای داشته باشند. درحال حاضر صنعت کاغذ وضعیت چندان مناسبی ندارد و متاسفانه هستند افرادی فرصت طلب و رانت جو که وارد بازار شده و عرصه را برای مصرف کننده تنگ تر می کنند.
گفتنی است، کارخانه های تولید کاغذ روزنامه و تحریر به علت حمایت نشدن از سوی دستگاه های متولی تعطیل شدند. زیرا تمام نیاز بازار از طریق واردات انجام شد و تولیدات این کارخانه ها دپو یا خمیر شد. واردات کاغذ تحریر و روزنامه به دلیل ارائه تسهیلاتی همچون ارز مبادله ای به واردکنندگان برای آنها جذابیت دارد، از سوی دیگر حمایتی از تولیدکنندگان داخلی این محصول نمی شود که تمام این عوامل دست به دست هم داد تا کارخانه ها به تعطیلی کشانده شود. برخی فعالان تولید کاغذ گفتند: نهادهایی مانند آموزش وپرورش و وزارت ارشاد از خرید کاغذ داخلی استقبال نمی کنند و به سمت خرید کاغذ وارداتی می روند. کارخانه های داخلی می توانند 60 درصد نیاز داخلی کاغذ روزنامه و 40 درصد نیاز کل کشور به کاغذ تحریر را تامین کنند.